|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
bianka, a Ty tez jakos teraz nie planowalas?
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki,
Ja i Marta bardzo dzekujemy za życzonka zdrowia.Teraz odpukać jest dobrze.Moja królewna śpi i mam nadzieję,że g......a nie wróci. Wiecie te przejścia w szpitalu i teraz w domku uświadomiły mi jak bardzo ją kocham i nie wyobrażam sobie zycia bez niej. Bardzo się boję o nią.Wiem,że wszystko jest oki.........ale mimo wszystko. ale zanudzam........buźka Aha,zapomniałabym zapytać. W poniedziałek mój 2 wielki powrót do pracy.Zastanawiam się nad 1 rzeczą.Jakie mleko modyfikowane powinnam podawac mojej gwieździe:nan1 czy nan 2.Dodam,ze nie podawałam jeszcze zanego-no może raz nan1. i 2 pytanko-czy jak przechodzicie na inne pokarmy niż cyc to zaprzestajecie z wit D3?
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do chodzików to też już się wcześniej wypowiadałam - jestem zdecydowaną przeciwniczką. Piszecie że Wasze pociechy to ranne ptaszki u nas na szczęście cała rodzina to śpiochy. Michał budzi się koło 7 i leży sobie i ćwierka w łóżeczku. Karmię go koło 6 on sobie przysypia a potem budzi mnie już po 8. Oczywiście tak jest w weekendy bo w tygodniu trza wstać do szkoły - masakra... Nie ma dnia żebyśmy się nie spóźnili choć te parę minut. Co do jedzenia to też bez kłopotów. Zjada sobie zaspokajając pierwszy głód i jak jest spokój to ciumka dalej a jak coś się dzieje to się odwraca i ja wtedy myk i zabieram żarcie - niech się uczy że nie ma kręcenia głową przy jedzeniu ale ja mogę sobie na to pozwolić, bo on je co 2-3 godziny i na wadze przybiera.Usypianie też jest u nas bezproblemowe, Michał jak jest śpiący to po prostu usypia. Albo na cycu albo ze smokiem. Najsłodszy jest wtedy jak patrzy na mnie i mruga oczkami coraz częściej i częściej aż w końcu się oczy zamykają i usypia. Sylwia - trzymam kciuki, nas to czeka tydzień po świętach. |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
My chrzcimy 13tego kwietnia. Nie mam jeszcze kreacji dla malej, a tak bardzo chcialabym zeby nie wygladala jak rosyjska lalka
(( musze pochodzic za czyms skromnym ale jednoczesnie uroczym dla takiej malej damy...odpuszcze sobie oferte allegro z wielkimi pelerynami, toczkami i szyfonami...zalamalam sie jak wpisalam "do chrztu" w wyszukiwarce all heheCzekamy na fotki z uroczystosci
|
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
Załączam fotki z wczorajszego surfowania michała po necie
strasznie był zafascynowany tym chłopcem na monitorze (robiłam fotki kamerką z laptopa)
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia to milej imprezki. I duze buziaki dla Maciusia
Lipinko dobrze zastanow sie nad zakupem. Ja nie chce namawiac bo jak cos ci sie nie bedzie podoalo to potem bedzie na mnie. Tu we Wloszech duzego wyboro wozkow nie ma same marki wloskie a ja tez zastanawialam sie nad Inglesina. Jest fajna moze i na nia zwrocisz uwage??? Katarzynko pozdrawiam i ciesze sie ze powrot do pracy udany. Maatra rozumiem ciebie ze AZS jest meczace. Moja siostra na to choruje.Czasami mija na jakis czas ale potem wraca. Pojawia jej sie w zgieciach lokci, naokolo pepka i pod kolanami rowniez w zgieciach. Stosuje masci robione na zamowienie a najlepiej dziala na nia slonce. Podczas okresu letniego kiedy cialo jest odkryte wszystkie dolegliwosci znikaja.Zycze poprawy . Ivus dzisiaj tesciowa byla dosc "grzeczna"..z jednym malym ale wscieklam sie jak zobaczylam ze stawia w kojcu malego na stopkach zeby jak mowila sprawdzic czy dosieg uchytow. Potem jej w brzuchu burczalo bo obiadu jej nie dalam a byla od 11 do 17. I sie pytala czy moze poczestowac sie krakersami bo musi wziasc leki. Ja jej wyjasnilam ze sie obrazilam i mi przykro bylo jak ostatnio jedzenie wyladowalo w koszu i jak jej nie smakuje to ja nie gotuje specjalnie dla siebie i ja zjadlam kawalek pizzy w barze.Zolza jestem ale co sie bede produkowac jak jasnie pani znow nie posmakuje .
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() długo mnie nie było, czasami wpadałam, żeby zobaczyć co u Was, ale piszecie w takim tempie, że nie mam szans tego nadrobić My się dobrze trzymamy, rośniemy, Majka ma 5 mcy i 5 dni, a waży juz 8 kg , ciągle na cycku, daję jej czasem jabłuszko tarte, banany z brzoskwinią i takie tam deserki, aż się trzęsie, jak widzi słoiczek ![]() Dziewczyny, widzę, że wózki na tapecie, a może któraś kupiła trójkołowy? Ja mam wózek głęboki ze spacerówką, ale chcę kupić trójkołowca, żeby móc biegać lub jeździć na rolkach i jest taaaaki wybór i ciężko się zdecydować, może poradzicie?Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6903239]Melduje, ze juz jestem i przezylam
ale nie wiem czy dziewczyny beda sie chcialy jeszcze ze mna spotkac ![]() [/quote] Lea, jak Ci nie przeszkadza ze na Ciebie Lea mowie, to nie ma sprawy, wpadaj kiedy tylko Ci pasuje ![]() ![]() Ja to sie tylko boje teraz o Hanke.. I powiem Wam jedno - Oli to aniolek kochany
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
Agy witaj
Wow super waga Majuni. Myhsia miedzy mna i moja siostra jest 14 lat roznicy. I ja nie nazekam. Mysle ze moi rodzice rowniez. Bylam zakochana w mojej malej siostrzyczce i bylam strasznie o nia zazdrosna. Tylko ja chcialam sie ciagle nia opiekowac. Cale zycie marzylam zeby miec siostre i po tylu latach marzenie sie spelnila wiec nie chciualam sie nikim z nia dzielic. Teraz tez mamy super kontakty i swietnie sie dogadujemy. Ja o kolejnym dziecku nie mysle maz tez nie. Wydaje mi sie ,ze Max zostanie jedynakiem Widac zainteresowanie na fotkach bo az wypieki ma.Max tez przejawia wielkie zainteresowanie kompem. Chyba dlugo sie nie naciesze jego funkcjonowaniem ![]() Biankaa nie martw sie na pewno cos znajdziesz. Teraz jest tak duzy wybor ,ze nie powinno byc problemu. Jak Max byl chrzczony to dziewczynka do chrztu byla burana w bialy sweterek iblado rozowa sztruksowa spodniczke ogrodniczke i do tego miala do kompletu sztryksowy plaszcyk i kapelusik. Ladnie wygladala. Wkleje wam kilka zdjec z wczoraj i dzisiaj rano. Wyczyny malego na macie. Pierwsze proby i podchodzenia do raczkowania. I zabawa w nowym kojcu. My |
|
|
|
#1210 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mówisz i masz
![]() Cytat:
Na oba pytania nie odpowiem, bo nie wiem. Sama jestem ciekawa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale Wam się na wspominki zebrało, to ja tez dorzucę 1. 9 dni przed porodem. Brzuch miałam ogromny, nie wiem jak utrzymywałam równowagę ![]() 2. 20 godzina życia Agatki. Dobranoc |
||||
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki mam nadzieje ze bede mogla podlaczyc sie do waszego watku. Jakis czas nie miala internetu w domku i nie wchodzilam na wizaz. Ja swoja pocieche urodzilam 20 pazdziernika choc planowanym terminem byl 21 listopad. Hubic rosnie jak na drozdzach teraz wazy juz ponad 5 kg (waga urodzeniowa 1796) i mierzy 61 (mial 43 cm).
Podczytywalam was w przechowalni kiedy bylysmy w ciazy. Ja wtedy mialam do was mc i z listopadowej mamy stalam se pazdziernikowa. No na tyle z mojego pisania bo maly marudzi
|
#1212 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6894562]W kocu, nareszcie sie doczekalam i moje dziecko ladnie sie podpierajac na raczkach bawilo sie kilka minut
wazny byl cel Jeszcze troche pomecze tego leniucha mojego, bo widze, ze przy zabawie z mamusia to jemu sie wszystko udaje jak lezy mi plecami na nogach to i mostek zrobi, jak lezy na mojej klatce piersiowej to tak glowe zadziera do swiata, ze hoho i to jak dlugo... a na kocu czy macie to po prostu nudy Ale co najfajniejsze to zaczal swiadomie dotykac mojej twarzy, rak, nog wczesniej to wszystko bylo tak chaotyczne, przypadkowe, dzis np Oli jakies 30 sekund obserwowal swoja wyciagnieta reke, z jakim zainteresowaniem a najlepsze jest jak sie przytula i mnie obejmuje [/QUOTE] Lea gratulujemy postępu Olivierkowi, dużo w tym waszej zasługi. Teraz na pewno Oli będzie coraz częściej unosił się na swoich rączkach i ćwiczył To przytulanie to chyba najcudowniejsze uczucie na świecie ![]() Dorka Klaudunia jak zawsze urocza, akrobatka z niej. Cytat:
Pysiu ważne żeby efekty były, czego to się nie robi dla pięknych włosów. Dasz rade!! Cytat:
Mąż sprzątał, a Pysia chyba pazurki zmalowała w tym czasie ![]() Cytat:
Świetne zdjęcia, zazdroszczę posiadania takich, ja niestety nie posiadam takich zdjęć, dopiero po 2 godzinach mąż zrobił pierwsze. A mówiłam mu weź aparat. Cytat:
Jak wyniki wyszły? Co powiedział lekarz? Cytat:
Ja pierwsze co, to spojrzałam na krocze (tylko nie pomyślcie, że jakaś zboczona jestem)Chyba dla każdej matki jej dziecko jest piękne, nawet prosto po porodzie Cytat:
Oby Nince uczulenie szybko zeszło, biedactwo na pewno się męczy. Wreszcie się pozbyłyście tego udręczania Ninki, dobrze, że już bioderka są ?naprawione? Ninka śliczna, następny kudłacz ale jaki słodki. Chyba gęste ma te włoski, tak wyglądają. Trzymamy kciukasy Cytat:
Edytko, cieszę się że z Martusia lepiej. Co do mleka to daje się je odpowiednio do wieku dziecka, są one odpowiednio skomponowane do ich potrzeb. Z tego co się orientuję to chyba od pól roczku podaje się 2, ale przeczytaj na pudełkach w sklepie, na pewno pisze. Ja bym podała 2. Jeśli będzie dalej na piersi i zacznie jeść inne pokarmy to dalej i tak podajesz wit. D, tak nam mówiła pediatra, jak na razie, w pożywieniu raczej jej teraz nie dostarczysz, jedynie ze słonka może Martusia ją czerpać i z kropelek. Cytat:
Michał widać z wielkim zainteresowaniem śledzi siebie na monitorze ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6903239]Melduje, ze juz jestem i przezylam ale nie wiem czy dziewczyny beda sie chcialy jeszcze ze mna spotkac ![]() [/QUOTE] Lepiej zdaj relacje jak było, jak Oli zniósł podróż?? Cytat:
Imienniczka mojej córci młodsza a waży więcej, muszę koniecznie moją Maję podtuczyć Piękna buźka w avatorku.Cytat:
Motylku ale z Maxa duży chłopiec. Ja bym mu z roczek dała Cytat:
Rzeczywiście brzuch imponujący, ja już nie pamiętam, jaki miałam, musze popatrzeć na fotki Agatka jeszcze trzymała linie![]() ......................... ........... Jeszcze na koniec męcząca mnie dziś myśl. Dziewczyny, czy wszystkie z naszych księżniczek maja niebieskie oczy? Tak się dziś zastanawiałam, z tego co kojarzę to każda ma niebieskie, ale mogę się mylić. A Nasi chłopcy to maja chyba różne oczka, tzn. kolor ??I jeszcze: do jakiego wieku, kolor oczu może sie zmienić? |
|||||||||||
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hubert szybko nadrobiła straty, niech rośnie i chowa się zdrowo |
|
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Super wyglądają dzieciaczki, extra zdjęcia. Chyba pasowało im swoje towarzystwo, na pewno dobrze się bawiły i mamusie chyba też, sadząc po krótkim super
|
|
|
|
#1215 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za Maciusia za mamusię za tatusiaCytat:
Cytat:
A już próbowałaś? Bo nie chcę Cię martwić Edytko, ale to różnie może być. Potrenujcie może w weekend .Cytat:
Cytat:
nie ma to jak siebie samego zobaczyćOlcia uwielbia patrzeć na dziewczynkę w lustrze (zwykle w lustrze drzwi przesuwanych w szafie), uwielbia też owe lustro przesuwać i bardzo zawsze jest zdziwiona, jak po przesunięciu dziewczynka znika, a w jej miejsce pojawiają się jakieś ubrania Cytat:
![]() Oj Motylku rozbawiło mnie to do łez... To ją przetrzymałaś o głodzie i o krakersach ![]() Ach te babcie... ciekawe co jeszcze wymyślą... ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6903239]Melduje, ze juz jestem i przezylam ale nie wiem czy dziewczyny beda sie chcialy jeszcze ze mna spotkac [/quote]Lea, Ty co Ty im zrobiłaś? Czyli na spotkaniu byłaś Ty, szperrr i ? Cytat:
, tylko napisz co u Was jak u nas jesteś, bo to jest dla nas ważne Ładny wynik ![]() Szkoda, że moja tak się nie trzęsła za słoiczkami ![]() No, ale nie będę narzekać, bo w końcu ładnie je. Cytat:
Wszystkie dzieciaczki piękniutkie --------------------------- No dobra zaległości nadrobione. Tak porządnie usypiałam Olcię, że sama usnęłam , ale dostałam placka w twarz od córci, obudziłam się i tym razem obie usnęłyśmy .Olcia dzisiaj zjadła talerz zupy (około 80ml) i na wieczór kaszkę z bananami. Wcinała, aż miło było popatrzeć. A to moja panna siedząca i chętnie jedząca
|
||||||||
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi w mózgu świata, że tak do 6 miesiąca, ale szczerze mówiąc ani nogi, ani ręki nie dam sobie za to uciąć, ba nawet włosa z głowy wyrwać, bo teraz każdy cenny
.Ale ja mam sklerozę... o coś miałam spytać i oczywiście zapomniałam. |
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
Super że się spotkanie udało Lea ale chyba nietaktem troszkę jest że narzeczony córci leży obok innej panienki
, ale cóż to za 3 dzieciaczek to Simula? Oli tą minkę u Ciebie na kolanach ma bosskkkąąąąąąą! Wogóle cała trójeczka przepiękna!Chyba jestem zazdrosna że go ni poznam w marcu? A Ty przypadkiem tym pociągiem to przez P nie będziesz do W-wy jechać? Olcia pięknotka~! Maxiu jestem pod ogromnym wrażeniem jakiś Ty duży i ładny! A jak się podpiera na jednej rączce to super to wygląda! Spadam bo sie obudziła |
|
|
|
#1218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6905062] Zostal wyjety z bryki, napojony mleczkiem i przyjechal pociag..jako, ze Oli byl na jednej rece, wozek w drugiej to juz dla kawy zabraklo miejsca i zostala na lawce, nietknieta ![]() Druga czesc podrozy Oli przebyl na moich kolanach ciekawsko zerkajac na widoki zza szyby i wspołpasażerow A ptem to juz bylo super i tak szybko czas zlecial, ze nie wiem kiedy i jak Olus byl grzeczny, musze przyznac ![]() I bylo suuuper Tak to pewno na warszawskim spotkaniu też Was nie dopuści do głosu.Cytat:
Dzień dobry. Agatka tylko o 4 budziła się na jedzonko. Teraz pokoncertowała trochę, bo przyjechali moi rodzice i się dziadka wystraszyła. Chyba muszę mu fotkę cyknać i dziennie pokazywać Pucce. Mój tata jest starszy, schorowany i siłą rzeczy rzadko widuje wnusię.Dzisiaj przy jedzeniu jabłuszka tak machała łapkami, że połowa jedzenia lądowała na śpioszkach, białych oczywiście . Narazie uciekam, muszę zakupy zrobić. Miłego dnia. Pa
|
||
|
|
|
#1219 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
my tez kciukasy trzymamy
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i raczkowac zaczyna... wyrosnie na pieknego wloskiego blondyna ![]() Cytat:
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6905062]Wrzucam tylko zdjecia, bo spac mi sie chce a pisac I dodam, ze bylo naprawde super [/quote]ale Wam zazdroszcze !!!!! zdjecia mnie jakos dziwnie rozczulily,az mi sie plakac zachcialo... Cytat:
slicznie wyglada,jak zawsze ![]() Cytat:
![]() ************************* ************************* ******** zawsze jak Tz ma wolne to musi padac jedziemy zaraz na zakupy i pozbierac paczki nalezace sie Simusiowi w 6 miesiacu jego zycia ![]() milego dnia dziewczynki
|
|
#1220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego ja nie potrafię spać w dzień tak by się czasem przydało, zresztą zanim bym zasnęła Maja już by była na nogach, ona szybko śpi![]() No na tych fotach to widać radość z jedzenia. Olunia śliczna. Cytat:
Nie wiem czy zdjęcie pomoże, Maja codziennie widzi dziadka, a i tak jej się zdarza płakać na jego widok. Mnie się wydaje też, że ona boi się jego głosu. Ale możesz zrobić eksperyment ze zdjęciem, każde dziecko jest inne
|
||
|
|
|
#1221 | |
|
Rozeznanie
|
Ja jak zwykle, po rozsądnej dawce Waszych postów, nie dam rady z odpowiedziami na nie wszystkie. Dziś zrobiłam przedświąteczne porządki w szafkach, bo prosiły się o to już od dawna. Sprzątałam przy włączonym TVN Style - przy Perfekcyjnej Pani Domu. Ona zawsze budzi we mnie siły do boju z bałaganem
. Teraz białe meble kuchenne lśnią tak, że można się w nich przejrzeć, kurze starte, podłoga umyta... Jestem z siebie dumna .Cytat:
Sylwia, trzymamy z Łusią kciuki za Ciebie i Maciusia ![]() Agy, miło Cię widzieć po tak długim czasie. Cieszę się, że wszystko u Ciebie w porządku. Zazdroszczę wagi Majusi... Nasza Łucja choć starsza to waży mniej. agi_kn, witamy i zapraszamy |
|
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, az chce sie zyc jak taka piekna pogoda. Mam nadzieje ,ze u was tez swieci sloneczko . Mysle rowniez o Sylwi i Maciusiu zeby im w ten wazny dzien nic nie zaklocilo spokoju i mieli piekna pogode.
Lea zdjecia exta. jak sie patrzy na te dzieciaczki to faktycznie chce sie miec kolejne Jestem w szoku jak ta dziewczynka slicznie siedzi. Mhh mysle ze my obydwie to bysmy nie pogadaly albo by to wygladalo tak ze jedna mowi swoje a druga swoje ja tez mam ta dolegliwosc ze buzia mi sie nie zamyka ![]() Maatra to u was daja jakies paczki jak fajnie . U mnie to nawet nie dostalam pieniazkow, ktore sie naleza za urodzenie dziecka . Ivus ciesze sie razem z Toba ze Olcia zaczela doceniac walory smakowe innych potraw Joli ,Pucka sliczna i taka malutka kropeczka po porodzie. Ja mogla bym sie z toba licytowac na wielkosc brzucha..przytylam w ciazy az 20 kg i sama nie wiem jak w ostatnich dniach chodzilam. Wazne ze maluszki sa zdrowe. Dla Maxa to bym mogla i 40 przytyc ![]() Katarzynko masz racje z D3 trzeba uwazac. Moj pediatra nie kazal juz podoawc od jakiegos miesiaca. Zmykam bo maly sie obudzil na obiadek a potem zakupy. Musze skoczyc do ogrodniczego troche roslinek do ogrodka kupic. |
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
Pytalyscie dlaczego urodzil sie wczesniej. To dosc dluga historia ale tak po krotce. Pojechalam do Polski w 4 mc bylam w Londynie juz po 1 usg. Nie kazali mi chodzic do lekarza w Polsce ale ja doszlam do wniosku ze wole miec wszystko pod kontrola. Poszlam do lekarza ktory nie mial zapelnionego grafiku bo zalezalo mi bardziej na badaniach krwi itd. Wiedzialam ze nie bede tam rodzic wiec poszlam do starego romola. Wszystkie wyniki ponoc mialam dobre i w dzien wylotu do Londynu mialam odebrac ostatnio zrobione wyniki, kiedy poszlam powiedzialam mu ze malo czuje dziecko, zrobil szybkie usg i stwierdzil ze wszystko jest ok. Jeszcze dostalam opr za to ze wymyslam no i na tym sie skonczylo. Po przylocie do Londynu odrazu zapisalam sie na wizyte. Poszlam w piatek 19.10 powiedzialm lekarzowi o moich obawach ten podlaczyl mnie odrazu pod ktg i stwierdzil ze dziecko malo sie rusza ale dla sprawdzenia ponownego kazal mi przyjsc do szpitala w sobote i tak urodzilam Hubercika. Kazali mi zostac juz w szpitalu i chcieli wywolywac porod jednak po konsultacjach doszli do wniosku ze zrobia cc. Angielski lekarz powiedzial mi ze mielismy wielkie szczescie i albo za 2-3 dni bym sama urodzila albo dziecko by uschlo, poniewaz mialam niewielkie ilosc wod plodowych. Po przylocie do UK wybuchla u mnie w miescie afera bo lekarz ktory mnie prowadzil kazal na dyzurze w szpitalu zrobic cesarke stazystce, ktora skalpelem uszkodzila glowke dziecku a matce cos tam zrobila z jajnikami ze kobieta 26 l zmarla na sepse. Doktorek nie zrobil sam cesarki bo byl wciety. To sie rozpisalam
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia co Ty tu robisz? jak przygotowania? trzymam kciuki żeby był grzeczny
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
hej dzieki za kciukasy- odpoczywam -a zaraz do boju, do boju..................... .....
edit.Poissy dorwalam smoczki -kupilam 2 (bo pozniej znowu bede szukac)
|
#1226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mozesz napisac co gotujesz jej za zupli bede wdzieczna. Moj Hubis zaczal od jabuszka dzis lecimy marchewke, brokuly byly ochydne i dla niego i dla mnie . Mam zamiar niedlugo ugotowac mu kaszke do picia moze zasyci go na noc. Mysle ze nie moge narzekac bo Hubcio po kapieli o 21 idzie spac i przesypia do 3-4. Potem je co 2,3,4 godziny.My juz po chrcinach pojechalismy na tydz do Polski i 24 lutego odbyly sie chrzciny. Maly spal cala msze otworzyl oczka na sekunde jak go ksiadz polewal woda i olejkiem. Ogolnie bylo super. Trzymam kciuki za Was Sylwia Zuza
|
|
#1227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agy miło CIęznowu czytać witamy Cytat:
![]() Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6905062] Wrzucam tylko zdjecia, bo spac mi sie chce a pisac I dodam, ze bylo naprawde super [/quote]Fajnie że udokumentowałyście spotkanko, fajnie bobasy wyglądają we 3kę ![]() Cytat:
![]() ************************* ************************ My już po sobotnim spacerku...okna umyte przez mężulka oczywiście...Teraz mały śpi a ja buszuję po necie z kawusią, a maż sprząta w kuchni i w łazience...haha trochę ruchu dobrze mu zrobi w tygodniu siedzi tylko przed komputerem.Obiad też mąż dziś robi, ja mam dziś foryyyyyyyy. Nie jestem czarownicą, proponowałam pomoc, ale mąż powiedział że musi odrobić bo wcześniej tylko ja sprzątałam...i kazał zajrzeć do "dziewczyn na wizażu" no to się już nie opierałam ![]() P.S. Kilka fotek zmęczonego zabawą śpiocha
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
p.s zapomniałam napisać, że Kubuś jak na razie siostrzyczki, ani braciszka miał nie będzie
...Bhcg= 0 ![]() Co do @ jeszcze z lekarką postanowiłam poczekać, jak nie będzie za kilka miesięcy to wywołujemy wilka z lasu
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie czeka dopiero mycie okien. Zaraz mąż będzie wstawiał parapety. Przy montażu okien okazało się, że są porysowane. Wymienili je dość szybko, ale teraz meżuś znalazł czas na wmontowanie ich. ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6909252]Joli: faktycznie, brzuchol mialas duzy, ale i Pucka to niezla zawodniczka sumo Przytyłam 19 kg [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6909252] Jutro mnie czeka wyprawa na zakupy, musze znalesc cos fajnego dla mamy, juz mam dla niej letnia torebke, bardzo mi sie spodobala, ale, ze jest nie w moich kolorach, bo bialo-zlota, stwierdzilam, ze mama ja dostanie ... Bo wiecie jak to z tymi mamami jest, ze gdy sie czlowiek zapyta, to one nic nie potrzebuja i nic nie chca Wiec trzeba wymyslac...[/quote]Dokładnie. Na dodatek teściowa ma 31 marca urodziny, co dla niej...
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
tez czasem mi sie zbiera na wspominki-ostatnio jak szafe porzadkowalam z zaduzych ubran.jak ten czas szybciutko leci
witam serdecznie nowe kolezanki tylko teraz to juz nie wiem jak nadaze was podczytywac. buziaczki bo dziecko mi na kolanach zasypia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

u nas na szczęście cała rodzina to śpiochy. Michał budzi się koło 7 i leży sobie i ćwierka w łóżeczku. Karmię go koło 6 on sobie przysypia a potem budzi mnie już po 8. Oczywiście tak jest w weekendy bo w tygodniu trza wstać do szkoły - masakra... Nie ma dnia żebyśmy się nie spóźnili choć te parę minut.
(( musze pochodzic za czyms skromnym ale jednoczesnie uroczym dla takiej malej damy...odpuszcze sobie oferte allegro z wielkimi pelerynami, toczkami i szyfonami...zalamalam sie jak wpisalam "do chrztu" w wyszukiwarce all hehe
strasznie był zafascynowany tym chłopcem na monitorze (robiłam fotki kamerką z laptopa)
wscieklam sie jak zobaczylam ze stawia w kojcu malego na stopkach
zeby jak mowila sprawdzic czy dosieg uchytow. Potem jej w brzuchu burczalo bo obiadu jej nie dalam a byla od 11 do 17. I sie pytala czy moze poczestowac sie krakersami bo musi wziasc leki. Ja jej wyjasnilam ze sie obrazilam i mi przykro bylo jak ostatnio jedzenie wyladowalo w koszu i jak jej nie smakuje to ja nie gotuje specjalnie dla siebie i ja zjadlam kawalek pizzy w barze.Zolza jestem ale co sie bede produkowac jak jasnie pani znow nie posmakuje .
, ciągle na cycku, daję jej czasem jabłuszko tarte, banany z brzoskwinią i takie tam deserki, aż się trzęsie, jak widzi słoiczek
i ciężko się zdecydować, może poradzicie?

ale nie wiem czy dziewczyny beda sie chcialy jeszcze ze mna spotkac

Jeszcze troche pomecze tego leniucha mojego, bo widze, ze przy zabawie z mamusia to jemu sie wszystko udaje
na wieczór ...jak to pachnie...obora się chowa

co Ty im zrobiłaś? 
. Narazie uciekam, muszę zakupy zrobić. Miłego dnia. Pa