|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musi że ktoś w nocy mi pojada
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz? Nie wiem.. w tej chwili Ci nie odpowiem ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- O tak... ale to też zależy od firmy... mnie smakowało Terra Sana (takie nugatowe) i Orzechownia
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Twoje pytanko zostawiłem na deser
. Brzmi to trochę dziwnie. Ciasto na naleśniki było też ciemne? Po rozrobieniu ciasta odstawiłaś je na min 30 min ? Mąka 500 jest biała normalnie, mam nadzieje ze zamówiłaś pszenną. Inaczej coś młynarz namieszał. Albo kiepskie ziarno albo zmieszał mąki
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej, naprawdę tylko nutella jest takim grzeszkiem? Ja zrobiłam szybki rachunek sumienia i tak: - wszelkie sklepowe słodycze, batoniki itd. jem w mikro ilościach, ale regularnie, jeśli coś jest w białej czekoladzie albo sygnowane przez Milkę lub Kinder Czekoladę to bosko ![]() - chipsy, unikam jak ognia, z powodu składu, kalorii i problemów żołądkowych, ale uwielbiam! zwłaszcza koperkowe Wiejskie Ziemniaczki (czy jeszcze je produkują?) albo takie ostre wasabi - uwielbiam pączki! - i bitą śmietanę (a już pączki z bitą śmietaną to bajka!) ale też jej unikam, tzn. kremówki, jeśli nie jest potrzebna do ubicia do ciasta to wszędzie daję słodką śmietankę 12% (tę do kawy) - piwo Desperados okraszone syropem g-f (ale z tego najłatwiej mi zrezygnować bo mam uczulenie na piwo i czerwone wino) - syfne wędliny: mortadela, mielonka (i na to duuużo musztardy), wątrobianka, jem 1-2 razy w roku - smalec - wystarczy odrobina żeby przypominał mi się cały dzień, więc "poświęcam się" średnio raz na 2 lata
|
|
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pączki oto syf? Od kiedy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
a jaki sos?
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to jem wszystko, wierze ze wszystko z umiarem jest zdrowe i dla ludzi. Niczego jakos specjalnie nie eliminuje, moze ograniczam troche ale nie wykluczam całkowicie z diety. Sa chipsy czasem i smażone i czekolada oczywiscie i wino i nawet jakies żelki sie zdarza ... ale w zamian jest duzo surówek ze świeżych warzyw. Świeże owoce tez sa codziennie. A waga stoi juz w miejscu od dłuższego czasu wiec nie liczę kcal ale oczywiscie ćwiczę codziennie Czy ja Wam juz sie chwaliłam ze w zeszłym tygodniu stanęłam na głowie |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie największa przyjemność po produkcji rosołu, wołowinka w sosie koperkowym, ziemniaki i surówka
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie do obiadu tort chalwowy
20200418_205337.jpg20200418_205515.jpg20200418_205526.jpg20200418_205638.jpgWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
#1212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Normalnie bym typował na kiepską pszenice używana przez młynarza. Masz jakiś namiar internetowy na niego? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
#1213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie się tam bardzo podobała ta carbonara z surówką, pomimo tego, że Lego twierdzi, że to profanacja.Agafisia wow 🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2020-04-18 o 21:10 |
|||
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie mała jest inna niz te sklepowe , ale nie wiem czy to dobrze czy złe...Agafisia Wow. Superowy. Ja chce przepis ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Karolina ja do diety podchodzę podobnie jak Ty. Nie można się ograniczać. Wszystko z głowa. Sa różne fajne zamienniki. No ale wiadomo , ze nie można sie tez objadac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulka a spróbuj zrobić trochę ciasta naleśnikowe i odstaw je np na 1 godz. przykryte i znowu wymieszaj... zobacz czy konsystencja się zmieniła ... jak nie to dodaj do ciasta troszkę oleju
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Lego po ciężkim dniu nogi w gorze
Lulka biszkopt przekładany kremem że śmietany kremówki mascarpone i 2 chałw musiałam dac smietanfixa żeby mocniej ścieło.Kremówka 300 ml, mascarpone 250, 2 chałwy po 100 gram nasączone kawą gorzką i posypane gorzkim kakao...dodałam tylko 2 małe łyżeczki cukru jak ubijalam. Chałwy nie bardzo lubię ale w kremie albo w serniku uwielbiam![]() Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
#1217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja schudłam przez ostatnie 6 tygodni zawrotne 200g ćwiczę dzięki Tobie regularnie 5-6 razy w tygodniu, ale prawda jest taka, że robię to nie po to by schudnąć bo cel osiągnęłam (ta 5 z przodu to bardziej tak psychologicznie), ale żeby móc więcej jeść Cytat:
Nie przepadam za chałwą, ale tort wygląda obłędnie! Rozbiłaś dziś bank pyszności To jeszcze pokażę Wam kolacyjną rozpustę: smażone camemberty, żurawina, świeżo upieczony chleb i sałatka na winie. I wino prawdziwe też
|
||
|
|
|
#1218 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś wreszcie się wybraliśmy, od teraz na jakiś czas stacjonujemy u moich rodziców, ale nadal będziemy gotować Tylko teraz na 4 dorosłych....Dziś obiad w drodze - kanapki z kotletem mielonym, majonezem, ogórkiem kiszonym i keczupem. Na deser w drodze reszta drożdżówki. A wczoraj upiekłam sernik, ser blenderem mieliłam. Wyszedł dosyć cytrynowo bo pachnie skórką cytrynową. IMG_20200418_212435_resize_4.jpg IMG_20200418_213500_resize_70.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-04-18 o 22:07 |
|||||
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Pelagia zrobiłaś mi dzień z tym ćwiczeniem by więcej jeść ![]() Może tez zacznę tak robić zamiast głosować hahahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- A jedzenie no widać , ze palce lizać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
|
#1221 |
|
Konto usunięte
|
Macie pomysl co zrobic z winogronami, ktore nie sa smaczne? Probowaliscie kiedys smazyc winogrona? Widze przepisy z sosem sojowym i miodem albo z octem balsamicznym. Jak je potem wykorzystac? A moze jakis dzem z winogron ukrecic?
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
||
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale rozpusta na kolację! I chlebek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do surówek do ja bym jadla do makaronu gdybym lubiła.... nawet wegańską pizze poprawiam surówką ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Po co panikować że zjadło się tabliczkę czekolady... człowiek miał ochotę to zjadł. zapomnieć i już Zresztą nawet te tak zwane "fit"slodycze wcale fit nie są i mają tyle samo cukru tylko innego pochodzenia
|
|
#1225 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A kilka dni temu zamówiłam sobie mini trampolinę na uszytej domowy . Nasz wyjazd do Polski nie wypalił przez Corone wiec zdecydowałam ze w zamian zamawiam sobie cos do ćwiczeń. Pochwale sie jak przyjdzie ale musze kilka tygodni czekac na dostawę. Nie moge sie doczekac.Cytat:
Cytat:
bo jej gym zamknęli przez Corone i jak jej podałam Jessice to teraz codziennie z nia ćwiczy na youtubie ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Wlasnie miałam ten camembert chwalić bo wyglada palce lizać!!! Pelagia Ty go pokroiłas przed smażeniem??? A musze Wam jeszcze napisać bo wczoraj mnie moje dziecko zadziwiło. Po obiedzie (pewniaku słoiczku, ma tylko jeden typ słoiczka ktory zje . Chyba musze uzmazyc kurczaka w takie same kawałki .
|
||||||
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Grillowane kielbaski merguez oraz ratatouille. Na deser tort serowy z ricotty z truskawkami.
|
|
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() to było z mojej strony wyznanie nieuleczalnego żarłoka ![]() [1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87765598]Macie pomysl co zrobic z winogronami, ktore nie sa smaczne? Probowaliscie kiedys smazyc winogrona? Widze przepisy z sosem sojowym i miodem albo z octem balsamicznym. Jak je potem wykorzystac? A moze jakis dzem z winogron ukrecic?[/QUOTE] Piekłam kiedyś udka z kurczaka razem z winogronami i miodem. I na Kwestii Smaku jest sałatka z dodatkiem pieczonym winogron, pyszna chociaż zapisałam sobie w uwagach żeby na następny raz ich nie piec bo różnicy smakowej specjalnie nie czułam ![]() Cytat:
A jeszcze co do ćwiczeń to TŻ czeka teraz na zielone światło od ortopedy żeby zacząć rehabilitację. Niestety na taką profesjonalną z wiadomych powodów nie ma szans więc oglądamy na razie na Youtubie filmiki i jeśli tylko będzie możliwość ćwiczeń to zamówimy w Decathlonie gumy, dużą piłkę itd. to ja też przy okazji skorzystam do moich fitnessów i nowe spodnie sobie kupię bo wszystkie mam za duże i po kilku podskokach spadają ![]() ćwiczę z Jessicą, Moniką Kołakowską, fitness blender i popsugar fitness, jak na razie najwięcej kalorii gubię przy tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=8CkU...&index=14&t=0s |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Rumsztyk siekany z cebulką smażoną, ziemniaki, buraczki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

musi że ktoś w nocy mi pojada
Wiesz? Nie wiem.. w tej chwili Ci nie odpowiem 

Mnie się tam bardzo podobała ta carbonara z surówką, pomimo tego, że Lego twierdzi, że to profanacja.
musiałam dac smietanfixa żeby mocniej ścieło.