Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-09, 10:29   #1171
Gosiurek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
I zastanawiam się, czy coś jeszcze dla Brzdąca potrzebne?
Z kosmetyków oczywiście
Nie wypowiadam się. Z kosmetyków będę mieć tylko żel BD i mąkę ziemniaczaną
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:30   #1172
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ten krem ochronny jest dedykowany na chłód ?
Tak. Wiatr, mróz.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Pokazcie jak wygladaja te ,,dobre" podklady
Majwija-moze cos na ciemieniuche?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Hmm a to wszystkie dzieciątka mają?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:31   #1173
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Cześć

opisałam swoje objawy i założyła mi taki sam wzór jak tobie. Trochę się dziś podłamałam bo ty napisałaś w którymś poście, że po 15 min. efekt. Wczoraj na wieczór miałam wrażenie że jest lepiej ale też sporo leżałam i się oszczędzałam ogólnie, a wtedy zawsze jest lepiej. Dziś jak wstałam to znowu mocno czuję. Niby w nocy nie czułam takiego bólu przy zmianie pozycji, ale już sama nie wiem czy jest lepiej czy nie. No to czekam w takim razie dalej na efekty.

A tobie już minęło 5 dni? Jak się teraz czujesz?
u mnie jutro 5 dni i zdejmuje u mnie znaczaca poprawa bo wczesniej to nawet chodzic nie moglam wiec w piatek bedzie mi kleic nowe
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:33   #1174
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja ruchy czuję codziennie, czasem słabiej czasem mocniej. Ale z reguły są na tyle słabe, że mąż przykładając rękę nie czuje tez mam na przedniej ścianie i myślę że to dlatego.
Czekam teraz w rejestracji do szpitala, rany, samym siedzeniem się stresuję. Ja nie wiem jak ogarnę jak przyjdzie do porodu

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:35   #1175
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Wiatr, mróz.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Hmm a to wszystkie dzieciątka mają?

przeważnie

ale ja kupie dopiero jak zajdzie potrzeba
Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Nie wypowiadam się. Z kosmetyków będę mieć tylko żel BD i mąkę ziemniaczaną
Ja planuje coś do kąpieli, krem z babydream na pupę, krem ochronny na buzię.
Na poważniejsze sprawy Avene, ale ten mam zawsze w domu wiec nie kupuje ekstra nowego

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Właśnie dotarł glutociag do odhaczenia na liście
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:36   #1176
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Mój synuś też się wierci dosyć mocno, czasami jest to takie dziwne uczucie jakby skakał Ale póki co nie odczuwam z tego tytułu boleści

Ja dostałam od kuzynki taką ciążową sukienkę, taka prosta, bawełniana z rękawem 3/4 i miejscem na brzusio. Jeszcze miesiąc temu wyglądałam w niej jak w worku i sądziłam, że raczej nie będzie mi dane z niej skorzystać. W sobotę ją ubrałam i jest idealna No prawie że idealna, muszę ją dać do krawcowej bo ma długość ni w pipe ni w oko

A ja właśnie kopię w worze od siostry. Ja i moi pomocnicy Oto pierwsze znaleziska
i masz kocich pomocników znaleziska
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:42   #1177
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Na poważniejsze sprawy Avene, ale ten mam zawsze w domu wiec nie kupuje ekstra nowego
Do kąpieli żel BD, na odparzenia mąka, pod pieluchę plus ochronnie sroczy uniwersalny kremik - tego nie liczę jako osobny kosmetyk dla dziecka, bo sama go używam
Na ewentualną ciemieniuchę olej kokosowy lub migdałowy - też mam i nie liczę osobno
Przynajmniej kosmetyczną wyprawkę mam z głowy
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:50   #1178
MajWija
Wtajemniczenie

AKUKU, podkład ceratkowy na materac, cienki 90x120cm

Czy taki jest odpowiedni?
Nie będzie szeleścił?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:05   #1179
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hejo, jade na glukoze. Trzymajcie kciuki zeby pawik nie poszedl:p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I jak??

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Hej
Ja też czekam na krew, ale bez glukozy, glukoza za tydzień.
Jeju co mój syn wyprawial dzisiaj w nocy w tym moim brzuchu... wybudził mnie, leżałam na płasko a on tak zaczął fikolki strzelać, tak jakby mi ktoś flaki przewracal. Wcześniej już tak robił, ale rzadko a teraz kilka razy pod rząd. Położyłam się na boku to zaczął kopać w bok, ale jak mocno, później położyłam na drugi to zaczął w drugi jeszcze mocniej
I tak z 15min ze mną walczył aż się zmeczyl i poszedł spać :P
ja to lubię

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Na zdrowie tez w ten sam sposob masz zalozone czy jakos inaczej? ja najlepsze efekty zauwazylam po 3 czy 4 dniach

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

a i dzien doberek
kciuki za glukoze
cherry miala jechac gdzie do krakowa czy do gdyni cos mi sie wydaje a swoja droga jak mozna nie miec internetu
Cytat:
bry

Faktycznie! Gdzieś miała jechac i i do ikei zahaczyć przy okazji
oj czekajcie jak wróci to nadrobi, pewnie duzo do opowiedzenia bedzię miała i jeszcze będzie naszą top spamerką Ciekawe co tam w tej ikei kupi.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Śmieszne te nasze dzieciaczki Moja ostatnio co wyprawia rano, mam wrażenie że chce pokazać mamusi jak to jest jak wyprostuje i rączki i nóżki i potem czuję jak mi jakieś gule wychodzą

trzymamy!

Jaka pogoda z d.upy! a mówili wczoraj w tv że już zaczyna się pogoda jesienna i tak będzie dłuższy czas..

Mam już pomalowane dwie ściany na szary kolor trzeba będzie jeszcze raz je pomalować bardzo się cieszę, bo wcześniej TŻ nie chciał słyszeć o przemalowaniu pokoju, tym bardziej że kupiliśmy mieszkanie ledwo co i był malowany w marcu

Dziewczyny! Dzisiaj zauważyłam rano że na mojej koszuli nocnej są plamy na sutkach.....aaaaaaaaaaaaa a! coś mi chyba z nich leciało w nocy, to przerażające ogólnie jakoś tak ta ciąża jest dla mnie taką zagadką, takim cudem jak ta mała istotka sobie żyje w środku
jak to jesienna pogoda Ja nad morze za tydzien chcialam jechac ;P U nas tz jutro skonczy klasc plytki w kuchni i wezmie się za łazienke i sypialnie, bede mogla cos w koncu urzadac.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Jeśli na widok ciasta Anulki masz pozytywne skojarzenia to znaczy, że nie ma źle. Jak Cie mdli to ci glukoza dała popalić

Czy są tu jakieś dziewczyny które nie mają bolesnych kopnięć dziecka? Bo już się martwić przez was zaczynam. U mnie 26 tydzień - dziecia czuję codziennie, regularnie, czasem bardzo mocno i jak brzuch podskakuje to nie jest to jakieś przyjemne ale nie boli. Czasem czuje nacisk na pęcherz lub w innym miejscu takie naprężenie, ale to też nie boli. Czasem coś zakłuje w środku na dole ale wtedy nie czuję ruchu dziecka jednocześnie. No i mnie nie budzi w nocy - jak wstaje do toalety to zazwyczaj maluch też się obudzi - trochę pokręci i tyle. Raz mi tylko zasnąć nie chciał dać tak się wiercił mocno.
Może to wina/zasługa łożyska na przedniej ścianie? Czy martwić się, że dziecko za słabo się rusza???
Mnie nie bolą ruchy dziecka, są przyjemne

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Mój synuś też się wierci dosyć mocno, czasami jest to takie dziwne uczucie jakby skakał Ale póki co nie odczuwam z tego tytułu boleści

Ja dostałam od kuzynki taką ciążową sukienkę, taka prosta, bawełniana z rękawem 3/4 i miejscem na brzusio. Jeszcze miesiąc temu wyglądałam w niej jak w worku i sądziłam, że raczej nie będzie mi dane z niej skorzystać. W sobotę ją ubrałam i jest idealna No prawie że idealna, muszę ją dać do krawcowej bo ma długość ni w pipe ni w oko

A ja właśnie kopię w worze od siostry. Ja i moi pomocnicy Oto pierwsze znaleziska
koteł pilnuje zdobyczy
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:07   #1180
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
AKUKU, podkład ceratkowy na materac, cienki 90x120cm

Czy taki jest odpowiedni?
Nie będzie szeleścił?
ja tak nie doradzę, musiałabym pomacać :P
Stary 2016-08-09, 11:11   #1181
Listopadowaa
Zakorzenienie

Te podklady to coś tego typu
http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...205716882.html
??

I na to dopiero przescieradlo?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja ruchy czuję codziennie, czasem słabiej czasem mocniej. Ale z reguły są na tyle słabe, że mąż przykładając rękę nie czuje tez mam na przedniej ścianie i myślę że to dlatego.
Czekam teraz w rejestracji do szpitala, rany, samym siedzeniem się stresuję. Ja nie wiem jak ogarnę jak przyjdzie do porodu

Sent from my iPhone
To taka zaprawa i rozgrzewka przed nastepnym razem w szpitalu, może nastepnym raz nie bedzie taki stresujący
Leżałaś kiedyś w ogóle w szpitalu? Ja nigdy i się bardzo stresuje samym takim pobytem....
Stary 2016-08-09, 11:13   #1182
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

I jak??

---

przezylam, najgorsze pol godziny po, potem juz w sumie luzik. Po poltorej godzinie moglam koziołki fikac

ZAMÓWIŁAM WÓZEK kupiłam przewijak i rożek jestem szczesliwa ah

zjadłam wkoncu sniadanie, leze sobie a mała ma chyba jakąś kolejną imprezę- co do kopniakow to czasem bolą ale to bardziej jak sie ulozy na dole i cos mi gdzies wciska, ale tak to nie boli :P
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:16   #1183
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
przezylam, najgorsze pol godziny po, potem juz w sumie luzik. Po poltorej godzinie moglam koziołki fikac

zjadłam wkoncu sniadanie, leze sobie a mała ma chyba jakąś kolejną imprezę- co do kopniakow to czasem bolą ale to bardziej jak sie ulozy na dole i cos mi gdzies wciska, ale tak to nie boli :P
poka
Stary 2016-08-09, 11:17   #1184
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
przeważnie

ale ja kupie dopiero jak zajdzie potrzeba

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Właśnie dotarł glutociag do odhaczenia na liście
ja myslalam o żelu do kapieli babydream i oliwce hipp do kapieli.
Na buzię nie mam pojecia ale pewnie cos trzeba koniecznie na zime?? I do pupy nie mam pojecia co. Widzialam, ze koleżanka pupe na oprzenia ziemniaczanka posypywała.
Stary 2016-08-09, 11:18   #1185
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
poka

http://tutek.pl/collection.php?name=grander_play wersja szaro-czerwona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 11:20   #1186
Listopadowaa
Zakorzenienie

blue bralas glutociaga takiego do buzi? Widzialam ostatnio jak znajomi odciagali glutki ale pompką taką i powiem, ze masakra, ciezko szlo a co dopiero buzią to wciągać. Ja nie dam rady tak wciągać

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

a kupujecie octenisept? To na rany, pępek, ale na swoją ranę po porodzie czy cesarce tez mozna stosować? To jest odkażające?
Stary 2016-08-09, 11:21   #1187
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Pstryczku, ja Ci pozniej postaram sie obfocic te podklady ktore mam. u bratanic sie sprawdzily wiec licze na to, ze u mnie tez bedzie ok
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:21   #1188
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
ja myslalam o żelu do kapieli babydream i oliwce hipp do kapieli.
Na buzię nie mam pojecia ale pewnie cos trzeba koniecznie na zime?? I do pupy nie mam pojecia co. Widzialam, ze koleżanka pupe na oprzenia ziemniaczanka posypywała.
Też tak robiłam zwłaszcza, że Lila urodziła się w okropne upały, więc smarowanie tego jeszcze jakimś tłustym kremem wydawało mi się błędnym kołem mąka + wietrzenie pupy i na drugi dzień nie było śladu
Na zimę (mróz) na pewno, ale dodatkowo na jesienny chłód i wiatr też się przyda, skóra malucha jest bardzo delikatna

Muszę się teraz zabrać po kolei bo tak mam tego trochę, tamtego trochę w każdym czegoś brakuje

Ale za to jakie cudo w piwnicy powstaje ajjj już się nie mogę doczekać aż będzie gotowa
Stary 2016-08-09, 11:23   #1189
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że ma te krzywą za sobą Mnie to czeka jutro. Z tej okazji robię dzisiaj wiecej pizzy na obiad i opitole ją jeszcze raz przed północą

Gdzie w koncu kupiłaś ten rozek?
Stary 2016-08-09, 11:24   #1190
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
??

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

To taka zaprawa i rozgrzewka przed nastepnym razem w szpitalu, może nastepnym raz nie bedzie taki stresujący
Leżałaś kiedyś w ogóle w szpitalu? Ja nigdy i się bardzo stresuje samym takim pobytem....
No ja ostatnio też byłam w szpitalu pierwszy raz w życiu - nie licząc narodzin Też się samym faktem stresowałam. Ogólnie rzecz biorąc akurat moja hospitalizacja nie była tragiczna. Wszystko zależy od tego, z jakich powodów się tam trafi. Myślę że pobyt w szpitalu w związku z porodem to będzie zupełnie inna bajka

Cytat:

Super! Pochwal się
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:25   #1191
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam te Tutki ale nikt nic o nich nie pisal, w necie tez cisza i nie oglądałam ich nawet ;P U mnie najwiecej bylo Tutków, Babydesing i Adamexów w sklepie. One bardzo przyciagnely moja uwage jeśli chodzi o kolorystykę
Najładniejszy kolorek wybraliście
Stary 2016-08-09, 11:26   #1192
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
no i super
Cytat:
blue bralas glutociaga takiego do buzi? Widzialam ostatnio jak znajomi odciagali glutki ale pompką taką i powiem, ze masakra, ciezko szlo a co dopiero buzią to wciągać. Ja nie dam rady tak wciągać

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

a kupujecie octenisept? To na rany, pępek, ale na swoją ranę po porodzie czy cesarce tez mozna stosować? To jest odkażające?
Tak Miałam kupić elektroniczny (nie mylić z tym do odkurzacza), później jakiś z chicco bodajże, a na końcu stwierdziłam, że skoro przy Lilce Frida dała radę to po co będę zdziwiać i kombinować.
Co Ty, wbrew pozorom wcale tak ciężko to nie idzie.
Psikniesz wodą morską, wszystko rozmoknie i idzie lekko

http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...029355884.html

Tak, octenisept jest dobry zarówno na pępek jak i każdą inną radę. Odkaża i nie piecze przede wszystkim jak woda utleniona czy inny spirol Ja kupuję, mam jeszcze w domu ale i tak resztka. A przydaje się na każdą ranę, nie tylko dla malucha
Stary 2016-08-09, 11:30   #1193
ma_i
Zadomowienie

Pranie ciuszków zapuszczone. Niektóre miały jakieś małe plamy, polałam vanishem, piorę w vizirze i zobaczymy czy zejdą. Dopiero później będę prała w dzidziusiu. A teraz zmykam do fryzjera
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:31   #1194
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak robiłam zwłaszcza, że Lila urodziła się w okropne upały, więc smarowanie tego jeszcze jakimś tłustym kremem wydawało mi się błędnym kołem mąka + wietrzenie pupy i na drugi dzień nie było śladu
Na zimę (mróz) na pewno, ale dodatkowo na jesienny chłód i wiatr też się przyda, skóra malucha jest bardzo delikatna

Muszę się teraz zabrać po kolei bo tak mam tego trochę, tamtego trochę w każdym czegoś brakuje

Ale za to jakie cudo w piwnicy powstaje ajjj już się nie mogę doczekać aż będzie gotowa
Co za cudo ?
Stary 2016-08-09, 11:32   #1195
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że ma te krzywą za sobą Mnie to czeka jutro. Z tej okazji robię dzisiaj wiecej pizzy na obiad i opitole ją jeszcze raz przed północą

Gdzie w koncu kupiłaś ten rozek?
w hurtowni gdzie wózek zamawialismy za 30zł był takze cena super. Stwierdzilismy ze jakbym chciala zamowic to z przysyłką wiecej by wyszło. Jest najzwyklejszy biały w niebieskie myszki W miare sztywny i moze służyć jako kołderka pozniej
Stary 2016-08-09, 11:34   #1196
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

??

Byłam ileś lat temu na wycięciu migdałków. Ale wtedy przyszłam z mamą, a teraz kompletnie sama, może też stąd głupie uczucie. Ale już jestem na sali, dwuosobowa, ale z dziewczyną która urodziła dziś o 5 rano. Chyba nie było miejsca na zwykłym poporodowym. Dobrze że ja tylko z tym cukrem, bo gdybym była na patologii z jakąś poważną sprawą a obok mnie świeżo upieczona mama to tak dziwnie dla obu stron chyba.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:35   #1197
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Oglądałam te Tutki ale nikt nic o nich nie pisal, w necie tez cisza i nie oglądałam ich nawet ;P U mnie najwiecej bylo Tutków, Babydesing i Adamexów w sklepie. One bardzo przyciagnely moja uwage jeśli chodzi o kolorystykę
Najładniejszy kolorek wybraliście

no ja tez rozne ogladalam, ale wagowo i cenowo ten wypadł najlepiej. w razie czego jest gwarancja ale mam nadzieje ze nic sie z nim nie bedzie dzialo.Wzielam 3w1(wiem ze są rozne opinie na temat fotelikow, ale no, kogo stac niech kupuje te za 500zł mnie nie, zreszta ja moblina nie jestem tylko tż i ten fotelik pewnie na kilka miesiecy bedzie wiec z tym zwykłym musimy dac radę)
Stary 2016-08-09, 11:36   #1198
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Pstryczku, ja Ci pozniej postaram sie obfocic te podklady ktore mam. u bratanic sie sprawdzily wiec licze na to, ze u mnie tez bedzie ok
dzia!

te aspiratory zwykle sa ok na poczatek. wkurza mnie tylko ten przewod, moglby byc krotszy, wtedy nie trzeba byloby uzywac tyle sily przy ssaniu. Przeciez wyciagajac glutki i tak pochylamy sie nad dzieciem mega blisko wiec ten przewod moglby byc krotszy. ale to juz takie czepialstwo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:40   #1199
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
no i super

Tak Miałam kupić elektroniczny (nie mylić z tym do odkurzacza), później jakiś z chicco bodajże, a na końcu stwierdziłam, że skoro przy Lilce Frida dała radę to po co będę zdziwiać i kombinować.
Co Ty, wbrew pozorom wcale tak ciężko to nie idzie.
Psikniesz wodą morską, wszystko rozmoknie i idzie lekko

http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...029355884.html

Tak, octenisept jest dobry zarówno na pępek jak i każdą inną radę. Odkaża i nie piecze przede wszystkim jak woda utleniona czy inny spirol Ja kupuję, mam jeszcze w domu ale i tak resztka. A przydaje się na każdą ranę, nie tylko dla malucha
O widzisz, oni niczym nie psikali, może dlatego tak cięzko szło. Dopisuje wodę morską do listy kosmetycznej. Nazwe aspiratora tez już zapisałam Ten octensepit moze zastapic wode utlenioną, dobrze wiedziec ;-)

Moja lista kosmetyczno pateczna wyglada tak, coś jeszcze dodać?
plyn do kapieli BD
olejek hipp
payczki, platki kosmetyczne
sol fizjologiczna,
woda morska
opatrunki jałowe
octenisept
krem do buzi
aspirator do noska

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
w hurtowni gdzie wózek zamawialismy za 30zł był takze cena super. Stwierdzilismy ze jakbym chciala zamowic to z przysyłką wiecej by wyszło. Jest najzwyklejszy biały w niebieskie myszki W miare sztywny i moze służyć jako kołderka pozniej
To jednak nie minky ;-)

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Byłam ileś lat temu na wycięciu migdałków. Ale wtedy przyszłam z mamą, a teraz kompletnie sama, może też stąd głupie uczucie. Ale już jestem na sali, dwuosobowa, ale z dziewczyną która urodziła dziś o 5 rano. Chyba nie było miejsca na zwykłym poporodowym. Dobrze że ja tylko z tym cukrem, bo gdybym była na patologii z jakąś poważną sprawą a obok mnie świeżo upieczona mama to tak dziwnie dla obu stron chyba.

Sent from my iPhone
Powodzenia, dasz radę i oby wyniki byly dobre Ile beda cie trzymac?
Stary 2016-08-09, 11:40   #1200
pstryczek84
Zakorzenienie

Domek - wiesz juz co i jak beda Ci badac?
soso - ja mam tutka, tylko tego starszego. gondola jest naprawde ok. spacerowka duza ale to chyba w wiekszosci wozkow, ale i Kuba strasznie chudziutki byl

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości