Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-01, 21:31   #1201
migifigi
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

O kurcze ewulka to faktycznie poważna sprawa jak rozwarcie do tego doszło... Ale może uda Ci się dotrzymać jak najdłużej, trzymam kciuki 😆
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 21:32   #1202
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Co wy dzisiaj tak dużo piszecie? nie dam rady dzisiaj nadrobić

Chciałam zameldowac, że jesteśmy po wizycie, młodzież waży 2700g wszystko jest w porządku. Jedyne co to razie rozpoczęcia porodu muszę szybko jechać do szpitala bo pepowina jest bardzo blisko szyi i jest możliwość owiniecia w trakcie wchodzenia do kanału rodnego, więc muszę mieć stałe kontrolowany puls dziecka.
No i z tej gorszej części to zrobiło mi się rozwarcie z opuszka do 2 cm, i skróciła się szyjka o ok 30% niby gin powiedział że mam być spokojna bo to druga ciąża i tak może być, ale jak się umawiałam na ktg to położna już nie przebierala w słowach i stwierdziła, że nie wie czy ja do 18 wytrzymam a ja jestem zupełnie nie gotowa dopiero zaczynam dzisiaj 36tc...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Piękna waga! A rozwarcie już spore masz 😯

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 21:34   #1203
joasiala
Zadomowienie

Ewulka no to czas się oszczędzać, żeby jeszcze trochę przetrzymać dzidzie w brzuchu. Ale wage już ma ładną.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 21:36   #1204
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Świetnie... Właśnie położna z jednego szpitala potwierdziła, że zamykają u nich ginekologię. Zostaje tylko porodówka i położnictwo. Czyli i tak z małej ilości miejsc zrobi się jeszcze mniej :/

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 21:38   #1205
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miomo Pokaż wiadomość
Nie ma lekko. Ja wzięłam dwa - lis i las oraz pandy. Absolutnie ich nie potrzebuję, ale poległam i uległam
Ja chyba potrzebuję, ale szkoda mi kasy ehhh. Sama nie wiem. Mam dwa kocyki po synku, z których on wyrasta i mogły by być dla Młodszego, a Starszemu bym kupiła nowy, większy.

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
U mnie upał cały dzień. Jeszcze kurier przyszedł z mega ciężką paczką dla męża. Miał być jutro, a przyszedł dziś i musiałam pchnąć tę paczkę, bo dźwignąć bym nie dała rady. Oczywiście facet nie wpadł na to, żeby mi pomóc i teraz boli mnie brzuch.
Serio ją pchałaś?! Oby tylko nic Ci się nie stało.

U nas sukces. Dziecko wyło mi tylko pół dnia, a nie tak jak wczoraj cały Może jeszcze coś z niego będzie

Właśnie zamawiam otulacz bambusowy http://samiboo.com/pl/p/Otulacz-piel...igmentowa/2800 W końcu mam czas na zakupy i zapomniałam co jeszcze miałam kupić.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 21:57   #1206
Lotso
Zadomowienie

Ewulka to juz bardzo ladna waga. A nie tak dawno czekalysmy na przekroczenie magicznych 2kg))a tu chwila i juz beda 3kg bobasy!ja chcialabym zasnac na 2tyg i juz urodzic😜😜ledwo chodze i czuje ze siedze maluchowi na glowie😀😜.boje sie ze gin po wizycie w czwartek wezmie mnie juz do szpitala do porodu oby jeszcze nie.szkoda mi dzieci((
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 22:00   #1207
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Ewulka ale waga!

Co za systemy z podwójnym L:d

Swoją drogę ciekawe jak to wszystko wyjdzie..

Ja muszę jeszcze kupić rożek, tzn nie wiem czy jest mi potrzebny ale może warto.miec taki miękki?

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 22:14   #1208
Lotso
Zadomowienie

Ja tez jestem bardzo ciekawa😀😀u mnie rozek sprawdzil sie do spania. Mialam ten usztywniany- usztywnienie wkladalam dla gosci tzn rodzicow zeby mieli komfort trzymania. Bo w tym miekkim to jest schiza ze dziecko sie zaraz wywinie i wypadnie tzn niedoswiadczeni goscie maja obawyTeraz tez kupilam usztywniany
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 22:21   #1209
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Ja tez jestem bardzo ciekawa😀😀u mnie rozek sprawdzil sie do spania. Mialam ten usztywniany- usztywnienie wkladalam dla gosci tzn rodzicow zeby mieli komfort trzymania. Bo w tym miekkim to jest schiza ze dziecko sie zaraz wywinie i wypadnie tzn niedoswiadczeni goscie maja obawyTeraz tez kupilam usztywniany
Ja w ogóle nie byłam w stanie trzymać dziecka w rożku. Mąż owszem, bez problemu. U nas długo służył do spania.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 22:35   #1210
Aleaa_
Wtajemniczenie

W Niemczech nie idzie znaleźć rożka 😂 nikt tu nie używa, więc muszę pomyśleć czy będzie mi faktycznie potrzebny 😂

Stary 2017-09-01, 22:40   #1211
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Ja miałam przy pierwszej, była w nim może ze 3h w szpitalu i...tyle. dla mnie mega niewygodne, teraz w ogóle nawet nie zawracam sobie nim głowy, szkoda mi kasy

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-02, 02:53   #1212
buzn
Rozeznanie

Ewulka 2700 dużo, super
Przy takiej wadze, reszta problemów jest mniej poważna.

Edytowane przez buzn
Czas edycji: 2017-09-02 o 02:57
buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 05:23   #1213
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Alea ja na L a pisze sie dopiero na za 2.5 tyg. To sie nawet nie wbijaj w kolejke😊😊😊ciekawe kiedy Alla peknie- ale ma dwa L w srodku- mocą moze byc tak samo jak jedno L z przodu😀

Dlatego Wy o tym L tak cały czas...chyba coś przegapilam 😉

Alle też mnie ciekawi kiedy pęknę 😎

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ----------

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u mojej koleżanki i jej miesięcznego synka. Jak fajnie było potrzymać takiego maluszka 😍

Ja to zauważyłam że w swoich wyobrażeniach w ogóle nie mam placzącego dziecka 🤔
Mam takie.sielskie wyobrazenie że ON tak sobie będzie leżał a.my będziemy pielegnowali żeby sobie rosnąl ładnie

---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
W Niemczech nie idzie znaleźć rożka 😂 nikt tu nie używa, więc muszę pomyśleć czy będzie mi faktycznie potrzebny 😂

A co macie zamiast polskiego allegro?

W UK mamy Ebay...masa polskich sprzedawców z.polskimi produktami.

Może tak poszukaj...gdybyś się zdecydowala na ten rożek

Edytowane przez alla83
Czas edycji: 2017-09-02 o 05:24
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 05:56   #1214
Lynn
Zakorzenienie

Witam sobotnio że spa wczorajszy nowy lek tak mnie powalił, że spałam jak zabita. Chyba przed ciąża ostatni raz tak mi się spało
Ja mam rożek, bo szpital sobie życzy tutaj. Poza tym mam otulaczek polarowy i spiworki - mam nadzieję, że dziecku coś z tych rzeczy się spodoba.
Wogole to jest przepełnienie na porodówce i babki po cc są kierowane na patologie z powrotem, ale na szczęście do osobnych sal. Co chwilę jednak słychać i widać te kruszynki niestety porodowka jest na przeciwko w skrzydle i stamtąd dochodzą straaszne jęki...

Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 06:17   #1215
alla83
Wtajemniczenie

Lestry
Co u Was?
Jak nasz mały bohater?

Pozdrawiam serdecznie
Milion buziaków dla Florka 😘😘😘😘😘😘😘....
Stary 2017-09-02, 07:01   #1216
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość

Dlatego Wy o tym L tak cały czas...chyba coś przegapilam 😉

Alle też mnie ciekawi kiedy pęknę 😎

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ----------

Mam takie.sielskie wyobrazenie że ON tak sobie będzie leżał a.my będziemy pielegnowali żeby sobie rosnąl ładnie

---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

A co macie zamiast polskiego allegro?

W UK mamy Ebay...masa polskich sprzedawców z.polskimi produktami.

Może tak poszukaj...gdybyś się zdecydowala na ten rożek
Jest ebay, ale chyba i tak nie będę kupowała 🙂

A z L jest ta historia, że pierwsza urodziła Letstry, Lotso już rodzi jakiś czas więc z literą L szaleją na razie 😀

Stary 2017-09-02, 07:28   #1217
Cherry_Muffin
nibyżona

Lynn to dobrze że się trochę uspokoilo
U nas też pełno było, więc też maluszki po cc leżały w salach obok
Ale powiem Wam że tak fajnie było popatrzeć na takie berbecie

Ewulkaa no to już kawał dzidzi a z rozwarciem to też różnie bywa, koleżanka z takim jeszcze wywolywany miała więc niech grzecznie siedzi!

Normalnie dziwne te pazdziernikowki, chcą być wrzesniowkami dziewczyny damy radę już wytrzymać ostatnią prostą!
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 08:21   #1218
holly123456
Rozeznanie

Jezu jak czytam ze wy chcecie wczesniej rodzic to mi sie wlos na glowie jerzy jeży...hmm zglupialam jakie ż/rz.
Ja widzę jedną opcje-październik,dokladnie jego polowa! A i do grudnia niech sobie siedzi w brzuszku(jakby tak bylo mozna) bo ja nie jestem gotowai obawiam sie ze nie bede...zaczynam miec takie glupie mysli ze nie dam rady.

Stary 2017-09-02, 08:25   #1219
migifigi
Wtajemniczenie

Holly jesteś na pewno gotowa tylko o tym może nie wiesz 😉 strach to cos normalnego. Ja mam to samo, z jednej strony chce i nie mogę się doczekać a z drugiej bardzo się boję.

Ale no właśnie nie wiem co Wam się tak spieszy 😀 Ja mam ambitny plan dostać jeszcze wrześniową pensję 100% 😁

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-02, 08:36   #1220
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Mam takie.sielskie wyobrazenie że ON tak sobie będzie leżał a.my będziemy pielegnowali żeby sobie rosnąl ładnie[COLOR="Silver"]
Też mam takie wyobrażenie 😁, tym bardziej, że mój pierwszy egzemplarz raczej należał do dzieci nieplaczących.

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Holly jesteś na pewno gotowa tylko o tym może nie wiesz 😉 strach to cos normalnego. Ja mam to samo, z jednej strony chce i nie mogę się doczekać a z drugiej bardzo się boję.

Ale no właśnie nie wiem co Wam się tak spieszy 😀 Ja mam ambitny plan dostać jeszcze wrześniową pensję 100% 😁
Podobnie jak ty zaciskam nogi i czekam jeszcze na 100% zasiłku za wrzesień 😁

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 09:19   #1221
Libra2
Zadomowienie

Witam się sobotnio

Mi się śpieszy bo już fizycznie nie daje rady. Wiecznie coś mnie boli, ciągnie,zgaga męczy,spać po nocach nie mogę tylko się przewracam z boku na bok itp.itd
Wiem że to trochę egoistyczne ale chcę się już pozbyć balastu w postaci brzucha.
Czuję się jak życiowa kaleka bo nic nie mogę zrobić a dla człowieka który ponad wszystko ceni sobie niezależność jest to życiowa porażka.
Psychicznie też już coraz gorzej,każdą wizytę przezywam jak stonka opryski.Boje się że mnie położą w szpitalu i będę tam gniła miesiąc a nie wyobrażam sobie zostawić synka na tak długo.Dlatego chcę urodzić, wrócić do domu i zacząć nowy pewnie o wiele trudniejszy etap w życiu. Ale ja to i tak zaraz będę donoszona a dziewczynom które mają terminy w połowie lub na koniec października się nie dziwie że zaciskają nogi.
Stary 2017-09-02, 09:29   #1222
dominikowa
Wtajemniczenie

Dobrze ze w moim.niku nie ma L

Od rana boli brzuch, mam.nadzieje ze to tylko mala się wypycha, i ze to nic poważnego.
A musze jeszcze dom ogarnąć.

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 09:30   #1223
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio

Mi się śpieszy bo już fizycznie nie daje rady. Wiecznie coś mnie boli, ciągnie,zgaga męczy,spać po nocach nie mogę tylko się przewracam z boku na bok itp.itd
Wiem że to trochę egoistyczne ale chcę się już pozbyć balastu w postaci brzucha.
Czuję się jak życiowa kaleka bo nic nie mogę zrobić a dla człowieka który ponad wszystko ceni sobie niezależność jest to życiowa porażka.
Psychicznie też już coraz gorzej,każdą wizytę przezywam jak stonka opryski.Boje się że mnie położą w szpitalu i będę tam gniła miesiąc a nie wyobrażam sobie zostawić synka na tak długo.Dlatego chcę urodzić, wrócić do domu i zacząć nowy pewnie o wiele trudniejszy etap w życiu. Ale ja to i tak zaraz będę donoszona a dziewczynom które mają terminy w połowie lub na koniec października się nie dziwie że zaciskają nogi.
Mam to samo.. Już fizycznie nie daje rady, a do tego moje AZS szaleje w najlepsze 😨😱

Mam termin na 7.10 więc jak się maly urodzi w skończonym 38tc to luz. Przecież to już ciąża dowodzona a jaka ulga dla mnie... niby to 3 tyg. ale na prawdę jest mi już z tym cholernie ciężko wytrzymać.. 😐😖

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 09:38   #1224
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Szpitale u nas też chcą rożek..a taki otulacz nie może być?

received_10211112749587402.jpg

Ehh trafię na położna z PRL jak większość takich jest i będzie opr że nie mam np becika a swoją drogą jak ten rożek ma być moment to na cholerę mi on? Staram się sensownie to wszystko jakoś ogarnąć ale ciężko. Wciąż czekam za ostatnimi ubrankami żeby już poprać całość. A w nocy znów spięcia brzucha, aż do połowy jednego uda mnie bolało. Przerwa i znów spięcia. One dziwne są jak to miałyby być skurcze bo jak zaczyna się spinać to trwa tak z minutę może? Albo niecałą, przerwa na parę minut i znów. I takie serie. A może tak to właśnie powinno wyglądać?
Na pocAtku nie mogłam odróżnić kiedy dziecko się przemieszcza i wywołuje takie napięcie ale jak mały się mocno wierci to dochodzi jeszcze duszenie no i czuję że się przesuwa.

Miesiące mi się pokrzaczyly czytam 100% wypłaty za wrzesień i myślę kurde to one chcą w listopadzie rodzić?:d i że tez bym chciała 100% dostać ale to ciężko bo termin na 10/10 haha i do mnie dotarło że wy o wrześniu a ja o październiku

Edytowane przez Katka20
Czas edycji: 2017-09-02 o 09:39
Stary 2017-09-02, 09:40   #1225
migifigi
Wtajemniczenie

Nie no ja też jestem wykończona, żeby nie było, zwłaszcza, że ja od 22tc mam problemy z szyjką i moje życie od tamtej pory to porażka, wyjście do osiedlowego sklepiku to rozrywka. Psychicznie też mi ciężko po tych tygodniach w których drżałam żeby nie urodzić wcześniej. Tylko że po prostu już tyle mi się udało i wiem, że mogę spróbować już do końca. Od poniedziałku to dokładnie 4 tygodnie do terminu z OM. A donoszona to 2 tygodnie przed? Czyli teoretycznie zostały mi 2 tygodnie.
Stary 2017-09-02, 09:53   #1226
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Zawiozłam wymaz GBS, wyniki we wtorek. Weszłam jeszcze do biedronki i już jestem zmęczona a tu tyle planów na dziś mam.

Aaaa i żeby była jasność- ja nie chce rodzić wcześniej! My jeszcze jesteśmy w trakcie remontu nie mam nic poprane ani poprasowane, torba do szpitala nie gotowa. No i w ogóle ten miesiąc siedziałam ze starsza która ma niespozyta energię, czekam aż pójdzie do przedszkola żeby sobie chwile dychnac bo serio mam dość, a tak to by było z deszczu pod rynnę gdybym teraz urodziła
Ale to rozwarcie zrobiło na mnie takie wrażenie że zmobilizowałam męża i dzisiaj ustawił komodę, przewijak i kolyske, ja w przyszłym tyg coś popiore o poprasuje, spakuje torbę do szpitala i może nie wyjdę na aż taka ignorantke
Jednak przy pierworodnej to się bardziej starałam, teraz aż wstyd przyznać że jestem na takim etapie ciąży a przygotowań w sumie...na początku

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 10:13   #1227
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Nie no ja też jestem wykończona, żeby nie było, zwłaszcza, że ja od 22tc mam problemy z szyjką i moje życie od tamtej pory to porażka, wyjście do osiedlowego sklepiku to rozrywka. Psychicznie też mi ciężko po tych tygodniach w których drżałam żeby nie urodzić wcześniej. Tylko że po prostu już tyle mi się udało i wiem, że mogę spróbować już do końca. Od poniedziałku to dokładnie 4 tygodnie do terminu z OM. A donoszona to 2 tygodnie przed? Czyli teoretycznie zostały mi 2 tygodnie.
Z końcem 37 tygodnia można uznać za donoszoną

Stary 2017-09-02, 10:23   #1228
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Jednak przy pierworodnej to się bardziej starałam, teraz aż wstyd przyznać że jestem na takim etapie ciąży a przygotowań w sumie...na początku

Nie jesteś sama,w pierwszej ciąży miałam wszystko ułożone w głowie już w pierwszych tygodniach.Wybrany wózek,kolorystykę, umeblowany pokój, skompletowaną wyprawkę grubo przed porodem.Dom wysprzątany na błysk.W ogóle wszystko tak jakoś bardziej cieszyło a teraz mi to totalnie zwisa.
Stary 2017-09-02, 10:36   #1229
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio

Wypisz wymaluj to co ja czuję

Po prostu mi ciężko i jestem nieporadna

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Z końcem 37 tygodnia można uznać za donoszoną

I tak proszę Panie ja jutro kończę właśnie 37tc 😁
Stary 2017-09-02, 10:39   #1230
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Zawiozłam wymaz GBS, wyniki we wtorek. Weszłam jeszcze do biedronki i już jestem zmęczona a tu tyle planów na dziś mam.

Aaaa i żeby była jasność- ja nie chce rodzić wcześniej! My jeszcze jesteśmy w trakcie remontu nie mam nic poprane ani poprasowane, torba do szpitala nie gotowa. No i w ogóle ten miesiąc siedziałam ze starsza która ma niespozyta energię, czekam aż pójdzie do przedszkola żeby sobie chwile dychnac bo serio mam dość, a tak to by było z deszczu pod rynnę gdybym teraz urodziła
Ale to rozwarcie zrobiło na mnie takie wrażenie że zmobilizowałam męża i dzisiaj ustawił komodę, przewijak i kolyske, ja w przyszłym tyg coś popiore o poprasuje, spakuje torbę do szpitala i może nie wyjdę na aż taka ignorantke

Hey!
Tu podczytująca Was listopadówka Czy, jeśli mogę spytać oczywiście, czułaś w jakiś sposób, że rozwarcie się☠robi?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości