![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwne sny.
trzeba bedzie sprobowac
![]()
![]() |
#1173 |
Uzależnienie
|
Możesz panować nad snem jeśli sobie uświadomisz, że śnisz
![]() ![]() I nie jest to aż takie trudne ![]()
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
nad snem cięzko zapanowac...
![]() Ja mam na odwrót. Nie śni mi się przeszłosc ,a przyszlosc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
też mam czasem dziwne sny
![]() a przedwczoraj śniło mi sie, że leżę w wannie i golę nogi ![]()
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Rozeznanie
|
Kiedyś czytałam (jako czarownica na pół etatu ;D) ciekawy artykuł o snach z którego wynikało, że: zaraz po zaśnięciu umysł robi 'przegląd dnia' i śnimy o bierzących wydarzeniach, natomiast w fazie REM, nad ranem najczęściej zdarzają się sny prorocze. Troszeczkę inaczej widzą to naukowcy, ale każdy ma inne odczucia.( http://ldmasta.w.interia.pl/Teoria/Fazy.html )
Ja często miewam różne koszmary, przesłanki w snach (do tej pory pamiętam niezwykłe sny z przed około pięciu lat!), czasami zdarza mi się lunatykować. Sen jest absolutnie fascynującym zjawiskiem ![]()
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli, że jakby wiesz, co się wydarzy ? ![]() O raju, moje sny to pikuś w porównaniu z Waszymi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Mi sie ostatnio czasem śnią takie sny w których ciaglę boje się, że czegoś nie umiem a musze iść do szkoły. Nie dość, że mam tak w życiu to jeszcze w snach. Sters i stres. I jak tu się wyspać? Ale jakoś sie do tego przyzwyczajam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Wtajemniczenie
|
ja też mam dziwne sny
![]() ![]() ![]()
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2008-11-05 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Konto usunięte
|
ja nawet nie bede mowic jakie ja mialam koszmary, bo to nazbyt przerazajace
![]() ale co do tego panowania nad snami... ja mialam tak, ze jezeli snilo mi sie cos przerazajacego to uswiadamialam sobie, ze to sen i staralam sie obudzic. powtarzalam sobie, ze chce sie obudzic i ... czasami wybudzalam sie, a czasami koszmar znikal, a sen przenosil sie do mojego pokoju... lezalam na lozku w swoim pokoju, ale nadal sniac! dopiero pozniej budzilam sie zupelnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moze cos w tym jest ??
![]() |
![]() |
#1183 |
Konto usunięte
|
mysle, ze miejsce w ktorym stoi lozko rowniez moze miec jakies znaczenie. bardzo zle i niespokojnie spi sie gdy lozko stoi na tzw. zyle wodnej, ktora emituje niekorzystne dla nas promieniowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Wtajemniczenie
|
Mi najczęściej najdziwniejsze sny zdarzają się np wtedy gdy:
Nastawiam budzik na 6(sama nie wiem po co), ale muszę wstać dopiero o 7. I wówczas, gdy budzę sie o tej 6, to najczęściej chcąc sobie "poleżeć" ponownie zasypiam. I wtedy zaczyna się cyrk. Wprawdzie nie są to rzeczy fantastyczne, ale dziwne. Np wczoraj śniło mi się(właśnie rano), ze rozmawiam z pewnym chłopakiem tak, jakbyśmy byli najlepszymi przyjaciółmi. w rzeczywistości znam go tylko z widzenia. Dodam, ze nie jestem w nim zakochana ![]() ![]()
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
ja tez mam dziwne sny.bardzo czesto snia mi straszliwe burze ,spadajace komety z nieba,ktore niszcza wszystko-taki armagedon.i tylko zawsze cos z nieba-nigdy powodzie,trzesienia.zawsz e gdzies uciekam,chowam sie.sa straszne.a niedawno miałam sen jakby na jawie(bo tak jakbym nie spała,zastanawiam sie czy to nie zmora)spie a tu nagle cos ciagnie mnie za nogi ,ja probuje krzyczec-cos mnie dusi.nienawidze tych snow.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Przyczajenie
|
![]()
Heh, mój temat
![]() Wpisz sobie to hasło w wyszukiwarce, na pewno znajdziesz coś interesującego. Szczególnie polecam stronę Psajka. Można śnić, zdając sobie z tego sprawę - to niesamowite. Czujesz w jakiej pozycji leżysz, jednocześnie będąc we śnie... i możesz rozbić absolutnie wszystko, odczuwając to jak w normalnym życiu, ogranicza cię jedynie twoja wyobraźnia. Drugie życie. To tzw. Sen Świadomy, czyli LD - Lucid Dream. Ostatnio bardzo popularne zagadnienie ![]() Mogłabym o tym pisać bez przerwy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Raczkowanie
|
Ravenheart, wyczytałam, że nieumiejętne korzystanie ze świadomego snu może spowodować koszmary... Ech.
Co do łóżka... Ostatni raz było przestawiane, ho, może z 5 lat temu?
![]() |
#1188 |
Przyczajenie
|
![]()
O, tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
poczytaj o lucid dreaming, moze sie uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
ja mam czasem tak że nie mogę sie obudzić. wtedy we śnie jestem jakby prawie niewidoma, nic nie widzę:| i mam jakies zawroty głowy, coraz cześciej mi sie to zdarza i niepokoi mnie to, bo autentycznie nie moge sie wybudzic ze snu, chociaz wtedy juz realnie mysle i strasznie mnie to irytuje. nie wiem jak to opisac, to jest strasznie dziwne.
poza tym czesto myli mi sie rzeczywistosc ze snem, czasem nie moge przez to spac, czasem nie moge rano sie zorientowac co sie działo wczoraj, co mam teraz zrobic i w ogole kosmosy
![]() |
#1191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
novakia : mam podobnie.
Czasami wydaje mi się, ze coś już było ale nie mogę przypomniesobie, cyz mi się to śniło, czy było na prawdę . Czasem muszę poszukać jakichś dowodów, cyz zapytać się kogoś. Ale dziwnie to dość wygląda jak idę do mamy "mamo byłam wczoraj z tobą na zakupach ? " ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1193 |
Rozeznanie
|
dejavi(zle napisałam ale nie wiem jak sie pisze).ile ja razy miałam tak ze cos mi sie zdaje ze to juz było,własnie ta chwila albo moment.poprostu w pewnym momecie -to juz było.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Uzależnienie
|
No trzeba się zorientować, że to sen. Jakoś zachować resztki rozsądku podczas snu i mieć świadomość, że np lewitowanie nie jest realne
![]()
![]() |
#1195 |
Przyczajenie
|
TR - Test Rzeczywistości. We śnie włączniki światła nigdy nie działają tak samo, jak w rzeczywistości, zegary działają chaotycznie, twoje dłonie wyglądają inaczej, nie zawsze masz odbicie w lustrze i jeśli zatkasz sobie nos, nadal będziesz oddychać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Tak, na początek wystarczy dziennik (koniecznie w zasięgu ręki), chęci i ewentualnie afirmacje przed snem. No i RT, najlepiej kilkadziesiąt razy dziennie.
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
zgadza sie tez praktykowalam. czesto spoglaaj na zaegarek w ciagu dnia z zapytaniem:czy to mi sie sni? zobaqcz ze jest np 13 i znow pomysl sobie czy to sen? spojrz jeszcze raz na zegarke we snie 13 juz nie bedzie. jezeli bedziesz czesto to robic to logiczne ze w koncu przysni cie sie to zapytanie. ja cwiczylam tez na ksiazkach lub gazetach patrzac na dana strone , obrazek i znow sprawdzajac...
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze sny
Dzisiaj mi się śniło, że jeśli wysłało się smsa za 6,10 z vat, można było zmienić nick na Wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze sny
Kurcze ja miałam dziwny sen.
Normalnie nie przywiązuję dużej wagi do swoich snów. śniło mi się, że wysadzili naszą szkołę i żeby się oficjalnie z niej wypisać trzeba było nosić gruz ![]()
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2009-01-24 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.