WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-04, 23:23   #1201
natikot
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

wpadłam się wyżalić...
a więc... na początku myślałam, że to tylko włosy mi się tak układają, potem zaczęłam się temu baczniej przyglądać, a teraz już jestem pewna: mam placek na samym czubku głowy, tuż przy grzywce, bez włosów!
ma jakieś pół centymetra średnicy i mam to od niedawna... ostatnio zauważyłam wprawdzie (od jakiegoś pół roku), że włosy wypadają mi bardziej niż wcześniej, no i że prawie w ogóle nie rosną. dodam, że zawsze miałam bardzo gęste i zdrowe włosy..
cholera, nie wiem co się dzieje, może coś mi dolega, nigdy nie myślałam, że w wieku 23 lat będę miała takie problemy!
nie mam pojęcia co mam robić żeby coś z tym zrobić... help!
Stary 2008-06-05, 06:25   #1202
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

natikot, a miałaś jakieś stresy, ciężkie przeżycia albo jesteś na diecie? Jest wątek o wypadających włosach Udzielamy sobie tam rad i wspólnie walczymy. Wszystko będzie dobrze, najważniejsze to wziąć się w garść i walczyć

Dziewczyny ja chyba skuszę się na Nisim Dziewczyny w innych wątkach bardzo go chwalą

biegam

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-06-05 o 07:35
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 07:43   #1203
gosiaczek6
Zakorzenienie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

ja tez sie skusze ale za miesiac kiedy bedzie przypływ gotówki
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 09:32   #1204
kitay
Raczkowanie

ja sie odchudzalam 7 lat, monotonna dieta-objawy pojawlily sie dopiero po tych 7 latach wiec uwazajcie
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 12:02   #1205
ZoOoOoZi
Raczkowanie

boze czemu to wszystko jest takie trudne...
ZoOoOoZi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 12:13   #1206
gosiaczek6
Zakorzenienie

nooo..a ile ja bym dała zeby cofnąc czas..wtedy nie miałabym tego problemu
Stary 2008-06-05, 18:24   #1207
ZoOoOoZi
Raczkowanie

tez sie czasem zastanawiam, co by bylo gdyby...ale chyba tak ma byc i juz, ja tlyko blagam zebym nie wyłysiała najgorsze ze wlosy wypadaja cigle, a nowych ni słychu ni widu...
Stary 2008-06-05, 19:08   #1208
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dziewczyny, bo niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość Powiem coś osobistego bardzo teraz, ale w końcu jestem wśród swoich
Ja przez te włosy (chociaż na pewno nie tylko) nabawiłam się depresji, bo wypadały w megailościach przez ponad rok. Skończyło się na tym że jadę na antydepresantach i dopiero teraz widzę poprawę, i włosów i nastroju Więc nie dajcie się wpędzić w błędne koło.

wypadanie włosów bo stres, a potem kolejny stres z powodu samych włosów

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 22:58   #1209
ZoOoOoZi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość Powiem coś osobistego bardzo teraz, ale w końcu jestem wśród swoich
Ja przez te włosy (chociaż na pewno nie tylko) nabawiłam się depresji, bo wypadały w megailościach przez ponad rok. Skończyło się na tym że jadę na antydepresantach i dopiero teraz widzę poprawę, i włosów i nastroju Więc nie dajcie się wpędzić w błędne koło.

wypadanie włosów bo stres, a potem kolejny stres z powodu samych włosów
mam nadzieje ze ci to nie zaszkodzi...ja naprawde staram sie nie myslec o tym, ale jak wpadam w zly nastruj to potem wszystko idzie jak domino...potrafie isc ze znajomymi do baru i caly wieczo siedziec jak gbur, bo o niczym innym nie mysle...najlepsze jest to ze moge sie sama przestraszyc tego jak wygladam....
Stary 2008-06-05, 23:13   #1210
zkrainyoz
Raczkowanie

mam ogromny problem i zastanawiam się czy jestem w stanie pomóc moim włosom ...

włosy zaczęły mi tak wypadać dosłownie garściami. nie wiem nawet czy powinnam myć włosy, bo kiedy je spłukuje to widzę, że pod wpływem wody same wylatują i odkladaja się na kratce. strasznie mi przykro kiedy je wyjmuje i musze wyrzucić, bo jest ich naprawdę wiele. o czesaniu nie wspomne i problem jest taki, że biorę witaminy "revalid" ale tym razem nie pomaga ...

proszę, pomóżcie!
są takie cieńkie, nawet przycięcie nie pomogło
Stary 2008-06-06, 10:03   #1211
zkrainyoz
Raczkowanie

i znów ... umyłam włosy. i płakać mi się po prostu chce kiedy widzę że tak wiele ich trace. co robić ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-06, 11:22   #1212
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez zkrainyoz Pokaż wiadomość
i znów ... umyłam włosy. i płakać mi się po prostu chce kiedy widzę że tak wiele ich trace. co robić ...
Zacznij od przeczytania pierwszego wątku
Stary 2008-06-06, 15:05   #1213
ZoOoOoZi
Raczkowanie

co robic...byc dobrej mysli, wiem ze niejest to łatwe, teraz sie wymądrzam, bo samam nieraz popadam w niby depresje przez te kłaki, ale jak sobie pomysle ze sa ludzie ktorzy maja o wiele gorsze problemy...to sa to tylko włosy. Chodzby biedna Agatka Mróz...[*] a tak zeby ci pomoglo, to jak sie chce plakac to sie wyplacz, a potem uloz plan, co robic...ja planuje zrobic tichogram, ale najpierw ide do enrokrynologa
Stary 2008-06-06, 15:35   #1214
AnetaK20
Zakorzenienie

A ja mam pytanie... wybieram sie do dermatologa po raz enty... Ostatnio zauwazyłam ze jak przejadę po skórze głowy paznokciem to cos mam pod nim takie cos dziwnego... Wiecie moze co to jest??? Mylam nizoralem i innym ale nic nie pomogło nie widac tego zanim tego nie zaczne ruszac i mam to w niektorych czesciach glowy... Pomożcie
AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 09:43   #1215
verazi
Raczkowanie

Witam wszystkich
Tak jek Wam wypadają mi włosy - zawsze miałam raczej cienkie i rzadkie, a teraz dodatkowo stres (matura), spadek wagi i włoski lecą. A chciałam zapuszczać Ale właściwie chciałam napisać o czymś innym: zastanawiam się czy któraś z Was byłaby zainteresowana wspólnymi zakupami z amerykańskiej strony Puritan's Pride? Mają tam wiele suplementów na włosy o znacznie bogatszym składzie niż polskie (lub w większych dawkach - np biotyna 5000mcg czy metionina 500mg). Ceny też są zachęcające bo np. 3 opakowania po 60 tabletek VITAMINS for the HAIR Tablets o składzie takiem jak polski Vitapil tejże firmy kosztują 9.10 $ czyli, przy obecnym kursie dolara, ok. 6-7zł za jedno opakowanie . Tyle że przesyłka do Polski jest dość droga - zależy od wagi paczki: dla 20 opakowań po 60 tabletek wynosi koło 50$ ale potem już dużo nie wzrasta tzn np. dla 75 opakowań po 60 tabletek cena przesyłki wynosi ok 61$ czyli najbardziej opłacałoby się większe zamówienie...
http://www.puritan.com/pages/Categor...earchterm=hair

Edytowane przez verazi
Czas edycji: 2008-06-10 o 12:00 Powód: link
verazi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 10:22   #1216
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Zakpupy w Puritan`s Pride organizowane są dość regularnie na forum laboratorium urody, warto zatem zaglądać tam

http://www.laboratoriumurody.pl/forum/

tutaj o zakupach:

http://www.laboratoriumurody.pl/foru...upowy,f12.html

Pollecam lekturę forum, mają tutaj wiele doskonałych porad na włosy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 12:05   #1217
verazi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Zakpupy w Puritan`s Pride organizowane są dość regularnie na forum laboratorium urody, warto zatem zaglądać tam
Dzięki za link. Zajrzalam tam i z żalem stwierdziłam że ostatnie zamówienie poszło troche ponad tydzień temu. Że też nie moglam wcześniej o tym pomyśleć
verazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 17:24   #1218
ZoOoOoZi
Raczkowanie

hmmm szczerze mowiac tez myslam o lekach ze stanow...siostzre jak wypadaly wlosy to przestaly jak wyleciała do do ameryki:P podobno jakies tam brala tabletki ale nie pamieta, no i mialam zamiar zapytac wujka ktory tam miesza, ale jakos zapomnialam:P po sesji sie zmoblizuje i powiem zeby dokladniej popytal, moze cos zalatwi
Stary 2008-06-11, 12:39   #1219
karolcia_83
Rozeznanie

Dziewczyny ja juz miesiąc temu odstawiłam inneov. Bałam się,że włosy zaczną znowu wypadać, ale jak na razie nic się nie dzieje Ale w pażdzierniku znowu do niego powrócę tak na trzy miesiące. zastanawiam się czy nie łykać go na przemian z capivit piękne włosy. Czasami tylko rozmyslam o mojej wątrobie...trochę tych prochów łykam, a wiadomo na jedno pomagają...

Aha i nadal regularnie nakładam wax, naftę, nic z kosmetyków nie zmieniłam. Teraz zaczynam już być prawie pewna, ze winowajcą jest STRES, ale przecież bez niego nie da się żyć, zawsze są powody do zmartwień. Ja chyba zacznę powoli wiekszość sobie odpuszczać, bo ostatnio dodatkowo schudłam 4 kg, prawie się popłakałam na wadze... A to włosom nie pomoże napewno.

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-06-11 o 12:55 Powód: post pod postem- proszę korzystać z opcji edycji
karolcia_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 20:52   #1220
gosiaczek6
Zakorzenienie

a ja mam teraz tak, ze jednego dnia wypadnie kilka a drugiego ponad sto ;/
Stary 2008-06-12, 08:06   #1221
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
a ja mam teraz tak, ze jednego dnia wypadnie kilka a drugiego ponad sto ;/
ale średnia i tak ok. 50-60 czyli jak najbardziej w normie
Stary 2008-06-12, 08:29   #1222
nusia2605
Rozeznanie

Unhappy Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Witajcie moje drogie Niestety z wielkim bólem znów muszę się do Was przyłączyć Już miałam takie super włoski,gęste,zdrowe,przes tały wypadać i o....zachciało mi się farbowania po 6 mies.natury i mam teraz!!!!!! Włosy lecą mi okropnie boję się bardzo żeby znowu nie było tragedii jak kiedyś,pamiętacie?Wax zakupiony,Seboradin szampon i lotion również,teraz tylko się modlić.Jaka ja jestem durna!!! Dodam że farbowałam dzień po dniu L.Castingiem.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 09:51   #1223
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Witajcie moje drogie Niestety z wielkim bólem znów muszę się do Was przyłączyć Już miałam takie super włoski,gęste,zdrowe,przes tały wypadać i o....zachciało mi się farbowania po 6 mies.natury i mam teraz!!!!!! Włosy lecą mi okropnie boję się bardzo żeby znowu nie było tragedii jak kiedyś,pamiętacie?Wax zakupiony,Seboradin szampon i lotion również,teraz tylko się modlić.Jaka ja jestem durna!!! Dodam że farbowałam dzień po dniu L.Castingiem.
Oj znowu ten Casting....Niusiu ne rób tego więcej.Ja faruję od niedawna samymi ziołami kupionymi na mazidła.com i jest rewelacyjnie.Polecam.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 15:16   #1224
ZoOoOoZi
Raczkowanie

Ja niemoge !!!! Wredny Casting!!!!! poraz kolejny ktos mowi ze po tej farbie, a ja myslam ze to taka fajna i delikatna farba, najlepsze ze to byla jedyna farba jaka kiedykolwiek w zyciu farbowalam. Angi a co to sa te farby ziołowe? bo ja myslalam tez o hennie Zastanawiam sie tez czy u mnie nie chodzi o Hormony...odstawialm tabletki pod koniec marca a okresu ni słych ni widu:| juz sama nieiwem o co tu chodzi
Stary 2008-06-13, 07:57   #1225
gosiaczek6
Zakorzenienie

ja bym w życiu nie pomyslała, ze Casting takie szkody robi

Edytowane przez gosiaczek6
Czas edycji: 2008-06-14 o 13:40
Stary 2008-06-13, 17:09   #1226
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
ja bym w życiu nie pomyslała, ze Casting takie szkodą robi
to jest kwestia indywidualna- ja stosuję Casting od jakiegoś czasu (pewnie pół roku) i nic się zlego nie dzieje. Wręcz przeciwnie- jestem nim zachwycona
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 08:32   #1227
ZoOoOoZi
Raczkowanie

no ja niewiem jak to jest z tym castingiem, ja tez stosowalam i bylo okej teraz wypadaja tez bylam bardzo zadowolona bo slicznie po niej wloski wygladaly, no ale na kazdego moze inaczej dzialac
Stary 2008-06-14, 13:25   #1228
fossa
Zadomowienie

Moj problem z wypadajcymi wlosami ciagnie sie odkad pamietam tzn jakies 7 lat ( o zgrozo !)
Zawsze po myciu po wyczesaniu tych wlosow jest mnostwo
Przy codziennym czesaniu tez wychodza.
Wychodzi ich na pewno za duzo.
Czesto sobie mysle jakim cudem ja jeszcze lysa nie jestem.

Np wczoraj wyczesywalam po myciu glowe chyba z godzine - ile ja wlosow wyzbieram z podlogi wanny - SZOK
Ale dzis musze przyznac ze sa takie "geste" i dobrze sie ukladaja - nie wiem jakim cudem

Przerabialam juz BELISSE SKRZYPOWITE
Teraz jestem na etapie VITAPILu od 1,5 m-ca, bede go stosowac jeszcze 1,5/2 m-ce i zobacze jakie efekty. Bo narazie jak wychodzily tak wychodza, ale chyba sa w troche lepszej kondycji.

Nie farbuje teraz wlosow - powiedzialam nie castingowi - pomimo ze mam juz siwe wlosy.

Niestety takie problemy ciagna sie latami
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 14:46   #1229
ZoOoOoZi
Raczkowanie

no ja vitaplil stosuje juz 2 opakowanie...czyli 3 m :| a ty fossa tez uzywałas castingu?
Stary 2008-06-14, 15:02   #1230
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZoOoOoZi Pokaż wiadomość
no ja vitaplil stosuje juz 2 opakowanie...czyli 3 m :| a ty fossa tez uzywałas castingu?
uzywalam ale wlosy zawsze wypadaly mi wiec nie moge powiedziec czy te castingi mi jakies straszne spustoszenie poczynily. Ostatnio uzylam 2 m-ce temu(stosowalam regularnie czyli co jakies 4m-ce przez ok 4lata).Raczej tak zle nie bylo ale ze wzgledu na slaba kondycje moich wlosow odstawiam na razie.
Ale kusi mnie kolorek Czekoladka i inne piekne brazy.

I jak po vitapilu ? Widzisz jakies rezulaty ? pododno po 2 m-cach mozna "cos" powiedziec ?
Ja za gora 2m-ce odstawiam i robie z m-c przerwy

Edytowane przez fossa
Czas edycji: 2008-06-14 o 15:23
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości