|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Tak. Wiatr, mróz.
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Hmm a to wszystkie dzieciątka mają? |
|
|
|
#1173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja ruchy czuję codziennie, czasem słabiej czasem mocniej. Ale z reguły są na tyle słabe, że mąż przykładając rękę nie czuje tez mam na przedniej ścianie i myślę że to dlatego. Czekam teraz w rejestracji do szpitala, rany, samym siedzeniem się stresuję. Ja nie wiem jak ogarnę jak przyjdzie do porodu ![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#1175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeważnie ale ja kupie dopiero jak zajdzie potrzeba Cytat:
Na poważniejsze sprawy Avene, ale ten mam zawsze w domu wiec nie kupuje ekstra nowego ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Właśnie dotarł glutociag do odhaczenia na liście
|
||
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znaleziska |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na ewentualną ciemieniuchę olej kokosowy lub migdałowy - też mam i nie liczę osobno ![]() Przynajmniej kosmetyczną wyprawkę mam z głowy
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
AKUKU, podkład ceratkowy na materac, cienki 90x120cm
Czy taki jest odpowiedni? Nie będzie szeleścił? |
|
|
|
#1179 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Ciekawe co tam w tej ikei kupi.---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Ja nad morze za tydzien chcialam jechac ;P U nas tz jutro skonczy klasc plytki w kuchni i wezmie się za łazienke i sypialnie, bede mogla cos w koncu urzadac.---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Te podklady to coś tego typu
http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...205716882.html ?? I na to dopiero przescieradlo? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Leżałaś kiedyś w ogóle w szpitalu? Ja nigdy i się bardzo stresuje samym takim pobytem.... |
|
|
|
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
przezylam, najgorsze pol godziny po, potem juz w sumie luzik. Po poltorej godzinie moglam koziołki fikac
ZAMÓWIŁAM WÓZEK ![]() ![]() ![]() jestem szczesliwa ahzjadłam wkoncu sniadanie, leze sobie a mała ma chyba jakąś kolejną imprezę- co do kopniakow to czasem bolą ale to bardziej jak sie ulozy na dole i cos mi gdzies wciska, ale tak to nie boli :P |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na buzię nie mam pojecia ale pewnie cos trzeba koniecznie na zime?? I do pupy nie mam pojecia co. Widzialam, ze koleżanka pupe na oprzenia ziemniaczanka posypywała. |
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
http://tutek.pl/collection.php?name=grander_play wersja szaro-czerwona |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
blue bralas glutociaga takiego do buzi? Widzialam ostatnio jak znajomi odciagali glutki ale pompką taką i powiem, ze masakra, ciezko szlo a co dopiero buzią to wciągać. Ja nie dam rady tak wciągać
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- a kupujecie octenisept? To na rany, pępek, ale na swoją ranę po porodzie czy cesarce tez mozna stosować? To jest odkażające? |
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, ja Ci pozniej postaram sie obfocic te podklady ktore mam. u bratanic sie sprawdzily wiec licze na to, ze u mnie tez bedzie ok
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że Lila urodziła się w okropne upały, więc smarowanie tego jeszcze jakimś tłustym kremem wydawało mi się błędnym kołem mąka + wietrzenie pupy i na drugi dzień nie było śladu Na zimę (mróz) na pewno, ale dodatkowo na jesienny chłód i wiatr też się przyda, skóra malucha jest bardzo delikatna Muszę się teraz zabrać po kolei bo tak mam tego trochę, tamtego trochę w każdym czegoś brakuje Ale za to jakie cudo w piwnicy powstaje |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to czeka jutro. Z tej okazji robię dzisiaj wiecej pizzy na obiad i opitole ją jeszcze raz przed północą ![]() Gdzie w koncu kupiłaś ten rozek?
|
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się samym faktem stresowałam. Ogólnie rzecz biorąc akurat moja hospitalizacja nie była tragiczna. Wszystko zależy od tego, z jakich powodów się tam trafi. Myślę że pobyt w szpitalu w związku z porodem to będzie zupełnie inna bajka ![]() Cytat:
Super! Pochwal się
|
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najładniejszy kolorek wybraliście |
|
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co Ty, wbrew pozorom wcale tak ciężko to nie idzie. Psikniesz wodą morską, wszystko rozmoknie i idzie lekko http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...029355884.html Tak, octenisept jest dobry zarówno na pępek jak i każdą inną radę. Odkaża i nie piecze przede wszystkim jak woda utleniona czy inny spirol Ja kupuję, mam jeszcze w domu ale i tak resztka. A przydaje się na każdą ranę, nie tylko dla malucha
|
||
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Pranie ciuszków zapuszczone. Niektóre miały jakieś małe plamy, polałam vanishem, piorę w vizirze i zobaczymy czy zejdą. Dopiero później będę prała w dzidziusiu. A teraz zmykam do fryzjera
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W miare sztywny i moze służyć jako kołderka pozniej
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam ileś lat temu na wycięciu migdałków. Ale wtedy przyszłam z mamą, a teraz kompletnie sama, może też stąd głupie uczucie. Ale już jestem na sali, dwuosobowa, ale z dziewczyną która urodziła dziś o 5 rano. Chyba nie było miejsca na zwykłym poporodowym. Dobrze że ja tylko z tym cukrem, bo gdybym była na patologii z jakąś poważną sprawą a obok mnie świeżo upieczona mama to tak dziwnie dla obu stron chyba. Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tez rozne ogladalam, ale wagowo i cenowo ten wypadł najlepiej. w razie czego jest gwarancja ale mam nadzieje ze nic sie z nim nie bedzie dzialo.Wzielam 3w1(wiem ze są rozne opinie na temat fotelikow, ale no, kogo stac niech kupuje te za 500zł mnie nie, zreszta ja moblina nie jestem tylko tż i ten fotelik pewnie na kilka miesiecy bedzie wiec z tym zwykłym musimy dac radę) |
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te aspiratory zwykle sa ok na poczatek. wkurza mnie tylko ten przewod, moglby byc krotszy, wtedy nie trzeba byloby uzywac tyle sily przy ssaniu. Przeciez wyciagajac glutki i tak pochylamy sie nad dzieciem mega blisko wiec ten przewod moglby byc krotszy. ale to juz takie czepialstwo
|
|
|
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja lista kosmetyczno pateczna wyglada tak, coś jeszcze dodać? plyn do kapieli BD olejek hipp payczki, platki kosmetyczne sol fizjologiczna, woda morska opatrunki jałowe octenisept krem do buzi aspirator do noska ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Ile beda cie trzymac?
|
|||
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Domek - wiesz juz co i jak beda Ci badac?
soso - ja mam tutka, tylko tego starszego. gondola jest naprawde ok. spacerowka duza ale to chyba w wiekszosci wozkow, ale i Kuba strasznie chudziutki byl |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

tez mam na przedniej ścianie i myślę że to dlatego. 
No prawie że idealna, muszę ją dać do krawcowej bo ma długość ni w pipe ni w oko 

Ja nad morze za tydzien chcialam jechac ;P U nas tz jutro skonczy klasc plytki w kuchni i wezmie się za łazienke i sypialnie, bede mogla cos w koncu urzadac.

mąka + wietrzenie pupy i na drugi dzień nie było śladu