![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja - gdzie najlepiej?
ja w Grecji byłam w Nei Pori (spokojne miasteczko z piękną piaszczystą plażą), w ubiegłe wakacje byłam w Leptokarii- bardziej rozrywkowa miejscowość, plaża już troszkę gorsza bo żwirkowo- piaszczysta, ale też całkiem ok, woda śliczna turkusowa czyściutka
![]() jechałam ze Skarpa Travel płaciłam ok 1300 zł a co do paszportu, to jeśli jedziecie autokarem/autem to paszport jest potrzebny (sprawdzają na granicach)
![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam wyspe Thassos, Zakynthos, Santorini, Skiathos Takze wyspy i jeszcze raz wyspy !!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Przyczajenie
|
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
ja jadę z FunClubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Przyczajenie
|
ja również jadę z FanClubu do Hotelu Konstantin! Czy może się ktoś podzielić jak jest w tym hotelu...;>
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Przyczajenie
|
Witam!
W piątek wróciłam z Paralii więc jestem dość na bieżąco. Mieszkaliśmy w słynnym tutaj pokoju 102, w apartamentach "John & Eve". Hotelik schludny, czysty, zadbany. Właściciele przesympatyczni i bardzo mili. Ogólnie za tą cenę jestem bardzo, baaardzo zadowolona. Byliśmy z biurem Ok Services, do którego też nie mam większych zastrzeżeń. Owszem, zdarzyły się jakieś gafy ale na szczęście nie w moim turnusie ![]() ![]() Aha! Od John&Eve na plażę idzie się około 5 minut takim fajnym i przyjemnym spacerkiem. Na plażę dochodzi się zaraz obok dyskoteki Cocus, a do centrum (czyt. do cerkwi) wystarczy iść wzdłuż morza ulicą i za chwilkę zaczynają się puby i sklepiki więc spacer tak samo przyjemny. Myślę, że około 10 minut od Cocusa jest do cerkwi, ale szczerze mówiąc sama tego nie sprawdziłam, bo zawsze coś zainteresuje i człowiek wejdzie, a to do sklepu z pamiątkami, a to coś zjeść ![]() ![]() Przyjemne i fajne wakacje. Mieszkając na obrzeżach mieliśmy spokój, a jak chciało się zaszaleć to wystarczyło iść do centrum. Brakowało mi jednak tego "zapachu wakacji", który uświadczyłam we Włoszech. W Paralii można wypocząć, ale raczej już tam nie wrócę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Rozeznanie
|
A jak jest jeśli chodzi o ceny jedzenia na miejscu? Ile kosztuje średnio obiad?
![]() |
![]() |
#1178 |
Przyczajenie
|
![]()
michelle
Witaj. Wybieram się do apartamentów j&e. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Przyczajenie
|
do laurynka:
idąc wzdłuż morza promenadą w knajpkach zjesz obiad za około 4-9€, zależy na co masz ochotę ![]() piwo kosztuje średnio 0,50-1,2€ (zależy jaka wielkość), chleb kosztuje około 0,60-1,5€, prażona kukurydza-1,5€, "za***iste" pączki na plaży - 1,5€ (warto spróbować tych z czekoladą) do anioleczek311: my nie używaliśmy klimatyzacji, mieliśmy taras i okna na zachód więc wcale nie było upalnie, nawet spałam w bluzie, ale w sumie to dlatego, żeby komary mnie nie jadły :p niestety nie powiem Ci jak to jest z tym wykupieniem klimatyzacji. właścicielka umie mówić po angielsku i po niemiecku, a jej mąż po niemiecku - da się z nimi dogadać (poza tym są baaardzo mili i sympatyczni) ja miałam kurtkę jeansową i przyznam szczerze, że wieczorami czasem mi się przydawała - szczególnie gdy nocą spacerowaliśmy po plaży i wiał dość chłodny wiaterek w pokojach jest wszystko, szklanki, kubki, różne wielkości talerzyków i miseczki, są też garnki, sztućce i deska do krojenia. niestety nie ma patelni - grecy jej nie używają jeżeli macie jeszcze jakieś pytania - śmiało. jeżeli chodzi o ceny jedzenia - chętnie podam te, co będę znała, ale proszę o konkretne pytania ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Przyczajenie
|
Zaje***iste pączki, jak nie kupisz to nie stanie xD
Hello my friend! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Przyczajenie
|
hehehe, hello my friend, sun-glasses, sun-glasses :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Przyczajenie
|
michelle
Dzięki wielkie za odpowiedź. A jak wygląda toaleta w pokojach,słyszałam ze nie wolno wrzucać papieru toaletowego do muszli, ![]() ![]() Planujemy jechać na Meteory,czy w pobliżu znajduje się jakieś biuro podróży? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w Parali rok temu i dla mnie wycieczka na Meteory to było istne dno
![]() Po prostu wchodzisz na góre i schodzisz istna nuda i strata pieniędzy, Jak ja byłam rok temu to nie wolno było wrzucać papieru do muszli tylko właśnie do kosza
![]() |
#1184 |
Przyczajenie
|
łazienki w apartamentach j&e całkiem całkiem - nie ma co narzekać, papieru owszem nie wyrzuca się do toalety i pewnie długo jeszcze to się nie zmieni
![]() ![]() my korzystaliśmy z naszego biura podróży, które na miejscu organizowało wycieczki - jakoś tak bałam się zaryzykować w greckie biura podróży tym bardziej, że różnica w cenach za wycieczkę była niewielka 2-5€. my byliśmy tylko w salonikach, podobno meteory robią wrażenie i warto jechać, jednak stwierdziliśmy, że innym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Przyczajenie
|
kto leci 1 sierpnia do 12 do scotina beach?? z gro tour?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
dream big
|
dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
#1187 |
Przyczajenie
|
Dzięki za szybką odpowiedź
![]() ![]() ![]() Meteory słyszałam że piękne - chodź widzę że nie każdemu się podobają tu na forum. Boję się tych meduz w morzu czy muszę zabrać coś na oparzenia? i filtr do opalania 20 faktor wystarczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
meduz nie ma dużo ..idź na plażę w kierunku wesołego miasteczka jest ona szeroka i nie ma właśnie tylu meduz ..i ludzi
![]() na oparzenia weź .. a 20 hmm..jeśli masz ciemną karnacje to jasne ..jeśli jesteś blada jak ściana to to mało..radziłabym zabrać 30-stkę ..i po paru dniach zacząć smarować się 20-stką
![]() |
#1189 |
Przyczajenie
|
do aniołeczek311:
jeżeli będzie w j&e to wcale nie musisz iść na plażę w kierunku wesołego miasteczka, po co przechodzić całą Paralię jak koło dyskoteki cocus masz szeroką plażę, muzyczka gra (akurat nie z cocusa, ale z pubu obok) i w dodatku nie jest tak tłoczno jak w centrum. meduz tam nie ma, mój TŻ widział kraba (ja nie uświadczyłam) ale przy brzegu pływają rybki ![]() ![]() ja nie potrzebowałam dodatkowych butków. jeżeli chodzi o faktory. my przez pierwsze dni mieliśmy średnią pogodę, to znaczy niby było ciepło, ale słońca więcej nie było niż było, bo stale chowało się za chmurami. oboje z mężem mamy średnie karnacje i mieliśmy kremy z filtrem 20. ja po 4 dniach przerzuciłam się na olejek z spf 6 i jak dotąd skóra mi nie schodzi (ale polecam silnie nawilżać skórę po kąpieli po powrocie do domu z plaży). wywaliłam na siebie 2 kremy, ale myślę, że to dzięki temu nadal moja skóra jest dobrze nawilżona. przyznam szczerze, że mój mąż tylko 20stką się smarował i był słabiej opalony niż ja. teoretycznie polecają 50 spf - ale ja bym nie przesadzała, skoro do Grecji 50 to do egiptu albo maroka chyba trzeba by mieć faktor 80.. aha, skorzystaj z upałów w Polsce i troszkę się opal tutaj, skóra w Grecji lepiej to znosi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Przyczajenie
|
witajcie
wielkie dzięki za odpowiedzi. Też myślę ze faktor 50 to lekka przesada. W Tunezji i Turcji miałam 30 i było w sam raz. Nie jestem bledziuchem więc zakupiłam wczoraj faktor 25 i 10 myślę że będzie dobrze zwłaszcza że jestem już opalona. Z tymi plażami to się już pogubiłam, wolałabym plaże mniej tłoczną więc gdzie mam się udać? Pokoje mam w j&e chociaż z biurem z którym jadę to nic nie wiadomo ![]() Czy jedzonko dobre? gdzie można dobrze zjeść? wyczytałam że są knajpki gdzie mają nawet polskie Menu. Ulżyło mi że nie ma meduz,jakoś nie wyobrażam sobie pływać między nimi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a słyszała któraś o hotelu Port del sol? w necie jest niewiele opinii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Rozeznanie
|
justine333 czytałam kilka stron wcześniej że polecasz hotel Atlantis. Możesz napisać coś więcej bo wybieram się do niego w tym roku?
![]()
![]() |
![]() |
#1193 |
Przyczajenie
|
A powiedzcie mi dziewczyny czy do John & Eve trzeba brać swoje ręczniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Przyczajenie
|
w jakim terminie jedziesz do j&e ? też sie tam wybieram odjazd mam z katowic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Przyczajenie
|
Samolotem z Katowic 7 września na 14 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Przyczajenie
|
To ja troszkę wcześniej bo 30 lipca i niestety w tym roku autokarem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Rozeznanie
|
i jak myslicie czy moj kolega (17 lat w tym roku) może jechać na dowodzie tymczasowym do Paralii?
![]() |
![]() |
#1198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 ![]() ![]() Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2010-07-16 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.