|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;82659921]Chwilę słońce przygrzeje, za chwilę znowu mróz, to ciężko się choćby nie przeziębić. Zdrówka!
Ja mam mały kryzys, bo próbuje zdokeryzować mój projekt i mimo że robię wszystko wg dokumentacji krok po kroku, to wyskakują mi błędy i nic z tego nie wychodzi. Chyba będę musiała TŻta poprosić, żeby zerknął swym fachowym okiem. Trochę mnie denerwuje, że ja siedzę nad jakimś problemem godzinami, szukam, drążę, a on zwykle tylko spojrzy, coś sprawdzi i wie ale on tyle lat w tym siedzi, że w sumie nie powinnam się dziwić. Mam nadzieję, że za kilka lat też tak będę śmigać, choć mam czasami chwile zwątpienia, czy się w ogóle do tego programowania nadaję TŻ mówi, że dobrze mi idzie, tylko bym chciała wszystko od razu, a tak się nie da, ale wiadomo, że on mnie kocha, to może być zaślepiony ![]() Idę dla odprężenia na zakupy (muszę kupić prezent dla siostrzenicy), przewietrzę przy okazji głowę, a później pouczę się angielskiego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No niestety, u mnie w pracy połowa przedszkola ma grypę a druga ospę i tak sie dobrze trzymamTo masz dobrze, przynajmniej masz za darmo fachowe porady nauczyciela
|
|
#1172 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;82683651]Bardzo to doceniam, choć staram się nie wykorzystywać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja jestem noga w tych sprawach więc nie miałabym żadnych oporów , a Ty chcesz się nauczyć więc wolisz sama robić
|
|
#1174 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Narazie języki i programowanie trochę leży w domu. Tyle, że chodzę na kurs. To mój ostani rok kursu angielskiego, będe się uczyć w domu. Bo takie chodzenie i nic nie robienie w domu oprócz pracy domowej to bez sensu trochę. Następny rok to pewnie niemiecki od postaw, albo coś innego. Ale za to w miare dobrze się odżywiam i chudne. Czasem też skoczę na siłownie. Testuje nowe zdrowsze przepisy. Czuję się o wiele lepiej niż np jedząc kanapki na prawie każdy posiłek. Zmieniam pokój na stancji gdzie będe miała większy stół więc koniec z wymówką, że nie mam gdzie siedzieć. A co do siedzenia nad problemem kilka dni to czasem warto kogoś spytać. Gdy mam studenta w zespole o wiele lepiej wychodzi czasowo gdy coś mu podpowiem niż jak siedzi z jakimś problemem kilka dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez niestety ostatnio z tymi językami na bakier, to wina pogody zbyt ładna
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1177 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie wczoraj zrobiłam test poziomujący, żeby zacząć w końcu z niemieckim i jestem w sumie zaskoczona. Myślałam, że prawie nic nie pamiętam i w zadaniach, gdzie sama miałam wstawić np brakujące słowo totalnie poległam, ale zadania na rozumienie tekstu czytanego i ze słuchu rozwiązałam bardzo dobrze. W sumie program mi wyliczył B1. Subiektywnie uważam, że zawyżone, ale trochę mnie to pocieszyło - jednak tyle lat nauki języka gdzieś tam w zakamarkach mózgu zostaje nawet po ponad 5 latach przerwy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;82747331]Ja sobie wczoraj zrobiłam test poziomujący, żeby zacząć w końcu z niemieckim i jestem w sumie zaskoczona. Myślałam, że prawie nic nie pamiętam i w zadaniach, gdzie sama miałam wstawić np brakujące słowo totalnie poległam, ale zadania na rozumienie tekstu czytanego i ze słuchu rozwiązałam bardzo dobrze. W sumie program mi wyliczył B1. Subiektywnie uważam, że zawyżone, ale trochę mnie to pocieszyło - jednak tyle lat nauki języka gdzieś tam w zakamarkach mózgu zostaje nawet po ponad 5 latach przerwy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Bierna znajomość języka zanika bardzo wolno. Mnie testy z francuskiego po 12 latach przerwy od języka czasem wyliczają nawet C1 ze słuchu i czytania, a kończyłam edukację formalną na mocnym B2 z tego języka. Gramatykę, słówka- formy nieregularne szczególnie- to się z czasem zapomina i to trzeba odświeżać.
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie jutro czeka 28km w górach ![]() Ale w święta właściwie niewiele jadłam, nawet mniej niż na codzień |
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- U nas na jutro planujemy około 21-22 km.
|
|
|
#1181 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio uproscilam sobie moj plan, zeby sie nie rozdrabniac i po prostu ''odhaczac'' to, z czym mam problem, a co chce robic codziennie.
Plan jest taki, zeby codziennie pol godziny sprzatac (wliczam tez zmywanie i pranie, ale codziennie tez co najmniej jedna czynnosc inna niz te dwie, nawet jesli to tylko przetarcie umywalki), godzine uczyc sie jezykow (wliczam tez aplikacje duolingo/memrise robione gdzies miedzy obowiazkami) i godzine czytac (z aplikacja, ktora ostatnio wykupilam, czyta mi sie duzo latwiej; na telefonie, sama pokazuje mi czas czytania). |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z norweskim to muszę na kompa bo jednak niektóre słowa muszę zapisać w zeszycie.
|
|
|
#1183 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mnie wciąż trzyma kaszel i katar
Ale trochę odżyłam dzięki pogodzie
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że zrobiliśmy połowę mniej kilometrów niż planowaliśmy bo z trasą wyszedł nam spontan, ale za to zrobiliśmy je niemalże w pionie.
Potem dobiłam się spacerem farmera z zakupami ze sklepu do domu, a potem przebieżką po schodach tam i z powrotem bo padła nam winda i trwa remont. No i na ostatnią chwilę wyrobiłam się dziś z duolingo, ale się wyrobiłam. Jeszcze mam dziś do zrobienia 60 przysiadów z apką i moje 50 stron książki do przeczytania dziennie na czytniku. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Współczuję choroby. W Wielkanoc spotkałam wiele osób nadal walczących z końcówką grypy. Także doskonale rozumiem. Grunt to teraz nie da się przewiać tym zimnym, zdradliwym wiatrem, który jeszcze jest. Nam dziś też dokuczał. Chcieliśmy ubrać się lżej, ale dobrze, że wzięliśmy cieplejszą odzież i coś na głowę bo mocno wiało. A wiatr lodowaty. A jednocześnie słońce było mocne. To taka zdradliwa pogoda.
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj był duzy wiatr mimo słońca było jednak chłodnawo, ja na szczęście mam końcówke przeziebienia i wracam do normy, teraz czas na dietę
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie teraz na tapecie prawko i testy online siedzę i robię.
W tym tygodniu już się na jazdy muszę zapisać. Pogoda fantastyczna. Przesiedziałam sporo czasu na tarasie z książką.
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, że pierwszy kwartał roku 2018 już za nami? Nie wiem kiedy to przeleciało.
Wczoraj zdałam ostatni egzamin w sesji zimowej na 4,5 (de facto to był mój pierwszy termin z winy ćwiczeniowca, ale to już nieważne) wykładowca był zachwyconym moimi odpowiedziami, podniósł mi samoocenę.Dzisiaj mam w planach poprawienie pierwszego rozdziału (kosmetyka) wydruk i zaniesienie promotorce do podpisu i we wtorek składam do dziekanatu z indeksem. I zabieram się z angielski. W końcu. Pogoda chyba na dobre się zrobiła więc w tym tygodniu okna chcę umyć.
|
|
|
#1188 |
|
Konto usunięte
|
Co do motywacji nauki w domu programowania już ją mam. Znalazłam nową pracę i chcąc nie chcąc muszę się pouczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;82798076]Co do motywacji nauki w domu programowania już ją mam. Znalazłam nową pracę i chcąc nie chcąc muszę się pouczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czym teraz będziesz się zajmować? ![]() U mnie ciężko, dziecko ma jakiś niespokojny czas i trudno mi znaleźć chwile na swoje sprawy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1190 |
|
Konto usunięte
|
Tym samym tylko za lepszą stawkę
Apki mobilne.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1191 |
|
Konto usunięte
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;82798076]Co do motywacji nauki w domu programowania już ją mam. Znalazłam nową pracę i chcąc nie chcąc muszę się pouczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Gratuluję! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Rewelacja! Gratulacje!
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Gratuluję
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1194 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
Pewnie na początku będzie trzeba się pouczyć i przyzwyczaić. Ale to dobrze, bo zasiedzieć się w jednym miejscu i zatrzymać z rozwojem na jakimś poziomie to tak średnio.
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;82815286]Dzięki
Pewnie na początku będzie trzeba się pouczyć i przyzwyczaić. Ale to dobrze, bo zasiedzieć się w jednym miejscu i zatrzymać z rozwojem na jakimś poziomie to tak średnio.[/QUOTE]To zależy jak praca ci odpowiada to mozna w niej spędzić parę dobrych lat.
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;82799601]Tym samym tylko za lepszą stawkę
Apki mobilne.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Gratulacje! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie! Dopiero było Boże Narodzenie a już jesteśmy po Wielkanocy
U mnie dziś 20km na rowerze - pięknie było Poczytam książkę, trochę muszę popracować i może włączę jakiś film - polecacie coś co warto zobaczyć? Może być historyczny, dokumentalny, taki do którego wracacie i robi na Was wrażenie
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wycieczka górska jutro. A dziś były rodzinne zakupy. TŻ obkupiony za wszystkie czasy. A ja mam na pocieszenie stolik na balkon do picia kawy i jedzenia lodów latem jak się nam piekło w domu zrobi jak co roku. Z nowych filmów -Gra o wszystko (Molly's Game) i Ja. Tonya też były dobre i mocne.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2018-04-14 o 21:27 |
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Żadnych z wymienionych filmów nie oglądałam ale zapisuję sobie tytuły
![]() Dziś już jednak nie mam siły na to spojrzeć, padam z nóg. Padło wcześniej na dokument 'Przerwana misja' - polecam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

ale on tyle lat w tym siedzi, że w sumie nie powinnam się dziwić. Mam nadzieję, że za kilka lat też tak będę śmigać, choć mam czasami chwile zwątpienia, czy się w ogóle do tego programowania nadaję
TŻ mówi, że dobrze mi idzie, tylko bym chciała wszystko od razu, a tak się nie da, ale wiadomo, że on mnie kocha, to może być zaślepiony 

, a Ty chcesz się nauczyć więc wolisz sama robić

Ale trochę odżyłam dzięki pogodzie