|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
Cytat:
|
|
|
#1202 |
|
Przyczajenie
|
Tak więc miłe Panie przyłączam się do was
Mam motywacje -> Stoodniowka 02.02.2008 .! Dziś dzień pierwszy, od rana nie jadłam słodyczy, wspomagam się Aplefitem i Błonnikiem. Wiem,że musze się jeszcze poruszać, ale dziś nie mam siły po pracy ![]() Życzę wszytkim powodzenia
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam jeśli tak to odebrałaś
![]() chodziło mi o to żebys pamiętała, że tak jak powiedziała koleżanka, to jeśli nie masz zawartości tłuszczu w organizmie powyżej normy, to odwodnisz się to po pierwsze, a po drugie, to praktycznie nie będziesz miała żadnych mięsni. albo odwrotnie, zamiast spalić tłuszczyk, to sobie wyrobisz te mięśnie i bedziesz miała kaloryferek na brzuszku i umięsnione ręce. sama już nie wiem, pogubiłam się w tym wszystkim. w każdym razie jeszcze raz przepraszam, że tak naskoczyłam na ciebie
|
|
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chodziło mi o to żebys pamiętała, że tak jak powiedziała koleżanka, to jeśli nie masz zawartości tłuszczu w organizmie powyżej normy, to odwodnisz się to po pierwsze, a po drugie, to praktycznie nie będziesz miała żadnych mięsni. albo odwrotnie, zamiast spalić tłuszczyk, to sobie wyrobisz te mięśnie i bedziesz miała kaloryferek na brzuszku i umięsnione ręce. sama już nie wiem, pogubiłam się w tym wszystkim. w każdym razie jeszcze raz przepraszam, że tak naskoczyłam na ciebie
|
|
|
|
|
#1205 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aha, w ogole poczytalam sobie troche o blonniku. No i kupilam sobie jakies suszone owoce, sliwki itp. jem jako przekaske i popijam duza iloscia wody, wiadomo po co hehe slyszalam ze blonnik wazny jest w diecie, wiec mam nadzieje, ze jakos pomoga te suche owoce(mimo kalorycznosci)Cytat:
Czekam z niecierpliwoscia![]() witam w watku ![]() Cytat:
A na okres mi idzie tak w ogole, i kurcze jak mam sie gibac z tymi brzuszkami jeszcze nie wiem, ale sprobuje![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide troszke polezec, mam dzis dzien wolny, pasowaloby wykorzystac, no i ten brzusio, boli troszku Milego wieczorku!
|
|
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
Od dziś przyłączam się do Was drogie dziewczęta
![]() przydałobys się troche schudnąć do sylwestra .. ![]() a więc zaczynam od jutra rana.. ! Na śniadanie .. no właśnie co na śniadania? :| Nie będę juz stosowala zadnych diet typu" dieta 13-dniowa" w ktorej faktycznie można bardzo duzo schudnąc, ale niestety jest gigantyczny efekt jojo, po skonczonej kuracji, gdzie schudłam z 7 kg, przytylam dwa razy tyle, dlatego teraz chce zacząc diete nie aż tak drastyczą ![]() na początek : Zero słodyczy! a także Zero Kolacji! czyli ostatni moj posilek bedzie o godz. 17 ![]() mam nadzieję, ze z Wami uda mi się schudnąć szybciej i o wiele prościej.. pozdrawiam ;** |
|
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) a na śniadanie polecam owsiankę Gobe- mi też się zbiera na "te" dni
|
|
#1208 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dietetyczki
![]() troche późno, ale "delektuje się" choroba (dopiero wstalam :P) musze chyba troche Wam pomarudzić :P bo dopóki nie wpadne w ten rytm, o którym któras z Was juz na forum wspomniala, to... szkoda gadać... dlaczego nie moze istniec taka dieta, w ktorej trzeba sie odzywiac wylacznie slodyczami??? bo to ich mi niestety najbardziej brakuje... no i takie długie rozstania różnie sie juz u mnie konczyly :/ z drugiej strony wiem, ze bez odstawienia słodyczy nie mam co marzyc o zrzuceniu tych kg... Wy naprawde jestescie takie twarde i tylko mi brakuje tych glupich wafelków, ciasteczek, czekoladek? (powiedzcie ze nie :P) |
|
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz już nie brakuje. brakuje natomiast makaronów, ziemniaków i tłustych sosów do tego. i KLUSEK!!!!!!!... i trochę alkoholu na słodyczę już tak nie reaguję jak na początku diety. więc..przyzwyczaisz się życzę tego.
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
poszlam spac i spalam 3 godziny! obudzilam sie strasznie glodna,wiec zjadlam serek wiejski.
zakatarzona, mi w czasie diety nie brakuje zadnych wafelkow,czekoladek z prostej przyczyny..od lat ich nie jem ![]() jutro przed 6 pobudka (((((( ide zaraz robic brzuszki,um... o 21.30 jest szkola uczuc na tvnie,ogladalam mnostwo razy,ale teraz tez zobacze-uwielbiam ten film |
|
|
|
#1211 |
|
Przyczajenie
|
dagna1 naprawde Ci nie brakuje, nigdy, w zadnej postaci? w sumie kilka razy dawalam rade tak po miesiac- dwa bez slodyczy ale np. Swiat bez sprobowania ciasta sobie nie wyobrazam... tylko za kazdym kolejnym razem trudniej :/ ale to kwestia slabej silnej woli niestety...
tchnienie-wiatru co do ziemniaków to nie jem w ogóle już kilka ładnych lat... nie wiem w sumie za bardzo jak to się stalo, w każdym razie wmówiłam sobie że ich nie lubię- i problem z głowy niestety nie wyobrażam sobie żeby "znielubić" makarony, które też uwielbiam, a makaron bez sosu- odpada... w ogóle to włoskie jedzenie- pizza, lasagne, tagliatelle i takie tam, nie wiem na jakiej zasadzie, ale działa na mnie uzależniająco...a alkohol od czasu do czasu nie zaszkodzi, wrecz przeciwnie tylko zalezy jaki i ilei jak tu schudnąć?
|
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze juz.. rozumiem ! tylko nie myslalam ze tak to będzie wkoncu kazdy chcialby schudnąc prawda! moja kolezanka wazy 45 kg i tez sie chce odchudzać jeszcze! tylko ze ona mialam najpierw anoreksje a teraz ma bulimie To co waszym zdaniem powinnam zrobic zeby tłuszcz sie zamienil w mieśnie jesli niby herbatka i cwiczenia to zly pomysl chyba ze zle przeczytalam
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(hihi,faktycznie podobne suwaczki mamy )
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
zakatarzona, czy brakuje mi czekolady, wafelkow? moze i brakuje.. jasne,czasami mam ochote,ale to tylko mysl, ktora zaraz ucieknie z mojej glowy. ja poprostu nie moge jesc czekolad,wafelkow (w ktorych zawsze jest albo czekolada,albo orzeszki albo cos innego). ciasta niektore moge,ale nie chce mi sie sprawdzac ich sklad,czy aby na pewno moge go zjesc<--dlatego takze ich nie jem
![]() dziewczyny.. doslownie dwie minuty temu jakis nieznany numer dzwonil na moja komorke. nigdy nie odbieram jezeli nie wiem kto to,ale teraz cos podkusilo. na moje 'slucham?' jakis koles widac wyglupial sie i udawal osobe starsza. zapytalam od razu 'jaki jest sens tej rozmowy?' i troche tak kusilam jego buahahaha.. i spytalam takze,czy wybral byle jaki numer,aby porobic jazdy,czy faktycznie wystapila pomylka. powiedzial tak troche z zaskoczeniem 'acha,pomylilem sie' ale to dziwne bylo.... taki dziwny glos mial koles... rozmowa trwala ponad minute
|
|
|
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
herbatke możesz pić, nie zaszkodzi ale najlepiej czerwoną pu-erh - oczyszcza i reguluje metabolizm. i ćwiczenia to bardzo dobry pomysł - one właśnie powiększają mięśnie i ciało będzie wyglądało zgrabniej i szczuplej.no i z jedzeniem. nie musisz odchudzać się tak racjonalnie jak większość tu z nas, ale jedz zdrowo, więcej ważyw, słodycze zastąp owocami itd ![]() powodzenia
|
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak wiem..ona byla przez kilka miesiecy w szpitalu i jadla tylko jogurty i pila soki i jakos jej organizm sie przyzwyczail i tak zostalo.. ale to nie bede sie pytac bo ona nie chce o tym rozmawiać Eeh ja nie wiem dlaczego ale kupilam slim figura? no i oczywiscie będe sie ze slodyczami ograniczala tak jak mowilam moze raz na tydzienpozwole sobie zaszalec.. na cos ![]() I postaram się cos zrobic zeby moj brzuch i nogi jakos lepiej wyglądały.. heh
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o serku homogenizowanym (tym naturalnym)? zdrowe to w ogole? bo juz pomalu patrzec nie moge na serki wiejskie i jogurty :/
jezcze jedno- jakie Wy warzywa jecie? |
|
|
|
#1218 |
|
Przyczajenie
|
dagna1 już rozumiem... mam koleżankę uczulona na czekolade... w kontekscie odchudzania to nawet fajnie, z wiadomych przyczyn, no ale jednak nie zazdroszcze...
tchnienie-wiatru tez postaram sie jakos pociagnac do Swiat ale szczerze mowiac marnie to widze :P za długo sie zbierałam do tego dietkowania no i tak w niefortunnym momencie zaczelam... aczkolwiek chorowanie okazalo sie dobrym poczatkiem bo nie chce mi sie ogolnie jesc, wiec z wagi pewnie tez zeszlo... no a tekie dietkowanie na powaznie tez mysle zeby zaczac po Nowym Roku... suwaczki podobne i z tego co widze to nawe ten sam rocznik tylko ze ja z wrzesnia, czyli cale 9 miesiecy roznicy...na dzisiaj wszystko, odmeldowuje sie i dobrej nocki wszystkim zycze
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1220 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z racji tego, że uwielbiam chleb zawsze jest u mnie na śniadanie- 2 grube kromy, często z białym serem, pomidorem, do tego jakiś jogurt z 2-3 łyżkami płatków. Uwielbiam takie śniadania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale, za to właśnie jestem wdzięczna diecie- nauczyła mnie zapalać czerwone światełko. Chociaż jestem słodyczożerna okropnie i ciągle mnie one nawiedzają to nauczyłam się jak z tych zachcianek rezygnować. Poza tym widze teraz po miesiącu ostrego dietowania jakie straszne wyrzuty insuliny mam po czekoladzie (aż się dziwie, że wcześniej tego nie odczuwałam ), a że są one u mnie wyjątkowo nieprzyjemne to tym łatwiej jest mi się żegnać z takimi ciągotami do słodkiego ![]() Cytat:
Btw, ja tam moich jogurcików nigdy nie opuszcze
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#1222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak najlepiej jest spalic duza ilosc tluszczu na brzuchu i baczkach milosci
jakiego rodzaju cwiczenia wy wykonujecie zeby pozbyc sie tluszczuz okolicy brzucha?? KOKAINA widze ze nasz sie dobrze jesli chodzi o diety itd moze cos doradzisz?? I przepraszam za ostatniego posta co do ciebie napisalam ponioslo mnie troche ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mam taką chęć na niego jutro na śniadanie bo zobaczyłam go dziś w lodówce![]() Cytat:
)czyli pływanie, bieganie, rower... itd. osobiście robię te ćwiczonka z 8 minut z youtube.com ale dopiero 3 dzień, więc nie wypowiem się. a 6 weidera bardzo ładnie mięśnie rozwija, sama robiłam, tak do 20 dnia, potem zaniechałam i nie umiem się znowu wziąć bo te ćwiczonka jednak troszkę męczą... może jak już schudnę to do nich wrócę, żeby brzuszek był ładnie umięśniony
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
ale sie paskudnie czuje!! Nie moglam jesc caly dzien ale jadlam, nie duzo..
sniadanie: 3/4szkl kakao z 1lyzka platkow kukurydzianych i 2 lyzkami owsianych IIsniadanie:pol szklanki suszu, znaczy sie owocow tych suszonych zeby blonnika dostarczyc troche obiad: serek wiejski, jablko podwieczorek: znowu szusz-> lubie ![]() kolajca: czubata lyzka puree(z pudelka;/), lyzka miesa mielonego z jakims paskudnym sosem i maly crossaint;/ Jakis czas po obiedzie: wiesniaczek, ugotowane bialko i teraz to bedzie..... 2 chapy snickersa! 1chap bounty! i chyba z 8 cukierkow!!! Nie wiem co mnie naszlo, chumor nie taki czy co?! Na okres mi idzie, tak zle mi i brzuch mam caly dzien taki jakbym conajmniej 4 razy tyle zjadla!!Zla jestem, bardzo zla na siebie?! Wcale tak bardzo nie potrzebowalalm tych slodyczy a jednak zjadlam no i po co?! i znow historia sie powtarza! Juz tak nie raz zrobilam! nigdy nie zrzuce tych kilogramow jak tak bede robic. Juz sobie powtarazm, ze nie lubie siecie takiej przeciec! No i nie skutkuje! ah.... no i co ja mam zrobic?![]() Baty prosze, takie solidne!! aha.. tak w ogole dzis sobie przegladalam kalorycznosc dan. Jeden placek ziemniaczany ma 184kcal. Nie wiem jaki duzy, ale ja raczej robilam spore. POtrafilysmy z kolezankami we 3 wciagnac o 2 w nocy placki ziemniaczane z 2kg ziemniakow i kilku jaj!!! Wychodzilo pewnie jakies 3000kcal na lep! jak nie wiecej i wiecie co.. bedac w Polsce moglam tak jesc przynajmnej raz w tygodniu, nie zwracalam nigy uwagi na to co jem w nocy tylko jadlam, slodycze jadlam codziennie i wazylam 10kg mniej!!!!!!!!!! tym bardziej trudno mi utrzymac sie na diecie chyba.. Nigdy nie musialam tak wszystkiego podliczas, sumowac, na wszystko uwazac ![]() ![]()
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co jest lepsze 5 minut przeżuwania czy 24h na dobe dobrego samopoczucia z pięęęknej sylwetki? ![]() 3mam kciuki,żeby się nie powtórzyło
|
|
|
#1227 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Dziś z rana wskoczyłam na wagę i jednak musiałam nanieść poprawkę w suwaczku
. Niestety, wczoraj byłam zbyt optymistyczna![]() Ale damy radę! Miałam naprawdę ogromne opory, żeby zjeść rano cokolwiek - po prostu nie potrafię i tyle Przemogłam się i odliczam teraz godziny do następnego posiłku i takie tam![]() Później jeszcze napiszę, teraz spadam do pracy. Acha - dzięki dziewczyny za miłe powitanie ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zjadlam jogurcik i wypilam herbate bez cukru oczuwiscie
![]() mimbla- napewno uda Ci sie schudnac
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bez slodyczy juz od poniedzialku jakos sobie radze. Wczoraj, wypiłam z 3 piwka- ale tańczyłam z 5 godzinek, i dzisiaj czuje zakwasy na całym ciele. Po za tym pochwalę się, przyszedł mi DETOREN na cellulitis, jak będę w domku to zrobię sobie zabieg ;-) i a nóż pomoże. Chciałabym mieć wreszcie gładkie nogi, a nie jakieś grube i obrośnięte cellulitisem śniadanko: 1kromeczkę chlebka pumpernikiel taty- ciemny razowy ( tak sie pisze ;P ) na to posmarowałam leka warstwę serka śmietankowego alemtte by nie użyć masła, i położyłam 2 plasterki pomidorka. a do tego 1 paróweczkę na ciepło i pu-erh najadłam się ![]() Witam, nowe osoby na wątku '-) ![]()
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

NARAZIE mam zwolnienie z ćwiczeń do końca roku, a później? nie weim... Wiecie kiedy mi wyznaczyli tą rehabilitacje?
Ale może mama mojej koleżanki mi załatwi jakoś wcześniej... Ehh.. niedługo to rok się będzie czekało
Jestem po prostu zawiedziona.

ale to dziwne bylo.... taki dziwny glos mial koles... rozmowa trwala ponad minute