Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-13, 21:42   #1201
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
my również witamy!
Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Moja mała spadła z wagi i zolknie. Rokowania co do wyjścia dopiero w niedziele
nie martw się, do niedzieli już niewiele zostało, wazne żeby z małą było dobrze i żeby uporali się z żółtaczką

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-07-13, 21:42   #1202
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Jejku, ogromne gratulacje. Tego samego wzrostu co moja Klaudia. Ona ma strasznie długie nogi po TZ. No i super, ze bez nacięcia - od razu będziesz śmigać.

Super, ze wszytko dobrze na KTG. Jak ja liczyłam ruchy to wyszło 97

Gratuluję! Widzę, ze u Ciebie tez wysoka dziewczyna. Zdecydowanie jestes szczesciarą i dopiero teraz wiem jakie to ogromne szczęście miec dziecko. Ja swoją z dnia na dzien kocham coraz bardziej. W ogole co dziwne, bo na pewno wyglądam tragicznie, to jak patrzę w swoje odbicie w lustrze to sie sobie podobam, bo widzę Klaudię. Chociaż każdy mówi, ze jest podobna do męża. Ja jak patrzę na niego to tez widzę podobieństwo, no, a z tym lustrem to jakoś dziwnie.

Dziewczyny, jak napisze coś dziwnego to wybaczcie. Jestem juz na takim skraju wyczerpania, ze nie bardzo kontaktuje. Chyba tez miałam obchód przed chwilą - zajrzała pani doktor w momencie kiedy jadłam Snickersa i mówi z uśmiechem, co my tu jemy. Potem zapytała kiedy rodziłam, czy wszystko dobrze i zyczyla smacznego.

W ogole zaczęłam was nadrabiać i musiałam przerwać w obawie, ze mi szwy ze śmiechu popękają - przeczytałam posta Vadi o ciśnieniomierzu. Któraś z was pytała o ten sok pomarańczowy - ja zaraz po tym tekście czarnej kozy zapytałam innej położnej (chciałam tez zeby mąż słyszał odpowiedz i sie nie bal mi tego soku zostawić) czy w związku z CC mam jakies ograniczenia jedzeniowe. Powiedziała, ze mogę jeść wszystko. Także czarna koza chyba jest z tych ktore wierzą w dietę matki karmiącej a tam cytrusy zakazane.

Tak w ogole to do dziewczyn, ktore jeszcze się nie rozpakowały - rodzic szybko, bo następna miesięcznica smoleńska 10.08!

czuć z twoich postów że mimo zmeczenia jestez mega szczesliwą mamą!

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze poprostu za duzo wypila i jej sie nie odbilo Ona ma caly czas takie bardziej luzne stolce ... Teraz caly dzien ok Karmie piersia, lubi rzadko i duzo....
no to oby to tylko to ze za duzo zjadla. kupy niemowlaka są takie rzadkie wiec to.chyba normalnie. powodzenia

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Super! ! Moje gratulacje!

Trzymam kciuki za pn

Emmos! Moje gratulacje!

Ja mam 22.08 czyli w 7 tyg.

Były u Ciebie miejsca na usg bioder? U mnie na pazdziernik podziękowałam nfz.

32 tyg na 1 dziecko.
Ja mam tak: Urlop mac 30.06 - 16.11 url rodz 17.11.17 - 28.06.18

Gratuluję udanej wizyty!

Jak nie ma śluzu i krwi to jest ok.
Jak ulewa to kladz ja wyżej i na bok. Segregator pod mateRac

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Tak. 21 dni jest na to. Wnioski + akt ur. I co tam jeszcze chcą. U mnie wymyślają.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Z tym zachlysnieciem okazało się, że uszkodzony jest smoczek w butelce. .. mężowi dziś przytrafilo się to samo. .. kurde nowa butelka przyjdzie doPiero w przyszlym tyg :/
Mam 2 calmy. Mam nadzieje, ze ta druga jest ok.

Moje dziecko dziś obrócił głowę z prawej na lewą str, leżąc na brzuchu tż jest mega dumny

Laktacja 5ml na dzień. W pn oddaje wypożyczony laktator. Będę ją fajek przystawiać, ale już nic raczej z tego nie będzie.
Trochę marudzi dziś była. Okazało się, że za mało je. Także zwiększamy mm.
Kupa też się poprawiła po wodzie z glukoza. Także jestem zadowolona.
Byłam przeciwna glukozie, ale widzę ze szybciej jej żółtaczka schodzi i załatwia się. Nie ma problemu z mlekiem.
zepsuty smoczek a ile nerwów! kto by pomyślał. dobrze ze sie zorientowaliscie bo byś sie tak obwiniala ze cos robisz nie-tak..
brawa dla pestki za obrocenie główki - czyli rośnie jej siła!!

no i pieknie wyglądacie razem

Cytat:
U mnie lepiej. Zdecydowanie. Chociaż hormony dają czadu i rycze co jakiś czas
Nie pytaj czemu hehhe wszystko po kolei. Bo kupa wczoraj nie ta itd
Głodne dziecko dziś było. Zwiększyłam mm do 80 i śpi już 2h. Za godzinę pobudka.

Ale ona płacze przy piersi? Może nie masz pokarmu i sie denerwuje?

Miała najbardziej gęste na oddziale
*

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Pestycyda

Jon od razu skladasz czy rok czy pol roku.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ile cm mają stopy waszych maluchów? Mi się wydaje, że moja ma ogromne po ojcu. 8 cm
hehe też pamiętam że plakalam z byle powodu
a najcześciej ze szczęścia - patrząc jak dziecko spokojnie śpi...

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Mleko mam, po prysznicu to az same brodawki sikaja mlekiem... rozmawialam z polozna wczoraj pierwszy raz dalam wit D Moze to to ....
to moze.zmień wit.d na inną forme, niektore są wlasnie zbyt oleiste i niedojrzały ukł.pokarmowy nie radzi sobie z taka iloscią tłuszczu.
my mielismy kropelki w buteleczce Devikap na recepte.

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Mogę tylko powiedzieć jak ja robiłam
Odciągałam delikatnie do uczucia ulgi u mnie przez długi czas Marcelina przy karmieniu opróżniała tylko jedna pierś, a między karmieniami po jedzonku do uczucia ulgi odciagalam ta druga - i potem przy następnym karmieniu zaczynałam od tej właśnie z której wcześniej odciągnęłam laktatorem. Po karmieniu przykładałam laktator do tej pierwszej piersi z poprzedniego karmienia. I tak w kółko, nad ranem i wieczorami odciągałam tez wiecej bo wtedy miałam największa produkcje
Ja kombinowałem tak jak mi intuicja podpowiadała, no i taka współpracująca córa mi się udała

nonie - pomoc laktacyjna super że jestes na bkeżąco! ja to juz wszystko zapomnialam jak to bylo..
tez bym odciągała po kilka ml do poczucia ulgi. jesli za duzo sienodciagnie to organizm odczyta to jako zapotrzebowanie i bedzie produkowac kolejne ilosci mleka.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:43   #1203
emilia0508
królikoholiczka

Aaaa i witam wszystkie maleństwa na świecie!!!!! Przepraszam że mnie nie ma, staram się podczytywac ale siedzę z małą nad piersiami i mlekiem. Jest bardzo ciężko

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:48   #1204
minini
Zadomowienie

Cytat:
witamy maleństwo!!

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Moja mała spadła z wagi i zolknie. Rokowania co do wyjścia dopiero w niedziele
no cóż, sporo dzieci dostaje żółtaczki, nie martw sie! niedziela juz niedługo. powodzenia w karmieniu
Stary 2017-07-13, 21:56   #1205
poprostu
Zakorzenienie

Xzora przytna jej wędzidełko w szpitalu? U mojej koleżanki położna na wizycie podciela a u innej dopiero w wieku 3 lat okazało się że wędzidełko jest do podciecia bo mały niewyraźnie mówił także fajnie to wcześniej załatwić później dziecko zbyt swiadome i dużo stresu

Emilia nie martw sie i za szybkie wyjście

Etusia
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:00   #1206
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

Emilia nie martw się
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:44   #1207
minini
Zadomowienie

nie moglam zasnąć. leżałam od 22giej aż zrobilam sie głodna.. wlasnie jem truskawki, poziomki i porzeczki z jogurtem i crunchy z orzechami mniam
Stary 2017-07-14, 00:19   #1208
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpadam się tylko pochwalić.

O 15.50 siłami natury przyszedł na świat na syn 4kg i 57 cm szczęścia 😊 nie jestem nawet nacieta 😅 czuje się bardzo dobrze. Mały chwycił pierś szybko a krzyczał na cala sale tak ze szok. Cycu cały czas w buzi 😊
Gratulacje!!! Ale synek ma wymiary! Wszystkiego dobrego dla Was!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja po ktg- zapis idealny, widziałam że tam tylko jeden raz do 40 podskoczyło, maly nie lubi być ściśnięty bo miałam liczyć ruchy i naliczylam 37 jak nie urodzę to 25.07 kolejne ktg i wtedy gin zadecyduje czy zostanę czy wrócę 27.07 ani rozwarcia ani skrócenia szyjki ani skurczy, a ja chcę w poniedziałek rodzić
Spokojnie, wszystko może się nagle rozkręcić

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Amelka urodziła się dzisiaj o 8:35. 3380, 56cm. Jest cudowna płakaliśmy z tż z radości. Macica boli, jestem na morfinie, ale nie myśle o bólu. Cudnie mieć ją przy sobie na myśl ze 3 lata temu chciano mi wyciąc macice łzy mi się cisną...jestem szczęściarą że ją mam położne są beznadzijne tutaj, dobrze że tż jest ze mna cały dzień. Nie mam mleka, ale walczę, przystawiam małą i laktatorem pobudzam, trzymajcie kciuki zeby ruszylo. Jak dojde do siebie to opisze wszystko Załącznik 7148826
Gratulacje Emmos!!! Witamy Amelkę! Piękna jest! Kciuki za laktację!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
na mojej wizycie wszystko ok. poza tym że usg sie spier... podczas badania i nic nie wiem. nie znam wagi, nie wiem czy ten "chudy brzuch" troche urósł czy co.
szyjka dłuuuuga, rozwarcia zero. jak mnie badała to mialam wrazenie do łokcia mi tam tą ręke wklada... czyli dziecko wysoko.
zrobila ktg, tez wszystko ok.

L4 mam do 30 lipca. jakbym do tego czasu nie urodzila to dostalam tez skierowanie do szpitala.
ale kolejny raz powiedziala ze jak pierwszego syna urodzilam w 38tc to teraz moge sie spodziewać podobnie
Brawa za wizytę Spokojnie, wszystko w swoim czasie

Cytat:
Sill - co u was? nic nie piszesz! jak mała? zdrowieje? Ciebie nic nie wzielo?
Dzięki, u nas różnie, wczoraj była kryzysowa noc, w dzień dużo lepiej, teraz znowu noc ciężka Nie jest źle, wygląda to na 3-dniówkę, z przypadkowymi wymiotami 1x. Tylko pojawił się niepokojący kaszel i nie ma wysypki jak na koniec 3-dniówki. Ale kaszel być może dlatego, że córa sporo płakała wczoraj i dzisiaj i zebrały jej się pewnie gluty, zawsze kaszel ma wtedy.

U mnie ok, tylko mam napady depresji momentami, bo już nie mam sił do tych chorób w czasie ciąży. A to i tak pewnie dopiero zapowiedź tego co będzie przy dwójce Myślałam że chociaż końcówkę ciąży spędzę w spokoju i będę mogła wsłuchać się w swój organizm. Tak się trochę użalam nad sobą
Ale na szczęście na razie nic nie złapałam (odpukać!)

Cytat:
Gratuluję! Widzę, ze u Ciebie tez wysoka dziewczyna. Zdecydowanie jestes szczesciarą i dopiero teraz wiem jakie to ogromne szczęście miec dziecko. Ja swoją z dnia na dzien kocham coraz bardziej. W ogole co dziwne, bo na pewno wyglądam tragicznie, to jak patrzę w swoje odbicie w lustrze to sie sobie podobam, bo widzę Klaudię. Chociaż każdy mówi, ze jest podobna do męża. Ja jak patrzę na niego to tez widzę podobieństwo, no, a z tym lustrem to jakoś dziwnie.

Dziewczyny, jak napisze coś dziwnego to wybaczcie. Jestem juz na takim skraju wyczerpania, ze nie bardzo kontaktuje. Chyba tez miałam obchód przed chwilą - zajrzała pani doktor w momencie kiedy jadłam Snickersa i mówi z uśmiechem, co my tu jemy. Potem zapytała kiedy rodziłam, czy wszystko dobrze i zyczyla smacznego.

W ogole zaczęłam was nadrabiać i musiałam przerwać w obawie, ze mi szwy ze śmiechu popękają - przeczytałam posta Vadi o ciśnieniomierzu. Któraś z was pytała o ten sok pomarańczowy - ja zaraz po tym tekście czarnej kozy zapytałam innej położnej (chciałam tez zeby mąż słyszał odpowiedz i sie nie bal mi tego soku zostawić) czy w związku z CC mam jakies ograniczenia jedzeniowe. Powiedziała, ze mogę jeść wszystko. Także czarna koza chyba jest z tych ktore wierzą w dietę matki karmiącej a tam cytrusy zakazane.

Tak w ogole to do dziewczyn, ktore jeszcze się nie rozpakowały - rodzic szybko, bo następna miesięcznica smoleńska 10.08!
Pięknie to napisałaś Trzymaj się, dużo sił dla Ciebie!
Nie trzeba przyciąć wędzidełka Klaudii w szpitalu?

Cytat:
Piękne jesteście!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Siil co tam?
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
:
No właśnie gdzie jest Siil?! Mam nadzieję że mnie nie wyprzedza !
Jestem, jestem, nie rodzę Bez jaj dziewczyny, pisałam coś około południa

Cytat:
Cudny!

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
nie moglam zasnąć. leżałam od 22giej aż zrobilam sie głodna.. wlasnie jem truskawki, poziomki i porzeczki z jogurtem i crunchy z orzechami mniam
Zazdro!

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 02:23   #1209
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle pieknie wygladacie😍nie pytalam czy maja miejsca ale skoro mnie zarejestrowaly to chyba tak to jest Aktywne centrum zdrowia na krzywoustego ja bylam osobiscie ale zadzwon moze akurat.a w promyku slonca probowalas?
Sill nie mysl tak juz jestes ba finiszu i wszystko bedzie dobrze lepiej ze mlida teraz przejdzie ta 3 dniowke niz jak urodzisz i bedziecie wszyscy w domu.Bierz probiotyki.kciuki

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 03:15   #1210
poprostu
Zakorzenienie

A co Wy wszystkie tak ładnie spicie? Tylko ja nie śpię? Budzić się

Mam pytanie do mamz które urodziły usg bioderek jest obowiązkowe? Kto daje na nie skierowanie? Pytałam koleżanki co urodziła w maju i ona nic nie wie, nie robiła
Stary 2017-07-14, 04:03   #1211
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Mam pytanie do mamz które urodziły usg bioderek jest obowiązkowe? Kto daje na nie skierowanie? Pytałam koleżanki co urodziła w maju i ona nic nie wie, nie robiła
Ja nie śpię dzis nic. Moze ze dwie godziny. Tak mnie zestresowal ten wyjazd tżta ze sobie nie moge dać rady. W sumie to tylko jeden dzien i w nocy powinien wrócić aleee.. Zaciskam więc nogi dziś bez taty nie rodzimy! Kciuki trzymac za nas zeby mała sobie nie ubzdurala zeby sie dziś rodzic.

Co do usg bioderek to raczej zawsze sie robi ale czy to w wypisie szpital zleca to juz dziewczyny musza sie wypowiedzieć.

Morelle piękne jesteście obie. Córcia bedzie do Ciebie podobna 😊 dobrze ze odkryliscie ze to smoczek jest zepsuty! Widzisz wcale problem nie tkwi w Tobie 😉

Etusia super chłopak😍

Nonie nasza doradczyni 😁 zamawiam dzis laktator bo widzę ze w razie nawalu to jedyne czym moge sobie pomóc.

Sili oby córci szybko przeszło!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 04:25   #1212
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny ja nie ogarniam jak się nazywam . Wyszliśmy do domu już. Żałuje ze wyszliśmy mogłam zostać jeszcze. Mam kur*a dramat z cyckami. Zrobiły mi się wielkie a nie chce mi laktator dobrze odciągnąć . Mam wielkie sutki a ta obwódkę mam 24mm a myśle ze powinnam mieć 30mm fuck fuck.
Trochę odciagnelam i na zmianę przystawiam małego do piersi .
Kładę se zimny ręcznik na cycki i oby mi to zeszło
Wyć mi się chce .
Do tego zakrztusiłam się swoją slina bo mam dużo wydzieliny w gardle i zaczęłam kaszleć i myślałam ze flaki mi wyjdą . Boże ciąg dalszy mojej męki teraz po ciążowej .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 05:49   #1213
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Poprostu usg obowiazkiwe skierowanie dostajesz na wizycie patronazowej od pediatry.
Samatha ale masakra najpierw powinnas cieply oklad i nakarmic sciagnac a pozniej chlodny.Wspolczuje

Stary 2017-07-14, 07:15   #1214
minini
Zadomowienie

dzien dobry! ja juz od 7 nie śpie. 3 pobudki siku + jedna na opamietanie kota ktory drapał po drzwiach bo raz chciala wejść do pokoju za chwile wyjść i tak tam i spowrotem..

jade dzis odebrać lampy i kran do kuchni.
mąż wczoraj polozyl kafelki na wszystkich ścianach. teraz obudować blat, wc i parapet innymi płytkami. zamontowac wanne i umywalke. lustro zamowione - szklarz przyjedzie w przyszlym tyg. matko chyba zdążymy!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Dzięki, u nas różnie, wczoraj była kryzysowa noc, w dzień dużo lepiej, teraz znowu noc ciężka Nie jest źle, wygląda to na 3-dniówkę, z przypadkowymi wymiotami 1x. Tylko pojawił się niepokojący kaszel i nie ma wysypki jak na koniec 3-dniówki. Ale kaszel być może dlatego, że córa sporo płakała wczoraj i dzisiaj i zebrały jej się pewnie gluty, zawsze kaszel ma wtedy.

U mnie ok, tylko mam napady depresji momentami, bo już nie mam sił do tych chorób w czasie ciąży. A to i tak pewnie dopiero zapowiedź tego co będzie przy dwójce Myślałam że chociaż końcówkę ciąży spędzę w spokoju i będę mogła wsłuchać się w swój organizm. Tak się trochę użalam nad sobą

Piękne jesteście!

Cudny!

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Zazdro!

dobrze ze sie nie zarazilas od malej. nic dziwnego że Cie dół złapał jak mala chora, a tu poród na dniach. ale jak juz z nią lepiej to Ty tez za chwile poczujesz sie lepiej

Cytat:

oboeiazkowe w ktoryms tygodniu życia. cchyba od pediatry dostaje sie skierowanie. kurcze to tak dawno bylo ze juz nie pamietam...

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie ogarniam jak się nazywam . Wyszliśmy do domu już. Żałuje ze wyszliśmy mogłam zostać jeszcze. Mam kur*a dramat z cyckami. Zrobiły mi się wielkie a nie chce mi laktator dobrze odciągnąć . Mam wielkie sutki a ta obwódkę mam 24mm a myśle ze powinnam mieć 30mm fuck fuck.
Wyć mi się chce .
Do tego zakrztusiłam się swoją slina bo mam dużo wydzieliny w gardle i zaczęłam kaszleć i myślałam ze flaki mi wyjdą . Boże ciąg dalszy mojej męki teraz po ciążowej .

Samanta super że jestescie juz w domu! nie wiem dlaczego tak Cie coś ciągle męczy. myslalam ze jak urodzisz to skonncza sie Twoje cierpienia.
a nawalem pokarmu sie nie martw, dzialas.to szybko sie ustabilizuje
Stary 2017-07-14, 07:31   #1215
poprostu
Zakorzenienie

Ok pediatra daje skierowanie a jak Mały sie urodzi w szpitalu mam podac przychodnie do ktorej on będzie należał tak? A do tej przychodi kiedy się udać żeby dopelnic formalności i go zapisać? Pediatra sam z siebie robi wizytę patronazowa czy trzeba iść do przychodni?
Stary 2017-07-14, 07:41   #1216
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Wpadam się tylko pochwalić.

O 15.50 siłami natury przyszedł na świat na syn 4kg i 57 cm szczęścia 😊 nie jestem nawet nacieta 😅 czuje się bardzo dobrze. Mały chwycił pierś szybko a krzyczał na cala sale tak ze szok. Cycu cały czas w buzi 😊

Gratulacje

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Amelka urodziła się dzisiaj o 8:35. 3380, 56cm. Jest cudowna płakaliśmy z tż z radości. Macica boli, jestem na morfinie, ale nie myśle o bólu. Cudnie mieć ją przy sobie na myśl ze 3 lata temu chciano mi wyciąc macice łzy mi się cisną...jestem szczęściarą że ją mam położne są beznadzijne tutaj, dobrze że tż jest ze mna cały dzień. Nie mam mleka, ale walczę, przystawiam małą i laktatorem pobudzam, trzymajcie kciuki zeby ruszylo. Jak dojde do siebie to opisze wszystko Załącznik 7148826

Sliczna malutka gratuluje

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 07:47   #1217
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ok pediatra daje skierowanie a jak Mały sie urodzi w szpitalu mam podac przychodnie do ktorej on będzie należał tak? A do tej przychodi kiedy się udać żeby dopelnic formalności i go zapisać? Pediatra sam z siebie robi wizytę patronazowa czy trzeba iść do przychodni?
nie przejmuj sie tym tak! polożna ktora przyjdzie do was po porodzie wszystko Ci wyjaśni
Stary 2017-07-14, 07:56   #1218
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ja nie śpię dzis nic. Moze ze dwie godziny. Tak mnie zestresowal ten wyjazd tżta ze sobie nie moge dać rady. W sumie to tylko jeden dzien i w nocy powinien wrócić aleee.. Zaciskam więc nogi dziś bez taty nie rodzimy! Kciuki trzymac za nas zeby mała sobie nie ubzdurala zeby sie dziś rodzic.

Co do usg bioderek to raczej zawsze sie robi ale czy to w wypisie szpital zleca to juz dziewczyny musza sie wypowiedzieć.

Morelle piękne jesteście obie. Córcia bedzie do Ciebie podobna dobrze ze odkryliscie ze to smoczek jest zepsuty! Widzisz wcale problem nie tkwi w Tobie

Etusia super chłopak

Nonie nasza doradczyni zamawiam dzis laktator bo widzę ze w razie nawalu to jedyne czym moge sobie pomóc.

Sili oby córci szybko przeszło!

Cytat:
czuć z twoich postów że mimo zmeczenia jestez mega szczesliwą mamą!

no to oby to tylko to ze za duzo zjadla. kupy niemowlaka są takie rzadkie wiec to.chyba normalnie. powodzenia

zepsuty smoczek a ile nerwów! kto by pomyślał. dobrze ze sie zorientowaliscie bo byś sie tak obwiniala ze cos robisz nie-tak..

brawa dla pestki za obrocenie główki - czyli rośnie jej siła!!

no i pieknie wyglądacie razem

hehe też pamiętam że plakalam z byle powodu

a najcześciej ze szczęścia - patrząc jak dziecko spokojnie śpi...

to moze.zmień wit.d na inną forme, niektore są wlasnie zbyt oleiste i niedojrzały ukł.pokarmowy nie radzi sobie z taka iloscią tłuszczu.

my mielismy kropelki w buteleczce Devikap na recepte.

nonie - pomoc laktacyjna super że jestes na bkeżąco! ja to juz wszystko zapomnialam jak to bylo..

tez bym odciągała po kilka ml do poczucia ulgi. jesli za duzo sienodciagnie to organizm odczyta to jako zapotrzebowanie i bedzie produkowac kolejne ilosci mleka.

dzięki dziewczyny ręcznie tez można odciągać ale to syzyfowa praca i bardziej ciężko schodzi w ten sposób.

Do pomocy mi daleko, ale co wiem mogę pisać. Pewnie szczęścia tez trochę miałam ze mi się taki mały ssak trafił a i ja się przygotowałam do karmienia teorią i w praktyce tez jakoś poszło. Gdybym napotkała faktyczny problem to tez bym panikowała jak Wy bo wiem ze nie zawsze jest kolorowo.
Teraz tez mam o tyle dobrze ze córka mi laktację od nowa nakręci w razie czego

Cytat:

My byliśmy na pierwszej wizycie w przychodni, wtedy tez wypełniliśmy na miejscu deklarację. Mąż nie musiał jeździć wcześniej. Po wyjściu ze szpitala umówiłam wizytę, tylko panie z rejestracji kazały być wcześniej żeby papiery wypełnić na spokojnie.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 07:58   #1219
vadi
*sportaddict*

Minini gratuluję postępu remontowego
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 08:00   #1220
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
W szpitalu kaza Ci podac przychodnie i wysla do niej papiery a jak urodzisz i bedziesz w domu dzwonisz do przychodni ze urodzilas zeby polozna przyszla na wizyte patronazowa i powinna to zrobic w ciagu 48h musisz miec zlozona deklaracje na nia albo kogos wyslac z domu.I polozna Ci wszystko.powie mi umowila wizyte u pediatry.Nie przejmuj sie tak 😊

Stary 2017-07-14, 08:12   #1221
poprostu
Zakorzenienie

macie rację nie wiem co ja się tak nakrecam ale mam wrażenie, ze zrobię źle :P to ja już siebie widzę jak przyjdzie czas karmienia
Stary 2017-07-14, 08:16   #1222
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Minini gratuluję postępu remontowego
dzieki nie masz pojęcia jak mnie to cieszy. jeszcze chwile temu powaznie zastanawialam sie gdzie jechać jak urodze zeby przeczekac az sie to skonczy
Stary 2017-07-14, 08:18   #1223
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
To może jej coś niewygodnie łapać? Próbowałas z nakladkami?
Cudowne zdjęcie. Mala wloski ma po mamie

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-14, 08:22   #1224
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękne jesteście!

Cudny!

Zazdro!

Oby córa jak najszybciej doszła do siebie!
Ja musiałam gdzieś pominąć Twój post bo myślałam, że cały dzień się nie odzywałaś!

Od wczoraj mam jakiś niedobór mocy, nic mi się kompletnie nie chce, ale przynajmniej mały od rana aktywny, nie to co wczoraj
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 08:22   #1225
meja_ml
Raczkowanie

Cześć. Strasznie dużo do nadrobienia. Powoli nadrabiam.

Aggs a mogłabyś pokazać na zdjęciu jak wyszła ta podloga? Strasznie ciekawa jestem.

Vadi hahaha dobre z tym ciśnieniomierze

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 08:31   #1226
vadi
*sportaddict*

Cytat:
dzieki nie masz pojęcia jak mnie to cieszy. jeszcze chwile temu powaznie zastanawialam sie gdzie jechać jak urodze zeby przeczekac az sie to skonczy
wierz mi, wiem doskonale, co czujesz zwłaszcza, że remont się nie kończył, a ja miałam przeczucie, że urodzę w czerwcu (ha... ha... )
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 08:40   #1227
nulkaa3
Rozeznanie

Ja dostałam skierowanie na usg bioderek od swojego pediatry. Ale powiedział mi też lekarz, że nie widzi powodu żeby robić to usg, bo wg niego wszystko jest dobrze. Więc skierowanie mam, ale waham się czy iść na NFZ, czy iść prywatnie czy może wgl nie iść...

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Ja dostałam skierowanie na usg bioderek od swojego pediatry. Ale powiedział mi też lekarz, że nie widzi powodu żeby robić to usg, bo wg niego wszystko jest dobrze. Więc skierowanie mam, ale waham się czy iść na NFZ, czy iść prywatnie czy może wgl nie iść...

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 08:41   #1228
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mojej małej ulalo się twarożkiem. Jaki może być tego powód? Przejedzona?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 08:44   #1229
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak! kara jak nic bezbożnico!

a co tam tyle dziś zalatwialas? nie szalej tak bo wiesz, jeszcze tydzien wytrzymajmy

na mojej wizycie wszystko ok. poza tym że usg sie spier... podczas badania i nic nie wiem. nie znam wagi, nie wiem czy ten "chudy brzuch" troche urósł czy co.
szyjka dłuuuuga, rozwarcia zero. jak mnie badała to mialam wrazenie do łokcia mi tam tą ręke wklada... czyli dziecko wysoko.
zrobila ktg, tez wszystko ok.

L4 mam do 30 lipca. jakbym do tego czasu nie urodzila to dostalam tez skierowanie do szpitala.
ale kolejny raz powiedziala ze jak pierwszego syna urodzilam w 38tc to teraz moge sie spodziewać podobnie
Achhh.. rano pojechałam z TŻ zawieźć mojego tatę do szpitala bo jakiegoś guzka na pęcherzu urolog mu wykrył i dzisiaj ma zabieg. Na izbie czekaliśmy od 10:30 do 13:30 no ale dałam rade, to ten sam szpital gdzie ewentualnie mogłabym rodzić później pojechaliśmy do casto i leroy, na obiad i zanim wróciliśmy była już 16.. położyłam się na moment, a tu dzwonek - sąsiedzi... mamy jednego nowego, który chce się przekopać przez naszą drogę i podłączyć gaz i jakieś tam jaja są, a że nie było nikogo innego to stałam jak ten głupek i słuchałam jak debatują zeszło 45min... a wieczorem jeszcze pojechaliśmy do TŻ kuzyna i jego żona znowu obładowała mnie kartonami!!! pełno ciuszków na 50 i 56 i kurę do karmienia dostałam różową
Tak w skrócie

Widzę, że nawet ta kara za 1 listopada tyczy się wizyt czyli pozostało nam czekać i liczyć, że dziecioki nie mają 4kg

Cytat:
(...)
Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Aggs, co ty, chcesz urodzić
To moje z innej firmy, ale instrukcja równie sprytna
Kiedyś bym chciała... Ale powiem szczerze, że po takim dniu czułam się lepiej niż po całodziennym leżeniu tzn byłam zmęczona i padłam na twarz jak wróciłam ale kurczę Młody grzeczny, brzuch spokojny dzisiaj też póki co jest ok

Cytat:
(...)
Jesteście przesłodkie

Cytat:

Witamy☺
Heloł!!!

Cytat:
No wiesz.. teraz wszystko tak szybko się zmienia

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wyć mi się chce .
Biedulka nasza!!!

Cytat:
dzien dobry! ja juz od 7 nie śpie. 3 pobudki siku + jedna na opamietanie kota ktory drapał po drzwiach bo raz chciala wejść do pokoju za chwile wyjść i tak tam i spowrotem..

jade dzis odebrać lampy i kran do kuchni.
mąż wczoraj polozyl kafelki na wszystkich ścianach. teraz obudować blat, wc i parapet innymi płytkami. zamontowac wanne i umywalke. lustro zamowione - szklarz przyjedzie w przyszlym tyg. matko chyba zdążymy!
Ja to nawet na siku dzisiaj nie wstałam

Super, że zdążycie!!! Ja wczoraj oglądałam krany do kuchni i cholercia nic mi się nie spodobało.. jak tak dalej pójdzie to do grudnia się nie wprowadzimy

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość

Aggs a mogłabyś pokazać na zdjęciu jak wyszła ta podloga? Strasznie ciekawa jestem.
Zobaczę zaraz czy mam jakieś zdj na telefonie. Jak nie mam to później pstryknę jak będę na budowie.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

TAEDIO, rodzisz?!?!?!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 08:52   #1230
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mojej małej ulalo się twarożkiem. Jaki może być tego powód? Przejedzona?

Niekoniecznie, czasem dzieci ulewaja, tak po prostu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości