|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Przyczajenie
|
Dot.: skleroterapia
Cytat:
Oczywiscie napiszę o swoich odczuciach. Mam nadzieję, ze pozbędę się swego chyba największego kompleksu ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Przyczajenie
|
![]()
Po wizycie w krakowie jestem zdecydowana na zabieg skleroterapi ale postanowiłam poczekać z tym do jesieni. Jak na chwilę obecną zamówiłam sobie pończochy 1-go stopnia ucisku( zalecenie pani doktor).
Tak wiec bedę z wnikliwościa czytała jak tam u was postępy a kiedyś mam nadzioeję,że sama bedę mogła napisać ,że wreszcie moje nózki mogą ujrzeć światło dzienne.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
BAN stały
|
Naturalnie naczynkowo. Kasztan.
Chciałabym zrobić sobie taki jakby kasztanowy tonik do cery naczynkowej (cudowne właściwości obkurczające). W tym celu zamierzam wybrać się do mojej ulubionego sklepu zielarskiego- i tu pojawia się problem.
"Poproszę..." no właśnie, co? Co można kupić w takim sklepie? Zasuszone liście, kwiaty, owoce, korę? Zależałoby mi na czymś, co można zalać jak herbatkę. A najbardziej kora lub niedojrzałe owoce. Czy któraś z wizażanek kiedyś kupiła coś kasztanowego w sklepie z ziołami? Jak to nazwać? Z jakim sprzedaje się to przeznaczeniem (żeby nie wyszło, że kupiłam to na naczynka a tam jakiś dodatek oprócz czegoś z kasztanowca i już średnio da się użyć w tym celu)? A może jest jakaś w 100% naturalna (bez parafiny itp) maść/wyciąg/gotowy wywar/krem/coś "esencjowego" z kasztanowca? Znalazłam kilka maści, ale mają w sobie wiele składników, od których wolę się trzymać z daleka (poza tym mają takie rzeczy że strach nakładać). Ważne żeby było naturalne (odpadają kremy i rzeczy drogeryjne z KWC, chodzi mi wyłącznie o rzeczy typowo zielarskie). A może znacie coś innego na naczynka? Mam na myśli jakieś ziółko. Obiło mi się o uszy, że dziurawiec, ruta, skrzyp, nagietek...? Edytowane przez Ligiya Czas edycji: 2010-04-02 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
Dot.: Naturalnie naczynkowo. Kasztan.
A nie lepiej kupic z bielendy serie kasztan?
Tam mają leczko+tonik, krem na noc/dzien masła itd A po recenzjach można zobaczyc ze działają. Mam ten tonik+mleczko i sa okey...sa tez dostepne w saszetkach
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Dot.: popękane naczynka na twarzy
hej, hej, to ja dziś byłam na pozimowym zamykaniu naczynek. Miałam zamykane we wrześniu,a więc minęło 7 miesięcy, a teraz było kilka koło nosa i na policzkach. Moja kosmetyczka powiedziała, że tak ładnie to wygląda że ona nie ma co robić
![]() ![]() ![]() ![]()
(...) Tak lubię być kobietą i widzieć w Twoich oczach to wszystko czego pragnę by się kobietą poczuć. ![]() Edytowane przez Gosiaczek z Czas edycji: 2010-04-02 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
BAN stały
|
Dot.: Naturalnie naczynkowo. Kasztan.
Cytat:
![]() A tak nawiasem to krem Bielendy (ten na dzień, tego na noc nie stosowałam) mnie zapycha, tonik uczula, a po maseczce (którą ciężko dostać) swędzi cała twarz i mam jakieś takie plamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Czyli byłaś u kosmetyczki a niektórzy każą iść do dermatologa to więc jak to jest?
Hmm może mi się też uda bo widzę jak mi się powieksza a nie chce wygladac jak moja mama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
tak u kosmetyczki, pani jest po studiach a przede wszystkim cały czas się szkoli na bieżąco. Ja też dbam o to żeby mi ich za wiele nie przybywało-moja mama i jej mama też mają skłonność do pękania naczynek. pozdrawiam
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Okej czyli powinnam iść do kosmetyczki a jaka jest różnica między kosmetyczką a dermatologiem bo troszke nie rozumiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowe zamykanie naczynek
Hej dziewczyny mam do was pytanie. Juz prawie zdecydowalam sie na zabieg zamykania naczynek laserem. Wiem ze w moim przypadku potrzebnych jest co najmniej kilka zabiegow. Kiedy wiec najlepiej zaczac taka serie??? i z jaka czestotliwoscia sa te zabiegi (np co 2 miesiace??) Kiedys czytalam ze najlepsza pora na zamykanie naczynek to wiosna i jesien ze wzgledu na mniejsze naslonecznienie. Moze sie ktos do tego ustosunkowac??? Ja myslalam zeby poddac sie pierwszemu zabiegowi w maju. Czy to dobry pomysl czy lepiej poczekac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
Hej, ja na rumieńce używam Biodermy Sensibio AR, fakt, że jest dosyć drogi, ale wydaje mi się bardzo wydajny. Wcześniej używałam kasztanowego bielendy, ale mnie podrażnił (w ogóle jakoś nie mam szczęścia do tej firmy) i próbowałam LRP Rosaliac XL, ale też nie byłam zadowolona. Co do Biodermy to nie wiem jak działa na naczynka, bo trochę za wcześnie, ale rumieńce, pieczenie i uczucie gorąca zmniejsza. Olej z kocanki też jest bardzo przyjemny, mam wrażenie, że po jego nałożeniu naczynka się tak jakoś chowają
![]() No i na koniec zła wiadomość - jeśli oprócz popękanych naczynek obserwujecie silny rumień zwłaszcza w sytuacjach stresowych, przy zmianie temperatur, alkoholu itp. - to może być początek trądziku różowatego. Niestety tak było w moim wypadku, tydzień temu właśnie byłam u dermatologa no i okazało się że w wieku 22 lat (!) już na to cierpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Linka zgadzam się z Tobą, należy sprawdzić wszelkie możliwości. Ja również byłam u dermatologa (kobieta wykonuje również zabiegi dermatologii kosmetycznej), bo bałam się że to może być trądzik różowaty. Później jeszcze poszłam do innego dermatologa żeby się upewnić (lepiej 2 razy sprawdzić
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Linka zgadzam się z Tobą, należy sprawdzić wszelkie możliwości. Ja również byłam u dermatologa (kobieta wykonuje również zabiegi dermatologii kosmetycznej), bo bałam się że to może być trądzik różowaty. Później jeszcze poszłam do innego dermatologa żeby się upewnić (lepiej 2 razy sprawdzić ![]()
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek Z - to dobrze, ze wcześniej się upewniałaś no i że okazało się że to nie rosacea, a zabieg był udany. Pisałam tak ogólnie, bo niektóre dziewczyny w wątku pisały o buraczkowych policzkach, w takim wypadku, zwłaszcza gdy jest to rumień z towarzyszącym uczuciem gorąca i pieczenia naprawdę warto iść do dobrego lekarza, bo wiadomo, że gdyby to był trądzik różowaty, to im wcześniej - tym lepiej. U mnie też się zaczynało od popękanych naczynek, a teraz niestety diagnoza lekarza mało optymistyczna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
czy ktoras z was uzywala tego kremu? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p24726-Ziaj..._rozowaty_50ml
na kwc ma bardzo dobre opinie. myslicie, ze moga go uzywac osoby bez tradziku rozowatego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
A po pierwsze czy kremy pomagają?
![]() Poniewż duzo czytałam na ten temat i niektórzy sądzą że kremy nic nie pomogą niektórzy że tak a inni jeszcze zaś że tylko jakiś zabiegi laserowe więc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
zgadzam się, krem może tylko wspomagać, rozjaśniać-takie doraźne malutkie oszustwo. Jedyne co to te kremy mają bogatszą konsystencję , filtry itp. Chociaż ja używam tych do cery z naczynkami- wszystkiego trzeba wypróbować
![]()
![]() |
#1218 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek
a na co dzień stosujecie jakieś kremy na obszary gdzie macie popękane naczynka?
Ochronne albo zapobiegające pękaniu naczynek? Ja mam ten problem na policzkach pod oczami, gdzie skóra jest bardzo delikatna i wiem, że jeśli o to nie zadbam to za parę lat może być kiepsko:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Przyczajenie
|
Jestem po wizycie u doktora Salamona. Wydał mi się niezwykle uprzejmy i kompetentny. Wyjasnil mi wszytko niezwykle rzeczowo, tzn. jak to sie dzieje,ze naczynka pękają, jak bedzie przebiegało leczenie, wszystkie mozliwe efekty uboczne itp. Jestem po kilku nakuciach, za kazdym razem Doktor informował, ze dokladnie teraz zaboli, a teraz zaszczypie. Na kolejnej wizycie sprawdzimy efekty i to jak zareagowalo moje ciało! Jestem nastawiona pozytywnie
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Zadomowienie
|
Przeszłam zabieg skleroterapii dwukrotnie w zeszłym roku. Zabieg robiłam w Łodzi. Podczas pierwszej wizyty miałam zrobione USG żył, które potwierdziło, że z żylakami nie mam problemu, a jedynie z popękanymi naczynkami. 1 zabieg (po 300zł za każdą nogę)+USG+wizyta+pończoch y uciskowe wyniósł mnie 1200zł. Zabieg powtórzyłam jeszcze raz (kolejne 600zł) a efekt jest taki, że największy pająk pod kolanem prawie zniknął, natomiast małe naczynka pozostały tak jak były. W tej chwili jestem po zabiegu elektrokoagulacji, dużo taniej i podobno znacznie lepsze efekty w przypadku drobnych naczynek. Co do efektów nie mogę się jeszcze wypowiedzieć, bo za wcześnie, natomiast co do skleroterapii - w moim przypadku nie zdała egzamin jesli chodzi o małe popękane naczynka. Zabieg skleroterapii robiłam u lekarza, którego moja znajoma gorąco polecała z własnego doświadczenia w walce z żylakami, także nie był to pierwszy lepszy znaleziony lekarz, niestety efekty jak opisałam powyżej, a koszt spory, w sumie 1800zł. Natomiast za elektrokoagulację zapłaciłam 200zł za obie nogi. Zabieg także robiłam w Łodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
Kaamp, czy mogłabyś powiedziec gdzie robiłas zabieg skleroterapii w 3mieście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Ja na początku maja wybieram się na wizytę kontrolną do Centrum Flebologii. Moje nogi wyglądają bardzo ładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Przyczajenie
|
Do jag80: ja robię sobie zabiegi, podaję stronkę tego lekarza http://www.zylaki.gda.pl/o_firmie.php
Lekarz przyjmuje we Wrzeszczu na ul. Wajdeloty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek
Cześć
Mogę się podzielić swoim doświadczeniem co do zamykania rozszerzonych naczynek na twarzy. Te większe i płyciej umieszczone można skutecznie zamknąć za pomocą elektrokoagulacji. W moim przypadku jeszcze była sieć drobnych naczynek i tu niestety IPL nie pomaga (u mnie). Natomiast muszę powiedzieć, że laser i odpowiednia opieka (nie kosmetyczka tylko lekarz) pozwoliły pozbyć się tego problemu. Uważam, że IPL jest tylko skuteczny przy bardzo małych zmianach naczynkowych. Lepiej zainwestować w zabiegi laserowe! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Wtajemniczenie
|
Eucerin Anti-Redness
Witam!
Chciałabym Was się zapytać, czy używałyście kremu Eucerin Anti-Redness Neutralizujący zaczerwienienia (z zielonym pigmentem). Dałam się na niego namówić w aptece... Na KWC nie ma nic o im (jest tylko o kojącym z tej serii i nie wypowiadają się o nim zbyt dobrze). Narazie stosuję go kilka dni i oprócz pigmentu, który ładnie niweluje zaczerwienienia nie widzę jego działania... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Przyczajenie
|
![]() Wiec zacznę od tego że mam 14 lat i mam WIELKI problem ..rozszerzone naczyńka
![]() ![]() ![]() Prosze o pomoc jakiej marki korektoru pudru lub fluidu uzywać żeby makijaż sie długo trzymał i naprawde dość dobrze zakrywał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
Dot.: cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIO
Może wypróbuj kosmetyki mineralne? Na wizażu jest im poświęcony osobny podrozdział. Wejdź szczególnie na temat "przed i po", a zobaczysz, że podkłady mineralne naprawdę mogą zdziałać cuda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozszerzone naczyńka czym je ukryć ??
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
Dot.: cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIO
Alicia4545 kup sobie hydrolat z kocanki. Mialam problemy z "burakiem"(emocje, cieplo-zimno) po 2 tygodniach wyglad cery diametralnie sie zmienil(zrobila sie ladnie jasna
![]() moj zamawialam na mazidlach, przymierzam sie teraz do kosmetykow mineralnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Przyczajenie
|
WIELKIE pekniete NACZYNKO BLAGAM o pomoc!!!
Nikt nie zdaje sobie sprawy z tego,jak cierpie przez te gowno!
Mam pol centymetrowe naczynko pekniete prawie na dordku nosa ![]() Mam juz jest z rok,od najwiekszej glupty ktora zrobilam czyli od wyciskania wągrów(ktorych tez pozbyc sie nie moge ;( ) Jeszcze glupia robilam te zalsone parowki bo sie naczytalama bzdur i sie nei znalam i je powiekszylam,maja taki rumien i to jest czerwona kropa co jak pryszcz wyglada. To jest okropne.Gorsze od wiekszosci.Nie da sie tego zakryc podkaldam a jak juz zakryje to jest przeobrzydliwa maska. Kochani jak ja mam to usunac??? Ponoc jest jakis laser IPL ale ja zyje z kieszeni rodzicow wiec mam przemyslany i oszczedzany kazdy grosz!Nie chce robic 3 zabieow wydac 100 zl i nie miec efektu! pomocy... ;( ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.