Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-14, 07:56   #1201
ch_aga
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Mariko -- śliczna z Was rodzina
Kostko -- Natalka rozbrajająca
Zadymko - witaj nowa Mamusio
Joasiu, Płatku -- i nasz Mateuszek zrobił nam pobudkę o 4.00, niespał do jakiejś 5.00 a potem robił pobudki co godzina, na szczęście aż do 8.00 dał pospać
Aha, nie wiem czy się chwaliłam, ale Muszkowi idzie ząbek Narazie się przebija ale czuć go wyraźnie pod palcem. A wogóle to On jest przesłodki, gada do siebie, mruczy, jak leży na brzuszku to tak śmiesznie podnosi dupkę do góry, jakby chciał już raczkować
KOCHAM MOJEGO SYNKA !!!!!!!
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 08:04   #1202
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ch_aga przypomnij mi ile ma Matuszek bo zapomniałam super, że niedługo bedzie mniał ząbka tylko daj nam znać jak już wyjdzie . Mój Mati trż podnosi dupkę do góry, a jak się przekręca czasami aż sie boję bo wystarczy chwila on jest na brzuszku w nastepnej chwili znowu na pleckach, albo położe go na macie zaraz jest już za nią.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 08:06   #1203
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu ten dentinox jest dobry? Ide mu dzisiaj kupić bo wydaje mi się że to wszystko przez dziąsła .
Stary 2006-08-14, 08:32   #1204
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Dobry, ale jak bardzo boli to daje Julce paracetamol. Dentinox znieczula miejscowo i widać wyraźnie że przynosi ulge.
Ale Julka dzisiaj zrzędzi

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 08:54   #1205
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Julka zasnęła

Stary 2006-08-14, 09:11   #1206
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- Muszek ma 4 miesiące i 16 dni Jest młodszy od Twojego o 10 dni Muszek przekręca się tylko z plecków na brzuszek a spowrotem na plecki jeszcze nie potrafi niestety.
Pozdrawiam
Stary 2006-08-14, 09:42   #1207
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Ch_ago to Natalka jest młodsza od twojego Mateuszka o 4 dni. Ona odwrotnie, potrafi z brzuszka przekręcić się na plecki, a odwrotnie jeszcze nie umie .
Dziś druga rocznica naszego małżeństwa . W południe wyruszam z Natalką na spacer. Przy okazji kupię czerwoną wstążkę a raczej wstęgę . Postanowiłam wykorzystać ten pomysł dziś przed wyjazdem. Jedziemy późnym popołudniem, tak żeby dotrzeć w Bieszczady na wieczorną porę karmienia, żeby nie było takich schizów jak ostatnio . Ciekawa jestem reakcji męża .
Opowiem Wam jak wrócimy

No to "do zobaczenia" dziewczyny we czwartek

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-14, 10:24   #1208
mallaga
Raczkowanie

witajcie
Od kiedy wrócił mój mąż nie mam za dużo czasu na wizaż.mam dwoje dzieci w domu
Zadymko ciesze sie że jestes.Moja weronika jest tylko 4 dni starsza od Twojego dzieciaczka.
Mariqo-wow,śliczna z Ciebie kobitka i dzieciaki wspaniałe.Tak na margineria to mieszkamy chyba nie daleko siebie.pisałas że na poj.łęczyńsko-włodawskie masz blisko -ja tez.mieszkam w Chełmie a Ty?w Zwierzyńcu jest ok a jak juz tam bedziesz to nie zapomnij pojechac do Guciowa zobaczyc starą zagrode no i szumy w Suśćcu polecam.
Moja Weronika budzi sie teraz co godzine w nocy.Jestem wykończonamusze stac nad łóżeczkiem i podawac smoczka.Marze o przespaniu jednej całej nocy...
Wybieram sie dzisiaj na zakupy bo w niedziele chrzcimy weronike.najgorsze ze nie wiem jaka bedzie pogoda.oby nie padalo
mallaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 12:22   #1209
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko udanego popołudnia i bezpiecznej podróży.

Mallago ja też czasami czuję się jakbym miała dwójkę dzieci tż bywa czasami gorzej upierdliwy niż Mati .
Stary 2006-08-14, 20:54   #1210
agika11
Zadomowienie

Kostko - mam nadzieję, że imprezka rocznicowa się udała . NAjlepsze życzenia
My również wyjeżdżamy na urlop. Jedziemy do Łeby na tydzień. Cieszę się, bo zapowiadają, że od środy będzie pogoda Mam nadzieję. TAk wogóle to nie musi być upałów, tylko żeby deszczu nie było JAk pomyślę o pakowaniu to aż mam ciarki na pleceach. Ale pewnie rozumiecie.
MAllaga, wydaje mi się, że coś za często twoja Weronika się budzi A podejrzewasz jaka jest przyczyna? Może się nie najada? JAk KAmil wypluwał mi smoczek to mu dawałam wokół brody pieluszkę, która smoczek przytrzymywała. On tak zasypiał, a jak zasnąl zabierałam pieluszkę, bo bałam się zostawić go z nią na noc. Może spróbuj.
Dobranoc dziewczynki i maluszki
Stary 2006-08-14, 21:14   #1211
ch_aga
Zadomowienie

Agika -- jak masz możliwość wyjazdu to pewnie, że jedź Pakowaniem się nie przejmuj, już od kilku osób słyszałam, że byli zdziwieni, ile ich samochód może pomieścić My w tym roku siedzimy w domku ale w przyszłym sobie odbijemy Miłego wypoczynku
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-14, 21:28   #1212
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cha_ga my też w tym roku odpuściliśmy sobie wczasy bliśmy tylko u rodzinki w tym roku nawet nie byłam nad jeziorem .

Mój synek pospał popołudniu ponad godzinkę i był odrazu inny, bawił się sam na macie, piszczał, gaworzył i ciągle się uśmiechał. Znowu wywala język na wierzch i pluje na wszystkie strony. Ja miałam gościa, odwiedziła mnie moja szefowa i trochę poplotkowałyśmy tż wziął małego na spacerek więc miałyśmy spokój. Na szczęście rozumie to że przynajmniej przez rok chce zostać z małym i nie robi z tego żadnego problemu.

Agiko niech Wam świeci słoneczko przez cały urlop-zasłużyliście . Też życze dobrej nocy .
Stary 2006-08-15, 07:05   #1213
mallaga
Raczkowanie

hej
Mała jeszcze śpi więc wykorzystuję wolny czas
Agiko,Weronika zasypia z pieluszką i smoczkiem,tyle tylko,że ona śpi na brzuchu i jak rozlużnią jej się mięśnie twarzy podczas snu to smoczek jej wypada i w dodatku główką obraca na różne strony. Wydaje mi się,że ona jak się obudzi to chce się przytulić do cycorka a tu nie ma i zaczyna sie płacz.kiedys budziła się tylko raz.Nie wiem co się stało. Myślałam że to zęby ale u niej jeszcze nic nie widac.kupiłam raz nawet żel i zastosowałam na noc.nic
mallaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-15, 09:11   #1214
ch_aga
Zadomowienie

My dziś w nocy mieliśmy super: Mateuszek zasnął około 21.00 a na karmionko obudził się jakoś przed 4.00 i odłożyłam go do łóżeczka Następna pobudka o 5.30, wzięłam już go do łóżka, dałam cyca i obudziłam się o 7.40 Żeby tak było zawsze to byłoby super

Czy któraś z Was używała kosmeyków Emolium ??
Pozdrawiam
Stary 2006-08-15, 09:42   #1215
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

U nas też lepiej. Pobudka o 5.30, butla, spanie do 8. Ale luksus. Niestety Julka coraz bardziej ulewa chlusta koszmarnie. Daje je mniej jeść ale to nic nie pomaga. Mam do Was pytanie czy Wasze dzieci też oddychają czasem tak jakby miały zapchany nos, mimo tego że nie mają kataru? Julka tak czasami ma. Lekarka kazała mi to zbagatelizować ale siostra TŻ była z tym u innego lekarza i stwierdził że to wina krzywej przegrody nosowej.

Stary 2006-08-15, 10:24   #1216
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Mam do Was pytanie czy Wasze dzieci też oddychają czasem tak jakby miały zapchany nos, mimo tego że nie mają kataru? Julka tak czasami ma. Lekarka kazała mi to zbagatelizować ale siostra TŻ była z tym u innego lekarza i stwierdził że to wina krzywej przegrody nosowej.
Nasz Muszek czasem tak ciężko oddycha ale on jest alergikiem i pediatra mówiła, że to jeden z objawów alergii.
Pozdrawiam
Stary 2006-08-15, 14:11   #1217
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
U nas też lepiej. Pobudka o 5.30, butla, spanie do 8. Ale luksus. Niestety Julka coraz bardziej ulewa chlusta koszmarnie. Daje je mniej jeść ale to nic nie pomaga. Mam do Was pytanie czy Wasze dzieci też oddychają czasem tak jakby miały zapchany nos, mimo tego że nie mają kataru? Julka tak czasami ma. Lekarka kazała mi to zbagatelizować ale siostra TŻ była z tym u innego lekarza i stwierdził że to wina krzywej przegrody nosowej.
Joasiu mój Mateuszek ma tak od urodzenia i pediatra nazwała to sapką, kup Julce Tetrisal S w kropelkach to jest sól fiziologiczna do oczyszczenia śluzówki noska. Ja mu codziennie wkraplałam po 3-4razy w jedną i drugą dziurkę po jednej kropelce.

U nas dzisiaj lepiej ze spaniem, ale w dzień. Mati spał rano ok.35min. i później zasnął w kościele i spał ponad godzinę . Odetchneliśmy z tż i odziwo(odpukać) ostatnio się nie kłócimy .
Stary 2006-08-15, 14:24   #1218
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku u nas też dużo lepiej zarówno jeśli chodzi o Julke jak i o TŻ. (chociaż wczoraj była mała sprzeczka ale to bardziej przez to że mi nerwy siadają). Siedze sama w domu bo małż ma dyżur w robocie do 16 Julka ucina sobie poobiednią drzemke a ja się nudze. Mieliśmy jechać na spacer ale strasznie się chmurzy więc pewnie znowu czeka nas popołudnie w domu.
Moja lekarka też mówiła o space ale teraz już sama nie wiem czy to napewno to. Może znowu nie potzrebnie panikuje.
Dałam dzisiaj Julce do zjedzenie jogurt z truskawkami z hippa. Niby jest od 6 miesiąca ale troche się boje czy jej nie wysypie. Czytałam skład i truskawek jest tam śladowa ilość ale zawsze. Wogóle ze słoiczkami i zaleceniami producentów idzie zwariować. Każdy ma inaczej. Np gruszki są w hippie od 4 miesiąca a w bobvicie od 7. Bądź tu człowieku mądry.

Stary 2006-08-15, 14:34   #1219
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu też bym chciała się ponudzić tak ja Ty , a tu jak tż zajmuje się małym to mam kupę roboty w domu. Teraz po obiedzie mam górę garów do zmycia i ogarnąć w pokoju, ale właśnie bujam małego na leżaczku. Jak jestem sama w domu tylko z Matim to znowu muszę go ciągle zabawiać i tak w kółko .
Może poradź się innego lekarza, albo powiedz swojej lekarce o tych obawach niech przebada jeszcze raz Julkę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-15, 14:43   #1220
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny wklejcie jakieś nowe fotki swoich dzieciaczków zrobi się kolorowo i jeszcze ciekawiej na wątku .
Stary 2006-08-15, 14:59   #1221
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Moje dziecko znowu śpi .

Dziewczyny co taka cisza .
Stary 2006-08-15, 15:21   #1222
Millo
Raczkowanie

to ja sie odzywam bo mam chwilkę Miłek śpi a TŻ przed pracą poszedł kupić na obiad... tanie kebabowe od turka hehehehehee.
Niestety zaraz idzie do pracy i będzie mi smutno...
Ja jestem ostatnio w dobrym nastroju, wczoraj byłam na ćwiczeniach w basenie i było mi po prostu cudownie Miłkiem dzielnie zajmował się tatuś. Miłoszek ostatnio opanował sztukę wyjmowania, oglądania i wkładania właściwie smoka smoczek go zawsze bardzo fascynował i z lubością go wyjmował a potem się wściekał że nie mże włożyć tak jak był i trzeba mu było pomagać. Teraz ślicznie go ogląda z dookoła i wkłada na miejsce wygląda to super i mamy niezły ubaw.
Joasiu co do ulewani i takiego charczenia bez gili widocznych w nosku to miałam ten sam problem kiedy Miłek bardzo ulewał. Pytałam pediatry i on mi wtedy powiedział by sie nie przejmować ze to przejdzie z chwilą gdy Miłoszek przestanie ulewać, że to ulana część zalega w przegrodach nosowych. Trochę się martwiłam, ale teraz od jakiegoś czasu jak Miłek nie ulewa to charczenie się skończyło..Myślę że to od tego bo piszesz żę córeczka zaczęła strasznie ulewać. Może to alergia na coś?? A może organizm musi sie przyzwyczić to trawienia nowych rzeczy tak jak na początku było z mleczkiem???
My dziś jedliśmy marchewkę z ziemniakiem Hippa. Jak na razie wszystko Miłkowi smakuje, zaraz zamieszczę marchewkowe zdjęcie Miłoszka. Miłek od 5 dni je nowe rzeczy, ale nie ulewa.

Edytowane przez Millo
Czas edycji: 2006-08-17 o 21:09
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-15, 17:31   #1223
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez płatek1
Moje dziecko znowu śpi .

Dziewczyny co taka cisza .
Jestem ale wrócił TŻ i postanowił zrobić ciasto Woła mnie co 5 minut do kuchni po konsultacje

Julka też znowu śpi szok. Grzecznieją nam te dzieci. Zdjęcia wkleje jak zmniejsze.

Stary 2006-08-15, 18:26   #1224
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu Twój mąż piecze ciasto ? Jestem w szoku tylko pozazdrościć, napisz czy było smaczne .

Ja też póżniej wkleje jakieś zdjecia. Mateusz po spacerku znowu śpi Joasiu mam nadzieje, że grzecznieją .
Stary 2006-08-15, 18:58   #1225
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

hello.
wrocilam niedawno z odwiedzin u szwagra. jednak powiem wam szczerze ze posiadanie samochodu to dobra zecz, jak chce jechac gdzies to wsiadam i jade i nie czekam na laske innych. chociaz z drugiej strony dla TŻta to pretekst do robienia czegos przy samochodzie. na szczescie Wiki nie placze podczas jazdy i jest dumna i prymna podczas jazdy, ma wlasny fotelik i wszystko widzi . jak zaczyna marudzic dostaje ciacho w lapke a potem smoka i najczesciej idzie spac. chociaz wlasnie na jedno te jej drzemki sa meczace. przespi sie 15 minut a potem szaleje na zmiane z marudzeniem. w drodze powrotnej znowu sie przespala i teraz znowu biega po pokoju, a mialam nadzieje ze pojdzie wczesnie spac. jak zwykle bylam naiwna

co do zatkanego noska bez kataru to z Wiki mamy inny problem. ma sucha sluzowke i codziennie po kapieli patyczkami musze czyscic jej nosek. ma takie pozasychane ktore utrudniaja jej sen. a znowy nie da sobie zapryskiwac Tetrisalem. a wiem ze dziala i pomaga jej bo jak byla chora to kropilam jej, ale to bylo na sile i wtedy bardzo placze i wierci sie. no coz wieksze dzieci wiekszy problem.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-15, 20:43   #1226
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Muszę się pochwalić moje dziecko nas dzisiaj poprostu zaskakuje pozytywnie oczywiscie. Po kąpaniu chyba z 40min. bawił się sam na macie, a kiedy mu sie znudziło przystawiłam go do piersi i prawie przy niej zasnął tylko chwilkę polulałam i teraz już śpi w swoim łóżeczku , ale się ciesze, że nie musiałam znowu przez pół godziny lulać na rekach i mu śpiewać.

Tiaaro domyślam się że to duże ułatwienie mieć swój samochód i nie liczyć na kogoś pomoc czy łaskę. My też mamy już dość proszenia za każdym razem kogoś jak jedziemy do rodzinki, aby nas zawiózł mamy nadzieje, że w końcu to sie odmieni.
Stary 2006-08-15, 20:57   #1227
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny mój Mateuszek był taki grzeczny dzisiaj i dał porobic sobie zdjecia wklejm kilka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01921.JPG (39,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01927.JPG (77,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01929.JPG (117,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01941.JPG (65,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01955.JPG (100,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01959.JPG (66,1 KB, 21 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-16, 08:05   #1228
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- uwielbiam oglądać zdjęcia Mateuszka, a włoski ma nieziemskie

My z małym spaliśmy razem już od północy, niewyspałam się, Muszek budził się co godzina Na szczęście mężyk wstał wcześniej i zabrał synka a ja mogłam troszkę odespać
Pozdrawiam
Stary 2006-08-16, 08:11   #1229
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziękuje Ch_aga .

My też mieliśmy ciężką noc mały budził się często i tak o 4.00rano wziełam go do nas i tez potwornie się wiercił i zepchnął mnie na sam róg, więc znowu wstałam cała połamana . O 6.30 już pobudka na dobre , ale udało mu się pospać teraz ok. 40min i jakoś doszłam do siebie .
Stary 2006-08-16, 08:31   #1230
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Płatku to z karmienia marchewka po prostu fantastyczne. cudowne dziecko z tego twojego berbecia.

z tym samochodem to wiecznie bylo tak ze tesciu zabieral mnie z TŻ i Wiktoria i jeszcze siostre TŻ z jej synkiem. wszyscy z tylu. az strach tak jezdzic dlatego TŻ kupil mi samochod bo sam nie ma prawka. chcemy to jedziemy, nie spieszymy sie bo na nas czekaja albo nie czekamy ubrani bo za chwile moga podjechac. zabieramy to co chcemy, nie martwiac sie ze zabraknie miejsca. a przy malym latajacym dziecku i wogole kazdym trzeba troche tego zabrac. wozek, ciuszki na zmiane, i cala torbe z piciem jedzeniem pieluchami itd.

-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości