Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-20, 09:41   #1201
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Są mało widoczne, ale zawsze mówię że z lewej ręki proszę i do tej pory nikt nie miał problemu, a ta mi się w nadgarstki wkłuwała
oo masakra...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:45   #1202
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam 2 pobrania a 4 wkłucia

Bidulka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:45   #1203
rybcia34
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Okazało się, że ucho czerwone więc dostałam krople Dicortineff (na ulotce jest napisane, że nie zaleca się w ciąży ale żeby skonsultować z lekarzem) cóż, skoro doktor przepisała to biorę, chyba wie co robi... Gardło też czerwone ale lekko, mam psikać tantum verde No i glukozę mam odstawić na potem, chyba, że bol ustąpi do poniedziałku to wtedy śmiało mogę iść na badanie. Twierdzi, że to przeziębienie moze wpłynąć na wynik badania, więc czekam

Groszek
pomarańcze z goździkami uwielbiam! Tzn, nie jadam, chodzi o uwielbienie do zapachu
Stary 2017-10-20, 09:54   #1204
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Melduję się z przychodni po pierwszym pobraniu i kubeczku glukozy na śniadanie nie jest ona taka zła jak wszędzie straszą - serio w sumie to nie wiem do końca co ja tu robię bo jak miałam cukier przed badaniem robiony na glukometrze wyszło 81
glukoza w pierwszej ciąży też jakoś nie zrobiła na mnie wrażenia

ale jak robiłam już później to jakoś źle zniosłam, ostatnio w marcu też niemiło wspominam. Jednak w ciąży mi bardziej służy hahaha, więcc tego się trzymam, bo ja w przyszłym tygodniu będę robić
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:56   #1205
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Groszek ,dobrze ze Tobie weszla łatwo ta glukoza. Ja bym więcej tego nie chciała robić
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:58   #1206
docik10
Zakorzenienie

Ja Was chyba dziś pytaniami zasypię ale mam jeszcze jedno i to może bardziej do mam które już rodziły? Jestem w 9tc a mam wrażenie, że jestem jak balon na brzuchu, mam takie wzdęcia/brzuch ciążowy? Mam koszule ubraną i wrażenie, ze mi guziki na brzuchu postrzelają. siostra mi mówiła, że przy drugiej i kolejnej ciąży szybciej widać brzuch. Też tak miałyście/macie? Jeśli i wy pierworódki macie też takie uczucie i szybko Was wydęło to chętnie się o tym dowiem
W ogóle wydaje mi się, że się pozbyłam wcięcia w talii.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:01   #1207
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Siedze z TŻ u dentysty.
Słuchajcie co się stało.
W nocy w pracy TŻ ukruszyl się ząb (jedynka) jak ugryzł bułkę .
A jego druga jedynka jest sztuczna, jakies 10 lat temu stracił ja bo dostał z kija od hokeja w twarz. No i miał wprawiona. Polaczone te dwie jedynki miał jakims mostkiem. I dzisiaj ten prawdziwy ząb sie ukruszyl i co za tym poszło... Sztuczny tez.
Mam meza bez jedynek 😐😐 on załamany a ja staram sie go pocieszac ale sama sobie nie wyobrazam. Mój biedny

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

A jeśli chodzi o lakiery hybrydowe to uzywam semilaca , kilka z aliexpres i jakies z allegro - tanie ,bo za 13 zł sztuka a bardzo fajne polish cos tam w nazwie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-20, 10:02   #1208
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Siedze z TŻ u dentysty.
Słuchajcie co się stało.
A jego druga jedynka jest sztuczna, jakies 10 lat temu stracił ja bo dostał z kija od hokeja w twarz. No i miał wprawiona. Polaczone te dwie jedynki miał jakims mostkiem. I dzisiaj ten prawdziwy ząb sie ukruszyl i co za tym poszło... Sztuczny tez.
Mam meza bez jedynek 😐😐 on załamany a ja staram sie go pocieszac ale sama sobie nie wyobrazam. Mój biedny
Najgorsze stracić jedynki... Wstawić trzeba bedzie oba sztuczne... Będzie dobrze
Stary 2017-10-20, 10:04   #1209
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7812545 1]Cześć laski i maluszki w brzuszkach!

Ja mało finezyjna jestem - mam płytę indukcyjną i zwykłe tanie gary z Ikei mi wystarczają 😉

Rewelacja 😲

Miłego piątku : )

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Ale ładne powitanie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Najgorsze stracić jedynki... Wstawić trzeba bedzie oba sztuczne... Będzie dobrze
Stary 2017-10-20, 10:04   #1210
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Mi z glukometru wyszlo mniej niz z krwi ale nieznacznie. Pewnie bedziesz miala dobry wynik, trzymam kciuki.
Nie jest straszna ta glukoza ae mega slodka. Ja np nie slodze ani kawy ani herbaty i ciezko mi bylo z tym smakiem ale jak juz przelknelam to bylo z glowy
Pyszne mandarynki w biedronce maja niecale 4zl za kg. Polecam 👍

u mnie biedronkę remontują do końca miesiąca... a mam dosłownie 100 metrów, więc wracając zewsząd miałam po drodzę zrobić zakupy
Stary 2017-10-20, 10:05   #1211
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Siedze z TŻ u dentysty.
Słuchajcie co się stało.
Oj to ciężko. Trzymajcie się tam jakoś go naprawią.

Mój nie ma górnych dwójek, tzn nie miał zalążków to nie wyrosły i też ma na mostkach wstawione sztuczniaki.
Swoją drogą ciekawe ile zębów będzie miał gałgan, bo teściowi nie wyszła jedna dwójka, mężowi już dwie, kiepsko to widzę 😂

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-20, 10:05   #1212
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

A slodkie te mandarynki w biedronce ? Nie lubię takich kwaśnych.
Stary 2017-10-20, 10:07   #1213
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Aaa miałam już kiedyś pytać - skąd bierzesz pomysły na te zdrowe dania ? Jakby co to jestem chętna na zapisywanie w razie wu pisz ich jak najwiecej
Jakie naleśniki robiłaś ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wychowałam się w domu, gdzie Babcia i siostra Mamy mają cukrzyce i dużo rzeczy weszło mi w krew
niektórych rzeczy w ogóle nie używam z przyzwyczajenia np. nie zagęszczam sosów mąką, a nawet śmietaną.
Przy robieniu ciasta/ pizzy/ chleba mieszam pół na pół mąkę pszenną z wieloziarnistą ( z samej wieloziarnistej nie mogę ogarnąć czasem i mi nie wychodzą ), zamiast bułki tartej posypuje blachę otrębami
Używam mnóstwo ziarenek do wszystkiego, od ciast, po sałątki, mięsa, sos do spaghetti
Dużo warzyw jemy, kasz, zarówno na obiad, jak i śniadanie- placki z kaszy+ owoców super!

A przepisy lubię z oglądać z kwestii smaku. Obiadowe, sałatkowe modyfikuje wedle tego, co jest w lodówce, na co mam ochotę, na co jest sezon.
Ale ciast się trzymam przepisów (mniej cukru + podmiana mąki tylko), zawsze wychodzą.

A naleśniki na wodzie (Młody nie je mleka krowiego), z mąką pszenną i owsianą. Do tego "sałatka owocowa" czyli to co było skrojone i wymieszane w misce
Mój Mąż nasmażył cały stos, więc jeszcze na dzisiaj będzie

mogę pisać, co jem hehe ale u mnie jeden obiad na 2- 3 dni, więc wiesz, bez szaleństwa
Stary 2017-10-20, 10:07   #1214
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
A slodkie te mandarynki w biedronce ? Nie lubię takich kwaśnych.
Podobno kwaskowe. Ja też lubię lekki kwasek, ale auta nie mam i nie pojadę po nie . Idę ogarniać kuchnię powoli, póki mdłości nie ma. Niedługo rodzice przyjadą, chcę żeby było czysto
Stary 2017-10-20, 10:07   #1215
blaira
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7812606 1]Mam też z ambition parę i są spoko : ) kupowałam w outlecie w factory, ale online w dajar i wszędzie są dostępne. Garnki mnie mało rozczulają, nie umiem nawet powiedzieć czy mają grube dno 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

To idę szperać dalej po internecie. Dzięki

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja Was chyba dziś pytaniami zasypię ale mam jeszcze jedno i to może bardziej do mam które już rodziły? Jestem w 9tc a mam wrażenie, że jestem jak balon na brzuchu, mam takie wzdęcia/brzuch ciążowy? Mam koszule ubraną i wrażenie, ze mi guziki na brzuchu postrzelają. siostra mi mówiła, że przy drugiej i kolejnej ciąży szybciej widać brzuch. Też tak miałyście/macie? Jeśli i wy pierworódki macie też takie uczucie i szybko Was wydęło to chętnie się o tym dowiem
Brzuszek może i jest ale to raczej wzdęcia + macica.
Ja z tych co moje BMI przed ciążą było raczej niedowagą...a teraz to mam wrażene że same boczki i wałki mam

Cytat:
Siedze z TŻ u dentysty.
Słuchajcie co się stało.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

A jeśli chodzi o lakiery hybrydowe to uzywam semilaca , kilka z aliexpres i jakies z allegro - tanie ,bo za 13 zł sztuka a bardzo fajne polish cos tam w nazwie.
Ojoj biedny.
Jedynki to najbardziej "reprezentatywne" ale teraz będzie miał nówkę sztukę i uśmiech jak ta lala.

Mój kiedyś miał uzupelnianą jedynkę i lekarz jakoś źle spolerował...to mojego to tak drażniło że pilniczkiem w domu wyrównywał, dodam że od przodu.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-20, 10:09   #1216
polasia
Wtajemniczenie

Malinka współczuję sytuacji, bo teraz pewnie poleci Wam kilka tys żeby to zrobić. Nie znam się na tym ale chyba zwykle korony nie wystarcza jeśli nie mają się na czym trzymać, a tak to implanty, droższe.. Ale piękny uśmiech to taka pewność siebie, że moim zdaniem każde pieniądze bym wydała gdybym miała taki problem 🙁

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:10   #1217
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
To idę szperać dalej po internecie. Dzięki

Brzuszek może i jest ale to raczej wzdęcia + macica.
Ja z tych co moje BMI przed ciążą było raczej niedowagą...a teraz to mam wrażene że same boczki i wałki mam

Ojoj biedny.
Jedynki to najbardziej "reprezentatywne" ale teraz będzie miał nówkę sztukę i uśmiech jak ta lala.

Mój kiedyś miał uzupelnianą jedynkę i lekarz jakoś źle spolerował...to mojego to tak drażniło że pilniczkiem w domu wyrównywał, dodam że od przodu.
Pilniczkiem nieźle
Stary 2017-10-20, 10:19   #1218
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Teraz mam po 2tyg kw zawsze miałam tak po 3-4 tyg, a pod koniec ciąży co 2tyg a czasem nawet co tydzień �� teraz mam wizytę w pon i będę w 10tyg więc kolejna za 2-3tyg żeby zrobić prenatalne ��

No to takie niefajnie piątki przybijamy sobie �� zdrowia dla teścia, żeby mąż szybko wrócił do domu ��

Zwolnienie nie może być dłuższe niż 30 dni, wtedy żaden ZUS się nie przyczepi. Czyli wizyty normalnie mogą być nawet co 4 tyg, ale wiadomo że jak częściej wizyta, tym i my spokojniejsze ��

Do rossmanna rzadko chodzę, ciekawe czy u mnie są, na próbę bym kupiła z jeden czy mi pasuje ��

W ogóle szwagierka ma dziś przyjść na paznokcie. Wczoraj jak mnie zobaczyła, a wyglądałam bardzo źle, to pytała czy dam radę, bo jeśli nie to umówi się do kosmetyczki. Jej zrobię i chyba swoje też skróce bo mi przeszkadzają już, za długie są ��
jak się ZUS ma przyczepić, to się przyczepi.
zależy od oddziału. Są takie, co kontrolują mocno. Ale to też ich praca. Jak nas odwiedzą, to odwiedzają, żeby sprawdzić, czy nie pracujemy w trakcie zwolneinia. Jak napiszą pismo do zakładu pracy to celem wytłumaczenia zasadności nasego zatrudnienia/ wysokości pensji/ podpisania umowy itd,
oni mają za zadanie kontrolować, my odpisać im ładnie, jak jest i tyle a jak nie to w sądzie pracy strasznie nie jest :P

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Dzień dobry Paniom

U was też tak mgliście i ponuro?
Myślałam, że gdzieś pojadę do miasta polatać...a na razie mi się nie chce ruszyć.

Mnie mąż poprosił by zrobić dziś na obiad.

Ja mam te z Rossmana i z allegro Black Lady, jeszcze nie mam opinii.
Dziś zamierzam sobie zrobić to się podzielę opinią.

Ale smaka robicie na te mandarynki, a wczoraj byłam i się skusiłam na winogrona.

A takie oleiste kropelki do ucha? Ototalgin, jest na bazie kwasu salicylowego...ale niestety nie piszę nic o stosowaniu w ciąży tzn piszę żeby się skonsultować.
Mi zawsze pomagały, choć przyjemne nie jest bo to oleiste bardzo.

Ogólnie co ok 3 tyg, ale teraz zaczynam maraton bo co poniedziałek mam wizytę

Mam tak samo.

Dziewczyny potrzebuję porady kuchennej.
Muszę zmienić garnki na kuchnię indukcyjną.
Zależy mi na nieprzywieraniu i raczej grubym dnie...oraz by nie musiała wydać krocie.
u mnie piękne słońce!
aż przyjemniej od razu. Jak było buro, to jakoś i mi ponuro w środku od razu...

a co do GARNKÓW na INDUKCJĘ
zobacz w ofercie ikei. Moja siostra jest bardzo zadowolona. Ma cały komplet jakiejś super hiper firmy za kupę kasy, który dostała w prezencie ślubnym od Teściów, ale te pierwsze ikeowskie świetnie jej służą i dużo tańsze.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Dziękuję, ale do Ikei mi nie po drodze nigdy, dlatego liczę na zakup przez internet.
to fiskars może?

Edytowane przez nalesnikona
Czas edycji: 2017-10-20 o 10:24
Stary 2017-10-20, 10:24   #1219
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:26   #1220
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
zależy od oddziału. Są takie, co kontrolują mocno. Ale to też ich praca. Jak nas odwiedzą, to odwiedzają, żeby sprawdzić, czy nie pracujemy w trakcie zwolneinia. Jak napiszą pismo do zakładu pracy to celem wytłumaczenia zasadności nasego zatrudnienia/ wysokości pensji/ podpisania umowy itd,
oni mają za zadanie kontrolować, my odpisać im ładnie, jak jest i tyle a jak nie to w sądzie pracy strasznie nie jest :P

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

u mnie piękne słońce!

zobacz w ofercie ikei. Moja siostra jest bardzo zadowolona. Ma cały komplet jakiejś super hiper firmy za kupę kasy, który dostała w prezencie ślubnym od Teściów, ale te pierwsze ikeowskie świetnie jej służą i dużo tańsze.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

to fiskars może?
Fiskars byłyby super, ale ta cena
Jeszcze popatrzę na te ikeowieskie.
Stary 2017-10-20, 10:30   #1221
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Siedze z TŻ u dentysty.
Słuchajcie co się stało.

ojej, ale zrobią nowe i będzie dobrze😌tylno pewnie będzie to troszkę kosztować

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:31   #1222
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ojej, ale zrobią nowe i będzie dobrze😌tylno pewnie będzie to troszkę kosztować

Pewnie tak.
:/
Stary 2017-10-20, 10:34   #1223
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie piękne słońce!

to fiskars może?
Ależ oczywiście 😉 tylko częściej kontrolują te na dg i z kodem leżącym 😉

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-20, 10:37   #1224
_groooszek_
Zakorzenienie

Boże telepią mi się ręce jakbym miała delirium

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:45   #1225
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Fiskars byłyby super, ale ta cena
Jeszcze popatrzę na te ikeowieskie.
a dajar, co pisała Rumiankowa też u mnie w factory w outlecie
mam kilka rzeczy tej firmy AMBITION i kulturalne są . może garnki też się sprawdzą

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście 😉 tylko częściej kontrolują te na dg i z kodem leżącym 😉
myślę, że na pewno...

ale lubią też sprawdzać, jak ktoś się świeżo zatrudnił, miał podniesioną pensje niedługo przed zajściem w ciążę, albo zwiększył etat.

Mój oddział zusu lubi "przetrzepać". W pierwszej ciąży skończyło się w sądzie pracy. Miałam podniesioną pensję po kilku latach pracy chyba z 4 miesiące wcześniej ( o uwaga 100 złotych a w drugiej pracy przeszłam z umowy zlecenie na 1/4 etatu pół roku przed zajściem w ciążę)
Pełnomocnik zusu nawet się nie pojawił na rozprawie. I sąd przyznał mi zaległe świadczenia. Ile pism się napisałam wtedy, nakserowałam dowodów mojej pracy, ludzie. Śmiać mi się chciało trochę, bo to było kuriozalne dla mnie. Jeszcze moje zwolnienia nie były ciągiem. Tylko na początku dwa tygodnie, tydzień przerwy i tak kilka razy. A pod koniec ciąży wróciłam na miesiąc ? 1,5? jeszcze pozamykać kilka spraw.

teraz już podchodzę do tego właśnie tak, że jak mają skontrolować to będą. Wprawę w pisaniu odwołań już mam
Stary 2017-10-20, 10:47   #1226
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
My jedziemy jutro z Tżtem na galę mma, także mi humor dopisuje bo i on szczęśliwy Póki co jak wyżej pisałam ucho mnie boli, ale piątuunio też robi swoje i nie jest tak źle
Dobrze, że umiesz się cieszyć z małych rzeczy! Tak trzymaj ;*

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Miałam sie dzisiaj ogarnąć. Umyć głowę, ale z tym uchem, wolę nie ryzykować, jak myślicie ?
Ooo ale fajnie z ta galą zazdeaszczam
Cytat:
Są mało widoczne, ale zawsze mówię że z lewej ręki proszę i do tej pory nikt nie miał problemu, a ta mi się w nadgarstki wkłuwała
Ała :/ oby obylo sie bez siniakow!

Mnie glukoza tez nie ruszyla a sie balam bo naczytalam sie ze to takie straszne
Cytat:
Ja mam wrazenie ze mi brzuch wywalilo jakbym byla co najmniej w 4-5 miesiacu. Wlasnie tez slyszalam ze w drugiej ciazy szybciej widac i to mi sie potwierdza.

A co do lakierow to semilac mnie uczula, jak tylko pomaluje nim to zaraz czuje pieczenie :/ uzywam Nesse (ness?) I jest dla mnie calkiem ok z ali tez mam kilka

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!

Edytowane przez reniferek01
Czas edycji: 2017-10-20 o 10:49
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:48   #1227
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A myślałam, żę to przez to że tryb leżący mam. Niestety też sporo wody się w nas zbiera, bo w tłuszczyk bym się wbiła igłą, a tak nie jest.

Cytat:
Ale jesteś już po badaniu? Organizm pewnie tak zareagował po tym szoku glukozowym.

Cytat:
mam kilka rzeczy tej firmy AMBITION i kulturalne są . może garnki też się sprawdzą
Właśnie skłaniam się ku ambition. muszę już coś zamówić bo moja emalia już dogorywa i wszystko się już przypala...nawet ziemniaki
Stary 2017-10-20, 10:52   #1228
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Moje zyly tez ladne do pobieraniaa uciskacie miejsce wklucia bo mi tak zawsze mowia zeby uciskac i nie mam siniakow
Cytat:
Ja już po wizycie. Okazało się, że ucho czerwone więc dostałam krople Dicortineff (na ulotce jest napisane, że nie zaleca się w ciąży ale żeby skonsultować z lekarzem) cóż, skoro doktor przepisała to biorę, chyba wie co robi... Gardło też czerwone ale lekko, mam psikać tantum verde No i glukozę mam odstawić na potem, chyba, że bol ustąpi do poniedziałku to wtedy śmiało mogę iść na badanie. Twierdzi, że to przeziębienie moze wpłynąć na wynik badania, więc czekam

Groszek
pomarańcze z goździkami uwielbiam! Tzn, nie jadam, chodzi o uwielbienie do zapachu
Moja corka miala teraz te krople na ucho,pomogly
Cytat:
U mnie brzuch w pierszej ciazy byl pozno w 5 moze 6 mcu dopiero,a teraz na poczatku wieczorami mialam spory brzuszek ale to chyba bardziej wzdecia bo czasem miala wrazenie ze mi peknie ten brzuch a teraz mam wrazenie ze nie widac nawet za specjalnie a to prawie 14tc,a to co widac to bardziej tluszczyk bo mieciutki
Cytat:
Siedze z TŻ u dentysty.
Słuchajcie co się stało.

Kurcze kiepsko z tymi zebami,moj brat ma jedynke nadlewaną,no zabaczycie co dentysta wam powie,oby Was za bardzo nie wykonczylo finansowo
A ja jeszcze mam pytanko do Wasuzywacie jakiegos płynu/żelu do higieny intymnej?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Moze z glodu bo przeciez bylas na czczo
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 10:56   #1229
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Moje zyly tez ladne do pobieraniaa uciskacie miejsce wklucia bo mi tak zawsze mowia zeby uciskac i nie mam siniakow

Moja corka miala teraz te krople na ucho,pomogly

U mnie brzuch w pierszej ciazy byl pozno w 5 moze 6 mcu dopiero,a teraz na poczatku wieczorami mialam spory brzuszek ale to chyba bardziej wzdecia bo czasem miala wrazenie ze mi peknie ten brzuch a teraz mam wrazenie ze nie widac nawet za specjalnie a to prawie 14tc,a to co widac to bardziej tluszczyk bo mieciutki

Kurcze kiepsko z tymi zebami,moj brat ma jedynke nadlewaną,no zabaczycie co dentysta wam powie,oby Was za bardzo nie wykonczylo finansowo
A ja jeszcze mam pytanko do Wasuzywacie jakiegos płynu/żelu do higieny intymnej?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Moze z glodu bo przeciez bylas na czczo
Czekam teraz za TŻ bo będzie mieć wyrywany korzeń z tego zęba :/ i sie dowiemy kiedy można będzie wprawić.

Ja uzywam zawsze płynu do higieny intymnej.
A jak miałam jakiś czas temu infekcje to mylam się tam szarym mydłem. A tak to płyn.
Stary 2017-10-20, 10:58   #1230
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

myślę, że na pewno...

ale lubią też sprawdzać, jak ktoś się świeżo zatrudnił, miał podniesioną pensje niedługo przed zajściem w ciążę, albo zwiększył etat.

Mój oddział zusu lubi "przetrzepać". W pierwszej ciąży skończyło się w sądzie pracy. Miałam podniesioną pensję po kilku latach pracy chyba z 4 miesiące wcześniej ( o uwaga 100 złotych a w drugiej pracy przeszłam z umowy zlecenie na 1/4 etatu pół roku przed zajściem w ciążę)
Pełnomocnik zusu nawet się nie pojawił na rozprawie. I sąd przyznał mi zaległe świadczenia. Ile pism się napisałam wtedy, nakserowałam dowodów mojej pracy, ludzie. Śmiać mi się chciało trochę, bo to było kuriozalne dla mnie. Jeszcze moje zwolnienia nie były ciągiem. Tylko na początku dwa tygodnie, tydzień przerwy i tak kilka razy. A pod koniec ciąży wróciłam na miesiąc ? 1,5? jeszcze pozamykać kilka spraw.

teraz już podchodzę do tego właśnie tak, że jak mają skontrolować to będą. Wprawę w pisaniu odwołań już mam
No to Ci współczuję doświadczeń. Bo może i teraz podchodzisz do tego z przymrużeniem oka, to wtedy Ci pewnie do śmiechu nie było 😕

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ja kiedyś używałam, do czasu kiedy położna mi odradziła. Powiedziała że lepiej tym samym co całe ciało, żeby zbytnio nie wyjałowić sobie tych miejsc bo później szybko o infekcje.

Edytowane przez polasia
Czas edycji: 2017-10-20 o 10:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości