|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
i to nie ja się zdecydowałam, TZ doszedł do wniosku, że o takim mówiłam zanim mieliśmy plany ślubne, więc podświadomie taki chciałam najbardziej Szukał i się motal przez miesiąc, a i tak ułatwilam mu sprawę, bo podałam rozmiar ![]() Lady, wiem, że refundowane są dwa, bo to powiedzieli mi w szpitalu, że ze skierowaniem mam genetyczne i pappa, i połowkowe. Mój ginekolog i tak zawsze robi USG i to z jego wpisuje wyniki do karty ciąży, więc nie będę szła gdzieś dalej. Za to wczoraj podzielilam się z TZ wiedzą, że ja mam inny monitor, a on na to, że wiedział, bo zerknal, że u mnie widać tylko byle jakie kształty i dlatego woli patrzeć się na ten lekarski IMG_20180117_140654.jpgIMG_20180117_141225.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
Ladyroses ja się wybieram. Ja mam ciążę wysokiego ryzyka i tak czy siak co dwa tygodnie muszę stawiać się na USG, ostatnio miałam UP tydzień temu w piątek, a teraz mam w czwartek za tydzień. Ja mam w ramach abonamentu więc mi to rybka. Mysle, że będę miała to USG bo
moja lekarka prowadzącą jest bardzo dokładna, nawet jak jest czegoś pewna to i tak kieruje do kogoś żeby potwierdził co ona. Na razie u mnie z ciąża jest lepiej, ale muszę obserwować łożysko, bo mam na ścianie przedniej ale dolny biegun lozyska jest w bezpośrednim kontakcie z ujściem wewnętrznym tak samo jak w pierwszej ciąży z tym że wtedy mi się ładnie podniosło, na co liczę i teraz. W pierwszej ciąży nie miałam tego USG 3 trymestru bo leżałam akurat wtedy w szpitalu.
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę na połówkowe bo mam za free ![]() A czemu mąż nie jeździ na wizyty? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;80577386]Nie mam pojęcia co to za kosz
muszę się chyba powoli zacząć edukować w tych gadżetach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak dla mnie taki kosz to strata pieniędzy, uzywałam zwykłych woreczków (jak już pieluszki capiały ) poza tym ten kosz zbyt pojemny nie jest chyba.Cytat:
![]() Cytat:
Ja na wizyty chodzę sama. Przy pierwszym bylismy razem. Teraz ktoś musi pozostałą dwójkę ogarnąć.
|
||
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że mały żyje, rośnie i ma się dobrze! To jest najważniejsze ![]() A czemu leżałas w szpitalu w pierwszej ciąży? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1206 |
|
Konto usunięte
|
Kurde dziewczyny jechalam obejrzec mieszkanie. Umowilam sie na konkretna godzine i dojazd wyszedl mi godzine ( wczesniej dzwonilam do wlascicielki). A na miejscu sie okazalo ze nieaktualne. Chyba trzeba bedzie przemeblowac jakos te nie nasze 21m , bo czarno widze znalezienie mieszkania. Juz nawet nie mowie nikomu ze mam brzuch bo to dyskwalifikuje juz na starcie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- na wynajem? w jakim mieście taki problem
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Chamstwo żeby nie zadzwonic i nie poinformować że już nieaktualne. Nie zrażaj się
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Głównie dlatego, że zostaje z małą w domu. Wizyty mam o takiej porze, że mała na bank by zasnęła w samochodzie (mamy jakieś 40 minut drogi), a każda mama wie, co znaczy drzemka o 17
![]() Poza tym nie chcę, żeby mała z nami jeździła. Może na którąś wizytę podrzucę córkę do babci i pojedziemy razem. Ale w pierwszej ciąży też wszedł raz czy dwa tylko. Jeździł ze mną zawsze, ale czekał w poczekalni. Jakoś nie widzę konieczności zabierania go na każde usg
|
#1210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, drzemka o 17.00 największe zło. Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką drzemek na siłę, jak dziecko nie chce. Może dlatego że mnie zmuszali ![]() Nigdy nie chciałam spać w dzień, więc udawalam że leżę i tak mam do dziś. Nie śpię w dzień wcale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8058524 6]2 lata temu jak szukalismy mieszkania tez sie kilka razy odbilam od drzwi. A teraz to juz mi troche ciezko jezdzic zatloczona komunikacja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A szukasz przez jakieś biuro nieruchomości czy przez olx? Niestety ale jak jest dobra cena i lokalizacja to takie mieszkania idą nawet w kilka godzin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Takie problemy są z wynajmem w Warszawie. Sama przy wynajęciu pokoju zadeklarowałam się, że idę do bankomatu po kaucję i zaraz wracam, i wracając widziałam, że dziewczyna dzwoniąca domofonem została cofnieta, że już nieaktualne. Tak to jest jak się umawia oglądających co 15 - 20 minut.
Dlatego wcale nie jestem tak optymistycznie nastawiona jak TZ do znalezienia mieszkania we Wrocławiu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Codziennie oglądamy oferty i jest ich sporo, i sprawdzamy lokalizację. Wiadomo, że teraz są jeszcze oferty na styczeń czy luty, ale by nabrać orientacji
mam taką nadzieję, zwłaszcza że to poza sezonem dla studentów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
TZ będzie pracować na/w(?) Muchoborze Wielkim, więc patrząc na mapę to bardziej Fabryczna i Krzyki (nazwy tych pomniejszych dzielnic jeszcze nie opanowalismy)
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pierwszy dzień w ciązy wkońcu odpoczełam poza odprowadzeniem Filipa do przedszkola i wyspania się w dzień nie zrobiłam nic, ani nie wyjełam ze zmywarki, ani nie zaczełam robic obiadu
tak można żyć
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj mleko bez laktozy.
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie zbieram się do robienia obiadu, wymyśliłam sobie kurczaka garam masala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Triolka ja wcale nie jem mleka krowiego ani nabiału. Swoją drogą mleko krowie doroslemu człowieku nie jest do niczego potrzebne, wręcz przeciwnie, powinno się go unikać (nie chcę wywołać afery, kto chce niech doczyta). Jestem wegetarianka, w połowie weganka i mleka piję: migdalowe, ryżowe, owsiane, sojowe
![]() W dzieciństwie miałam alergię na mleko swojej mamy z piersi i mama nie mogła mieć karmić piersią mój tz miał tak samo ze swoją mamą haha. Potem miałam uczulenie na mleko krowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstępnie umowilam UP na 1 lutego, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie wtedy 19t + 4d i zastanawiam się czy nie przełożyć jak pojawia się w przychodni kolejne terminy na luty (na razie jeszcze nie podali). Niby czytałam że lepiej jak jest już skończony ten 20 tydzień, bo wcześniej dziecko może być za małe.
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Dziewczyny jedźcie nabiał jak możecie. Ja mam niestety od wszelkich jogurtów i twarogow odruch wymiotny i efekt jest taki że mam niedobór wapnia i byłam dziś i dentysty leczyć pęknięty ząb (pękł mi chyba 2 dni po przeglądzie stomatologicznym w ubiegłym tygodniu).
|
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mniej więcej 5 tydzień plamienie ----> szpital w którym stwierdzono, że nie ma zarodka i umawianie na skrobankę, wypisałam się na swoje żądanie na drugi dzień 18 tydzień -----> szpital macica mi się stawiała kilkadziesiat razy dziennie obserwacja chyba z 5 dni i do domu 30-31 tydzień ------> szpital tachykardia u mnie do 150 uderzeń serca na minute chyba z tydzień leżałam na obserwacji, podanie sterydów w razie W na płuca, podobno taki mój urok w ciąży tyle się dowiedziałam i do domu 35 tydzień ------> bóle brzucha, silne wzdęcia, podejrzenie zatkania jelita, silne bóle w lędźwiach, konsultacje gastrologa, nefrologa, neurologa i ortopedy.... Ja ciągle na przeciwbólowych, dziecko ok i tak sobie poleżałam do 37t1d ciąża donoszona, lekarz prowadzący decyduje o planowym cc żeby nie ryzykować ze mną, dziecko z usg duże (3300 czy 3500) i ciachneli mnie. Młody równe 3kg wszystko ok i po 4 dniach do domu. Także ten tego ciąże mi nie służą, dlatego modle się, aby jakoś dotrwać do bezpiecznej granicy 32 tygodnia i co ma się dziać niech się dzieje, a najlepiej do conajmniej tego 37
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() za coś takiego ten lekarz powinien stracić prawo do wykonywania zawodu! U niektórych kobiet zarodek jest dopiero w 7-10 tc! Straszni są... Strasznie dużo przeszłas i w pierwszej ciąży i drugiej... Najważniejsze że mały jest zdrowy! Antos też na pewno będzie ![]() A będziesz miała drugą cesarke czy próbujesz sn? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i UP!
Kurczę sporo dziś załatwiliśmy, mamy już zamówione obrączki,w następnym tygodniu dogadujemy menu w restauracji, USC załatwiony,szkoła rodzenia,mejakapistki,fry zjer i kwiatki. Zaproszenia w poniedziałek,wczoraj wylicytowalam na allegro kieckę z asosa,za 40zl i chyba w niej pójdę do ślubu ![]() W nagrodę siedzę z kawką i kołaczem w super wygodnej poduszce ciążowej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8058492 1]Kurde dziewczyny jechalam obejrzec mieszkanie. Umowilam sie na konkretna godzine i dojazd wyszedl mi godzine ( wczesniej dzwonilam do wlascicielki). A na miejscu sie okazalo ze nieaktualne. Chyba trzeba bedzie przemeblowac jakos te nie nasze 21m , bo czarno widze znalezienie mieszkania. Juz nawet nie mowie nikomu ze mam brzuch bo to dyskwalifikuje juz na starcie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak wynajmowalam mieszkanie to dzwonilam tylko do ofert wrzuconych w ciągu ostatnich kilku godzin. Jesli to dobra oferta to pierwsza zainteresowana osoba bierze zwykle. Trzeba mowic ze Ci zalezy, jestes chetna na juz i sie umawiac jako pierwsza. Ale wtedy musicie byc faktycznie zdecydowani i miec jakas zaliczke do wplacenia. Na USG III trymestru ide. Moze pokazac ewentualne nieprawidlowosci w funkcjonowaniu lozyska. Bede spokojniejsza, a te 200zl juz nas nie zbawi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wstawisz zdjęcie sukienki i obrączek?![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Marmoladka strasznie dużo załatwiłaś
Agnessa współczuje przejść oby teraz już nudno do końca Czy ktokolwiek jeszcze chodzi w swoich jeansach? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

i to nie ja się zdecydowałam, TZ doszedł do wniosku, że o takim mówiłam zanim mieliśmy plany ślubne, więc podświadomie taki chciałam najbardziej 

muszę się chyba powoli zacząć edukować w tych gadżetach 

właśnie zbieram się do robienia obiadu, wymyśliłam sobie kurczaka garam masala 

oby teraz już nudno do końca