|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.IV
Hej!
☠♀️ Narzekamy, że nic się nie dzieje a tu jak nagle się zacznie to wszystkie w jednym terminie na porodówkach będziemy leżeć![]() Obżarłam się jak nie powiem co. Nie miałam dzisiaj czasu na zabawę z obiadem, bo rano do endo, później położna, więc zajrzałam do lodówkowych czeluści a tam BIGOS. Chyba na mnie czekał, bo właśnie to było to na co miałam ochotę. Teraz będę umierać, ale przynajmniej uraczona i z pełnym żołądkiem . Ale w sumie na jakiegoś batonika jeszcze miejsce znajdę, bo chyba coś mi cukier spadł![]() Teraz czekam za księdzem, bo dziś kolędę NIESTETY mam. Tak normalnie to bym gościa nie wpuściła (nie jest on darzony szacunkiem w naszym mieście) ale stwierdziliśmy z mężem, że po co przez to ma nam później problemy przy chrzcie robić...(tak jak mojemu bratu, który kilka lat z rzędu na kolędzie nie był, bo już mieszkał w innym mieście, a jak potrzebował jakieś zaświadczenie do ślubu, to mu buc mimo tłumaczeń nie chciał wypisać, "bo go nie widywał za często") Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
). Będą już na obiedzie, a Młoda od brata zazyczyła sobie frytki, nugetsy i surowkę. Więc ciocia spełni zachciankę![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV
Cytat:
Cytat:
Nie pisałam o zmianę bo i tak bez sensu to zmieniać jak będę mieć CC, które będzie najpewniej 13.02 albo w terminie z USG 20.02 Ale może Anuszka zmienić na 20.02 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa a ja dzisiaj zmolestuję męża o naleśniki na kolację!
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Dziewczyny, nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego bo ciągle jesteśmy na zakupach, ale odnośnie wystawiania L4 tylko do terminu porodu, to jest to niezgodne z prawem! Tylko niestety zazwyczaj trzeba się o to wykłócać :/ na ostatnich zajęciach na szkole rodzenia była prawniczka, która mocno to podkreślała, że właśnie niestety wiele kobiet o tym nie wie i zaczyna wykorzystywać macierzyński zbyt wcześnie. A trzeba się upomnieć u swojego lekarza, a jak nie będzie chciał to w szpitalu lub podobno nawet u zwykłego rodzinnego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy też tyle pijecie? Mnie non stop suszy i mąż nie nadąża z noszeniem zgrzewek wody ze sklepu.
Kupiłam sobie czekoladę do szpitala,spakowałam sobie ładnie do torby,no i właśnie przed chwilą ją całą zjadłam
|
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
taaak mnie suszy ale myślałam że może mam takie powietrze beznadziejne w mieszkaniu. a w nocy to non stop piję i chodzę do toalety. o właśnie, ja sobie biszkopty jakieś kupię do szpitala.
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Ja też dziś miałam pierogi, dla mnie z truskawkami a dla męża z mięsem ( ja nie lubię). Też się najadlam jak głupia, mimo iż kupne to wyjątkowo dobre, dawno nie jadłam. Ostatnio w ogóle nie mam ochoty na mięso.
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do czekolady to właśnie też się boję że zrobię paczkę przekąsek do szpitala i połowę zjem wcześniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ja czuje pragnienie ale przez zgage sto razy sie zastanawiam czy napewno musze pic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
9 zjem w domu a jedna w szpitalu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Jutro będę gadać z kadrową to zapytam o ten macierzyński jak to wygląda.
Ja dziś na obiad mam mix krokiety,pierogi ruskie i serem ..w lodówce jeszcze pizza ale że z mięsem to nie chcą jeść. U nas jutro kolęda ale jedziemy na 16 na urodziny i może być tak że się nie załapiemy ![]() mąż się zastanawia czy kopertę zostawiać..No skoro mnie nie ma to chyba nie muszę??Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Koperta to przeciez dobra wola
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Ja właśnie skończyłam robić obiad (pulpety w sosie pieczarkowym, do tego tylko makaron ugotuje jak mąż wróci) i wypiłam sobie koktajl z banana, truskawek, mleka i pasty kokosowej bo już coś słodkiego za mną chodziło a obiecałam sobie, że do porodu nie będę już jeść słodyczy
![]() Z tym l4/macierzyńskim to dobrze wiedzieć, ja się właśnie zastanawiałam czy w razie czego nie iść do rodzinnego po kontynuacje. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1213 |
|
Konto usunięte
|
Cz.IV
Ja mam l4 do 26.02 I mam do tego czasu urodzic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Chociaż szkoda że jeszcze się nie przekręciła, ale czasem podobno nawet na ostatnią chwilę dzieci potrafią się obrócić, więc trzymam kciuki!Uff my w końcu wróciliśmy, udało nam się kupić adaptery do wózka/fotelika, łóżeczko, materac i parę innych drobiazgów, niekoniecznie dzieciowych Pewnie jakoś w przyszłym tygodniu mąż złoży łóżeczko Jestem ciekawa reakcji kotów, obstawiam że na początku zaczną się ładować do środka i będą w nim spały Niestety ciągle nie mamy komody, widzieliśmy jedną świetną, z przewijakiem na górze, ale czas realizacji to 21 dni roboczych albo i więcej Ale jak do końca tygodnia nie znajdziemy nic innego to chyba ją zamówimy, trudno, najwyżej będzie do odbioru trochę po porodzie, chociaż może uda się znaleźć jeszcze coś innegoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() super. To Wy macie psa i koty??![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
wiem, jesteśmy szaleni ale to już definitywny koniec zwierzaków na ten moment, wystarczy że lada moment dojdzie raczkujący i zaraz biegający maluch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
zobaczymy jak będzie u nas, może to zależy czy kot ma z czego skoczyć żeby wejść tam górą? Chociaż koty to dziwne stworzenia, może z jakiegoś powodu Twój się boi wskoczyć górą? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ja kotowiu memu nie zabraniam wchodzić do lozeczka ani kolyski bo i tak wlezie jak mnie nie bedzie
koty sa sprytne. Ale ja nie jestem fanka separacji zwierzat od dzieci nawet jesli to noworodek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Puchatku super ze na wizycie okej
![]() Jejku Ola już waży o 1kg więcej niż jak sie urodziła ogólnie już jak dla mnie są takie duzee 2650 i 2270 i nie wiem ile to potrwa ale Ola zaczęła jeść na żądanie a nie na godziny bo się sama domaga, dziś miała dokładkę bo krzyczała, że głodna i położna w nagrodę jej sondę wyjęła bo od rana jej nie użyła a Lila mi dziś w butli tylko 5ml zostawiła My dziś z okazji piąteczku będziemy jeść pizze ale jeszcze siedzę i czekam bo mąż jest u młodych. Uciążliwe te pojedyncze wizyty ja siedzę od po 12 i już zmęczona jestem trochę więc pewnie zaraz tu zasnę na krześle ![]() Bazgram z telefonu. |
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
rosną maluszki az milo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1224 | |||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
tzn. on na taką wysokość jaka ma łóżeczko to spokojnie skoczy bo podobna wysokość ma komoda i na nia wskoczy z ziemi, ale do łóżeczka nie umie bo (na mój rozum) nie ma tam punktu odniesienia i boi się "przeskoczyć" przez szczebelki. Ale od boku mordę wsadza, przy czym przy tych jego puciach (jak to u brytków) to se może próbować ![]() Cytat:
A z odwiedzinami faktycznie kicha no ale to dla ich dobra Cytat:
Apropo raczkujacego dziecka to ja już mam wizję jak mi dziecko wyjada kotu z miski i wchodzi do kuwety (mamy taki domek z klapką) :OPuchatkowa - super, że mała rośnie, a obrócić się jeszcze ma trochę czasu no i sam fakt, że jest raczej drobna jest w tym wypadku plusem bo i miejsca na obrót ciągle więcej Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1225 |
|
Konto usunięte
|
Cz.IV
Podziwiam Zwierzyniec Ja mam jednego psa I martwie sie jam. Bedzie
|
|
|
#1226 | |||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
No i super że macie już takie postępy z jedzeniem, zwłaszcza u Oli ![]() Cytat:
z miskami nie będzie problemu, bo stoją na parapecie, żeby pies się do nich nie dobierał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
rosną nasze pierwsze wątkowe księżniczki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() tak trzymać ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Exi to świetne wieści
![]() Ja dziś totalnie nie mam siły, nieprzespana noc daje się we znaki. Jeszcze tylko godzinę wytrzymać jutro mam cały dzień gości, rano mój tata ma wpaść, a po południu dwie koleżanki (z jedną się chyba z rok nie widziałam i prawdopodobnie nawet nie wie, że jestem w ciąży, więc będzie zdziwko). Z jednej strony fajnie, bo teraz prawie nigdzie nie wychodzę i brakuje mi towarzystwa. A z drugiej strony nie chce mi się trzebaby coś uszykowac itd a ja totalnie nie mam na to siły. Zwłaszcza, że koleżanki bezdzietne, a przy moim synu ciężko w ogóle usiąść z kimś i rozmawiać, bo on ciągle wymaga uwagi. I nie jestem pewna czy one to rozumieją. No ale trudno, może jakoś przeżyję ten dzień chociaż tyle, że mąż ma jutro wolne. Bo dziś znów od 12-23 w pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
No takie wieści mi takiego kopa zawsze dają
aż więcej mleka odciągnęłam bo w szpitalu zawsze mam mniej niż w domu, chyba podświadomie to miejsce ma dla mnie gorsza energię i dlategoBazgram z telefonu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Cz.IV
☠♀️ Narzekamy, że nic się nie dzieje a tu jak nagle się zacznie to wszystkie w jednym terminie na porodówkach będziemy leżeć
. Ale w sumie na jakiegoś batonika jeszcze miejsce znajdę, bo chyba coś mi cukier spadł

Malutka się nie przekręciła. Nie mam fotki, ale rozpychała się i miała czkawkę podczas usg.

Jestem ciekawa reakcji kotów, obstawiam że na początku zaczną się ładować do środka i będą w nim spały
Niestety ciągle nie mamy komody, widzieliśmy jedną świetną, z przewijakiem na górze, ale czas realizacji to 21 dni roboczych albo i więcej
Ale jak do końca tygodnia nie znajdziemy nic innego to chyba ją zamówimy, trudno, najwyżej będzie do odbioru trochę po porodzie, chociaż może uda się znaleźć jeszcze coś innego

rosną nasze pierwsze wątkowe księżniczki! 
aż więcej mleka odciągnęłam