![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Okazało się, że ucho czerwone więc dostałam krople Dicortineff (na ulotce jest napisane, że nie zaleca się w ciąży ale żeby skonsultować z lekarzem) cóż, skoro doktor przepisała to biorę, chyba wie co robi... Gardło też czerwone ale lekko, mam psikać tantum verde
![]() ![]() Groszek pomarańcze z goździkami uwielbiam! Tzn, nie jadam, chodzi o uwielbienie do zapachu ![]()
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jak robiłam już później to jakoś źle zniosłam, ostatnio w marcu też niemiło wspominam. Jednak w ciąży mi bardziej służy hahaha, więcc tego się trzymam, bo ja w przyszłym tygodniu będę robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Groszek ,dobrze ze Tobie weszla łatwo ta glukoza. Ja bym więcej tego nie chciała robić
![]()
#1206 |
Zakorzenienie
|
Ja Was chyba dziś pytaniami zasypię ale mam jeszcze jedno i to może bardziej do mam które już rodziły? Jestem w 9tc a mam wrażenie, że jestem jak balon na brzuchu, mam takie wzdęcia/brzuch ciążowy? Mam koszule ubraną i wrażenie, ze mi guziki na brzuchu postrzelają. siostra mi mówiła, że przy drugiej i kolejnej ciąży szybciej widać brzuch. Też tak miałyście/macie? Jeśli i wy pierworódki macie też takie uczucie i szybko Was wydęło to chętnie się o tym dowiem
![]() W ogóle wydaje mi się, że się pozbyłam wcięcia w talii. ![]()
#1207 |
Zakorzenienie
|
Siedze z TŻ u dentysty.
Słuchajcie co się stało. W nocy w pracy TŻ ukruszyl się ząb (jedynka) jak ugryzł bułkę . A jego druga jedynka jest sztuczna, jakies 10 lat temu stracił ja bo dostał z kija od hokeja w twarz. No i miał wprawiona. Polaczone te dwie jedynki miał jakims mostkiem. I dzisiaj ten prawdziwy ząb sie ukruszyl i co za tym poszło... Sztuczny tez. Mam meza bez jedynek 😐😐 on załamany a ja staram sie go pocieszac ale sama sobie nie wyobrazam. Mój biedny ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- A jeśli chodzi o lakiery hybrydowe to uzywam semilaca , kilka z aliexpres i jakies z allegro - tanie ,bo za 13 zł sztuka a bardzo fajne ![]()
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7812545 1]Cześć laski i maluszki w brzuszkach!
Ja mało finezyjna jestem - mam płytę indukcyjną i zwykłe tanie gary z Ikei mi wystarczają 😉 Rewelacja 😲 Miłego piątku : ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ale ładne powitanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój nie ma górnych dwójek, tzn nie miał zalążków to nie wyrosły i też ma na mostkach wstawione sztuczniaki. Swoją drogą ciekawe ile zębów będzie miał gałgan, bo teściowi nie wyszła jedna dwójka, mężowi już dwie, kiepsko to widzę 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
A slodkie te mandarynki w biedronce ? Nie lubię takich kwaśnych.
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niektórych rzeczy w ogóle nie używam z przyzwyczajenia np. nie zagęszczam sosów mąką, a nawet śmietaną. Przy robieniu ciasta/ pizzy/ chleba mieszam pół na pół mąkę pszenną z wieloziarnistą ( z samej wieloziarnistej nie mogę ogarnąć czasem i mi nie wychodzą ![]() Używam mnóstwo ziarenek do wszystkiego, od ciast, po sałątki, mięsa, sos do spaghetti Dużo warzyw jemy, kasz, zarówno na obiad, jak i śniadanie- placki z kaszy+ owoców super! A przepisy lubię z oglądać z kwestii smaku. Obiadowe, sałatkowe modyfikuje wedle tego, co jest w lodówce, na co mam ochotę, na co jest sezon. Ale ciast się trzymam przepisów (mniej cukru + podmiana mąki tylko), zawsze wychodzą. A naleśniki na wodzie (Młody nie je mleka krowiego), z mąką pszenną i owsianą. Do tego "sałatka owocowa" czyli to co było skrojone i wymieszane w misce ![]() Mój Mąż nasmażył cały stos, więc jeszcze na dzisiaj będzie ![]() mogę pisać, co jem hehe ale u mnie jeden obiad na 2- 3 dni, więc wiesz, bez szaleństwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Podobno kwaskowe. Ja też lubię lekki kwasek, ale auta nie mam i nie pojadę po nie
![]() ![]()
#1215 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7812606 1]Mam też z ambition parę i są spoko : ) kupowałam w outlecie w factory, ale online w dajar i wszędzie są dostępne. Garnki mnie mało rozczulają, nie umiem nawet powiedzieć czy mają grube dno 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To idę szperać dalej po internecie. Dzięki Cytat:
Ja z tych co moje BMI przed ciążą było raczej niedowagą...a teraz to mam wrażene że same boczki i wałki mam ![]() Cytat:
Jedynki to najbardziej "reprezentatywne" ![]() Mój kiedyś miał uzupelnianą jedynkę i lekarz jakoś źle spolerował...to mojego to tak drażniło że pilniczkiem w domu wyrównywał, dodam że od przodu. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Wtajemniczenie
|
Malinka współczuję sytuacji, bo teraz pewnie poleci Wam kilka tys żeby to zrobić. Nie znam się na tym ale chyba zwykle korony nie wystarcza jeśli nie mają się na czym trzymać, a tak to implanty, droższe.. Ale piękny uśmiech to taka pewność siebie, że moim zdaniem każde pieniądze bym wydała gdybym miała taki problem 🙁
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1218 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zależy od oddziału. Są takie, co kontrolują mocno. Ale to też ich praca. Jak nas odwiedzą, to odwiedzają, żeby sprawdzić, czy nie pracujemy w trakcie zwolneinia. Jak napiszą pismo do zakładu pracy to celem wytłumaczenia zasadności nasego zatrudnienia/ wysokości pensji/ podpisania umowy itd, oni mają za zadanie kontrolować, my odpisać im ładnie, jak jest i tyle ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
aż przyjemniej od razu. Jak było buro, to jakoś i mi ponuro w środku od razu... a co do GARNKÓW na INDUKCJĘ zobacz w ofercie ikei. Moja siostra jest bardzo zadowolona. Ma cały komplet jakiejś super hiper firmy za kupę kasy, który dostała w prezencie ślubnym od Teściów, ale te pierwsze ikeowskie świetnie jej służą i dużo tańsze. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- to fiskars może? Edytowane przez nalesnikona Czas edycji: 2017-10-20 o 10:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze popatrzę na te ikeowieskie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
:/
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Boże telepią mi się ręce jakbym miała delirium
![]()
#1225 | |
Zadomowienie
|
a dajar, co pisała Rumiankowa też u mnie w factory w outlecie
![]() mam kilka rzeczy tej firmy AMBITION i kulturalne są . może garnki też się sprawdzą ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
ale lubią też sprawdzać, jak ktoś się świeżo zatrudnił, miał podniesioną pensje niedługo przed zajściem w ciążę, albo zwiększył etat. Mój oddział zusu lubi "przetrzepać". W pierwszej ciąży skończyło się w sądzie pracy. Miałam podniesioną pensję po kilku latach pracy chyba z 4 miesiące wcześniej ( o uwaga 100 złotych ![]() Pełnomocnik zusu nawet się nie pojawił na rozprawie. I sąd przyznał mi zaległe świadczenia. Ile pism się napisałam wtedy, nakserowałam dowodów mojej pracy, ludzie. Śmiać mi się chciało trochę, bo to było kuriozalne dla mnie. Jeszcze moje zwolnienia nie były ciągiem. Tylko na początku dwa tygodnie, tydzień przerwy i tak kilka razy. A pod koniec ciąży wróciłam na miesiąc ? 1,5? jeszcze pozamykać kilka spraw. teraz już podchodzę do tego właśnie tak, że jak mają skontrolować to będą. Wprawę w pisaniu odwołań już mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mnie glukoza tez nie ruszyla a sie balam bo naczytalam sie ze to takie straszne ![]() Cytat:
![]() A co do lakierow to semilac mnie uczula, jak tylko pomaluje nim to zaraz czuje pieczenie :/ uzywam Nesse (ness?) I jest dla mnie calkiem ok ![]() ![]()
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2017-10-20 o 10:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Wtajemniczenie
|
A myślałam, żę to przez to że tryb leżący mam. Niestety też sporo wody się w nas zbiera, bo w tłuszczyk bym się wbiła igłą, a tak nie jest.
Ale jesteś już po badaniu? Organizm pewnie tak zareagował po tym szoku glukozowym. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |||
Zakorzenienie
|
Moje zyly tez ladne do pobierania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja jeszcze mam pytanko do Was ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Moze z glodu bo przeciez bylas na czczo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uzywam zawsze płynu do higieny intymnej. A jak miałam jakiś czas temu infekcje to mylam się tam szarym mydłem. A tak to płyn.
![]() |
#1230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kiedyś używałam, do czasu kiedy położna mi odradziła. Powiedziała że lepiej tym samym co całe ciało, żeby zbytnio nie wyjałowić sobie tych miejsc bo później szybko o infekcje. Edytowane przez polasia Czas edycji: 2017-10-20 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.