Do posiadaczy glanów :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-28, 16:58   #1201
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Do posiadaczy glanów :)

Glany mozna zalozyc do absolutnie wszystkiego. Mozna miec dodatkowo jakis okreslony styl np. hippie, punk, methal... To juz indywidualne upodobania, ale mozna sie ubrac calkowicie zwczajnie i w glanach bedzie sie zawsze dobrze wygladac.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 17:05   #1202
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Glany mozna zalozyc do absolutnie wszystkiego. Mozna miec dodatkowo jakis okreslony styl np. hippie, punk, methal... To juz indywidualne upodobania, ale mozna sie ubrac calkowicie zwczajnie i w glanach bedzie sie zawsze dobrze wygladac.
Ja ostatnio widziałam ok. 5-letnie dziecko w glanach, nie wyglądało to dobrze, takie małe stópki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 21:42   #1203
Dekieleczek
Przyczajenie

Jigoku - tak, faktycznie, aczkolwiek odpisałam na tamto pytanie wcześniej niż przeczytałam Twoją odpowiedź. Wybacz.

Niedawno usłyszałam od chłopaka ( nie mojego, ogólnie chłopaka. xD ) że glany są bleee, nie kobiece i w ogóle dziewczyny nie powinny ich nosić.
---> nonsens. xPP
- Dżem ' Do Kołyski '
Dekieleczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 22:05   #1204
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dekieleczek Pokaż wiadomość
Jigoku - tak, faktycznie, aczkolwiek odpisałam na tamto pytanie wcześniej niż przeczytałam Twoją odpowiedź. Wybacz.

Niedawno usłyszałam od chłopaka ( nie mojego, ogólnie chłopaka. xD ) że glany są bleee, nie kobiece i w ogóle dziewczyny nie powinny ich nosić.
---> nonsens. xPP
Ja słyszałam od kolegi, że glany 20-stki to najseksowniejsze buty jakie mogą być
Stary 2009-11-28, 22:40   #1205
kocurzyca
Zakorzenienie

To niech sobie ten chlopak laske w adidasach wyrwie a nie dziewczyny w glanach krytykuje, burak jeden. Ja nie spojrzalabym na faceta ktory ma jakies ale do glanow. Wiadomo przychodzi taki czas w zyciu ze czasem trzeba zrezygnowac z zalozenia glanow ale na codzien zawsze wracam do glanow i moj mezczyzna tez. Dla mnie to jest jak religia. A nawet silniejsze bo jestem pozareligijna.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2009-11-28, 23:01   #1206
Dekieleczek
Przyczajenie

Cytat:
To niech sobie ten chlopak laske w adidasach wyrwie a nie dziewczyny w glanach krytykuje, burak jeden. Ja nie spojrzalabym na faceta ktory ma jakies ale do glanow. Wiadomo przychodzi taki czas w zyciu ze czasem trzeba zrezygnowac z zalozenia glanow ale na codzien zawsze wracam do glanow i moj mezczyzna tez. Dla mnie to jest jak religia. A nawet silniejsze bo jestem pozareligijna.
Ja mam teraz np. taki czas, bo mam nowe glany, i noszę je 5 dni, a jak mnie obcierają już do krwi to zakładam stare martensy, drepczę w nich przez 2 dni aż mi się ranki podgoją i wracam do glanów. xD
Zawiła metoda, ale zawsze jakaś.
i faktycznie. Burak.! xDD
- Dżem ' Do Kołyski '
Dekieleczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 10:58   #1207
Nekochi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
Nosiła już któraś z Was glany firmy Digger? Słyszałam o nich różne opinie, właściwie to zależy mi po prostu na tym, żeby się nie zniszczyły za szybko (a ja mam wyjątkowy talent do niszczenia butów i robienia dziur przy podeszwie). Bo Diggery właśnie kupiłam (za 109 zł, bo w sklepie zostały tylko glany rozmiaru 37 i nikt nie chciał takich małych kupować, miałam farta )
A, i właśnie... mam sporo ćwieków piramidek ze starego paska i tak myślałam, czy by nie ponabijać nimi glanów. Tylko jak przebić tak grubą skórę?
O! Właśnie Diggery nosiłam przez 4/5 lat! I działały niesamowicie. Jeno po takim czasie w jednym się zrobiła dziura na pięcie ale wygodne były niczym papućki.

I kupiłam te 20 jeno faktycznie: trudno je rozczłapać. Ale są dużo wygodniejsze niż myślałam ^__^ Wystarczy po plasterku na pięte i bezproblemowo można chodzić ^__^

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 11:37   #1208
Agatin-K
Zadomowienie

No przez pierwsze 1,5 tygodnia niesamowicie cierpiałam w nich, lewa stopa była ok, ale prawą mi obtarło i chodziłam, jakbym miała jedną nogę krótszą bo ranka nie mogła się zagoić, kiedy wciąż była naruszana, a każdy plaster się odklejał. Teraz na szczęście jest już dobrze a buty są tak wygodne, jak trampki, tyle, że o kilogram cięższe (o czym się przekonałam raz - lubię długie spacery i ogółem chodzić pieszo, 10 km to dla mnie pryszcz i ani się nie męczę, ani zakwasów nie mam, ale... pierwszy taki długi raz w glanach... cóż, aż mi wstyd było )

I cieszy mnie to, że są wytrzymałe - na tym najbardziej mi zależy. Szczerze mówiąc wolę nieco zgrabniejsze buty od glanów, ideałem są martensy a i niektóre sznurowane kozaki w tym typie były super, ale na martensy mnie nie stać a kozaki się rozwalały po 3 m-cach...
Za to w glanach czuję się... bezpiecznie + 30 do obrony i do ataku jednocześnie, gdyby zaszła taka potrzeba

Edytowane przez Agatin-K
Czas edycji: 2009-11-29 o 11:39
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 13:09   #1209
Wenress
Zakorzenienie

I -50 do ucieczki, ale co tam
A ile kosztują martensy? Myślałam, że mniej więcej tak, jak zwykłe glany... moim zdaniem kupno glanów sie opłaca, bo można w nich chodzić naprawdę długo, a np kozaczki sie rozpadną.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 16:15   #1210
GrRoxy
Raczkowanie

Martensy tak z 500zł z tego co ja widziałam
Stary 2009-11-29, 19:04   #1211
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Cytat:
No przez pierwsze 1,5 tygodnia niesamowicie cierpiałam w nich, lewa stopa była ok, ale prawą mi obtarło i chodziłam, jakbym miała jedną nogę krótszą bo ranka nie mogła się zagoić, kiedy wciąż była naruszana, a każdy plaster się odklejał. Teraz na szczęście jest już dobrze a buty są tak wygodne, jak trampki, tyle, że o kilogram cięższe (o czym się przekonałam raz - lubię długie spacery i ogółem chodzić pieszo, 10 km to dla mnie pryszcz i ani się nie męczę, ani zakwasów nie mam, ale... pierwszy taki długi raz w glanach... cóż, aż mi wstyd było )

...
Spoko spoko, ostatnio wchodziłam w glanach na Śnieżkę zimno było, padał deszcz, a że innych butow niz trampki i glany nie posiadałam to poszlam w glanach... naprawde lekko sie szlo
Cytat:
Za to w glanach czuję się... bezpiecznie + 30 do obrony i do ataku jednocześnie, gdyby zaszła taka potrzeba
Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
I -50 do ucieczki, ale co tam
....
i jeszcze +20 do reputacji
chromonikielnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 19:47   #1212
Agatin-K
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chromonikielnia Pokaż wiadomość
i jeszcze +20 do reputacji
Oczywiście nie można zapomnieć o +70 do morale
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 21:11   #1213
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
I cieszy mnie to, że są wytrzymałe - na tym najbardziej mi zależy. Szczerze mówiąc wolę nieco zgrabniejsze buty od glanów, ideałem są martensy a i niektóre sznurowane kozaki w tym typie były super, ale na martensy mnie nie stać a kozaki się rozwalały po 3 m-cach...
No coz ja swoje pierwsze martensy kupilam za odprawe-oplacilo sie w pewnym sensie to, ze mnie zwolnili Na kolejne tzreba bylo wziac pozyczke. Nie chcialam znowu kupowac byle czego. Kupilam wisniowe 14ki. Kosztowaly mnie 450zl. To bylo jakos w 2001 roku, ale mam je do dzis.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 21:49   #1214
Asku23
Przyczajenie

Ja tez myśle o nowych glanach i zastanawiam sie czy firma NAGABA o ktorej jakos nigdzie nie słyszałam wczesniej jest dobra?
Asku23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 16:48   #1215
Nekochi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asku23 Pokaż wiadomość
Ja tez myśle o nowych glanach i zastanawiam sie czy firma NAGABA o ktorej jakos nigdzie nie słyszałam wczesniej jest dobra?
No ja właśnie kupiłam NAGABY 20 dziurowe i chodzą się fantastycznie ^__^ Mimo to, że muszę wstawać 15 minut wcześniej, żeby oblecieć te 80 dziurek to jest super! XD
Polecam zaopatrzyć się dodatkowo w plasterki na pięty ;]. Taki szeroki plaster do cięcia jest chyba najlepszy ^__^
Stary 2009-12-02, 17:05   #1216
dance makabre
Wtajemniczenie

Przez pierwsze kilka dni glany nieźle obcierają (pierwszy raz założyłam glany na 5 godzin łażenia po sklepach- myślałam, że zaraz je zdejmę i będę chodzić boso ), faktycznie przerzucając się na lato z glanów na trampki odczuwa się różnicę, ale ja tam glany uwielbiam: nie przeciekają (nigdy, nawet gdy wszystkie kozaki rozmiękają!), ładnie wyglądają. Są straaaaaaaaaaaasznie wygodne, gdy je się dobrze rozchodzi No i są to buty na kilka lat, a nie na jeden sezon. Jednym słowem polecam gorąco, zwłaszcza jeżeli chcesz sobie dodać kilka cm, bo podeszwa swoje robi
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 18:37   #1217
johnywalker
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Do posiaczy glanów :)

Sluchajcie moi mili. Mam ogromny problem, gdyz wlasnie dostalem przesylke ze sklepu internetowego. Otrzymalem swoje wymarzone, nowiuśkie, wisniowe Martensy. Zamawiałem je z neta wiec wybrałem rozmiar wg. długości wkładki z moich innych butów i okazuje się, ze lewą stopę mam dłuższą o 0,5 cm i lewy but uciska mnie w palec, zwłaszcza kiedy założę grubsza skarpetkę co mam robić? Wyobrażam sobie, ze mogą się rozejść na boki i dopasować na szerokość stopy ale czy rozejdą się na długość? Może ktoś z Was miał podobny problem i jakoś sobie z tym poradził? Jesli miałbym je teraz odesłać to muszę opłacić przesyłkę i wybrać numer wieksze ale już w kolorze czarnym i też nie mam pewności, ze z kolei prawy but nie bedzie za duzy na prawa stope:/ Prosze o pomoc, mam jakies 10 dni na odesłanie butów. Pozdrawiam forumowiczów!
johnywalker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 18:44   #1218
Jigoku
Zakorzenienie

Dot.: Do posiaczy glanów :)

Cytat:
Napisane przez johnywalker Pokaż wiadomość
Sluchajcie moi mili. Mam ogromny problem, gdyz wlasnie dostalem przesylke ze sklepu internetowego. Otrzymalem swoje wymarzone, nowiuśkie, wisniowe Martensy. Zamawiałem je z neta wiec wybrałem rozmiar wg. długości wkładki z moich innych butów i okazuje się, ze lewą stopę mam dłuższą o 0,5 cm i lewy but uciska mnie w palec, zwłaszcza kiedy założę grubsza skarpetkę co mam robić? Wyobrażam sobie, ze mogą się rozejść na boki i dopasować na szerokość stopy ale czy rozejdą się na długość? Może ktoś z Was miał podobny problem i jakoś sobie z tym poradził? Jesli miałbym je teraz odesłać to muszę opłacić przesyłkę i wybrać numer wieksze ale już w kolorze czarnym i też nie mam pewności, ze z kolei prawy but nie bedzie za duzy na prawa stope:/ Prosze o pomoc, mam jakies 10 dni na odesłanie butów. Pozdrawiam forumowiczów!
Jeśli są za duże to pół biedy, ale jeśli za małe to oddaj. Można się nabawić problemów, zawłaszcza, że czubek glanów/martensów jest mało elastyczny (a glanów wcale), z których 'najlżejsze' to wrastanie paznokci i odciski pod nimi (które bolą jak diabli). But nie może Ci uciskać na palce. Tym bardziej, że teraz myślisz o tym od strony ekonomicznej, ale później chodzenie w za małych butach staje się nieznośne (wiem coś o tym), dlatego lepiej jest z żalem, bo z żalem, ale oddać.
Stary 2009-12-02, 18:45   #1219
Wenress
Zakorzenienie

Skąd ja to znam, też mam dwie różne stopy. Moim zdaniem akurat przy glanach lepiej odeślij je i zamów większe, pewnie i tak będziesz nosić grube skarpety więc buty nie powinny Ci być za duże. Na długość raczej sie nie rozejdzie...

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 18:54   #1220
johnywalker
Przyczajenie

nawet jeśli są bez blachy? Cholera będzie bolalo:/ są swietne, no ale pewnie macie racje dziękuje Wam bardzo
johnywalker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 19:04   #1221
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez johnywalker Pokaż wiadomość
nawet jeśli są bez blachy? Cholera będzie bolalo:/ są swietne, no ale pewnie macie racje dziękuje Wam bardzo
No nawet. To jest dobra gatunkowo skóra, a tak nigdy nie powinna się rozciągać itd.
Nie ma za co
Stary 2009-12-03, 10:43   #1222
Levy
Przyczajenie

Witam.
Mam takie pytanko : czy te buty z allegro są oryginalne ?
http://www.allegro.pl/item830243807_...dition_38.html
Jeszcze takich nie widziałem.
Levy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 11:36   #1223
kocurzyca
Zakorzenienie

To jest bardzo stary model. Tak stary ze powinien miec wartosc zabytkowa
W UK czasem da sie takie spotkac za nawet 5 funtow, w jakichs sklepikach ktorym udalo sie dorwac towaz ze starych magazynow.
Te stare sa jeszcze Made In England w przeciwienstwie do nowych robionych w Chinach, czy Indiach.
Mnie sie udalo dorwac 2 pary oryginalnych staruszkow dla TZa. Sa lepszej jakosci.
Te butki ze zdjecia maja pewnie ze 20 latek.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2009-12-03 o 11:38
Stary 2009-12-03, 12:12   #1224
Levy
Przyczajenie

Dzieki
Ale generalnie buty dobrej jakosci ? Warte tej ceny z allegro ?
Stary 2009-12-03, 12:27   #1225
kocurzyca
Zakorzenienie

Powinny byc dobrej jakosci i warte ceny jesli to jest prawdziwa fotka.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2009-12-03, 13:35   #1226
Asku23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nekochi Pokaż wiadomość
No ja właśnie kupiłam NAGABY 20 dziurowe i chodzą się fantastycznie ^__^ Mimo to, że muszę wstawać 15 minut wcześniej, żeby oblecieć te 80 dziurek to jest super! XD
Polecam zaopatrzyć się dodatkowo w plasterki na pięty ;]. Taki szeroki plaster do cięcia jest chyba najlepszy ^__^
dzięki własnie też mysle o 20 boje sie jedynie o rozmiar no bo przez neta to tak w ciemno troche. Długo masz juz te swoje butki bo nie wiem czy to jednak napewno dobra firma i czy sie nie rozleca szybko?
Asku23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 14:28   #1227
Levy
Przyczajenie

Teraz pytanie , może coś ktoś doradzi.
Da rade kupić jakieś przyzwoite glany do powidzmy 120zł ?
Zdaje sobie sprawę że nie były by to raczej buty z górnej półki.
Myślę o jakiś niskich butach z trzema dziureczkami.
Jeśli ktos ma chęc i czas to poproszę o jakiś link allegro lub jakiegoś sklepu.
Dawno temu zasuwalem w glanach (pierwsze moje glany to underground później nps , miałem tez steele i inne). Teraz od dobrych paru lat latam caly czas chodzę w sportowych butach ale po malu zacząłem teskinc za glanami. Teraz chce kupic jakies zwykle (do roboty) a następnie jakies normalne (wczesniej poczytam).
Z góry dzieki za pomoc i sorrki ze sie rozpisałem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 15:45   #1228
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Levy Pokaż wiadomość
Teraz pytanie , może coś ktoś doradzi.
Da rade kupić jakieś przyzwoite glany do powidzmy 120zł ?
Zdaje sobie sprawę że nie były by to raczej buty z górnej półki.
Myślę o jakiś niskich butach z trzema dziureczkami.
Jeśli ktos ma chęc i czas to poproszę o jakiś link allegro lub jakiegoś sklepu.
Dawno temu zasuwalem w glanach (pierwsze moje glany to underground później nps , miałem tez steele i inne). Teraz od dobrych paru lat latam caly czas chodzę w sportowych butach ale po malu zacząłem teskinc za glanami. Teraz chce kupic jakies zwykle (do roboty) a następnie jakies normalne (wczesniej poczytam).
Z góry dzieki za pomoc i sorrki ze sie rozpisałem.
Chyba daje. Ja jedne ze swoich (20-stki) kupiłam za 200, więc takie krótkie za 120 chyba się da.
Stary 2009-12-03, 21:26   #1229
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
To jest bardzo stary model. Tak stary ze powinien miec wartosc zabytkowa
W UK czasem da sie takie spotkac za nawet 5 funtow, w jakichs sklepikach ktorym udalo sie dorwac towaz ze starych magazynow.
Te stare sa jeszcze Made In England w przeciwienstwie do nowych robionych w Chinach, czy Indiach.
Mnie sie udalo dorwac 2 pary oryginalnych staruszkow dla TZa. Sa lepszej jakosci.
Te butki ze zdjecia maja pewnie ze 20 latek.
Mozna jeszcze kupic nowe Martensy made in England i to za normalna cene-60£-70£. Np tu:https://ssl-account.com/warriorcloth...shop/index.php
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 21:48   #1230
kocurzyca
Zakorzenienie

No mzna jeszcze kupic. Albo stare kolekcje ( a ze klasyczne wzory martensow nie zmienily sie pewnie od 15-20 lat to nie sprawia zadnej roznicy), albo ze specjalnej, troszke drozszej kolekcji Dr. Martens Original http://www.drmartens.com/ProductList...pe=OriginalAll
Reszta jest robiona w Chinach
Chaos_Girl
A gdzie na tej stronce jest napisane ze one sa robione w Anglii?

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2009-12-03 o 22:00
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości