|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
W M1 jest intersport, w Plazie nie mam pojecia nigdy tam nie bylem
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w M1 byłam ostatnio i łeb bym sobie dała uciąć, że to był Go sport
![]() W plazie z kolei kiedyś był Go sport ale zmienili go w Inter. Chyba?
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Bylem w ta sobote i jest to Intersport, Go sport byl jakies 2 lata temu w tym samym miejscu jednak troche wiekszy ale po likwidacji zmniejszyli powierzchnie dla intersport.
Kiedy moge odebrac Twoja glowe?
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie powrocilam z bieganka,30 minut,potem jeszcze 10 minut trningu na brzuch i od razu lepiej sie czuje
![]() swoja droga tez musze zakupic sobie sprzet do biegania lacznie z butami,bo to w czym trenuje to jest po prostu porazka
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Dzieczyny marsz w miesjcu w domu przy otwartym oknie moze byc? Nie mam za bardzo gdzie biegac:/ Co myslicie?
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera
to już wysyłam do Poznania ![]() Przejadę się tam w piątek i zobaczę na wlasne oczy. Bo jestem pewna, że to jest go sport
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sie chyba zanudzila na smierc
|
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
http://www.intersport.pl/sklepy/poznan_m1.html
![]() Co do butow to dla mnie okazalo sie ze sa wyjatkowo istotne, w jakis przypadkowych butach nike'a bolaly mnie stawy skokowe. Po dluzszym biegu ~45min, tydzien z glowy :/ Poczytalem troche i uderzylem do sklepu biegacz na wronieckiej gdzie maja bierznie z kamera i mozna zobaczyc jak sie stopa uklada. Wyszlo mi ze mam pronacje czyli stopa uklada sie do srodka(mam plaskie stopy oprocz tego) Czlowiek doradzil odpowiednie buty niestety kosztowne, New Balance 1050 399zl(dostalem 20zl rabatu )Problemow ze stawami narazie nie stwierdzilem, nawet przy biegu bez odpowiedniego rozciagniecia. |
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Bosh,Rafal-z nieba mi spadasz po prostu
nawet nie wiedziałam,że taki sklep w P-niu istnieje! no to bosko!zbieram kasę i idę po butki idealnie dopasowane do moich pięknych stópek a jeśli byś miał np.300zł na pulsometr to co byś wybrał? a ten np.? dobra firma? zresztą w tym biegaczu to chyba same droższe rzeczy mają,ale może znają się na rzeczy i mają wypróbowane produkty? http://biegacz.pl/product_info.php/c...oducts_id/1236 przejdę się tam na pewno |
|
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
W Poznaniu jest kilka miejsc ale dwa specjalistycznie sklepy sa wlasnie na Wronieckiej, wspomniany Biegacz.pl i Runner's World.
Jest jeszcze New Balance w Starym Browrze jednak nie wiem jaki jest profesjonalizm obslugi. Reszta jest przypadkowa. W temacie pulsometra napisalem Tobie kilka moich przemyslen na PW ![]() Jeszcze w temacie odziezy itp to zerknijcie tu: Od tego kupilem bluze, zero problemow, wszystko zgodnie z opisem. http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2283118 O tym czlowieku czytalem wiele na forach biegowych, oryginalne buty w dobrych butach, sam biega. http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1324847 Sklep sportowy tez znaleziony na forum biegowym, niektore rzeczy w dobrych cenach. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=541253 Nie jest to reklama. |
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
A witam,
Rafał, fajnie że zajrzałeś ![]() Ja z lidla mam sporo ciuchów, sa tanie i stosunkowo dobrej jakości (w jesieni były ciuchy dla biegaczy, obkupiłam cały sklep ).Z kurtki jestem najbardziej zadowolona,odpinane rękawy,świetna wiatroszczelność,w zasadzie biegam w niej non stop.Co do legginsów-troszkę się mechacą i przecierają.Nie umywają się do innych firm,jakościowo moim zdaniem lepszych-typu craft,nike,new balance czy beri. Ale zawsze to ubranie i się schodzi ("zbiega" )Co do pulsometrów- nie wypowiadam się, bo ich używanie rodzi u mnie...ambiwaletne uczucia Sama mam, stosuję, używam podstawowych funkcji, ale sądzę, że to sprawa indywidualna. Jasne, że warto wiedzieć, w którym zakresie się biegnie, ale czy nie powiedzą nam o tym lepiej serce i nogi? Polary rzeczywiście są bardzo dobre, zresztą cena mówi sama o sobie. Na allegro tez mozna kupić niezłe w cenie nawet 60 zł,o ile dobrze pamietam. Sprowadzają je tam z Niemiec, firma w Polsce nieznana, ale bardzo dobra. "Tanie" pulsometry mogą niedokładnie oznaczac puls, a juz zupełnie te bez paska na klatkę piersiową (btw. zawsze mnie ten pasek pod stanikiem pije i ciśnie cholercia!)Co do GO SPORT, drogi Rafale, Szatynka pytała o Kraków, wieczne miasto kultury i zabytków ![]() W M1 jest GO SPORT (nie wiem do kiedy wyprzedaż), a INTERSPORTY są w plazie (mniejszy) i w carrefourze na zakopiance (fajny, dwupiętrowy sklep, ostatnio byłam tam po buty ). Jest jeszcze chyba w Galerii Krakowskiej, ale nie jestem pewna, byłam tam jeden raz, który był zarazem ostatnim ![]() Pozdrawiam PS. Sama przymierzam się do zakupów bielizny termoakt. i bluzy na allegro |
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
inch ale wtopa, dal bym sobie glowe uciac ze szlo o Poznanski M1.
Teraz ja bede musial slac swoja glowke do kraka ;D Zerknij na to http://www.sncdirect.co.uk/snc.nsf/P...a?OpenDocument Moze w sportprofilu maja. |
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
coraz bardziej mnie zadziwiasz drogi Rafale
no właśnie byłam ciekawa na jakiej zasadzie się 3mają te paski trzeba będzie coś wymyślić wiesz inch-ja jeszcze nie znam tak dobrze swojego organizmu i nie mam żadnego odnośnika,chciałabym się też zabrać za interwały i do tego m.in potrzebuję dobrego "mierzyciela pulsu" już jestem prawie zdecydowana na sigmę onyx pro czy słusznie to się okaże czekam tylko na małża co by mi go zlicytował dzięki Inch za Twoje wskazówki i spostrzeżenia a o jakiej termo myślisz? |
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
już widzę jak jest w Polsce dostępny ten stanik..
![]() jeszcze taki znalazłam http://www.numetrex.com/ Edytowane przez annLee Czas edycji: 2007-01-04 o 12:57 |
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Inch, Rafał krzyczcie jak znów będzie coś ciekawego dla biegaczy bo Lidla (jak większość sklepów) mam dość kawałek od siebie
![]() We wtorek biegałam. I powiem, że po 2 miesięcznej przerwie ciężko wrócić do starego rytmu. Zwłaszcza, że w ogóle te miesiace się nie ruszałam. I dostrzegłam jeszcze jedną rzecz- kopletnie nie mam dołu do biegania Na szczęście jest powyżej 5stopni i getry+ spodnie materiałowe sie jeszcze nadaja
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domownicy z pewnością potraktuja to jako biegowe trofeum! Co do staników- dzięki, rozumiem że znasz się na rzeczy Obawiam się, że w Polsce taki rodzaj jest mało dostępny, ale chętnie przymierzyłabym takie cudo.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Nati, nie martw się, ja właśnie przeleciałam jak tornado przez dwie szafy w poszukiwaniu spodni do bieganie i przeżyłam ogromne rozczarowanie! Nie wiem co się z nimi stało, może mama stwierdziła, że nie będę biegała zimą i wyniosła je do piwnicy
Gdyby nie to, że leje koszmarnie, poszłabym biegać w rajstopach i cienkich spodniach. Jestem wściekła, bo miałam dzis zacząć, a nie lubię odkładać postanowień "na później".Jakby mnie ktoś teraz zdenerwował to mogłabym ugryźć
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
40 euro
to chwilowo pomęczę się z tymi co mam choć pewnie jak przyjdą do Polski to i tak nie będzie mojego rozmiaru.. bo polki to tylko 75-80 A i B noszą innych biustów nie ma dzięki za cynka |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Suzanko z pewnoscią znajdziesz je z powrotem i znów będziesz śmigać po trasach
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj biegałam 20 min
![]()
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Inch
Rafale, czekamy, czekamy na Twoją głowę
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Biegałam, ubrana jak bałwan, ale biegałam. Lało niemiłosiernie. Muszę zastanowić się nad jakąś sensowną trasą.
Mam jedno pytanie - kiedy "wróci" jakakolwiek kondycja po 4 miesiącach przerwy w bieganiu?
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem suzanko,ale mam ten sam problem teraz.Tyle,ze u mnie dochodzi jeszcze kontuzja biodra.myslalam,ze to minie,a jest tylko gorzej ... i juz nawet z chodzeniem mam problemy ...
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Suz-jesli cokolwiek ćwiczyłaś przez ten czas-a z tego co wiem to tak-to myślę,że szybko
Anydza-byłaś u ortopedy albo jakiegokolwiek lekarza?To co piszesz nie brzmi za dobrze... 3maj się i do lekarza marsz! |
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam kolejny sklep-może komuś się przyda
swoją drogą-nie wiedziałam,że istnieje wiatroszczelna bielizna http://www.hike.pl/sklep/Wiatroszcze...p-1-c-370.html |
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu! A leczysz kontuzję?
AnnLee, właśnie ćwiczyłam, dlatego jestem zdezorientowana przecież to tylko trzymiesięczna przerwa. a jutro znowu ubiorę się jak bałwan
|
|
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
Ach dziewczyny zmotywujcie mnie jakos! Kiedys biegalam codziennie a teraz mi sie nie chce
.. przestalam w pazdzierniku (wiadomo szkola, pozatym doszla praca i nie mialam juz sily wstawac o 5 |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzałka-
wstań pobiegaj-zobaczysz jakiego będziesz miała powera na cały dzień Suz-to efekty zobaczysz szybko za tydzień będzie o niebo lepiej a za dwa zaczniesz fruwaćcierpliwości |
|
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
andzya wizyta u ortopedy/traumatologa koniecznia, problem bedziesz miala ze znalezieniem kompetentnego lekarza :/
Odrazu mozesz isc do lekarza pierwszego konatku(rodzinnego) ze by zrobic rtg stawu i wziasc skierowanie do ortopedy. Wejdz na forum www.biegajznami.pl lub www.bieganie.pl i poszukaj bo czesto padaja informacjie nt sprawdzonych lekarzy z roznych rejonow Polski. Sam mam klopoty z kolanem i biodrem wiec troche temat zglebilem ![]() Pozostaje tez sprawa zlego obuwia do biegania ktore moze dawac rozne objawy od bolu kostek do problemow z biodrami ale wizyta u lekarza koniecznia. suzana pytanie ile wczesniej cwiczylas i biegalas? 3 miechy to sporo i powrot to pozycji wyjsciowej zajmie troche czasu ale badz konsekwentna i nie odpuszczaj. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

).Z kurtki jestem najbardziej zadowolona,odpinane rękawy,świetna wiatroszczelność,w zasadzie biegam w niej non stop.Co do legginsów-troszkę się mechacą i przecierają.Nie umywają się do innych firm,jakościowo moim zdaniem lepszych-typu craft,nike,new balance czy beri. Ale zawsze to ubranie i się schodzi ("zbiega"

Gdyby nie to, że leje koszmarnie, poszłabym biegać w rajstopach i cienkich spodniach. Jestem wściekła, bo miałam dzis zacząć, a nie lubię odkładać postanowień "na później".