|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Dzik
|
Dot.: Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.
No i te zajecia maja jeszcze moim zdaniem bardzo pozytywny skutek na myślenie o ciele. Na początku miałam opory co do szortów czy odkrytego brzucha, teraz lubię swoje ciało i ćwiczę porozbierana
![]() Wolha, jak Ci idzie z duńskim? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Konto usunięte
|
Jak chodzę na zajęcia grupowe gdzie jest multisport i na salę potrafi przyjść 20 osób. Jakoś ludzie ze sobą się nie zapoznają, jedyne rozmowy które słyszałam to np koleżanek z jednej pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;89333819]Jak chodzę na zajęcia grupowe gdzie jest multisport i na salę potrafi przyjść 20 osób. Jakoś ludzie ze sobą się nie zapoznają, jedyne rozmowy które słyszałam to np koleżanek z jednej pracy.[/QUOTE]To chyba zależy od ludzi i częstotliwości ich chodzenia. Ja też chodzę na takie zajęcia, o których piszesz i wiele osób tam poznałam, wiele innych też ze sobą rozmawia.
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1204 |
BAN stały
|
Ja zamierzam się zapisać na zajecia grupowe na silowni dla kobiet, oferują tam zajęcia typu tabata czy smukla sylwetka itp
![]() Dla mnie najważniejsza jest ORGANIZACJA. Wiem, że coś odbywa sie regularnie, zapłaciłam, a więc muszę chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Magbeth dunski pisany i czytany jest ok. Mowiony to kosmos, bo pomijaja pol wyrazu
![]() Kqq jak chodzilam na joge jeszcze w Polsce to faktycznie ludzie sie nie integorowali ale to wlasnie tez byly duze ok 20 osobowe grupy. Na kolku zarowno w Polsce jak i tutaj mam zajecia w max 8 osob i jest zupelnie inaczej. Tutaj po zajeciach siadamy w koleczku ![]() Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba jednak się zapiszę na stałe do tej wtorkowej grupy z rury, ale wtedy zrezygnuję z koła. Za to może jeszcze gdzieś wcisne exotic ![]() W ogóle jakby mi ktoś rok temu powiedział, że tak będę kombinować, by mieć jak najwięcej treningów, to bym go chyba zabiła śmiechem. A tu proszę ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Dzik
|
Wolha, bez problemu czytam po duńsku, mowiony też rozumiem, ale w wymowę nie potrafię, chyba za późno opanowałam norweski.
![]() ![]() Stotek, u mnie też kombinacja jak wcisnąć maksymalnie dużo treningow i aktywności ![]() Sent fra min EML-L29 via Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah ja się w ogóle nie dziwię że kombinujesz. Ja tak kilka lat kombinowałam z treningami w domu, kiedy ćwiczyć, kiedy odpczać, kiedy gotowac obiady itp. Cytat:
Właśnie czytałam, że duński i norweski są podobne, tylko norweski łatwiejszy w wymowie/ rozumieniu wymowy. Ja mam problem, bo jestem wzrokowcem, totalnie nie słuchowcem i już widze jak ludzie z mojej grupy w trakcie zajęć coś tam łapią, a ja musze to odsłuchwiać i powtarzać po zajęciach. No, ale nie spodziewałam się że będzie inaczej ![]() Co do wciskania treningów. Nie jestem osobą, która lubi codzinnie ubierać strój i ćwiczyć. Bardzo mi sie podoba, że w jeden dzień mam kółko, a od razu po nim rozciąganie. 2 h, jak wracam to coś jem, biorę prysznic i lece spać, bo padam, ale wolę tak niż jakby to bylo rozbite. Póki co drugie rozciąganie mi się wywaliło z grafiku bo chyba intruktorka odeszła, ale czekam co wykombinują, bo jakoś nie podejrzewam, że w planie pozostanie tylko 1 h rozciągania przy jakichś 12-14 h innych zajęć.
![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Teraz tak dużo o kole i rurce piszecie, a o body pumpie prawie nic
![]() To były zajęcia Les Mills Bodypump i byłam zaskoczona trochę ich formą i dograniem szczegółów - rytm piosenek, zaangażowana prowadząca odpowiednio wcześnie informowała o zmianie ćwiczenia czy tempa, same ćwiczenia nie były monotonne, bo też często się zmieniały. Mam porównanie tylko do jednych innych zajęć body pump i to była dla mnie spora różnica. Byłyście może na tych zajęciach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzę regularnie, też mi się bardzo podobają : ) Ale tak naprawdę mimo, że układ jest w każdym klubie taki sam (a przynajmniej powinien) to, to czy na zajęciach jest fajnie w dużej mierze zależy od prowadzącego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Dzik
|
Byłam dziś pierwszy raz na rurce po wakacjach, żyje
![]() ![]() Ale jestem szczęśliwa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o Les Mills to z tego co wiem układy co jakiś czas się zmieniają, ale nie wiem jak często. Ja chodzę akurat na pump nie les millsowy, bo mam bliżej w innej formule. Instruktorka pokazuje ćwiczenia i każdy później we własnym tempie robi serie. W Les Mills nie podoba mi się, że cały czas muszę uważać co robi instruktorka, bo nie chodzę tam tak często, żeby pamiętać układ. Do tego głośna muza, brak mikrofonu i na przykład jak są ćwiczenia leżące na stepie to ani nie trzymam tempa ani nic. No ale wiadomo co kto lubi. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie układu w tym Les Mills. Ciekawa sprawa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Rozeznanie
|
Układ zmienia się co trzy miesiące.
![]() |
![]() |
#1217 |
Konto usunięte
|
U mnie w mieście chyba nawet nie ma takich zajęć. Są tylko taki co mają cośtam w nazwie + pump. Albo całkowicie inną nazwę i na zajęciach są hantelki/sztangi itp.
Dzisiaj poranek z Agatą to i to. Zaraz rower, a wieczorem może relaks na basenie skoro już otworzył się po wakacjach. Dokupiłam kolorowych hantelek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Dzik
|
Mam mniej wysiłku w tym tygodniu przez kontuzje pleców po malowniczej glebie na schodach i kiropraktor doradziła żeby nie fikać za mocno
![]() Chce mi się wyć bez większego wysiłku, niby wyrabiam plan bo łażę jak nakręcona, ale brakuje mi ukierunkowanego ruchu. Jak jest u Was z kontuzjami? Jak sobie wtedy radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
jestem kotem
|
Cytat:
Body pump to jedne z moich ukochanych zajęć, nic mi nie daje takiego powera jak szybka seria clean and press do jakiejś fajnej muzyczki :d Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Barki z zakwasami 3 dzień po wyciskaniach, tył ud też zjechany od martwych ciągów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj koło po przerwie. Robiłyśmy m. in. podobna pozycję do tej ze screenu i taką, gdzie wisiało się będąc opartą pachami na górnej części koła i prostując nogi. Dobrze mi szło. No kurczę, podoba mi się i chyba się zapiszę, niech stracę hajs. Załącznik 7779465
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89349092]Dzisiaj koło po przerwie. Robiłyśmy m. in. podobna pozycję do tej ze screenu i taką, gdzie wisiało się będąc opartą pachami na górnej części koła i prostując nogi. Dobrze mi szło. No kurczę, podoba mi się i chyba się zapiszę, niech stracę hajs. Załącznik 7779465
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Do takiej pozycji jak na screenie, to trzeba byc piorunsko rozciagnietym i elastycznym ![]()
![]() |
#1224 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89349146]To nie było dokładnie to, ale nie mogę znaleźć podobnego obrazka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ale z czasem pewnie i takie cos bedziesz trzaskac, az miło ![]()
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Celestine ja chyba wie o co chodzi
![]() Ja tydzień temu zrobiłam to http://gdzienatrening.com/wp-content.../FRB7877-1.png Tylko jeszcze nie umiem zleźć później jak człowiek, tylko nadal jak ziemniak.
![]() |
#1227 | |
Dzik
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja kuruje plecy po upadku, może w końcu pójdę na rurkę bo tęsknie okrutnie. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Konto usunięte
|
W ogóle ostatnio mam rozkminę, że przez ostatnie dwa/trzy miesiące strasznie się zasiedziałam. Odpuściłam sobie regularne ćwiczenia w domu i jedzenie porządnych posiłków (mam problem z kuchenką elektryczną i w wirze przeprowadzki jeszcze tego nie ogarnęłam). Tyłek od razu mi zmalał, waga poleciała -2 kg. Brzuch miałam już ładny płaski, a teraz jakaś oponka się pojawiła i wzdęcia. No muszę się znowu wziąć za siebie, bo już taka byłam zadowolona z tego, jak wyglądam.
Najlepsze, że kolega z pracy mi powiedział, że chyba przytyłam, kiedy właśnie schudłam ![]() Także chyba zapiszę się na koło + może jeszcze siłownia, najwyżej zbankrutuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
A jaki macie stopień elastyczności? Mój stopień to drewno. Na stojąco mój maksymalny zakres to położenie dłoni na podłodze, na siedząco złapie się za stopę. Jak mam dobry dzień to zbliżę czoło do kolana, ale nie dotknę. Jak próbowałam zrobić szpagat i myślałam sobie, ze biodra mam już całkiem blisko maty, to całkiem blisko to było 37 cm xd
Ćwiczę lub jestem w ruchu praktycznie codziennie, ale jestem mocno zbita. Świadomie się rozciągam po treningach tak od 1,5 roku, a jak przestaje na kilka dni, to jest jeszcze gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Konto usunięte
|
Odpalam właśnie link. Kto ze mną
![]() Jestem ciekawa jak długo będę w miarę regularnie ćwiczyć i jakie będą efekty, bo w sumie zwykle coś tam robiłam kilka razy w tygodniu, a potem przerwa. Zbeszcześciłam moją matę do jogi i ćwiczę w niej w butach. I tak jej nic nie będzie, bo jest niezniszczalna. Do jogi przerzuciłam się na kauczukową. Gosia to nie jest poziom drewna ![]() ![]() Pamiętam w szkole średniej test, złączone nogi i trzeba było dotknąć dłońmi do ziemi. Wtedy z trudem to robiłam, a teraz bez problemu ![]() Ja pewnie mam podobny do Ciebie, ale jestem zadowolona, że powoli jakiś progres jest. Mały to mały. Ostatnio udaje mi się w końcu robić psa z głową do dołu bez problemu. Po każdych ćwiczeniach dorzucam krótkie rozciąganie, więc spodziewam się dalszych efektów za jakiś czas ![]() Wolha super. Dzisiaj rusza początkująca grupa z koła u mnie w mieście, ale może zapiszę się za jakiś czas ![]() Celestine pozycja wygląda zaawansowanie i dla osoby która już umie szpagat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.