|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Lekarz POZ nie może kierować na badanie wit. D bo nie ma tego w koszyku świadczeń i nikt za to nie zapłaci. Tutaj wykaz badań które można uzyskać z Poz: https://www.nfz-lodz.pl/dlapacjentow...brazowej-w-poz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Konto usunięte
|
A w Polsce w dziś tylko 7192 nowych zarazen na 29,8 tyś testów- 24% pozytywnych z tego, powoli spada ten wskaźnik.
Ludzie tak zajęci zakupami, ze nie mają czasu chorować? ( wczoraj bodajże słyszałam w radio jakiegoś lekarza ze szpitala zakazanego, ze jest nadal dużo zarazen, te wskaźniki MZ niewiarygodne kompletnie) Na rozluźnienie- jak się przedostać na Sylwestra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś jest w stanie zinterpretować ustawę odnośnie braku kwarantanny dla osob powracających zza granicy, które są opiekunami dzieci i studentami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Konto usunięte
|
Dramat. Ludzie oszaleli i wykupili ze sklepów wszystkie kalendarze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88379624]Dramat. Ludzie oszaleli i wykupili ze sklepów wszystkie kalendarze.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może ludzie mają nadzieję, że rok 2021 będzie lepszy, niż 2020 i będzie można sobie robić plany, i je zapisywać w kalendarzu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88379624]Dramat. Ludzie oszaleli i wykupili ze sklepów wszystkie kalendarze.
![]() Potwierdzam , byłam w Auchan dziś i pustka,jakieś niedobitki zostały.Ja akurat mam firmowy, zamawiam oprócz tego z fundacji zwierzęcej oraz trzeci z moim ukochanym kotem który odszedł w tym roku ,aha i jeszcze od kominiarzy wzięłam ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88379582]Ja również i powiem Ci szczerze, ze staram się żeby moje myśli nie odpływały w takim kierunku, bo boje się, ze dostanę po prostu ☠☠☠☠☠☠☠ca do głowy. Nie da się inaczej tego określić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Tylko ciężko o tym nie myśleć zwłaszcza jak się widzi zamaskowanych ludzi ![]()
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88379640]U mnie w mieście.
![]() Może ludzie mają nadzieję, że rok 2021 będzie lepszy, niż 2020 i będzie można sobie robić plany, i je zapisywać w kalendarzu.[/QUOTE]Hehe tez tak pomyslalam. W roznych sklepach patrzylas rozumiem? Masz tam Empik? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1181 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie jest to jakiś wielki problem, bo jak nie znajdę stacjonarnie, to po prostu zamówię na allegro, albo w księgarni internetowej razem z książkami. Tak się tylko trochę dzisiaj zdziwiłam. Możliwe też, że sklepy nie zamawiają teraz tyle towaru co kiedyś, bo boją się, że się im nie sprzeda przez te wszystkie ograniczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Wtajemniczenie
|
Też mam dość, chyba każdy z nas już ☠☠☠☠☠☠☠ca dostaje
![]() No ale mówili że najgorsze miesiące to będą styczeń-marzec. Trzeba przetrzymać. Ja coraz bardziej się przekonuje do zaszczepienia się. U nas w szpitalu mają szczepić w lutym i chyba tą szczepionkę wezmę i już. A jeszcze we wrześniu pisałam że "po moim trupie", jak to człowiek szybko zmienia zdanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szczepień o to chodzi żeby ludzie byli już tym zmęczeni i dali się dziabnąć. Bo niby dobrowolne jest, ale obostrzenia to będą tak długo aż większość się nie zaszczepi. Teraz ten pięćdziesiąty lockdown to dlatego, bo się przygotowywujemy do szczepień. Mam zerowe zaufanie w tej kwestii (i nie tylko) jeśli chodzi o rząd. Już samo to, że tak cisną na te szczepienia powoduje u mnie awersje i podejrzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Też już mam dość. Znowu zamykają mi siłownię. Mogę iść do kosmetyczki, która będzie wisiała nad moją twarzą podczas regulacji brwi czy depilacji wąsika, ale nie mogę iść na siłownię. Ani do knajpy. A rydzyk mogł k... urodziny urządzić i wszystko zgodnie z zaleceniami - jak orzekł sanepid. Noz ku... mać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Konto usunięte
|
A na grupę to jeszcze choruja czy juz tylko COVID?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
![]() U mnie Tesco jest dobrze wyposazone, pelno papieru toaletowego. Jedyne co zmniejszyli, to polska sekcje i zamiast 2 regalow, jest tylko jeden i mrozonek tez sie pozbyli (mieszkam w UK). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na stronie w Tesco widziałam właśnie o wiele mniejszy asortyment z polskimi produktami. Ciekawe czy wszystkie sklepy rezygnują z produktów z uni. Bo na bank to ma związek z brexitem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak słyszę "należy wyszczepic x% społeczeństwa" to mam wrażenie, że mowia o Polakach jak o bydle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wylamal sie tylko Trump i zobaczcie jak to sie skonczylo. Wczoraj lecialo w telewizji takie podsumowanie 2020, miesiac po miesiacu. I kurcze, ten rok naprawde byl do d.... Niektore rzeczy troche wydaja sie oddalone (bo covid jest tak blisko), np. zamach w Nicei, smierc francuskiego nauczyciela, pozar w obozie dla uchodzcow i w ogole fakt, ze problem uchodzcow w ogole nie zmalal. Ale to wszystko wydarzylo sie w 2020. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- I jednoczesnie jestem w tym roku tak bardzo wdzieczna. Ze mimo wszystko jeszcze mam prace. Ze moja rodzina jest zdrowa. Ze mam co wlozyc do garnka i nie jest to ryz z fasola. Ze pod choinka beda prezenty a swieta beda pelnowymiarowe. Jestem bardzo wdzieczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88379708]A na grupę to jeszcze choruja czy juz tylko COVID?[/QUOTE]grypa umarła na Covid
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Konto usunięte
|
Tez jestem wdzięczna, ze jest praca i w święta będzie co jeść, a pod choinka stanie prezent. Cieszy mnie to najbardziej ze względu na dziecko, bo o ile ja dorosła mogłabym przebiedować, jakoś po prostu przetrwać, tak z dzieckiem, które nic z tego nie rozumie jest znacznie gorzej. Cieszę się, ze było nas stać na leczenie kota seniora (trzustka). Cieszę się, że jesteśmy razem i mamy co jeść i gdzie mieszkać i tak naprawdę tylko to ma znacznie w ostatecznym rozrachunku. Wiadomo, że w życiu masa rzeczy się liczy, ale jak się doświadczy problemów na tej podstawowej płaszczyźnie, to trochę otwiera oczy i człowiek nabiera wdzięczności za to, ze po prostu jest, we względem zdrowiu i z bliskimi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88379805]Ale do jakiego rzadu nie masz zaufania? Bo to wlasciwie prawie kazdy rzad na calym swiecie wprowadza obostrzenia, niektorzy nawet wieksze niz Polska. Tutaj akurat nie da sie tego zrzucic na pis.
Wylamal sie tylko Trump i zobaczcie jak to sie skonczylo. Wczoraj lecialo w telewizji takie podsumowanie 2020, miesiac po miesiacu. I kurcze, ten rok naprawde byl do d.... Niektore rzeczy troche wydaja sie oddalone (bo covid jest tak blisko), np. zamach w Nicei, smierc francuskiego nauczyciela, pozar w obozie dla uchodzcow i w ogole fakt, ze problem uchodzcow w ogole nie zmalal. Ale to wszystko wydarzylo sie w 2020. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- I jednoczesnie jestem w tym roku tak bardzo wdzieczna. Ze mimo wszystko jeszcze mam prace. Ze moja rodzina jest zdrowa. Ze mam co wlozyc do garnka i nie jest to ryz z fasola. Ze pod choinka beda prezenty a swieta beda pelnowymiarowe. Jestem bardzo wdzieczna.[/QUOTE]Żyje w Polsce więc mam pretensje do naszego rzadu za nieudolność. Ściemnianie, że pokonali covid żeby ludzie poszli na wybory itp. Wiele branż upada, ludzie tracą pracę, a po karku czuje niepokoj co do przyszłego roku. Ile jeszcze zapożyczania albo drukowania pieniędzy będzie przy jednoczesnym łganiu, że jest świetnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Ja też się cieszę, że jakoś to jest.
Zdrowie jest najważniejsze, ale pieniądze też są ważne. A jak na razie wszystko zmierza w najgorszym kierunku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Chyba jeszcze nie było
https://mamapediatra.pl/2020/12/20/s...eciw-covid-19/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale co zrobić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Im więcej obserwuję w pracy, tym bardziej się upewniam, że chcę się zaszczepić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
Jak zwykle kobiety w ciąży odpadają z tej grupy. Odchodząc od skuteczności lub nie szczepionki-do porodu i pewnie jakiś czas po będę się denerwować,że mogę zachować. A przede mną co najmniej 3miesiące,a tu straszą kolejną falą styczeń-marzec.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- *że mogę zachorować (nie umiem edytować na telefonie) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88379683]Nie mam.
![]() Nie jest to jakiś wielki problem, bo jak nie znajdę stacjonarnie, to po prostu zamówię na allegro, albo w księgarni internetowej razem z książkami. Tak się tylko trochę dzisiaj zdziwiłam. Możliwe też, że sklepy nie zamawiają teraz tyle towaru co kiedyś, bo boją się, że się im nie sprzeda przez te wszystkie ograniczenia.[/QUOTE]Ok rozumiem. To tez mozliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Konto usunięte
|
Jestem za szczepieniem p/covid.
A teraz spokojnie sobie mogę poczekać - dzisiaj robiłam przeciwciała z krwi, mam igg plus, przeszłam syfa. Wiem nawet kiedy - tyle, że dość nietypowo i nawet nie dostałabym testu ![]() Sobota wieczorem tem. max. 37,8, ogromny ból mięśni - i tak do niedzieli wieczorem dotrwałam, wtedy przeszła temperatura i mięśnie, zapchało zatoki. A w poniedziałek rano puściło mega katarem. Zadzwoniłam rano do lekarza z prośbą o l4 na kilka dni, bo katar naprawdę duży był. Tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.