Guzek na piersi - wątek zbiorczy! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 21:05   #1201
miss no nick
Raczkowanie

Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Ja mialam znieczulenie miejscowe i bolu prawie nie bylo. A kiedy lekarz mnie nacinal to mialam wrazenie jakby mnie ktos piorkiem glaskal .
Nie dygajcie dziewczyny, bedzie dobrze .
Stary 2008-02-21, 21:06   #1202
iinnkkaa
Zakorzenienie

dzis bylam u ginekologa i wyczul on guzek u mnie w piersi
powiedzial ze to moze tymczasowe bo przemieszcza sie i dostalam skierowanie do przychodni onkologicznej do specjaloisty
strasznie sie boje jak wyglada to badanie?
mam 18 lat w rodzinie nie bylo raka piersi myslcie ze ja go moge miec;(
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 21:09   #1203
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
dzis bylam u ginekologa i wyczul on guzek u mnie w piersi
powiedzial ze to moze tymczasowe bo przemieszcza sie i dostalam skierowanie do przychodni onkologicznej do specjaloisty
strasznie sie boje jak wyglada to badanie?
mam 18 lat w rodzinie nie bylo raka piersi myslcie ze ja go moge miec;(
nie bój sie zrobią Ci na pewno usg, po którym będą wiedzieć co to za rodzaj guzka, zapewne okaże się niegroźny jak u każdej z nas
Stary 2008-02-21, 21:10   #1204
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia_83 Pokaż wiadomość
Też się wystraszyłam:ee k: jak ona to czuła? przecież nie wytrzymałaby takiego bólu. Może troszkę przesadziła...
Karolcia Ty też masz mieć zabieg?? Bo juz sie pogubiłam
Stary 2008-02-21, 21:13   #1205
miss no nick
Raczkowanie

Lekarz powinien zapytac o ewentualne przypadki raka w rodzinie. Zbada Ci piers. "obmaca" . I powie co jest. To moze byc np. mala zmiana zupelnie niegrozna . Mozesz zostac skierowana na usg lub od razu zrobi Ci biopsje (pobierze plyn z guzka). Nie boj sie to nie boli. W ogole co to za melodia martwic sie na zapas? To moze byc zwykly gruczolak. Spokojnie droga pani .
Stary 2008-02-21, 21:17   #1206
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss no nick Pokaż wiadomość
Lekarz powinien zapytac o ewentualne przypadki raka w rodzinie.
mnie też o to pytali
Stary 2008-02-22, 09:53   #1207
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
nawet nie strasz bo ja mam mieć w miejscowym
To byl wyjatkowy przypadek,ze na nia nie chcialo zadzialac znieczulenie.Nie boj sie,to napewno nie dzieje sie czesto.Ja najwiecej problemow mialam wlasnie przez ta narkoze,wiec jak jej nie bedziesz miala to z mojego punktu widzenia powinnas sie cieszyc
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 10:01   #1208
bbkk
Raczkowanie

iinnkkaa prześledź cały ten watek. Tu dziewczyny dość dokładnie opisują wygląd swoich badań. Podczas wizyty przede wszystkim pytaj, pytaj pytaj... I dokładnie się obserwuj - czy i kiedy zmiana się powiększa, pobolewa etc (-porównaj to sobie z fazami cyklu mies.)
No i bądź dobrej myśli. Po wizycie zajrzyj do nas by pochwalić się diagnozą!
bbkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 12:06   #1209
iinnkkaa
Zakorzenienie

a czy kazdy guzek grozi wycieciem?
i czy musze isc z kims doroslym do szpitala do tej poradni?bo jeszcze nie mam ukonczone 18 lat a nie chce o tym nikomu mowic;(atSZNIE SIE BOJE;(
Stary 2008-02-22, 12:18   #1210
miss no nick
Raczkowanie

Jesli ten guzek okaze sie byc zmiana to (o ile wiem) nie bedzie ciecie potrzebne .
Mysle, ze bedziesz musiala pojsc z kims doroslym. Nie jestes pelnoletnia, a lekarz na pewno w razie ewentaulnego zabiegu bedzie chcial i musial sie skontaktowac z Twoimi rodzicami czy kims kto za Ciebie odpowiada.
I nie boj sie tak . Na razie nie ma czego.
ps. Dlaczego nie chcesz nikomu o tym powiedziec? To zaden wstyd.
Stary 2008-02-22, 12:25   #1211
iinnkkaa
Zakorzenienie

JESTEM PRZED OKRESEM. MOZE ZACZEKAC ZE SKIEROWANIEM I ISC PO OKRESIE MOZE SAM ZNIKNIE CO? nie chce nikomu mowic bo nie mam prawie wogole kontaktu z rodzicami nikt nie wie ze bylam u lekarza
Stary 2008-02-22, 12:26   #1212
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estrella Pokaż wiadomość
To byl wyjatkowy przypadek,ze na nia nie chcialo zadzialac znieczulenie.Nie boj sie,to napewno nie dzieje sie czesto.Ja najwiecej problemow mialam wlasnie przez ta narkoze,wiec jak jej nie bedziesz miala to z mojego punktu widzenia powinnas sie cieszyc
mam nadzieję, że ja nie bedę takim wyjątkowym przypadkiem

a jak rana?? goi się, nie boli?? gdzie miałaś cięcie??

Cytat:
a czy kazdy guzek grozi wycieciem?
i czy musze isc z kims doroslym do szpitala do tej poradni?bo jeszcze nie mam ukonczone 18 lat a nie chce o tym nikomu mowic;(atSZNIE SIE BOJE;(
nie każdy, ja mam w piersi zmiany dysplastyczne (2 małe guzki) i lekarz zalecił to usunąć bo niestety ale jeden z guzków urósł od listopada .
Ale czasem lepiej wyciąć niż się z tym męczyć całe życie i stresować....
Stary 2008-02-22, 12:28   #1213
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
JESTEM PRZED OKRESEM. MOZE ZACZEKAC ZE SKIEROWANIEM I ISC PO OKRESIE MOZE SAM ZNIKNIE CO? nie chce nikomu mowic bo nie mam prawie wogole kontaktu z rodzicami nikt nie wie ze bylam u lekarza

na badanie najlepiej iść do 10 dnia cyklu, czyli jak dostaniesz okres to do 10 dni idź do lekarza

wydaje mi się że możesz iść sama na badanie, bez rodziców, a w razie gdyby konieczny był zabieg to lekarz poprosi Cię o kontakt z rodzicem
Stary 2008-02-22, 13:15   #1214
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
a jak rana?? goi się, nie boli?? gdzie miałaś cięcie??
Ciecie mialam wokol brodawki.Wczoraj zmienialam sobie opatrunek i wygladalo na to,ze ladnie sie goi,nic sie nie paprze w kazdym razie,krew nie leci.Boli mnie tylko naciąganie szytego miejsca jak np.ruszam ręką zbyt gwaltownie.Nie moge tez spac na tym boku.Ale ogolnie rzecz biorac nie dokucza mi to za bardzo.Posiniaczona za to jestem jak po zderzeniu z tirem
Stary 2008-02-22, 13:27   #1215
miss no nick
Raczkowanie

Cytat:
Posiniaczona za to jestem jak po zderzeniu z tirem
Od czego?! Ja nie mialam zadnych! Nic.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 13:37   #1216
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Od czego?! Ja nie mialam zadnych! Nic.
A teraz to mnie zdziwiłaś.Miałam w życiu 2 operacje - tą i jeszcze jedną wcześniej i po obu w tych ruszanych okolicach zostały siniaki.To mi się wydaje normalne.Lekarze uprzedzają,że nawet po biopsji zostaje siniak,więc co dopiero po tym.Jak "gmerali" w piersi zeby wyciąć guzek to na pewno krew leciała,trudno o bezkrwawy zabieg,a siniak jest przeciez niczym innym jak efektem rozkladu hemoglobiny z krwi (oj skrzywienie zawodowe... )
Stary 2008-02-22, 13:51   #1217
Lawinia2007
Rozeznanie

Hej dziewczyny

moj guz jest wprawdzie pod pacha ale tez mnie denerwuje. Mam go juz ponad 4 msc, jestem po biopsji w marcu chca bo nie wiedza co z nim zrobic biore juz kolejne antybiotyki (skonczylam na toksoplazmoze i dzis powidzano mi ze jednak mam dalej na to brac ). Ja nie chce zeby oni wycinali mi wezly chlonne jesli nie widza dlaczego powstal guz.Tym bardziej ze wyczulam kolejny na pachwinie ale jeszcze nie mowilam lekarzom, powiem na usg 3 marca bo moze to nie jest zwiazane z tym pod pacha. Dodam ze dzis lekarz powiedzial ze te moje biegunki, schudniecie 8 kg i podejrzenie ze to ze wzgledu na chorobe jelit moze byc myle bo jednak moze miec to zwiazek z guzami. Tylko ze ja schudlam juz ponad 6 msc temu. Czy ktoras miala podobna sytuacje?

15.02.2008 - aparat na dolne ząbki

25.02.2008 - hass + maska brrrr - juz go nie ma!!!

04.14.2009 - aparat na górne ząbki
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 13:56   #1218
miss no nick
Raczkowanie

Cytat:
A teraz to mnie zdziwiłaś.Miałam w życiu 2 operacje - tą i jeszcze jedną wcześniej i po obu w tych ruszanych okolicach zostały siniaki.To mi się wydaje normalne.Lekarze uprzedzają,że nawet po biopsji zostaje siniak,więc co dopiero po tym.Jak "gmerali" w piersi zeby wyciąć guzek to na pewno krew leciała,trudno o bezkrwawy zabieg,a siniak jest przeciez niczym innym jak efektem rozkladu hemoglobiny z krwi (oj skrzywienie zawodowe... )
Hehehe pewnie ze byla krew i saczek byl ale siniakow nie bylo. Nie bede sie z Toba spierac bo nie ma sensu. Kazdy jest inny i ma inaczej . Nie wiem co prawda od czego zalezy to ze u Ciebie sa siniaczki a u mnie nie bylo, ale to chyba najmniej istotne. Zdrowka zycze .
Stary 2008-02-22, 14:06   #1219
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
na badanie najlepiej iść do 10 dnia cyklu, czyli jak dostaniesz okres to do 10 dni idź do lekarza

wydaje mi się że możesz iść sama na badanie, bez rodziców, a w razie gdyby konieczny był zabieg to lekarz poprosi Cię o kontakt z rodzicem
dziekuje;*
czyli radzisz zaczekac do 10 dnia cyklu i dopiero isc?
a czy skierowanie bedzie jeszcze wazne po 2 tyg??
Stary 2008-02-22, 15:26   #1220
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
dziekuje;*
inka - nie nie nie, badania najlepiej robić pomiędzy 5 a 10 dniem cyklu, więc od dnia kiedy dostaniesz okres obliczasz 5 i 10 i do lekarza powinnaś trafić pomiędzy nimi
Stary 2008-02-22, 18:07   #1221
karolcia_83
Rozeznanie

Niki ja tak już na przyszłość się martwię Nie muszę mieć tego wycinanego jak nie rośnie.
Pisałam wam wcześniej,że zaczęłam pracę i dziś koleżanka mi poweidziała,że ma już guz w lewej piersi piąty rok!!!! I jest bardzo duży. Nasze to małe pikusie w porównaniu z jej! Dziwi mnie to,że żaden lekarz nie zlecił jej biopsji,a on jej rośnie i jest naprawdę wielgachny.Do tego stonia,że przed okresem jej odstaje

Co do usg, to najlepiej je robić do 11 dnia cyklu.
karolcia_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 18:37   #1222
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Ciecie mialam wokol brodawki.Wczoraj zmienialam sobie opatrunek i wygladalo na to,ze ladnie sie goi,nic sie nie paprze w kazdym razie,krew nie leci.Boli mnie tylko naciąganie szytego miejsca jak np.ruszam ręką zbyt gwaltownie.Nie moge tez spac na tym boku.Ale ogolnie rzecz biorac nie dokucza mi to za bardzo.Posiniaczona za to jestem jak po zderzeniu z tirem
no to cieszę się, że ładnie się goi

Cytat:
Napisane przez Lawinia2007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

moj guz jest wprawdzie pod pacha ale tez mnie denerwuje. Mam go juz ponad 4 msc, jestem po biopsji w marcu chca bo nie wiedza co z nim zrobic biore juz kolejne antybiotyki (skonczylam na toksoplazmoze i dzis powidzano mi ze jednak mam dalej na to brac ). Ja nie chce zeby oni wycinali mi wezly chlonne jesli nie widza dlaczego powstal guz.Tym bardziej ze wyczulam kolejny na pachwinie ale jeszcze nie mowilam lekarzom, powiem na usg 3 marca bo moze to nie jest zwiazane z tym pod pacha. Dodam ze dzis lekarz powiedzial ze te moje biegunki, schudniecie 8 kg i podejrzenie ze to ze wzgledu na chorobe jelit moze byc myle bo jednak moze miec to zwiazek z guzami. Tylko ze ja schudlam juz ponad 6 msc temu. Czy ktoras miala podobna sytuacje?
ja nie miałam takiej sytuacji, dlatego ciężko mi doradzić
nie słyszałam też żeby od takich guzków traciło się wagę, nie mam pojęcia. Powiedz koniecznie lekarzowi o tym drugim guzku.
I odezwij się do nas po usg Trzymam kciuki za pozytywne wyniki

Cytat:
dziekuje;*
tak mi lekarze mówili że najlepiej przyjść do 10 dnia cyklu, ja np. pojechałam 1 dzień po okresie, czyli to był 6 dzień cyklu

a skierowanie z tego co kojarzę jest ważne chyba miesiąc

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
inka - nie nie nie, badania najlepiej robić pomiędzy 5 a 10 dniem cyklu, więc od dnia kiedy dostaniesz okres obliczasz 5 i 10 i do lekarza powinnaś trafić pomiędzy nimi
mi mówili że od 1 od 10

Cytat:
Niki ja tak już na przyszłość się martwię Nie muszę mieć tego wycinanego jak nie rośnie.
Pisałam wam wcześniej,że zaczęłam pracę i dziś koleżanka mi poweidziała,że ma już guz w lewej piersi piąty rok!!!! I jest bardzo duży. Nasze to małe pikusie w porównaniu z jej! Dziwi mnie to,że żaden lekarz nie zlecił jej biopsji,a on jej rośnie i jest naprawdę wielgachny.Do tego stonia,że przed okresem jej odstaje

Co do usg, to najlepiej je robić do 11 dnia cyklu.
ja bym na jej miejscu konsultowała to z innymi lekarzami, oni oszaleli chyba
Stary 2008-02-22, 20:31   #1223
iinnkkaa
Zakorzenienie

lewaloff , *Niki*
dziekuje
Stary 2008-02-23, 07:52   #1224
karolcia_83
Rozeznanie

Ja też byłam wczoraj w szoku jak mi to powiedziała. Jej lekarz stwierdził,że wie co to i biopsja jest niepotrzebna Zmieniłabym lekarza na jej miejscu. Dziwi mnie tylko,że taka mądra dziewczyna jak ona pozwoliła na to. Ach i jeszcze ostatnie usg miała ponad rok temu...

iinnkkaa jetseś bardzo młodziutka i teraz wiele dziewczyn ma takie guzki w piersiach. Nie wszystkie oznaczają coś groźnego. Nie martw się na zapas Jeżeli zapiszesz się na usg w przychodni, to nawet jak będziesz czekać dwa miesiące na wizytę to termin skierowania nie minie. Tak to jest ważne miesiąc.
I spokojnie nie każdy guzek grozi wycięciem Być może on sam zniknie po okresie. Jeęli jednak nie to napewno nie masz się czym denerwować, idz na usg i będziesz miała jasność co to. Ja już od 18 roku życia miałam trzy guski, które za każdym razem okazywały się niczym groźnym i same znikały nie wiadomo kiedy. Także głowa do góry, jestem pewna,że i u Ciebie to nie jest nic groźnego. W piersiach jest mnóstwo gruczołów, a jeżeli ktoś ma tak jak ja gęstą budowę gruczołową, to takie rzeczy zdarzają się często. Mi np. lekarz powiedział,że bardzo często zmiany w piersiach powstają pod wpływem nerwów. Nie denerwuj się i idz szybko na usg, głowa do góry!

lawina 2007 ja też myslę,że guzki raczej nie mają nic wspólnego z Twoimi problemami z jelitam, chociaż nie znam się na tym i mogę się mylić. Mi np. kiedyś guzek w węźle chłonnym zrobił się po depilacji. Za bardzo podrażniłam to miejsce. Jak to nazwała p. dr. podczynny czy jakoś tak.
Stary 2008-02-23, 11:07   #1225
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też byłam wczoraj w szoku jak mi to powiedziała. Jej lekarz stwierdził,że wie co to i biopsja jest niepotrzebna Zmieniłabym lekarza na jej miejscu. Dziwi mnie tylko,że taka mądra dziewczyna jak ona pozwoliła na to. Ach i jeszcze ostatnie usg miała ponad rok temu...

iinnkkaa jetseś bardzo młodziutka i teraz wiele dziewczyn ma takie guzki w piersiach. Nie wszystkie oznaczają coś groźnego. Nie martw się na zapas Jeżeli zapiszesz się na usg w przychodni, to nawet jak będziesz czekać dwa miesiące na wizytę to termin skierowania nie minie. Tak to jest ważne miesiąc.
I spokojnie nie każdy guzek grozi wycięciem Być może on sam zniknie po okresie. Jeęli jednak nie to napewno nie masz się czym denerwować, idz na usg i będziesz miała jasność co to. Ja już od 18 roku życia miałam trzy guski, które za każdym razem okazywały się niczym groźnym i same znikały nie wiadomo kiedy. Także głowa do góry, jestem pewna,że i u Ciebie to nie jest nic groźnego. W piersiach jest mnóstwo gruczołów, a jeżeli ktoś ma tak jak ja gęstą budowę gruczołową, to takie rzeczy zdarzają się często. Mi np. lekarz powiedział,że bardzo często zmiany w piersiach powstają pod wpływem nerwów. Nie denerwuj się i idz szybko na usg, głowa do góry!

lawina 2007 ja też myslę,że guzki raczej nie mają nic wspólnego z Twoimi problemami z jelitam, chociaż nie znam się na tym i mogę się mylić. Mi np. kiedyś guzek w węźle chłonnym zrobił się po depilacji. Za bardzo podrażniłam to miejsce. Jak to nazwała p. dr. podczynny czy jakoś tak.
dziekuje podnioslas mnie troche na duchu
dzis dostałam okres wiec czekam az sie skonczy i ide ze skierowaniem
guzek jak narazie sie ani nie zmniejsza ani nie zwieksza
Stary 2008-02-23, 11:24   #1226
Lawinia2007
Rozeznanie

Niki i Karolcia dziekuje

Tez sadzilam ze jest to od dezodorantu ale onkolog powiedzial ze nie, bardziej wzkazuje na jakas chorobe odzwierzeca np wlasnie toksoplazmoze. Moj guz ma wymiary 2,4-2,7-4,0 cm i od tych kilku msc sie nie zmienia i chyba mi wytna ten wezel zeby mnie uwolnic od guza ale itez po to by zbadac go dokladniej. Jesli chodzi o powiazanie choroby jelit z guzami to sie tak czasem dzieje ze jesli jest ostry stan zapalny w jamie brzusznej ( czy ktoryms z narzadow ) albo rakowy to zdarzaja sie wlasnie przezuty na wezly. Generalnie to zle wygladam a czuje sie tak sobie ale mam dobry humor i to jest najwazniejsze

trzymajcie sie dziewczyny

Stary 2008-02-23, 12:21   #1227
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Hehehe pewnie ze byla krew i saczek byl ale siniakow nie bylo. Nie bede sie z Toba spierac bo nie ma sensu. Kazdy jest inny i ma inaczej . Nie wiem co prawda od czego zalezy to ze u Ciebie sa siniaczki a u mnie nie bylo, ale to chyba najmniej istotne. Zdrowka zycze .
I moze to wlasnie dlatego-ja nie miałam sączka to krew została pod skórą i jest siniak ale schodzi,juz go prawie nie widać
Stary 2008-02-23, 16:23   #1228
karolcia_83
Rozeznanie

lawinko2007 bądz dobrej myśli. Kiedy teraz masz wizytę u lekarza i czy to też będzie onkolog. Czy to,że będziesz miała wycinany węzeł jest już pewne? Może zasięgnij przed zabiegiem opini jeszcze jednego lekarza, ja bym tak zrobiła Zły wygląd może wynikać z tego,że się martwisz. Ja jak wróciłam z pierwszego usg, na którym się okazało że mam guzka, to prawie cały tydzień przepłakałam zanim oswoiłam się z myślą,że trzeba coś z tym zrobić. Najpierw chodziły mi różne myśli,że to rak i już umieram. A do dziś żyję Guzka mam już półtora roku. Czy miałaś robioną jakąś bippsję tego guzka? Bo z onkologicznego punktu widzienia podobno guzków poniżej 3 cm się nie wycina. Tak mi ostatnio radiolog powiedział.

iinnkkoo, czy bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Jeżeli dostałaś okres to odliczaj teraz 10, 11 dni i mykaj na usg. Ale ja i tak jestem pewna,że wszystko u Ciebie będzie ok. Przed miesiączką nie ma sensu chodzić, bo wtedy w organizmie hormony szaleją i piersi nabrzmiewają. Ja jak byłam kiedyś przed, to rozmiary mojego guzka były znacznie większe. Teraz chodzę już tylko po. I rozmiar w zasadzie zawsze jest taki sam.

Co do siniaków, to ja np. po biopsji, oprócz kropeczki po igle nie miałm zupełnie nic. Ale wiem,że dziewczyny czasami są posiniaczone. To zależy od organizmu.
Stary 2008-02-23, 19:53   #1229
miss no nick
Raczkowanie

Cytat:
I moze to wlasnie dlatego-ja nie miałam sączka to krew została pod skórą i jest siniak ale schodzi,juz go prawie nie widać
No to jestesmy w domu . Wracaj szybko do zdrowia .
Stary 2008-02-23, 20:19   #1230
Lawinia2007
Rozeznanie

Dzieki Karolciu, milo ze mozna sie z kims tym podzielic

To znaczy ja raka nie podejrzewam i nie podejrzewalam, na szczescie Ja moge sie zle czuc przez ogolny stres, te biegunki i stany goraczkowe ale tez nie czuje sie fatalnie Nastepna wizyte mam 3 marca, tez onkologa odrazu po nastepnym usg. Biopsje mialam i zmiana jest cytologicznie lagodna wiec rakiem to nie jest Dodam ze na biopsji nakuwali mnie 3 razy, bylo to koszmarne i wyciagneli 1 ml czegos ropopodobnego, mieli nadzieje ze bedzie wiecej ale nie bylo. Z tym wcinaniem zmian ponizej 3 cm to nie wiem jak jest, moja ma w najwiekszym miejscu 4 cm, nie zmiejsza sie ale tez nie powieksza.
Moj onkolog ma w planach to wyciac jesli sie nie zmniejszy ale moze jeszcze tego nie zrobi tylko da mi nowe antybiotyki albo jeszcze cos innego

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości