![]() |
#1171 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Emmi,
masz rację. Moja astma też jest efektem wieloletniego niewłaściwego leczenia alergii. Sprawa wygląda tak, że to nie ja ją na własną rękę prowadziłam. Był to czas kiedy jeszcze pracowałam i leczenie alergii wyglądało miej więcej tak: dobra, dobra... zaraz wypiszę ci receptę, wykup i połykaj trochę, chyba powinno pomóc... Odbywało się to bez wiedzy pulmonologicznej, bez jakiegokolwiek zagłębiania się w problem, czyli bez odpowiedniej diagnostyki. Dopiero gdy przytrafiło mi się ciężkie (podobne do obecnego) obustronne zapalenie płuc i już nie reagowałam na kolejne antybiotyki, nawet te podawane domięśniowo, interniści z mojej pracy poddali się. Zadzwonili do kolegów pulmonologów i jeszcze tego samego dnia zostałam przyjęta w przychodni specjalistycznej. No i nareszcie zaczęto leczyć mnie w sposób prawidłowy. Ale astmy cofnąć już się oczywiście nie dało. Ona, jako efekt wieloletnich błędów lekarskich, pozostanie ze mną do końca. Tyle tylko, że astma jest tak pięknie przez pulmo prowadzona, że na co dzień jej "nie widać, nie słychać i nie czuć". I z tych właśnie powodów tak często mówiłam Ci Droga Emmi, koniecznie postaraj się o skierowanie do prawdziwej poradni pulmonologicznej. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-23 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Cześć Emmi
![]() U mnie pada, ech wielka szkoda. Po pracy chciałam na cmentarz podjechać i podjadę. Rocznica teścia...6 lat, nie do wiary ![]() -------- Ja wymyłam prawie wszystkie okna, zostały mi w sypialni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Cyferko ![]() Milka ![]() ![]() Ściskam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
Ja też lecę
![]() Jeszcze wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
myślisz, że ja homeopatii nie stosowałam? Stosowałam, a jakże. ![]() ![]() ====== Cyferuś, brawo za: ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cyferko, to już sześć lat...?? Aż nieprawdopodobne wręcz. (*) |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Emmi do pewnego stopnia masz rację. Nikt nie jest w stanie ocenić wiedzę czyjąś. Na dodatek taka co nie ma końca. O kosmosie to wie się tylko tyle ile zostało zbadane, a i tak wiele z tych tematów to hipotezy. Podobnie jest z mikroświatem. Więc lepiej jest jak ludzie mają zaufanie do kogoś, kto dostał dyplom, niż do kogoś innego co to nie wiadomo. Są ludzie mający nikłą wiedzę a uważający że połkneli wszystkie rozumy. I dlatego właśnie, że wiem jak to rozległa wiedza nie leczę nikogo. Ot mam taką pasję i tyle. Inna rzecz, że wiele tematów opiera się o zwykłą żywność i często wystarczy tu tematy wyregulować. Część ziół stanowiła dawniej żywność i została zapomniana. I do tego świadomość współczesnej nakropionej żywności co to pakuje się w siebie różności nawet o tym nie wiedząc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Żegnaj... żegnaj Czarodzieju Piwnicy pod Baranami.......
Leszek Długosz 18 VI 1941 - 23 III 2024 https://youtu.be/TyhdC6kDQ7U?si=XhlIykVc6eDXm6m6 Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-23 o 14:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
4 pory roku i ja piąta
|
W przerwie na herbatkę... tylko gdzie moja herbatka?
Została w kuchni... Kiedy w końcu wynajdą chodzące kubeczki z herbatami? ![]() Lenifo ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Przemknęła mi myśl aby umyć okno... ale na myśli się skończyło. Pada... Na obiad u mnie czyszczenie lodówki przed Świętami, czyli leczo z tego co się nawinie. Wyszło pyszne. I jak szybko się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Adi ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-03-23 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Na pewno tak Emmi w dawniejszych czasach stosowalam i pastę i węgiel i bądź co. To jest różnie. Ja nie podważam absolutnie twojej wiedzy bo niby z jakiej okazji. Każdy ma jakies swoje przekonania i ma do nich prawo. Gdybym inaczej uważała musiałabym sie wypiąć na całą moją rodzinkę. Zresztą sama taka byłam więc mnie to nie dziwi. Do tej pory zanim coś próbuję długo się zastanawiam i szukam. Z pau d`arco inaczej lapacho spotkałam się z tematen, że nie zawsze można. No i ważne oryginalność, bo w kapsułkę można każdy proszek zapakować, albo może być przeterminowane. Przy ziołach ma duże znaczenie ich świeżość. Nie od razu się zorientowałam, że zniknął u mnie problem opryszczki. Później zaczęłam się zastanawiać i pokojarzyłam on związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() ![]() Niewiarygodnie szybko minął dzień. Już dochodzi 20.00 Jak bym się miała zastanowić co ja dziś robiłam, to niewiele by było. Adi ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-03-23 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
A ja dałam po robocie
![]() Pokój gościnny przygotowany, pachnący i w sumie może być. Leje deszcz _----- Dobrej nocki.Śpijcie słodko. Zdrówka dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
A więc mamy niedzielkę. Dla pracujących zawodowo miły dzień odpoczynku. Może tak kaweczkę, a może herbatkę? Uprzejmie proszę, częstujcie się. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Wczoraj u nas pogoda była jak z prawdziwego koszmaru. Co chwila bardzo mocno padało. A wieczorem wiało silnie, naprawdę myślałam, że nam okna i kratki wentylacyjne powypadają. Odpaliłam internet i przeczytałam info z Polski. Wichura dużo zniszczeń zrobiła. Szczególnie na południu kraju. Pozrywane dachy, poprzewracane drzewa. A jak u Was, Babeczki...?? ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Wiosno, czy ty możesz pokazać nam ładniejszą stronę swojej twarzy...?? Pokaż, nie bądź taka, pokaż, no co ci zależy...?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
Witam o poranku po pracy
![]() Adi, nie mam pewności, że to był krztusiec, może zbadam przeciwciała to wtedy się okaże. U lekarza byłam 3 razy i nigdy tego nie zasugerował, ten pomysł wpadł mi do głowy w piątek więc już po chorobie. Więc jeśli chodziłam do pracy z krztuscem to nieświadomie, lekarz nie zaproponował mi l4... Pogoda fatalna. Wczoraj była wichura, teraz pada deszcz ze sniegiem ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witajcie.
Dzisiejszej nocy padał iście wiosenny, ulewny deszcz. Jeszcze nie wyglądałam przez okno, nie wiem czy trawa zazieleniła się. Piję kawkę, dzięki Ada, że zadbałaś ![]() Słoneczko wygląda niepewnie. Milka koniec tygodnia ma być bardzo ciepły, nawet u mnie. Hura. Dzisiejszy dzień mam mocno zaplanowany. Najpierw wizyta u mamy ![]() Zbieram się. Dobrego dnia Wszystkim☘️🌷🌺 |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Milka,
rozumiem, teraz rozumiem. Faktycznie, zrób sobie te przeciwciała. A czy ja dobrze pamiętam, że jesteś z południa Polski? ===== Cyferko, brawo za tak sprawne działanie w pokoju gościnnym. ===== Jestem już po śniadaniu. Dzisiaj odpoczynek od owsianki. Z przyjemnością zjadłam kanapki z serem żółtym i szynką. A teraz czuję dużą senność... Nie muszę sobie żałować, to chyba przytulę się do podusi... Miłej niedzielki... Paaa... ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-24 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Wtajemniczenie
|
Tak Adi, z Podbeskidzia
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Milka,
dzięki, tak właśnie kojarzyłam. Czyli z moją pamięcią nie jest jednak najgorzej. A ja mieszkam w okolicach Łodzi. ===== Pospałam. Długo i mocno. Wygląda na to, że choroba w odwrocie. Nareszcie. Hura! |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Wiele zdrowia wszystkim życzę ![]() Macie jakieś wieści o Imusi? |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
Ime coś wspominała, że nie będzie u nas częstym gościem. Trzeba tę decyzję uszanować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ach!! Z najnowszych kocich doniesień. To Ana nauczyła się wysuwać szufladę z komody i czerpie z tego ogromną radość. Szuflada jest pierwsza od góry i jakoś łapką otwiera ją siedząc na blacie komody. Junior mówi, że coraz szybciej idzie jej to otwieranie. Ja jeszcze tego nie widziałam, to nie wiem jak dokładnie to robi. To musi być córeczka naszego Kocurka, bo on był bardzo mądry. |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Od Cyferci termosik, a od Ady brawa dla mądrej Any.
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cyferuś, u nas odrobinę ciepłej. Teraz widzę 4*. Jutro jadę do pulmo. Dobrze, że mam zaklepaną południową godzinę, to pewnie uniknę porannego zimniska. |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() Ciekawa jestem co Ana szukała w szufladzie ![]() Śmieszne koty są. Dzidek będzie stał przed drzwiami przymkniętymi i nie popcha ich, nie wiem dlaczego? czeka, aż mu się otworzy, Melek potrafi klamką otworzyć drzwi ![]() pozostałe koty też sobie świetnie radzą ![]() ------ Emmi myślę, że Imuś nas podczytuje i jak będzie miała ochotę, to zajrzy ![]() Imuś serdecznie pozdrawiam ![]() -------- Adusia jak się masz? To jutro wizyta kontrolna? |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Nie znam się na kotkach zupełnie, bo nigdy nie miałam. Ale z tego co piszecie widzę, że faktycznie zabawne z nich istotki.
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cyferciu, tak, jutro wizyta kontrolna. Pulmo mówi, że koniecznie musi mnie słuchać. Rozważa też ewentualne RTG płuc. Poprzednie miałam jakoś tak na przełomie listopada i grudnia. To bardzo niedawno i raczej nie powinnam kolejnego robić. Ale z drugiej strony dr widziałaby nowe pozapalne zniszczenia. Ja też wolałabym raczej nie. Bo moja poradnia na RTG swoich pacjentów wysyła do Szpitala Chorób Płuc w Łodzi. Czyli dla mnie bardzo daleki wyjazd. Nie czuję się jeszcze na siłach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Adusia a jak sobie jutro poradzisz?
Odpuść tą umowę o internet, to nie jest czas na załatwianie takich promocji. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Co tam na śniadanie? Zapraszam na naleśniki ![]() Właśnie smażą się. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
jutro autobusem miejskim. Wsiadam pod domem, wysiadam pod przychodnią. To żaden problem. ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Naleśniki? Lubię. Poproszę o dwa. Jednego dżemem malinowym posmaruję, drugiego masłem z orzeszków ziemnych. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Pochwalę się, że nareszcie jem z apetytem. Wczoraj takie cuda sobie zapodałam: śniadanie - kanapki z masłem, serem żółtym i szynką obiad - kasza z karczkiem w sosie i ogórkiem podwoeczorek - jogurt i banan kolacja - kanapki z masłem i tatarem |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
Oki.
Brawo Adusia W końcu owsianka od Ciebie odpocznie ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-03-25 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.