|
|
#1201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tżtówki 2013 - część XVI! :)
Cytat:
![]() Cytat:
To super! Byle tak dalej ![]() Siostra przyjechała odebrać małą. Teraz siedzę sama, będę kończyć CV po polsku (chcę znaleźć jakąś pracę zdalną z Polski), zjem coś i może potem pojadę do koleżanki na grilla, jeszcze nie wiem. Wieczorem jadę do pracy, na szczęście nie zamykam, więc nie jest źle. Mam nadzieję, że dzisiaj wygrają mecz, to się z TŻtem o 2 w nocy już zobaczę A jak nie, to dopiero jutro w nocy. Jak wrócę z pracy. A on będzie spał
|
||
|
|
|
#1202 |
|
Konto usunięte
|
Ja do 17.00 w pracy potem szybkie zakupy bo owocow i warzyw na smoothie muszę dokupić ostatnio robię sobie przynajmniej jeden dwa dziennie dla dodatkowych witamin
Potem lecę z Tż do ogrodniczego i jak będę miała sile dokończę co chce ogarnąć w ogrodzie Jutro za to wieczorem zabukowalismy kino właśnie idziemy na Jurassic Park 4DX z Tż lubimy te filmy wiec się cieszę ze przed wyjazdem dało radę ogarnąć
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
May tak to już jest, u nas też w jednym miesiącu lepiej finansowo, w drugim gorzej i potem się zastanawiamy czemu. I się okazuje, że przecież w jeden weekend robiliśmy imprezke, w drugi jechaliśmy do znajomych na działkę na weekend, potem znowu gdzieś tam, kilka razy jedliśmy na mieście bo się gotować nie chciało, tu opony do auta kupowalismy albo coś innego i milion innych powodów. I tak grosz do grosza i się zbiera
dlatego na nowo zaczęłam zapisywać wydatki, kiedyś już to robiłam ale właściwie co miesiąc to już wyglądało podobnie więc przestałam. Teraz znowu postanowiłam się za to zabrać. I tak np w kwietniu był taki słabszy miesiąc i się okazało że wydaliśmy prawie 800 zł na ubrania. Bo tż ukradli buty na silce i trzeba było kupić nowe, ja potrzebowałam jakiś cienki plaszczyk przeciwdeszczowy bo rano często padało a ja miałam albo takie zwykłe materialowe albo typowo zimowe, jeszcze coś tam doszło i proszę. W maju znowu paliwo nam wyszło dużo więcej bo jechaliśmy dwa razy na wieś. I tak w każdym miesiącu coś tak właściwie :/ w tym nas czeka wypad do Chorwacji więc też poplyniemy. No ale przecież życie to nie tylko praca ale też jakieś przyjemności Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
Czasami trzeba poluzować bo ani się nie obróci człowiek a lata zleca i się całe życie jedynie będzie pracować spać i jeść
|
|
|
|
#1205 |
|
Konto usunięte
|
Hej
|
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
piękna pogoda! Właśnie odpoczywamy z piwkiem w ogrodzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
Snapchat-1150642917.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1208 |
|
Konto usunięte
|
Ja ogarniam ogród ale później ten sam plan
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
My zaliczalismy dziś objazd po rodzinie. I nauki... które trwały 1,5 h a nie jak ostatnio 0,5 :/ nawet miło było i spoko się słuchało jak babeczka gadała o miłości, rozmowie itd. Ale później zaczęła nawijac o antykoncepcji, wymieniać milion powodów dlaczego nie można jej stosować i stwierdziła, że wiara i antykoncepcja się absolutnie wykluczają. Tu już zaczęłam ziewac i nerwowo spoglądać na zegarek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1210 |
|
Konto usunięte
|
U nas tego nie bylo na szczęście
![]() Ksiądz który nas poślubił miał kiedyś żonę która zmarła i później został księdzem, bardzo życiowy jest w ogóle i spotykamy się regularnie z nim na obiedzie czy kolacji u nas ![]() Włączyłam sobie audiobooka do robot w ogrodzie i szybko poszło później odpoczynek i teraz szykujemy się na randkę do kina |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz ksiądz też jest spoko, fajnie nam się gadalo jak był na kolędzie. Ale nauki mamy w innym kościele. Mamy w mieście ponad 20 kościołów a nauki są tylko w jednym. I każde spotkanie prowadzi ktoś inny. Jutro muszę jechać do pobliskiej wioski po swój akt chrztu, jest czynna od 7 do 8
tż na szczęście załatwił swój, rodzinka (taka właściwie to przyszywana) mu odbierze i wyśle pocztą. Najpierw ksiądz powiedział, że RODO jest i absolutnie nie może wydać. A później się okazało, że jeśli dostanie "dobrowolna ofiarę na kościół" to zapomni o ochronie danych osobowych i da co trzeba. Też się chcieliśmy do kina wybrać, ale jakoś od dłuższego czasu nie leci nic co nas interesuje... może we wtorek pojedziemy do zoo do Wrocławia, właściwie to już dawno się wybieralismy ale musialabym brać urlop bo nie chciałam się tam w weekend pchać. Teraz siedzę w domu to może skorzystamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1212 |
|
Konto usunięte
|
My oboje akurat lubimy Jurassic park także czekaliśmy na nowy film
|
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;84088766]U nas tego nie bylo na szczęście
![]() Ksiądz który nas poślubił miał kiedyś żonę która zmarła i później został księdzem, bardzo życiowy jest w ogóle i spotykamy się regularnie z nim na obiedzie czy kolacji u nas ![]() Włączyłam sobie audiobooka do robot w ogrodzie i szybko poszło później odpoczynek i teraz szykujemy się na randkę do kina Takiego księdza to ja szanuję ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Konto usunięte
|
Hej
lecę do pracy, w środę rano mam prywatnie lekarza zobaczymy co powie ale jak będzie tego samego zdania co uprzedni ze ma być zabieg lub operacja na te zatoki to zgodzę się bo się mecze chociaż mi to nie pasuje teraz kompletnie.
|
|
|
|
#1215 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Dzień dobry w kolejny upalny dzień. Przydałaby się już jesień
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
May mnie w ogóle nie chcieli ochrzcic w moim rodzinnym mieście bo moi rodzice nie mieli wtedy ślubu. I dlatego miałam chrzest w małej wsi obok. Tam proboszcz powiedział, że nie ma problemu, dziecko powinno przyjąć sakrament i on go chętnie udzieli.
NC+ nie chce mi wymienić dekodera na 4k, ewentualnie mogę sobie negocjować przy przedłużeniu umowy. Już na pewno przedłuże :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
Stella weź idź ja lato i wiosnę uwielbiam
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Aneta dziwne :/ ja mam nc+ ale na kartę tylko nie chcieliśmy dekodera bo kolejne pudlo a nagrywac bez niego mozna
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam dekoder nie przeszkadza
za niecałe 5 miesięcy się kończy umowa i nie chciałam jej na ten moment przedłużać, bo nie wiem kto wygra przetarg na Ekstraklasę - a to dla nas kluczowe Jak Polsat to bym sobie nie poogladala bo nc+ nie oferuje ich sportowych kanałów. Ale teraz mnie tak wkurzyli, że nawet jak wygrają to i tak chyba tej umowy nie przedłuże i wezmę kablówke, tam nie ma problemów ani z polsatem ani z canal+ i będę mogła sobie dobierać wszystko jak potrzebuje. A jak wezmę w pakiecie z Internetem to jeszcze mi to taniej wyjdzie. Robię paznokcie i co chwilę szukam pretekstu do przerwy, nie chce mi się... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
To nas akurat sportowe kanaly najmniej interesuja
![]() Ale już mamy angielskie pudełko, ps4 i ps VR, soundbar i wystarczy już następnego pudełka i pilota bym nie zniosła tak mam jeden do wszystkiego.Ale i tak najczęściej oglądamy z smażona czy netflixa chyba
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wlasciwie głównie sportowe + takie typu discovery, bbc earth czy canal+ discovery. Co to angielskie pudełko?
My mamy tylko ps4 i dekoder więc jakoś nie za dużo A do tv i dekodera jeden pilot więc spoko, nawet jak były dwa to jakoś mi to nie przeszkadzało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1221 |
|
Konto usunięte
|
Tżtówki 2013 - część XVI! 😊
Znaczy pudło w sensie chodzi mi o ten dekoder
kolejny rupieć hehUff ciężki dzień miałam w pracy, Tż tez, dogadzamy dziś zatem sobie kubelkiem z kfc z dostawa do domu
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2018-06-11 o 22:07 |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Aa myślałam, że żadnego nie masz. I tak się zastanawiałam co to za tajemnicze pudełko
My idziemy spać, jutro znowu wczesna pobudka... rano chcemy jeszcze ogarnąć urząd stanu cywilnego przy okazji mojego wolnego, potem jedziemy do Wrocławia. Musimy już na otwarcie być w urzędzie bo do Wro 2h drogi, w zoo pewnie trochę zejdzie, a wieczorem jeszcze zakupy trzeba będzie zrobić. Nie mogę dźwigać więc mimo siedzenia w domu jestem w tej kwestii bezużyteczna :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1223 |
|
Konto usunięte
|
Aneta
Ja dźwigać nie znoszę zakupów wiec zamawiam z dostawa do domu z Tesco większe zakupy a kupuje co zapomnę lub warzywa na bierząco
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś zamawialam z Tesco, ale jakoś mnie drażni ten sklep
w usc nic nie zalatwilismy bo system nie działał. Tylko czas stracilismy bo najpierw czekaliśmy aż ktoś się łaskawie zjawi do nas, potem były próby połączenia z systemem, później telefony do informatyków... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1225 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda ze nie udało wam się nic załatwić :/
Oby następnym razem się udało. |
|
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
"Na kościół", a potem ksiądz jeździ nowym mercem
na wsi gdzie spędzałam kiedyś całe wakacje, mieszkała rodzina księdza, siostra z trójką dzieci. Oni mieli od niego wszystko... mieli, bo matka piła i zmarła, dwójka dzieci cpala i też zmarła w wieku około 20-25 lat. Ale bardzo się chwalili, że wujek "im życie stawia". Przecież oni nigdzie nie pracowali a jeździli na zagraniczne wakacje, mieli markowe ubrania, mieli na imprezki. Cuddly ten następny raz może szybko nie nastąpić, bo po tym L4 będę miała tyle roboty, że ciężko mi się będzie z pracy zwolnić... A jak jeden dzień w tygodniu jest dłużej to akurat tż jest w pracy do 20. Może w lipcu :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na szczęście z takimi ksiezulkami nie miałam styczności
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
Hej
zbieram się do lekarza i później po do pracy
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja idę do biedry i trochę w mieszkaniu posprzątam. Ostatni dzień wolnego, ciężko to jutro widzę. Ale i tak to był bardziej urlop dla mnie niż zwolnienie lekarskie. Raczej jestem przyzwyczajona, że na zwolnieniu leżę i zdycham, a teraz w sumie nic mi nie jest i gdyby lekarz się nie uparł to już od poniedziałku bym była w pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

stary działał, ale był już... stary
miał już z 10 lat jak nie lepiej. Pod matrycę powchodzil kurz i takie dziwne cienie się przez to porobily. No i kolory tragedia, lepiej się filmy oglądało na laptopie (a nie jest to jakiś super hiper laptop tylko zwykły sredniaczek i też swoje lata ma
). 

tż na szczęście załatwił swój, rodzinka (taka właściwie to przyszywana) mu odbierze i wyśle pocztą. Najpierw ksiądz powiedział, że RODO jest i absolutnie nie może wydać. A później się okazało, że jeśli dostanie "dobrowolna ofiarę na kościół" to zapomni o ochronie danych osobowych i da co trzeba.
kolejny rupieć heh