![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Nie dalej jak tydzien temu miałam ten sam poziom pesymizmu co Ty teraz
![]() i powiem Ci, ze nawet byłam wsciekła, ze czemu WSZYTKIE dolegliwosci musze miec własnie ja ![]() ![]() ale przeszło, poprostu chyba tak musi byc. My musimy pocierpiec po to, zeby niektore nie mialy zadnych dolegliwosci ![]() PS: a nie masz przypadkiem zapalenia pęcherza?? Jak tam badania moczu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja mam wadę nerki i tak myśle że macica mi uciska na przewód i jest zastój kurka jeszcze teraz będe to tłumaczyła lekarzowi ... spróbuje domowych sposobów i wytrzymam do poniedziałku do wizyty - mam nadzieję ... własnie robię sobie okład z kota
![]() masz racje ktoś musi cierpieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
a moze lepiej nie czekac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
ja mam dobry sprawdzony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
kasia mw - chyba musimy jesc więcej wątróbki, szpinaku, brokułów
![]() ![]() Co do próbek to pewnie dostaniesz przy zakładaniu karty ciąży... cz.mamba - a jaką masz wade? bo ja tez wkrótce idę na konsultacje (mam -5,5) Partilla - trzymaj się dzielnie, mnie tez szlag czasem trafia ze rządzi mna fizjologia, mdłości mijaja ale za to tez bardziej czuje pęcherz i ucisk na jelita, kóre sie przemieszczają, dzizys... U mnie w przychodni ginekolog i polozna siedzą obok siebie, najlepiej zapytac swego gina. lea35 - założenie indywidualnej karty ciąży trwa ok. 15 min.: jest ważenie, mierzenie ciśnienia, wpisanie wszystkich ostatnich wyników (jak masz w domu to zabierz), duzo pytań: ostatnia miesiączka, co ile, ile trwa, jakies powazne operacje w rodzinie i Twoje, choroby genetyczne, czy pracujesz. Trzeba potem nosic te karte ze soba jak dowód ![]() minisia - zapytaj swojej poloznej czy ma jakies materiały informacyjne (w domysle tez i próbki rzecz jasna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
czerwcowa wiesz co u nas takie france pracuja w prychodni, ze zaloze sie, ze nawet jakby cos mialy to i tak nie dadza
![]() ![]() ![]()
#1207 |
Zakorzenienie
|
![]()
czerwcowa dzięki kupię sobie jeszcze homeopatie - na mnie działa
![]() ja dziś na obiad "chilli con carne" zrobiła - kocham pasjami pomidory i pikantne i o dziwo nogdy takiego dobrego obiadu nie zwracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie byłabym w stanie przełknąc niz z tego co podałyscie, szczególnie szpinaku na sama mysl mnie niesie do kibelka
![]() ja dzisiaj sobie zaserwuje łososia bo mam chcicę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
ja nie moglabym watrobki.. szpinak.. swietna jest zupa serowo szpinakowa..
ja dzis na obiad mam truskawki z makaronem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak sie zastanawiam dziewczynki co sie dzieje z nasza Xantia.. dawno jej nie bylo.. Lea jak wyniki??
#1210 |
Konto usunięte
|
Biedne jesteście Kobietki, z tymi mdłościami, bólami, wymiotami.
![]() Najgorzej jest w nocy, wstaję do WC co godzinę-półtora. Dla mnie wszystko co zielone jest pyszne- szpinak, brokuły, brukselka, bób, itd. Uwielbiam!! Chyba w poprzednim wcieleniu byłam królikiem. ![]() dzisiaj na obiadek pyszna zupka fasolowa. Aha, zapomniałam, wczoraj byłam odebrać wyniki krwi i moczu. Z krwią wszystko OK, bo obok moich wartości są podane normy, no i mieszczę się w nich. Natomaist mocz?? Nie mam pojęcia, jak się czyta wyniki badania moczu, muszę poczekać do piątku, do wizyty u mojej ginekolog. Ale cos tam piszę o widocznej dużej liczbie bakterii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
![]()
oj ja nadal lubię spagetti szpinakowe
![]() ![]() ciekawe czy ja cos dostane na wizycie ostatnio ulotkę witamin, której notabene nie moge o czym mówiłam lekarzowi - ale to nic ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Patrillanie martw sie miesem.. mi lekarz powiedzial zebym tylko jadla jajka i wszystko bedzie dobrze, bo tez nie mam ochoty na zadne wedliny czy mieso
![]() ![]()
#1213 |
Konto usunięte
|
Zresztą, popatrzcie same, tak wygląda wynik badania moczu:
Własciwości fizyvzne: Barwa: żółty, ciężar właściwy: 1,020, PH: 6,0, Leukocyty: neg, Azotyny: neg, Białko: neg, Glukoza: norm, Ciała ketonowe: neg, Urobilinogen: norm, Bilirubina: neg, Erytrocyty: neg. Osad mikroskopowy: Nabłonki: płaskie pojedyncze w polu widzenia, Krwinki białe: 1-3 w polu widzenia Składniki mineralne: liczne bakterie w polu widzenia, pojedyncze pasma śluzu w polu widzenia. Czy któraś z Was się na tym zna? Co to wszystko znaczy? Generlanie dobrze czy raczej źle? ![]() Tez się już zaczęłam zastanawiac gdzie podziewa się XAntia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwości fizyczne ok zerknij TU http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51214,949909.html ja nie mogę jajek w dużych ilosciach a mleko tylko w przetworach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Lea mi jak wyszło na wynikach "liczne bakterie w moczu " lekarz przepisał mi Furagin
przeraziłam sie troche bo w ulotce jest napisane, zeby nie stosowac w I trymestrze ciązy ![]() ale poczytałam na necie sporo wypowiedzi i dowiedziałam sie, ze lekarze przepisuja ten furagin poniewaz lepiej jest wyleczyc bakterie, bo nieleczone moga spowodowac duzo powazniejsze szkody ![]() dzis byłam oddac mocz na posiew zobaczymy co z tego wyjdzie dodam tez, ze nie miałam zadnych dolegliwosci zwiazanych z pęcherzem w momencie tamtego badania, na którym wyszły liczne bakterie. edit doczytałam twoj post PH 6,0 mi lekarz powiedział, ze tym trzeba sie zając mocz trzeba zakwasic poniewaz w zasadowym czyli takim jak Ty masz i ja miałam (gdyby rosnął) łatwiej mnoza sie bakterie PH 6,0 to jeszcze nie jest zle ale warto sie temu przygladac ![]() soczki zurawinowe i takie tam pierdoły trzeba pic, ja łykam na razie wit C przede wszystkim duzo wody pic i duzo sikac to wypłukuje bakterie |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Lea mi sie wydaje ze to ze sa bakterie i pojedyncze pasma sluzu to normalne jest wlasnie dla ciazy.. jest najwazniejsze ze nie masz glukozy i ogolnie te wlasciwosci fizyczne masz prawidlowe. czyli wg mnie wynik dobry z tego co tam kiedys mialam na studiach
![]() acha wlasnie przejrzalam moje wyniki i tez mialam dosc liczne bakterie i lekarz powiedzial ze jestem zdrowa kobietka i wszystko w najlepszym porzadku.
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-01-31 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Kropka to trochę dziwne, ale moze organizm w ciąży ma inaczej, bo bez liczne bakterie to objaw zapalenia albo jego zapowiedź... ja ma ph 7 i wg tej tabeli która podałam jest OK
ja też duzo pije woda z cytryną + wit c i robię sobie płukanki z szałwi+rumianku dzis jeszcze zacznę brac homeopatie ... och ciezki los nasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
wiesz Patrilla ja to sama nie wiem.. moze to przez to ze sa rozne baktrie.. takie zlosliwe malpy i sa tez dobre.. ja tylko wiem ze tez ich mialam w cholere i lekarz mi powiedzial ze wszystko jest ok
![]()
#1219 |
Zakorzenienie
|
tak ale ja bym nie lekcewazyła tego, czytałam wypowiedzi kobiet, ktore miały przez nieleczone "liczne bakterie w moczu" problemy w pozniejszej ciązy
![]() krwiomocz, przewlekłe zapalenie pęcherza, problemy z nerkami, była tez wypowiedz jednej z kobiet, ze przez własnie przewlekłe zapalenia pecherza dzidziu tez urodził sie z bakteriami i pozniej byly problemy ![]() nie pisze tego zeby kogos dołowac ale raczej zeby miec swiadomosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Konto usunięte
|
Ile lekarzy, tyle opinii..., i tak musze poczekać do piątku, na wizytę, zobaczymy co mi moja ginekolog powie.
Dzięki dziewczyny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
![]()
Lea oby samych dobrych rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Kancia bez furaginu tez sie mozna ich pozbyc?? kiedys na chore nerki pilam piwko.. teraz nie lubie piwa:/ za gorzkie:/
mam nadzieje ze z tymi wynikami bedzie wszystko spoko.. tak sie zastanawiam czemu mi nic nie przepisal.. skoro tez mialam ich bardzo duzo.. zapytam sie nast razem bo on mi praktycznie nic nie mowi. kaze robic badania i mowi. jest pani zdrowa ![]() ![]() ps. cytologia wyszla mi swietna ps. cytologie mialam swietna.
#1223 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy zastanawiałyście się już może nad wyborem szpitala?
Na co zwrócić uwagę wybierając szpital? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj znajdziesz odpowiedź ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100523 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
kropka
![]() ![]() jest kilka leków na te bakterie wiem, ze laski uzywaja tez ziołowe Urinal czy Urosept bodajze. Ja dostałam recepte na ten Furagin i wzięłam to. Generalnie to najlepiej nie dopuscic do zmiany kwasnosci moczu (głupio brzmi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
lea35: nie martw się tym moczem. kropka241 ma rację - najważniejsze, żeby w moczu nie było białka i cukru. ja też miałam tak opisaną florę bakteryjną i odczyn niewłaściwy (z tym, że pani w laboratorium wyjaśniła mi, że to dlatego, że nie przyniosłam tej próbki zaraz po oddaniu tylko 3-4 h później). ale mój lekarz o tym nie wiedział i nie zareagował na nie
![]() ![]() kropka241: nie martw się brakiem apetytu na mięso. ja w ogóle nie jem mięsa i nabiału i wszystkie wyniki mam dobre (i włosy i paznokcie też ![]() a w ogóle dziewczyny - dobrze, że mamy komu i gdzie ponarzekać ![]() ![]() ![]()
#1227 |
Zakorzenienie
|
lea35 ja mialam ponad miesiac temu w wyniku moczu - bakterie dosc liczne i lekarz stwierdzil, ze za malo pije i mam zwiekszyc ilosc spozywanych napojow. Teraz staram sie duzo pic i bylam na kolejnych badaniach i mocz wyszedl idealny
![]() ![]() kropka241 mnie dopadl ostatnio brak apetytu na jakiekolwiek wedliny. Mieso zjem - czy mielone czy schabowe w sumie obojetnie jakie, ale te wedliny ![]() ![]() Wspolczuje mamusiom, ktore odczuwaja mdlosci - ja mialam je od 6 tc do 10 tc, ale takie calodniowe. Przed ciaza wogole nie wiedzialam co to znaczy zgaga i jak ktos mi to probowal wytlumaczyc to nie umialam tego pojac, a teraz w ciazy mialam ja po raz pierwszy i zdazyla mi sie 2 razy. Z meczocych dla mnie objawow to mam czeste chodzenie sikac - w dzien moze tak tego nie odczuwam, ale w nocy wstaje co 2 godziny i robi sie to meczace ![]()
#1228 |
Zakorzenienie
|
Ajanna jestes weganka?? ja przez dluzszy czas w ogole nie jadlam miesa a podobno przy grupie krwi A (a taka mam) to jest najlepsza dieta to wlasnie bez mieska i bez nabialu.. tylko ze ja tak lubie jogurty i kefirki i smarowane serki kanapkowe.. nie wiem..
ps. wczoraj pozarlam pol sloika nutelli tak bardzo bylo mi smutno..
#1229 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis wrąbie miskie łazanków
![]() mi teraz dokucza ból krzyża z lekkim bólem brzucha ![]() ![]() ![]() ja to mam mega mieszane smaki od 3 dni wcinam chałki bo normalnie za mną chodza ![]() ![]() ![]() PS: Furagin jest tylko na recepte więc jak ktoś chce sam sie "zabezpieczac" to chyba te ziołowe Urosepty beda Ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Bez mięsa i wędlin mogę żyć, jem ich bardzo mało. Ale nie wyobrażam sobie jadłospisu bez serków, jogurcików, jajek i mleka. ![]() No i oczywiście owoce i wszelkiego rodzaju warzywa. Już jutro wizyta u ginekolog, a potem na chwilkę na miasto wyskoczę, mam nadzieję, że uda mi się nie kupić kolejnego pajaca czy body. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.