![]() |
#1171 |
BAN stały
|
Dot.: Bliźniacze mamy
Ja jestem zadowolona ze spodni z H&M. kosztowały co prawda ok. 179 zł ale jak dla mnie są ok.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
Sonerko przeciagneli mi tydzien pozniej bo meble do biura dl amnie pozno przyszly, a le juz git-)Bylo spoko, dam rade
![]() A spodnie w waszym przypadku to jak najbardziej ciazowe wskazane bo przecie zimno-))) ja akurat latem i wiosna zaczelam sie brzuchacic to spodnie odpadly, potem tylko rozciagliwe sukienki za kolana-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
anitko - napisz coś więcej jak tam było
![]() obecne mamy bliźniaków jakie zabawki się u Was sprawdziły szczególnie Ty anitko bo masz starsze szkraby - moje mają za miesiąc urodzinki i wszyscy mnie pytają co mają im kupić a ja nie wiem :/ Mają już tyle zabawek, że szok! podzieliłam im na pudła i w każdy dzień tygodnia mają inne pudlo z zabawkami. Macie jakieś fajne pomysły na prezent urodzinowy? może coś na potem? ja im kupiłam całe wydanie Baby Einstein(na ebay za 30 f a w sklepach takie chodzą po około150f!!!zdziercy!!!) no i duże pudło klocków plastikowych takich dużych na styl duplo - mega bloks się tutaj w uk nazywają. Przyjaciele mnie pytają co im kupić a ja nie wiem co mówić;/ Głupio mi jest z drugiej strony mówić to czy siamto - ale jak ja szłam do nich na urodziny to pytałam. Mamy taki zwyczaj, że ten kto jest gościem na urodzinach to proponuje pare rzeczy a solenizant (czyli mama solenizanta)wybiera co z tych rzeczy się nada ![]() podpowiedzcie mi coś ![]()
![]() |
#1174 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co Sonera ja dostalam namiot dla chlopakow na tarasie gpo trzymalam, ale w domu to moze miejsca zabrac-) bawily sie tym fajnei bo dwa wyjscia ma i sie ganialy, potem jeszce autko, i jakies bzdurki, A moze jakies ksiazeczki z gadzetami w srodku?Ja np dostalam dl anich teg lego duplo ale kompletnei nei byly zainteresowane i plecialy w dobre rece
![]() Pytasz co sie sprawdza,nadal takie cos z pileczkami do wrzucanai w otwory potem one innym wykalaja sia na rowni pochylej-) lubia wpychac tam te pilki, potem do wciskania roznych figur geometrycznych plastikowe elementy, raz tylko ni epotrzebnie pokazalam ze mozna glowa wciskac i Robin zapamietal.. jakos sie tak wyglupialam ![]() AA mam takiego pluszowego zlowia co jak mu sie lapke scisnie to idzie i gra cos tam, to tez sie jeszce od swiat nieznudzilo, i znikopis nadal si enei znudzil, ![]() A w pracy hmmm jak w pracy-)z niczym sie nei wyrabiam jak juz wpadne do domu to nie ma zmiluj sie dalej musze robic ale w domu, bo przejmuje pałeczke,Mysle ze jeszce taki tydzien i bede miala rowno 45, bo waga leci ze szok, nei mam kiedy jesc, jak wychodze o 7.15 to nei w glowie mi sniadanie ![]() Niech juz bedzie normalnie na zewnatrz... szarosc za oknem o 7 jest straszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Przyczajenie
|
a ja mam pytanko co do ruchow dzieci ... bo ja np ciagle czuje dzieciaka z lewej strony , kopie i wszystko a z prawej nic ... a to juz 20 tydz ... jak wy mialyscie ?? a dzidziusia po lewej czuje od tak 2 tyg ... troche martwie sie o maluszka po prawej no ale jak bylam na usg to sie ruszal ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
anita - to na zdjęciach to były tylko zabawki z pokoju
![]() one mają osobne zabawki do kuchni jeszcze i do wanny i do auta na podróże ![]() teściowa już u nas także odpoczniemy ![]() paula - hmm ja też miałam czasem takie wrażenie, że tylko jeden dzieciak się rusza a drugi nie:/ Ale od czasu do czasu ten drugi dawał o sobie znać. Nie pamiętam już który to był i jak ułożony:/ A kiedy byłaś na usg ostatni raz?2tyg temu? czułaś wtedy ruchy obu dzieci? Może tak są ułożone, że mają rączki i nóżki w tym samym miejscu i wydaje Ci się, że to 1 dzieciak a to 2 tam w to samo miejsce boksuje ![]()
![]() |
#1177 |
Przyczajenie
|
wlasnie one ulozone sa tak ze na kazdym usg wygladaja tak samo ... leza kolo siebie , na pleckach tak ze nozki maja skierowane na kregoslup ... a na usg bylam w tamtym tyg w poniedzialek no i obydwa dzieciaki sie ruszaly na nim ale ogolnie to czuje ruchy jednego , po lewej stronie ... one sa przedzielone przegroda wiedz nie sadze zeby zmienialy sie miejscami ... no bo jak ? ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Wtajemniczenie
|
Kochana one moga sie po 3 razy dziennie zmieniac meijscami, jednego dnia glowa w dole drugiego pod zebrami, u mnie juz na samym koncu przed porodem zmienialy miejsca, a jak cos mozesz isc na ktg w sumie to przeciez lekarze wysylaja nie? jalazilam 3 razy w tygodniu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- a ta przegroda to masz na mysli worek owodniowy? bo on jest cieniuteniki i bardzo elastyczny, i nei stawia zadnych oprow na ruchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() Mam 25 lat to moja pierwsza ciąża i jak się dziś okazało(10tyd.) bliźniacza Przyznam ,że jestem przerażona i wręcz załamana tym faktem. Byłam nastawiona na jedno. Nie mam pojęcia jak sobie poradzę finansowo i fizycznie co z pracą? Musze pracować to mój biznes i większa część domowego budżetu Błagam napiszcie mi ,że to jest możliwe jakoś sobie poradzić...
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
nowaja - jest możliwe
![]() ![]() ![]() ps zapisana jestem na basen+sauna+siłownia -zaczynam w piątek - póki co karnet na miesiąc z nieograniczonymi wstępami kiedy chcę i na co chcę - oby mi się spodobało i udało się zrzucić 25kg;(;(
![]() |
#1181 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
sparkly - no pogadamy o zrzucaniu jak już urodzisz
![]() a no i te 25kg to nie chcę zrzucić w miesiąc tylko tak do jesieni było by super!
![]() |
#1183 |
Raczkowanie
|
Witam
tez jestem mama bliźniąt, mam 25 a chłopaki maja 10 miesięcy prawie 11 milo was poznać ![]() Nowa nie panikuj, bliźnięta to wcale nie tyle pracy, dobry plan dnia i ze wszystkim dasz rade, ja mieszkam w obcym kraju, mam tu tylko znajomych, a rodzice 1000km stad, nie mam nikogo do pomocy, studiuje, dziećmi cały dzień praktycznie sama się opiekuje, mąż wychodzi o 7 a wraca około 18 a chłopcy o 20 chodzą spać tak ze mąż zajmuje się tylko w weekendy i święta, teraz kończę sesje, budujemy dom, naprawdę wszystko można pogodzić, ja nienawidzę tego biadolenia jak wychodzę z chłopakami jaka to jestem biedna i jakie mam przesr... życie ja nawet nie odczuwam ze mam 2 do wychowania sama, po prostu mam dobry plan, jestem konsekwentna i idę do przodu, a co do kg ja przytyłam prawie 40 a 6tyg po porodzie wyglądałam tak jak przed nie jest źle naprawdę!!! Edytowane przez annemarie24 Czas edycji: 2010-03-19 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Wtajemniczenie
|
ja dokladnie to samo mialam, kazdy w kolo mi wspolczol, i pocieszal, a ja az czerwona ze zlosci, bo neri wiedzialam o co im chodzi, od dnia porodu, nocki tylko w miare przespane, nei plakaly jako niemowlaki, jadly ładnie, nei mialy nigdy kolek Normalnie raj!!I talk samo, z agranica, zero pomocy rodziny i bliskich, bo znajomych jeszce nei bylko.Tez sama od rana do wieczora z chlopakami.Wszytsko moglam zrobic, sprzatag gotowac czytac, ogladac tv, wszytsko to co normalnie teraz jest dla mnei marzeniem...-) Piszesz ze chlopaki maja prawie rok...No wlasnie moi jak skonczyli rok i pare tygodniu potem, stwierdzilam ze mam dosyc, Juz przestalo byc pieknie i kolorowo, nocki zamienily sie w koszmar.Zabkowanie jedynek dwojek bylo super, ale potem juz nie..
Do czego zmierzam, Wszytsko jeszce przed toba, nie mow hop, Dzieci dopiero sie zaczely aktywizowac, zmieniaja sie, poznaja swiat, coraz wiecej rozumieja.Ja tak jak ty identycznie myslalam, i nei rozumialam reszty bo przeciez mialam lepiej jak z jednym dzieckiem ![]() Zycze by tak pozostalo, spokojnie i bez stresu ![]() Aktualnie wychodze z domu z samego rana wracam na wieczor, i juz mnei telepie na mysl o wrzaskach klotniach, walki o zabawki...To wszytsko moja droga jeszce przed toba. Poczekaj jak zacznie sie walka o zabawki ![]() ps. No dobry plan to podstawa, ale czasem wraz z wiekiem mozna se go wsadzic gdzies-)))) Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2010-03-19 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
Anita święte słowa, u mnie to samo, tak do 14 miesięcy anioły nie dzieci, a teraz codziennie jestem taka umęczona, że szok. A jestem z nimi tylko do 15.30 sama, a tak dadzą w kość, że wolałabym chyba w kamieniołomie pracować
![]() Walka o zabawki, szarpanie, gryzienie, zrzucanie z krzesełka... Na porządku dziennym. Przy tym na stół wlezą, na biurko wleza, do komputera się dorwą, po łóżku biegają...Jednego uratujesz to drugi już skądś zlatuje. U nas już tyle wypadków było, że chyba abonament na pogotowiu wykupię ![]() ![]() Bo z drugiej strony jak dzisiaj jeden drugiego poił z niekapka i tyle radochy z tego mieli, albo jak widzę jak się w chowanego bawią, albo jeden drugiemu smoczka daje to za nim bym ich nie zamieniła na pojedyncze dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
A kto mówi ze mam anioły?Moje chlopaki tez juz chodza choc maja nie cale 11 meisiecy, pija tylko z niekapka, jedza normalne posilki z nami, sadzam ich tez na nocnik ale jeszcze nie wołają,
Sa nie grzeczni jak wszystkie dzieci, placza, marudza, nie chca jsc, nie lubia sie ubierac,bija sie, uciekaja kazdyw swoja strone itd., ale ja na placz wymuszajacy nie reaguje, trzymie sie sztywno planu i nie ma zle, nauczylam ich samych sie bawic i bawia sie sami, w domu mam zawsze porzadek, ucze sie buduje i nie narzekam, prosze was nie piszcie mi ze dopiero przedemna bo kazda kobieta jest inna, choc czesto slucham ze jestem cyborgiem bo na wszystko mam czas, moze jestem stworzona do wychowywania rodziny wielopokoleniowej, a moze poprostu jest dobrze zorganizowana optymistka? Chetnie tu napisze za pol roku jak mi idzie i myślę ze napewni nie bedzie zle! Edytowane przez annemarie24 Czas edycji: 2010-03-22 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Raczkowanie
|
hi dziewczyny. ja juz jestem w 30 tygodniu, a przytylam tylko 13 klio, a tydzien temu sie dowiedzialam, ze bede musiala w ciagu 3 tygodni urodzic.lekarze od poczatku ciazy mowili, ze blizniacy sa jednojajowi, maja wspolne lozysko i moze byc problem z przetoczeniem krwi pomiedzu maluchami i tak sie stalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Wtajemniczenie
|
no to my w takim razie mamy nei cyborgi co to na kazde zawolanie leca, mamy since pod oczami i zarosniete nogi bo nei mamy czasu lda siebie gdyz w porze na sen ogarniamy balagan, poniewaz jestesmy zle zorganizowane
![]() ![]() Chyba zle nas zrozumialas albo my zle zrozumialysmy ciebie ![]() ![]() ![]() A samo doniesienie ciazy w trojpaku uwazam ze jestesmy cyborgami ![]() Neriko, nie wiem czy da sie jakos pocieszyc, ale sproboje, W szpitalu gdzie mnei cieli dziewczyna urodzila 500gr blizniaki, I jak ja wychodzilam to one mialy juz ponad miesiac i rozwijaly sie b.dobrze, Byly tez 700 gr i to byly tyg m.in 19, 25 na prawde rozne, te dzieciaki tez pieknie sie rozwinely, widzialam wieeelka galerie takich maluszkow jak nasza dlon, a obok fotki jak ju zmialy po kilka latek-) Ja sama choc w dwujajowej bylam, to roznica wagowa byla sporo ok 1600, 2300 35tc. Wiem ze tez sie wykonuje zabiegi w przypadkach jak u ciebie, ale nie pamietam juz w jakim tc.Zabieg wprawdzie inwazyjny. W szpitalu na pewno tylko pomoga a nie zaszkodza-)) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
annemarie - no comment!!!!!
nerika - Skarbie nie martw się na pewno Twoimi maleństwami dobrze się zajmą w szpitalu ![]() ![]() będę trzymała za Was mocno kciuki ![]() Daj znać nam koniecznie po porodzie jak poszło i jak maluszki ![]() słuchaj tego co pisze anitka - tak jest, że takie dzieciaczki potem rosną zdrowo i super się rozwijają. Moim zdaniem ten mniejszy ma większą szansę na dobry rozwój poza Twoim brzuszkiem niż w nim jak współlokator mu podjada ![]() ściskam Cię cieplutko - pogłaskaj brzusio od nas ![]() u nas leci roczek za nami ![]() chłopcy byli chorzy srali i rzygali nic nie pili nie chcieli jesc!!!! o matko!!! ale już jest ok ![]() musieliśmy przełożyć impreze urodzinową więc dopiero w tę sobotę będziemy świętować ![]() hmm co więcej no idą nam zęby trzonowe ![]() no ale cóż lecimy do Polski 24lub25kwietnia na 2 lub 3 miesiące także supcio!!!! Anitko Kochana będziesz gdzieś w rejonach małopolski we wakacje?może się spotkamy w pl?
![]() |
#1190 |
Wtajemniczenie
|
A jakie to miasto?-))) moze z rozpedu po ziemniory podjade do innego wojewodztwa-))))
aaaa co chcialam powiedziec jeszce do tematy co byl wlasnie.Znaczy ja rozumiem o co chodzi wizazance ze sobei swietnie radzi itd, i ze grunt dto dobry plan. Mamcie drogie przyszle i aktualne, oczywiscie wcale nei jest tak ze trza sie polozyc i zalamac bo dwojka-))) Oczywiscie duzo lezy w nas by egzekwowac to czy tamto, wiadomo nad temperamentem nei zapanujemy, bo sciagajac ze scian no co chwila wymaga wiecej energii-)) I w tym wieku jaki ja mam zakaz srednio jest porzyjmowany, ale wczesniej czy pozniej tak ![]() ![]() Juz nie bede sie rozdrabniac, ale generalnie nigdy sie tak na serio nei zastanawialam czy mi ciezko, nei wiem bo nei mailam pojedynczego ![]() ![]() Sonerko a co bylo chlopakom?I to na uridziny zrobili sobie taki prezent?Juz widze dzieciaki tort a tu Tymek z Szymkiem na zmiane sciany koloruja-) Siakis wirus pewnie co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
anita - tak wirus złapali od dzieci znajomych - wszystko w koło go mają
![]() nawet mąz złapał(tylko ja nie;(a tak chciałam schudnąć przy tym wirusie hahah ![]() Szymek był chory w urodzinki a Tymek zlapał dzień po urodzinkach ![]() u nas jest od tygodnia znów ciocia także super full wypas ![]() a województwo małopolska więc od Ciebie to szmat drogi po ziemniaki tyle jechać ![]() a jak tam praca?jak Twoje maluchy?
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za mile slowa!!wczoraj na usg wszystko z maluchami bylo ok, krew super przeplywala pomiedzy nimi. jeszcze na szczescie w tym tygodniu nie musze rodzic. w poniedzialek, a pozniej w srode znow mam usg i zbaczymy co powiedza. dojezdzamy teraz do cambridge, totez mysle, ze tam dobrze sie nimi zaopiekuja. wczoraj rowniez pokazali mam oddzial dla takich malenkich dzieciaczkow. cieszy mnie tez, ze ojciec dziecka moze zostac cala dobe w szpitalu. pozdrawiam i zdrowka dla waszych pociech.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Wtajemniczenie
|
Nerika ale super wiesci
![]() ![]() Sonera praca spoko tylko wstaje o dziwnej porze.. 6.40 7 wychodze z domku, a wracam lekko po 17-) W sumie nei narzekam do domku mi si enei spieszy a tz daje sobie swietnie rade sam z nimi w domu, teraz zaczynaja sie porzadne spacery wylazi z nimi o 9 na plac zabaw i jest tam pierwszy wsrod mamusiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
anita00079
ani przez chwile nikogo tutaj nie obraziłam ze jest zaniedbany , ma nie posprzątane itd, po prostu napisałam ze w moim przypadku nie jest to prawda ze z bliźniakami jest dużo pracy i będę się tego trzymać, w tej chwili jestem u rodziców na tydz i chyba widzę o co Wam chodzi - moja mama tez się denerwują jak plączą, lata do nich na każde zamarudzenie a później wieczorem jest taaaka zmęczona, marze już żeby pojechać do domu i wszystko wróciła na swoje tory, wg mojego planu bo tutaj niby mam kogoś do pomocy ale zwariować można - lepiej jak jestem z chłopakami sama - nie mowie tutaj ze WY latacie na każde zawołanie,itd ALE moze macie inne nerwy niż ja każdy człowiek jest inny, teraz akurat są chorzy, marudni ale to nic każdy człowiek ma lepsze i gorsze dni, a co do tego ze Wy piszecie jak naprawdę jest to co mam rozumieć ze ja nie? ze pisze ze jest super a po katach plączę? Nie rozumie Was, co mam pisać ze mi źle, ze jestem zmeczona i nie daje rady bo z bliznietami jest tak strasznie duzo pracy skoro to nie prawda?W moim przypadku uwierzcie naprawde jest ok? Nie wiem powinnam się czuć winna ze nie jest u mnie tak jak u Was?Gorsza przez to?? SoNeRa poczytałam troche Twoich postów jesteśmy zupełnie innymi osobami, mamy zupełnie inne poglądy, tak ze ja tez nie będę komentować. nerika trzymie za was kciuki, ja leżałam przed cc tez 2 miesiące w szpitalu ale wszystko jakoś dobrze sie skończyło, życzę żeby i u Ciebie było wszystko dobrze a dzieciaczki urodziły się zdrowe !!! ![]() Edytowane przez annemarie24 Czas edycji: 2010-03-25 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
annemarie - no to zdradź jaki jest ten Twój magiczny plan
![]()
![]() |
#1196 |
Przyczajenie
|
No ja też jestem bardzo tego planu ciekawa
![]() Przedstawię się tak krótko, jestem mamą 7 miesięcznych bliźniaczek, Arieli i Wiktorii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
sorel - witamy z nami
![]() napisz coś więcej o swoich maleństwach ![]() strasznie się cieszę, że tyle nowych mam z nami ![]() ![]() wiecie co łączmy się i wspierajmy bo nie łatwo jest być mamą bliźniakową ![]() annemarie - a Ty się na mnie nie obrażaj - może za ostro Cię tutaj "powitałam" ale witaj Kochana ![]() mimo wszystko chciałabym usłyszeć jak ten plan wygląda i jak wygląda Wasz dzień razem...
Nawet w najskrytszych marzeniach nie śniliśmy, że będziecie tacy cudowni ... ![]() Bliźniaki - Tymuś i Szymuś są już z nami od 17 marca 2009 ![]() Edytowane przez SoNeRa Czas edycji: 2010-03-26 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie nei chwale ale raczej uwazam sie za szczesliwaca,
![]() ![]() Nikt sie nad soba tez nie uzala. Ja akurat z tych co to matka polka nie musi byc, ![]() Annemarie, troszke tak jakby temat sie zmienil, bo w sumie cos zaczelas pisac o nieradzeniu i przerastaniu obowiazkow ale czegos takiego nigdy nei pisalysmy.. Jakos nei moge doczytac sie uzalania na nasz blizniaczy los ![]() ![]() Wyłaczmy z tego choroby dzieci i kolki, i ich ciekawski temperament ![]() Twoj ton chyba wszytskie odebralysmy tak, jakbysmy byly jakies niedorajdy i nie umialy zapanowac nad zyciem i obowiazkami....Moze nie to bylo celem twojej wypowiedzi. Ale poczytaj sobie kilka razy, swoj pierwszy post, moze zrozumiesz ze mogl zabrzmiec cokolwiek niesmacznie. A co do jednego to sie zgodze w 1000% ja rowniez mam swoj plan dnia, itd swoje podejscie, zakazy rytułały, i jak jestem iu rodzicow, to wychodze zmeczona jak po oraniu pola, mimo ze w sumie nei siedze z nimi jak jestem u rodzicow-)))) Meczy mnei tlumaczenie instrukcji obslugi chlopakow ![]() A jak juz w domu jestem to spokoj, kazdy ma cos do roboty. I kazdy szczesliwy ![]() Dobra koniec tematu. aaa zeby nie bylo, mozna sie nad soba uzalac, smucic, byc zmeczonym i miec dosyc. Podkrązone oczy, wyciagniety dres. ![]() ![]() Witajcie oczywiscie dziewczynki trojpakowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Coś więcej o moich perełkach hmm Wiktoria, słodziak, grzeczna jak aniołek, śmieszka straszna, sama się bawi, ja mówię o niej żartobliwie, że jest jak "z katalogu". Gdybym miała takie dziecko tylko jedno, to oprócz karmienia i kąpieli chyba w ogóle bym nie odczuwała tego, że mam dziecko. A Ariela...totalne przeciwieństwo. Oprócz tego, że to bliźniaczki dwu jajowe, zupełnie do siebie nie podobne to także totalnie różnią się charakterkami. Ariela to wariat, strasznie ruchliwa, płacze i marudzi gdy coś chce, chochlika ma w oczach, śmieszka też ogromna, zadzior straszny. Maluchy nigdy nie miały kolki, od 3-4 miesiąca śpią całą noc, bez pobudek, także z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa. Ta ciąża była wpadką, wyprowadziliśmy się na swoje. Na początku strasznie się obawiałam, mieszkanie, dzieci, nauka i mężczyzna... Kierowana chorą ambicją starałam się we wszystkich tych aspektach wyrobić na 100%, szybko zrozumiałam, że to bez sensu a ja ledwo żywa chodzę. Wiem, że to jest do ogarnięcia tylko trzeba właśnie tego planu dnia, dyscypliny i konsekwencji, a to jedna z moich największych wad. Ale tym razem muszę wziąć się za siebie, ciężka sesja się zbliża, a przy obecnym planie dnia nie mam ani sił ani chęci wziąć za książkę, dlatego muszę coś zmienić. No i pewnie ogólnie, nie tylko ze względu na sesję byłoby mi łatwiej o czas dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Wtajemniczenie
|
O to jak u mnie jeden anil, sam sie bawi, nie potrzebuje naszego towarzystwa,nie placze nei marudzi, a drugi, wlasnie ten szatanek z chochlikami, mala zadziora ciekawaska.Kilka dni temu przystawil sobie skrzyneczke w lazience i sie zamknal od srodka.. dostalam 3 zawaly na raz-)) Mylse wlasnie ile maja miesiecy
![]() ![]() No i nei mysl ze moja ciaza bylal planowana-))))Ja zadko cos planuje, a zazwyczaj nei planuje, ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- i w gole 7 miesiecy to taki fajny wiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.