Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-17, 14:17   #1201
agugus90
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Ja raczej tylko żółte złoto jeżeli chodzi o kolory. Białego tylko dodatek może być. Nie lubie właśnie jak to oczko tak mocno wystaje dlatego chciałabym coś schowanego w obręczy. Agu pokaż na co się ostatecznie zdecydowałaś
Słabo go widać, ale stanęło na takim i to nie ja się zdecydowałam, TZ doszedł do wniosku, że o takim mówiłam zanim mieliśmy plany ślubne, więc podświadomie taki chciałam najbardziej Szukał i się motal przez miesiąc, a i tak ułatwilam mu sprawę, bo podałam rozmiar

Lady, wiem, że refundowane są dwa, bo to powiedzieli mi w szpitalu, że ze skierowaniem mam genetyczne i pappa, i połowkowe. Mój ginekolog i tak zawsze robi USG i to z jego wpisuje wyniki do karty ciąży, więc nie będę szła gdzieś dalej.
Za to wczoraj podzielilam się z TZ wiedzą, że ja mam inny monitor, a on na to, że wiedział, bo zerknal, że u mnie widać tylko byle jakie kształty i dlatego woli patrzeć się na ten lekarski IMG_20180117_140654.jpgIMG_20180117_141225.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 14:18   #1202
Agnessssa
Rozeznanie

Ladyroses ja się wybieram. Ja mam ciążę wysokiego ryzyka i tak czy siak co dwa tygodnie muszę stawiać się na USG, ostatnio miałam UP tydzień temu w piątek, a teraz mam w czwartek za tydzień. Ja mam w ramach abonamentu więc mi to rybka. Mysle, że będę miała to USG bo

moja lekarka prowadzącą jest bardzo dokładna, nawet jak jest czegoś pewna to i tak kieruje do kogoś żeby potwierdził co ona. Na razie u mnie z ciąża jest lepiej, ale muszę obserwować łożysko, bo mam na ścianie przedniej ale dolny biegun lozyska jest w bezpośrednim kontakcie z ujściem wewnętrznym tak samo jak w pierwszej ciąży z tym że wtedy mi się ładnie podniosło, na co liczę i teraz. W pierwszej ciąży nie miałam tego USG 3 trymestru bo leżałam akurat wtedy w szpitalu.
Stary 2018-01-17, 14:19   #1203
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nie, na żadne dodatkowe się nie wybieram. Wystarczy mi to, co zrobi mój gin.
Wczoraj mój gin tak mi ładnie pokazał wszystko, że też odpuszczam połówkowe dodatkowe u tego, u którego robiłam w 13tc. Chyba, że mąż będzie chciał, bo to chyba jedyna okazja, żeby był i widział (to tak a propo tego, czy mąż jeździ ze mną - nie był ani razu i chyba się nie zapowiada).
Mi też mój gin ostatnio na wizycie zrobił takie dokładne usg jak połówkowe
Ja idę na połówkowe bo mam za free

A czemu mąż nie jeździ na wizyty?

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 14:21   #1204
kalka
Zadomowienie

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;80577386]Nie mam pojęcia co to za kosz muszę się chyba powoli zacząć edukować w tych gadżetach

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Jak dla mnie taki kosz to strata pieniędzy, uzywałam zwykłych woreczków (jak już pieluszki capiały ) poza tym ten kosz zbyt pojemny nie jest chyba.

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Ja robiłam w 8 tc i będę powtarzać miedzy 24 a 28 tc. Na razie jeszcze nie brałam skierowania, bo jeszcze jest troche czasu.

Mała uwaga do osob które robią to prywatnie. Od pewnego czasu zmieniły sie przepisy i nawet prywatnie (za piniondze) nie można zrobic tego badania bez skierowania od lekarza. Mi w diagnostyce odmówili i musiałam wracać po skierowanie
U mnie nikt nic nie chciał, a podchodze do okienka i sama recytuję co chce prywatnie. Na szczescie nie musze teo robic drugi raz

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Dziewczyny będziecie się wybierać na usg 3 trymestru (między 28tc a 32tc)? To jest to ostatnie usg. Nie wiem czy wiecie, ale te z nas które miały refundowane 1 usg prenatalne (plus pappa) i 2 usg (połówkowe) nie będą miały refundowanego 3 usg (tego właśnie o które pytam). Nie jest ono w żaden sposób refundowane.

U mnie ono kosztuje 280 zł i jeśli UP wyjdzie mi poprawnie i dalej ciąża będzie przebiegać prawidłowo, mój lekarz nie stwierdzi żadnych nieprawidłowości to na to usg 3 trymestru się nie wybieram a jak u Was?

Nawet o takim czyms nie wiedziałam.

Ja na wizyty chodzę sama. Przy pierwszym bylismy razem. Teraz ktoś musi pozostałą dwójkę ogarnąć.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 14:22   #1205
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ladyroses ja się wybieram. Ja mam ciążę wysokiego ryzyka i tak czy siak co dwa tygodnie muszę stawiać się na USG, ostatnio miałam UP tydzień temu w piątek, a teraz mam w czwartek za tydzień. Ja mam w ramach abonamentu więc mi to rybka. Mysle, że będę miała to USG bo

moja lekarka prowadzącą jest bardzo dokładna, nawet jak jest czegoś pewna to i tak kieruje do kogoś żeby potwierdził co ona. Na razie u mnie z ciąża jest lepiej, ale muszę obserwować łożysko, bo mam na ścianie przedniej ale dolny biegun lozyska jest w bezpośrednim kontakcie z ujściem wewnętrznym tak samo jak w pierwszej ciąży z tym że wtedy mi się ładnie podniosło, na co liczę i teraz. W pierwszej ciąży nie miałam tego USG 3 trymestru bo leżałam akurat wtedy w szpitalu.
Wiadomo, że w Twoim przypadku też bym się wybierala na to usg Najważniejsze że mały żyje, rośnie i ma się dobrze! To jest najważniejsze

A czemu leżałas w szpitalu w pierwszej ciąży?

Stary 2018-01-17, 14:27   #1206
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Kurde dziewczyny jechalam obejrzec mieszkanie. Umowilam sie na konkretna godzine i dojazd wyszedl mi godzine ( wczesniej dzwonilam do wlascicielki). A na miejscu sie okazalo ze nieaktualne. Chyba trzeba bedzie przemeblowac jakos te nie nasze 21m , bo czarno widze znalezienie mieszkania. Juz nawet nie mowie nikomu ze mam brzuch bo to dyskwalifikuje juz na starcie.

019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 14:30   #1207
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
A czy któraś już coś wie o teście obciążenia glukoza? Mi lekarka moja na następną wizytę około 15 lutego kazała zrobić ten test już. Jak sobie przypomnę z pierwszej ciąży rzygać mi się chce na samą myśl o nim. W sumie na następną wizytę będę mieć 25 tydzień więc już czas na obciążenie glukozą ale tak tego nie chce robić
ja mam już skierowanie i wybieram się przed wizytą tj za jakies 2 tygodnie nie wspominam tego jakoś tragicznie

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

na wynajem? w jakim mieście taki problem
Stary 2018-01-17, 14:33   #1208
ladyroses
Zakorzenienie

Chamstwo żeby nie zadzwonic i nie poinformować że już nieaktualne. Nie zrażaj się

Stary 2018-01-17, 14:34   #1209
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu mąż nie jeździ na wizyty?
Głównie dlatego, że zostaje z małą w domu. Wizyty mam o takiej porze, że mała na bank by zasnęła w samochodzie (mamy jakieś 40 minut drogi), a każda mama wie, co znaczy drzemka o 17
Poza tym nie chcę, żeby mała z nami jeździła.
Może na którąś wizytę podrzucę córkę do babci i pojedziemy razem. Ale w pierwszej ciąży też wszedł raz czy dwa tylko. Jeździł ze mną zawsze, ale czekał w poczekalni. Jakoś nie widzę konieczności zabierania go na każde usg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 14:36   #1210
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Chamstwo żeby nie zadzwonic i nie poinformować że już nieaktualne. Nie zrażaj się

2 lata temu jak szukalismy mieszkania tez sie kilka razy odbilam od drzwi. A teraz to juz mi troche ciezko jezdzic zatloczona komunikacja.

019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 14:38   #1211
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Głównie dlatego, że zostaje z małą w domu. Wizyty mam o takiej porze, że mała na bank by zasnęła w samochodzie (mamy jakieś 40 minut drogi), a każda mama wie, co znaczy drzemka o 17
Może na którąś wizytę podrzucę córkę do babci i pojedziemy razem. Ale w pierwszej ciąży też wszedł raz czy dwa tylko. Jeździł ze mną zawsze, ale czekał w poczekalni. Jakoś nie widzę konieczności zabierania go na każde usg
Rozumiem

Oj tak, drzemka o 17.00 największe zło. Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką drzemek na siłę, jak dziecko nie chce. Może dlatego że mnie zmuszali

Nigdy nie chciałam spać w dzień, więc udawalam że leżę i tak mam do dziś. Nie śpię w dzień wcale

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8058524 6]2 lata temu jak szukalismy mieszkania tez sie kilka razy odbilam od drzwi. A teraz to juz mi troche ciezko jezdzic zatloczona komunikacja.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A szukasz przez jakieś biuro nieruchomości czy przez olx?
Niestety ale jak jest dobra cena i lokalizacja to takie mieszkania idą nawet w kilka godzin

Stary 2018-01-17, 14:39   #1212
agugus90
Zadomowienie

Takie problemy są z wynajmem w Warszawie. Sama przy wynajęciu pokoju zadeklarowałam się, że idę do bankomatu po kaucję i zaraz wracam, i wracając widziałam, że dziewczyna dzwoniąca domofonem została cofnieta, że już nieaktualne. Tak to jest jak się umawia oglądających co 15 - 20 minut.
Dlatego wcale nie jestem tak optymistycznie nastawiona jak TZ do znalezienia mieszkania we Wrocławiu.

Stary 2018-01-17, 14:41   #1213
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Takie problemy są z wynajmem w Warszawie. Sama przy wynajęciu pokoju zadeklarowałam się, że idę do bankomatu po kaucję i zaraz wracam, i wracając widziałam, że dziewczyna dzwoniąca domofonem została cofnieta, że już nieaktualne. Tak to jest jak się umawia oglądających co 15 - 20 minut.
Dlatego wcale nie jestem tak optymistycznie nastawiona jak TZ do znalezienia mieszkania we Wrocławiu.

Bliska mi osoba szukała kilkakrotnie mieszkania do wynajęcia we Wrocławiu. Nigdy nie miała żadnych problemów

Stary 2018-01-17, 14:44   #1214
agugus90
Zadomowienie

Codziennie oglądamy oferty i jest ich sporo, i sprawdzamy lokalizację. Wiadomo, że teraz są jeszcze oferty na styczeń czy luty, ale by nabrać orientacji mam taką nadzieję, zwłaszcza że to poza sezonem dla studentów

Stary 2018-01-17, 14:45   #1215
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Codziennie oglądamy oferty i jest ich sporo, i sprawdzamy lokalizację. Wiadomo, że teraz są jeszcze oferty na styczeń czy luty, ale by nabrać orientacji mam taką nadzieję, zwłaszcza że to poza sezonem dla studentów

A szukacie w jakis konkretnych dzielnicach?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-17, 14:46   #1216
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja mam już skierowanie i wybieram się przed wizytą tj za jakies 2 tygodnie nie wspominam tego jakoś tragicznie

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

na wynajem? w jakim mieście taki problem
W pierwszej ciazy było pyszne, w drugiej : dało się przeżyć, a w tej: miałam odruch wymiotny i połykałam co się zwracało, żeby nie kazali mi tego drugi raz pić

Cytat:
[FONT="Century Gothic"]Głównie dlatego, że zostaje z małą w domu. Wizyty mam o takiej porze, że mała na bank by zasnęła w samochodzie (mamy jakieś 40 minut drogi), a każda mama wie, co znaczy drzemka o 17

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 14:47   #1217
agugus90
Zadomowienie

TZ będzie pracować na/w(?) Muchoborze Wielkim, więc patrząc na mapę to bardziej Fabryczna i Krzyki (nazwy tych pomniejszych dzielnic jeszcze nie opanowalismy)

Stary 2018-01-17, 14:56   #1218
karolson
Zakorzenienie

Dziś pierwszy dzień w ciązy wkońcu odpoczełam poza odprowadzeniem Filipa do przedszkola i wyspania się w dzień nie zrobiłam nic, ani nie wyjełam ze zmywarki, ani nie zaczełam robic obiadu tak można żyć
Stary 2018-01-17, 15:02   #1219
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś pierwszy dzień w ciązy wkońcu odpoczełam poza odprowadzeniem Filipa do przedszkola i wyspania się w dzień nie zrobiłam nic, ani nie wyjełam ze zmywarki, ani nie zaczełam robic obiadu tak można żyć
Zazdro

Stary 2018-01-17, 15:07   #1220
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest któraś uczulona na mleko? Jak się to objawia?
Ja nigdy nie byłam....ale od paru dni co ranek po płatkach z mlekiem mam wysypkę i biegunkę!!?? Czy to możliwe że w ciąży nie toleruje mleka?
Ja swego czasu bardzo źle tolerowałam laktozę w każdej postaci i zawsze tuż po zjedzeniu czegoś z mlekiem bądź wypiciu wizyta w toalecie była konieczna, a słyszałam, że w ciąży faktycznie może się to nasilić.
Spróbuj mleko bez laktozy.

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 15:08   #1221
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Taka to pożyje właśnie zbieram się do robienia obiadu, wymyśliłam sobie kurczaka garam masala

Stary 2018-01-17, 15:18   #1222
ladyroses
Zakorzenienie

Triolka ja wcale nie jem mleka krowiego ani nabiału. Swoją drogą mleko krowie doroslemu człowieku nie jest do niczego potrzebne, wręcz przeciwnie, powinno się go unikać (nie chcę wywołać afery, kto chce niech doczyta). Jestem wegetarianka, w połowie weganka i mleka piję: migdalowe, ryżowe, owsiane, sojowe

W dzieciństwie miałam alergię na mleko swojej mamy z piersi i mama nie mogła mieć karmić piersią mój tz miał tak samo ze swoją mamą haha. Potem miałam uczulenie na mleko krowie.

Stary 2018-01-17, 15:29   #1223
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Wstępnie umowilam UP na 1 lutego, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie wtedy 19t + 4d i zastanawiam się czy nie przełożyć jak pojawia się w przychodni kolejne terminy na luty (na razie jeszcze nie podali). Niby czytałam że lepiej jak jest już skończony ten 20 tydzień, bo wcześniej dziecko może być za małe.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Dziewczyny jedźcie nabiał jak możecie. Ja mam niestety od wszelkich jogurtów i twarogow odruch wymiotny i efekt jest taki że mam niedobór wapnia i byłam dziś i dentysty leczyć pęknięty ząb (pękł mi chyba 2 dni po przeglądzie stomatologicznym w ubiegłym tygodniu).
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 15:37   #1224
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomo, że w Twoim przypadku też bym się wybierala na to usg Najważniejsze że mały żyje, rośnie i ma się dobrze! To jest najważniejsze

A czemu leżałas w szpitalu w pierwszej ciąży?

Mniej więcej 5 tydzień plamienie ----> szpital w którym stwierdzono, że nie ma zarodka i umawianie na skrobankę, wypisałam się na swoje żądanie na drugi dzień

18 tydzień -----> szpital macica mi się stawiała kilkadziesiat razy dziennie obserwacja chyba z 5 dni i do domu

30-31 tydzień ------> szpital tachykardia u mnie do 150 uderzeń serca na minute chyba z tydzień leżałam na obserwacji, podanie sterydów w razie W na płuca, podobno taki mój urok w ciąży tyle się dowiedziałam i do domu

35 tydzień ------> bóle brzucha, silne wzdęcia, podejrzenie zatkania jelita, silne bóle w lędźwiach, konsultacje gastrologa, nefrologa, neurologa i ortopedy.... Ja ciągle na przeciwbólowych, dziecko ok i tak sobie poleżałam do 37t1d ciąża donoszona, lekarz prowadzący decyduje o planowym cc żeby nie ryzykować ze mną, dziecko z usg duże (3300 czy 3500) i ciachneli mnie. Młody równe 3kg wszystko ok i po 4 dniach do domu.

Także ten tego ciąże mi nie służą, dlatego modle się, aby jakoś dotrwać do bezpiecznej granicy 32 tygodnia i co ma się dziać niech się dzieje, a najlepiej do conajmniej tego 37
Stary 2018-01-17, 15:43   #1225
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Wstępnie umowilam UP na 1 lutego, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie wtedy 19t + 4d i zastanawiam się czy nie przełożyć jak pojawia się w przychodni kolejne terminy na luty (na razie jeszcze nie podali). Niby czytałam że lepiej jak jest już skończony ten 20 tydzień, bo wcześniej dziecko może być za małe.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Dziewczyny jedźcie nabiał jak możecie. Ja mam niestety od wszelkich jogurtów i twarogow odruch wymiotny i efekt jest taki że mam niedobór wapnia i byłam dziś i dentysty leczyć pęknięty ząb (pękł mi chyba 2 dni po przeglądzie stomatologicznym w ubiegłym tygodniu).
Ja bym chyba przełożyla UP. Mi Pani w rejestracji mówiła, że na UP lepiej później niż wcześniej. U mnie zapisują dopiero od 20+0. Sama będąc na UP będę w 21+2

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Mniej więcej 5 tydzień plamienie ----> szpital w którym stwierdzono, że nie ma zarodka i umawianie na skrobankę, wypisałam się na swoje żądanie na drugi dzień

18 tydzień -----> szpital macica mi się stawiała kilkadziesiat razy dziennie obserwacja chyba z 5 dni i do domu

30-31 tydzień ------> szpital tachykardia u mnie do 150 uderzeń serca na minute chyba z tydzień leżałam na obserwacji, podanie sterydów w razie W na płuca, podobno taki mój urok w ciąży tyle się dowiedziałam i do domu

35 tydzień ------> bóle brzucha, silne wzdęcia, podejrzenie zatkania jelita, silne bóle w lędźwiach, konsultacje gastrologa, nefrologa, neurologa i ortopedy.... Ja ciągle na przeciwbólowych, dziecko ok i tak sobie poleżałam do 37t1d ciąża donoszona, lekarz prowadzący decyduje o planowym cc żeby nie ryzykować ze mną, dziecko z usg duże (3300 czy 3500) i ciachneli mnie. Młody równe 3kg wszystko ok i po 4 dniach do domu.

Także ten tego ciąże mi nie służą, dlatego modle się, aby jakoś dotrwać do bezpiecznej granicy 32 tygodnia i co ma się dziać niech się dzieje, a najlepiej do conajmniej tego 37
5 tydzień brak zarodka i umawianie na skrobanke? za coś takiego ten lekarz powinien stracić prawo do wykonywania zawodu! U niektórych kobiet zarodek jest dopiero w 7-10 tc! Straszni są...

Strasznie dużo przeszłas i w pierwszej ciąży i drugiej... Najważniejsze że mały jest zdrowy! Antos też na pewno będzie
A będziesz miała drugą cesarke czy próbujesz sn?

Stary 2018-01-17, 15:45   #1226
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i UP!

Kurczę sporo dziś załatwiliśmy, mamy już zamówione obrączki,w następnym tygodniu dogadujemy menu w restauracji, USC załatwiony,szkoła rodzenia,mejakapistki,fry zjer i kwiatki. Zaproszenia w poniedziałek,wczoraj wylicytowalam na allegro kieckę z asosa,za 40zl i chyba w niej pójdę do ślubu

W nagrodę siedzę z kawką i kołaczem w super wygodnej poduszce ciążowej

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 15:45   #1227
pajeczyna
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8058492 1]Kurde dziewczyny jechalam obejrzec mieszkanie. Umowilam sie na konkretna godzine i dojazd wyszedl mi godzine ( wczesniej dzwonilam do wlascicielki). A na miejscu sie okazalo ze nieaktualne. Chyba trzeba bedzie przemeblowac jakos te nie nasze 21m , bo czarno widze znalezienie mieszkania. Juz nawet nie mowie nikomu ze mam brzuch bo to dyskwalifikuje juz na starcie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak wynajmowalam mieszkanie to dzwonilam tylko do ofert wrzuconych w ciągu ostatnich kilku godzin. Jesli to dobra oferta to pierwsza zainteresowana osoba bierze zwykle. Trzeba mowic ze Ci zalezy, jestes chetna na juz i sie umawiac jako pierwsza. Ale wtedy musicie byc faktycznie zdecydowani i miec jakas zaliczke do wplacenia.

Na USG III trymestru ide. Moze pokazac ewentualne nieprawidlowosci w funkcjonowaniu lozyska. Bede spokojniejsza, a te 200zl juz nas nie zbawi.

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-17, 15:47   #1228
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i UP!

Kurczę sporo dziś załatwiliśmy, mamy już zamówione obrączki,w następnym tygodniu dogadujemy menu w restauracji, USC załatwiony,szkoła rodzenia,mejakapistki,fry zjer i kwiatki. Zaproszenia w poniedziałek,wczoraj wylicytowalam na allegro kieckę z asosa,za 40zl i chyba w niej pójdę do ślubu

W nagrodę siedzę z kawką i kołaczem w super wygodnej poduszce ciążowej

No to przygotowania ruszyły pełną parą! a wstawisz zdjęcie sukienki i obrączek?

Stary 2018-01-17, 15:53   #1229
tanzanka
Zadomowienie

Marmoladka strasznie dużo załatwiłaś

Agnessa współczuje przejść oby teraz już nudno do końca

Czy ktokolwiek jeszcze chodzi w swoich jeansach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 15:56   #1230
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Marmoladka strasznie dużo załatwiłaś

Agnessa współczuje przejść oby teraz już nudno do końca

Czy ktokolwiek jeszcze chodzi w swoich jeansach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja chodzę nadal w swoich jeansach

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości