![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Żabcia, nie nerwuj się, jeszcze kiedyś się obróci
![]() Ktoś pytał o obracanie na plecki na podłoże, chyba czekooladki, Nina też się obraca z impetem ![]()
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja tez mialam ochote na te testy chociaz dla samego sprobowania i zjadlam swiadomie cos z mlekiem,nie pamietam co w kazdym razie nie mleko typowe i mala ma znowu wiecej sluzu. moze to zabki bo jednego juz ma. Dietetyka odwiedzilam potem i troche zaluje tego testu. Mala dzisiaj zjadla ode mnie troche jogurtu( owsianego czywiscie) i pierwszy raz az tak szamala. Kocie mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz Ann dobrze cie rozumiem tez jestesmy sami. Mamy znajoma, ktora sie oferuje ze zostanie z mala, ale przy okazji ciagle podgaduje dam ci sprobowac ciasteczek bo mama to ci nic nie chce dac. Nie wiem czy by tak zrobila, ale nie bede sprawdzac. Ponawiam pytanie-macie jakies pomysly co do sesji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
Mia, zdrówka dla Igusi
![]() Żabcia, ja przegapiłam przewrót jak czytałam wizaż :P Anulus my mamy świąteczna więc nie pomogę ale może poszukaj w internecie jakoś inspiracji, tego jest pełno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-11-14 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to boje sie tego eksperymantowania skoro moze jakis tam postep mamy. Tzn sama nie wiem czy postep to nie za duzo powiedziane bo pod kolanami i pod pachami teraz co rusz gorzej. W sumie do roczku juz z gorki ha ha mozna sie wstrzymac ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Chcialam troche powietrzyc Igorasa bez pampera to w minute tak sie zdrapał ze cale jajczynięta i nad siusiakiem zdrapane. Dzis obcinalam mu paznokcie. Musialo zostac cos ostrego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
iga kiedy się może poprawić? Ciężko mi jej nie narażać, często ją biorę ze sobą do przedszkola jak starszą odwożę/odbieram, na spacery też nie za długie bo ona rzadko zasypia w wózku, basen raz w tygodniu w czystym basenie i cieplej sali specjalnie dla dzieci, często wyjezdzamy na kilka dni, karmiona piersią. Nie wiem jak jej wyniki połączyć z lekkim hartowaniem. majlla Ty jesteś lekarzem? Nie pamiętam. Cytat:
Współczuję, pewnie przeciwciala od Ciebie uratują synka od ospy. Cytat:
Trzymajcie się i walczcie z infekcją. Cytat:
Iwonia, ja byłam kiedyś na tzw. szkole atopii, która u nas w mieście organizuja lekarze z oddziału/poradni alergologii. Oni są zdania, ze większość problemów skórnych nie wynika z alergii na składniki mleka mamy (owszem, jedno bialko z mleka krowiego przenika przez komórki nablonka i dostaje się do pokarmu, najgorsze jest to, ze sami te mutacje u krów stworzylismy,.zeby wiecej mleka dawaly, w usa podobno mozna kupic kilka razy drozsze mleko od krow starych ras) a raczej z choroby skóry, jej niedojrzalosci itd. Najgorsze sa konserwanty, barwniki itd. W mleku matki, która je normalnie nabial jest mniejsze stężenie bialek mleka krowiego niz w mleku tzw pepti. Ogólnie dużo o tym, ze alergii jest o wiele mniej noz mysllimy, czesto jest mylona z łzs czy azs. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, gratuluję wyników.
My z Mateuszem sporo siedzimy w domu. Niestety nie mam takich Znajomych, którzy w dzień mają czas a wieczorem misiek jest marudny. Mialavi, oby katar szybko sobie poszedł. U nas dramat z usypianiem,Mateusz marudny. Jednak czuje,że nie jest u siebie w domu. Do tego ma całe oczko czerwone, boję się że to kolejne miejsce zaatakowane przez ŁZS/AZS czy co tam jeszcze wymyślą. Mieliśmy wracać z Sopotu w środę w dzień ale wracamy jutro w nocy,żeby nie jechać cały dzień z tą marudą. Majlla, czyli jeśli eos są w normie to alergię możemy całkowicie wykluczyć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1210 |
Rozeznanie
|
Uff nadrobiłam Was
![]() Emi sto lat! ![]() ![]() ![]() Iwonia ,super! U nas od wczoraj trochę kiepsko, strzeliło mi w kręgosłupie ,chodzę połamana ;do tego roztrzaskałam telefon, ale tatek podarował nowy, także nie ma tego złego ![]() Trzymam kciuki za dzisiejszą nocke, bo ponoć super, hiper ,extra pełnia jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, zapomniałabym. Sto lat dla Emi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
O matko, do czego to doszło żebym szukała naklejek z biedronki
![]() ![]() Odprawiłam K. Do kina i idę spać ![]()
#1214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Emi sto lat dla Ciebie księżniczko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle gdy przewraca się z brzucha na plecy, to robi to w większości przypadków nie poprzez odgięcie głowy, tylko poprzez wypięcie w górę pupy i w formie takiej jakby kołyski, więc w pierwszym momencie tułowiem się styka i potem głowę odkłada już normalnie. Cytat:
Cytat:
W weekend mamy więcej zamieszania, bo zdarzają się wyjazdy, czy wyjścia. Przy czym nawet jeśli jesteśmy z kimś umówieni, to zaznaczamy, ze nie jesteśmy w stanie zawsze na sztywno. Ostatnio mieliśmy np. jechać do moich rodziców na około 15, no ale Młody akurat urządził sobie drzemkę, więc po prostu zadzwoniłam, ze będziemy później. Ogólnie moje dziecko mało śpi w dzień, ale jak mu się chce to pada niezależnie od tego gdzie jest. Raz na obiedzie w restauracji zasnął w huku i szumie w foteliku samochodowym. Mia, zdrówka dla Igusi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Chyba dziecko dojrzało nam do rozszerzania diety. Rzucał się do michy z jogurtem to trochę dostał na łyżeczce - nawet wziął. Kanapkę chciał mężowi ukraść to mu oderwaliśmy trochę skórki od chleba i daliśmy do łapy. Jak mąż jadł to on też sobie skórkę pakował do dzioba i mamlał, chociaż minę miał jakby to najgorsze świństwo było
![]() ![]() P.S leki to złooo, 10 minut się zastanawiałam co ja tu miałam napisać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- U mnie to samo, musialabym siedzieć cały dzień i wgapiać się w nowe posty żeby coś upolować, bo znikają w minutę
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Mona, a co? Zachciałaś brokuła?
My zbieraliśmy mojemu chrześniakowi. Chciał brokuła, ale nie było. Wziął pieczarkę. Dziś ta pełnia, oj cos czuję, że szybko nie zaśniemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No moje siostrzenice zwariowaly, co zrobisz, co zrobisz, nic nie zrobisz ![]() Moja padła planowo, przed 20tą, czyli zaraz wstaje ![]() Miałam iść spać!
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
Anika nie ma większego sensu robić zelaza u maluchów . W morfologii jest taki wskaźnik jak MCV on mówi o tym czy hemoglobina jest niska z powodu niedoboru żelaza,kwasu foliowego czy witamin z grupy B A dokładnie B 12.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Mia duuuzo zdrowka dla Iguni.
![]() ![]() U nas przewrotow ciungle ni ma... Biedronka nie wiem moze te problemy skorne to tak ale u nas sa jeszcze grane zielone kupy. Nie prawie kazda jak kiedys ale z jedna na dzien jest- glownie tak miedzy 15-17 wkrecilam sobie ze na sniadania jem to cos ale ciagle mi nie pasuje co, zadnej prawidlowosci nie dostrzegam. Anika kurcze nie wpadlam na to zeby zrobic mu zelazo... ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Mów mów... Hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Raczkowanie
|
To ile wynosi u Ciebie ten MCV?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Ja od 21 w łozku.
Chce mi sie spac ali ni mogi... Nawet ksiezyca nie widac w kolo bloki ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Yyyyy moge Ci jutro napisac? Juz zalegam centrum dowodzenia PC tez pogaszone. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Mia ehh biedna Igusia
![]() ![]() Czeko jak czytam o Twojej teściowej to serio włos mi się jeży. Przysięgam, że ubiłabym babę. Dobrze, że moja nie jest aż tak zła bo dziewczyny nie wyrobiłyby nam obu wysyłać paczki za kratki ![]() Mimo to na moją mam nieustającą i wręcz pogłębiającą się alergię, żadna kąpiel w krochmalu tu nie pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
A ja doszłam od czego Marysia ma te suche placki na pleckach
![]() ![]() I dziś Marysia zaczęła raczkować ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Znów się odzywam raz na ruski rok. Z przyjemnością czytam o postępach maluchów! Choć jako prawie najmłodsze dziecko w wątku jesteśmy zawsze krok za Wami ![]() Wysyłam moc księzycowej energii dla potrzebujących ![]() Co do Warzyw z.biedry to jest na nie jakiś szał, w przedszkolu u córki wszystkie dzieci zwariowaly na ich punkcie. Mamy w domu brokuła, truskawke, marchewkę i sliwke. Cała rodzina zbierała ![]() Z Franiem nie szukam specjalnie atrakcji, wystarczy że ma starsza siostrę która samą obecnością potrafi namieszać mu schemat dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Moderatorka z pazurem
|
Mia, buziole dla Igusi.
Kocie, ostre masz te dragi ![]() Mlosa tez nagle z kopyta dojrzala do rozszerzania. Rzuca sie na wszystko. Dzis wyrywala mi z rak gruszke, uprowadzila mi papryke z kanapki, poza tym dostala troche kaszki. Jutro po raz pierwszy zagosci na talerzu burak. Solenizantka padla juz spac. Straszna przylepa dzis byla. Wyprzytulalysmy się ze hej ![]() Agassek, ja nie kumam tego szalu na naklejki, ani tym bardziej te maskotki. Mona, u nas tez puzzle na panelach. Ino obrotow cos malo. Z brzucha na plecy sie odumiala ![]() Dzis super hiper pelnia. Ide wyc do ksiezyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
I mam wyrzuty sumienia że córcia miała mnie całą, mieliśmy jeszcze inna sytuację w rodzinie bo rodzice mieszkali tuż za rogiem, mama miała mnósstwo.czasu i bardzo nam pomagała. Teraz jestem rozdarta między córcię a Frania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Wczoraj wychodzac od nas powiedziala, ze nie moze sie doczekac kiedy Emi z nia sama zostanie. Wtf? Przeszkadzam im w czyms? ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Lourose jestes zuch, ze ogarniasz ta dwojke dzieciaczkow. My z mezem postanowilismy, ze w przyszlym roku, z rozpedu zmajstrujemy sobie drugie. W zwiazku z tym zaczelismy tez szukac wiekszego mieszkania i tym razem koniecznie z winda!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.