![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Decoupage Beaux
Yyyyyy a ja nie czaję o co biega.....
![]() Segregatorek za to podoba mi się przebardzo.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Pomyślałam, że może trochę "ascetyczny" ten segregator, ale nie umiem do końca wytłumaczyć o co dokładnie mi chodzi, takie odczucie poprostu
![]() Nie każdy przedmiot musi być pełen wzorów, takie rocco-barocco ![]() Tak to jest jak się człowiek zastanawia nad jakimś przedmiotem ![]() Mam nadzieję, że nie uraziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Beaux trochę mnie nie było a Ty tu masz znowu same piękności...jeżeli segregator Ci się nie podoba ja z wielką chęcią go przygarnę tylko powiedz pod którym oknem go szukać...szkatułka i listownik rewelacja...zresztą znowu się powtarzam...super...:cmok :
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
Ładne, ładne i wcale mi się z niczym nie kojarzą. Beaux, czy w tym segregatorze, tylko grzbiet "robiłaś". Bo zastanawiam się, czy w trakcie użytkowania (otwieranie, zamykanie) nie popęka farba albo lakier na załamaniach
![]()
Pozdrawiam Ala Mój pierwszy Wordbook https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=258172&page=3 Moje papierowe próby https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post8108486 Moje Decu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171097 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczęta!
Golden nie uraziłaś, przecież sama pisałam, że mi czegoś w nim brakuje ![]() aloopa tylko wierzch robiłam. Co do użytkowania - na 100% nie popęka; nie wiem jak to wyjaśnić słownie - musiałabyś na żywo zobaczyć. Tam gdzie się zgina przy grzbiecie są takie rowki i je minimalnie polakierowałam. Segregator od nowości miał fakturę gęstej krateczki, co dało dobrą przyczepność farbie, więc nic się nie powinno wydarzyć ![]()
![]() |
#1206 |
CraftMod
|
Ufff...... jakoś udało mi się przebrnąć przez wszystkie strony. Podziwiam Twe prace, są wszystkie bardzo piękne. Najbardziej utkwiła mi w pamięci ta praca http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5133954 i zestaw podkładek wraz z pojemniczkiem na nie (takie kwiaty z tłem z jakimś pismem czy coś w tym stylu).
Jakoś mam ochotę ostatnio coś ozdobić tą techniką, zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam i czekam na następne cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
Beaux daj mi ten sedregator ja ci sie nie podoba. Jest boski!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Co prawda to nie do końca decu, ale wrzucam tutaj. Zrobiłam nalewkę z pigwy i nie omieszkałam wyżyć się na butelkach ![]() ![]() PS zastanawiam się czy nie dać po jeszcze jednym kwiatku po przekątnej, jak myślicie?
![]() |
#1209 |
Raczkowanie
|
![]()
Pomysłowe.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Jak smakuje to się okaże za pół roku
![]()
![]() |
#1211 |
Zadomowienie
|
O, Beaux, fajnie, ze coś zaczęłaś robić
![]() ![]() Nie ukrywam jednak, że bardziej mnie ta pigwówka interesuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepis wzięłam z jakiejś gazety (prawdopodobnie "Ogrody", sama ogrodu nie mam ale musiałam kupować na architekturę krajobrazu...) i zapodam: ja robiłam wszystko x4 bo tyle tej pigwy dostałam, ale daję przepis w oryginalnych proporcjach: - 30 dkg owoców pigwy lub pigwowca - 100 gram cukru - 1/4 l czystej wódki - pół szklanki płynnego miodu wielokwiatowego lub gryczanego (ja wzięłam lipowo-spadziowy) - 3-4 goździki - kawałek kory cynamonowej - 1/4 l spirytusu Owoce umyj, pokrój na ćwiartki (a jeszcze lepiej na ósemki) i usuń gniazda nasienne. Nie obieraj. Pokrojone owoce włóż do słoja, zasyp cukrem i zalej wódką. Następnie dodaj goździki i niewielki kawałek cynamonu. Słoik przykryj kawałkiem czystego płótna i obwiąż mocno sznurkiem. Odstaw na 4-5 dni w ciemne miejsce. Trzy-czterokrotnie w ciągu dnia potrząsaj słojem (ja mieszałam łychą). Gdy cukier się rozpuści, wlej miód. Przenieś słój znów na kilka dni w ciemne miejsce. Potrząsaj nim co jakiś czas, żeby miód połączył się z sokiem z owoców. Po miesiącu zlej nalewkę, filtrując przez kilkakrotnie złożoną gazę. Dolej spirytus, po czym przelej do ciemnych butelek. Odstaw na 6 miesięcy w chłodne i ciemne miejsce. Przepis autorstwa Barbary Walickiej. W necie znalazłam przepis na konfiturę z owoców pozostałych po nalewce i tez spróbuję (słoiczki pewnie też ozdobię ![]()
![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Wilekie dzięki, w przyszłym roku, jak tylko będę owocki miała na pewno spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
Super butelki.
Ja mam kilka nalewek, z tego jedna co musi 3 lata stać na miodzie ![]() Pozdoba mi się rozbienie etykiet pod konkretny napitek, bo jak będzie stało na stole albo pójdzie do kogoś w prezencie to zawsze to inaczej wygląda. Tą pigwówkę co ja mam niestety szybko się kończy bo jest przepyszna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję, że się uda
![]()
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi się ten pomysł podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
no fajne buteleczki,a przy okazcji to owoce pigwy rosna raczej na krzakach i nie wydaje mi sie aby nadawaly sie do bezposredniej konsumpcji,sa potwornie kwasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drzewka - pigwa Ale mi się botaniczny wątek zrobił ![]()
![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
fajnie sie wyżywasz-likierowo-artystycznie.Przyjemne z pożytecznym.Ja już bym nic nie dodawała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
fajnie sie wyżywasz-likierowo-artystycznie.Przyjemne z pożytecznym.Ja już bym nic nie dodawała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
niebyło mnie u ciebie wieki a tu jak zwykle cuda, szkatułka została moim nr 1
no i widzę że produkcja trwa ![]()
![]() |
#1222 |
Przyczajenie
|
Witam,
właśnie jestem po wnikliwym "studiowaniu" Waszych wypowiedzi i ogladaniu przepięknych przedmiotów zdobionych decoupage. Ja zaczynam właśnie swoją przygodę z tą techniką i dlatego znalazłam się na tym forum (jeszcze nic nie zrobiłam ponieważ czekam na klej), chciałam zobaczyć jak w praktyce wygląda praca decoupage. Pozatym po raz pierwszy jestem na jakimkolwiek forum, dlatego też nie wiem czy będę umiała się tu poruszać. Pewnie będę zagladać i ewentualnie pytać o rady jak zacznę działać. Pozdrawiam, Ania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
anula witam na Forum!
A to karciarka, którą wywiozę na działkę. Wykończona TouchMe, zastanawiam się czy nie zmienić jednak na satynę... Sorry za kiepskie fotki ![]() PS trudno się decupażuje z buldogiem na kolanach ![]()
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
karciarka super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Góra wieczka jest pomalowana jasną farbą akrylową, dopiero na to przyklejony jest motyw z serwetki
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Świetna karciarka
![]() Z lakierowaniem Ci nie doradzę- z jednej strony lekki połysk by troszkę kolory wydobył, z drugiej- mat fajnie pasuje do takiej "podstarzałej":rolley es: Chyba bym zostawiła jak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
CraftMod
|
Ale fajna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj spadł u mnie śnieg i tak mi się czegoś zimowego zachciało. Śnieg natychmiast stopniał, ale zostało pudło. Muszę jeszcze dokupić jakąś złotą tasiemkę na brzeg i będzie w sam raz na wigilijne ciasteczka (w środku pudła nie malowałam). Dopiero 3 warstwy lakieru i znów kiepskie foty.
![]() |
#1230 |
CraftMod
|
Ale super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.