|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poznańskie Śluby :D
Cytat:
|
|
|
#1202 |
|
Przyczajenie
|
Brawurkaaa Za bucikami czeka się 2 tygodnie u mnie się to ciut przedłużyło (dokładnie o 4 dni) bo zamawiałam buty przed długim weekendem.
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
no ja też tam właśnie zamówiłam dokładnie 13 maja i pani powiedziała że zadzwoni do mnie jak tylko będą.. jeszcze nie zadzwoniła.. więc to dziwne że tak długo.... sama mówiła że właśnie 2 tygodnie jest czekania, a tu już ponad 3 tyg. Zadzonie do niej dziś.
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
a jakie są ceny bucików w tym sklepie na ślusarskiej??
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
to zależy jakie będziesz chciała dodatki, bo możesz takie niesamowite buty stworzyć ze głowa boli, ale takie standartowe buciki z koralikami czy koronką sa od 120zł w górę, ja np mam całe z koralikami i płace 155zł.
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
Ja też zamówiłam buciki na ślusarskiej, zresztą kupiłam tam też moją sukienkę
![]() Buciki będę miała w kolorze ecru z satyny, bez żadnych dodatków - 125 zł Kiedyś już pojawiło się tutaj to pytanie. Znacie może kogoś kto za rozsądna cenę wypożyczył by jakiś fajny samochód do ślubu?
|
|
#1207 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ratunku...nie mam fryzjerki :/ szukam czegoś w okolicy Piątkowa Naramowic, aby za wiele nie jeździć w dniu ślubu... jeśli możecie coś podpowiedzieć to dajcie znać...tutaj, a najlepiej na PW...BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA...
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
No ja też fryzjerki nie mam ani wizażystki... i chociaż do ślubu jeszcze sporo czasu (kwiecień 2009) to zaczynam się zastanawiać, czy nie czas już sobie rezerwować jakąś. Jak myślicie? i kogo Wy byście mogły mi polecić?mam baardzo długie włosy (do pasa, własnie je ścięłam bo były jeszcze dłuższe) i szukam kogoś, kto mógłby coś fajnego z nich zrobić. Jeśli znacie jakiegoś dobrego fryzjera/stylistę i wizażstkę-piszcie!plizz
![]() No i druga sprawa- czy któraś z Was planuje bramy kwiatowe w kościele? jak myślicie-lepiej ustawić 1 sporą przed ołtarzem, taki łuk nad parą młodą a'la łuki amerykańskie, czy może kilka skromniejszych tworzących korytarz? bo ja co chwilkę zdanie zmieniam;/
|
|
#1209 |
|
Przyczajenie
|
Byłam odebrać dziś buciki. Butki śliczne tylko jedno malutkie ale - lewy jest minimalnie za duży ale to pewnie przez to że jak byłam zamówić butki to po całym dniu moje stopy były mega spuchnięte więc to pewnie dlatego.
Zobaczmy pochodze w nich po domu i się okaże. |
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
ja w przyszłym tygodniu odbieram buty.. mam nadzieje że będą pasowały..
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
ja swoje buty kupilam w plazie w wojasie.... sa w kolorze ecru z lekko satynowym polyskiem pasuja do kiecy idealnie...a bede je mogla swobodnie potem w lecie nosic wiec nie sa to buty na 1 raz
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie pany mlode!
Potrzebuje dwa garnitury lub smokingi dla chlopcow 3lata i 5lat. Moze ktoras z was podpowie mi gdzie moge kupic ,ewentualnie uszyc. |
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Jeszcze raz serdecznie dziękuję, za wszystkie miłe słowa i pomoc w przygotowaniach Za to, że byłyście ze mną myślami w tym jedynym, cudownym dniu w moim życiu![]() Wszystkim przyszłym pannom młodym życzę takiego ślubu jaki ja miałam, takiego jaki sobie wymarzyłyście i już wam zazdroszczę tych wrażeń Tego nie da się opisać i niestety nie możn powtórzyć hihiNarazie wklejam kilka fotek ze ślubu i z wesela ![]() Plener mieliśmy we wtorek i jeszcze nie odebrałam zdjęć ale obiecuje, że wkleje je później Miłego oglądania
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
ciąg dalszy
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Iwusek, przepiękne zdjęcia i Wy tacy szczęśliwi
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Iwusek mi tu narzeczony padl jak mu pokazalam wasze foty z goldwingiem to Wasz motor????
gratuluje jeszcze raz
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, my mamy brazowego, właściwie kawa z mlekiem ![]() Dziekuje
|
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby tak zostało ![]() dziękuję
|
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Iwusek!!! przepiękne zdjęcia!!!!!!!!!!!!!! ..ech.. aż mi serce zaczeło szybciej bić
cieszę się że wszystko tak b.dobrze wyszło
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze troszke fotek
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
Iwusek, gratuluję Wam z całego serca! Super foty i widać, że super ślub
Naprawdę rewelacja Iwusek, jakbyś miała chwilkę czasu, to napisz proszę jak tam dwa stawy, bo ja tam mam ślub za rok w sierpniu i wszyscy mnie straszą, że tam jest strasznie gorąco? A jak orkiestra?
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Przyczajenie
|
cześć ja też jestem ciekawa jak było w dwóch stawach bo mój ślub już 13wrzesnia tego roku.....zaczyna się stresik przed ślubem a jeszcze tyle do załatwienia...
![]()
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Juz raz pisałam na tym wątku, ale teraz moze troche sie przedstawie. Podczytuje was od kilku tygodni. Slub planujemy na koniec pażdziernika, a zdecydowalismy sie dopiero dwa tygodnie temu, wiec trzeba wszystko szybko zalatwic. Wasz watek bardzo mi juz pomógł! Dzięki ! Ślub odbedzie sie w U.S.C w Poznaniu ( z racj ze to mój drugi). Nad reszta zastanawiam sie jeszcze, narazie mam zaklepany termin w "Gospoda Młyńskie Koło" i pensjonat "Zacisze", zastanawiam sie jeszcze nad Atrium w Puszczykowie. |
|
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Chwilka czasu więc piszę
![]() Myślałam, że ta cała przed ślubna gonitwa skończy się z dniem ślubu a tu tyle do załatwiania Wymiana dokumentów, rozliczenia, imprezka z podziekowaniem dla znajomych motocyklistów, sesja zdjęciowa w plenerze, ustalanie albumu i filmu i czas tak leci, że jutro będzie 2 tygodnie po ślubie![]() Wszystko pięknie się udało zaczynając od pogody ![]() Nerwy były ale dzień przed hahaha W dniu ślubu nie zdenerwował mnie nawet fakt, że mój kochany spóźnił się ponad godzinę na błogosławieństo ![]() Fryzurka lekko się rozpłyneła w tej temperaturze ale przez to wyglądała naturalnie i wcale mi to nie przeszkadzało POLECAM!Makijaż przetrwałby jeszcze tydzień hahaha Był piękny aż do samego rana POLECAM!Sukienka - przetrwała wszystkie przydepnięcia i piruety taneczne hahahaI wzbudzała zachwyt wśród gości Sukienka na poprawiny była przedłużeniem tego cudownego uczucia POLECAM!Orkiestra - REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!! Nie pozwolili nam i gościom na ani chwilę odpoczynku! Grali wszystko, totalny mix POLECAM!!!!!!!!!!!!Restauracja - piękny klimat tego miejsca i cudowny wystrój, jedzenie pyszne i podawane ciepłe, dodam że wszystkiego było tyle że nawet po poprawinach nie udało się wszystkiego zjeść Jeśli chodzi o gorączkę na sali to było ok, a bałam się tego strasznie że się rozpłynę w tych moich halkach. Ustawili klimatyzatory a z tego co wiem to będzie tam zakładana klima na stałe tylko że na nasze wesele nie zdąrzyli. Prezes, który zajmwał się naszym weselem dał z siebie wszystko ale niestety obsługa kelnerska nawaliła na całej linii! Nie nadąrzyli nosić wszystkiego na stoły. Najgorzej było podczas obiadu kiedy wiadomo wszyscy głodni, rosół roznosili po dwie bulionówki w rękach a po rosole zanim roznieśli mięso stoły stały puste. Zrobił się spory bałagan bo kelnerzy rozstawiali po dwa półmiski warzyw koło siebie i nie panowali nad tym co gdzie kto już doniósł. Później już jakoś szło. No i jeszcze jaja były z kawą i herbatą. Mieliśmy wykupiony ryczałt także goście mogli do woli zamawiać kawę i herbatę a okazuje się, że musieli się prosić kilka razy żeby im doniesiono a niektórzy podobno płacili z własnej kieszeni! W apartamencie miała czekać na nas niespodzianka za którą zapłaciliśmy przy wystroju a tu nic! Niespodzianką była ruda woda z kranu lecąca takim strumykiem, że gdybyśmy chcieli skorzystać z wanny musielibyśmy poczekać parę godzin.Jeśli mogę coś doradzić to koniecznie ustalcie na piśmie ile będzie kosztować oświetlenie, ewentualnie muzyka na poprawiny i ile będą kasowali za jedzenie dla orkiestry, kamerysty i fotogrfa oraz dokładnie o której godzinie co ma być podawane! Z lodów radzę zrezygnować tymbardziej z gorącymi malinami bo nam się wszystko ropłyneło a kawy do deseru mało kto się doczekał. Barszcz po północy do dzika dostał tylko ten kto akurat był przy stole, później trzeba było się prosić i czekać i czekać. Podsumowując, wszystko poza obsługą kelnerską ok! Kamerzysta i fotograf - cudni ludzie!!!!!! W pełni zaangażowani w to co robią! Profesjonaliści! GORĄCO POLECAM! Plener w miłej atmosferze a podczas ślubu i wesela wogóle ich na sobie nie czuliśmy, jakby ich nie było hihihi Pierwszy taniec - wszystko według horeografii A to wszystko dzięki Kindze! POLECAM! Pochwały gości zbieramy jeszcze dzisiaj hahahaAlbumiki dla rodziców - czad i wzruszenie! Jeśli macie jeszcze jakieś pytanka to chętnie odpowiem
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Przyczajenie
|
iwusek ja mam do ciebie kilka pytań....w sumie to mam ich mnóstwo
![]() powiedz mi a za ile wam w końcu wyszło od osoby????my tez robimy poprawiny i nie wiem jak policzyć te porcje na osobę czy tak jak oni radza 2,5 na osobę starczy?zeby nie zabrakło...a z tą obsługą to faktycznie trzeba przypilnować, bo my tez mamy miec kaw i herbat do woli...ale mam nadzieje ze sie do wrzesnia nauczą szybciej roznosić ...hihi a jak sie dogadaliście z noclegami??? jaki koszt... w każdym razie jedziemy we wtorek dogadać szczegóły i to co nam nowego przyszło do głowy....dzieki za wskazówki |
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
Iwusek, jesteś przekochana! Dziękuję za te wszystkie informacje
ale może faktycznie nauczą się szybciej nosić wszystko Napisz proszę jaki wyszedł Wam koszt końcowy w Dwóch Stawach - za co ile Wam policzyli?
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Orkiestra 4000zł + dojazd z zielonej gory, grali od 18.00 do 5.00 rano, a na sali byli juz chyba od 15.00. Razem z goscmi witali nas w ogrodzie spiewajac i grajac sto lat, wszyscy goscie ustawili sie w koleczko a my podchodzilismy do kazdego po kolei i trykalismy sie szampanem
SUPER!!!!! Pozniej wszyscy razem tanecznym krokiem weszlismy na sale Orkiestra organizowala super biesiady i konkursy, wstep do oczepin byl tak smieszny, ze wszyscy pekali ze smiechu! Wyzej jest jedna fotka, na ktorej widac jak pieknie nas przebrali. Moj mezus mial garba, sombrero, miotle i inne gadzety. A ja fartuszek, gumiaki, babcina husteczke i inne A te przyspiewki do tego poprostu czad hahaha Wszyscy dobrze sie bawili. GORACO POLECAM!Jesli chodzi o koszt w dwoch stawach to wyszlo 24.000zł wszystko razem na 130 osob. Cena hotelu zalezy od liczby gosci, nasi goscie zajeli wszystkie pokoje wiec dostalismy rabat. Co do obslugi to podobno po naszym weselu wylecialo kilka osob. Podejrzewam, ze po kazdej takiej imprezie jest tam wymiana! Ci kelnerzy zachowywali sie jakby byli pierwszy dzien w pracy albo jakby wogole nie mieli pojecia o kelnerstwie! Moze my jestesmy przewrazliwieni bo znamy sie na tym troszke Wielki, ogromny minus za obsugę! Jedynie prezes jest tam niezastapiony, robil co mogl i tak wiecej niz do niego nalezalo![]() Zapomnialam wam napisac o butach! Jesli buciki to tylko taneczne!!!!!! Super wygodne i zgrabne. Przy okazji wkleje wam fotke Ale nie bierzcie satynowych bo nie moge ich doczyscic a szkoda bo sa cudne!
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Iwusek gratulacje!!!
Aż sama nie mogę doczekać się swojego ślubu ![]() Orkiestra myślę, że jest jedną z ważniejszych rzeczy na weselu. Jeśli potrafi zabawić i świetnie gra to połowa sukcesu i Wam się to udało ![]() A jeśli chodzi o Dwa Stawy.....dokładnie to co opisałaś odczułam w zeszłym roku na weselu mojego szwagra.....Obsługa po prostu fatalna To samo z czekaniem na kawę, nie mówiąc właśnie o tym że Ci którzy nie byli przy stole do dzika nie dostali barszczu. Popełniają wciąż te same błędy Ale nie one są istotne!! Wy jesteście szczęśliwi Wszystkiego Dobrego na nowej drodze życia!!!
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Iwusek, bardzo dziękuję za te wszystkie informację
Mam pytanko: masz może gdzieś w kompie Wasze menu? Masz jakieś namiary na tą orkiestrę? Te Wasze fotki są cudne... wyglądaliście przepięknie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

cieszę się że wszystko tak b.dobrze wyszło
A jak orkiestra?