|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Ja kombinezony mam dwa. Jeden chyba jeszcze będzie dobry z ubiegłego roku, bo niby był na 68, ale jak dla mnie to conajmniej na 80. A drugi większy dostałam od koleżanki, moze będzie nawet trochę za długi. Ale to nie szkodzi. Więc w tym roku wydatek mnie ominie.
Moniu odnośnie wózka, to ja mam spacerówkę , w której dziecko siedzi do mnie tyłem. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić, że jej nie widzę, ale teraz jak już siedzi w wózku widzę ją doskonale. Ale tą spacerówkę dostałam. Chciałam, żeby była na dużych kołach i teraz te koła są dla mnie przekleństwem. Fajnie się prowadzi, ale jak czasami trzeba jechać gdzieś tramwajem, to z reguły nie mogę wysiąść, bo gdzieś mi się te koła zawsze zaczepią. No i mój wózek nie ma folii ochronnej (w tym modelu jej nie przewidziano) i teraz sie zastanawiam jak ja będę zaprowadzać Kasię do żłobka jak będzie padało lub wiało. Muszę coś wymyśleć. A więc wózek doskonały nie jest, ale jak to mówią darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. |
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki ja tylko wpadlam na chwile, bo teraz czasu nie mam. Tez mi się zachciało dodatkowej roboty jakby Wika za mało czasu mi zabierała
no ale co zaczete to skończyć trzeba.Humbak wyrazy wspołeczucia z powodu smierci bliskiej ci osoby ![]() Przesyłam serdeczne buziaczki i życzenia dla tych wszystkich mam i dzieci, które swoje miesięcznice obchodziły i dla Iwonki z okazji urodziń Co do mleka krowiego to mam takie samo zdanie jak Martusia My kombinezon na zime mamy jeden z tej zimy co byla. Rozmiar L, nie wiem co to znaczy mi na oko wygląda na duze 86, wtedy był za duży teraz bedzie dobry. Moni@ co do wózka, to ten który załączyłaś to jak się nie myle to Coneco Solar ?? Martusia takowy zakupiła wiec napewno cos ci doradzi, ale z tego co wiem to pisała, że dobry. My walsnie tez jestesmy w oczekiwaniu na spaerówke, która po długich namysłach w końcu wybraliśmy i kupiliśmy z Beby Dreams. W ostatecznej koncowej wersji zrezygnowalismy z przekladanej rączki. Moni@ jesli chcesz miec spacerówke z przekladanąrączką to własnie Beby Dreams ma takie http://www.allegro.pl/item120224155_...ka_gratis.html http://www.allegro.pl/item120908666_...wysylka_0.html i jeszcze firma Pikolo. http://www.allegro.pl/item120419878_...na_raczka.html Ja sama nie wiem jak ja bede jezdzić nie widząc rozbrykanej Wiki chyba bede co chwile do niej zaglądać. A Wice idzie drugi ząb i wyjść jeszcze nie moze.
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Alienku ale tych co wymienilas zlozyc sie chyba nie da tak jak parasolke
a mi na tym bardzo zalezy bo ja nie mam jak w bloku wnosic i znosic wozka bo jest bardzo waska klatka schodowa
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czemu wy kupujecie wózki?
Te które miałyście nie mają funkcji spacerówki? Albo czegoś niedoczytałam,albo nie wiem,sorrki jeśli cos przeoczyłam
|
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Jastin ja kupuje spacerówke bo ten co mam jest duży i cięzki. Jak miałabym teraz jeszcze raz kupowac wózek dla noworodka to odrazu kupiłabym spacerówke, w która mozna włożyć gondole ale skąd wiedziałam jaki wózek wybierać.
Chce miec spacerówke bo jest lżejsza i wszedzie lepiej nią przejechać wjechać itp. ale jeszcze sobie ten nasz wózek tez zostawie, bo na zime moze byc dobry na zaspy taki czołg
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Iwonka ja mieszkam w Gorzowie Wlkp. także do morza mamy 180km,około 2 godzinki jazdy z przerwą 15 minutową. Mój mąż uwielbia morze także jak tylko mamy okazję to tam gnamy.
Jastin ja również mam wózek,który ma spacerówkę i nie planuję na razie żadnego zakupu,bo ten co mam przechowuję w garażu także ciężaru nie dżwigam. Moni pisałam już o moim kręgosłupie,ale czytam,że Tobie również szwankuje,także wiem co to za ból. Ostatnio też byłam na prześwietleniu i kobieta do mnie z takim tekstem,że po porodzie to każdy choruje na kręgosłup,ale nie chciałam jej już uświadamiać,że ja się już leczę od 3 lat i mam w ogóle zwyrodnienia,ale szkoda gadać............... Katesia ja mam kombinezon z tamtego roku bo kupiłam na 68,ale był duży także mi na tą zimę styknie. Ale strasznie drogi planujesz kupić. Moni spacerówka super ,a ile kosztuje? |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupilam wozek Roan, bo mial najwieksza gondole (Szymus urodzil sie długi bo miał przeciez 60cm)i chcialam by jak najdluzej w niej pojezdził.. i w tym byla tez spacerowka..Spacerowke mam super ale na zime, jest duza, ocieplana i ma masywne kolka.. I jakby to powiedziec mam niezly orzech do zgryzienia bo mieszkam na 2 pietrze i od czasu porodu sama wnosze te wozki i znosze po kilka razy dziennie... Od jakiegos czasu zle sie czuje, boli mnie brzuch kregoslup w krzyzu i biodra i boje sie ze to powiklania jakie mam po tym noszeniu wozka a z lenistwa targalam wozek razem z Szymusiem, by 2 razy nie chodzic ![]() No i upatrzylam sobie wozek tzw parasolke by moc ja zlozyc i wniesc czy zniesc.. Dlatego poruszylam ten temat by dziewczyny mi cos doradziły.. |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo 595zł (dla mnie duzo)
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Kochane moja "wojna" z cycusiem chyba się zakończyła,ale ja jakoś się wcale nie ciesze z tego powodu,troche mi smutno daje jeszcze Wiktorce czasami noca jak wstaje no i w dzień,ale zauważyłam że po karmieniu piersią w dzień(przystawiam ja 2,3 razy)mała zwraca mi mleczko![]() No i wsumie to nie wiem czemu Od kilku dni,właściwie od zeszłego piątku podaje Wikuni kaszki,na noc i rano,w ciągu dnia dostaje tez zupke no i deserek.Cieszę sie ze juz mniej karmie,ale mimo tego ze wprowadziłam juz cos nowego tzn. kaszki i tak przecież jeszcze musze dawać jej mleczko a tego sztucznego nie chce,no jedynie jak robie na nim kaszki to się zajada,kurcze no i nie wiem co tu robić ,jak przystawiam ja do cyca to się wierci kręci,gryzie mnie a jak wkoncu troche possie to zaraz zwraca Jak myślicie o co chodzi?Mi sie wydaje ze jak posmakowała tych kaszek to sama nie chce tego cycka,wogóle to bardzo lubi jeść łyżeczką,no ale coś oprócz tych kaszek musze jej podać mlecznego,co Wy kochane podajecie? Dwie kaszki to zamało,rano i wieczorem,mój pokarm zwraca,a mleka sztucznego nie chce,no chyba że kasze na tym mleku
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko jaki masz wozek? Podaj model
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki wozek, dwa pierwsze to spacerowka (odkryta i z buda + oslonką na nozki)
i fotka glebokiego.. |
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Mój wózek jest firmy Baby Welt, ale nigdzie jeszcze takiego nie widziałam. On był sprowadzany z Niemczech, moze dlatego jeszcze sie z tym modelem nie spotkałam. Na allegro oglądałam wózki tej firmy ale żaden z nich nawet nie jest podobny.
|
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie weszłam na stronę tej firmy i oni robią ponad 500 modeli wózków, więc na pewno swojego tam nie znajdę.
|
|
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Alienku dziękuje
Dziewczyny strasznie drogie kombinazonki zamiarujecie kupić dla mnie to fortuna .Wczoraj moja mała zasikała łóżeczko, ale to oczywiście moja wina, przebierałam ją i zostawiłam z gołą pupką i cofnęłam się po maść, ja się wracam a tu wszystko zasikane dokumentnie , ale ze mnie sirota, zawsze podkładam jej od razu pampersa, jak nie założe to zawsze jakaś niespodzianka .
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Moni@ tak sobie weszłam na allegro i pooglądała te wózki Coneco Solar i musze powiedzieć, że bardzo ladna z niego spacerówka
.My własnie czekamy na spacerówkę z allegro, ale wózek widzieliśmy w sklepie. Moze jutro przyjdzie ![]() Humbak ja nie wiem ile kosztował ten kombinezon co mamy bo to był prezent od babci dla Wiki, ale jak ja miałabym kupować teraz to napewno bym taki drogi nie kupiła, nie z racji, że mi szkoda czy coś tylk oz racji braku kasy ![]() Załączam jeszcze zdjęcie Wiki z ząbkiem, żeby nie było, widać , że ma i lada dzień bedzie druga dolna jedynka.
------------------------------------------------------------------- 11.09.2008 - spotkanie z Katesią Edytowane przez Alien Czas edycji: 2006-11-09 o 08:28 |
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Jastin ale zeby mi się udało takie zdjęcie z widocznym ząbkiem zrobić to się chwile musiałam natrudzić
![]() Rzęski to ma po mnie
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ja sie musiałam nagimnastykowac żeby moja mała pozwoliła mi takie zrobić,no ale Twoje to mnie rozbraja poprostu ,juz wyobrażam sobie co Ty musiałaś wyprawiać żeby Wiktorka się tak szeroko zaśmiała
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Alienku jaka śliczna ta Twoja córa! a jakie piekne włoski czarniutki no i ząbek fiu fiu
no tak bo to już trzeba o kkombinezonie pomyśleć.. jesien, deszcze, szybko się będzie robić ciemno ale ohyda...![]() a ja jutro na konferencje idę do nowej szkóly,trzymajcie za mine kciuki bo zdycham ze strachu, to już moje trzecie miejsce pracy mam nadzieję, że ostatnie i do emerytury dotrzymam ![]() Moniu Alienek ma rację! mam właśnie taki sam wózek, tzn. CONECO SOLAR i jest super!!! polecam! waży ok. 10kilo, ale świetnie się składa i ma taką rączkę za którą g o nosze a jakże mam kolor czarno- szary idealny dla chłopca. ![]() koła skrętne,, leciutko sie prowadzi, zwrotny , polecam ![]() a jaki kolorek wybrałaś? ta folia p[rzeciwdeszczowa jest w komplecie z wózkiem i osłonka na nóżki ocieplana też ![]() Nel to ty chyba nieźle opalona jesteś i Twoje córy także skoro nad morzem tak częto się ralaxujecie kochana ale Ci zazdroszcze, ja kocham morze no i kocxhane, zeby oslodzić sobie ten mój powrót do roboty (na razie w szkole mam 12 godzin tygodniowo więc nie dużo, a potem od października zaczynam nauczać jeszcze 3 dni w tygodniu w szkole językowe, więc wtedy się zacznie ), postanowilam zrobić pyszny likier, zakupiłam 2 puszki mleka skondensowanego słodzonegi i wódeczkę rany wypiję chyba flaszkę duszkiem, dziś wiecozrem gotuję te puszki, jakbym tu jutro nie zajrzala to znaczy, że wybuchła puszka podczas gpotowania i szlag mnie trafił jezu żartuję mam nadzieję, że nic mi nie będzie ![]() do jutra, napisze po konferencji papa :
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Alien Wiki jest urocza
|
|
|
|
#1227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
A podajecie żółtko?
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
żóltka jeszcze nie daję, dopiero od 8 miesiąca dla dzieci karmionych piersią.
Jastin ja też tylko kaszkę daję na mleku modyfikowanym, raz dziennie na kolację
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cos słyszałam że do zupek można dodawać?No ale to musi być obrzydliwe,no chyba że mi sie coś przyśniło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

no ale co zaczete to skończyć trzeba.

już byłam i przy okazji zakupów "przedszkolnych" upatrzyłam sobie też dla mojej Sylwi zimowe ubranko - płaszczyk Wójcika , ten różowy z futerkiem
Zaczęłam zbierać kaskę i chyba we wrześniu kupię jednak, /jeśli jeszcze będzie/, do tego tą piękna czapę z szalikiem - cudo
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

.