QLAIRA - wątek zbiorczy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 06:46   #1171
Annuar
Raczkowanie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez xseniaa Pokaż wiadomość
Annuar,ale ty przeciez chcesz przejsc na krazek?
Ale jesteś spostrzegawcza

Tak, właściwie to już przeszłam na krążek, od razu po ostatniej tabletce Q, nie robiłam pomiędzy przejściem żadnego testu ciążowego ani badań, a teraz jakoś zwątpiłam i przestraszyłam się ...
Pocieszam się tym, że mi libido po Q nie wzrosło (nie tak jak misia88czycy), więc pewnie działała i zabezpieczała

Gdyby z krążkiem z różnych względów nie wyszło to planowałam wrócić do Q, więc jeszcze "interesuję się" tym wątkiem...
Annuar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 13:25   #1172
xseniaa
Raczkowanie

A probowalas plastry,prawdopodobnie sa dobre.
Stary 2011-01-25, 16:24   #1173
renigodl
Przyczajenie

Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
ja brałam Yaz (tylko i wyłącznie) i właśnie im zawdzięczam migrenę...
Niestety nie pocieszę cię bo biorę już prawie miesiąc i czuję się fatalnie (mam ogólnie problemy z dobraniem pigułki-ciągle przeróżne skutki uboczne), głowa mnie boli po Q. od drugiej tabletki, jestem senna, mam niskie ciśnienie, bóle i zawroty głowy w dzień a w nocy nie mogę spać, często się budzę mimo zmęczenia. Mam plamienia co kilka dni przez ten cały miesiąc a myślałam że te skutki uboczne w miarę przyjmowania miną. największe migreny miałam po Yasminum. Moje libido spadło do zera wraz z energią do życia. Chyba te tabletki też nie są dla mnie. Jak zapytałam gin. o Asecurellę to zapytał mnie a co to jest?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Po Evrze-plasterku miałam obrzęk stawów (kolanowych i łokciowych)-uważajcie!
renigodl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 07:45   #1174
Annuar
Raczkowanie

Cytat:
Plastrów nawet nie chcę próbować, nie są dla mnie, gdyż:
1) kwestia uczuleń - po kilku dniach noszenia zwykłego plastra mam zaczerwienioną skórę, swędzenia i wypryski.
2) wiem, że miałabym obsesję, że plaster się odklei, że go "podhaczę" podczas kąpieli, nakładania ubrań, że partner mi niechcący odklei kawałek dotykając mnie czy podczas pieszczot itp. Może całkiem odkleić plaster nie jest łatwo, ale lekko "podhaczyć" już tak, a to też zmniejsza skuteczność
4) plastry są dla mnie bardzo nieestetyczne - tak jak w zwykłym plastrze po kilku dniach wokół krawędzi powstaje czarna obwódka brudu, on sam też brudzi się od ubrań. Jak noszę zwykły plaster to (i chyba nie tylko ja) zmieniam go jak tylko się zabrudzi, a plastrów antykoncepcyjnych nie zmienisz

Bardziej interesują mnie implanty wszczepiane pod skórę, ale to chyba (jeszcze) w Polsce niedostępne
Annuar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 09:55   #1175
Althea
Raczkowanie

Jak czytam fora o Qlarze to zaczynam mieć wrażenie, że jestem jakims mutantem.

Absolutne zero skutków ubocznych. Nie przytyłam, nie puchnę, nic mnie nie boli, cera jak zawsze, włosy nie wypadają, libido w normie, badania wszystkie w porządku, okresu dostaję zawsze o tej samej porze, równiusieńko(zegarek bym mogła ustawiać teraz według niego)
Wręcz jest sporo plusów. Mam mniej bolesne i mniej obfite miesiączki (a zawsze lało się ze mnie niemiłosiernie), trochę urosły mi piersi, pms jest bardzo łagodny, ledwo co zauważalny.

Może po prostu miałam szczęście. Przez pierwsze dwa opakowania miałam plamienia śródcykliczne, ale minęły, jak tylko organizm się do tabletek przyzwyczaił.
Althea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 16:29   #1176
szitoslawa
Przyczajenie

po siedmiu dniach przyjmowania tych tabletek miałam mdłości, strasznie bolała mnie głowa, pięknie okazywałam swoje humory i niezadowolenie, a serce biło jakby miało zaraz wypaść... wracam do yasminelle.
szitoslawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 17:02   #1177
caskada
Zakorzenienie

u mnie z minusow najgorzej denerwujace sa
migreny
i nerwowosc

i niewiem jaki jest dalszy sens szukania pigulek jak inne tez moga tak samo dzialac
a rezygnacja z nich to znowu zaburzenie komfortu z seksu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 10:10   #1178
xseniaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Annuar Pokaż wiadomość

Bardziej interesują mnie implanty wszczepiane pod skórę, ale to chyba (jeszcze) w Polsce niedostępne

Co do implantow to wlasnie jakies dwa tyg temu pacjetki obwinialy sluzbe zdrowia(Health care) w Angli o zajscie w kilkanascie ciaz,prawdopodobnie okolo 600 ciaz,zaraz poszukam artykul,wiec ja na niego raczej bym sie nie zdecydowala.

http://www.globalgateway.com/article...lant-implanon/

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Powiem tyle ze po 3 miesiacach u mnie wszystkie objawy minely.

Edytowane przez xseniaa
Czas edycji: 2011-01-29 o 10:12
xseniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 10:38   #1179
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Skończyłam prawie drugie opakowanie i zastanawiam się nad zmianą bo moja cera niestety ma się kiepsko a liczyłam na poprawę. Na początku jest nawet ok ale od połowy opakowania wyskakują mi jakieś podskórne krosty, które niestety próbowałam wyciskać i teraz wyglądam jak zoombie

Nie wiem czy to się unormuje i będzie lepiej czy nie czekać i od razu zmieniać, jak myślicie, miała któraś podobny problem?
Do tego czasami bardzo bolą mnie cycki, szczególnie lewa

Mam dwa dni na podjęcie decyzji bo potem muszę zacząć nowe opakowanie... ciekawe czy gin sobie zażyczy znowu kase na wizyte za zmiane tabletek
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 11:05   #1180
Militaria
Przyczajenie

A mi znowu lekarz kazał wziąć Q w pierwszym dniu miesiączki, mimo że wcześniej brałam Mercilon (21+7). W ulotce napisane jest, że należy przyjąć Q w od razu po skończeniu poprzednich tabletek. I teraz nie wiem, czy mam się bać, bo w 9-tym dniu współżyłam bez gumeczki.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Skończyłam prawie drugie opakowanie i zastanawiam się nad zmianą bo moja cera niestety ma się kiepsko a liczyłam na poprawę. Na początku jest nawet ok ale od połowy opakowania wyskakują mi jakieś podskórne krosty, które niestety próbowałam wyciskać i teraz wyglądam jak zoombie

Nie wiem czy to się unormuje i będzie lepiej czy nie czekać i od razu zmieniać, jak myślicie, miała któraś podobny problem?
Do tego czasami bardzo bolą mnie cycki, szczególnie lewa

Mam dwa dni na podjęcie decyzji bo potem muszę zacząć nowe opakowanie... ciekawe czy gin sobie zażyczy znowu kase na wizyte za zmiane tabletek
Ja bym radziła Ci zmienić ;( Robiłaś test hormonalny przed zastosowaniem tabletek? To ma duże znaczenie. Jeśli masz wysoki estrogen to Q nie jest dla Ciebie. Ja np. fatalnie czułam się po Yazie bo jestem nisko estrogenna. Dopiero Q ten estrogen mi daje ;D Przynajmniej tak wyjaśnił mi gin...
Co do gina, niestety chyba będzie chciał kase wziąć ;/
Stary 2011-01-29, 13:16   #1181
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez Militaria Pokaż wiadomość

Ja bym radziła Ci zmienić ;( Robiłaś test hormonalny przed zastosowaniem tabletek? To ma duże znaczenie. Jeśli masz wysoki estrogen to Q nie jest dla Ciebie. Ja np. fatalnie czułam się po Yazie bo jestem nisko estrogenna. Dopiero Q ten estrogen mi daje ;D Przynajmniej tak wyjaśnił mi gin...
ja mam pytanie odnosnie testow hormonalnych. Czy jesli hcodze prywatnie do gina, to moze mi zalecic zrobienie takich testow? W jaki sposob sie to odbywa? Od dluzszego czasu sie nad testami na hormony zastanawiam mimo, ze Qlaira mi pasuje, ale z samej ciekawosci chcialabym wiedziec, czy wszystko tam gra

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 18:04   #1182
Militaria
Przyczajenie

Ja zanim dostałam jakiekolwiek tabletki hormonalne miałam NAKAZ od gina na zrobienie takiego testu, żeby wiedział, które tabletki dobrać. Jest to po prostu zwykłe pobranie krwi i w zależności jakie hormony masz sprawdzić - takie testy na Twojej próbce są robione. Ja robiłam androstendion, estrogen, testosteron i jeszcze jakieś dwa, ale już ich nie pamiętam. Niestety - badania są dosyć drogie.
Stary 2011-01-29, 22:30   #1183
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez Militaria Pokaż wiadomość
Powinnaś być zabezpieczona, jeżeli nie robiłaś przerwy w tabletkach.

Testów nie robiłam, żaden z ginekologów do których do tej pory chodziłam mi nie zlecił takich badań niestety.
Ostatnio brałam Yaz i było nawet ok ale dostałam krwotoku i wylądowałam na łyżeczkowaniu (wtedy dostałam receptę na Yasminelle ale nie wykupiłam, zrobiłam sobue przerwę ale recepte mam, jest bez pieczątki z datą więc mogę wykupić i tak się nad nią zasanawiam...) Nie pasował mi natomiast Novynette, miałam dosłownie wysypkę na twarzy! Nie wiem co mi w nich nie pasowało i jak sie to ma do Qlairy, one są takie pośrednie dla mnie bym powiedziała. Militaria jesteś w stanie porównać te tabletki w sensie tej estrogenności? Byłabym wdzięczna bo ja się na tym wogóle nie znam, poprostu staram się zapamiętać które mi nie pasują i mówie ginowi.
Stary 2011-01-30, 19:12   #1184
Militaria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Powinnaś być zabezpieczona, jeżeli nie robiłaś przerwy w tabletkach.

Testów nie robiłam, żaden z ginekologów do których do tej pory chodziłam mi nie zlecił takich badań niestety.
Ostatnio brałam Yaz i było nawet ok ale dostałam krwotoku i wylądowałam na łyżeczkowaniu (wtedy dostałam receptę na Yasminelle ale nie wykupiłam, zrobiłam sobue przerwę ale recepte mam, jest bez pieczątki z datą więc mogę wykupić i tak się nad nią zasanawiam...) Nie pasował mi natomiast Novynette, miałam dosłownie wysypkę na twarzy! Nie wiem co mi w nich nie pasowało i jak sie to ma do Qlairy, one są takie pośrednie dla mnie bym powiedziała. Militaria jesteś w stanie porównać te tabletki w sensie tej estrogenności? Byłabym wdzięczna bo ja się na tym wogóle nie znam, poprostu staram się zapamiętać które mi nie pasują i mówie ginowi.
Wiem tylko, że Yasminelle ma najmniej estrogenów a Q najwięcej i te w Q są naturalne. Skłądy wszystkich tabletek możesz znaleźć w internecie, różnią się niewiele, lecz największe znaczenie ma to ile dni się je przyjmuje, jak długo trwa przerwa (tabletki placebo).
Novynette niestety nie znam.
Rossi, szukanie tych najlepszych dla Ciebie tabletek (bez skutków ubocznych) bez wcześniejszych badań to jak szukanie igły w stogu siana ;( Radzę Ci zrobić przerwę w braniu pigułek i zrobić badania hormonalne, a będziesz miała pewność co jest dla Ciebie najlepsze i nie będziesz niszczyła sobie niepotrzebnie organizmu. Poza tym, to że nie odczuwasz skutków ubocznych wcale nie znaczy że tabletki są dobrze dobrane. Ja raz trafiłam na ginekologa, który przepisał mi tabletki nie patrząc nawet na wyniki moich badań i czułam się po nich świetnie. Niestety okazało się, że fatalnie na mnie "wewnętrznie" działają, mój teraźniejszy ginekolog zrobił mi serię badań (m.in. USG dopochwowe), na których wyszło, że dostawałam za mało estrogenów i moja macica jest za cienka i za malutka. Gdybym z tym nic nie zrobiła i nie zaczęła brać odpowiednich pigułek - możliwe, że nie mogłabym w przyszłości mieć dzieci.
Stary 2011-02-05, 10:28   #1185
xseniaa
Raczkowanie

A ja juz koncze 5 opakowanie,dzis czerwona tabletka i czuje sie dobrze piersi wogole nie bola,co na poczatku bylo dosyc mocne.
Stary 2011-02-05, 10:39   #1186
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Militaria, dzięki za odpowiedź sprawdziłam składy, zobaczę jak będzie w tym 3 opakowaniu ...

Cytat:
A ja juz koncze 5 opakowanie,dzis czerwona tabletka i czuje sie dobrze piersi wogole nie bola,co na poczatku bylo dosyc mocne.
Ooo to coś co i mnie męczy, przynajmniej na razie. A jak u Ciebie z cerą Xeniaa, zauważyłaś jakieś zmiany??
Stary 2011-02-05, 12:29   #1187
xseniaa
Raczkowanie

w tym miesiacu zadnych syfow na twarzy nie mialam,pierwszy raz.Zawsze wychodzily mi gdzies na czole,a teraz na szczescie nic.
Stary 2011-02-05, 21:59   #1188
shewerewolf
Przyczajenie

siemka gin przepisał mi Qlairę jako alternatywę dla Cilestu. mam skończyć Orgametril (brany oczywiście z przyczyn zdrowotnych nie jako anty) i zacząć Q. jednak czy mam Q przyjąć bezpośrednio następnego dnia po ostatnim Orgametrilu (jako, że to lek hormonalny i niby w jakimś stopniu hamujący owulację podobno) czy poczekać do krwawienia (które występuje u mnie 2-3 dni po ostatniej tabletce)?
shewerewolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 11:50   #1189
xseniaa
Raczkowanie

Nie rob przerwy wez nastepnego dnia.Tu masz napisane,w ulotce
http://qlaira.pl/index.php?page=3&sub=3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 00:52   #1190
shewerewolf
Przyczajenie

Dzwoniłam wczoraj w tej sprawie do lekarza i powiedział żeby poczekać normalnie do okresu i w jego 1. dniu wziąć Q. i że zabezpieczenie będzie od razu, po 1. tabletce. ulotkę znam na pamięć już ale nie wiedziałam jak ten nieszczęsny orgametril z nią skonfrontować.
shewerewolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 16:16   #1191
xseniaa
Raczkowanie

No to super.U mnie natomiast dopiero teraz przy 5 opakowaniu okres jest doslownie minimalny jeden dzien plamienia.
Stary 2011-02-10, 11:35   #1192
Siasia35
Przyczajenie

A ja piszę z zapytaniem, czy któraś z Was miała problem z okresem przy Qlairze? Jestem po 4- tym opakowaniu i jak go nie było tak nie ma, a robienie co miesiąc testów ciążowych jest uciążliwe na dodatek stresujące Z jednej strony jest to bardzo wygodne, ale jako zdrowa kobieta wiem, że jednak tak być nie powinno, przynajmniej tyle czasu.
Czytałam ulotkę, gdzie jest napisane, że brak okresu to jeden ze skutków ubocznych, moja ginekolog kazała mi jeszcze przeczekać 1 opakowanie, ale chyba nie wytrzymam i udam się po zmianę tableteczek.
Siasia35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:06   #1193
asiula1306
Zakorzenienie

Witam dziewczyny. Ja dziś zaczynam brać Qlaire zamienioną z YAZ. Ginekolog mi powiedziała że mam zacząć brać w dniu kiedy powinnam przyjąć pierwszą tabletkę placebo YAZ. Zamieniłam bo zaczęłam mieć niedawno na yaz duże plamienia, praktycznie był to okres w połowie opakowania a tabletki biorę już ponad rok. Te tabletki ponoć mają niwelować takie "niespodzianki" a moja lekarka wyraźnie zaznaczyła że okres albo będzie minimalny w postaci plamienia albo w ogóle go nie będzie ze względu na to że są tylko dwie tabletki placebo. Zobaczymy jak będzie, mam nadzieję że te tabletki dadzą sobie ze mną radę :P
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:51   #1194
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Dołączam do Was, chcąc nie chcąc.. Dostałam receptę na Qlaira ponieważ mam PCO i tabletki anty to podobno najlepsze leczenie kiedyś brałam Harmonet i Yasminelle ale fatalnie się po nich czułam i odstawiłam całkiem. A to przyszło mi znowu wrócić do tego typu antykoncepcji Mam nadzieję, że tym razem będę jakoś lepiej na nie reagować a nie być tylko jednym wielkim skutkiem ubocznym tabletek

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 10:32   #1195
anuuuulka
Przyczajenie

Witam Was Serdecznie Ja również dołączam do grona użytkowniczek tych tabletek (są to moje pierwsze tabletki anty). Jestem co prawda dopiero przy 4 tabletce. Jak na razie żadnych skutków ubocznych u siebie nie widzę. Będę na bieżąco informować:P. Mam do Was takie pytanie. Ufacie tym tabletkom? Bo ja chyba muszę się do nich dopiero przekonać:P
anuuuulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 15:24   #1196
caskada
Zakorzenienie

co dwa tygodnie boli mnie glowa mam migreny jedno dwu dniowe niewiem czy sa jakies po ktorych mnie nie bedzie bolala
Stary 2011-02-11, 21:37   #1197
madzia19901711
Przyczajenie

Zaczynam drugie opakowanie tabletek Qlaira i musze powiedziec ze na poczatku dobrze sie czułam, zero bolów głowy, brzucha. Lecz teraz strasznie mnie wysypało na czole i bolą mnie piersi..Czy to jest normalne ??
Ps. słyszałam ze po tych tabletkach tradzik znika ale to chyba nie prawda Odpiszcie , Pozdrawiam
madzia19901711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 08:36   #1198
renigodl
Przyczajenie

Mam już połowę drugiego opakowania i czuję się lepiej, choć nadal skutkiem ubocznym u mnie jest przerywany sen w nocy, budzę się 2 razy. Tabletkę biorę o 19.00 i chyba to jest przyczyną. Gin. powiedział mi że następne opakowanie mam brać rano. Cera może trochę lepsza, miesiączka jest dwa dni minimalna w porównaniu do 6-7 dniowej( jak miałam) to rewelacja, ale migreny lekkie się pojawiają. przy każdych tabl. miałam migreny mniejsze bądź większe-nie wiem czy są jakieś które nie dadzą tego skutku ubocznego podatnych na bóle głowy osobom.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia19901711 Pokaż wiadomość
Zaczynam drugie opakowanie tabletek Qlaira i musze powiedziec ze na poczatku dobrze sie czułam, zero bolów głowy, brzucha. Lecz teraz strasznie mnie wysypało na czole i bolą mnie piersi..Czy to jest normalne ??
Ps. słyszałam ze po tych tabletkach tradzik znika ale to chyba nie prawda Odpiszcie , Pozdrawiam
Może to efekt oczyszczający organizm tabletki u ciebie zadziałał i spowodował wysypkę, czyli zaostrzenie problemów z cerą-wg. zasady medycyny naturalnej, najpierw musi być gorzej żeby później było super dobrze. Albo jesteś na jakiś składnik uczulona Weź kilka dni Calcium.
renigodl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 08:47   #1199
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Napisane przez renigodl Pokaż wiadomość
Mam już połowę drugiego opakowania i czuję się lepiej, choć nadal skutkiem ubocznym u mnie jest przerywany sen w nocy, budzę się 2 razy. Tabletkę biorę o 19.00 i chyba to jest przyczyną. Gin. powiedział mi że następne opakowanie mam brać rano. Cera może trochę lepsza, miesiączka jest dwa dni minimalna w porównaniu do 6-7 dniowej( jak miałam) to rewelacja, ale migreny lekkie się pojawiają. przy każdych tabl. miałam migreny mniejsze bądź większe-nie wiem czy są jakieś które nie dadzą tego skutku ubocznego podatnych na bóle głowy osobom.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Może to efekt oczyszczający organizm tabletki u ciebie zadziałał i spowodował wysypkę, czyli zaostrzenie problemów z cerą-wg. zasady medycyny naturalnej, najpierw musi być gorzej żeby później było super dobrze. Albo jesteś na jakiś składnik uczulona Weź kilka dni Calcium.
Ja się właśnie dlatego boję zacząć ich brać, bo cerę mam bardzo ładną. Poza kilkoma wypryskami które wyskoczą przed okresem. A jak mnie tak wysypie po tych tabletkach to chyba się załame

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 11:08   #1200
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Siasia35 Pokaż wiadomość
A ja piszę z zapytaniem, czy któraś z Was miała problem z okresem przy Qlairze? Jestem po 4- tym opakowaniu i jak go nie było tak nie ma, a robienie co miesiąc testów ciążowych jest uciążliwe na dodatek stresujące Z jednej strony jest to bardzo wygodne, ale jako zdrowa kobieta wiem, że jednak tak być nie powinno, przynajmniej tyle czasu.
Czytałam ulotkę, gdzie jest napisane, że brak okresu to jeden ze skutków ubocznych, moja ginekolog kazała mi jeszcze przeczekać 1 opakowanie, ale chyba nie wytrzymam i udam się po zmianę tableteczek.
Ja mam problem z okresem. Zaczęłam własnie drugie opakowanie Qlaira (2 tabletka) a okresu nie mam. Za to miałam w połowie pierwszego opakowania takie mini krawienie 3-dniowe. I przeraża mnie to, co piszsz, ze po 4 opakowaniu dalej nie masz okresu. Ja się juz od 2 tygodni zastanawiam czy nie wrócić do YAZ z powrotem.Tym bardziej, ze po Qlaira w momencie kiedy powinnam miec okres jestem lekko opuchnieta , jakby sie woda odkładała w organiźmie.
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Ja dziś zaczynam brać Qlaire zamienioną z YAZ. Ginekolog mi powiedziała że mam zacząć brać w dniu kiedy powinnam przyjąć pierwszą tabletkę placebo YAZ. Zamieniłam bo zaczęłam mieć niedawno na yaz duże plamienia, praktycznie był to okres w połowie opakowania a tabletki biorę już ponad rok. Te tabletki ponoć mają niwelować takie "niespodzianki" a moja lekarka wyraźnie zaznaczyła że okres albo będzie minimalny w postaci plamienia albo w ogóle go nie będzie ze względu na to że są tylko dwie tabletki placebo. Zobaczymy jak będzie, mam nadzieję że te tabletki dadzą sobie ze mną radę :P
A mnei mój gin kazał wziąz pierwsza tebletkę Qlaira po ostatniej białej tabletce YAZ. A wg ulotki moim zdaniem powinnam zacząc brac Q. tak, jak Tobie powiedział gin. Kurde dziewczyny, co lekarz to inna opinia!
A i jeszcze jedno, ja również zmieniłam Yaz na Qlairę, bo po 7 miesiącach brania Yaz zaczynałam miec plamienia i krawienia w polowie cyklu. Myśłalam ze Q będzie fajna, ale już widze, opuchnięcia, brak okresu, to nie jest dla mnie komfortowe i nie wiem, wracac do Yaz i do plamień, czy ciągnąć Qlaire ....Inne tabletki nie wchodzą w rachubę, przerabiałam i lipa.

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2011-02-12 o 11:12
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości