Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-08, 13:45   #1201
paslik
Rozeznanie

Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006

Tools!!!! Ja się nauczę i zdam. Pomoc domowa mi się przyda. Zwłaszcza przez ten miesiąc.
Mojego kalekę zagipsowali dzisiaj. Za dużo obrzęk ma na szynę. Wiecie jaki jest dramat!!!!!!! No przecież on garnituru nie założy. I na stódniówkę nie pójdzie. Że już nie wspomnę, że muszę go ubierać, sznurować buciki, itp. Mam kolejne dziecko w domu. Ja się zastrzelę.
Zaraz lecimy na bal do przedszkola. Kotyliony są w kształcie aniołków na chmurkach. Korony zrobione!!! Kiecki dla maluchów ze śnieżynkami równnież. Idę pakować ciasta stroje i o 15 : 20 wymarsz.
Po powrocie zdamy relację.
Stary 2007-02-08, 14:06   #1202
watka
Rozeznanie

Paslik, ty jestes kobieta, hoho, taka zorganizowana jestem pełna podziwu. Piękne zdjęcia sobie zrobiliście chrzcielne, ja się tak nie zmobilizowałam. No i co ty zrzucasz na tej siłowni, ja się pytam

Toolos, Marianka też nie uleży, nie usiedzi, tylko spina brzuszek jakby chciała swój pępek obejrzeć . I na główce też mostek chce robic jak się piekli. Toolos podpieraj Oliwka w pozycji półsiedząco/półleżącej, nie żałuj mu, świat wygląda tak znacznie ciekawiej on swój rozum ma w tym siadaniu, dzieciaczek musi ćwiczyć, pracować mięśniami, żeby w końcu się podnieść, to mu nie zaszkodzi. Nie można tylko sadzać tak pionowo, żeby dziecko sie nie mogło się samo utrzymać i kręgosłup mu sie składa w harmonijkę.
Stary 2007-02-08, 14:23   #1203
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez watka Pokaż wiadomość
Toolos, Marianka też nie uleży, nie usiedzi, tylko spina brzuszek jakby chciała swój pępek obejrzeć . I na główce też mostek chce robic jak się piekli. Toolos podpieraj Oliwka w pozycji półsiedząco/półleżącej, nie żałuj mu, świat wygląda tak znacznie ciekawiej on swój rozum ma w tym siadaniu, dzieciaczek musi ćwiczyć, pracować mięśniami, żeby w końcu się podnieść, to mu nie zaszkodzi. Nie można tylko sadzać tak pionowo, żeby dziecko sie nie mogło się samo utrzymać i kręgosłup mu sie składa w harmonijkę.
Olinek też się tak dźwiga, że czasem jej położyć nie mogę.
Po wczorajszych perypetiach diablica zasnęła dopiero o 22.30 ale przespała do 4.40, potem już nie pamiętam, ale obudziłam się z nią w łóżku o 8.30
Dziś i jutro z okazji konserwacji linii nie mamy światła między 8 a 14, więc trochę ogarnęłam chałupkę i jutro dokończę - tym bardziej że chłopaki wracają .
A w ramach ćwiczeń gimnastycznych odgarnęłam śnieg naokoło domu co by dojść do niego można było i już czuję jak jutro będę płakać !
Majorkaa, zobaczymy jak się będziesz cieszyć, jak Cię użre ! Boję się tego jak ognia, bo Bartek mnie tak raz urządził, aż mi krew poleciała .
Paslik cierpliwości, chory chłop gorszy niż zaraza ! A z ręką w gipsie ... !
Stary 2007-02-08, 14:51   #1204
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Palik, ja każde wyjście z domu przeklinam okropnie, nawet ostatnio na spacery rzadko chodzimy ale to przez zimno, wolę jednak tyłek w ciepłym trzymać A ty z dwoma maluchami i jeszcze zdążyłaś stroje sama przygotować mam kompleksy normalnie bo ja od urodzenia małej to raz dałam radę obiad ugotować

Ocho, elektroniczna niania działa tylko coś szumi i mnie straszy jak się włącza bo strzela dziwnie to chyba nie jest najlepszy sprzęt na świecie (BabyOno).

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 14:52   #1205
Carya
Wtajemniczenie

Paslik, wybacz, zjadłam "s" i nie zauważyłam

Druga
Stary 2007-02-08, 17:58   #1206
linijka
Rozeznanie

Watko już myślałam, że się na nas pogniewałaś, alboco A do pracy jak nie musisz to nie wracaj, niech sobie mysla co chcą
Ejva co tam za gryzonie na strychu hodujesz? może myszki? A wiesz, że jak myszki w domu to pani domu w ciązy (hihi przesąd taki )

Hani ząbka gratulujemy, a mamie nowej sukienki z racji pierwszego ząbka
Filipkowi też ząbek wychodzi pomału, a dokazuje, że hej, kręgosłup mi już wysiada, bo mam kogo nosić.

Pasliku no i jak się impra w przedszkolu udała? Pisz nam tutaj
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 18:18   #1207
paslik
Rozeznanie

Dziewczynki!!! Imprezka w przedszkolu super!!!! Wróciłyśmy o 19. Tańce z Natalką na rękach czuję w kręgosłupie i w nogach.
No cóż odkurzania dziś nie będzie, nie mam siły. A co tam dom to nie muzeum.
Na zabawie było mnóstwo konkursów. Dziewczynki za strój dostały nagrody. Patrynia jakiś tam zestaw kredek i mazaków do malowania, a Natalka misia. PAtrysia wyklepała, że Natalka będzie przebrana za księżniczkę i dlatego Panie kupiły misia. Pani MArylka zdjęć nacykała i ma mi zgrać na płytkę to powklejam.
Fajne są te zabawy rodzinne, bo się rodzice integrują. Do tego roku to się większość z nas nie znała. A teraz jest fajnie. Wszyscy tańczą, wygłupiają się i bawią i nikt na nikogo nie patrzy z zaciekawieniem
CD. relacji po karmieniu
Stary 2007-02-08, 18:35   #1208
Sucha_
Raczkowanie

hej dziewczyny
Z tym karmieniem butla jakoś poszło. najpierw nie chciała wcale, pluła się i krzywiła - rozumiem ją doskonale Ale zmieszałam ze swoim mlekiem pół na pół i poszło gładko. Pooszukiwałam kluchę tak ze dwa razy i teraz wcina aż miło. Staram się w dzień (10-15) na razie 2 razy podać butlę. Więcej nie daję rady bo mi piersi szaleją i bolą okrutnie. Nie chcę oddciągać. Chcę żeby "zrozumiały" że w tych godzinach dzidzulec nie jest głodny Jak się uda to i poranne karmienie tak zorganizuję. Chodzi mi aby teraz uzyskać sukces w tych godzinach w których normalnie byłabym w pracy. Ech skomplikowanie mi się tłumaczy ale mądre z Was kobieciny więc pewnie rozumiecie moje wywody

Watko moim skromnym zdaniem możesz spokojnie zadeklarować na ile chcesz wziąść urlop np. na rok a po roku na kolejny rok ( o ile pamiętam to maksymalnie można podzielić na 3 razy). A że chcą znać termin to rozumiem bo muszą wiedzieć na ile zawrzeć umowę z osobą która Cię zastępuje ot co. Myślę że rok czasu to bezpieczny termin.

Carya z nianią trzeba jednak troszkę uważać- ma zasięg 300 m....mieszkając w 10 piętrowym bloku ściągamy skądś sąsiadów poprzez nianię Chodzi o to że kiedy wyłączyłam nadajnik a słuchawka została ciągle włączona - odebraliśmy sygnał z pierwszej lepszej włączonej niani czysty przypadek ale teraz ze swoim nadajnikiem uważam

A odnośnie chrzcin to i my się przymierzamy...baaaaaaard zo powoli ale jednak. Tylko czemu księża potrafią ostudzić tak zapał...czemu zawsze trafi się na jakiegoś opryskliwca...ech

Lena
Sucha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 20:13   #1209
IlonaP
Zakorzenienie

No, dziecię wymasowane, nakarmione i śpi w łóżeczku . Ja wstawiłam pranie i chlebek, żeby na jutro był świeżutki, a teraz mogę sobie pobuszować.
Watko, Sucha ma rację, zadeklaruj na rok, a potem zobaczysz; jak nie musisz to nie wracaj, do tych 3 latek warto poświęcić się dziecku .
Stary 2007-02-08, 22:18   #1210
linijka
Rozeznanie

A ja sie dopatrzyłam, że Ejva ma dzisiaj urodziny!!! Jeszcze zdążyłam, ufff!
No Kochana to STO LAT STO LAT i duzo duzo miłości i pociechy z córci i uciechy z mężem
Stary 2007-02-08, 22:56   #1211
watka
Rozeznanie

Ufff, tak uzbrojona, podparta pod pachy, piszę maila do kierowniczki Dziękuję wam moje drogie
Ejvi najlepsze życzonka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-09, 06:51   #1212
paslik
Rozeznanie

Ejva!!! Spóżnione ale szczera życzonaka stu latek z uśmiechem na twarzy i miłością w sercu.
Natalcia tak się wczoraj rozbawiła na tańcach w przedszkolu, że nie szło jej uspać. Leżała i opowiadałą wszystko tatinkowi. i było w kółka aaaaa i oooo i inne odgłosy. Tatinek się uśmiał jak norka
Całe szczęście, że od poniedziałku u nas ferie. Odpocznę od rannego wstawania. Tym bardziej, ze teraz muszę wstawać 15 minut wcześniej bo mam dwoje do ubrania.
Co do baletów w przedszkolu....
Bawiliśmy się, przy piosenkach Fasolek, Majki Jeżowskiej i Domisiów. Niezły repertuar co???? Były konkursy rodzinne z nagrodami, typu taniec na gazecie, jedzenie jabłka z zawiązanymi oczami, slalom z jajkiem na łyżce, itp. Nagrody są oczywiście symboliczne typu ołówek, długopis, kolorowanka. Taniec są głównie w jakichś kółeczkach, wężach, pociągi. Ale, że rodzice integrują się coraz bardziej to wspólne tańca przy dziwnym repertuarze już nas nie męczą. Potrafimy się wygłupiać.
Oprócz tańców jest bufecik z kawą, soczkami i słodkościami. Tylko, że rodzice nam się rozbrykali i planujemy na dzień dziecka w sobotę wyjazd rodzinny do gospodarstwa agroturystycznego całymi rodzinkami. Może być super jak wypali. No i to oczywiście na cały dzień
Watka!!! Pisz i powiesz jaka reakcja, bo ja swoim kochanym szefom powiem albo papa albo pójdę na wychowawczy i też przynajmniej na roczek. Z Patrynią byłam tylko do 7 miesiąca jej życia i teraz żałuję. Wiele rzeczy mnie ominęło Pierwszy kroczek widziała babcia. A teraz chciałabym być z Natunią.
Ilonka!!! Powiem Ci, że ja też się bałam o to przedszkole Patryni w tym roku ze względu na infekcje. Ale odpukać Natalka nie łapie ich od Ptyśka. Może dlatego, że jest na piersi....
Stary 2007-02-09, 08:34   #1213
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Dziekuje, dziekuje kochane mamusie wszystkie zyczenia sa bardzo mile

Cos mi sie stalo z kompem i nie widze za dobrze obrazkow i nie umiem tego zmienic wiec chyba dzis nie poogladam nowych zdjatek maluszkow

Paslik - no swietna zabawe widze mialas. Dobrze tak czasem z innymi rodzicami sie spotkac i pobawic. Ja tymczasem zyje juz tylko wyjazdem do Polski przed wielkanoca i tym ze babcie beda skakac kolo dzieciaczka a ja bede lezec do gory brzuchem

Sucha - no z ksiezami roznie bywa.... ale generalnie tez zauwazylam, ze wiele ksiezy w polsce w ogole sie nie stara o to swoje grono parafian na plus trzeba powiedziec anglikom, ze tutejsi ksieza katoliccy to sobie by nie pozwolili na opryskliwosci - jak widac konkurencja zawsze dziala Podoba mi sie np. ze zawsze serdecznie witaja na mszy nie katolikow i zachecaja wszystkich ludzi zeby w czasie komuni przyszli przynajmniej po blogoslawienstwo.

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-09, 10:08   #1214
kiciamała
Zadomowienie

Ejvia, ja też życze dużo zdrowia

U mnie zaczyna się szopka z chrzcinami. Z mojej strony przyjedzie tylko siostra. Od meża miał być chrzestny z żoną, przyjadą samochodem. Zaproponowaliśmy rodzicom męża czy by się nie zabrali, ale kategorycznie odmówili. Temat miał być skończony. A tu wczoraj emalia od teściowej, że ona z teściem przyjadą autobusem a z chrzestnym pojedzie brat i siostra męża. Kurka a my nie mamy tyle miejsca w mieszkaniu, a nie stać nas na opłacenie hotelu tylu osobom, w dodatku to wyjdzie tydzień pobytu. Nie mamy pojęcia co zrobić. A miało być tak oszczednościowo
My mieszkamy - rodzinnie 500km od siebie. Chcieliśmy oszczedzić sobie kołowrotu w Polsce z organizacją chrzcin. To mamy
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-09, 10:22   #1215
watka
Rozeznanie

A kim jest chrzestny - przyjacielem? Rozumiem że tu dodatkowo wyskoczyli brat, siostra i rodzice męża... Kiciu, to wspaniale że aż tyle osób sie zmobilizowało, to bardzo dobrze świadczy o ich stosunku do was i dziecka! Choć może to też aluzja, że chczestnymi powinna być rodzina... Ale dlaczego teściowie nie chcą komfortowo samochodem? Dzielni są.
Chyba nie myślą że wy ich wszystkich ugościcie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-09, 10:41   #1216
kiciamała
Zadomowienie

Watka z jednej strony fajnie, ale z drugiej to musimy ich ugościć. Czyli musze się wziąść za wymyślanie menu na tydzień i szukanie taniego hotelu. Zaczynam dziekowac Bogu że moja starsza siostra biegła jest w pieczeniu i gotowaniu . Bo z pieczeniem to u mnie krucho .
Chrzestnym jest kolega, stoczylismy już batalie ze nie brat.Chłop sie uparł i był kryzys rodzinny.

Myśle ze chodzi o to że moja mama już widziała małą bo przyjechała do mnie po porodzie- a ma dalej, a teraz siostra przyleci. No a oni jeszcze nie byli u wnuczki.
Najbardziej się jak zawrócą mi głowe, a znów się jak zawsze rozmyślą.
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-09, 13:40   #1217
Carya
Wtajemniczenie

Kicia, może niech przyjadą wcześniej i pomoga ci z przygotowaniami w końcu ciężko myśleć że przygotujesz obiad na tyle osób sama A co, niech pomagaja jak chcą maleństwo zobaczyć
Podejrzewam że sami pomyślą o jakimś hotelu, na pewno zdają sobie sprawę że nie masz gdzie ich pomieścić Po grzecznościowej wymianie zdań w stylu "ależ nie, nie ma mowy o żadnym hotelu, śpicie u nas" dasz im adres i po sprawie Chociaż jak ja tak powiedziałam teściowej to wzięła i została na noc... dwie noce no więc bywa różnie

Ejva, od nas też urodzinkowe buziaki i dużo zdrówka

A propos zdrówka... zaczęłam małej wprowadzać soczki i zupki jak p.doktor kazał... po trzech dniach dawania soczku (po 6ml) dostała wysypki... dziś jej dałam troszkę zupki jarzynowej... ale może powinnam odstawić to nowe jedzonko na jakiś czas? A jak odstawię to kiedy do niego wrócić???

Druga
Stary 2007-02-09, 14:10   #1218
paslik
Rozeznanie

Carya!!!! To ja Cię chyba znowu zaskoczę. U nas na chrzcinach Ntalki było 17 osób dorosłych i 5 dzieci. Obiad i wszystkie przystawki przygotowałam sama. Był obiad, 5 dań na ciepło, sałatki i przystawki w formie ruloników z szynki, jajek faszerowanych, koreczki, itp. Tylko ciasto upiekła moja kochanan mamusia chrzestna. Wszystko odbyło się w domku, tylko z jednego pokooju zrobiliśmy skłądzik w którym były przywiezione od męża ze szkoły krzesła, stół skałądany od babci i talerze pożyczone.Fakt, że po całej imprezie byłam padnięta, ale cieszę się że wszystko było jadalne (tzn. nic nie zostało) i że mam to już za sobą
Kicia! Co do doboru chrzestnych. Wszysto zależy od ukłądów rodzinnych. Mój mąż ma dwóch braci, ale tak naprawdę nie ma między nimi żadnej więzi rodzinnej. Żaden z nich nie przyszedł na nasz ślub, a ni zobaczyć dzidzie. Ja początkowo próbowałam waczyć z tym i mimo ich takich zachowań byliśmy na ślubach obu braci i chrzcie ich dzieci. Teraz sobie już tym głowy nie zawracam bo nie ma po co. Głową muru nie przenbijesz. Ojcami chrzestnymi naszych dzieci są mężowie kuzynek męża. U NAtalki miał być mój braciszek, ale ksiądz z mojej rodzinnej parafi (popularnie nazywany patałachem) nie dopuścił go do bierzmowania. A zgadnijcie dlaczego?????
W 2004 roku mój tata zginął w wypadku samochodwym. Zostaliśmy z 30 hektarowym gospodarstwem rolnym i fermą drobiu. Zajmujemy się tym wszystkim sami. Arti miała mieć bierzmowanie 28 sierpnia 2006, a 20 sierpnia o 14 był egzamin u patałacha. Nie mógł iść bo tego dnia od 12 kosiliśmy, poszedł do niego rano, a ten mu powoiedział, że egzaminuje tylko o 14 i go nie dopuścił.
No i pokrzyżował nam plany....
Stary 2007-02-09, 15:04   #1219
Sucha_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paslik Pokaż wiadomość
Carya!!!! To ja Cię chyba znowu zaskoczę. U nas na chrzcinach Ntalki było 17 osób dorosłych i 5 dzieci. Obiad i wszystkie przystawki przygotowałam sama. Był obiad, 5 dań na ciepło, sałatki i przystawki w formie ruloników z szynki, jajek faszerowanych, koreczki, itp.

o matko i córko - jesteś wielka kobieto

Lena
Sucha_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-09, 15:57   #1220
IlonaP
Zakorzenienie

Paslik, ale z Ciebie dzielna kobieta !22 osoby i 5 dań, no no!!!
Ten ksiądz, szkoda słów, tylko , przecież on to zrobił specjalnie . Współczuję utraty taty, sama jestem w takiej samej sytuacji, na dodatek moja mama do tej pory [od 2002 r] nie wyszła z depresji .
Ejva, spóźnione ale szczere !!!

Wiecie co, a ja się dziś strasznie zjeżyłam. Otóż pojechałyśmy z Olą do sklepu cosik do jedzenia zakupić, bo chłopaki wracają wieczorem. Chciałam kupić sobie gazetę w InMedio [Shape notabene] i ... zostałam wyproszona ! No może nie całkiem, bo najpierw pani stwierdziła że z wózkami się nie wjeżdża, a potem kazała mi ten wózek zostawić na środku sklepu i iść wybierać gazety. Podziękowałam i wyszłam.
Stary 2007-02-09, 19:19   #1221
Carya
Wtajemniczenie

Sucha , żebyś wiedziała!!! Matko, córko i wszyscy święci!
Paslik, wiesz co, ja nigdy w życiu przystawek nie robiłam kobito, chłop cię chyba na rękach nosi, co??? Ja mam nadzieję że mój twoich postów nie przeczyta bo mnie wymieni weźmie w trzy minuty
Matko kochana ruloniki z szynki i jajka faszerowane!!! toż to zarobić się można... nie mo ja jakbym miała wybierać to bym właśnie coś takiego chciała przygotować bo lubię robić rzeczy które "dłubania" wymagają... ale gdzie reszta? te pięć dań? Normalnie zmęczyłam się od samego czytania Boziu jak ja bym chciała mieć tyle obrotności i pracowitości...
Ale podobno im więcej człowiek ma na głowie tym lepiej mu wychodzi dawanie sobie z tym rady może się nauczę przy dziecku

P.S. jajko faszerowane...... mmmmm.... cholerka, a mi kanapka i jabłko na kolację zostały

A z tymi księżmi... no różnie bywa... ja mam więcej zaufania do zakonników raz byłam u spowiedzi u wiejskiego księdza, hm, no cóż, chyba nie do końca się zrozumieliśmy

Ilona, to tak się jeszcze klientów traktuje? jak za komuny też bym wyszła... i nie wróciła. U nas w "leklerku" pracuje "na serze" taka wyfarbowana na czarno panna, która sera nie kroi - masz sobie wybrać z tych co już leżą pokrojone, a jak ten rodzaj jaki chcesz jest tylko w kostkach to mówi że "nie można pokroić"... ludzie trzymajcie... chyba nie chce się bo by trzeba było przy krajalnicy trochę postać... Jakby człowiek kierownika zawołał to by się okazało że można wszystko... tylko po co przez ser nerwy tracić

Druga
Stary 2007-02-09, 19:32   #1222
Carya
Wtajemniczenie

Aaaaaaa, Ilona, no wiesz, że też się nie domyśliłaś...
Ja się tak pozastanawiałam trochę i ta baba w sklepie to miała rację... bo wiesz, wpuści cię z wózkiem a ty między stojakami po cichu gazetki z półek ściągasz, rzucasz Oleńce, a Oleńka myk myk, chowa w pieluchę i ani by się obsługa spostrzegła jakby pół nakładu ze sklepu wózkiem wyjechało
Dobrze że jest ktoś kto czuwa nieustannie coby się pieluchowy proceder nie szerzył

Druga
Stary 2007-02-09, 20:22   #1223
IlonaP
Zakorzenienie

moja szwagierka doszła do podobnie konstruktywnych wniosków
chłopaki wróciły, Ola wycałowana, wreszcie po tygodniu wykąpana słodko sobie śpi. A ja bedę się musiała odzwyczaić od nocnago buszowania po necie .
Stary 2007-02-09, 21:08   #1224
watka
Rozeznanie

Carya ale ty jestes jajcara jak zwykle
Ilonko, co to jest przedszkole z metodą Montessori?

Linijko, czy Filipkowi naprawdę rośnie ząbek?
Ejva, naoglądałam sie zagranicznych programów na Animal Planet - może jakiegos weterynarza lokalnego powiadomić jeśli to duzy zwierzak wam buszuje? Budzi w nocy?
Stary 2007-02-10, 05:46   #1225
justyna-viola
Zadomowienie

Dzien dobry mamuski Moj maly juz od 5:30 buszuje wiec postanowialm wejsc na wizaz skoro lezy sobie w lozeczku Maly razem ze mna od wtorku bierez antybioytk bo mamy brzydkie gardlo i katar ale jak u niego katar ustapil w srode tak wczoraj wieczorkiem sie pojawil Mam nadzieje ze to tylko chwilowe a poza tym to ciagle slychca jak mial cos w nosku a jak odcagma frida to nic nie ma
Wlasnie spojrzalam przez okno i bialo u nas i -6C...bryyyy....no ale w koncu zima
Naszym studentkom zycze powodzenia na egz

Zycze milusigeo dzionka

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-10, 07:30   #1226
linijka
Rozeznanie

Justynko zdrówka Wam życzę

Wczoraj przez cały dzień moje dziecko spało dwa razy po 15min. Cały czas praktycznie na rękach, bo ryk nie z tej ziemi, żel nic nie daje, nawet Viburcol sie nie sprawdził wczoraj. Mam nadzieję, że to jednodniowy wybryk, bo ja nie dam rady tak go nosić
Dzisiaj już KUba wrócił, to chociaż go zagada czasem i matkę odciąży. Ale było powitanie! Filip uśmiech od ucha do ucha, a Kuba miał łezki w oczach, ja do kuchni uciekłam bo mi było głupio, że ryczę No taka miętka jestem

No i już sama nie wiem, czy to na ząbki moje dziecko takie marudne, czy coś mu dolega? Dziąsło na dole grube i czerwone, więc chyba jednak ząbek będzie. Ach niedobre czasy nastały

Miłej soboty życzę
Dziewczyny piszcie jak egzaminy!!
Stary 2007-02-10, 09:16   #1227
watka
Rozeznanie

Linijko, a czy masz takie sławetne gryzaczki z płynem w środku, które się chłodzi w zamrażalniku Jak dziąsło, to chyba nie może być nic innego
Viburcol to taka homeopatia, daj mu może ibuprofen albo paracetamol, raz nic mu to przecież nie zaszkodzi, a potem się zobaczy.

I jeszcze "tip" na gryzienie podczas karmienia: nie odrywać od piersi, ale przeciwnie - przycisnąć, tak żeby przytkać nosek i zmusić do szerszego otwarcia buzi.

Ale masz słodkich synków, ten starszy to zdaje się prawdziwa pociecha udały się ferie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-10, 09:20   #1228
watka
Rozeznanie

Justysiu trzymajcie się cieplutko
Co to za chorowanie, jak wreszcie można bałwany lepić?!

Justysiu, nie uważasz że to skandal że Tysia się w ogóle do nas nie odzywa?
Stary 2007-02-10, 09:33   #1229
watka
Rozeznanie

A jesli chodzi o Fridę to ja tez wysysam tylko powierzchniowe gilki, a z głębi tylko mój szanowny małżonek daje radę
Stary 2007-02-10, 09:44   #1230
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
Wiecie co, a ja się dziś strasznie zjeżyłam. Otóż pojechałyśmy z Olą do sklepu cosik do jedzenia zakupić, bo chłopaki wracają wieczorem. Chciałam kupić sobie gazetę w InMedio [Shape notabene] i ... zostałam wyproszona ! No może nie całkiem, bo najpierw pani stwierdziła że z wózkami się nie wjeżdża, a potem kazała mi ten wózek zostawić na środku sklepu i iść wybierać gazety. Podziękowałam i wyszłam.
no to jakas bezczelna babka moze faktycznie trzeba bylo z kierowniczka poprosic? Albo zjak moj znajomy zaczac sie wydzierac, ze co to za traktowanie i dyskryminacja, a jak juz wezwali ochrone to zaczal sie drzec 'nie dotykac mnie!!!'

Cytat:
Napisane przez watka Pokaż wiadomość
Ejva, naoglądałam sie zagranicznych programów na Animal Planet - może jakiegos weterynarza lokalnego powiadomić jeśli to duzy zwierzak wam buszuje? Budzi w nocy?
no sama nie wiem - niby dzis w nocy nic nie bylo slychac, a jak maz wszedl na strych to nic nie zobaczyl. zobaczymy jeszcze dzisiaj, ale TZ stwierdzil ze chyba cos tam wlazlo i nie umialo wyjsc no i chyba zdazylo zdechnac

och zabkowanie, nasza zmora, corza blizej....

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości