|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
O kurcze ewulka to faktycznie poważna sprawa jak rozwarcie do tego doszło... Ale może uda Ci się dotrzymać jak najdłużej, trzymam kciuki 😆
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
Ewulka no to czas się oszczędzać, żeby jeszcze trochę przetrzymać dzidzie w brzuchu. Ale wage już ma ładną.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Konto usunięte
|
Świetnie... Właśnie położna z jednego szpitala potwierdziła, że zamykają u nich ginekologię. Zostaje tylko porodówka i położnictwo. Czyli i tak z małej ilości miejsc zrobi się jeszcze mniej :/
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas sukces. Dziecko wyło mi tylko pół dnia, a nie tak jak wczoraj cały ![]() ![]() Właśnie zamawiam otulacz bambusowy http://samiboo.com/pl/p/Otulacz-piel...igmentowa/2800 W końcu mam czas na zakupy i zapomniałam co jeszcze miałam kupić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
Ewulka to juz bardzo ladna waga. A nie tak dawno czekalysmy na przekroczenie magicznych 2kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Ewulka ale waga!
Co za systemy z podwójnym L:d Swoją drogę ciekawe jak to wszystko wyjdzie.. Ja muszę jeszcze kupić rożek, tzn nie wiem czy jest mi potrzebny ale może warto.miec taki miękki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
Ja tez jestem bardzo ciekawa😀😀u mnie rozek sprawdzil sie do spania. Mialam ten usztywniany- usztywnienie wkladalam dla gosci tzn rodzicow zeby mieli komfort trzymania. Bo w tym miekkim to jest schiza ze dziecko sie zaraz wywinie i wypadnie tzn niedoswiadczeni goscie maja obawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
W Niemczech nie idzie znaleźć rożka 😂 nikt tu nie używa, więc muszę pomyśleć czy będzie mi faktycznie potrzebny 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1211 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam przy pierwszej, była w nim może ze 3h w szpitalu i...tyle. dla mnie mega niewygodne, teraz w ogóle nawet nie zawracam sobie nim głowy, szkoda mi kasy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Ewulka 2700 dużo, super
![]() Przy takiej wadze, reszta problemów jest mniej poważna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-02 o 02:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dlatego Wy o tym L tak cały czas...chyba coś przegapilam 😉 Alle też mnie ciekawi kiedy pęknę 😎 ---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Cytat:
Mam takie.sielskie wyobrazenie że ON tak sobie będzie leżał a.my będziemy pielegnowali żeby sobie rosnąl ładnie ---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- Cytat:
W UK mamy Ebay...masa polskich sprzedawców z.polskimi produktami. Może tak poszukaj...gdybyś się zdecydowala na ten rożek Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-09-02 o 05:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio że spa
![]() ![]() Ja mam rożek, bo szpital sobie życzy tutaj. Poza tym mam otulaczek polarowy i spiworki - mam nadzieję, że dziecku coś z tych rzeczy się spodoba. Wogole to jest przepełnienie na porodówce i babki po cc są kierowane na patologie z powrotem, ale na szczęście do osobnych sal. Co chwilę jednak słychać i widać te kruszynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
|
Lestry
Co u Was? Jak nasz mały bohater? Pozdrawiam serdecznie Milion buziaków dla Florka 😘😘😘😘😘😘😘.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z L jest ta historia, że pierwsza urodziła Letstry, Lotso już rodzi jakiś czas więc z literą L szaleją na razie 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1217 |
nibyżona
|
Lynn to dobrze że się trochę uspokoilo
![]() U nas też pełno było, więc też maluszki po cc leżały w salach obok ![]() Ale powiem Wam że tak fajnie było popatrzeć na takie berbecie ![]() Ewulkaa no to już kawał dzidzi ![]() ![]() Normalnie dziwne te pazdziernikowki, chcą być wrzesniowkami ![]()
#1218 |
Rozeznanie
|
Jezu jak czytam ze wy chcecie wczesniej rodzic to mi sie wlos na glowie jerzy
![]() Ja widzę jedną opcje-październik,dokladnie jego polowa! A i do grudnia niech sobie siedzi w brzuszku(jakby tak bylo mozna) bo ja nie jestem gotowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1219 |
Wtajemniczenie
|
Holly jesteś na pewno gotowa tylko o tym może nie wiesz 😉 strach to cos normalnego. Ja mam to samo, z jednej strony chce i nie mogę się doczekać a z drugiej bardzo się boję.
Ale no właśnie nie wiem co Wam się tak spieszy 😀 Ja mam ambitny plan dostać jeszcze wrześniową pensję 100% 😁 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio
![]() Mi się śpieszy bo już fizycznie nie daje rady. Wiecznie coś mnie boli, ciągnie,zgaga męczy,spać po nocach nie mogę tylko się przewracam z boku na bok itp.itd Wiem że to trochę egoistyczne ale chcę się już pozbyć balastu w postaci brzucha. Czuję się jak życiowa kaleka bo nic nie mogę zrobić a dla człowieka który ponad wszystko ceni sobie niezależność jest to życiowa porażka. Psychicznie też już coraz gorzej,każdą wizytę przezywam jak stonka opryski.Boje się że mnie położą w szpitalu i będę tam gniła miesiąc a nie wyobrażam sobie zostawić synka na tak długo.Dlatego chcę urodzić, wrócić do domu i zacząć nowy pewnie o wiele trudniejszy etap w życiu. Ale ja to i tak zaraz będę donoszona a dziewczynom które mają terminy w połowie lub na koniec października się nie dziwie że zaciskają nogi.
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze ze w moim.niku nie ma L
![]() Od rana boli brzuch, mam.nadzieje ze to tylko mala się wypycha, i ze to nic poważnego. A musze jeszcze dom ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam termin na 7.10 więc jak się maly urodzi w skończonym 38tc to luz. Przecież to już ciąża dowodzona a jaka ulga dla mnie... niby to 3 tyg. ale na prawdę jest mi już z tym cholernie ciężko wytrzymać.. 😐😖 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Szpitale u nas też chcą rożek..a taki otulacz nie może być?
received_10211112749587402.jpg Ehh trafię na położna z PRL jak większość takich jest i będzie opr że nie mam np becika ![]() Na pocAtku nie mogłam odróżnić kiedy dziecko się przemieszcza i wywołuje takie napięcie ale jak mały się mocno wierci to dochodzi jeszcze duszenie ![]() Miesiące mi się pokrzaczyly czytam 100% wypłaty za wrzesień i myślę kurde to one chcą w listopadzie rodzić?:d i że tez bym chciała 100% dostać ale to ciężko bo termin na 10/10 haha i do mnie dotarło że wy o wrześniu a ja o październiku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-09-02 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Wtajemniczenie
|
Nie no ja też jestem wykończona, żeby nie było, zwłaszcza, że ja od 22tc mam problemy z szyjką i moje życie od tamtej pory to porażka, wyjście do osiedlowego sklepiku to rozrywka. Psychicznie też mi ciężko po tych tygodniach w których drżałam żeby nie urodzić wcześniej. Tylko że po prostu już tyle mi się udało i wiem, że mogę spróbować już do końca. Od poniedziałku to dokładnie 4 tygodnie do terminu z OM. A donoszona to 2 tygodnie przed? Czyli teoretycznie zostały mi 2 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zawiozłam wymaz GBS, wyniki we wtorek. Weszłam jeszcze do biedronki i już jestem zmęczona ![]() Aaaa i żeby była jasność- ja nie chce rodzić wcześniej! My jeszcze jesteśmy w trakcie remontu ![]() ![]() ![]() Ale to rozwarcie zrobiło na mnie takie wrażenie że zmobilizowałam męża i dzisiaj ustawił komodę, przewijak i kolyske, ja w przyszłym tyg coś popiore o poprasuje, spakuje torbę do szpitala i może nie wyjdę na aż taka ignorantke ![]() Jednak przy pierworodnej to się bardziej starałam, teraz aż wstyd przyznać że jestem na takim etapie ciąży a przygotowań w sumie...na początku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1227 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1229 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu mi ciężko i jestem nieporadna ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu podczytująca Was listopadówka ![]() Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.