sześćdziesiątki z plusem - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-24, 19:39   #1171
Toogra
Zadomowienie

Dot.: sześćdziesiątki z plusem

St.pani,,dobrze,,ze z mama juz lepiej.Nie wiem czy bede omnibusem,,bylam na szkoleniu w poniedziałek,,nadal czarno to widzę,,,nikt nie pojmie zusow,płac itp, w pare godzin.Miałam okazje na moment pogadac z nowym prezesem,,i faktycznie moje przeczucia i krakania były dobre,,,Pan Prezes,,,zdziwiony kto Ja jestem ???i co robie w firmie???Powiedział,,,ze przezciez od tych spraw jest moj szef Pan X,,,odpowiedziałam tak to moj kierownik ,,ale osobą od czarnej roboty to jestem Ja.Facet zrobił dziwna minę,,,i więcej ze mną nie raczył rozmawiac.Jakis niesympatyczny ....
Robotkokuruj się,,,,a w dniu sprawy trzymam kciuki.
Babygia
Faktycznie masz duzo sniegu ,,u mnie tylko male skupiska,,,ale za to mrozno.
Pozdrowienia dla pozostałych forumowiczek<buziak>
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 06:27   #1172
robótka
Zadomowienie

A jednak sąd nie uznał mi zażalenia.Nie dał wiary,że nie mam kasy.Napisali,że mam zasobyz dawnych lat.Mam rzeczywiście zasoby, ale długów, głównie przez chałupę. Muszę zapłacic te 1617, bo wycofają pozew i do końca życia będę płacić za obcych.To nasza Polska właśnie.Co mi zostało? pożyczka z dawnej pracy, której nie będzie czym spłacić, bo tych pieniędzy nie odzyskam tak szybko.Nie mogę pisać, bo mi z bezsilności nerwy puszczają i rycze.Wybaczcuie jak zamilknę na jakiś czas. Pa
robótka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 07:54   #1173
Toogra
Zadomowienie

]Robotko[ wiem,,,ze czujesz się okropnie...jedyne co moge w tej chwili to napisac,,że kiedyś wreście musi byc lepiej.Wracaj do Nas szybko.
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 08:29   #1174
nika672
Zadomowienie

Starsza pani ,jak dobrze,że Twoja mama czuje sie lepiej,może dobrze że jest w domu,ludzie szybciej dochodzą do zdrowia w domowej atmosferze.
Robótko,będzie dobrze
Babygia,najważniejsze,ze do tego leczenia masz luźne podejscie i pozytywne myślenie
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 11:03   #1175
Sabbath
Wiedźma

Babygia - Twoje leczenie zakończy się powodzeniem (i to rychło), bo władza umysłu nad Ciałem jest ogromna. Ciągle nie doceniamy tego faktu, a ja doskonale wiem, że osoby tak silne i tak pełne woli życia i pozytywnej energii, jak Ty zdrowieją wielokrotnie skuteczniej, niż psychicznu słabeusze. Szczególnie, że, z tego, co widzę, Ty nie tylko nie lubisz stękać, ale i kochasz życie. To wielka moc.

Robótko - cóż... Określenie "wymiar sprawiedliwości" to eufemizm...
Pomyśl jednak, że po pierwsze: mogło być jeszcze gorzej, po drugie: wreszcie się to skończyło, a to też coś warte, po trzecie: moja Babcia mówiła: Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było. Pokrętna nieco mądrość, ale słuszności jej odmówić nie sposób

Starsza Pani - nie złość się na swoją Mamę. Ja wiem, że z Twojego punktu widzenia to bardzo obciążające, ale... no są ludzie, którzy nie lubią lekarzy. Mój wujek uciekł kiedyś z karetki. A ja... Ojojoj... Nawet nie będę opowiadać. Dość, że przyznam się, że to z powodu mojej (delikatnie mówiąc) niechęci do lekarzy mój nadzwyczaj zrównioważony i cierpliwy małżonek dostał jedynego w życiu ataku... ja wiem? Furii? Histerii? Kiedy zawkókł mnie do lekarza - zwalniając się z pracy i z wielką awanturą... Uciekłam mu sprzed drzwi gabinetu, bo tam, przy ludziach już nie wrzeszczał. Okropnie był obrazony...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 17:56   #1176
bietkadd
Rozeznanie

Witam Starszą Panią i jak widać zaglądam nie tylko w złych chwilach Ogromnie się cieszę,że jest lepiej Mamie I mam nadzieję,że to trwała poporawa, czego zresztą życzę !
Jak czytałam tą historię ze szpitalem to zaraz jakbym tam była Od 26 pażdziernika do 22 grudnia kiedy to odwiozłam moją Mamę ze szpitala do domu - to nie wiedziałam jak wyglądało porządne spanie, odpoczynek czy spokój . Mimo,że niestety moja Mama zupełnie nie przypomina tej z opisu nad wyraz czułej , kochającej... Kocha ale syna... No cóż, jak przyszła choroba ja byłam na stanowisku i musiałam wszystko załatwić , dopilnować a jeśli chodzi o leczenie i podejście do lekarzy- dokładnie taka sama jak Pani Mama.
Po bardzo ciężkim zawale z którego cudem wyszła zmusiłam ją do poddania się zabiegowi by-passów . Teraz czuje się lepiej niż przez ostatnich parę lat. I mam nadzieję że ma jesszcze kupę lat przed sobą ( ma dopiero 72 lata )
I dalej kocha syna..... Ale ja zrobiłam wszystko !! I miła Pani , Pani też zrobiła wszystko co się dało i dalej Pani robi ! Więc gratuluję Mamy i życzę dużo zdrówka i jej i Pani.
I absolutnie wierzę w Pani miłość i szczerość w stosunku do Matki i proszę , żeby Pani zadbała również o siebie. Takiej życzliwości trzeba nam wszystkim ) Pozdrawiam
( Zapraszamy do nas na 50
bietkadd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 18:56   #1177
Babygia
Zadomowienie

Ja swietnie rozumiem Mame Starszej Pani,bo sama boje sie szpitali jak diabel swieconej wody,i nie raz dawalam z nich (podpisawszy wczesniej papierek,ze na wlasna reke,ze jak fajtne,to przed drzwiami lecznicy,coby im statystaki nie psuc...no nie,hehe,taki zart)drapaka,matko swieta,Sabbath,ten Twoj maz to ma z Toba to samo,co moj ze mna!
Wazne,ze mamie lepiej,dobre jedzenie,milosc i domowe pielesze zrobia swoje,i niedlugo Mama jak racza lania skakala bedzie(tak zawsze mowilam tez Babci,spogladala na mnie sceptycznie i sucho stwiedzala-"Taaak,lania,dziecko drogie,ty jestes szurnieta"-racje miala-jestem)
Bo ja wlasnie leczenia to sie tak nie boje jak szpitali-tego zapachu,atmosfery,ludzi,k torzy swoimi hstoriami mogliby mnie nastraszyc,zdolowac...Ale nic,wezme ksiazke,MP3,jakos przezyje,jak ktos bedzie mi horrory opowiadal,to ja sluchawki na uszy i bede sie darla"Nic nie slysze,nic nie wiem,lalalalala....."
Ja dzisiaj to mam naprawde "szurniety" humor,chyba mi te halasy w pracy na dobre nie wyszly(instaluja nowa elektryke)
Buziaczki z Syberii!precz z zima!!!!!

NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad

FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-26, 10:16   #1178
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Babygia - Ty nie tylko nie lubisz stękać, ale i kochasz życie. To wielka moc.
Bo Babygia to szatan nie dziewczyna.Pamiętacie Jej zdjęcie z różą w jednym z dużo wcześniejszych postów?

Cytat:
Robótko - cóż... Określenie "wymiar sprawiedliwości" to eufemizm...
Pomyśl jednak, że po pierwsze: mogło być jeszcze gorzej, po drugie: wreszcie się to skończyło, a to też coś warte, po trzecie
No,nie bardzo się skończyło.Dopiero 4 lutego pierwsza (z kilku) sprawa o zmuszenie lokatorów do opłacania swoich należności za mieszkania oraz zwrotu należnych Robótce pieniędzy.Z tego co pisze w poprzednich postach lokatorzy mile się do Niej uśmiechają,kłaniają sie uprzejmie przy spotkaniu i dziwią się dlaczego Robótka się buntuje i nie chce nadal placić za świadczenia związane z utrzymaniem domu.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam clou sprawy? Tak Robótko?

Cytat:
Starsza Pani - nie złość się na swoją Mamę.
Ja złościć się? W życiu.Mama mnie rozczula i śmieszy.Przy tym jestem dumna,że ciągle tak wysoko nosi podniesioną głowę. Co nie znaczy,że szlag mnie kiedyś nie trafi i tego orła wywinę.Opowieść o szpitalnych perypetiach traktujcie z przymróżeniem oka.Chciałam się w niej pochwalić,że mam taką Matkę.A jest czym.87 letnia Pani,która lepiej od nas wie,który tramwaj ma zmieniona trasę,kto zwyciężył w skokach na Wielkiej Skoczni, "co tam panie w polityce,czy Chińczyki trzymają się mocno..",jaki film dostał Oscara...itd,itp.I tylko tak strasznie się boję,że odejdzie,że mnie zostawi,że nie dam sibie rady bez Jej miłości.

Edytowane przez starsza pani
Czas edycji: 2007-01-26 o 15:26
starsza pani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 10:37   #1179
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Oj, czuję się przywołana do porządku. Już wklejam tekst.

TAK NIEWIELE ŻĄDAM
TAK NIEWIELE ZNACZĘ
TAK NIEWIELE WIDZIAŁEM
TAK NIEWIELE ZOBACZĘ

WOLNOŚĆ KOCHAM I ROZUMIEM
WOLNOŚCI ODDAĆ NIE UMIEM

Dzięki Sabbath. Jest tak jak przypuszczałam.W piosence,o której mówiłam wykorzystano tylko powyższy fragment.
Jest częścią składową widowiska na temat Powstania Warszawskiego.Powstanie jest moją piętą Achillesa,z powodów o których pisałam poprzednio.Nie wiem czy płyta jest dobra,nie bardzo znam się na muzyce młodzieżowej,chociaz poprzez zainteresowania mych Dzieci też tkwię trochę w jej środku,ale gdy słucham słów "...tramwajem jadę na wojnę...", czy "...Stare Miasto,Stare Miasto będziem ciebie wiernie strzec..." to ściska mnie w gardle. I myślę sobie,że nie jest z tą naszą młodzieżą tak żle jeśli w swojej twórczości sięgają do takiej tematyki.Jeśli jest bliska nie tylko ich dziadkom ale i im.Czy któraś z Was wie o jakiej płycie mówię?Jest to nagranie z koncertu.
Stary 2007-01-26, 11:13   #1180
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bietkadd Pokaż wiadomość
Mimo,że niestety moja Mama zupełnie nie przypomina tej z opisu nad wyraz czułej , kochającej... Kocha ale syna... No cóż, jak przyszła choroba ja byłam na stanowisku i musiałam wszystko załatwić , dopilnować
Po bardzo ciężkim zawale z którego cudem wyszła zmusiłam ją do poddania się zabiegowi by-passów . Teraz czuje się lepiej niż przez ostatnich parę lat. I mam nadzieję że ma jesszcze kupę lat przed sobą ( ma dopiero 72 lata )
I dalej kocha syna..... Ale ja zrobiłam wszystko !! I
Kochanie,bardzo przykro jest mi czytać te słowa.Wiem jak wielkim skarbem jest miłość matki.Człowiek czuje się wtedy bezpieczniejszy,silniejsz y,wie,że jest ktoś na świecie kto kochać go będzie zawsze ,choćby nie wiem co zrobił.Nie chcę Cie tu pocieszać ani mówić,że może mylisz się co do uczuć Twej Mamy w stosunku do Ciebie.Chcę Ci tylko powiedzieć jak zaskoczeni byliśmy z Mężem gdy okazało się,że nasz starszy Syn uważa,że kochamy bardziej Młodszego.Przez wiele lat tak myślał.I nadal pewnie tak uwaza,choć udaje,że przyjął nasze zapewnienia. Kocham Ich obu jednakowo miłością za dużą jak na dorosłych mężczyzn (nie ma to nic wspólnego z chowaniem maminsynków).Tylko młodszemu powodzi sie gorzej pod każdym wzgledem.I z tego powodu więcej na Jego temat się rozmawiało,pomagało,matko wało. Chciałabym żeby i u Ciebie tak było.Bo wiem jak głęboko zakorzeniony jest żal spowodowany brakiem jednakowej miłosci do dzieci:moja 87-letnia Matka do dziś nie może pogodzić się z tym,że Babcia bardziej kochała syna niż córkę czyli Ją.I ten brak miłości ciągnie się za Nią przez całe długie życie.O Boże,ileż my rodzice popełniamy błędów.Jak czasem w sposób niezamierzony krzywdzimy nasze dzieci.Hej!!! Dziewczęta-matki!!! Przeczytałyście to??? Całuję Cię bardzo mocno biettkad.
Stary 2007-01-26, 18:44   #1181
bietkadd
Rozeznanie

Dziękuję za ciepłe słowa Niestety to nie moje mylne odczucie ale fakt który zauważyła cała rodzina bliska i dalsza - tylko ja przez blisko całe swoje życie nie chciałam potwierdzić !!
Niedawno przy okazji tej Mamy choroby doszło do ważnej rozmowy z Tatą, który z bólem potwierdził ,że i on niechcący mnie skrzywdził bo tak kierowała Mama...
Wybaczyłam.. ból pozostał... i wiem ,że już nic tego nie zmieni
Starsza Pani sama jestem mamą dorosłych córek Obie twierdzą ,że nigdy żadna nie była wyróżniana, kocham je baaardzo i co najważniejsze one bardzo się kochają!!!!!
I to jest mój sukces i z tego jestem bardzo dumna!! )
Pozdrawiam cieplutko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-26, 19:30   #1182
robótka
Zadomowienie

Witam wszystkie miłe panie klubowiczki.
Starsza Paniz tymi opłatami to jest tak każdy płaci czynsz za mieszkanie i świadczenia(za wodę, ścieki,prąd na klatce schodowej, wywóz nieczystości) jeżeli ktoś nie płaci to mają prawo do zaprzestania usług te firmy.Co zrobić w układzie jeżeli płaci 1 lokator a 3 nie? Żeby nie zrezygnowali z usług ktoś musi płacić za wszystkich innych, czyli w tym wypadku ja.To co płaci 1 lokator nie starcza na opłacenie świadczeń za cały dom( czyt. za wszystkich)to syn daje za swoją rodzinę, ja za nas i brat za siebie- ale to też za mało o wiele za mało. Płaciłam więc za resztę ratami.W końcu mam dość. To obcy ludzie i jak długo mam za nich płacić. Jak mąż pracował było lżej, a teraz mam tylko emeryturę moją on nic.Zresztą ile można się dać wodzić za nos i płacić za kogoś. Nie mam nawet na remont swojego mieszkania przez to.A tu nie dość,że nie odzyskam tych pieniędzy to jeszcze mi sąd każe płacić koszta od zasądzonej sumy- paranoja.Skąd mam brać?Szlag mnie trafia, bo napisano,że przez te poprzednie lata na pewno zgromadziłam pieniądze to mam z tych zasobów zapłacić.Nie wzięto pod uwagę,że stary dom się sypie i musiałam wymienić rury wodno-ściekowe, cały dach,bo lało się przez strych lokatorom do mieszkania. Jak padało to całą noc zbierałam wodę z synami i córką ze strychu i podstawiałam różne wanienki, misy, bo już wtedy nie było kasy na remont. Wreszcie wzięłam pożyczki i jakoś własną robocizną zrobiliśmy te podstawowe remonty.Jednak moi lokatorzy niszczą co się da.Teraz dorosły ich syn pijany wybił szybę na klatce shodowej ciągle mówią wstawi i tak mijają miesiące, a zima idzie,boję się ,że zamarzną rury.Tak to wygląda.Stąd moje nerwy.Jak nie dostanę z sądu wyroku o eksmisji, to będę do końca życia się użerać z nimi i płacić.
Na tle nerwowym czepiają się wszystkie choroby, pękają żyłki w oczach itp.jestem i tak nad wyraz spokojna i się uśmiecham do ludzi, ale jestem u kresu wytrzymałości psychicznej.Mam jedno w głowie sprzedać budę i iść na mieszkanie właśnościowe, ale to marzenie- kto chce kupić z nimi chałupę- są znani w całym mieście synowie tej pani- za rozboje, kradzieże itp.Muszę mieć wyrok z eksmisją ,żeby się ich pozbyć.Wtedy będę mogła myśleć o sprzedaży, brat też już ma dosyć tej sytuacji( jest niepełnosprawny) i wszystko muszę sama.

Edytowane przez robótka
Czas edycji: 2007-01-26 o 23:48
Stary 2007-01-27, 17:01   #1183
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez robótka;
Muszę mieć wyrok z eksmisją ,żeby się ich pozbyć.Wtedy będę mogła myśleć o sprzedaży, brat też już ma dosyć tej sytuacji( jest niepełnosprawny) i wszystko muszę sama.
Robótko Droga mam nadzieję że sąd w końcu wyda wyrok o eksmisji i zagości spokój w Twoim życiu.
Ludzie są okrutni.Wielka szkoda że nie potrafia docenić Twojej troski i poświęcenia.Przecież oni też z tego korzystają.
Trzymaj sie,musisz być dzielna.Niebawem wszystko wróci do normy i będziesz cieszyć się spokojem i zdrowie powróci.

Pozdrowienia dla wszystkich
Stary 2007-01-27, 17:54   #1184
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bietkadd Pokaż wiadomość
Starsza Pani sama jestem mamą dorosłych córek Obie twierdzą ,że nigdy żadna nie była wyróżniana, kocham je baaardzo i co najważniejsze one bardzo się kochają!!!!!
I to jest mój sukces i z tego jestem bardzo dumna!! )
Wiesz bietkadd,pewnie to jest głupie tłumaczenie,nie-na pewno głupie,ale zawsze lepiej się jakoś pocieszyć. Może gdybyś nie zaznała braku miłości od Matki nie stworzyłabyś swoim córkom rodziny ,w której są szczęśliwe i nie tylko sa kochane ale i umieją kochać. Masz z czego być dumna.
Robótko,juz nie długo i może twoja gehenna się skończy.Wytrzymałaś tyle czasu ,teraz bliżej niz dalej.Oby Ci się udało nie tylko wygrać sprawy ale i wyciągnąć od nich nalezne pieniądze .A nie próbowałaś sprzedać domu z lokatorami?Wiem,że czasami są chętni na taką transakcje.Nie martw się kochanie.Już dochodzisz do mety.Musi się udać bo prawda jest po Twojej stronie.
Babygia dołączam się do akcji protestacyjnej: precz z zimą!!!
Nika i bietkadd
dziękuję,że wpadłyście po sąsiedzku.U Was cieplutko,szykuje sie ,a u nas pustki,wywialo wszystkich.Przed chwilą była Babygia ale nie zdążyłam Jej złapać.Pewnie uciekła do ciepłego łóżeczka.Trzymajcie się Dziewczyny.Aby do wiosny
Stary 2007-01-27, 19:11   #1185
bietkadd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez starsza pani Pokaż wiadomość
Wiesz bietkadd,pewnie to jest głupie tłumaczenie,nie-na pewno głupie,ale zawsze lepiej się jakoś pocieszyć. Może gdybyś nie zaznała braku miłości od Matki nie stworzyłabyś swoim córkom rodziny ,w której są szczęśliwe i nie tylko sa kochane ale i umieją kochać. Masz z czego być dumna.
Robótko,juz nie długo i może twoja gehenna się skończy.Wytrzymałaś tyle czasu ,teraz bliżej niz dalej.Oby Ci się udało nie tylko wygrać sprawy ale i wyciągnąć od nich nalezne pieniądze .A nie próbowałaś sprzedać domu z lokatorami?Wiem,że czasami są chętni na taką transakcje.Nie martw się kochanie.Już dochodzisz do mety.Musi się udać bo prawda jest po Twojej stronie.
Babygia dołączam się do akcji protestacyjnej: precz z zimą!!!
Nika i bietkadd
dziękuję,że wpadłyście po sąsiedzku.U Was cieplutko,szykuje sie ,a u nas pustki,wywialo wszystkich.Przed chwilą była Babygia ale nie zdążyłam Jej złapać.Pewnie uciekła do ciepłego łóżeczka.Trzymajcie się Dziewczyny.Aby do wiosny
Dziękuję I jednak proszę dziś u nas zagościć ( widziałam, że już Pani wpadła do nas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-27, 21:18   #1186
robótka
Zadomowienie

Dziękuję za słowa otuchy.Jedną sprawę mam już 9.02, a drugą nie wiem pewnie aż uda mnie się coś wywalczyć z kasą, natomiast przy trzeciej mam drugi cyrk, znów muszę wyjaśniać to ,co już wyjaśniałam- nie czytają czy jak. Jedno jest pewne, że trzeba na sądy mieć stalowe nerwy i kasę.Biedni dostają po tyłku.Czekam tego końca,żeby sprzedać budę, bo zdrowie nie to i nerwy zawodzą.
Stary 2007-01-27, 21:23   #1187
nika672
Zadomowienie

Robótko kochana wpadnij na 50+ ,tam jest niezła imprezka
Zapraszam
Stary 2007-01-27, 21:35   #1188
so_na_ta
Rozeznanie

pozdrawiam po sasiedzku i goraco zapraszam Robotke na watek 50-tek , dołącz do nas prosze
Stary 2007-01-27, 21:39   #1189
so_na_ta
Rozeznanie

Robótko, czasem zycie jest bardzo powikłane, nie mam rozeznania w twoich problemach ,ale widze,że powinnas wrzucic na luz, nie mysl narazie o nich , same rozwiaza sie ,zamartwianie sie nic nie pomoze -oderwij sie - wejdz na moment na 50-tki !
Stary 2007-01-28, 10:06   #1190
starsza pani
Zadomowienie

Dzień dobry.Rozpoczęła się niedziela.W domu cichutko. Sączy się muzyka z lat 50-siątych i 60-siątych; Zylska,Połomski, Gniadkowski. Łagodne przeboje o tym,ze "...ciche świerki pod śniegiem stoją białym szeregiem..." i że" ...gdy w ogrodzie botanicznym zakwitną bzy snię z chłopakiem moim ślicznym o szczęściu sny..." .A mój 68-letni chłopak śliczny ,którego nie zamieniłabym na nikogo innego i z którym jestem już(za 2 tygodnie rocznica) 45 lat wstał wlaśnie i jeszcze rozespany przydreptał do mnie i położył na biurku obraną, podzieloną na cząstki pomarańczę.Uśmiechnął się,pogładził mnie po głowie i poszedł sobie.Kochane Dziewczęta życzę Wam miłego dnia .I odezwijcie się choć trochę.Smutno tu bez Was.Z braku towarzystwa zaczynam szukać rozrywek poza domem i odwiedzać sąsiadów.
Stary 2007-01-28, 10:52   #1191
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starsza pani;
A mój 68-letni chłopak śliczny ,którego nie zamieniłabym na nikogo innego i z którym jestem już(za 2 tygodnie rocznica) 45 lat wstał wlaśnie i jeszcze rozespany przydreptał do mnie i położył na biurku obraną, podzieloną na cząstki pomarańczę.Uśmiechnął się,pogładził mnie po głowie i poszedł sobie.
Starsza pani,jaka piekna rocznica.Witam Cie cieplutko z zasypanych Katowic.
Ja mam zdecydowanie krótszy staż małżeński z chłopakiem,którego też nie zamieniłabym na nikogo innego i mam nadzieję,że za te ileś lat, też będziemy tak szcześliwi jak Jak TY Danusiu i Twój śliczny chłopak

Miłego dnia dla wszystkich dziewczyn
Stary 2007-01-28, 11:05   #1192
Malinówka
Wtajemniczenie

GG do Malinówka

Witam Wszystkie wizażanki na tym wątku! Trafiłam tu z 50+ w ślad za Danusią, która do nas zagląda i zaprasza serdecznie.
Danusiu tym razem to Ty mi uciekłaś zanim zdąrzyłam napisać post, ale na szczęście wiem że jesteś Tu i jak nie zastanę dziewczyn na 50+ to wpadnę do Was . To jest moja stała pora na kawkę i cudownie jest tak troszeczkę poplotkować w tym czasie. Czy mogę?
Malinówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-28, 13:03   #1193
robótka
Zadomowienie

Witaj u nas Malinówko. Chociaż nie do mnie było skierowane pytanie to odpowiem za Danusię-możesz.nie mogłam się wcześniej dostać na ten wątek, serwer chyba zapełniony.Czekałam i co jakiś czas próbowałam wejść.
Danusiu to miłe,że możesz tak powiedzieć o swoim małżonku, bo ja jak wiecie już nie mogę.Sama sobie się dziwię,że tyle czasu wytrzymałam.Teraz jak zachorował mam już spokojne z nim życie,ale każde siedzi w swoim pokoju i mało się widzimy.On maniak tv - sportu, a ja kompa i robótek.Żyjemy nie z sobą, ale obok siebie.Ja robię jedzenie i piorę, on jak się wścieknę to naprawia jak coś jest do zrobienia, a w starym domu zawsze coś jest.Tylko jest taki leniwy,że nie widzi tego i ciągle odkłada na później jak mówię co ma zrobić.
Stary 2007-01-28, 13:07   #1194
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malinówka Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie wizażanki na tym wątku! Trafiłam tu z 50+ w ślad za Danusią, która do nas zagląda i zaprasza serdecznie.
Danusiu tym razem to Ty mi uciekłaś zanim zdąrzyłam napisać post, ale na szczęście wiem że jesteś Tu i jak nie zastanę dziewczyn na 50+ to wpadnę do Was . To jest moja stała pora na kawkę i cudownie jest tak troszeczkę poplotkować w tym czasie. Czy mogę?
Kochanie,przepraszam,ze nie wypiłam z Toba kawy ale to przez ten pioruński komputer.Nie moglam sie połączyć z Wizażem.Dopiero teraz mi sie udało.A czy możesz?Zawsze,zawsze,zaws ze.To dla mnie wielka radość zastać tutaj którąś z moich Przyjaciółek.
Niko,napewno za iles tam lat (za ile?) napiszesz tak samo jak ja.Jestem tego pewna i zyczę Ci z całego serca, bo to wielkie szczęście przejść przez życie z człowiekiem,któremu chce się położyć przed tobą pomarańczę na biurku.(patrz post 1190)
Stary 2007-01-28, 13:14   #1195
so_na_ta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez starsza pani Pokaż wiadomość
Dzień dobry.Rozpoczęła się niedziela.W domu cichutko. Sączy się muzyka z lat 50-siątych i 60-siątych; Zylska,Połomski, Gniadkowski. Łagodne przeboje o tym,ze "...ciche świerki pod śniegiem stoją białym szeregiem..." i że" ...gdy w ogrodzie botanicznym zakwitną bzy snię z chłopakiem moim ślicznym o szczęściu sny..." .A mój 68-letni chłopak śliczny ,którego nie zamieniłabym na nikogo innego i z którym jestem już(za 2 tygodnie rocznica) 45 lat wstał wlaśnie i jeszcze rozespany przydreptał do mnie i położył na biurku obraną, podzieloną na cząstki pomarańczę.Uśmiechnął się,pogładził mnie po głowie i poszedł sobie.Kochane Dziewczęta życzę Wam miłego dnia .I odezwijcie się choć trochę.Smutno tu bez Was.Z braku towarzystwa zaczynam szukać rozrywek poza domem i odwiedzać sąsiadów.
========================= ========================= =
Danusiu , jakie piekne powitanie, powinnas pisac nie tylko posty na forum,ale moze skusisz sie na powiesc .naprawde wzruszyłam sie w jaki sposób opisujesz Wasz wspólny poranek .Natomiast rocznica 45lat godna zazdrości , mam nadzieje,że przed Wami jeszcze wiele lat takich porankow i mnostwa radosci ,ale zyczenia to za dwa tygodnie .

zajrzałam, bo czuje sie zaproszona również na ten watek .
Stary 2007-01-28, 13:15   #1196
so_na_ta
Rozeznanie

Wszystkim życze uroczej, udanej niedzieli
Stary 2007-01-28, 13:17   #1197
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez robótka Pokaż wiadomość
Witaj u nas Malinówko. Chociaż nie do mnie było skierowane pytanie to odpowiem za Danusię-możesz.nie mogłam się wcześniej dostać na ten wątek, serwer chyba zapełniony.Czekałam i co jakiś czas próbowałam wejść.
Danusiu to miłe,że możesz tak powiedzieć o swoim małżonku, bo ja jak wiecie już nie mogę.Sama sobie się dziwię,że tyle czasu wytrzymałam.Teraz jak zachorował mam już spokojne z nim życie,ale każde siedzi w swoim pokoju i mało się widzimy.On maniak tv - sportu, a ja kompa i robótek.Żyjemy nie z sobą, ale obok siebie.Ja robię jedzenie i piorę, on jak się wścieknę to naprawia jak coś jest do zrobienia, a w starym domu zawsze coś jest.Tylko jest taki leniwy,że nie widzi tego i ciągle odkłada na później jak mówię co ma zrobić.
Robótko, znamy sie nie od dzisiaj i wiem ,ze nie najlepiej ułożyły Ci się stosunki z mężem.No cóż i tak bywa.Ale masz dzieci,wspaniale wnuczki,przyjaciół. Tak naprawdę to bredzę bo nie wiem jak Cie pocieszyć.
Ale przeciez Tobie nie o pocieszenie chodzi.Więc całuje Cię serdecznie
Stary 2007-01-28, 13:29   #1198
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez so_na_ta Pokaż wiadomość
========================= ========================= =
Danusiu , jakie piekne powitanie, powinnas pisac nie tylko posty na forum,ale moze skusisz sie na powiesc .naprawde wzruszyłam sie w jaki sposób opisujesz Wasz wspólny poranek .Natomiast rocznica 45lat godna zazdrości , mam nadzieje,że przed Wami jeszcze wiele lat takich porankow i mnostwa radosci ,ale zyczenia to za dwa tygodnie .

zajrzałam, bo czuje sie zaproszona również na ten watek .
Kochanie,Ty nie jesteś tu zapraszana.Ty jesteś zmuszana do zameldowania stałego w tym domu.Tak zresztą jak i Malinówka,Bietkadd i kazda Wizażanka,która nieopatrznie wdepnie tu chociaz raz. A jeśli chodzi o moje zdolności pisarskie to -czy dziś nie jest czasem dzień dobroci dla starszych pań?? Dziękuję.
Stary 2007-01-28, 14:03   #1199
so_na_ta
Rozeznanie

Danusiu, dziekuję -jestes tak serdeczna, ciepła osobą ,że wszyscy lgna i przytulaja się do Ciebie . Mozliwe, /bo jestes prawdomówna /,ale niekoniecznie jestes Starsza pania tylko metrykalnie oczywiście , bo radością, humorem , dowcipem to małolatą , oczywiście w pozytywnym znaczeniu .
Nie mam dzisiaj podzielnosci uwagi, stąd ta nieskładność myslenia - doskakuje do komputera pomiędzy kuchnia a wizazem .
Czy ogladasz serial "na dobre i zle " ? mam to dzisiaj w planie , to stały punkt mojej rodzinnej niedzieli .
P.S. na 50-tkach Szymonka radzi nam , jak rozwiązac problem niechcianych, dlugich rozmów telefonicznych, niestety tez mam taki .
Stary 2007-01-28, 14:12   #1200
so_na_ta
Rozeznanie

Danusiu, obowiązki wzywaja mnie w domu, zajrze wieczorkiem -do milego i szybkiego usłyszenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości