Która zamiast uczyć się do sesji czyta forum?:) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-13, 14:19   #1201
asia_z
Zakorzenienie

Dot.: Która zamiast uczyć się do sesji czyta forum?:)

no właśnie Justyna witamy coraz więcej nas tu jest ja się uczę, ale jakoś nie mogę się stąd wygonić, więc a to zerkam do notatek, a to tutaj ja nie wiem jak zalicze, ale musze
Stary 2007-01-13, 14:25   #1202
justyna_dt
Zakorzenienie

asia to na trzy-czte-ry przestajemy pisać bo się nie wygonimy

Albo nie, nie przestawajcie! Muszę się przecież jakoś oderwać od nauki! Choć na chwilę!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 14:33   #1203
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
mysza A ja Cię pamiętam z innego jeszcze wątku razem maturę zdawałyśmy na prywatnych wiadomościach No ja też staram się to łączyć. Piszę notatki, czytam i uczę się, ale jak tylko w Panelu pojawi mi się, że ktoś pisał, to od razu zerkam nie żebym uciekała od nauki Ale podobno nadmiar ambicji jest szkodliwy (mam to na egzaminie z psychologii), więc nie ma się co przeuczać
A wiesz co, tu bym się nie zgodziła co do tego nadmiaru ambicji, bo u mnie na egzamin z socjologii wystarczyło nauczyć sie definicji i generalnie najważniejszych rzeczy, które na wykładzie były wypunktowywane, a ja nauczyłam się także rozwinięć tych punktów (co na sam egzamin nie było już potrzebne) ale za to udało mi się jako-tako napisać kolokwium z socjologii, czego bez nauki rozwinięć podpunktów bym nie zrobiła.
Jeśli chodzi o efekty moich starań - trzeba będzie poczekać do najbliższego piątku
Stary 2007-01-13, 14:40   #1204
justyna_dt
Zakorzenienie

mysza, ale to nie nadmiar ambicji to jest raczej wskazane, uczysz się tyle ile uważasz za wystarczające dla Ciebie, a nie jak najwięcej. Ja powoli uczę się jak najmniej

Stary 2007-01-13, 14:57   #1205
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia, mój Ty mistrzu dzięki za lanie
A no tak, ja też zaczynam zaliczenia w przyszłym tygodniu, pierwsze konkretne z piątek, a od poniedziałku zaliczenia ze średniej z kolosów.
Ja sesję zaczynam 29.01, kończy się 14.02. Pierwszy egzam mam 31.01 - 2.02 (jeszcze nie znam terminu), drugi 9.02, a po sesji 3 dni przerwy międzysemestralnej. Liczę na więcej, bo na pewno będzie dużo poprawkowych u innych ludzi, a mam nadzieję, że mi się uda tego uniknąć.
malina - ja jestem po pierwszej kawce i dwóch Asparginach - polecam, po nich nie jestem senna i lepiej mi się myśli zwłaszcza nad językoznawstwem i fonologią
Dla poprawkowiczów nie wydłuża się przerwy międzysemestralnej Zdają te poprawki już w semestrze letnim [chyba że egzaminator wyznaczył termin w czasie przerwy, czasem poprawka jest nawet jeszcze podczas tej samej sesji]. Zresztą okres sesji poprawkowej trwa do 31 marca i do tego dnia można oddawać indeksy [nawet Ci, co zdali terminowo]. Przynajmniej u mnie tak jest.

Ps. Jak widać, siedzę tutuj. Jeszcze się na poważnie nie zaczęłam uczyć Przepisuję notatki i porządkuję xerówki, a w międzyczasie jeszcze obiad trzeba ugotować
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 14:58   #1206
Karolinna
Raczkowanie

Talking Dot.: Która zamiast uczyć się do sesji czyta forum?:)

ja juz finiszuje znaczy koncze to moja ostatniutka sesja... za troche ponad pół roku bede panią mgr inż. (jak dobrze pójdzie)... no i jak zawsze nie mam najmniejszych checi do nauki (ale projekty mam juz zrobione)
Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu
Ty i ja

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png

Waiting for my only miracle.

Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*]
Karolinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 15:07   #1207
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Dla poprawkowiczów nie wydłuża się przerwy międzysemestralnej Zdają te poprawki już w semestrze letnim [chyba że egzaminator wyznaczył termin w czasie przerwy, czasem poprawka jest nawet jeszcze podczas tej samej sesji]. Zresztą okres sesji poprawkowej trwa do 31 marca i do tego dnia można oddawać indeksy [nawet Ci, co zdali terminowo]. Przynajmniej u mnie tak jest.

Ps. Jak widać, siedzę tutuj. Jeszcze się na poważnie nie zaczęłam uczyć Przepisuję notatki i porządkuję xerówki, a w międzyczasie jeszcze obiad trzeba ugotować
Ally, u mnie na uczelni poprawki są ok. 2 tygodnie po sesji, sesja poprawkowa trwa u nas do 31 marca. Nie chodzi mi tu o całkowite wolne, ale o dużo zajęć odwołanych z powodu poprawek itp. może mi się uda nie być tą, która jest powodem odwołania zajęć i zaliczę wsio w pierwszym terminie choć nie powiem, mam poważne wątpliwości.
Ja xerówki już mam w miarę ułożone, ciągle przepisuję notatki, ale ja to lubię - tym właśnie odciągam się od nauki chociaż tyle, że przez to przepisywanie też czegoś się uczę.

Karolinna - mgr inż. to brzmi dumnie ja się będę cieszyć jak będę miała licencjata

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 15:33   #1208
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż tyle, że przez to przepisywanie też czegoś się uczę.
Też tak sobie tłumaczę
Stary 2007-01-13, 15:40   #1209
Karolcia_Tomeczka
Rozeznanie

GG do Karolcia_Tomeczka

we wtorek zaliczam kolokwium opisowej i zamiast sie uczyc to robie wszystko zeby tylko nie isc do ksiazek
Stary 2007-01-13, 15:41   #1210
Klariska
Wtajemniczenie

Zgońcie mi tego Leniwca z plecow Jak mysle ile mam sie nauczyc to mnie to przeraza i plakac mi sie chce.

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 15:44   #1211
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia_Tomeczka Pokaż wiadomość
we wtorek zaliczam kolokwium opisowej i zamiast sie uczyc to robie wszystko zeby tylko nie isc do ksiazek
Karolcia, jak ja Ci zazdroszczę też bym chciała zaliczyć opisówkę :/ a jak znam życie, to środową poprawkę zawaliłam na całej linii... dowiem się pojutrze.

Cytat:
Napisane przez Ally83
Też tak sobie tłumaczę
Ależ to bardzo dobre tłumaczenie

Cytat:
Napisane przez Klariska
Zgońcie mi tego Leniwca z plecow Jak mysle ile mam sie nauczyc to mnie to przeraza i plakac mi sie chce.
Dlatego przepisuję notatki, wtedy stwarzam złudzenie uczenia się i mam trochę mniej wyrzutów sumienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 15:49   #1212
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Pierwsza przyznaję się bez bicia I dobrze mi z tym
Pozdrawiam wszystkie studentki
ja tez sie przyznaje w poniedzialek egzamin a ja sobie siedze w najlepsze przed kompem i jeszcze rozwazam wyjscie do przyjaciolki... achhhhh ta silna wola a raczej jej brak
Lil' Hottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 15:55   #1213
asia_z
Zakorzenienie

ja się wylogowałam na póltorej godziny, zeby się pouczyć i już wiem o co chodzi teraz zostało mi najgorsze (dla mnie ) pisanie wielowątkowych programów w javie ale tymczasowo sobie przerwę zrobiłam
u mnie z sesją jest tak, ze pierwszy tydzień to są pierwsze terminy, potem w tyg od 5.02 do 9.02 jest sesja poprawkowa, a 3 terminy bądź egzaminy komisyjne są już podczas przerwy semestralnej a jeśli egzamin jest posesyjny to można do końca września chyba zaliczać bo to zależy od uczelni czy jest rozliczenie roczne czy semestralne.. u mnie jest akurat roczne (to jest z tym dobrze, że niektóre przedmioty z zimowego semestru moge zaliczać do września no i cały rok pracuje na stypendium ).. z tym, że I rok ma inne zasady i rozliczenie semestralne i oni muszą oddać indexy do końca przerwy międzysemestralnej
Stary 2007-01-13, 15:57   #1214
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lil' Hottie Pokaż wiadomość
ja tez sie przyznaje w poniedzialek egzamin a ja sobie siedze w najlepsze przed kompem i jeszcze rozwazam wyjscie do przyjaciolki... achhhhh ta silna wola a raczej jej brak
A z czego egzamin?

Stary 2007-01-13, 15:59   #1215
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja się wylogowałam na póltorej godziny, zeby się pouczyć i już wiem o co chodzi teraz zostało mi najgorsze (dla mnie ) pisanie wielowątkowych programów w javie ale tymczasowo sobie przerwę zrobiłam
u mnie z sesją jest tak, ze pierwszy tydzień to są pierwsze terminy, potem w tyg od 5.02 do 9.02 jest sesja poprawkowa, a 3 terminy bądź egzaminy komisyjne są już podczas przerwy semestralnej a jeśli egzamin jest posesyjny to można do końca września chyba zaliczać bo to zależy od uczelni czy jest rozliczenie roczne czy semestralne.. u mnie jest akurat roczne (to jest z tym dobrze, że niektóre przedmioty z zimowego semestru moge zaliczać do września no i cały rok pracuje na stypendium ).. z tym, że I rok ma inne zasady i rozliczenie semestralne i oni muszą oddać indexy do końca przerwy międzysemestralnej
Ano właśnie, pierwszy rok. U nas pierwszy też ma chyba ciut inne zasady, ale z reguły takie są, jak pisałam. Ally, a Ty co studiujesz? Informatyka, elektronika, elektrotechnika? poznaję po javie, mój TŻ jest na elektrotechnice i miał chwilę z nią styczność, a ja ogólnie też się tym bawiłam raczej dla przyjemności bo gdybym miała się tego uczyć, to bym zwariowała

EDIT: Dobra, moje miłe panie, koniec zabawy, wyłączam forum, wyłączam muzykę i idę się poważnie dokształcać (trenuję silną wolę ). Pojawię się później

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 16:03   #1216
Klariska
Wtajemniczenie

Ja jestem na zarządzaniu i inżynierii produkcji Czyli duuuzo matmy, ekonomi i troche informatyki(udusilabym tego, kto dal do tego kierunku informatyke+ programowanie w Pascalu itp.) A wy jakie kierunki studiujecie?
Skonczylam porzadkowanie... czas na całki (chyba nieszybko napisze, bo za daleko do kompa , a wyginac w rozne dziwne pozy mi sie nie chce )

Dziewczyny mam problem z jedna calka. Nie chodzi mi o rozwiazanie jej. Czy w metodzie całkowania przez części moge zamieniac kolejnosciami u i v`(na v` i u)??

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 16:03   #1217
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Ano właśnie, pierwszy ro. U nas pierwszy też ma chyba ciut inne zasady, ale z reguły taie są, jak pisałam. Ally, a Ty co studiujesz? Informatyka, elektronika, elektrotechnika? poznaję po javie, mój TŻ jest na elektrotechnice i miał chwilę z nią styczność, a ja ogólnie też się tym bawiłam raz\czej dla przyjemności bo gdybym miała się tego uczyć, to bym zwariowała
To chyba było do asia_z Z tego, co pamiętam to studiuje informatykę

Ja z kolei humanistyczne kierunki (2 nawet )
Stary 2007-01-13, 16:08   #1218
miu miu
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie sesja od 20.01. jest, a semestr letni od 12 lutego - długie macie te ferie skoro do 1 marca
Ja mam tak, jak Ally83
Stary 2007-01-13, 16:23   #1219
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Ano właśnie, pierwszy rok. U nas pierwszy też ma chyba ciut inne zasady, ale z reguły takie są, jak pisałam. Ally, a Ty co studiujesz? Informatyka, elektronika, elektrotechnika? poznaję po javie, mój TŻ jest na elektrotechnice i miał chwilę z nią styczność, a ja ogólnie też się tym bawiłam raczej dla przyjemności bo gdybym miała się tego uczyć, to bym zwariowała

EDIT: Dobra, moje miłe panie, koniec zabawy, wyłączam forum, wyłączam muzykę i idę się poważnie dokształcać (trenuję silną wolę ). Pojawię się później
Cytat:
To chyba było do asia_z Z tego, co pamiętam to studiuje informatykę

Ja z kolei humanistyczne kierunki (2 nawet )
no to ja informatykę no właśnie ja chcę tu zgłupieć, bo mnie java nie pasuje za bardzo, zwłaszcza programy wielowątkowe.. a na dodatek rzucili nas na głęboką wodę i prawie wogóle podstaw, tylko od razu jakies cuda każą pisać bardziej mi się podobają bazy danych w javie, ale to już inny przedmiot... z którego mam zaliczenie w środe, więc od poniedzialku nauka na następny .....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 16:32   #1220
Karolinna
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Która zamiast uczyć się do sesji czyta forum?:)

Cytat:
Karolinna - mgr inż. to brzmi dumnie ja się będę cieszyć jak będę miała licencjata
Pewnie i dumnie ale co z tego, lubie swoje studia bardzo chce je skończyć, no ale ciekawam czy znajdę pracee w swoim zawodzie inżynier srodowiska specjalizacj ochrona powierzchni ziemi POZDRAWIAM WSZYSTKICH INŻYNIERÓW, MAGISTRÓW I LICENCJONOWANYCH :P
Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu
Ty i ja

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png

Waiting for my only miracle.

Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*]
Karolinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 16:58   #1221
malina19
Zakorzenienie

Wy przynajmniej wiecie o co chodzi na waszych studiach bo u mnie jak na razie dla 'pierwszakow' wszytsko jest niewiadome, jeszcze kart nie mamy nie mowiac juz o wszytskich zaliczeniach
wlasnie zrobilam sobie przerwe w biofizie i od razu zrobilam kolejna kawe, ja naprawde barrrrdzo przy niej zasypiam a dopiero jest 18 , a jeszcze tyle cwiczen mi zostalo, nie chce mi sie tego robic
potrzebna mi jest jakas motywacja
a jeszcze ta socjologia i historia ja sie nie wyrobie ze wszytskim
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 17:03   #1222
asia_z
Zakorzenienie

ja już teraz wiem (w końcu już IV rok ), a na początku też się połapać nie mogłam co i jak a kart też jeszcze nie mamy, bo u nas dziekanat funkcjonuje dość dziwnie.. te panie same nie wiedzą czego chcą i co dzień mówią co innego...
ide się uczyć, dość już przerwy...
Stary 2007-01-13, 17:07   #1223
ktosia86
Zakorzenienie

Przyznaję się bez bicia,że właśnie ściemniam, że uczę się literatury a tak naprawdę to siedzę tu.Wróciłam z pracy i nie mam już siły, a naprawdę muszę się uczyć.Chya muszę sobie odciąć kabel od netu bo inaczej słabo widzę tą sesje.Niby egzamin mam jeden,ale za to kobyła straszna,reszta to zaliczenia ale z całego semestru więc to prawie jak egzaminy...Masakra
Stary 2007-01-13, 17:09   #1224
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja już teraz wiem (w końcu już IV rok ), a na początku też się połapać nie mogłam co i jak a kart też jeszcze nie mamy, bo u nas dziekanat funkcjonuje dość dziwnie.. te panie same nie wiedzą czego chcą i co dzień mówią co innego...
ide się uczyć, dość już przerwy...
no chyba mamy tak samo nie zapomne przed swietami dziekanat mowil ze nie mamy 2 stycznia wolnego pozniej ze tak na sam koniec ze nie nagle 31 styczen wiadomosc ze 2 jednak wolny, oni samo nic nie wiedza, kiedys szukalam wykladowcy i sie pytalam ich czy w sali konferencyjnej ktora jest obok czy sa obrony czy normalnie wyklady a oni ze nie wiedza
ja tez zaaz wracam do nauki
jakos nie moge znalez nic o refrakcji molekularnej
Stary 2007-01-13, 17:29   #1225
justyna_dt
Zakorzenienie

Asia - moja psiapsióła ma tak z chemią, zero podstaw, od razu chamstwo :/
Karolinna - w/w psiapsióła studiuje ochronę środowiska. Brrrr, straszny kierunek. I z pracą też podobno ciężko.
My też jeszcze nie mamy kart - mają być za 2 tygodnie. Trochę licho, bo np. jedno zaliczenie mamy już za sobą.

Ja mam 2 egzaminy w tej sesji, a czuję się jakby ich było z "pincet"

Stary 2007-01-13, 17:36   #1226
malina19
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 2 egzaminy w tej sesji, a czuję się jakby ich było z "pincet"
ja tak samo przz te wszytskie zaliczenia i zaliczenia z ocena tego jest masa a materialu naprawde duzo
zamiast wylaczyc wkoncu tego kompa to znowu przy nim siedze, ciezko widze wtorkowego kolosa
Stary 2007-01-13, 17:44   #1227
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
My też jeszcze nie mamy kart - mają być za 2 tygodnie. Trochę licho, bo np. jedno zaliczenie mamy już za sobą.
U nas karty był już daaawno, koło listopada nawet.

A co do nauki, to ja się moblizuję tak, że warto powkuwać te parę dni, pozarywać noce i siedzieć produktywnie nad ksiązkami, bo i tak trzeba zdać A jak się nie zda, to i tak potem trzeba zdać, a żeby zdać trzeba umieć Więc tak czy siak trzeba dany materiał przerobić. Inna sprawa, jaka ocena kogoś satysfakcjonuje, ja tam ambitna się zrobiłam
Stary 2007-01-13, 17:44   #1228
justyna_dt
Zakorzenienie

O tak komputer to demon, WIZAŻ! to demon Ja w ogóle średnio wszystko widzę... no cóż, "co mnie nie zabije to wzmocni"

Stary 2007-01-13, 18:24   #1229
gaga87
Zakorzenienie

Mialam sie uczyc przzyjemnego dla mnie materialu. Zaczelam i jak zobaczylam ze latwo mi wchodzi do glowy to zajelam sie czyms innym, bo pomyslalam, ze mam na to czas. oj len jest we mnie

Spac mi sie chce strasznie..

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 18:59   #1230
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Spac mi sie chce strasznie..
Taaak, zauważyłam, że spać mi się chce zawsze, jak trzeba powkuwać. Gdybym natomiast mogła się lenić, to senność odeszłaby jak ręką odjął

Ps. Nadal przepisuję notatki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości