Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 13:00   #1171
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Justi bedzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-03, 13:01   #1172
Marei
Zakorzenienie

Cos_ a jak kocisko?
Stary 2015-01-03, 13:02   #1173
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Jak sobie radzisz z migernami? mnie niestety też męczą, a ponad to, mam nadciśnienie:/ Współczuję wymiotów!

U nas na 90% Synek
Oo, super Coraz więcej chłopców

Jak sobie radzę? Niestety u mnie się nasiliły w trakcie ciąży-nie byłam jedną ze szczęśliwych ciężarówek którym przeszły

Na samym początku nie brałam nic.
Po tym jak trafiłam w 2 miesiącu na izbę - wzięłam 2 paracetamole.
Później, miałam dosłownie miesiąc mordęgi-wymioty z migrenami praktycznie codziennie. Po miesiącu w końcu trafiłam pod kroplówkę (byłam 3 x). Po tym czasie, gdy neurolog powiedziała mi, że mogę brać określoną dawkę paracetamolu, to biorę. Niestety..
Nie chciałam brać, dodatkowo obciążać się jakimiś lekami ale niestety-bóle głowy są mocne a muszę jakoś funkcjonować. A nic innego nie pomaga.

W nocy tż zawsze robi mi okład - ręcznik zamoczony w lodowatej wodzie na czoło, na kark i plecy takie plastikowe kolce do uciskania, do tego poduszka profilowana. Ale nigdy nie pomaga to w 100%.

Cos-co tam?

Też Wam tak wizaż nawala?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:03   #1174
country111
Zakorzenienie

Dziewczyny wlasnie przegladam oferte Super-Pharm a tam jest teraz promocja na maskotke- pieska z wkladem rozgrzewajacym co myslicie o tym warto kupic?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:04   #1175
kejtiCe
Zakorzenienie

Justi to odpoczywaj i nie stresuj się

masija mi tak jakoś powoli chodzi, czasami się ładuje 5 min
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:05   #1176
poldzik
Zadomowienie

witajcie dziewczyny w nowym roku! witajcie nowe kolezanki!

pare dni mnie nie bylo - ale wiadomo, urlop, w domu sie nie chce przy kompie siedziec, odzwyczailam sie (mamy juz internet hura).
wczoraj mialam wizyte - szyjka zamknieta, wszystko ok, serduszko bije i ludzik ma juz prawie 15 cm wiecej nie wiem.
w przyszlym tygodniu mam dzwonic umowic sie na polowkowe miedzy 10 a 24 lutego (myslalam ze to wczesniej bedzie, kejti ty kiedy robisz?)

ja jednak mam szczescie, czuje sie bardzo dobrze... czasami bol glowy, mdlosci zero, apetyt dopisuje (az za bardzo), badania krwi bdb, nic mnie nie boli (tzn plecy itd)... tylko sikam jak najeta, mam wrazliwe i obolale piersi (ale za to jak wygladaja ) i brzuch mi wyskoczyl w przeciagu kilku dni..

my tez myslimy nad zakupem jedynie lozeczko + komoda, mysle, ze damy rade bez przewijaka! a jak nie to dokupimy...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:12   #1177
rybkaa90
Zakorzenienie

justi699 Musisz się oszczędzać

Dziewczyny jak macie Lidla gdzieś w pobliżu to polecam zajrzeć do koszy Ja dzisiaj przy okazji zakupów spożywczych, kupiłam dla małego 2 x body za 9,99, 2x bluzka z długim rękawem za 9,99 i 2x spodnie welurowe za 12,99zł. W cenie jednej rzeczy ze Smyka (która bardzo mi się spodobała) mam aż tyle W sumie nie opłaca się kupować używek, oby częściej takie okazje. Dodam, że rzeczy są dobrej jakości, nie to co niektóre jednorazówki z Pepco. I kolory fajne, bo bordo, granat, szary, a nie tylko ten wstrętny majtkowy niebieski. Jedyny minus to taki, że najmniejszy rozmiar jaki był to 62cm, będzie na zapas.

Co do migren w ciąży, gdzieś czytałam że to podobno normalne. Zaleca się dużo pić i łykać magnez.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

poldzik kojarzę, że my mamy tp zbliżony. Ja mam tp 23.06, a połówkowe 29.01

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:14   #1178
masija
Zakorzenienie

country eee, po co. Dla mnie to takie niepotrzebne coś. Jak Ci nie szkoda kasy a Ci się podoba, to kup. Ale dla mnie to zbędny wydatek.

kejti no właśnie. U mnie co chwilę wyskakuje jakiś błąd, ładuje się strasznie długo

poldzik duży już dzieć

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:16   #1179
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Cos_ a jak kocisko?
Wariuje mi w domu,bo na dwór chce wyjść biedaczek. Zlitowałam się nad nim i biorę go na smycz,żeby chociaż posiedział przed domem i pooddychał świeżym powietrzem. Nie zapeszając robi siku i kupę do kuwety także mam nadzieję,że wszystko wraca do normy.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Oo, super Coraz więcej chłopców

Cos-co tam?

Też Wam tak wizaż nawala?
Nawala właśnie dzisiaj ten wizaż z telefonu nie zawsze mogę cytować ;/
Byłam wczoraj w ikei i kupiłam łóżeczka
Stary 2015-01-03, 13:16   #1180
mycha_818
Zadomowienie

Też mi dziś szwankuje wizaz i to mega mocno!

Justi będzie dobrze Odpoczywaj kochana

A powiedzcie mi, bo nie wiem o co chodzi z tym mrożeniem mleka? Jak się zamraża mleko i czemu ma to służyć?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:20   #1181
rybkaa90
Zakorzenienie

Cos_ ale fajnie! Pochwal się łóżeczkami. Właśnie ostatnio rodzice wspominali, ze mieli problem z kupnem wózka dla bliźniaczek (20 lat temu ). Ogólnie wózek był mega wielki, ale gondolę miał wąską i dziewczyny się nie mieściły. Teraz to wszystko jest w sklepach, tylko się za kieszeń trzymać i wymyślać.

06.09.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 13:21   #1182
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
justi699 Musisz się oszczędzać

Dziewczyny jak macie Lidla gdzieś w pobliżu to polecam zajrzeć do koszy Ja dzisiaj przy okazji zakupów spożywczych, kupiłam dla małego 2 x body za 9,99, 2x bluzka z długim rękawem za 9,99 i 2x spodnie welurowe za 12,99zł. W cenie jednej rzeczy ze Smyka (która bardzo mi się spodobała) mam aż tyle W sumie nie opłaca się kupować używek, oby częściej takie okazje. Dodam, że rzeczy są dobrej jakości, nie to co niektóre jednorazówki z Pepco. I kolory fajne, bo bordo, granat, szary, a nie tylko ten wstrętny majtkowy niebieski. Jedyny minus to taki, że najmniejszy rozmiar jaki był to 62cm, będzie na zapas.

Co do migren w ciąży, gdzieś czytałam że to podobno normalne. Zaleca się dużo pić i łykać magnez.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

poldzik kojarzę, że my mamy tp zbliżony. Ja mam tp 23.06, a połówkowe 29.01
Wg moich obliczeń i aplikacji na telefonie też tak powinnam mieć. A gin wyliczył mi 25.06. Możesz mi powiedzieć jaki jest Twój termin OM?

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Wariuje mi w domu,bo na dwór chce wyjść biedaczek. Zlitowałam się nad nim i biorę go na smycz,żeby chociaż posiedział przed domem i pooddychał świeżym powietrzem. Nie zapeszając robi siku i kupę do kuwety także mam nadzieję,że wszystko wraca do normy.

Nawala właśnie dzisiaj ten wizaż z telefonu nie zawsze mogę cytować ;/
Byłam wczoraj w ikei i kupiłam łóżeczka
Pokaż! Pokaż! Pochwal się
Stary 2015-01-03, 13:24   #1183
country111
Zakorzenienie

Rybka ktory lidl i czy zostawilas cos dla mnie? Ja tez chce i nawet choroba mi w tym nie przeszkodzi.
Po tym antybiotyku czuje sie o niebo lepiej
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:27   #1184
rybkaa90
Zakorzenienie

mycha_818mój OM to 10.09.14.

06.09.2014
Stary 2015-01-03, 13:28   #1185
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Cos_ ale fajnie! Pochwal się łóżeczkami. Właśnie ostatnio rodzice wspominali, ze mieli problem z kupnem wózka dla bliźniaczek (20 lat temu ). Ogólnie wózek był mega wielki, ale gondolę miał wąską i dziewczyny się nie mieściły. Teraz to wszystko jest w sklepach, tylko się za kieszeń trzymać i wymyślać.
Kupiliśmy te najzwyklejsze,nie uśmiechało mi się na samą ramę wydać 300 zł.
Tylko teraz zastanawiam się jakie materace kupić,bo jestem w tym temacie zielona

Stary 2015-01-03, 13:30   #1186
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Rybka ktory lidl i czy zostawilas cos dla mnie? Ja tez chce i nawet choroba mi w tym nie przeszkodzi.
Po tym antybiotyku czuje sie o niebo lepiej
na Bystrzyckiej. Niestety zostały same dziewczyńskie ciuszki

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kupiliśmy te najzwyklejsze,nie uśmiechało mi się na samą ramę wydać 300 zł.
Tylko teraz zastanawiam się jakie materace kupić,bo jestem w tym temacie zielona

Bardzo fajne, takie klasyczne. Będą pasowały do różnych mebli.

06.09.2014
Stary 2015-01-03, 13:33   #1187
Cos_
Zakorzenienie

Rybka najzwyklejsze i tak pewnie później będą rozklekotane itp więc nie będzie szkoda. I tak mam problem jak poustawiać wszystko w sypialni
Stary 2015-01-03, 13:44   #1188
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny w nowym roku! witajcie nowe kolezanki!

pare dni mnie nie bylo - ale wiadomo, urlop, w domu sie nie chce przy kompie siedziec, odzwyczailam sie (mamy juz internet hura).
wczoraj mialam wizyte - szyjka zamknieta, wszystko ok, serduszko bije i ludzik ma juz prawie 15 cm wiecej nie wiem.
w przyszlym tygodniu mam dzwonic umowic sie na polowkowe miedzy 10 a 24 lutego (myslalam ze to wczesniej bedzie, kejti ty kiedy robisz?)

ja jednak mam szczescie, czuje sie bardzo dobrze... czasami bol glowy, mdlosci zero, apetyt dopisuje (az za bardzo), badania krwi bdb, nic mnie nie boli (tzn plecy itd)... tylko sikam jak najeta, mam wrazliwe i obolale piersi (ale za to jak wygladaja ) i brzuch mi wyskoczyl w przeciagu kilku dni..

my tez myslimy nad zakupem jedynie lozeczko + komoda, mysle, ze damy rade bez przewijaka! a jak nie to dokupimy...
ja muszę zadzwonić się zarejestrować, bo nie robię tego u lekarza prowadzącego,
na bbf pokazywało mi, od kiedy można robić, ale skończyło mi się premium i już nie pokazuje mi tego
ale chyba dziś zadzwonię.. w każdym razie nie chciałabym mieć w ostatnim możliwym tygodniu, bo na genetycznych dziecko zasnęło w takiej pozycji, że nie dało się kompletnie zbadać przezierności, więc musiałam chodzić po korytarzu, a byłam już ostatnią pacjentką, więc lekarz podejrzewał, że oddeleguje mnie do domu i będę musiała przyjechać w innym terminie, ale jednak nasze dziecko uparte ułożyło się inaczej i mogliśmy zobaczyć wszystko

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Co do przewijaka, jeszcze się wypowiem.
U mnie w rodzinie wszystkie kobiety przewijały swoje dzieci kładąc je na łóżku i siedząc obok nich i żadna nie używała takich przewijaków. Dopiero je zobaczyłam jak zaczęłam odwiedzać rodzinę mojego tż, tam wszyscy mają

Ten na łóżeczko to nie jest jakiś kosmiczny wydatek, bo też nie będzie używany długo chyba, co? Jeżeli bym chciała kupić taki przewijak, to potrzebny mi jest też taki przybornik na łóżeczko, żeby mieć wszystko pod ręką i czasami nie odwracać się od dziecka, jak będzie tam leżało.

Ahhh, te rozkminy..
22.06.2015
Stary 2015-01-03, 13:44   #1189
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
mycha_818mój OM to 10.09.14.
No to może jednak się zgadza, bo mój OM to 16.09. Eh... nie wiem jak oni to wyliczają

KejtiCe a u jakiego lekarza się leczysz? Jeździsz gdzieś daleko czy bardziej w nasze wspólne strony?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 13:51   #1190
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
No to może jednak się zgadza, bo mój OM to 16.09. Eh... nie wiem jak oni to wyliczają

KejtiCe a u jakiego lekarza się leczysz? Jeździsz gdzieś daleko czy bardziej w nasze wspólne strony?
u mnie OM to 14.09 a mam termin na 21.06

prowadzącym jest mój w złotowie. ogólnie nie jestem z niego zadowolona, bo już stary jest i czasami wredny, ale też ma ogromne doświadczenie, więc chodzę do niego, tylko że on na normalnych wizytach nie sprawdza mi, ile cm na dziecko, ale nawet jak przyjdę tak z doskoku zapytać się o coś, to sprawdzi czy serduszko bije itd, więc ok. na genetyczne jeżdzę do Wałcza, do pana Stysińskiego, on ma ten certyfikat, więc wyświetla go w wyszukiwarce lekarzy, którą któraś z Was kiedyś podesłała. I jak będę miała jakiś większy problem czy coś, to też pojadę do niego, bo atmosfera znakomita i bardzo fajnie wszystko tłumaczy.

W Pile bardzo dobra jest doktor Gajewska podobno. Miałam tam jechać, ale jednak nie, bo jakoś nie jestem przekonana do kobiet w roli ginekologa trochę dziwnie, ale tak już mam.
Jednak kobiety w rodziny mojego Tż tam jeżdżą i bardzo chwalą. A Ty do kogo chodzisz?
22.06.2015
Stary 2015-01-03, 13:54   #1191
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

helloł

widzę że tu już poważne przygotowania poczynacie... ja tam dalej nic...

po pierwsze witam nowe mamy

po drugie ktoś pisał, że brzuch najbardziej w nocy boli jak się chce przekręcić.... mam dokładnie to samo

po trzecie wczoraj miałam meeega doła i przepłakałam pół dnia

po czwarte wiedziałyście, że na stronie empiku są wózki dziecięce???? bo j byłam w szoku

a po piate to wstałam dzisiaj o 11

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2015-01-03 o 13:55
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:59   #1192
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
ja muszę zadzwonić się zarejestrować, bo nie robię tego u lekarza prowadzącego,
na bbf pokazywało mi, od kiedy można robić, ale skończyło mi się premium i już nie pokazuje mi tego
ale chyba dziś zadzwonię.. w każdym razie nie chciałabym mieć w ostatnim możliwym tygodniu, bo na genetycznych dziecko zasnęło w takiej pozycji, że nie dało się kompletnie zbadać przezierności, więc musiałam chodzić po korytarzu, a byłam już ostatnią pacjentką, więc lekarz podejrzewał, że oddeleguje mnie do domu i będę musiała przyjechać w innym terminie, ale jednak nasze dziecko uparte ułożyło się inaczej i mogliśmy zobaczyć wszystko

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Co do przewijaka, jeszcze się wypowiem.
U mnie w rodzinie wszystkie kobiety przewijały swoje dzieci kładąc je na łóżku i siedząc obok nich i żadna nie używała takich przewijaków. Dopiero je zobaczyłam jak zaczęłam odwiedzać rodzinę mojego tż, tam wszyscy mają

Ten na łóżeczko to nie jest jakiś kosmiczny wydatek, bo też nie będzie używany długo chyba, co? Jeżeli bym chciała kupić taki przewijak, to potrzebny mi jest też taki przybornik na łóżeczko, żeby mieć wszystko pod ręką i czasami nie odwracać się od dziecka, jak będzie tam leżało.

Ahhh, te rozkminy..
Przewijak widzialam wczoraj w ikei,ale takie cos to mi tz skleci u siebie w pracy tylko raczej wieksze. W ikei dokupie sobie tylko pojemniki zeby miec pod reka wszystko.

Alkamor czy ty jestes weterynarzem czy sie myle.? Bo mam kilka pytan ale to na priv

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-03, 14:00   #1193
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

[/COLOR]Co do przewijaka, jeszcze się wypowiem.

Ahhh, te rozkminy..
wiesz o mm to smotz z tym przewijkiem

ja nie używałam i jakoś w sumie nie odczułam jego braku ale tak w sumie to się zastanawiam czy tego na łóżeczko nie kupić i wtedy też właśnie przybornik

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 14:01   #1194
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A zakupów dla malucha nie mamy na razie żadnych. Wybraliśmy wózek ale jeszcze nie kupujemy.
pokażesz?

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mnie tz dzisiaj zapytal kiedy sie farbuje to znaczy ze juz chyba najwyzszy czas bo to juz 2 miesiace minely i tak sie zastanawiam czy nie zaszaleje i pojde do fryzjera. Ostatnie domowe farbowanie skonczylo sie tym ze mam sporo kolorow na glowie
to tak jak u mnie- użyłam farby bez amoniaku i to już nie jest to
zapiszę się do fryzjera żeby wyglądać jakoś

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Tak się gdzieś naczytałam o gofrach, że jak ujrzałam w Biedronce gofrownicę to długo się nie zastanawiałam wzięłam też bitą śmietanę i owoce muszę teraz tylko poczytać, czy jakiś specjalny przepis do tego, czy po prostu naleśnikowe ciasto i już
ja robiłam z tego przepisu i wyszły pyszne http://www.mojewypieki.com/post/gofr...ie-i-chrupiace

Cytat:

A powiedzcie mi, bo nie wiem o co chodzi z tym mrożeniem mleka? Jak się zamraża mleko i czemu ma to służyć?
ja miałam takie specjalne woreczki, do których wlewało się mleko i zamarażało.

Cytat:

Ahhh, te rozkminy..
u nas przewijak służył długo- jakieś 1,5 roku a na przybory wystarczyła półka na łóżeczkiem
ja sobie nie wyobrażam bez przewijaka- bardzo niewygodnie było mi przewijać małego na łóżku jak np. byliśmy u kogoś.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-01-03 o 14:03
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:04   #1195
rybkaa90
Zakorzenienie

mycha_818 i kejtiCe moja ma taki okrągły kalendarzyk i co wizytę liczy, który to tydzień. Może to zależy od długości cyklu? Sama już nie wiem, bo na początku co wizytę to podawała mi inny tp.

06.09.2014
Stary 2015-01-03, 14:08   #1196
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
u mnie OM to 14.09 a mam termin na 21.06

prowadzącym jest mój w złotowie. ogólnie nie jestem z niego zadowolona, bo już stary jest i czasami wredny, ale też ma ogromne doświadczenie, więc chodzę do niego, tylko że on na normalnych wizytach nie sprawdza mi, ile cm na dziecko, ale nawet jak przyjdę tak z doskoku zapytać się o coś, to sprawdzi czy serduszko bije itd, więc ok. na genetyczne jeżdzę do Wałcza, do pana Stysińskiego, on ma ten certyfikat, więc wyświetla go w wyszukiwarce lekarzy, którą któraś z Was kiedyś podesłała. I jak będę miała jakiś większy problem czy coś, to też pojadę do niego, bo atmosfera znakomita i bardzo fajnie wszystko tłumaczy.

W Pile bardzo dobra jest doktor Gajewska podobno. Miałam tam jechać, ale jednak nie, bo jakoś nie jestem przekonana do kobiet w roli ginekologa trochę dziwnie, ale tak już mam.
Jednak kobiety w rodziny mojego Tż tam jeżdżą i bardzo chwalą. A Ty do kogo chodzisz?
Też słyszałam o doktor Gajewskiej, ale podobnie jak Ty nie mam zaufania do kobiet Ja chodzę do doktora Jaskulskiego w Pile. Wcześniej po tabletki i na kontrole też do niego chodziłam, więc nie chciałam już zmieniać lekarza i szukać kogoś kto poprowadzi mi ciążę. Tym bardziej, że on ma super nowoczesny sprzęt, cały czas coś zmienia i unowocześnia, dokładnie wszystko tłumaczy, ma zdroworozsądkowe podejście i panuje u niego super atmosfera. O nic nie boję się zapytać, a komfort psychiczny i poczucie bezpieczeństwa jest dla mnie niezwykle ważne. Jedynym minusem jest to, że kasuje 120 za wizytę plus za każde badanie, np. usg to 80 zł

A Ty kochana chcesz rodzić w Wałczu? Słyszałam bardzo dobre opinie o tamtejszym szpitalu.
Stary 2015-01-03, 14:10   #1197
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
wiesz o mm to smotz z tym przewijkiem

ja nie używałam i jakoś w sumie nie odczułam jego braku ale tak w sumie to się zastanawiam czy tego na łóżeczko nie kupić i wtedy też właśnie przybornik
i przewijałaś właśnie na łóżku?

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
u nas przewijak służył długo- jakieś 1,5 roku a na przybory wystarczyła półka na łóżeczkiem
ja sobie nie wyobrażam bez przewijaka- bardzo niewygodnie było mi przewijać małego na łóżku jak np. byliśmy u kogoś.
i maly Ci się mieścił nadal?

Cytat:
mycha_818 i kejtiCe moja ma taki okrągły kalendarzyk i co wizytę liczy, który to tydzień. Może to zależy od długości cyklu? Sama już nie wiem, bo na początku co wizytę to podawała mi inny tp.
no, moj tez takie coś ma, ale w ten sposób liczy skończone tygodnie, a nie rozpoczęte, a ja sobie liczę rozpoczęte, tak jak bbf pokazuje

nie wiem jak oni to liczą. jak byłam tylko potwierdzić ciążę u innego lekarza (gbura jakich mało) to wyznaczył termin na 19.06, a na genetycznych doktor w komputerze wpisał tylko 14.09 OM i od razu wyskoczyło, że też 21.06
22.06.2015
Stary 2015-01-03, 14:10   #1198
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Mój lekarz też to miał, ale tylko za pierwszym razem się nim posłużył i wyliczył mi ten termin porodu
Stary 2015-01-03, 14:14   #1199
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Też słyszałam o doktor Gajewskiej, ale podobnie jak Ty nie mam zaufania do kobiet Ja chodzę do doktora Jaskulskiego w Pile. Wcześniej po tabletki i na kontrole też do niego chodziłam, więc nie chciałam już zmieniać lekarza i szukać kogoś kto poprowadzi mi ciążę. Tym bardziej, że on ma super nowoczesny sprzęt, cały czas coś zmienia i unowocześnia, dokładnie wszystko tłumaczy, ma zdroworozsądkowe podejście i panuje u niego super atmosfera. O nic nie boję się zapytać, a komfort psychiczny i poczucie bezpieczeństwa jest dla mnie niezwykle ważne. Jedynym minusem jest to, że kasuje 120 za wizytę plus za każde badanie, np. usg to 80 zł

A Ty kochana chcesz rodzić w Wałczu? Słyszałam bardzo dobre opinie o tamtejszym szpitalu.
Ja właśnie z tego samego powodu zostałam u mojego. Jeżeli chodzi o takie podstawowe badania to jest ok i tyle.
I właśnie nie uśmiecha mi się płacić za każdą wizytę i każde usg, bo ja nie pracuję teraz od stycznia na razie, a każdy grosz też trzeba oszczędzać na jakąś wyprawkę dla dziecka. Póki wszystko jest dobrze, to chodzę do tego lekarza.

Nie, ja mam zamiar rodzić w Złotowie. Do Wałcza mam prawie 50 km, więc to trochę za daleko jeżeli chodzi o akcję porodową. Poza tym chciałabym mieć wszystkich znajomych blisko siebie, jakoś tak chyba będę czuła się bezpieczniej..
A Ty w Pile?
22.06.2015
Stary 2015-01-03, 14:20   #1200
k a j a
Zakorzenienie

Justi, odpoczywaj kochana. Obawiam sie za dwa tyg podobnej diagnozy.. właśnie w 21 tyg z Blanka gin stwierdził rozwarcie.

Mi przeszlo.. przespalam się, lyknelam nospe i zmieklo. Ale jak jcos porobie to od razu mi sie stawia.

Co do przewijaka.. ja mówię o takim na lozeczko, powinnam miec taki po blance, ja bez niego nie wyobrażam sobie przewijania. Na lozku bylo tak nie wygodnie. Przybornik miałam obok na scianie, taka wiszaca żabę. Teraz kupuje taki waski regalik.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości