|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
AnnLee dziękuję za dodanie otuchy, wierzę że dzisiaj będzie o niebo lepiej
![]() ![]() Rafal B, biegałam 8 miesięcy, wcześniej w bieganiu miałam około roczną przerwę, a ćwiczę nieprzerwalnie równo 3 lata.
![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Suz-masz jakieś plany biegowe na ten rok?
![]() ![]() z każdym treningiem jest łatwiej-sama zresztą wiesz ![]() tylko pamiętaj też o regeneracji-jest równie ważna ![]() daj znać jak Ci poszło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Przyczajenie
|
Wracam do biegania!
Leciutko dzisiaj, spokojnie, ale w końcu się rozkręcę! Trochę to śmieszne, ale zmotywowali mnie chłopcy z klasy! I tak jestem bardzo sprawna fizycznie, ale lepsza kondycja mi się przyda. Bo niedługo przyjdzie wiosna i w-fistka znowu będzie ganiała nas po bieżni. A warunki to mam, jak mało kto - 15 hektarów posesji - nie ma co, można robić kółeczka, tylko błoto trochę przeszkadza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu wzięła mnie grypa żołądkowa (właściwie to wszyscy w domu chodzą skołowani), tylko tym razem jest gorzej - od rana nic nie zjadłam i nic nie zapowiada by się to zmieniło. A moje plany biegowe są następujące ![]() Chciałabym bez problemu zaliczyć długie dystanse (słyszałam o 25 kilometrach - nie powiem - PRZERAŻA mnie to), w szkole do której z dobrym wiatrem pójdę w kwietniu, a ze złym w lipcu (tfu tfu). ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
dziewczyny w jakich porach najlepiej biegac? Rano czy wieczorem?
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
Drogie... a ja mam takie oto pytanko: chciałabym pobiegać( już biegałam dużo w czasie wakacji, ale jakoś mi się przestało), a później to już nie chciałam, bo za chcwilkę śnieg i zimno,... ale nie mogę usiedzieć w domu i tak bym się zabrała za bieganko, ale nie mam takiego typowego stroju ( jakieś geterki i te sprawy), a boję się, że się rozkręcę.. i spadnie śnieg i nici z moich wielkich planow. Myślicie, że da się biegać w takich zwykłych dresach i pod spód jakieś rajstopki ewentualnie, a na gorę cebulka? Ja już nie mogę w domu usiedzieć!
![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Magda myślę, że najlepszy czas na bieganie wyznaczy Ci Twój organizm. Kiedy Tobie najlepiej się biega?
Zrobiłam dzisiaj coś bardzo nieodpowiedzialnego - poszłam biegać. Poczułam się lepiej, właściwie nie odczuwałam już jakichkolwiek mdłości itp. Jak było? Nie odczułam w ogóle, że jestem po trzymiesięcznej przerwie, właściwie to biegało mi się znacznie lepiej aniżeli przed nią. Zero zadyszki, szarpanego oddychania. Myślę, że to kwestia odpowiedniego podejścia, a właściwie motywacji. ![]()
![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Suz-
![]() ![]() ![]() grunt to pozytywne nastawienie ![]() ale mimo wszystko uważaj na wiruski grypa w tej wersji jest okropna-cieszę się,że szybko się pozbierałaś a co to za szkoła? 25km to ![]() ale może...nie taki diabeł straszny jak go malują? ![]() sama wiesz,że jak już się zacznie biec to czasem nie można skończyć ![]() grunt to jako-taka kondycja i dobre buty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
magdalena,suzuranka-po prostu idźcie pobiegać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
AnnLee
![]() ![]() ![]() A szkoła jest policyjna. Teraz naszła mnie myśl, że możliwe jest, iż każda placówka (a jest ich bodajże 8 na terenie całego kraju) może mieć innych w-fistów i tym samym inny program. Modlę się o Słupsk, ale może trafić się Poznań, Warszawa albo nawet Katowice.
![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
ja wole pobiegać na siłowni na bieżni bo po dworze to sie wstydze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Suzana 25 km! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sobie powtarzam, że jak człowiek musi, to przebiegnie - taki kawałeczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Wtajemniczenie
|
Teraz naszła mnie myśl, że możliwe jest, iż każda placówka (a jest ich bodajże 8 na terenie całego kraju) może mieć innych w-fistów i tym samym inny program. Modlę się o Słupsk, ale może trafić się Poznań, Warszawa albo nawet Katowice.[/quote]
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Suz-3mam kciuki za Poznań
![]() choć podobno w Słupsku najostrzejszy rygor,prawda to? Podziwiam ![]() ![]() A skąd pomysł na taką szkołę? No taka policjantka to fiu fiu ![]() W jakim czasie trzeba to przebiec? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Lee, dla mnie 14 kilometrów to dużo, zwłaszcza, ze przez ostatnie miesiące trenowałam krótkie dystanse. Ale czuję optymizm i wierzę, że z czasem będę wydłużała "kilometry".
Olu, jeśli los pokieruje mnie na Slask, z miłą chęcią poznam Cie osobiście ![]() AnnLee, ja trzymam kciuki za Słupsk, zawsze byłoby łatwiej i bliżej, byłabym po prostu u "siebie", na "swojej" strzelnicy, czy w "swoim" lesie (tym gdzie robi się te kilometry - nie wiem jaka norma czasowa obowiązuje). Ostatecznie Poznań nie jest jeszcze tak daleko, podobnie jak Piła ... Co do rygoru w Słupsku, to nie wiem, ale szykuję się, że będzie bardzo ciężko - i wiem, że właśnie tak powinno byc ![]() Kobiet przeszło podobno sporo mniej aniżeli mężczyzn. Początkowo było ich multum, ale większość odpadła na egzaminie fizycznym. Raczej sama nie będę, przeszła moja koleżanka z roku, widziałam też jakąś dziewczynę na ostatnim egzaminie. Chociaż czasem bywa tak, że trafia się jedna dziewczyna na kompanii, wszystko zależy od przydziału. A skąd pomysł? Z serca ![]()
![]() |
![]() |
#1219 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgodnie z planem powinnam już robic długie wybiegania na 30km a tu kurka przez moją niedyspozycję jestem jak lokomotywa- i sapie i dyszy, trudno mi wyjść poza drugi zakres, ogólnie jestem dobita, gdyby nie to, że biceps mi rośnie jak oszalały (tego nie planowałam ![]() ![]() ![]() Suz, masz racje. Biegi długie to psychika, nie siła mięśni. Tylko drugi biegacz wie, co się dzieje w głowie biegacza, kiedy mija 30 kilometr. Właśnie wtedy zaczyna się sprawdzian. Własnej siły. Ja natomiast uwielbiam LSD ![]() ![]() Ania, Ty na pewno dasz radę. Zresztą AnnLee też. Oj, fajnie, że wpadłam, wyżaliłam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
A cos mi się przypomniało. Dziś o 21 na TVN7 jest film o słynnym biegaczu Prefontainie z lat 70tych. Duża gwiazda sportu, zmarł mając 25 lat w wypadku, na youtube jest dużo inf. na jego temat. Polecam dla maniaków jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Inch wlasnie przełączyłam na ten film
![]() Suzana a ja kibicuje za Ślaskiem ![]() ![]()
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
jak wrażenia po filmie?
niestety nie mogłam go oglądać Inch-fajnie,że znowu piszesz ![]() masz rację-wszystko dzieje się w naszej głowie ![]() takie km to dla mnie chwilowo kosmos,ale kto wie kto wie ![]() nawet przecież nie wiem ile jestem w stanie przebiec ale Ty...jesteś niesamowita ![]() chciałabym mieć choć w połowie tak silną wolę i determinację w dążeniu do celu... Suz-3mam kciuki,na pewno się uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam oglądać ten film... ale byłam tak padnięta, że zasnęłam
![]() Szkoda, bo zaczynam się bardzo obiecująco ![]()
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Czy ten film to "Przed metą"?
będę wypatrywać powtórek ![]() jak będziecie cos wiedziały na ten temat to dajcie znać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam pojęcia
![]() ![]()
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
jak to sie wstydzisz ??
![]() |
#1228 |
BAN stały
|
Dziewuszki doradzicie mi?
![]() Przejrzalam już nieco zasobów internetu, wizaż podobnie ale mam kilka szczegółowych pytań ![]() Po roku "nicnierobienia' postanowilam wreszcie wrócic do aktywnego trybu zycia i zaczynam od biegania. Wygląda to tak - teraz bylam tydzien na obozie narciarskim więc wstępny, porządny rozruch mam zrobiony. ![]() Między 8 a 9 rano biorę pieska i biegamy sobie ok 40 minut ( bokser biegnie lekkim truchcikiem). Robimy tez 2-3 odcinki nieco przyspieszonego biegu. Wczesniej mamy zejscie po schodach z 10 pietra i elementy rozgrzewki pozniej wejscie z powrotem na dziesiąte ( to jest najgorsze ![]() ![]() Planuję to uskuteczniac 4 razy w tygodniu ![]() I teraz pytanie - lepiej biegać na czczo czy po lekkim sniadanku? Czy pozniej ciepla kąpiel czy bardziej letni prysznic bylby wskazany? ![]() Czy wetknięty za gumke od dresu gaz nie wypadnie? ![]() ![]() Czy jest jakis sposób by nadmiernie mi " z biustu nie zeszlo' czy to jednak nieuniknione? :P Bylabym dzwięczna za pomoc!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiscie jesli beigam rano,co zdarza mi sie bardzo zadko,to zawsze biegam na czczo,ale potem nalezy zjesc porzadne sniadanko. potem wskakuje pod prysznic,nie koniecznie letni ,bo ja sie lubie zaparowac w lazience ![]() powinnas sobie kupic taki pokorowiec na gaz,noi i oczywiscie kupic sportowy biustonosz do biegania !! bez tego to ja sobie w ogole nie wyobrazam biegania.
![]() |
![]() |
#1230 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tzn biegam w takim bawelnianym , zwykłym a nie w koronkach ![]() Idę zerknąć na allegro, pewnie coś tam bedzie ![]() ![]() Edit - taki bedzie dobry? ![]() http://www.allegro.pl/item154870127_...wyprzedaz.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.