![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Dla mnie alkohol moze nie istniec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze nie nocka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Śnięta Mucha
|
Bardzo przykro czyta się o Waszych doświadczeniach. Dobrze, że macie je za sobą. Jestescie o tę wiedzę mądrzejsze.
Ja sama bardzo lubię likiery oraz cydry z uwagi na smak, ale bardzo nie lubię efektu upojenia po ich wypiciu. Kiedyś, jako ta nasto-dwudziestoparolatka piłam butelkę Martini Asti w każdy weekend na ostro zakrapianych domówkach, a obecnie litr cydru na rok to wszystko, głownie latem zresztą, gdzies w plenerze, do obiadu czy kolacji. Win nie lubię, bo są dla mnie za mocne procentowo i po 3 kieliszkach chodzę bokiem plotąc bzdury. A przemocowca, akurat abstynenta też za sobą mam. Półtora roku związku i o półtora za długo, bo zaczął bardzo szybko, już po 2 mcach były jazdy i wtedy powinnam go kopnąć w dupę - zrywałam siedem razy, ale jakoś mało skutecznie. Pan umiejetnie, w bialych rekawiczkach i "trosce o mnie" tak podcinal skrzydla i wysmiewal, ze aż ciężko o tym pisać. Nawet byłam za głupia, żeby dostać pracę w sklepie Ikea jego zdaniem (oczywiscie chciał mi tylko oszczędzić zawodu), a hasła "obwisł Ci brzuch, ale to się pewnie jeszcze wchłonie" (mówione w trosce, zebym czasem nie pokazała takiego brzucha światu i naraziła się na krytykę) były na porządku dziennym. Starał sie też obsesyjnie kontrolować moje pieniądze i był niezadowolony, gdy wydawałam je np na kino. Zresztą przy okazji kłamca, oszust i domowy gwałciciel, którego interesowały jedynie plotki na temat dziewczyn kumpli. Miał konflikt z toksyczna matka i nienawidził wszystkich kobiet. Sam mając lat 40, celował w 20-latki, które sobie podporządkuje.
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Mój ex potrafił mi powiedzieć, że nie ma sensu, żebym od niego odchodziła bo jestem tak obrzydliwa, że nikt inny mnie nie tknie nawet kijem przez szmatę
![]() Najgorsze jest to, że człowiek dopiero po czasie ogarnia jak to w ogóle brzmi. Jak się jest w środku takiego guana to jakoś ciężko o zdrowy rozsądek. Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2021-12-13 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Oj tak, ja też myślałam wiele lat, że to "normalne".
![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Ostatnio nie miałam ani czasu, ani specjalnej ochoty na wizaż ![]() Grudzień zaczął się podle- śmiercią mojego kolegi z klasy z gimnazjum ![]() Stojąc nad jego grobem, nie mogłam uwierzyć, że już go nie ma ![]() W tym samym tygodniu , po kilku latach walki z ciężką chorobą i cierpieniem, swojego męża straciła moja koleżanka z pracy. W wieku 43 lat została wdową z 5-tką dzieci ![]() Ja sama mam wrażenie przeczołgania przez ostatnie tygodnie ![]() Dziś spałam prawie do 11 i zdecydowanie nie zamierzam pucować mieszkania przed świętami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Śnięta Mucha
|
Ja mam zjazd jak ta królowa maturalnego balu, która budzi się koło 40-stki mieszkając w przyczepie i pracując na kasie w markecie. Tyle byłam zazwyczaj warta dla mężczyzn, ile moja uroda i osiągnięcia zawodowe. Nie lubię grudnia, bo mi podsuwa takie głupie podsumowania.
Oglądałam za to Wiedźmina i o ile pierwszy sezon to był jakiś pocięty montażowo odpust, tak tutaj czuję się "najedzona" ![]() Ogarniam po trochu dom, ale dla siebie, bo męczy mnie bałagan, nie dla Jezuska ![]()
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem przetyrana ostatnim tygodniem w pracy, następny nie zapowiada się lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wolną tylko Wigilię i Sylwestra. Po świętach zaczynam tydzień pracy od 6 rano
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Gothka, współczuję przeżyć i braku odpoczynku. 2 tygodnie temu też zmarła moja koleżanka z klasy. Zostawiła 2 dzieci. Nie wyobrażam sobie takiej tragedii.
U mnie czas przedświąteczny jest całkiem spokojny. W wolnej chwili zajęłam się tradycyjnymi daniami i dzięki temu mam dużo pierniczków, domową cytrynówkę i wreszcie po latach zbierania się zrobiłam zakwas i co 2 dni piekę chleb. Domowy wypiek chleba jest dla mnie całkiem terapeutyczny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie - również niejako w celach terapeutycznych- pomalowałam sobie paznokcie u stóp na kolor wściekłej fuksji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Hej!
Ja dziś średnio się czuję - ręka boli bo wczoraj szczepienie. Poza tym taki mocny plaster mi nakleiła, że wczoraj myślałam, że zedrę go ze skórą ![]() Miałam nadzieję, że dziś pójdziemy na jarmark, ale za oknem deszcz, więc pewnie zostaniemy w domu i będziemy kontynuować Wiedźmina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
U mnie od wczoraj zapowiadali lekkie opady śniegu a za oknem tylko deszcz i wiatr...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdybym wygrała trochę kasy na pewno postarałabym się o jakiś mały, weekendowy domek właśnie tam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja już mam dość pracy w okresie świątecznym, jeszcze przeżyć kilka dni i spokój ![]() Wczoraj kupiliśmy choinkę a dzisiaj skończyliśmy ubierać ☺ nieskromne przyznam, że jest piękna ![]() Chcieliśmy też przy domu krzaczki przystroić, ale pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze nie ma choinki. Trzeba ją w końcu wyciągnąć, żeby kot się przyzwyczaił i można było spokojnie ubrać
![]() W tym roku będzie biało-srebrna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
My chyba darujemy sobie w tym roku choinkę. Przy naszym małym ciekawskim chłopcu mogłaby zbyt długo nie postać. Przystroiłam wczoraj dom, tak więc klimat jest.
![]()
![]() |
#1220 |
Zadomowienie
|
U mnie jest mała choinka na parapecie, mały piernikowy domek, przystrojone drzwi kuchenne i jeszcze na warsztatach zrobiłam stroik z żywych gałęzi także dekoracji mam aż nadto
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
To u mnie klimat choinkowo świąteczny już od początku grudnia
![]() Ale jeszcze tylko ze 2 tygodnie i będziemy ją chować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
My mamy małą, sztuczną choinkę ale jak dla nas jest wystarczająca. Ozdobiona wygląda pięknie
![]() ![]() Zawsze stoi do lutego, bo lubię klimat, który tworzą zapalone światełka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
My co roku mamy żywą i dużą ☺ w tym roku nie jest bardzo wysoka, ale za to nadrabia obwodem i gęstością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś nie przekonują żywe choinki. Wypadają dla mnie marnie i ,,łyso" w porównaniu do sztucznych
![]() No i to totalnie nieekologiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
U nas duża żywa myślę, że by nie przetrwała miesiąca, bo mamy zbyt ciepło. Poza tym trochę za mało miejsca. Ale ogólnie kiedyś chciałabym żywą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Znowu ja nie wyobrażam sobie mieć sztucznej, wygląda po prostu tak... Sztucznie
![]() Doceniam na pewno ekonomię - kupujesz raz i stoi latami, no ale jakoś to nie to samo. Chyba nie widziałam jeszcze ładnej sztucznej choinki. No może jedynie te na pniu, takie w stylu skandynawskim mi się podobają. ![]() Mi nie opadają igły jakoś nadmiernie, spokojnie stoi od około 20 grudnia to lutego i jest w całości, no ale podstawa to stojak z wodą i regularne dolewanie. Jeszcze nigdy nie musiałam rozbierać wcześniej z powodu opadających igieł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Korzystając, że siadłam na kompa to wrzucam moją minichoinkę i najbardziej swojskie śniadanie: chleb z własnego wypieku, wędlina od rodziców i ogórki od teściów
![]() Jestem team sztuczna choinka, bo lubię jak jest ładny kształt i symetria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja się też pochwalę choinką ![]() IMG_20211219_154334-02-01_copy_836x1115.jpeg Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2021-12-19 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Śnięta Mucha
|
Ja nie kupuję żywych choinek, chyba, że są w doniczce i pójdą po fakcie do ogrodu. Inaczej to okrutnie samolubne. Ile tych drzew ginie na święta dla czyjejś, słownie tygodniowej potrzeby estetycznej
![]() Bardzo podoba mi się idea wypozyczalni choinek, które na emeryturę po kilku latach idą do lasu właśnie ![]() Niemniej u mnie choinka by mdlała 4x dziennie - stary się na nią wywróci, mały o coś zahaczy (wczoraj dachowała drukarka), a kitka wlezie i rąbnie razem z drzewkiem, więc od 8-9 lat nie miałam żadnej. A raz mi kizia nalała do doniczki ![]() ![]() Podobne mam podejście do traktowania tych biednych, duszących się karpi, bo tradycja ![]()
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Ja mam żywą w salonie i w kuchni malą sztuczną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.