|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: jaki kolor scian...
Ja mam kolor błekitny, kupiłam.
Dulux- blękitna chmurka. On jest bardzo ciemny, ja jego mieszałam z białą ,Ostrzegam xD !
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: jaki kolor scian...
Witajcie
![]() Ja tak jakby przeżywam ten sam problem - chcę 'zmienić styl' pokoju i też mam wątpliwości... Lubię muzykę, żywe kolory, coś 'oryginalnego' i własnego... mam 15 lat. Myślałam nad zielono-pomarańczowymi ścianami, gdzieniegdzie z tapetą w paski w pionie (paski oczywiście zielone i pomarańczowe). Tapeta coś w stylu tej na ścianie, na załączonym obrazku : http://bi.gazeta.pl/im/8/5526/z5526598X.jpg tylko oczywiście paski nie w poziomie, a w pionie. Myślałam również nad czarnymi, białymi i czarno-białymi dodatkami ? Będą pasować do reszty ? meble mam z olchy, parkiet pod kolor... Mój pokój ma następujące wymiary: 3,5mx4m. wysoki na 2,5m. drzwi w ogóle mi się nie podobają, jak dla mnie są 'za sztywne'... mają ozdobną (taki jakby witrażyk z kwiatami - przezroczysty oczywiście) szybkę 97cmx73cm, a całe mierzą 2mx0,83m. - macie jakieś ciekawe pomysły ? mam plan na lustro i na wieszak - oba oryginalne. Załatwiłam sobie średniej wielkości lustro (bez ramy). Zamierzam obić je 'podwójnie listewkami' tzn. zrobić "podwójną ramkę" - coś w tym stylu. pierwsza [wewnętrzna] będzie zielona a druga [zewnętrzna] będzie pomarańczowa. (te same odcienie co na ścianach). W lewych, górnych rogach ramy chcę przylepić białą i czarną różyczkę z gipsu. Jeśli chcecie wiedzieć jak taką zrobić możecie do mnie napisać - chętnie opisze. Podobnie chcę zrobić z wieszaczkiem, w tym samym stylu. może przy tym wykorzystam tapetę, jaką kupię na ściany. Jeśli efekty wyjdą fajne - bo mam taką nadzieję, to opisze szczegółowo i dam foty. ;] Piszcie, co o tym sądzicie. - jak najszybciej, bo dużo wakacji nie zostało, a chcę to do 31 sierpnia raczej skończyć. Z góry baaardzo dziękuję
Zwariowana inspiracja ... ;] ---> przerabiam pokój ... xD "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem..." "Gdyby tak można sfotografować nasze sny!" Emil Cioran |
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze
witam (;
jaki, Waszym zdaniem, najlepiej pasowałby kolor farby do takiej tapety ? mysle, o czyms jasnym. chociaz nie jestem pewna, czy bedzie dobrze wspólgrało. będę wdzięczna za ewentualną pomoc ( ; link do tapety: http://www.leroymerlin.pl/produkty/t...233914516.html |
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem czarny.
xDD' fajny kontrast by był. a jeśli chcesz coś jaśniejszego, to może taki... mandarynkowy pomarańcz ? albo morelowy... ja bym tak to urządziła. a ktoś odpowie na mój powyższy problem ?
Zwariowana inspiracja ... ;] ---> przerabiam pokój ... xD "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem..." "Gdyby tak można sfotografować nasze sny!" Emil Cioran |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja mam lada dzien mały remonick w pokoju. Pokój chcę pomalować na dwa kolory - narożnikowo. Kupiłam farby - dzikie wino i papaja z duluxa. Teraz zastanawiam sie czy tym dzikim winem pomalować sciane gdzie znajduje się okno, czy na przeciwko okna? Jak to widzicie? Pokój jest nie wielki 4x4,5. od strony północnej. kolory wygladaja tak Papaja. W sklepie na tych deseczkach z prezentacja kolorw wygladała bladziej http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=66 Dzikie wino - widzialam z djecia w internecie i kolor wygląda jak bordowy. Jest ciemny, ale nie daje po oczach jak czerwień. http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=48 Edytowane przez madiaa Czas edycji: 2009-08-21 o 15:52 |
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
Mam takie pytanko.... mam taki średnio duży pokój....ma jasną podłoge mam jasne meble vox kolekcja romantic... w pokoju sa 2 okna... chcę mieć ciemno fioletowy pokój.... jednak martwię się że bedzie za ciemny.... myślałam np. o różowych dodatkach albo żeby 2 ściany zrobić ciemnofioletowe a dwie takie różowiutkie.... co wy o tym myślicie??
Edytowane przez jaczyliala Czas edycji: 2009-08-22 o 22:13 |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak to widzę.
|
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Przyczajenie
|
ok
dzieki... a sadzicie że ściany fioletowe powinny być naprzeciwko siebie czy koło.... a może zrobić tylko jedna różową... a jakie dodatki kupic...jakiego koloru i wogóle....
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
ja na Twoim miejscu zainspirowała się muzyką, którą ty słuchasz...
Włącz swój ulubiony utwór... i do dzieła
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wściekłą czerwień, chyba nazywała się "Czerwień flamenco"
coś pięknego
|
|
|
#1211 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Też mam mały problem. Szykuje mi się remoncik i nie wiem na jaki kolor pomalować ściany. Mam niebieską wersalkę w kratkę, takie fotele i meble koloru olcha. Do tej por miałam żółty, taki cytrynkowy. Teraz zastanawiam się nad fioletem i białymi dodatkami.
Dodam, że mam 17 lat ![]() Może ktoś podpowie...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
A ja widzę, że nikt tu sie nie udziela i nie doradza:p ja już mam pomalowany swój pokój. Dzikie wino swietnie komponuje się z papaja. Teraz mam śliczny pokoik
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.Ja także zastanawiam się jaki kolor wybrać do mojego pokoju. Pokoj jest o wymiarach 3,80 -4,20 i nie jest za bardzo słoneczny.Meble LIMA są w kolorze ciemny dąb,podobny do wenge(bardzo ciemne) a kanapa i fotel kremowe.Obecnie mam ściany w kolorze wanili ale zlewają się z kanapą.Myślałam teraz pomalować jedna ścianę na bordo lub śliwkę a 3 pozostałe na wrzosowy kolor.Jakie zestawienie kolorow mi doradzicie? Moga być inne niż te, ktore wymieniłam.
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
świetny pomysł z fioletami
jestem za.. będzie pasować!wklejam inspiracje kolorystyczne.. cokolwiek wybierzesz powinno pasować ![]() ogólnie proponuje pomalować pokój w kolorach... fioletu i bieli... z tym że tam gdzie znajdują się obrazy .. niech powstanie pas od góry do dołu.... co by te obrazki się nie zlewały z ścianą... ścianę za sofa całą pomalować! .. proponuję potem pobawić się dodatkami fioletowymi.... dodać doniczki fioletowe... i myślę że ciekawiej by było gdyby te rolety zamiast tego brązowego koloru miały kolor fioletowy... ożywi to pomieszczenie.... ale wybór należy do pani.... Edytowane przez Ivonea Czas edycji: 2009-09-03 o 13:34 |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Przyczajenie
|
ja myślałam o jakichś jasnych
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Przyczajenie
|
zdecydowałam się w końcu na kolor słodka papryka,ale teraz nie wiem jaki dobrać ten drugi kolor.A jak wam podoba się ta ściana w nowej kolorystyce pomalowana z ukosa ,tam gdzie jest okno? doniczki także pomalowałam na ten papryczkowy kolor.
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Przyczajenie
|
ten ukos na ścianie jakoś do mnie nie przemowił i postanowiłam domalować tą ścianę na papryczkowy kolor,a na koniec złamać pasami rożnej szerokości.Myślę że teraz to wszystko wygląda lepiej.
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Pomocy !
tutaj jest wszystko opisane nie ma sensu pisać drugi raz https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357530 Wszelkie rady mile widziane
|
|
#1220 |
|
Przyczajenie
|
agoles! Świetny ten Twój pokój, bardzo fajnie to wygląda.
Nie wiem jaki wybrać kolor ścian do pokoju wypoczynkowego, w którym jest bordowa kanapa i 2 fotele oraz stolik, i stolik rtv w kolorze dębu. Jest to pokój od strony południowej, więc bardzo nasłoneczniony. co mi radzicie?? |
|
|
|
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1252517626
świetny wybór! teraz wygląda świetnie ..
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
Ciesze się że wam także moj pokoik się podoba.Na te pasy użyłam farb CZERWONA PAPRYKA z firmy Śnieżka ,a drugi kolor wybrałam w końcu JASNY BEŻ z Duluxa i to zestawienie wygląda pięknie.Bałam się że ta ściana za kompletem wypoczynkowym będzie za ciemna ,ale nie potrzebnie martwiłam się,bo świetnie teraz wszystko się odznacza! jutro wkleję pozostałe ściany ,te pomalowane na beż.Bardzo dziękuję za wszystkie wskazowki jakie od was otrzymałam!
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Agole przyłączam się do zachwytów nad efektem końcowym! Pięknie to wyszło, szalenie elegancko
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to znowu ja! jak byście u mnie pomalowały ściany? jaki kolor? nie mam zupełnie pomysłu.... POMÓŻCIE!! |
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Mam zamiar zmienić wystrój pokoju i właśnie tu pojawił się problem.... Chciałabym mieć w nim dwa kolory: brąz i turkus - może macie jakieś pomysły wystroju pokoju ? Będę wdzięczna za jakiekolwiek propozycje. |
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Chciałabym Was prosić o radę. Planuję zmienić kolor ścian w pokoju. Obecnie jedna ściana jest czerwona, reszta pomalowana na bardzo jasny róż. Ścianę czerwoną chcę przemalować na fiolet. Jednak tutaj moje pytanie czy możecie mi powiedzieć co najpierw powinnam zrobić, żeby wybielić czerwień? Czym najpierw malować, ile razy? Będę bardzo wdzięczna za rady |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sciany przy ktorych nie stoi kanapa mamy w kolorze kremowym (taki bez wpadajacy lekko w zolty) a sciane za kanapa jest brazowa. Brakuje nam tylko jakiegos obrazu lub duzego lustra na tej brazowej scianie,zeby troch erozjasnic ten braz. Tez niedawno przemalowalismy, bo mielismy podobny problem, ze zlewalo sie wszystko. Myslelismy takze o jakiejs zieleni, a nawet fiolecie. kanapa ladnie sie wyroznia. Dodatki sa w kolorach oliwki i brazach. |
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm.. sama nie wiem czy samo pomalowanie od razu farbą wystarczy.. A jakie znacie dosyć mocne farby?
|
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Przyczajenie
|
zmiana koloru ścian :)
Jak pomalować ten pokój?? ... on nie jest mój, ale przyjaciółka prosiła mnie o radę
pomożecie?? myślała o fioletowym albo brązowym, ale wszystkie propozycje mile widziane ![]() co zamiast zielonego i żółtego? albo jak te kolory, co twoim zdaniem będa pasowały rozmieścić?? i inne ozdobt (typu naklejki) tez możecie proponować z góry dziękuję, a jak skonczymy to obiecuję zo pokażę efekty!
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jaki kolor będzie pasował do takiego..? mam nie za duzy pokoj wiec całego nie moge pomalować na taki kolor, moja kolezanka ma 2 sciany tak pomalowane a dwie inne na bialo, pasuje jakiś inny kolor jeszcze do tego fioletu oprocz bieli?
Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2009-10-10 o 19:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

,

Ja tak to widzę.

A jakie znacie dosyć mocne farby?