![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
thalia wyrocznio
![]() Dobrze rozumiem tą filozofię? Kurcze, kusicie trochę z tą mapą marzeń, ale sie boję, że zbyt się nakręcę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie małe rzeczy zaczynają przyciągać duże. Tak myślę. Nie jest trudno namalować dom z ogródkiem, a potem siąść i powiedzieć "Kurczę, minął rok, a ja nie mam domu, to nie działa". Myślę, że takie małe rzeczy nakręcają Cię do zmiany myślenia. Zaczniesz myśleć pozytywnie, uśmiechać się, a potem? Potem samo będzie się przyciągać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Ana tej mapie marzen moge poprzyklejac zdjecia/ wycinki z gazet itp ? Bo rysowac nie umiem
![]() I czy lepiej ja zawiesic gdzies w pokoju czy schowac ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba któraś dziewczyna pisała, że robiła z wycinek z gazet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Wtajemniczenie
|
eN90 - w PM najlepsze i najskuteczniejsze jest to co nam się podoba. Nie ma jednej uniwersalnej metody. Ja zaczynałam od wypisania realnych rzeczy w kilku zdaniach, a potem rzeczywiście do tych, których pragnę. Tak jest na początku łatwiej, bo wzbudzasz w sobie pozytywne emocje, jest Ci miło i się uśmiechasz do siebie. Po chwili przechodzisz do marzeń z tym stanem i "wskakujesz na wyższy poziom wibracji". Ważne jest nadanie swoim marzeniom wyraźnych emocji. Gdy widzimy nasze marzenie, ale czujemy tęsknotę - oddalamy je od siebie. Gdy na tę samą myśl czujemy szczęście - przybliżamy.
Teraz mam dni, gdzie dziękuję tylko za realne rzeczy, a są też takie, gdzie tylko za marzenia. Najważniejsze, abyś czuła się z tym dobrze. Co do Mapy i nakręcania - na mojej pierwszej były spodnie, TT, mp3 czyli bzdurki(dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie, że wszystko z tego mam - część kupiłam sama, część jako prezenty), ale też dom, żywa choinka jakiej od 15lat w domu nie miałam, a jaką eks kupił nam specjalnie na święta itp. W czasie tworzenia Mapy czasem wychodzą nieuświadomione pragnienia - ot tak pojawia się w głowie obraz, myśl i wiesz, że to jest to. Adie94 mamy podobne podejście do Anioła Stróża. ![]() Jestem troszkę rozdarta w wyrażaniu pragnień - bo z jednej strony chcę czegoś konkretnego, a z drugiej wiem, że może jest dla mnie coś lepszego czego nie umiem sobie wyobrazić. Czasem trudno oddać się w ręce Wyższego Ja/Anioła Stróża i wierzyć. Ale się staram. W tej całej zmianie myślenia jest sporo rzeczy, których na co dzień nie dostrzegamy. Dziś spotkałam się z dziewczyną, która jest mi bliska, a przez różne grupy studenckie, moje mieszkanie poza miastem i teraz wakacje bardzo mało się widziałyśmy. Powiedziała mi, że jestem inna i nigdy wcześniej nie wiedziała we mnie takiego blasku w oczach i szczęścia. Że nigdy nie byłam tak optymistyczna i wesoła i ona bardzo się z tego cieszy. Niby niewiele, ale trochę mną wstrząsnęło jak bardzo się zmieniłam w mniej niż pół roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
thalia666 chyba nie tylko do Anioła Stróża
![]() Co do PM(plan marzeń,tak?) ja swój zrobiłam jako kolaż ze zdjęciami z neta w programie picasa. Można ustawić jako tapete w telefonie,komputerze,wydr ukować i przywiesić na ścianie jako ładny obrazek, którego znaczenie będziecie znały tylko Wy ![]()
![]() |
#1177 |
Konto usunięte
|
Ja tez mam zamiar zrobic ta mape
![]() Teraz staram sie nastawic pozytywnie przed egzaminem na prawko bo caly czas nawiedzaja mnie wizje jak oblewam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Yonce - odpuść. Pomyśl, że jak zdasz będzie fajnie, a jak nie to nic się nie stanie. A najlepiej wyobrażaj sobie przed zaśnięciem jak egzaminator mówi "Gratuluję", a Ty radośnie wybiegasz z auta ![]() Właśnie, zapomniałabym, a propos tego co dla nas najlepsze. Dziś byłam po ostatni wpis w indeksie i pojechałam do szpitala koło 10 i dowiedziałam się, że nie ma. Smuteczek, bo będę musiała przykulać się jeszcze raz(wpis będzie po 14), a chciałam wszystko szybko załatwić. Trudno. Pojechałam do ciotki, o 14 wróciłam. Wychodzę z wpisem, radośnie myśląc, że mam jeszcze godzinę do zamknięcia dziekanatu i dziś wszystko załatwię, a tu co? Natknęłam się na tę dziewczynę, o której pisałam wcześniej, a której dawno nie widziałam! Też szła po ten sam wpis, a potem do dziekanatu! Załatwiłyśmy wszystko razem, w dziekanacie spotkałyśmy jeszcze jedną koleżankę. Pogadałyśmy, zjadłyśmy pyszne burgery, odprowadziłam ją na pociąg(przyjechała z Torunia do Poznania, aby wszystko pozałatwiać, bo do 15.09 musimy wszystko oddać do dziekanatu). Gdyby wszystko ułożyło się jak chciałam to do 12 byłabym w domu bez miłych spotkań dzisiaj(ogólnie oba spotkania były w planach na kiedyś tam, a tak po prostu przyszły) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Wtajemniczenie
|
Zakładam, że to kolejna zmiana w moim myśleniu. Wcześniej, po usłyszeniu, że muszę znów przyjechać po indeks w mojej głowie zagościłaby soczysta wiązanka i wkurzona pojechałabym do domu, a tam wkurzałabym się jeszcze bardziej, bo nie miałabym ochoty jechać znowu i jeszcze denerwowałabym się, że tak mało czasu mi zostaje na załatwienie tego(to akurat siła wyższa, opiekuna praktyk, który miał zrobić wpis nie było przez miesiąc). A tak stwierdziłam - ok. Mam prawie 4h wolne, jadę do ciotki, będzie miło. Więc widać, że PM to nie tylko radosne wmawianie sobie, magiczne Mapy Marzeń czy gadanie z Aniołkiem, który jest niewidzialny, ale zrozumienie, że wszystko jest w naszej głowie i tylko od nas zależy co z tym zrobimy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
❤ bee happy ❤
|
Hej wam
![]() Tak was podczytuję i powiem wam, że zarażacie optymizmem. Czytając to co pisałyście stwierdziłam, że ja tez wymarzyłam sobie kilka rzeczy w życiu, które teraz się spełniły ![]() M.in. TŻ-a, jego pracę, a nawet miejsce jego zamieszkania ![]() Także coś w tym jest i teraz to czego pragnę staram się sobie wizualizować, ale nie za często ![]() Jestem dobrej myśli i np. teraz jestem bez pracy, ale podświadomie jestem pewna, że ją niedługo dostanę i wcale się nie martwię, że będzie inaczej ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Piszecie ze przyciagnelyscie sobie wiele rzeczy. Ja tez tak mam, ale widze to dopiero po czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
Dorotti66 witaj!
Yonce - świetne podejście. Co do nie zauważania rzeczy, które się spełniły - warto zrobić listę/mapę cokolwiek i co jakiś czas sprawdzić. Czasem aż jest się w szoku, że tak szybko albo tak dużo się stało. A to motywuje jeszcze bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Dolce vita
|
Cieszę się dziewczyny, że pozytywnie się nastrajacie. Ja miotam się trochę, zależy w sumie od dnia. Dzis mój ostatni (z trzech) wieczorów tylko samej ze sobą. Nie spodziewałam się, że te wieczory tak szybko mi miną
![]() Jest tutaj z nami ktoś (przepraszam, nie kojarzę nicku) kto jest w związku na odległość. Jak dajesz z tym radę? wierzysz, że w koncu będziecie razem stacjonarnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
hehe a ja sie ostatnio obawialam takiej jedna osoby ze studiow. Nie byla zbyt mila i balam sie przepisac. Wiec sobie pomyslalam jakis tydzien temu "Dobra mozgu, dzialaj! Niech to sie rozwiaze dobrze! Chce sie z nia poznac i miec dobre stosunki jescze przed rozpoczeciem studiow!" I poszlam spac. Dzis wczodze na facebook a tam wiadomosc od tej osoby
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja dziś miałam baaaardzo fajny dzień. W sumie wszystko poszło z płatka, i spotkałam miłe osoby, które zazwyczaj są chamskie (!). Pierwszy raz w życiu udało mi się zrobić coś, co mi nie wychodziło. Bardzo fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak mam z kimś jakieś niesnaski do mówię do mojego Aniołka, aby poszedł do Anioła Stróża tej osoby i pogadał na ten temat. Nie pamiętam, żeby kiedyś nie zadziałało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet takie głupie rzeczy, na które nie zwracałam uwagi jak np kupienie sobie konkretnego modelu spódnicy się spełniło, a w ogóle nie zwracałam na to uwagi i jakoś specjalnie jej nie szukałam. Ba! Kilka dni temu zaczęłam coś podczytywać o podkładach mineralnych, ale jakoś nie mogłam znaleźć wiadomości o tym, jak je prawidłowo nakładać. Wchodzę na wizaż, a tu w najnowszych artykuł na ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1191 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś zna kanał na yt Pana Roberta Olińskiego? Jak wrażenia? Uważam że mówi bardzo mądrze,jestem po jego kilku filmikach i z chęcią obejrzę resztę
![]()
![]() |
#1192 |
Konto usunięte
|
Ja nie znam ale chętnie obejrzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
A u mnie pozytywne mylenie dziś szlag trafił.
Są rzeczy, jak np zdrowie, na które nie mam wpływu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale thalia pisała, że na wszystko mamy wpływ. Również na zdrowie ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() Filmików nie oglądałam, ale spojrzę za chwilę i dam znać ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Ale się wciągnęłam w filmiki tego Pana, chyba dziś pójdę spać po 24 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też dziś pewnie długo nie zasnę hehe ![]() Ostatnio wyprosiłam w myślach aparat na zęby dla TheOleskaaa ![]() Ktoś czegoś potrzebuje?Służę pomocą ![]() Interesuje się zagadkami ludzkości, takimi kontrowersyjnymi teoriami na temat świata. Ostatnio natrafiłam na filmik w którym była przedstawiona historia świata za czasów atlantów. Ponoć dawniej ludzie żyli po kilkaset lat,mieli zdolności np. budowania czegoś myślami (chcę nowe auto i przede mną pojawia się nowiutka bryka, tak ponoć powstały piramidy-wybudowano je myślami). Ludzie mieli zdolności komunikowania się ze sobą za pomocą myśli,przenoszenia się itp. Ponoć sny i inne paranormalne zdolności są maleńkimi pozostałościami po tych pierwotnych zdolnościach. Piszę ponoć, bo to tylko domysły. Nie uważam że tego za najprawdziwszą prawdę ani też za brednie. Nikt nie wie jak to naprawdę jest.Każdy ma swój rozum i pojęcie świata ale piszę to bo może kogoś to ciekawi albo zna podobne ciekawostki. Mam nadzieje że nie robię off topu ![]()
"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you. I gotta mark my territory." 😻 A. ![]() Edytowane przez adie94 Czas edycji: 2014-09-11 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
histoire abracadabrante
|
Moja ostatnia "pozytywka": mierzyłam ekstra super bluzę polskiej marki, jednak cena 280 zł zwaliła mnie z nóg. Powiedziałam sobie, że więcej niż 200 zł za nią nie dam. Przegrzebałam internet, najniższa cena to 250 zł. Nadal za dużo. Wczoraj sprawdzam pocztę, a tam newsletter od mustache.pl. Moja bluza przeceniona o 25%, załapałam się jeszcze na dodatkowy rabat 10 zł, razem z przesyłką zapłaciłam 185 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Konto usunięte
|
Ja poproszę o mnóstwo pozytywnej energii bo zdaje w przyszłym tygodniu prawko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Ten Pan na yt mówi bardzo mądrze, i wpadłam na to, że ja wiem wszystko, co on mówi. Widzę teoretyczną mam. Gorzej z wprowadzeniem tego w życie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie załamuj się jak oblejesz, widocznie tak miało być i lepsze dla Ciebie będzie jak jeszcze się podszkolisz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.