Mamusie kwietniowo - majowe:))) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-05, 23:52   #1201
mimi764
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowo - majowe:)))

Aatena z cwiczen to robie tylko jedno pozycja lezaca (ale glowa na poduszce, druga nieco nizej) kolana zgiete i rozstawione i laczysz kolana. Nie wiem czy to pomaga. Reszte to ta kobieta masuje i raz jest to niemal "dolna czesc ciala" a raz miednica z tylu.
Faktycznie moge chodzic dluzej! Bardzo mnie to cieszy. A jak sie pogorszy dostane pas.

Ale UWAGA z ciekawostek fizjo mowi ze trzeba sie ruszac a jak nie moge chodzic to mam na rowerze jezdzic!!! AAAA TA HOLANDIA! Ja sie niezdarna zrobilam i boje sie ze upadne albo co no i przy tym wietrze! Glupi, glupi pomysl.

Jutro polozna, zobaczymy co powie na moj entzjastyczny pomysl wyjazdu.
mimi764 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 08:03   #1202
yendza
Raczkowanie

GG do yendza

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

A mnie kompletnie odbiło, pojechałam do mamy na pogaduchy, ale stoi tam wózek, więc wsadziłam do niego miśka i jeździłam nim po domu
Ja z kolei nosiłam misia w rożku... no cóż... hormony? Jeśli chodzi o kosmetyki, to waham się między Niveą a Hippem - muszę coś poczytać jeszcze. Poza tym wyszperałam na allegro kocyk - dołączam fotkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg kocyk.jpeg (81,0 KB, 19 załadowań)

http://yendza.blog.pl/

Emilka

a l b u m
yendza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 08:25   #1203
bebe97
Wtajemniczenie

To ja wstawiam fotki mojego wózeczka, ślicznej czerwonej bartatinki tzn. nie ja będę w nim jeździć, ale przynajmniej będę go prowadzić
W wersji spacerowej bez budki siedzi mój wczorajszy model- misiu ach, kiedyż tam zasiądzie mój syneczek?

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2009-01-27 o 23:35
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 08:41   #1204
pelsonik
Raczkowanie

Witajcie w ten piękny poranek!

Ja zamierzam rodzić z mężem (ponownie). Jest to niesamowite przeżycie dla obojga. Mój mąż też jest z tych co pobieranie krwi powoduje u niego zasłabnięcia ale w tych emocjach przy porodzie wogóle nad tym nie myślał. Jak się Adasko urodził to latał za lekarzami cały czas (bo wzięli Adasia pod lampy). Chyba się bał, że mu go zabiorą . A ja po porodzie wreszcie odetchnęłam i czułam się swietnie, że ktoś czuwa.

Tylko oby zdąrzył dojechać....

Gosik! Nastaw się psychicznie, że będziesz rodzić w terminie. Nie ma co panikowac przed czasem. Z moich obserwacji wynika, że pierwsze dzieci rodzi się blisko terminu a często po. Masz jeszcze czas i mała też chce jeszcze się rozwinąć do końca.

Ja też jestem na zwolnieniu, niby nawet nie wychodze z domu... a na nic nie mam czasu Nie ma jak dobra organizacja.

Czekam na moja Niuńkę już bardzo, bardzo.....
pelsonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 09:03   #1205
gosik79
Zakorzenienie

Yendza fajowy kocyk. Po ile toto jest?

Wiem, że świruję Pelsoniku, jutro mam lekarza może się uspokoję. Od wczoraj już na poważnie liczę ruchy dziecka, tak się zestresowałam.

Adam też już wrócił, więc nie będę debilizować.

Idę oglądać hamerykańskie seriale.

Edit: A tak w ogóle to mała zaczęła mi już poważnie naciskać na pęcherz przez ten obniżony brzuch, ciągle czuję parcie na pęcherz. I na tę drugą, mniej "czystą" część ciała też.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 09:33   #1206
yendza
Raczkowanie

GG do yendza

Cytat:
Napisane przez gosik79 Pokaż wiadomość
Yendza fajowy kocyk. Po ile toto jest?
Na razie po 25 zł. Niestety znalazłam tylko jeden egzemplarz.

Emilka

a l b u m
Stary 2007-03-06, 10:52   #1207
buena
Wtajemniczenie

Yendzo ale ten kocyk ma śliczny zielony kolorek.
buena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 10:59   #1208
yendza
Raczkowanie

GG do yendza

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Yendzo ale ten kocyk ma śliczny zielony kolorek.
Chodzi o to, żeby pasował do wózka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (28,4 KB, 20 załadowań)

Emilka

a l b u m
Stary 2007-03-06, 11:32   #1209
pyciaczek
Raczkowanie

O, widze Yendzo ze mamy takie same wozki, ja mam tylko inny kolor. Jak na razie bardzo mi sie podoba, jestem ciekawa jak sprawdzi sie w praktyce.

Ja rowno za tydzien odstawiam moj znienawidzony fenoterol (juz mam odruch wymiotny jak po niego siegam, szczegolnie w nocy) i siadam na walizce. Mam nadzieje ze tak jak mowil lekarz szybko pojdzie i za jakies 2 tygodnie bede juz mamusia . W ogole ta moja mala jest niezle naszprycowana lekami, wlasciwie przez cala ciaze tylko miesiac nie bylam na lekach podtrzymujacych. Teraz zaczynam sie martwic ze te leki jakos odbija sie na malej. No ale w koncu lekarz chyba wie co robi .

album
pyciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 13:31   #1210
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Yendza sliczny ten kocyk ile jeszcze dni do konca aukcji??

Pyciaczku nie martw sie chyba wiekszosc z nas cala ciaze jedzie na lekach podtrzymujacych ja rowniez i jestem dobrej mysli, bo gdyby nie te leki to nie wiadomo jakby to bylo..
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 14:17   #1211
Aatena
Zadomowienie

Mimi, chyba musisz sobie sprawić stacjonarny rowerek
To może ja też - przyda się przy odchudzaniu. Zauważyłam, że łatwiej chodzi mi się po schodach niż po plaskim.

Za godzinkę idę okupować gabinet mojego gina, nie było już wolnych godzin i muszę poczekać, zapytać czy przyjmie mnie na wizytę. na dziś miałam umówione tylko USG, ale ja potrzebuję zwolnienie.

Yendzo, kocyk śliczny ale malutki. To bardziej dekoracja będzie.

Pyciaczku, jak to szybko. Ale będziesz mamusią marcową tylko nam z wątku nie uciekaj
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 15:34   #1212
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Pyciaczku, jak to szybko. Ale będziesz mamusią marcową tylko nam z wątku nie uciekaj
Właśnie Pyciaczku.

Byłam na zakupach w mieście z przyjaciółką i jej 5 miesięcznym synkiem. Zeszło nam prawie 2 godz. Super tak pochodzić, tym bardziej, że pogoda jest fajna, ciepło już. Byłam na łowach w lumpie. Łowiłam ubranka dla małej. Kupiłam kilka ubranek za niecałe 20 zł. Ubranka są w świetnym stanie. W zasadzie, to nówki albo prawie nówki. Nawet nie pomyślałabym, że w lumpeksie mozna kupić takie ładne rzeczy.
buena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 16:17   #1213
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Byłam na łowach w lumpie. Łowiłam ubranka dla małej. Kupiłam kilka ubranek za niecałe 20 zł. Ubranka są w świetnym stanie. W zasadzie, to nówki albo prawie nówki. Nawet nie pomyślałabym, że w lumpeksie mozna kupić takie ładne rzeczy.
Wiem Buena, ja sama wyszłam stamtąd z naręczem ciuszków i wielce zdziwiona bo oprócz specyficznego zapachu nic nie wskazuje na to, aby były one używane. Zaś dla mnie samej to jakoś nigdy nie potrafię nic znaleźć.
Kupiłam wreszcie ostatnie rzeczy z listy, ale przypomniało mi się, że brakuje mi jeszcze stanika do karmienia, a w sklepie dziecięcym zobaczyłam łapki niedrapki, których też brakuje na liście... ciekawe, czego jeszcze nie mam wpisanego i czego mi zabraknie w godzinie 0..?

Kupujecie ceratki do wózka? to akurat mam wpisane, ale nie jestem przekonana czy przydadzą się no i w wózku chyba nie ma możliwości tak ich zamocować jak w łóżeczku, żeby się nie ściągały?
Stary 2007-03-06, 17:42   #1214
Aatena
Zadomowienie

A ja właśnie wróciłam od gina - jestem na zwolnieniu! Na razie 3 tygodnie a potem się zobaczy. Koniec wstawania parę minut po piątej
Stary 2007-03-06, 18:46   #1215
karinaaa
Zadomowienie

Ja w przyszlym tyg tez wybieram sie do lumpka po ciuszki,bedzie nowa dostawa i wtedy mozna trafic nawet na spiochy z metkami .
Ja ceratke mam tylko do lozeczka, do wozka nie kupuje.
Bylam teraz w sklepie i znalazlam w promocji plyn Jonsons Baby 500ml fioletowy z chusteczkami za 14zl bo chusteczki 1zl cala paka ten plyn to raczej dla wiekszego maluszka ale chusteczki nadajace sie dla noworodkow wiec niedlugo sie przydadza .
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 18:48   #1216
yendza
Raczkowanie

GG do yendza

Jestem po wizycie u mojego lekarza - okazało się, że szyjka macicy zaczyna mi się skracać. Czyżby Emilce się zaczynało śpieszyć? Doktor mówi, że to jeszcze o niczym nie przesądza, ale możliwe, że już za miesiąc będę mamą. Ojej ojej ojej. W sumie to bym się nie zmartwiła. Za tydzień, dwa - to za wcześnie, ale w ciągu miesiąca powinnam zdążyć ze wszystkimi najważniejszymi sprawami. Poza tym w ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam jedynie kilogram - nie wiem jak to możliwe przy mojej obecnej mamuciej diecie. Emilka leży głową w dół. Szczegóły zobaczę na USG 15 marca. Uhhh...

PS Co do kocyka rzeczywiście malutki, pewnie starczy co najwyżej na okrycie nóżek, ale jego uroda mnie pokonała

Emilka

a l b u m
Stary 2007-03-06, 21:26   #1217
gosik79
Zakorzenienie

Co to są "łapki niedrapki"??

W lumpeksach dla dzieci byłam już kilka razy o czym zresztą pisałam, kupiłam ciuchy za grosze w świetnym stanie, niektóre z metkami. Nauczyłam się, że warto iść na dostawę po potem zostają tę średnio ładne rzeczy.

Lekarza mam jutro, zobaczę jak tam moja szyjka i nienarodzona odnoga rodu.
Wyluzowałam się już trochę, chociaż co jakiś czas dręczy mnie obawa o małą, jutro jak dostanę wyniki na papierku to mi przejdzie.

Waga 9kg na plusie i chyba na tym się skończy mam nadzieję. Im mniej do zrzucenia tym lepiej.
Stary 2007-03-06, 21:40   #1218
karinaaa
Zadomowienie

Gosik79- lapki niedrapki to maciupkie rekawiczki przydatne juz w szpitalu aby sie nie podrapal maluszek

Ja na plusie mam 20 kg a nawet i wiecej ,troszke to dolujace ale najwyzej czeka mnie ostra dieta,ciekawe ile po samym porodzie zgubie ,niby te 10-13 kg sie traci.

Cos dzis i ja zaczynam wariowac bo czuje jakies klucie w dole brzucha i czasami uczucie jakby bolu przedmiesiaczkowego,a lekarz dopiero za tydzien
Stary 2007-03-06, 21:41   #1219
Aatena
Zadomowienie

Łapki niedrapki to takie jakby rękawiczki, które zakłada się dziecku w szpitalu, żeby nie podrapało sobie buźki, bo może mieć długie paznokcie, a w szpitalu paznokci się nie obcina. Można założyć ewentualnie skarpetki na rączki.

Drugi raz dziś wróciłam od lekarza, tym razem z USG. Andrzej oczywiście zapytał o płeć. No i ma co chciał Jak to lekarz określił: czekają go w marcu spore wydatki
Wszystko prawidłowo. położenie główkowe, waga 1800

A mi przybyło 10 kg i na tym się nie skończy
Stary 2007-03-06, 21:50   #1220
karinaaa
Zadomowienie

Aatena- a zapytam sie co siedzi w twoim brzuszku ja kiedy wykonywalam usg w 30 tc to tez waga mojego malenstwa byla 1800 i lekarz mi powiedzial ze duze dziecko bo najczesciej to waga wynosi 1300-1500 ,tak mi mowil.
Stary 2007-03-06, 22:23   #1221
mimi764
Raczkowanie

Ja tez mialam dzisiaj swoje 5 minut u poloznej, co najwazniejsze pozwolila mi jechac. Wiec jak nic nie wypadnie po drodze jedziemy w piatek. Juz sie nie moge doczekac.
Zazdroszcze wam tych USG. ja juz nie bede miala wiecej, chcialam w Polsce zrobic ale lekarze bardzo zajeci i trzeba sie duzo wczesniej umawiac, nikt mnie nie chce wcisnac w kolejke .
Jutro tylko malo przyjemny zastrzyk z immunoglobina anty D , jakos przezyje.
mimi764 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 22:27   #1222
Aatena
Zadomowienie

W moim brzuszku siedzi (głową w dół - czy to siedzenie? ) ktoś, dla kogo zacznę kupować różowe ubranka.
Baśka dopisz na liście 12 różowy napis.

Mi lekarz nie mówił, że duże, ale w normie. To 31tc wg OM i wg USG

Teraz, jak będę miała wolne, przejrzę różne listy wyprawkowe pościągane z netu i sprawdzę, czego mi brakuje. Na pewno sporo, ale mam jeszcze trochę czasu
Stary 2007-03-07, 08:30   #1223
bebe97
Wtajemniczenie

Eee, 1800 gram w 30 t.c. ciąży to wcale niedużo... Ja byłam u gina dwa tygodnie temu i synio ważył ok. 1900 gram, a był to 32 t.c. i dowiedziałam się, że jest to średnia masa, która zatrzyma się między 3 a 3,5 kg do rozwiązania. Zresztą nie oczekiwałam inaczej, bo i ja i mój ukochany jesteśmy średniego wzrostu i raczej szczupłej budowy ciała. Chociaż czasami zdarza się taki wielkoludek wśród przeciętniaczków, np. moja 10 woda po kisielu kuzynka, która wyprzedza mnie ciążą o jakieś 2 tygodnie, jest przerażona, bo jej chłop w brzuszku waży 4 kilo w 8 miesiącu... to dopiero waga!!!!
O swojej wadze nic nie powiem bo nie wiem, ale 2 tyg. temu było 15+ hehehehe

Wiecie, że na alegro znalazłam termometr taki śmieszny przykładany do czoła na 15 sekund za 9,90 zł. Już miałam go nabyć, ale najpierw postanowiłam o wszystkie dostępne artykuły zapytać w aptekach. No i w aptece za ten sam zapłaciłam niecałe 4 zł. To samo było z gruszką canpola, wystawiona za 8 a ja nabyłam za 5. O kocyku polarowym nie wspomnę, cena 18 zł za superjakość, kupiłam za 14 w Pepco i jest to cienki polarek, żadna rewelacja.
Tak, że radze, o ile macie siłę wyruszyć z domu, posprawdzać ceny dostępnych w naszych sklepach i aptekach produktów, bo na kilku rzeczach można przepłacić sporo.
Buziaczki, wracam do łóżeczka
Stary 2007-03-07, 08:59   #1224
gosik79
Zakorzenienie

Moje młode w 33 tc ważyło 470 gram, mam nadzieję, że to norma a nie kolos. Dziś się dowiem co i jak, boże żeby nie przekroczyło 4 kg u mojego ojca w rodzinie tylko on jest niski, kuzynki grają zawodowo w siatkę, mają po 180 cm z kawałkiem, Adama brat też jest bardzo wysoki.
Stary 2007-03-07, 09:46   #1225
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Pyciaczek - 4 kwiecień - córcia
Khuna - 10 kwiecień - córcia

Gosik79 - 10 - 14 kwiecień - córcia
Baska201 - wg OM 12 kwiecień, ale wg USG 2 kwiecień - córcia
Bebe97 - 13 - 15 kwiecień - synuś
Ewa make-up - 15 kwiecień - córcia
Karinaa - wg OM 17 kwiecień, ale wg USG 13 kwiecień
Buena - wg OM 21 kwiecień, ale wg USG 27 kwiecień - córcia
Joasia - 22 kwiecień -
synuś
Yendza - 23 - 24 kwiecień - córcia
Karolina79 - 28 kwiecień
Wmagda - 29 kwiecień -
synuś
Pelsonik - 1 maj -
córcia
Meme -wg OM 9 maj, ale wg USG na 23 maj - córcia
Aatena - 10 maj - córcia

Mimi764 - 15 maj - synuś
Ewelina27 - 16 maj
- synuś
Asika - 30 maj - córcia
Adikat - córcia

Aatena dopisane
kurcze a ja nie wiem ile moj Skarb wazy mam nadzieje, ze ona taka wielka nie bedzie jak ja ja urodze
co do wagi to niestety narazie 14 kg na+ ale wszysyc mnie uspakajaj, ze to ta woda sie zbiera.. mam nadzieje, bo waga strasznie mi skacze.. w zaleznosci kiedy i ile chodze do wc wkurza mnie to i chcialabym, zeby mala juz wylazla ze mnie kiedy juz bedzioe gotowa
aha dzis wieczorem rozlesle wam te nr tel. bo raczej nikt wiecej nie przysle.. i tak pomyslalam, ze rozeskle tylkko dziewczyna, ktore daly bo tak bedzie spr wiec jesli ktos chce jeszcze do pisac na pw
Stary 2007-03-07, 10:05   #1226
Barbra18
Raczkowanie

GG do Barbra18

Ja bede mamusią majowa 30 tydzien ,termin mam wedlug Om na 15 a według usg na 20 maja. I bedzie synek Wcześniej tylko przeglądalam ten watek ale postanowilam sie do was dolączyc

Kto chce bym go kochala, nie może być nigdy ponury,
I musi potrafić mnie unieść na ręku wysoko do góry.
Kto chce bym go kochała, musi umieć siedzieć na ławce
I przyglądać się bacznie robakom i najmniejszej trawce
Barbra18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 10:15   #1227
Aatena
Zadomowienie

Gosik, mam nadzieję, że zjadło ci jedną cyferkę, bo 470g to w okolicach połowy chyba.
Co do nr telefonów, zgadzam się. Kto nie wysyła swojego - nie chce też numerów innych.

A dziś pierwszy dzień wolnego - już wysłałam do pracy zwolnienie

witaj Barbra, Cieszę się, że do nas dołączasz. Super, że będzie chłopak.

Edytowane przez Aatena
Czas edycji: 2007-03-07 o 10:17 Powód: dopisek
Stary 2007-03-07, 10:29   #1228
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Witaj Basiu moja imienniczko trzeba bylo szybciej sie odezwac my fajne laski jestesmy zaraz dopisze Cie do listy
Aatena to teraz tylko odpoczynek nalezy Ci sie..

Pyciaczek - 4 kwiecień - córcia
Khuna - 10 kwiecień - córcia

Gosik79 - 10 - 14 kwiecień - córcia
Baska201 - wg OM 12 kwiecień, ale wg USG 2 kwiecień - córcia
Bebe97 - 13 - 15 kwiecień - synuś
Ewa make-up - 15 kwiecień - córcia
Karinaa - wg OM 17 kwiecień, ale wg USG 13 kwiecień
Buena - wg OM 21 kwiecień, ale wg USG 27 kwiecień - córcia
Joasia - 22 kwiecień -
synuś
Yendza - 23 - 24 kwiecień - córcia
Karolina79 - 28 kwiecień
Wmagda - 29 kwiecień -
synuś
Pelsonik - 1 maj -
córcia
Meme -wg OM 9 maj, ale wg USG na 23 maj - córcia
Aatena - 10 maj - córcia

Mimi764 - 15 maj - synuś
Barbra18 - wg OM 15 maj, wg USG 20 maj - synuś
Ewelina27 - 16 maj
- synuś
Asika - 30 maj - córcia
Adikat - córcia
Stary 2007-03-07, 11:02   #1229
gosik79
Zakorzenienie

Heheh zjadło, zjadło to był 23 tydzień.

Też uważam, że numery należy rozesłać do tych dziewczyn które same wysłały swoje do Basi.
Stary 2007-03-07, 11:30   #1230
pyciaczek
Raczkowanie

Ja to dopiero mam stracha jak przytyło moje dziecie. W 28 t.c. ważyła 1700g, a w 33 t.c. juz 2900g. Wizyte mam za tydzien i wtedy sie przekonam jak wielkie jest teraz. Mam nadzieje ze nie urodze takiego olbrzyma jak niedawno pewna kobieta-7kg . Jak pisalam juz kiedys, ja bylam malutka-2700g (urodzilam sie 2 dni po terminie), a moj Kuba 3200g (byl 2 tygodnie przenoszony, tak wiec nie wazyl zbyt duzo). Doktor mowil mi ze waga przy porodzie jest najczesciej dziedziczona i ze dziecko wazy mniej wiecej tyle co rodzice.Nie wiem po kim ta moja "mala" taka duza...
Zauwazylyscie ze chlopcy z reguly rodza sie wieksi (tak wynika z moich obserwacji)?

album
pyciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości