|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Dziekuje Taurusku za odpowiedz, tak bede robic
![]() Moja mamusia zrobila wczoraj golabki a ja musze tu siedziec w Lodzi Witam nowa mame kasie
|
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
A 12mm = 1,2cm
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o oliwkę to też biorę malutko (też w żelu JJ) i wcieram ja na mokro, po chwilii np po umyciu ząbków wycieram się i ubieram
Dziewczyny ja chcę lodyy najlepiej wielkie tiramisu z bitą śmietaną i orzeszkami....i mogę je zjeść z gołąbkami ![]() Co do gołąbków to ja robię tak mięso mielone mieszam z drobniutko posiekaną kapustą (ok.pół główki na poł kg mielonego) potem dodaję ugotowany ryż, przyprawiam różnie , jajko zeby się skleiło i robię kulki obtaczam w bułce tartej lekko podsmażam żeby się zrumieniły potem torchę jeszce ok 30 minut dusze w sosie pomidorowym. |
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
Zaczęłam 13 tydzień mialo być lepiej a tu oprócz wymiotow dochodzi zgaga chyab zwariuję
:confus ed:
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
nie szkodzi
anula, bedzie lepiej, musicie byc dzielne |
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... ja cały czas liczę na to że jednak przejdzie to kiedyś... :/ Trzymaj się cieplutko!!!
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Czytalam, ze w przypadku blizniakow mdlosci trzymaja cala ciaze
![]() ![]()
|
|
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Widzę, że Was wszystkie mdłości męczą, a ze mną tak na razie delikatnie. Tzn. dzisiaj trochę rano mnie muliło, ale bez jakiś większych sensacji, zgagę mam, ale wieczorami. Tak w ogóle to nie mogę doczekać sie wizyty u lekarza. Przychodzą mi do głowy głupie myśli typu: a może test się pomylił, może nie jestem w ciąży, a jak lekarz powie, że tam nic nie ma itp. Głupieję i tyle
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, przestańcie już o tych goląbkach, bo ja takich rzeczy nie potrafię, a moja mama mieszkająca 5 minut ode mnie co tylko powiem, że mam na cos ochotę, to ona odrazu się napala i gotuję. Jakiś instynkt opiekuńczy jej się ostatnio włączył straszny i chyba uważa, ze jak mi sama nie zrobi, to ja nic dobrego nie zjem
No ale nie narzekam, bo nic tak dobrze nie smakuje jak mamine jedzonko. Moja mama strasznie podniecona ciążą, bo ona pracuje w Żłobku więc na codzień ma masę dzieciaków i już mi zapowiedziała, że trzyma dla mnie miejsce No a wracając do jedzonka, to ja mam dziś pierogi ruskie , miałam wielki dylemat, bo myślałam też o z kapustą i grzybami. No ale stanęło na ruskich. Mam zamiar jeszcze pomrozić, żeby było na później. Ale z praktyki wiem, że i tak dłużej niz tydzień w zamrażalce nie poleżą .A wiecie co jeszcze nie może dac mi spokoju??? normalnie śni mi się kolacja wigilijna... karpik smażony i do tego sałatka jarzynowa... może akurat na piątek uda mi się kupić kawałek karpika Jeszcze mam pytanie, może się orientujecie, czy można stosować maść Sachol (chyba jakoś tak się pisało), bo od czasu do czasu męczą mnie wychodzące ósemki i już jakieś kilka dniaznów jedna mi dokucza. Zawsze się smarowałam sacholem i mi pomagało, ale nie wiem jak teraz ??? |
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
O matko, ile wy tutaj napisałyście
![]() Kkasiaaa, witam i gratulujęn Co do tych testów z obrączką - to takie metody naszych babć (albo i lepiej), ale podobno się sprawdzają. jaroszania, może być po prostu złoty pierścionek (podobno złoto coś tam przewodzi...) Staramsię i UnholyOne - ja też z ciężkim sercem siadałam na tej kozetce i wypatrywałam maleństwa będzie dobrze. dzidziuś na pewno jest i czeka, żeby mamusi pomachać płetewkami anuhaaaaa, faktycznie, karpik by się przydał ![]() anula, co do przepisów ze szpinakiem, to ja chętnie
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
nabuko dzieki za podniesienie na duchu
Mam nadzieje, ze tam na mnie czeka
|
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Jak może być inaczej, skoro tyle ciotek trzyma kciuki, co?
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Kkasiaaa gratuluje
.Mnie znowu brzuch pobolewa, tez tak macie?? Bo mnie boli juz jakies trzy tygodnie, trochę mnie to martwi a do lekarza jeszcze troszke czasu. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Ciotek, hehe
![]() Mowie Wam dziewczyny jacy ludzie to potrafia byc zlosliwi! Az mi sie to w glowie nie miesci! Dostalam wiadomosc na gg: "jest już bobas? Szkoda że nie wszystkim będzie dane zostać rodzicami "Az mnie zamurowalo! Jak ktos moze byc taki ironiczny. Bo jak kobieta od razu po slubie nie ma dziecka to znaczy, ze jest na pewno bezplodna. Jestem wsciekla i musialam sie z Wami tym podzielic |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, te testy z obrączką to kiedyś robiłą moja mama, ale w inny troche sposób. Wróżyła na otwartej dłoni. i robiła tak, że trzy razy obraczkę na nitce obniżała, spuszczała i podnosiła pomiedzy kciukiem a palcem wskazującym, a pózniej przenosiła nad środek dłoni. No i wtedy się kreciło albo latało wzdłuż i pokazywało płec pierwszego dziecka. Później znów trzy razy obniżała i podnosiła pomiedzy palcami i nad dłonią pokazywało płeć drugiego dziecka... no i tak robiła aż przestało sie ruszac, stawało.
Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Kiedys mi wywróżyła że będę miałą synka a później córeczkę. Więc z jakieś 6 lat temu zrobiłam ten test tż-towi i wyszło na odwót: córka, syn. Więc pomyslałam, nic z tego związku nie będzie hahahaha. No ale jak tak napisałyście o tej wróżbie to sobie zrobiłam i wyszło córka, syn. No więc teraz pasuje nad brzuchem też mi kręci wielkie koła. Pamiętam jeszcze że moja mama kiedyś wywróżyła w szkole na andrzejkach koleżance 7 dzieci i jak słyszała to później rodziła jedno za drugim, ale co do ilości i płci w kolejności, to już nie pamietam jak to wyszło. Moze podpytam.Ale ja tam lubię takie rzeczy. Myslę że coś w tym jest |
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
FAktycznie, to było nad dłonią.. a jak z tą płcią? kółka to dziewczyna, czy chłopak?
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Tak tak anuhaaa, znam te wrozbe
![]() "Jeśli porusza się wahadłowo, będzie dziewczynka, jeśli koliście – chłopiec". |
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. dawno dawno temu wywrózyłam koleżance, że nie będzie mieć dzieci wogóle, a w listopadzie urodziła jej sie piękna córeczka. No więc jak na wszystko trzeba spojrzec z przymróżeniem oka, chociaż nie powiem, że wierzę, że urodzi się córeczka. Mam jakieś takie przeczucie i jakoś tak dużo objawów na dziewczynkę... ale znając życie to pewnie będzie chłopak
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co jeszcze????? jak ja wróżyłam to koliście to była dziewczynka, a wahadłowo chłopiec. Więc każda z nas może sobie zinterpretować to jak chce
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
Robilam wrozbe z obraczka nad dlonia i wyszla pierwsza dziewczynka a drugi chlopiec. Dla pewnosci 2 razy
anuhaaaa, obudzilas we mnie nadzieje |
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
anuhaaa, nie strasz mnie
Ja na 3 stronach internetowych znalazlam - wahadlowo - dziewczynka |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
hejka kobietki
fajnie sobie tak powrozyc ![]() dzis byłam robic wyniki na toxo i ta wstretna baba w przychodni pokłuła mnie taka gruba igła ze teraz siniaka bede miała na łapce ![]() niestety jutro tez bede kłucie bo musze jeszcze zrobic grupe krwi niestety jak sie chce zeby było taniej to trzeba w roznych miejscach robic badanka i tak grupa i toxo prawie 100 zł
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w takim przypadku wróżba się sprawdza w 100% bo zależy od tego jak ją się zinterpretuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

:confus ed:

... ja cały czas liczę na to że jednak przejdzie to kiedyś... :/ Trzymaj się cieplutko!!!

, miałam wielki dylemat, bo myślałam też o z kapustą i grzybami. No ale stanęło na ruskich. Mam zamiar jeszcze pomrozić, żeby było na później. Ale z praktyki wiem, że i tak dłużej niz tydzień w zamrażalce nie poleżą
.