![]() |
#1171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Ellyunia nie martw sie. Czasem tak bywa. Orgnizm kobiety to nie maszyna. Dobrze, ze jestes pod opieka lekarza. Mialas robione wszystkie hormony?
Edytowane przez cicci Czas edycji: 2014-03-19 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
Cicci na razie mam wyniki tych które wymieniłam, jutro badanie nasienia, a 3 dc FSH i LH i zobaczymy.
Nie sądziłam że zajście w ciąże będzie takie trudne, bardzo zmartwił mnie ten brak owu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Rozeznanie
|
Ja tak mam od 4 lat więc nie łam się jesteś na początku drogi dasz radę, my kobitki pomimo tego co się o nas mówi jesteśmy twarde:p
#1174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||
Zakorzenienie
|
ja nie mogę dublować jednej takiej laski z pracy która jest zawsze np. bardziej chora niz ty, ona jest zawsze "naj" i nie przebijesz jej... ciężki przypadek...
![]() Cytat:
![]() mogę powiedzieć że mam podobny problem, też nie mam owu, w 8dc miałam pęcherzyki 7mm, kolejne USG w piątek i też się dowiem czy urosły a nie pękły.... Moim zdaniem masz zbyt wysokie TSH, zrób sobie jeszcze prolaktynę w 21dc Nie martw się jeśli ci rosną pęcherzyki a nie pękają to są na to leki i wszystko będzie ok ![]() Cytat:
![]() Staram się nic nie mówić w pracy jedynie tyle że muszę wyjść wcześniej lub spóznię się bo idę do lekarza ![]()
![]() |
#1176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety na swoim przykładzie wiem, że im bardziej się chce tym bardziej się komplikuje po drodze i wychodzą schody... Nie poddawaj się, jesteśmy tu po to aby się wspierać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1179 |
Rozeznanie
|
A ja jestem tak napompowana tymi hormonami ,ze mam brzuch jak balon
#1180 |
Zakorzenienie
|
...i pewnie Ci się zatrzymuje jeszcze woda w organizmie
![]() Nanka jak tam Twoje jajeczka? nadal rosną jak szalone?
#1181 |
Rozeznanie
|
Simonee dzisiaj idę sprawdzić jajca i będę wiedziała co dalej bo robilam progesteron i estradiol czy będą mogli podać
A jak tym razem znowu się nie uda to strzelec sobie w łep , wydalam już ponad 3000 zł Ale to nie chodzi tylko o kasę ale o moją psyche
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może tym razem będzie ok czego Ci życzę z całego serca. Szkoda że nasze ciała nie sa jak zegarki, wszystko na swoim miejscu i oczasie... Nanka nie wolno się poddawać ![]() ![]()
![]() |
#1183 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Mam wrażenie, że ten mój ma już dość tych moich wszystkich badań, teraz codziennie gdzieś biegam i coś robię, przed tą operacją!!! On by chyba odpuścił, tylko że ja chce dzidzię i muszę jakoś to ogarnąć... Jurto jeszcze posiew mnie czeka co jest głupie, bo nie może być starszy niż 7 dni. Operacja do owulacji ja w szpitalu będę 11dc i muszę mieć badanie, które powinno się zrobić 2 dni po skończeniu okresu, a mi jak na złość ciągle coś się wydostaje jutro 6 dc to może w końcu przestanie... nie wiem ile będę czekała na wynik mam nadzieję że do poniedziałku będzie... PARANOJA Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-19 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Ty to teraz nadrabiasz ten czas ![]() ![]()
#1185 |
Raczkowanie
|
pojawił mi się piękny śluz (czyżby zioła podziałały?)! no ale c oz tego jak chłop w delegacji. w sobotę będzie już po wszystkim
![]() dzisiaj już na prawdę wszystko mnie dobija. |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Oj! a to pech !
![]()
#1187 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie i moje jajka w piatek bo to dla nas ważny dzień ,a jeszcze ważniejszy będzie wtorek
Jajka rosną jak szalone na razie jest dobrze, wyniki tez ok oby wszystko dobrze się skończyło Spać mi się chce a muszę czekać żeby lek sobie podać
#1191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co czytałam to TSH najlepsze do zachodzenia to 1,0 .....do mojego gin mam się zgłosić zaraz po @ i zobaczymy co on powie. Z tymi moimi pęcherzykami to ciekawa sprawa.. byłam na monitoringu (u innego lekarza) teoretycznie dzień przed owu i pecherzyk miał 13mm- trochę sie podłamałam jak powiedział że w tym cyklu nic z tego nie będzie, umówiłam się więc do mojego gina dzień po spodziewanej owu no i na monitoringu wyszło 20mm- 2 dni później, biorąc pod uwagę fakt że pęcherzyk rośnie 2mm na dzień to mój dostał niezłego przyśpieszenia ![]() ![]() Kolejne 3 dni później pęcherzyk dalej był i nie pękł- i nie wiem ile miał.. Jeśli chodzi o prolaktynę to na razie nie kazał robić... Może pomyśle o tym w kolejnym cyklu, 21 dc w sensie 7 dni po owu ![]() 3 dc wybieram się na LH, FSH i estradiol Jutro jadę z nasieniem mojego M. to może podpytam co myśli o moich wynikach ![]() Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-03-19 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana ja trzymam za Was kciuki bardzo mocno ![]() ![]() Ja dziś byłam na zrobić posiew, wyniki w poniedziałek, jeszcze wywiad z anestezjologiem i będę miała wszystko, a z nerwów brzuch mnie już boli!!! ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Prolaktynę możesz robić niezależnie od dnia cyklu, i najlepiej zrób z obciążeniem żeby był pełen obraz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Rozeznanie
|
Kasik dziękuje
![]()
![]() |
#1194 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Rozeznanie
|
Nie ten musialam podać o 24 na pęknięcie
#1196 |
Rozeznanie
|
Zwykły Pregnyl czy jakiś inny wypasiony lek? Ile jednostek? Pewnie na pęknięcie tylu to musi być duża dawka. Jutro biorą Cię na pobranie jajeczek a skąd wiedzą dokładnie kiedy pękną? Musisz tam być kilkanaście godzin pod obserwacją czy jak to wygląda?
Zawsze myślałam, że się pobiera niepęknięte pęcherzyki i oni je jakoś pękają... Edytowane przez cicci Czas edycji: 2014-03-20 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Rozeznanie
|
Nie inny lek
Pobierają jajka nie wiem skąd będą wiedzieli ze pękną ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Nie tego samego dnia wychodzę do domu
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy owak super, że ładnie rosną - mam nadzieję, że będą dobrej jakości i wszystko się uda ![]() ![]() Dawno nie pisałam, bo zdychałam po tym Metformaxie ![]() A dzisiaj powiedział, że przed tą zmianą stymulacji chciałby sprawdzić drożność jajowodów i zaproponował HSG w kolejnym cyklu (w szoku byłam, bo wcześniej nic o tym nie wspominał, a słyszałam opinie, że raczej niechętnie daje skierowania na to badanie - a tu proszę, tak sam z siebie zaproponował). Poza tym ni z gruchy, ni z pietruchy stwierdził, że chciałby mi w poniedziałek (o ile pęcherzyki ładnie urosną) zrobić... inseminację ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czym chciałby Cię dalej stymulować (mam na myśli te zastrzyki)? I jak tam Twoje pęcherzyki w tym cyklu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedział, żebym w razie czego miała męża w stanie gotowości w poniedziałek - ale o Pregnylu nic nie wspomniał, a ja też zapomniałam się zapytać przez ten nadmiar informacji... no ale w weekend go nie dostanę, bo to przychodnia na NFZ czynna pon-pt. No chyba, że chodziło mu o to, że w poniedziałek podejmiemy decyzję, a sam zabieg później... ale jestem prawie pewna, że mówił, że "w poniedziałek można by podejść do inseminacji" ![]() Co do drożności, to tutaj akurat wyraźnie powiedział, że to dopiero w następnym cyklu, a z inseminacją można by spróbować od ręki, jeśli byłyby ładne pęcherzyki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.