![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Tools!!!! Ja się nauczę i zdam. Pomoc domowa mi się przyda. Zwłaszcza przez ten miesiąc.
![]() ![]() ![]() Mojego kalekę zagipsowali dzisiaj. Za dużo obrzęk ma na szynę. Wiecie jaki jest dramat!!!!!!! No przecież on garnituru nie założy. I na stódniówkę nie pójdzie. ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz lecimy na bal do przedszkola. Kotyliony są w kształcie aniołków na chmurkach. Korony zrobione!!! Kiecki dla maluchów ze śnieżynkami równnież. Idę pakować ciasta stroje i o 15 : 20 wymarsz. ![]() Po powrocie zdamy relację. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Paslik, ty jestes kobieta, hoho, taka zorganizowana
![]() ![]() Toolos, Marianka też nie uleży, nie usiedzi, tylko spina brzuszek jakby chciała swój pępek obejrzeć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wczorajszych perypetiach diablica zasnęła dopiero o 22.30 ale przespała do 4.40, potem już nie pamiętam, ale obudziłam się z nią w łóżku o 8.30 Dziś i jutro z okazji konserwacji linii nie mamy światła między 8 a 14, więc trochę ogarnęłam chałupkę i jutro dokończę - tym bardziej że chłopaki wracają ![]() A w ramach ćwiczeń gimnastycznych odgarnęłam śnieg naokoło domu co by dojść do niego można było i już czuję jak jutro będę płakać ![]() Majorkaa, zobaczymy jak się będziesz cieszyć, jak Cię użre ![]() ![]() Paslik ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
Palik, ja każde wyjście z domu przeklinam okropnie, nawet ostatnio na spacery rzadko chodzimy
![]() ![]() ![]() ![]() Ocho, elektroniczna niania działa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Rozeznanie
|
Watko już myślałam, że się na nas pogniewałaś, alboco
![]() ![]() Ejva co tam za gryzonie na strychu hodujesz? może myszki? A wiesz, że jak myszki w domu to pani domu w ciązy (hihi przesąd taki ![]() Hani ząbka gratulujemy, a mamie nowej sukienki z racji pierwszego ząbka ![]() Filipkowi też ząbek wychodzi pomału, a dokazuje, że hej, kręgosłup mi już wysiada, bo mam kogo nosić. Pasliku no i jak się impra w przedszkolu udała? Pisz nam tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki!!! Imprezka w przedszkolu super!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No cóż odkurzania dziś nie będzie, nie mam siły. ![]() ![]() Na zabawie było mnóstwo konkursów. Dziewczynki za strój dostały nagrody. Patrynia jakiś tam zestaw kredek i mazaków do malowania, a Natalka misia. PAtrysia wyklepała, że Natalka będzie przebrana za księżniczkę i dlatego Panie kupiły misia. Pani MArylka zdjęć nacykała i ma mi zgrać na płytkę to powklejam. Fajne są te zabawy rodzinne, bo się rodzice integrują. Do tego roku to się większość z nas nie znała. A teraz jest fajnie. Wszyscy tańczą, wygłupiają się i bawią i nikt na nikogo nie patrzy z zaciekawieniem ![]() ![]() ![]() CD. relacji po karmieniu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Z tym karmieniem butla jakoś poszło. najpierw nie chciała wcale, pluła się i krzywiła - rozumiem ją doskonale ![]() ![]() ![]() Watko moim skromnym zdaniem możesz spokojnie zadeklarować na ile chcesz wziąść urlop np. na rok a po roku na kolejny rok ( o ile pamiętam to maksymalnie można podzielić na 3 razy). A że chcą znać termin to rozumiem bo muszą wiedzieć na ile zawrzeć umowę z osobą która Cię zastępuje ot co. Myślę że rok czasu to bezpieczny termin. Carya z nianią trzeba jednak troszkę uważać- ma zasięg 300 m....mieszkając w 10 piętrowym bloku ściągamy skądś sąsiadów poprzez nianię ![]() ![]() ![]() A odnośnie chrzcin to i my się przymierzamy...baaaaaaard zo powoli ale jednak. Tylko czemu księża potrafią ostudzić tak zapał...czemu zawsze trafi się na jakiegoś opryskliwca...ech |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
No, dziecię wymasowane, nakarmione i śpi w łóżeczku
![]() Watko, Sucha ma rację, zadeklaruj na rok, a potem zobaczysz; jak nie musisz to nie wracaj, do tych 3 latek warto poświęcić się dziecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
A ja sie dopatrzyłam, że Ejva ma dzisiaj urodziny!!!
![]() ![]() ![]() No Kochana to STO LAT STO LAT ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
Ufff, tak uzbrojona, podparta pod pachy, piszę maila do kierowniczki
![]() ![]() Ejvi najlepsze życzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Ejva!!! Spóżnione ale szczera życzonaka stu latek z uśmiechem na twarzy i miłością w sercu.
![]() ![]() ![]() ![]() Natalcia tak się wczoraj rozbawiła na tańcach w przedszkolu, że nie szło jej uspać. ![]() ![]() ![]() ![]() Całe szczęście, że od poniedziałku u nas ferie. Odpocznę od rannego wstawania. Tym bardziej, ze teraz muszę wstawać 15 minut wcześniej bo mam dwoje do ubrania. ![]() Co do baletów w przedszkolu.... Bawiliśmy się, przy piosenkach Fasolek, Majki Jeżowskiej i Domisiów. Niezły repertuar co???? ![]() ![]() ![]() ![]() Oprócz tańców jest bufecik z kawą, soczkami i słodkościami. Tylko, że rodzice nam się rozbrykali i planujemy na dzień dziecka w sobotę wyjazd rodzinny do gospodarstwa agroturystycznego całymi rodzinkami. Może być super jak wypali. No i to oczywiście na cały dzień ![]() Watka!!! Pisz i powiesz jaka reakcja, bo ja swoim kochanym szefom powiem albo papa albo pójdę na wychowawczy i też przynajmniej na roczek. Z Patrynią byłam tylko do 7 miesiąca jej życia i teraz żałuję. ![]() ![]() ![]() Ilonka!!! Powiem Ci, że ja też się bałam o to przedszkole Patryni w tym roku ze względu na infekcje. Ale odpukać Natalka nie łapie ich od Ptyśka. Może dlatego, że jest na piersi.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Dziekuje, dziekuje kochane mamusie
![]() ![]() Cos mi sie stalo z kompem i nie widze za dobrze obrazkow i nie umiem tego zmienic ![]() ![]() Paslik - no swietna zabawe widze mialas. Dobrze tak czasem z innymi rodzicami sie spotkac i pobawic. Ja tymczasem zyje juz tylko wyjazdem do Polski przed wielkanoca i tym ze babcie beda skakac kolo dzieciaczka a ja bede lezec do gory brzuchem ![]() Sucha - no z ksiezami roznie bywa.... ale generalnie tez zauwazylam, ze wiele ksiezy w polsce w ogole sie nie stara o to swoje grono parafian ![]() ![]()
#1214 |
Zadomowienie
|
Ejvia, ja też życze dużo zdrowia
![]() U mnie zaczyna się szopka z chrzcinami. Z mojej strony przyjedzie tylko siostra. Od meża miał być chrzestny z żoną, przyjadą samochodem. Zaproponowaliśmy rodzicom męża czy by się nie zabrali, ale kategorycznie odmówili. Temat miał być skończony. A tu wczoraj emalia od teściowej, że ona z teściem przyjadą autobusem a z chrzestnym pojedzie brat i siostra męża. Kurka a my nie mamy tyle miejsca w mieszkaniu, a nie stać nas na opłacenie hotelu tylu osobom, w dodatku to wyjdzie tydzień pobytu. Nie mamy pojęcia co zrobić ![]() ![]() ![]() ![]() My mieszkamy - rodzinnie 500km od siebie. Chcieliśmy oszczedzić sobie kołowrotu w Polsce z organizacją chrzcin. To mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
A kim jest chrzestny - przyjacielem? Rozumiem że tu dodatkowo wyskoczyli brat, siostra i rodzice męża... Kiciu, to wspaniale że aż tyle osób sie zmobilizowało, to bardzo dobrze świadczy o ich stosunku do was i dziecka! Choć może to też aluzja, że chczestnymi powinna być rodzina... Ale dlaczego teściowie nie chcą komfortowo samochodem? Dzielni są.
Chyba nie myślą że wy ich wszystkich ugościcie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
Watka z jednej strony fajnie, ale z drugiej to musimy ich ugościć. Czyli musze się wziąść za wymyślanie menu na tydzień
![]() ![]() ![]() Chrzestnym jest kolega, stoczylismy już batalie ze nie brat.Chłop sie uparł ![]() Myśle ze chodzi o to że moja mama już widziała małą bo przyjechała do mnie po porodzie- a ma dalej, a teraz siostra przyleci. No a oni jeszcze nie byli u wnuczki. Najbardziej się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
Kicia, może niech przyjadą wcześniej i pomoga ci z przygotowaniami
![]() ![]() ![]() Podejrzewam że sami pomyślą o jakimś hotelu, na pewno zdają sobie sprawę że nie masz gdzie ich pomieścić ![]() ![]() ![]() ![]() Ejva, od nas też urodzinkowe buziaki i dużo zdrówka ![]() A propos zdrówka... zaczęłam małej wprowadzać soczki i zupki jak p.doktor kazał... po trzech dniach dawania soczku (po 6ml) dostała wysypki... dziś jej dałam troszkę zupki jarzynowej... ale może powinnam odstawić to nowe jedzonko na jakiś czas? A jak odstawię to kiedy do niego wrócić??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Rozeznanie
|
Carya!!!! To ja Cię chyba znowu zaskoczę.
![]() ![]() ![]() Kicia! Co do doboru chrzestnych. Wszysto zależy od ukłądów rodzinnych. Mój mąż ma dwóch braci, ale tak naprawdę nie ma między nimi żadnej więzi rodzinnej. Żaden z nich nie przyszedł na nasz ślub, a ni zobaczyć dzidzie. Ja początkowo próbowałam waczyć z tym i mimo ich takich zachowań byliśmy na ślubach obu braci i chrzcie ich dzieci. Teraz sobie już tym głowy nie zawracam bo nie ma po co. Głową muru nie przenbijesz. ![]() ![]() ![]() ![]() W 2004 roku mój tata zginął w wypadku samochodwym. Zostaliśmy z 30 hektarowym gospodarstwem rolnym i fermą drobiu. Zajmujemy się tym wszystkim sami. Arti miała mieć bierzmowanie 28 sierpnia 2006, a 20 sierpnia o 14 był egzamin u patałacha. Nie mógł iść bo tego dnia od 12 kosiliśmy, poszedł do niego rano, a ten mu powoiedział, że egzaminuje tylko o 14 i go nie dopuścił. ![]() No i pokrzyżował nam plany.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Paslik, ale z Ciebie dzielna kobieta
![]() Ten ksiądz, szkoda słów, tylko ![]() ![]() ![]() Ejva, spóźnione ale szczere ![]() Wiecie co, a ja się dziś strasznie zjeżyłam. Otóż pojechałyśmy z Olą do sklepu cosik do jedzenia zakupić, bo chłopaki wracają wieczorem. Chciałam kupić sobie gazetę w InMedio [Shape notabene] i ... zostałam wyproszona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
Sucha , żebyś wiedziała!!! Matko, córko i wszyscy święci!
![]() Paslik, wiesz co, ja nigdy w życiu przystawek nie robiłam ![]() ![]() Matko kochana ruloniki z szynki i jajka faszerowane!!! toż to zarobić się można... nie mo ja jakbym miała wybierać to bym właśnie coś takiego chciała przygotować bo lubię robić rzeczy które "dłubania" wymagają... ale gdzie reszta? te pięć dań? Normalnie zmęczyłam się od samego czytania ![]() Ale podobno im więcej człowiek ma na głowie tym lepiej mu wychodzi dawanie sobie z tym rady ![]() ![]() P.S. jajko faszerowane...... mmmmm.... cholerka, a mi kanapka i jabłko na kolację zostały ![]() A z tymi księżmi... no różnie bywa... ja mam więcej zaufania do zakonników ![]() ![]() Ilona, to tak się jeszcze klientów traktuje? jak za komuny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaa, Ilona, no wiesz, że też się nie domyśliłaś...
![]() Ja się tak pozastanawiałam trochę i ta baba w sklepie to miała rację... bo wiesz, wpuści cię z wózkiem a ty między stojakami po cichu gazetki z półek ściągasz, rzucasz Oleńce, a Oleńka myk myk, chowa w pieluchę i ani by się obsługa spostrzegła jakby pół nakładu ze sklepu wózkiem wyjechało ![]() ![]() Dobrze że jest ktoś kto czuwa nieustannie coby się pieluchowy proceder nie szerzył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() chłopaki wróciły, Ola wycałowana, wreszcie po tygodniu wykąpana słodko sobie śpi. A ja bedę się musiała odzwyczaić od nocnago buszowania po necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Carya ale ty jestes jajcara jak zwykle
![]() Ilonko, co to jest przedszkole z metodą Montessori? Linijko, czy Filipkowi naprawdę rośnie ząbek? Ejva, naoglądałam sie zagranicznych programów na Animal Planet - może jakiegos weterynarza lokalnego powiadomić jeśli to duzy zwierzak wam buszuje? Budzi w nocy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie spojrzalam przez okno i bialo u nas i -6C...bryyyy....no ale w koncu zima ![]() Naszym studentkom zycze powodzenia na egz ![]() Zycze milusigeo dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
Justynko zdrówka Wam życzę
![]() Wczoraj przez cały dzień moje dziecko spało dwa razy po 15min. Cały czas praktycznie na rękach, bo ryk nie z tej ziemi, żel nic nie daje, nawet Viburcol sie nie sprawdził wczoraj. Mam nadzieję, że to jednodniowy wybryk, bo ja nie dam rady tak go nosić ![]() ![]() Dzisiaj już KUba wrócił, to chociaż go zagada czasem i matkę odciąży. Ale było powitanie! Filip uśmiech od ucha do ucha, a Kuba miał łezki w oczach, ja do kuchni uciekłam bo mi było głupio, że ryczę ![]() ![]() ![]() No i już sama nie wiem, czy to na ząbki moje dziecko takie marudne, czy coś mu dolega? Dziąsło na dole grube i czerwone, więc chyba jednak ząbek będzie. Ach niedobre czasy nastały ![]() Miłej soboty życzę ![]() Dziewczyny piszcie jak egzaminy!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
Linijko, a czy masz takie sławetne gryzaczki z płynem w środku, które się chłodzi w zamrażalniku
![]() ![]() Viburcol to taka homeopatia, daj mu może ibuprofen albo paracetamol, raz nic mu to przecież nie zaszkodzi, a potem się zobaczy. I jeszcze "tip" na gryzienie podczas karmienia: nie odrywać od piersi, ale przeciwnie - przycisnąć, tak żeby przytkać nosek i zmusić do szerszego otwarcia buzi. Ale masz słodkich synków, ten starszy to zdaje się prawdziwa pociecha ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
Justysiu trzymajcie się cieplutko
![]() Co to za chorowanie, jak wreszcie można bałwany lepić?! ![]() Justysiu, nie uważasz że to skandal że Tysia się w ogóle do nas nie odzywa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Rozeznanie
|
A jesli chodzi o Fridę to ja tez wysysam tylko powierzchniowe gilki, a z głębi tylko mój szanowny małżonek daje radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() och zabkowanie, nasza zmora, corza blizej.... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.