![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Justi bedzie dobrze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Cos_ a jak kocisko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak sobie radzę? Niestety u mnie się nasiliły w trakcie ciąży-nie byłam jedną ze szczęśliwych ciężarówek którym przeszły ![]() Na samym początku nie brałam nic. Po tym jak trafiłam w 2 miesiącu na izbę - wzięłam 2 paracetamole. Później, miałam dosłownie miesiąc mordęgi-wymioty z migrenami praktycznie codziennie. Po miesiącu w końcu trafiłam pod kroplówkę (byłam 3 x). Po tym czasie, gdy neurolog powiedziała mi, że mogę brać określoną dawkę paracetamolu, to biorę. Niestety.. Nie chciałam brać, dodatkowo obciążać się jakimiś lekami ale niestety-bóle głowy są mocne a muszę jakoś funkcjonować. A nic innego nie pomaga. W nocy tż zawsze robi mi okład - ręcznik zamoczony w lodowatej wodzie na czoło, na kark i plecy takie plastikowe kolce do uciskania, do tego poduszka profilowana. Ale nigdy nie pomaga to w 100%. Cos-co tam? ![]() Też Wam tak wizaż nawala? ![]()
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wlasnie przegladam oferte Super-Pharm a tam jest teraz promocja na maskotke- pieska z wkladem rozgrzewajacym co myslicie o tym warto kupic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Justi to odpoczywaj i nie stresuj się
![]() ![]() masija mi tak jakoś powoli chodzi, czasami się ładuje 5 min ![]()
#1176 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny w nowym roku! witajcie nowe kolezanki!
pare dni mnie nie bylo - ale wiadomo, urlop, w domu sie nie chce przy kompie siedziec, odzwyczailam sie (mamy juz internet hura). wczoraj mialam wizyte - szyjka zamknieta, wszystko ok, serduszko bije i ludzik ma juz prawie 15 cm ![]() w przyszlym tygodniu mam dzwonic umowic sie na polowkowe miedzy 10 a 24 lutego (myslalam ze to wczesniej bedzie, kejti ty kiedy robisz?) ja jednak mam szczescie, czuje sie bardzo dobrze... czasami bol glowy, mdlosci zero, apetyt dopisuje (az za bardzo), badania krwi bdb, nic mnie nie boli (tzn plecy itd)... tylko sikam jak najeta, mam wrazliwe i obolale piersi (ale za to jak wygladaja ![]() my tez myslimy nad zakupem jedynie lozeczko + komoda, mysle, ze damy rade bez przewijaka! a jak nie to dokupimy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
justi699 Musisz się oszczędzać
![]() Dziewczyny jak macie Lidla gdzieś w pobliżu to polecam zajrzeć do koszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do migren w ciąży, gdzieś czytałam że to podobno normalne. Zaleca się dużo pić i łykać magnez. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- poldzik kojarzę, że my mamy tp zbliżony. Ja mam tp 23.06, a połówkowe 29.01
#1178 |
Zakorzenienie
|
country eee, po co. Dla mnie to takie niepotrzebne coś. Jak Ci nie szkoda kasy a Ci się podoba, to kup. Ale dla mnie to zbędny wydatek.
![]() kejti no właśnie. U mnie co chwilę wyskakuje jakiś błąd, ładuje się strasznie długo ![]() poldzik duży już dzieć ![]()
#1179 |
Zakorzenienie
|
Wariuje mi w domu,bo na dwór chce wyjść biedaczek. Zlitowałam się nad nim i biorę go na smycz,żeby chociaż posiedział przed domem i pooddychał świeżym powietrzem. Nie zapeszając robi siku i kupę do kuwety także mam nadzieję,że wszystko wraca do normy.
Nawala właśnie dzisiaj ten wizaż z telefonu nie zawsze mogę cytować ;/ Byłam wczoraj w ikei i kupiłam łóżeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Też mi dziś szwankuje wizaz i to mega mocno!
Justi będzie dobrze ![]() ![]() A powiedzcie mi, bo nie wiem o co chodzi z tym mrożeniem mleka? Jak się zamraża mleko i czemu ma to służyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Cos_ ale fajnie!
![]() ![]() ![]() ![]()
#1182 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Rybka ktory lidl i czy zostawilas cos dla mnie? Ja tez chce i nawet choroba mi w tym nie przeszkodzi.
![]() Po tym antybiotyku czuje sie o niebo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
mycha_818mój OM to 10.09.14.
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko teraz zastanawiam się jakie materace kupić,bo jestem w tym temacie zielona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
Rybka najzwyklejsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na bbf pokazywało mi, od kiedy można robić, ale skończyło mi się premium i już nie pokazuje mi tego ![]() ale chyba dziś zadzwonię.. w każdym razie nie chciałabym mieć w ostatnim możliwym tygodniu, bo na genetycznych dziecko zasnęło w takiej pozycji, że nie dało się kompletnie zbadać przezierności, więc musiałam chodzić po korytarzu, a byłam już ostatnią pacjentką, więc lekarz podejrzewał, że oddeleguje mnie do domu i będę musiała przyjechać w innym terminie, ale jednak nasze dziecko uparte ułożyło się inaczej i mogliśmy zobaczyć wszystko ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Co do przewijaka, jeszcze się wypowiem. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety przewijały swoje dzieci kładąc je na łóżku i siedząc obok nich i żadna nie używała takich przewijaków. Dopiero je zobaczyłam jak zaczęłam odwiedzać rodzinę mojego tż, tam wszyscy mają ![]() Ten na łóżeczko to nie jest jakiś kosmiczny wydatek, bo też nie będzie używany długo chyba, co? ![]() Ahhh, te rozkminy.. ![]()
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prowadzącym jest mój w złotowie. ogólnie nie jestem z niego zadowolona, bo już stary jest i czasami wredny, ale też ma ogromne doświadczenie, więc chodzę do niego, tylko że on na normalnych wizytach nie sprawdza mi, ile cm na dziecko, ale nawet jak przyjdę tak z doskoku zapytać się o coś, to sprawdzi czy serduszko bije itd, więc ok. na genetyczne jeżdzę do Wałcza, do pana Stysińskiego, on ma ten certyfikat, więc wyświetla go w wyszukiwarce lekarzy, którą któraś z Was kiedyś podesłała. I jak będę miała jakiś większy problem czy coś, to też pojadę do niego, bo atmosfera znakomita i bardzo fajnie wszystko tłumaczy. ![]() W Pile bardzo dobra jest doktor Gajewska podobno. Miałam tam jechać, ale jednak nie, bo jakoś nie jestem przekonana do kobiet w roli ginekologa ![]() ![]() Jednak kobiety w rodziny mojego Tż tam jeżdżą i bardzo chwalą. A Ty do kogo chodzisz?
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
helloł
widzę że tu już poważne przygotowania poczynacie... ja tam dalej nic... po pierwsze witam nowe mamy po drugie ktoś pisał, że brzuch najbardziej w nocy boli jak się chce przekręcić.... mam dokładnie to samo po trzecie wczoraj miałam meeega doła i przepłakałam pół dnia po czwarte wiedziałyście, że na stronie empiku są wózki dziecięce???? bo j byłam w szoku ![]() a po piate to wstałam dzisiaj o 11 Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-01-03 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alkamor czy ty jestes weterynarzem czy sie myle.? Bo mam kilka pytan ale to na priv ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie używałam i jakoś w sumie nie odczułam jego braku ale tak w sumie to się zastanawiam czy tego na łóżeczko nie kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zapiszę się do fryzjera żeby wyglądać jakoś Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja sobie nie wyobrażam bez przewijaka- bardzo niewygodnie było mi przewijać małego na łóżku jak np. byliśmy u kogoś. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-01-03 o 14:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
mycha_818 i kejtiCe moja ma taki okrągły kalendarzyk i co wizytę liczy, który to tydzień. Może to zależy od długości cyklu?
![]() ![]()
#1196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty kochana chcesz rodzić w Wałczu? Słyszałam bardzo dobre opinie o tamtejszym szpitalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem jak oni to liczą. jak byłam tylko potwierdzić ciążę u innego lekarza (gbura jakich mało) to wyznaczył termin na 19.06, a na genetycznych doktor w komputerze wpisał tylko 14.09 OM i od razu wyskoczyło, że też 21.06
![]() |
#1198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie nie uśmiecha mi się płacić za każdą wizytę i każde usg, bo ja nie pracuję teraz od stycznia na razie, a każdy grosz też trzeba oszczędzać na jakąś wyprawkę dla dziecka. Póki wszystko jest dobrze, to chodzę do tego lekarza. Nie, ja mam zamiar rodzić w Złotowie. Do Wałcza mam prawie 50 km, więc to trochę za daleko jeżeli chodzi o akcję porodową. Poza tym chciałabym mieć wszystkich znajomych blisko siebie, jakoś tak chyba będę czuła się bezpieczniej.. ![]() A Ty w Pile? ![]()
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Justi, odpoczywaj kochana. Obawiam sie za dwa tyg podobnej diagnozy.. właśnie w 21 tyg z Blanka gin stwierdził rozwarcie.
Mi przeszlo.. przespalam się, lyknelam nospe i zmieklo. Ale jak jcos porobie to od razu mi sie stawia. Co do przewijaka.. ja mówię o takim na lozeczko, powinnam miec taki po blance, ja bez niego nie wyobrażam sobie przewijania. Na lozku bylo tak nie wygodnie. Przybornik miałam obok na scianie, taka wiszaca żabę. Teraz kupuje taki waski regalik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.