|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i hydrolaty.
wiesz moje wlosy sie pusza bo sa lekko krecone; boje sie, ze moze przetluscic mi wlosy; podobno siemie lniane (glut) jest dobry; rycynowy nie przetluszcza i nie zlepia wlosow?
#1202 |
Zakorzenienie
|
Nie przetłuszcza, ładnie odżywia, nie plącze, ułatwia rozczesywanie i lepiej się układają. Można zawsze spróbować.
#1204 |
Zakorzenienie
|
Ja nic do niego nie używam. Podam pare sprawdzonych sposobów:
1. Wmasować w skórę głowy (jest dobry na porost) i we włosy, iść spać, a rano umyć głowę. 2. Dodać kilka kropel do wylanego szamponu na dłoni i myć głowę. 3. Zrobić maseczkę z żółtkami jaj, zostawić na godzinkę, później umyć. Można też go podgrzać, wtedy jest lepszy. Świetnie też działa na rzęsy i paznokcie.
#1205 |
Zakorzenienie
|
Mam na twarzy olej konopny - strasznie tłusty i jeszcze się nie wchłonął, tak dziwnie:P. Może za dużo go dałam? Ile kropel powinno się dawać?
#1206 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Ktoś wie z czym można zmieszać olej konopny?
Może być kwas hialuronowy albo olej z ogórecznika? I w jakich ilościach? Jestem już po nocy z nim. Dałam tak 5 kropel. Teraz wiem, że więcej go muszę dawać na policzki, a mniej na nos i brodę, bo tam rano jeszcze był nie do końca wchłonięty. Ale wrażenia całkiem OK. Dałam go solo. Twarz jest super gładka, ma wyrównany kolor i jest niesamowicie nawilżona, mniam. Podgoił trochę wypryski. Zobaczymy co będzie dalej.
#1210 |
Zadomowienie
|
HA z olejem konopnym możesz zmieszać w dowolnych proporcjach - najlepiej popróbuj, jak będzie Ci odpowiadać - może być nawet jedna kropla oleju i reszta HA a może być odwrotnie lub wszystko pomiędzy
![]()
#1212 |
Perfumoholik z wyboru
|
No właśnie...a najlepsza mikstura na trądzik?
#1213 |
Kasia o...
|
Koniecznie przeczytaj cały watek,bo ten temat był poruszany wielokrotnie
![]()
#1214 |
Zakorzenienie
|
No właśnie m.in. olej konopny. Pooglądaj na mazidłach produkty i poczytaj do czego służą.
#1215 |
Rozeznanie
|
HYDROLATU Z BŁAWATKA używam od kilku dni
![]() http://mazidla.com/index.php?option=...d=201&Itemid=2 no i jak na mój nos nie był to udany pomysł - tzn serum działa OK, nie gorzej niż z różą, której wcześniej do tej mieszanki używałam - ale ze względu na śladowe ilości zapachu w hydrolacie w serum wybija się zapach alkoholu ![]() Opisywanych zalet bławatka nie jestem w stanie ocenić - ale mocno wierzę że zabija wszystkie wolne rodniki na śmierć ! ![]() Edytowane przez schaetzchen Czas edycji: 2007-07-03 o 07:17 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Mi olej konopny nie służy zmieszany z tym z ogórecznika:/, wcześniej konopny nakładam solo albo z kwasem hialurynowym i było OK, ślicznie itd. Dałam z ogórecznikiem i tak mnie zapchało
![]() ![]() ![]()
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Rozeznanie
|
Ja przyznam się szczerze, że niczym się nie wyróżnię pisząc, że uwielbiam hydrolat z dzikiej róży i orzechów laskowych! Przy stosowaniu tego z dzikiej róży już widzę ciepłe pączki
![]() A odnośnie serum, o którym pisała Schaetzen, to mam pytanie, czy używacie może wódki zamiast spirytusu? Właśnie spirytusu nie mam i nie wiem, czy celowo kupować, a wódki mogłabym dać nieco więcej? Dostałam też próbkę oleju lanolinowego. Stosujecie go może samodzielnie na twarz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A lanoliny spróbowałabym na włosy (chociaz do skory tez jest OK), ale też raczej nie solo (Mazidła podają sugerowane stężenie do 10%) Jeśli nie masz z czego zrobić odzywki - to moze dodaj do gotowej sklepowej odzywki (jesli takich uzywasz) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Jest jakiś skuteczny olej bądź hydrolat albo jeszcze mieszanka, która ładnie wyrównuje koloryt cery i wybiela trochę przebarwienia?
Twarz mam w sumie bez przebarwień, jednak chętnie bym wyrównała koloryt, aby cera wyglądała jeszcze lepiej ![]()
#1222 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() mam hydrolaty od thanatosa, zużyłam oczarowy, jestem na etapie zielonej herbaty, ale jakoś narazie bez żadnych rewelacji, skóra jest w fatalnym stanie. Wspomagacie się jeszcze jakoś od wewnątrz?
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Przyczajenie
|
hi, sprobuj tez hydrolat pomaranczowy, szczegolnie rano.dodatkowy efekt- slonce swieci nawet jak pada deszcz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Przyczajenie
|
proponuje przecierac skore oliwa z oliwek, musi byc extra virgine. a jako tonik hydrolat rozany
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie na nią ostrzę pazurki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() p.s. fryga, oliwa z oliwek może podobno nieźle zapychać? więc może zrobić wymęczonej skórze zarówno dobrze jak i źle...
![]() |
#1228 |
kosmitka
|
Dzięki za podpowiedź z tą herbatką z bratka, są u nas fajne skepy zielarskie więc podpytam.
Lafigue czy w takim razie efekt zmęczonej cery może wynikać z nadmiaru olejku Hipp? W sumie stosowałam go czasami na zmianę z olejkiem z orzeszków laskowych z eco spa. Miałam też olejek komosy i hydrolat różany i kadzidłowca, ale chyba tylko różany służył mi nieźle (tylko ten okropny zapach, fuj). Z kadzidłowca nie miał jakiś spektakularnych efektów i pachniał wyjątkowo nieprzyjemnie.
![]() |
#1230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- mam wrażenie, że to zdrowsze, w końcu sama natura bez środków wypełniających ![]() - substancje z płynu lepiej się wychłaniają niż z tabletek - wychodzi taniej ![]() ja zwykle piję skrzyp według tego, co kiedyś dermatolog polecił mojej babci - rano zalewam kubek ze skrzypem i pokrzywą wrzątkiem (razem wzmacniają swoje działanie), przykrywam, odstawiam na cały dzień i piję dopiero przed snem; niestety pokrzywa, podobnie jak bratek ma to do siebie, że oczyszcza organizm, więc u niektórych to oczyszczenie może objawić się wysypem pryszczy - to po pierwszym oczyszczeniu przechodzi i nie zawsze występuje, no ale ryzyko jest ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.