Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 20:25   #1171
Oliwka_2
Raczkowanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
Witam się świątecznie !
U mnie zaczyna się coś dziać, okropnie stawia mi się macica, i to w miarę systematycznie czasem co 15-20 minut, brzuszek nieco inaczej wygląda, znaczy miałam nieco wystający pępek a teraz jest wklęsły i tak jakby nie wyczuwam pod nim bezpośrednio dziecka, zupełnie jakby była tam gdzieś w głebi ( nie umiem tego wytłumaczyć)
zauważyłam też to że chyba sączą mi się wody minimalnie więc jeśli się nie rozkręci samo to jutro z rana jedziemy na IP, bo i tak we wtorek miałam się zgłosić do szpitala a troszkę niepokoją mnie te objawy.

Trzymajcie się dziewczyny! i proszę o kciuki
Asia i mocne kciuki

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ale jestem objedzona powiem, Wam że jakoś nie zwracam uwagę szczególną na tą dietę przez cukrzycę a i tak cukry mam ok, więc ja nie wiem gdzie ta moja cukrzyca

słodkie mamy możecie mi powiedzieć jaka jest norma na czczo ale ta dolna norma od ? bo do 90 wiem ale od ilu bo ja mam przeważnie koło 71-73 i nie wiem czy nie za mało..
po posiłkach 83 , 93, 98 raczej nie przekraczam 100 także nawet pozwoliłam sobie na kawałek sernika

szkoda, że żadna nie urodziła liczyłam, że będą emocje na wątku
U mnie norma od 60-90 na czczo. Jeśli jest za mało można wypić np szklankę mleka/ kakao na noc

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witam sie swiatecznie i urodzinowo zarazem
Swieta spedzamy u nas wiec wczoraj Hanula przez halasy pospala tylko pol godziny, mam nadzieje ze dzis bedzie troche lepiej

Milego dnia i kciuki za kwietnioweczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
STO LAT Spełnienia najskrytszych marzeń i szybkiego rozwiązania.

Święta tak szybko zleciały, w tym roku zostaliśmy w domu. Miłego wieczoru.
Oliwka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 20:30   #1172
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Mi dzis daje mała tak popalić ze masakra...takich kopniaków jeszcze nie mnialam.W dodatku okropna zgaga.Piszecie o bólach w pachwinach,mnie bolą poslady,biodra krzyż i nogi :/ w nocy mam problemy z obrotem na drugi bok.Zanim sie obroce to rozbudze sie na dobre.
Jak ja jeszcze 2 miesiące mam wytrwać.
Nadal utykam na lewa nogę,czuje jak by była z 5 cm krótsza,przez co chodzenie jest dla mnie uciążliwe.
Corka juz całkowicie przejęła wyjścia z psem bo ja nie daje rady:/

Stary 2014-04-21, 20:32   #1173
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość

Dziewczyny drogie, które chodziły na SR - mówili Wam o przypadłości przy karmieniu zwanej D-MER? Pytam bo ostatnio i tu na forum i normalnie spotkałam się z tym, że kobiety kompletnie o tym nie wiedziały i były przerażone tym co czują?
nie kojarze, a wszystkie zajecia za nami.... a o co kaman?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Mi dzis daje mała tak popalić ze masakra...takich kopniaków jeszcze nie mnialam.W dodatku okropna zgaga.Piszecie o bólach w pachwinach,mnie bolą poslady,biodra krzyż i nogi :/ w nocy mam problemy z obrotem na drugi bok.Zanim sie obroce to rozbudze sie na dobre.
Jak ja jeszcze 2 miesiące mam wytrwać.
Nadal utykam na lewa nogę,czuje jak by była z 5 cm krótsza,przez co chodzenie jest dla mnie uciążliwe.

mam to samo.... przyłapałam się, że ostatnio tylko wam narzekam........

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 20:34   #1174
JJJustynAAA
Zakorzenienie

ASIA, SYLVUNIA ale chyba wchodzimy w taki okres ciazy ze narzekanie jest na porzadku dziennym

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 20:47   #1175
VwVampirka
Zakorzenienie

TŻ już drugi raz dziś sam włączył mi wizaża na uspokojenie Chyba nie jest przyzwyczajony do tego, że tak mało ostatnio piszecie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ale jaja mamy wracać do domu a tu akumulator rozładowany tata jedzie z pomocą, tż poszedł kable kupić bo oczywiście nie mamy :p
A wysiadaliśmy to sie pytalam czemu auto tak piszczy to mi powiedział że pewnie ma ochote

To teraz trzymać kciuki bym nie zaczęła rodzić
Jej, już się zaczęłam zastanawiać, czy dasz radę... ale doczytałam, że się udało... by było z tą torbą

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
cały dzień boli mnie brzuch jak na okres z małymi przerwami, myślicie, że to już ? poza tym czuje się osłabiona i nic więcej, póki co nie jadę do szpitala, bo jutro mam wizytę u lekarza i USG. jak pojadę do szpitala, a to jeszcze nie poród to przegapię USG i się nic nie dowiem, a w szpitalu zatrzymają mnie rutynowo na 3 dni.. mąż ma dziś nockę w pracy, ehh..

a witam w 35 TC
Obserwuj ten brzuch i dużo leż. Jak nie przejdzie, to będziesz musiała się wybrać do szpitala, bo to mogą być wcześniejsze skurcze, które na razie dobrze by było zatrzymać...

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
dziewczyny *na wylocie* jak jest z ruchami u Was? bo ja juz mam kompletnie dosc, siedze i sie stresuje. mala sie rusza, ale ledwo ja czuje. nie podoba mi sie to, a z drugiej strony dzieci przed porodem sie wyciszaja... jeszcze Tz dzis w pracy musi dluzej zostac, a ja mam do tego szpitala te cholerne 75km juz nie wyrabiam...
Moja to odkąd ma mniej miejsca to się prawie nie rusza a jak już to tak delikatnie, ze ledwo ją czuć... też mnie to wkurza... dla tego podobało mi się w szpitalu, bo miała co chwilę słuchane serduszko i przynajmniej przez te 3 dni nie musiałam się o nią martwić

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzis zaczynam 34ty tydzien, a tak mnie bola pachwiny i uda, ledwo przebieram nogami, widze ze santom i Vampirka tez maja takie bole, ale Wasze terminy juz tuz tuz a mi brakuje jeszcze troche, czy to normalne takie bole juz miesiac wczesniej?!

kasian86 najlepszego Staruszko!)) haha
Mnie to bolą od początku 3 trymestru... nie mogłam przez jakiś czas chodzić przez nie... i teraz też chodzę tylko troszeczkę i pomalutku... a z obracaniem się w łóżku to chyba od jakiś 2-3 tygodni mam problem...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny drogie, które chodziły na SR - mówili Wam o przypadłości przy karmieniu zwanej D-MER? Pytam bo ostatnio i tu na forum i normalnie spotkałam się z tym, że kobiety kompletnie o tym nie wiedziały i były przerażone tym co czują?
Pierwsze słyszę... a o karmieniu już miałam zajęcia (na kolejnych będzie już o czym innym)

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:03   #1176
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no powiem Ci, ze biodra mnie rwaly juz duzo wczesniej, najpierw prawe, a teraz juz obydwa.

no ja tez szaleje jak jej nie czuje. niby jak jem to reaguje za chwile, pokreci chwilke i spokoj. ale teraz wieczorem juz ja wyrazniej czuje niz w dzien. wiec troche mi ulzylo
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Mnie to bolą od początku 3 trymestru... nie mogłam przez jakiś czas chodzić przez nie... i teraz też chodzę tylko troszeczkę i pomalutku... a z obracaniem się w łóżku to chyba od jakiś 2-3 tygodni mam problem...
no to z jednej strony mnie pocieszylyscie, ze mam normalne objawy, z drugiej juz ledwo jezdze autem i w ogole ruszam sie jakos tak powoli uf uf w pierwszej ciazy dzien przed porodem kupowalismy z mezem meble ogrodowe a teraz wyjscie z domu to ogromny wysilek!
Stary 2014-04-21, 21:10   #1177
ilkas
BAN stały

Jestem padnięta ! za dużo wrażeń jak dla mnie w tak krótkim czasie

Kasian, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie! Spełnienia marzeń i samych radosnych dni ! No i oczywiście życzę Ci porodu jak z bajki
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:14   #1178
Nikii89
Zakorzenienie

Widzę że żadna nie urodziła.

Kasian wszystkiego najlepszego

My po urodzinach nawet udane Ale ja po tych dniach przygotowań i dzisiaj to już padam. Nogi to mi wchodzą do

Dobranoc
Stary 2014-04-21, 21:21   #1179
phdwao
Zakorzenienie

Kasian najlepsze zyczenia!!!

No i po swietach bilans taki ze zaczely mi mocno puchnac stopy, nie podoba mi sie to bo do terminu miesiac.

Rano jade do wampirzyc i prosze o kciuki!!

Do jutra!!

phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:25   #1180
pomarancza24
Zadomowienie

MamaKtosia nic nie mówili

Dobranoc
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:56   #1181
asia27100
Zakorzenienie

Piotrek wlasnie slucha konika z fp, jak co wieczor. Zobaczymy czy eksperyment sie powiedzie i potem tez bedzie go chetnie sluchal.

Z nudow spakowalam malemu ciuszki na wyjscie. Licze na upal, bo nie mam nic cieplego w malym rozmiarze.... posegregowalam tez dokumenty z badan, bo wszytko wrzucone mialam do jednej teczki byle jak. Przy okazji znalazlam foty usg, na ktorych maly byl kropeczka, potem miskiem haribo...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-21, 22:28   #1182
beatusia10
Wtajemniczenie

dobry wieczór ja nie wiem, o co chodzi, ale ja też mam dzisiaj spuchnięte stopy.. ale to tak, że aż bolą pierwszy raz mam coś takiego.. byłam tylko rano w kościele, a później tylko od stołu do kanapy i odwrotnie, więc tak trochę dziwnie się z tym czuję.. moja mama przeraziła się dzisiaj, że będę rodzić, bo jak mnie dopadły te bóle krzyżowe, to była masakra.. ale takie to zastanawiające dla mnie, bo one pojawiają się tak przed południem, powtarzają się co 15-20 minut i trwają, nie wiem, może ze 2 godziny, no i później jest spokój przez pół dnia, po czym pod wieczór wracają, ale takie prawie niebolesne.. zaczęły się jakiś tydzień temu, ale to było tak, że były dwa skurcze jednego dnia, później dwa dni nic, później jeden-dwa, no i w sobotę miałam nieregularnie, a wczoraj już tak jak dziś.. cycki mi się trochę zwiększyły i są bolesne, momentami mam takie uczucie, jakby ktoś mi wykręcał sutki.. no ale poza tym to nic się nie dzieje.. czopa nie odnotowałam, brzuch się nie obniżył.. więc mam mieszane uczucia.
ale powiem Wam jedno- mam bransoletkę z charmsami.. no i jak już byłam w ciąży (ale jeszcze nie wiedziałam), to jakoś tak kupiłam sobie zawieszkę z bocianem niosącym dziecko.. i wyobraźcie sobie- patrzę dzisiaj, a bocian nie ma dziecka!!!! nie wiem jak to możliwe, ale mówię Wam- to znak

nadrobiłam, ale nie ogarnę cytowania, bo padam z nóg.. obudziłam się dziś jakoś strasznie wcześnie i nie chciało mi się spać, no a jak mi się zachciało, to trzeba było wstać święta w tym roku miałam jednodniowe, ale i tak było fajnie
wszystkiego naj naj naj dla Kasi!!!
aha- maku polny- poproszę maila na priv
współczuję wszelkich dolegliwości i nie do końca udanych świąt..
trzymam kciuki za oczekujące i przy okazji apeluję- do roboty dziewuchy, bo zaczyna się robić nudno na wątku
Stary 2014-04-22, 05:15   #1183
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dziendoberek

Pobijam rekordy nie śpie od 2.30
Ale leżałam po 20 bo czymś sie strułam wczoraj masakra :p

Miłego dniA

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 05:21   #1184
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzien dobry, witam sie po swietach

Dzieki dziewczyny za zyczenia

Milego dnia i trzymam kciuki za wizyty jesli jakies sa dzisiaj

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 05:51   #1185
phdwao
Zakorzenienie

Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jesz...

Hej Dziewczyny!! Ja wlasnie zbieram sie do labolatorium na badania.

Milego dnia!!

beatusia ale jaja, Ty sie szykuj!! No mnie tez dziwinie stopy bola jak mi napuchna:/

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2014-04-22 o 05:54
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 06:24   #1186
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
ale powiem Wam jedno- mam bransoletkę z charmsami.. no i jak już byłam w ciąży (ale jeszcze nie wiedziałam), to jakoś tak kupiłam sobie zawieszkę z bocianem niosącym dziecko.. i wyobraźcie sobie- patrzę dzisiaj, a bocian nie ma dziecka!!!! nie wiem jak to możliwe, ale mówię Wam- to znak
Ale numer !

Zytus śliczne szkraby

Kasian wszystkiego naj naj lepszego, spóźnione ale szczere !!!

Dzień dobry
witam sie po świętach, no niestety nie odezwałam się w trakcie
już się tłumaczę.... otóż zarządziłam w domu zakaz korzystania z komputera
w piątek piekłam ciasta do 23 i już nie małam czasu i siły tu zajrzeć, a w sobotę od rana też robota, tż przyszedł spytać się czy pomóc, stwierdziłam, ze w kuchni dam sobie radę i zeby poszedł ogarnąć dom, a on sobie poszedł w czołgi zagrać myslę, co tak cicho się zrobiło w pokoju, zachodzę, a on przed kompem sobie jak długi siedzi, się wkurzyłam i ogłosiłam zakaz włączania kompa aż do wtorku

mam nadzieję, ze wszystkim Wam święta minęły w miare spokojnie tak jak mnie
zaraz pędzę na kawkę i brzdąca
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 06:33   #1187
ulrika
Raczkowanie

Witam się po świętach

Uważam tę Wielkanoc za najlepszą do tej pory, wszyscy sadzili mi komplementy że promienieję w ciąży i pod koniec wyglądam znacznie lepiej niż na początku, wczoraj zaczęłam 35 tydzień, ogólnie czułam się świetnie, choć musiałam odpoczywać co jakiś czas, nawet brzuch mi nie twardniał więc uznaję to za sukces. Najgorsze jest to, że przeziębienie mi średnio mija, teraz utrzymuje się upierdliwy kaszel, no ale kaszel to raczej długo się trzyma więc muszę wyluzować

W ogóle okazało się, że kuzyn męża ze swoją kobietą spodziewają się dziecka - piękne wieści

Co do siedzenia w kościele to to jest mój patent na przetrzymanie mszy, inaczej po 20 minutach musiałabym wyjść, bo byłoby mi słabo, zalewałyby mnie zimne poty, miałabym mroczki przed oczami. Tak w ogóle to jeździliśmy na msze 20 min przed jej rozpoczęciem, wtedy mieliśmy wybór miejsc. W ogóle się tym nie krępuje, a ludzie mogą sobie myśleć co chcą, co mnie to obchodzi, ja muszę w tym momencie myśleć o naszym zdrowiu.

Dziś cały dzień odpoczywam pod kołdrą, nikt i nic mnie z łóżka nie wyciągnie
Stary 2014-04-22, 06:35   #1188
Ramona_85
Zakorzenienie

No i zapomniałam się pochwalić, że nasza Niunia dostała prezent na święta od tż brata i jego żony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2273433.jpg (61,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-04-22, 06:39   #1189
MamaKtosia
Zadomowienie

Cześć kobietki,
dziś jak rozumiem produkcja wróci do normy i będziecie paple?
dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie D-MER tak właśnie myślałam, że nigdzie o tym nie mówią. To jest fala negatywnych uczuć pojawiająca się na początku karmienia - dotyka jak się wydaje coraz większego grona kobiet, a że w ciągu ostaniego miesiąca natknęłam się parę razy na kobiety które to dopadło to zrobiłam wpis i gdyby Was przy karmieniu maluchów to też dotknęło to dajcie proszę znać w komentarzach, w Polsce o problemie się w ogóle nie mówi, a powinno bo świadomość tego, że to nie jest groźne zawsze poprawia matkom samopoczucie.

Cytat:
mam nadzieję, że się jakoś unormuje!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ale ja po tych dniach przygotowań i dzisiaj to już padam. Nogi to mi wchodzą do
Ja to się nawet nie dziwię, za parę dni rodzisz, a ciągle coś robisz pracusiu

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za oczekujące i przy okazji apeluję- do roboty dziewuchy, bo zaczyna się robić nudno na wątku
Apeluje o to samo , to daj znać jakby się akcja rozkręciła. I bardzo bardzo dziękuję za pracę z przyjemnością poczytam!!!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Pobijam rekordy nie śpie od 2.30
Ale leżałam po 20 bo czymś sie strułam wczoraj masakra :p
Ty to miałaś święta Ci powiem

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
I bardzo słusznie, ja też restrykcje wprowadzam bo skończymy jako rodzina która przy posiłku tablety i komputery ma porozkładane
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 06:42   #1190
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Syn wczoraj poszedł spać o 22 i myslałam że pośpi dłużej ale co tam - pobudka o 6 ;/

Wczorajsze urodziny udane Oskar się wyszalał w sumie tak jak inne dzieciaki
Goście zadowoleni z jedzenia co mnie cieszy bo to oznacza że moje 3dni stania w kuchni po całych dniach nie poszły na marne

Dziś TŻ odbiera mój wynik na GBS ciekawa jestem co tam wyszło.
Stary 2014-04-22, 06:58   #1191
agaaga89
Zakorzenienie

Witam się wreszcie oficjalnie po świętach! Tż na służbie, a mnie aż ręce świerzbią, żeby w końcu zrobić porządek w domu, trochę się zapuściliśmy przez święta

Madziula nie śmieję, tylko kibicuję ! Naprawdę Patrykowi musi być przytulnie w brzuszku

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 07:08   #1192
agus7ia
Raczkowanie

Witam sie poswiatecznie

Piekna pogoda za oknem, wczoraj bylo rownie cudownie. Z tej okazji zaliczylismy godzinny spacerek co musze powiedziec jak na moje mozliwosci to calkiem dlugi byl. Zazdroszcze kobietom, ktore w 9 miesiacu maja wiecej energi niz ja, bo pogoda az sie prosi o wieksza ilosc spacerow.

A ja zaczynam odliczenie. Wczoraj zaczelysmy 9 miesiac. Jeszcze tylko 4 tygodnie i mala powinna byc z nami.

Widze, ze jeszcze zadna nie wyladowala na porodowce.

Powiedzcie mi drogie panie, co najlepiej sprawdza sie w wozku jako okrycie na materac. Jakies przescieradlo, kocyk, pielucha? Bo w sumie to nic jeszcze nie mam i zastanawiam sie co tam polozyc.
Stary 2014-04-22, 07:11   #1193
kasiab91
Zakorzenienie

No dzień dobry

Pomimo wstawania co równe dwie godziny mogę powiedzieć, że się wyspałam

Ja jak do jutra nie urodzę to mam wizytę, także dziś będę dopakowywała torbę jeszcze bo raczej skieruje na szpital przez te stopy... Leżenie już mało pomaga także lipa

Aaaa no i dziś 39tc
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2014-04-22 o 07:14
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 07:25   #1194
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie urodzinowo i z tej okazji stawiam wszytskim po soku

Przy okazji dzis zaczelam 34 tydzien

Ide nadrabiac, nie bylo mnie 4 dni

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 07:34   #1195
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

A ja zaczynam odliczenie. Wczoraj zaczelysmy 9 miesiac. Jeszcze tylko 4 tygodnie i mala powinna byc z nami.
gratulacje
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

Aaaa no i dziś 39tc
gratki
Kasia a Twoja kruszynka nie spieszy się za bardzo na ten świat ?

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość

gratulacje
Stary 2014-04-22, 07:43   #1196
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie poświatecznie ufff w końcu koniec

Ramona_85 cudowny komplecik,jaki to rozmiar?

Niki dobrze że imprezka mimo wszystko się udała

Ja wstałam dziś prędzej bo mam w planie pojezdzić za łóżeczkiem,podotykam,pocz aję i jutro zamówie na allegro jak coś mi wpadnie w oko
Planuje tez zawiezć psa na czyszczenie zębów,ale nie wiem czy weterynarz mnie tak przyjmnie bez umawiania się prędzej,no cóż nie zaszkodzi zapytac...

Córa jeszcze spi,słyszałam że przed 7 wstała pokręciła sie po kuchni i poszla spać dalej...
Ale nie dziwie się,wczoraj do 20,00 tej biegała po mieście bo lali sie wodą
Co chwila przychodziła po inna bluzkę czy spodnie.. od rana do wieczora wojna wodna trwała pamietam te czasy
Stary 2014-04-22, 07:44   #1197
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie urodzinowo i z tej okazji stawiam wszytskim po soku

Ide nadrabiac, nie bylo mnie 4 dni
Sto lat!!! I gratulacje tc!!!
Cytat:
gratulacje

gratki
Kasia a Twoja kruszynka nie spieszy się za bardzo na ten świat ?

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

gratulacje
Kochana moja kruszynka stwierdziła, że po straszeniu matki w 35,36 tyg teraz sobie odpuści i będzie najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie i z tej wielkiej miłości do matki będzie z nią związana pępowiną jeszcze trochę
Ja bym chciała dziś lub jutro bo do domu bym wyszła na weekend,a chciałabym kanonizację obejrzeć "na spokojnie"
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 07:47   #1198
monika83
Raczkowanie

Witam sie poswiatecznie, piekna pogoda dzis!

Cytat:

Dzień dobry
w piątek piekłam ciasta do 23 i już nie małam czasu i siły tu zajrzeć, a w sobotę od rana też robota, tż przyszedł spytać się czy pomóc, stwierdziłam, ze w kuchni dam sobie radę i zeby poszedł ogarnąć dom, a on sobie poszedł w czołgi zagrać myslę, co tak cicho się zrobiło w pokoju, zachodzę, a on przed kompem sobie jak długi siedzi, się wkurzyłam i ogłosiłam zakaz włączania kompa aż do wtorku

mam nadzieję, ze wszystkim Wam święta minęły w miare spokojnie tak jak mnie
zaraz pędzę na kawkę i brzdąca
Ja nie wiem co Ci faceci maja z komputerami. Ale powinnas wykazac sie wiekszym zrozumieniem, przeciez czolgi sa bardzo wazne Smacznego!

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
Witam się po świętach

Uważam tę Wielkanoc za najlepszą do tej pory, wszyscy sadzili mi komplementy że promienieję w ciąży i pod koniec wyglądam znacznie lepiej niż na początku, wczoraj zaczęłam 35 tydzień, ogólnie czułam się świetnie, choć musiałam odpoczywać co jakiś czas, nawet brzuch mi nie twardniał więc uznaję to za sukces. Najgorsze jest to, że przeziębienie mi średnio mija, teraz utrzymuje się upierdliwy kaszel, no ale kaszel to raczej długo się trzyma więc muszę wyluzować

W ogóle okazało się, że kuzyn męża ze swoją kobietą spodziewają się dziecka - piękne wieści

Co do siedzenia w kościele to to jest mój patent na przetrzymanie mszy, inaczej po 20 minutach musiałabym wyjść, bo byłoby mi słabo, zalewałyby mnie zimne poty, miałabym mroczki przed oczami. Tak w ogóle to jeździliśmy na msze 20 min przed jej rozpoczęciem, wtedy mieliśmy wybór miejsc. W ogóle się tym nie krępuje, a ludzie mogą sobie myśleć co chcą, co mnie to obchodzi, ja muszę w tym momencie myśleć o naszym zdrowiu.

Dziś cały dzień odpoczywam pod kołdrą, nikt i nic mnie z łóżka nie wyciągnie
Super, milo uslyszec tyle komplementow! Ja na wejsciu od kazdego slyszalam "jaka jestes gruba!" Na moje dziekuje kazdy sie poprawial, nie nie, nie jestes gruba tylko masz duzy brzuch. Jakbym nie wiedziala.

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Witam sie poswiatecznie

Piekna pogoda za oknem, wczoraj bylo rownie cudownie. Z tej okazji zaliczylismy godzinny spacerek co musze powiedziec jak na moje mozliwosci to calkiem dlugi byl. Zazdroszcze kobietom, ktore w 9 miesiacu maja wiecej energi niz ja, bo pogoda az sie prosi o wieksza ilosc spacerow.

Widze, ze jeszcze zadna nie wyladowala na porodowce.

Powiedzcie mi drogie panie, co najlepiej sprawdza sie w wozku jako okrycie na materac. Jakies przescieradlo, kocyk, pielucha? Bo w sumie to nic jeszcze nie mam i zastanawiam sie co tam polozyc.
Gratulacje 9 miesiaca! Ja mialam male przescieradelko frotte z gumka i super sie sprawdzilo, a dodatkowo czesto i tak kadlam jakas mieciutka flanelowa pieluszke. Ale jesli myslisz nad takim przescieradelkiem najpierw sprawdz czy masz jak je zamontowac, bo w niektorych gondolach nie ma osobnego materacyka, tylko jest przymocowane na stale.
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 07:55   #1199
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona_85 cudowny komplecik,jaki to rozmiar?
Sylvunia to rozmiar 68 (4-6 miesiąca) według metki
Stary 2014-04-22, 07:55   #1200
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Monijaa i Lolitko STO LAT

Gratuluje rozpoczetych tc i miesiecy, zaraz sie zacznie masowe rozpakowywanie

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości