![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Uuuu... Doridee, Ale siedzi?! Emilce raczej się nie chce...
![]() ![]() Madzia7, przerabiałam to samo co Ty w nocy. Emi ma w nosie wodę! Darła się co godzinę, w końcu wstałam i dałam jej mleko. Terrorystka. Wczoraj przy kąpieli mąż zauważył, że coś się pokazuje na dolnych dziąsełkach ![]() Czuję się wypluta ![]()
#1202 |
Zakorzenienie
|
Milka fajnie, ze w końcu jesteś
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny Ala jeszcze nie siedzi ![]() ![]() ![]() Lecę na spacerek bo Ala się buntuje! Buźka ![]()
#1203 |
Zakorzenienie
|
Wenezjo powinnas sie cieszyc moja Ala idzide spac o polnocy inie wiem co mam zrobic zeby usnela wczesniej ma wieczorem takiego powera ze wymiekamy przy niej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
Wenezjo - u nas było podobnie z ząbkami.Najpierw białe plamki a potem ostre ząbki wyczuwalne pod palcem.U mnie było tak,że Miłosz raz zagorączkował a w nocy poprzedzajacą wybicie się ząbka strasznie jęczał ( bo nie był to płacz - normalnie się skarżył -bidusia
![]() U nas dziś zaświeciło słoneczko więc wybrałam się na spacerek.Podniosłam dzis 1 raz oparcie małemu ( do pozycji półlezacej ) ach jaki był zadowolony .Obserwował wszystko z zaciekawieniem.Po powrocie wciagnął 1 zupkę jarzynową z bobovity.Podeszła mu chyba bo mlaskał i nic nie wypluwał. Zjadłam dziś troszkę fasolki po bretońsku ...mam nadzieję ,że mały nie będzie płakał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Milka - jesli twoja pociecha idzie spac o północy to pewnie rano się wybyczy i da pospać?
![]() Mój malutki toche sie przestawił .Idzie spać ok 19.30 a rano budzi sie ok 7. Jeszcze miesiac temu po kapieli o 18 zasypiał pojadłwszy cyca ok 18.30, tylo minusem było budzenie sie ok 6 rano.Za to miałam troche czasu dla starszej córci wieczorkiem.Gdyby jeszcze nocki zaczął przesypiać bez papunia... z utesknieniem czekam na ta chwilę ![]() A jak tam u was dziewczyny ze drzemkami dziennymi? Przestawiłam Miłoszka ,żeby zasypiał ok 10 rano na 1 drzemke a potem ok 13 lub 14 na druga.Czasem się uda -za to pospi po 2 godzinki.Dawniej spał 3 lub 4 razy dziennie po pół godzinki.Oczywiscie nie zawsze wyjdzie ale próbujemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Wenezja to pewnie ząbki
![]() ![]() Gosiu, moja Ala tez zasypia po kąpieli ok 19.30 ![]() ![]() ![]() ![]()
#1207 |
Raczkowanie
|
Wklejam zdjęcie Emilki z tatusiem możecie porównać do kogo podobna
![]() a jak nie wiecie co zrobić żeby wasze dzieciaczki zgrubły to zapraszam do mnie, mi to wychodzi świetnie nawet za dobrze patrząc na moją córcie ![]() moja córcia idzie spać przeważnie około 21,w nocy budzi się niestety wiele razy jak już zresztą wiecie i wstaje o 8 rano! Potem w ciągu dnia godzinna drzemka około 10 potem 13 i czasem(naprawde rzadko) o 18! miłego wieczorka i spokojnej nocki wam życzę i sobie też choć nie liczę na to by moja córcia mnie oszczędziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Mala wstaje kolo 9
![]() Dziewczyny mam pytanie jak to jest z laktatorem Aventa ciezko sciaga sie mleko czy elektryczny jest lepszy ![]() Madziu twoja Niunia ma slodziutka buske ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Madziu, hmm mi to się wydaje, że Emilka jednak bardziej podobna do Ciebie
![]() ![]() ![]() Milka wydaje mi się, że elektryczny lepszy.. Ale to jeszcze zależy jak często chcesz ściągać? Mam Aventu, nie jest zły ale na dłuższą metę jest ciężko.
#1210 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie Mamusie!dzisiaj Jestm Tu Pierwszy Raz I Jeszcze Nie Wiem Na Czym To Wszystko Polega,ale Powoli,powoli...tez Jestem Mamusią,pewnie Troche Starszą,moje Dzieciaczki Pszyszly Na Swiat W 2004 Roku 2 Lipca,mam 2 Dziewczynki-blizniaczki,urwanie Glowy Mowie Wam!.zyczce Wszystkim Powodzenia Oraz Skladam Gratulacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zadomowienie
|
Nanka to zapraszam Cie na wątek dzieciaczki 2004
#1212 |
Przyczajenie
|
Jak Znalesc Ten Wątek Moze Mi Podpowiesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Rozeznanie
|
U nas to wygląda tak... kąpiel i spanie o 20:00-20:30. Oczywiście kilka przebudzeń w nocy za mlekiem i pobudka o 8:00. W nocy nie jest tragicznie bo mała je przez sen. Jak się uda, to poszaleje do 9:00 i bum w kimonko do 10:00. Wtedy ja cichaczem się wykradam wygotować butelki, zrobić śniadanko i umyć się. Zawsze ledwo się wyrobię
![]() Ostatnio to wszystko jest trochę pokręcone, bo chyba idą zęby. Emilka wszystko pcha do buzi, ślini się, jest strasznie złośliwa i marudna. No i te białe plamki... Poza tym wcale nie chce jeść już żadnych słoiczków. Dzisiaj wmusiłam w nią połowę jarzynowej i jak ostatnio ma w zwyczaju, miała odruchy wymiotne. Nawet soczki nie przechodzą ![]()
#1214 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
#1215 |
Raczkowanie
|
Wenezjo -jeśli to faktycznie zabki to Emilka moze nie miec apetytu i checi wogóle do jedzenia.Ja musiałam ściągać pokarm bo myslałam ,że mi cyce pękna .Miłosz odrobinkę pocycał i się złościł .Trwało to z 3 dni.Teraz wszystko wróciło do normy...
![]() Doridee my chyba tez zaczniemy wychodzić na spacer nie patrząc na pogodę.Mały lepiej sypia jak pooddycha świeżym powietrzem. ![]() Nie moge obejrzeć fotek hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Rozeznanie
|
![]()
gosia_wie, tak też myślałam, że to przez to może nie mieć apetytu. Trochę mi się śmiać chce, jak wyobrażę sobie Emilkę z jednym zębem na dole
![]() ![]()
#1217 |
Zakorzenienie
|
Witam ,
Wenezja malutka boska i fajne ma rumience Madzia a mi sie wydaje ze corunia podobna do ciebie , poztorze sie sliczniusia . Milka wspolczule 24 mala ci zasypia ![]() A ja wypompowana jeste nic nie robie a nie mam sily moze ze na silke nie chodze i tylko na garnuszku u mamy jeste ![]() Moj malutki wszamal dzis caly sloik jarzynowej z indykiem hehe a mleko dalej swiruje i niechce a moze nie wiem cos ma z przelykiem .Wyrywa sie i tarmosi to wzielam sie na sposob otwieram kartke ktora mamie kupilam na urodziny ona gra i swieci a on wpatrzony w nia i zjada ![]() Pozdrawiam milego sobotniego wieczorku ja dzis moze wyskocze do kolezanek do baru jak mnie Tz przez skypa pusci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam sie spytac robil ktos z was badanie usg brzuszka ? Lekarz mi zalecil niby w razie W zeby sprawdzic czy wszystko jest tam dobrze Takie rutynowe badanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Wenezja ale masz w domu księżniczkę
![]() ![]() Uwielbiam oglądać zdjęcia waszych słodzizn ![]() Monka my żadnego USG nie robiliśmy małej.. Chciałabym zrobić USG przezciemiączkowe główki bo teraz jest jedyna okazja aby takie badanie wykonać (póki ciemiączko niezarośnięte) ale nie wiem gdzie się udać i tak jakoś jak nie każą to nie robię.. a może warto ![]() Udanej zabawy dziś życzę ![]() Położyłam się o 16.00 z Ala na drzemkę (hoho, ja w zasadzie nigdy nie śpię w dzień) i o 17.00 Andrzej mnie obudził telefonem i właśnie dochodzę do siebie, Ala też się przebudziła ale śpi dalej ![]() No i mam świetna wiadomość, TŻ dostał pracę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1220 |
Zakorzenienie
|
Doridee pierwszy raz slysze o tym usg co mowisz
![]() Jednak nigdzie nie ide za duzo zjadlam i lenia mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
Doridee, ja też jestem ciekawa, w jakim celu robi się to badanie. Bardzo się cieszę, że Twój Andrzej znalazł pracę. Teraz pozostaje mu życzyć, żeby przyniosła mu zadowolenie i satysfakcję, no i kaskę
![]() Monka, zazdroszczę Ci! Kiedy znajdujesz czas na wszystko? Tu T.Ż. tak Daria prosiła bym napisał... Taraz poszła pod prysznic, a potem będziemy się kochać więc proszę nie piszcie do Niej już dziś... Za dużo czasu spędza na tym forum, oj za dużo ...
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ale mi córka dziś zrobiła numer.Spadła z łóżka rano.Matka spała a jej się nudno zrobiło i poszła właściwie popełzała tyłem z łóżka pozwiedzać mieszkanie. Rano ok 6 wzięłam ją na karmienie do siebie,mąż poszedł do pracy łóżko duże wzięłam szkraba , potem zasnęła ze mną,obudziłam się ok 8 bo bardzo się złościła i marudziła patrzę nie ma jej obok mnie,nie ma jej w łóżeczku obok a ta bidulka utknęła między łóżkiem a łóżeczkiem. Od razu stanęłam w pionie i oczy mi się otworzyły,sprawdziłam dziecko z kazdej strony czy wszystko ok,mała zasmiała się tylko ze ją wyratowałam z tej nudnej pozycji.Sama nie wiem ile tam lezała ![]() Daria&Grześ uroczej nocy ![]() Doridee super ze TZ ma pracę ,dacie jakoś radę,niestety tak bywa ze wymagają różnych szkoleń takie czasy,ale zleci migiem .Praca w tych czasach na wagę złota. Wenezja córcia UROCZA,mała pięknisia. Madzia corcia po połowie i do Ciebie i do Ojca podobna. Dziewczyny ile dajecie dzieciom jesc ,chodzi mi o to czy na jedno posiedzenie cały słoiczek zupy a na deser cały owocw.I oba w kady dzień? Ja tak daję ale boję się ze to moze za dużo.
#1223 |
Zadomowienie
|
RANIU ja Igorowisama gotuje ale przekładam do słoiczka ,zjada cały z obiadkiem i cały z deserkiem.Myśle ,ze gdyby Nadia nie miała apetytu to by nie zjadała tyle.
Ale ci zrobiła pobudke córka nie ma co,jak wiadro zimnej wody hi hi. DORIDEE super ,ze twój tz-ecik znalazł prace,zycze powodzenia ,satysfakcji i duzej kaski. DARIA&GRZES cudnej nocy WENEZJA mała cudowna A mój Igor znów dostał wysypki na brzuszku,tym razem wiem co go uczuliło. Posmarowałam małego po kąpieli mleczkiem JOHNSONs.I na drugi dzien obsypany,wróciłam do BAMBINO.Jak dla nas najlepsze kosmetyki z tej firmy no i Nivea jest świetna. Ach chciałam Wam powiedziec,ze dzis Igor zjadł danonka waniliowego.Bardzo smakowało,juz kiedyś dałam Igrowi troszeczke a dzis wsunoł cały kubeczek.
#1224 |
Raczkowanie
|
![]() Nooo, trochę się w tym tygodniu zrelaksowałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś urodziny mojej mamy, kupiłam jej tunikę z kapturkiem, bo seksowna bluzeczka zamówiona przez Allegro okazała się turecką tandetą. Fu! Kasa w błoto. Ale poprawiłam sobie humor skórzanymi kozaczkami ![]() Raniu, Grześ codziennie dostaje i owoce i zupkę z samych warzyw. Najczęściej sama mu przygotowuję zupki, bo bez marchewki, bez mleka modyfikowanego, bez masła itp. Chętniej je, jak mu dodam trochę mleka, ale nie zjada tyle, ile mieści się w słoiczku. A jeśli chodzi o owoce, to utarte jabłuszko czasami potrafi zjeść prawie całe, a słoiczek (ten większy) mam na dwa dni. Po południu wypija jeszcze 100ml bobofruta przecierowego. Dzięki temu karmię go mleczkiem co 3 godziny. Ale nic na siłę. Czasami po 3 łyżeczkach zupki rodzi się bunt i po jedzeniu... A swoją drogą niezłą masz w domu wędrowniczkę ![]() Kasiu, współczuję małemu alergikowi ![]() Madziu, nie wiem, co na to tata, ale ja wciąż jestem zdania, że Twoja córcia wdała się w mamę... ![]() ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Daria no no
![]() ![]() ![]() Rania dobrze ze malej nic sie nie stalo , po czasie mozna sie z tego smiac bedziesz miala co malej opowiadac. Kasia my tez uzywamy kosmetykow z nivea i bardzo dobre sa choc jak jestesmy w Angli to nie mamy mozliwosci bo ich nie ma i jedziemy na jonsonie . I nie boisz sie dawac danonkow bo one chyba od 1 roku sa o ile sie orientuje my jeszcze poczekamy .I tak go nie omina jeszcze sie ich naje. A moj maly swiruje z jedzeniem znowu malo je buuuuu zawsze jadl 210 a teraz znow foch i po 100 moze zje . ![]() Milej niedzieli. |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
![]()
Uuuu... U nas Johnson też się nie sprawdza. Położna zaraz po porodzie kazała mi się tego pozbyć, bo baaardzo uczula. Raz Emilkę wykąpałam w płynie do kąpieli Penathen z rumiankiem- ciotka z Niemiec przysłała
![]() ![]() Dzięki, dzięki kochane za miłe słowa odnośnie mojej małej! ![]() ![]() Aha! Bym zapomniała... Zmieniliśmy w końcu gondole na spacerówkę. Emi już się nie mieści i nogi podkurczone miała. Teraz jest w siódmym niebie, bo jest w pozycji lekko siedzącej i wszystko widzi. Mała małpa ![]()
#1227 |
Raczkowanie
|
No to dziewczyny przegłosowane,podobna do mnie z czego nie ukrywam bardzo się cieszę!
![]() Wenezja twoja Emilka śliczna i tak pięknie wygląda w czapeczce! my dalej wozimy Emilkę w gondolce choć przydałoby się już zmienić! Doridee gratulacje dla twojego tż że ma nową pracę! Raniu zupkę robię całą ale tak mniej więcej zjada cały słoiczek na raz ale nie zawsze,za to deserki uwielbia i pochłania cały słoiczek szczególnie bananowy z gerbera uwielbia ![]() ![]() dziś moja mała nie ma spania co ją uśpię to zaraz się przebudza i domaga żebym z nią leżała i wtedy się jej dobrze śpi! ale za to poprawiły się troche nocki,zastosowałam się do waszych rad i dawałam jej wodę i ostatnie 2 docki budziła się tylko 2 razy ![]() ![]() ![]() miłego popołudnia życzę |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zadomowienie
|
Monka nie boje sie podawac ,nie ma zadnych nietolerancji to niech sobie poje
a raz na jakis czas nie zaszkodzi.nie daje małemu codziennie danonków.
#1229 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() Raniu ale z Nadii wędrowniczka... ![]() ![]() ![]() Co do jedzenia to Ala uwielbia zupki słoiczkowe i zjada cały za jednym posiedzeniem i jeszcze jej mało ![]() ![]() Daria fajnie, że myślisz o sobie - zadowolona mamusia to szczęśliwe dzieci ![]() Co do tego USG przeciemiaczkowego to robi się je rutynowo każdemu wcześniakowi, natomiast dziecku donoszonemu zazwyczaj w przypadku jakichś nieprawidłowości. W naszym przypadku - wzmożone napięcie mięśniowe.. Z tego co się orientuje powinnam zrobić takie usg ale nikt mi nie dał skierowania. Ostatnio lekarka pytała czy robiłam usg główki ale gdy zaprzeczyłam nie ciągnęła tematu i teraz nie wiem czy powinnam zrobić czy nie. Ala ma już maleńkie ciemiączko.. nawet nie wiem czy dałoby radę zrobić to usg ![]() ![]() Wenezja jak tam ząbki? My tez nadal wozimy się w gondolce, ciasno już ale jeszcze dajemy radę ![]() Aha, ja używam różnych kosmetyków, płyn dwufazowy do kąpieli Bubchen (świetny), chusteczki i krem do pupy Bambino a oliwkę Bambino i Hipp - wypuścili niedawno serię kosmetyków dla niemowląt, podobno rewelacja!! Ja naczytałam się na KWC o oliwce i kupiłam, ma śliczny zapach i bardzo prosty skład, dziewczyny używają jej nawet do twarzy: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=15967 Dokupię też inne kosmetyki z Hippa ale muszę najpierw zużyć to co mam. Idę się poprzytulać trochę do TŻ bo jutro wyjeżdża ![]()
#1230 |
Zakorzenienie
|
Widzialyscie mecz pilki recznej mecz jak mecz troche mogli lepiej zagrac ale wkurzona jestem ze kibicow polskich nie bylo jak tak mozna powinni do jakiejs komisji zazalenie zlozyc .No ale malysz pokazal.
Moj maly tez dzis cos nie spi w sumie przepal tylko polowke meczu no i rano zemna spal wzielam do do lozka to spalismy do 11 . Idziemy jutro z malaym na usg bioderek i moze tam lekarz tez mi powie o tym usg glowki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.