![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Dziewczyny rozważałyście uszycie sukni u krawcowej? Ja szczerze mówiąc do tej pory myślałam tylko o kupnie, ale koleżanka poleciła mi swoją znajomą pracującą na wzorcowni jednej z większych firm odzieżowych, która dorabia sobie szyjąc suknie i sukienki i teraz zastanawiam się czy warto się w to bawić. Niewątpliwie wyjdzie ona dużo taniej, bo marże sklepowe są ogromne...ale jakoś tak martwię się, że taka suknia nie będzie wyglądac tak pięknie jak taka ze sklepu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
wlasnie ogladam zdjecia kolezanki. miala suknie szyta od podstaw. gdybym nie wiedziala to w zyciu bym sie nie domyslila ze nie byla kupiona na gotowe
![]()
#1203 |
Raczkowanie
|
No wlasnie mnie chyba nie bedzie stac na taka suknie z salonu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładna suknia
![]() Dwa lata temu bratowa szyła sobie suknię na wzór wybrany z Agnes i szczerze mówiąc bardzo się różniły, zupełnie inne wykończenie gorsetu, inny materiał, nie układała sie jak tamta itd. Mogłabym wyliczać bez końca. Ale do odważnych świat należy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Ja raczej nie biorę pod uwagę szycia u krawcowej, bo nie znam takiej, którą mógłby ktoś polecić.
Wydaje mi się, że trudno uszyć coś na wzór np. Pronovias, ponieważ w Polsce nie są dostępne takie koronki albo jakiś droższy, efektowny materiał. Być może będę zaglądała do polskich salonów, typu Agnes czy Karina, gdyż tam można trochę poszaleć z przerabianiem ich wzorów lub również mogą uszyć coś na wzór innych sukienek (choć zapewne nie skopują tak samo - jednak pozostają prawa autorskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Witam i oświadczam że z dniem wczorajszym zakupiliśmy z TŻtem garnitur ślubny ( z kamizelką i musznikiem ecru z wzorkiem). Jest szary z delikatnym prążkiem, sukienkę mam bardzo jasną Ecru więc pasuje bardzo dobrze, zwłaszcza, że musznik (szoroki krawat, wiecie) jest dobrany (współgra ze wzorkiem na gorsecie sukni), do tego koszula biała albo śmietanowa, jeszcze nie wiemy.
Ale jak się ubral od stóp do głów (razem z zakupionymi butami (jasny hm..beż? Cieniowane są zatem ciężko określić) to wyglądał świetnie. Zatem jego mamy z głowy ![]() Tylko moja suknia jeszcze nie dopasowana, nie wyczyszczona itp. Ale to już ma znaczenie drugorzędne, skoro czasu mnóstwo. Ważne, że mam ją już w domu i nie będzie bieganiny. Tak samo z jego garniturem i butami. Ufff. Moja rodzicielka tylko odpruje manszet u spodni (krawcowa), bo jakoś mi nie pasuje i będzie wszystko nice. Z doświadczenia teraz wam powiem : wybierając garnitur weźcie ze sobą np górę sukni czy chociażby kwiatek z niej, i niech potencjalny pan Młody ubierze się w niego i zobaczy w NATURALNYM świetle. Już się raz nabraliśmy i garnitur zmienił kolor.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś kolejną osobą, która ma już sukienkę z dużym wyprzedzeniem. Sama się nad tym zastanawiam i być może za jakiś czas rozpocznę poszukiwania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakby moja się nie sprawdziła to przyjadę do Lublina do Twojej ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle to ja nawet jeszcze nie zaczęłam się zastanawiać jaką kieckę dokładnie chcę, ale bez dwóch zdań jest to jeden z najprzyjemniejszych elementów przygotowań ślubnych więc pewnie na dniach wybiorę się na wstępny rekonesans ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
ja to jednak poczekamz zakupem sukni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz nauki a potem się zobaczy co dalej ![]() DZIEWCZYNY MAM PRACE ![]() ![]() mieliśmy tylko mały problem z naukami bo musielismy przesunac na pozniej i mam nadzieję że się wyrobimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Ja też kreacji będę szukać dopiero po nowym roku
![]() ![]() ![]() Calva gratulacje z okazji zdobycia pracy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
Dzięki BABECZKA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
Calva nie myśl o tym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to już jutro i minie ![]() ![]() na pewno będzie stresik przed samym ślubem. zawsze w głowie pozostaje czy wszytsko jest załatwione ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje z okazji zdobycia pracy ![]()
![]() |
#1218 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Ja teraz zastanawiam się nad fotografem, ci którzy sa naprawdę dobrzy to licza sobie około 2 tyś zł. Musimy przemyśleć co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
my mamy fotografa za 1500 zl a zrezygnowalismy z kamerzysty. doszlam do wniosku ze film bedzie lezal i sie kurzyl( tak jak ten ze studniowki, nawet nie wiem gdzie jest) a zdjecia w kazdej chwili mozna obejrzec
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() *** Teraz mam taka sprawe troszke inna.... Jestem ze swoim facetem juz prawie 4 lata (jeszcze 3 m-cy brakuje) no i musze przyznac, ze miedzy nami jest roznie ![]() ![]() ![]() a) nadal szalejecie za soba, wariujecie jak sie nie widzicie 2 dni b) jest Wam dobrze, zwiazek jest ustabilizowany, jestescie pewne, ze kochacie i jestescie kochane, wiec wszystko nabralo mniejszych obrotow; ale oczywiscie nie obchodzi sie bez klotni, sprzeczek itp. c) jest jak jest, trzeba to zaakceptowac = czyli kocham, ale jestem przyzwyczajona i pogodzona, ze bede wiodla takie zycie u boku takiego faceta d) inne? I czy nachodza Was watpliwosci "czy to ten" mimo pewnosci, ze nie jestescie w stanie wyobrazic sobie zycia bez tej drugiej osoby? Ale namotałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
babeczko u nas jest dopiero rok i 10 miesiecy jak jestesmy razem. mysle ze ta faza najwiekszego zakochania minela. nadal tesknie jak sie nie widzimy 2 dni ale jest inaczej.
klocimy sie ostatnio strasznie. tak szczerze mowiac coraz czesciej mam watpliwosci czy dobrze robie.i ze ten slub jest robiony na sile. ale takie nachodza mnie tylko po klotni wiec moze to normalne ![]()
#1223 |
Zakorzenienie
|
A'propos fotografa, ja yeż uważam, że to dobre rozwiązanie - same zdjęcia, a krótkie filmiki ewentualnie z rodzinnych kamer/aparatów...no, ale rodzice się naparli na film, może będą go sobie na starość wieczorami oglądać, nie wiem...
![]() ![]() Co do związków, to my z TZ znamy się naście lat od dzieciństwa, ale parą jesteśmy od półtora roku. Nadal tęsknimy za sobą nawet po jednym dniu niewidzenia ![]() To ciężka praca, ale dziewczyny - damy radę! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o kamerzystę to zdecydowaliśmy, że chcemy.
Oczywiście uwiecznimy nasz dzień, ale nie tylko o to chodzi. Mój brat miał ślub 6 lat temu (było wesele), kamera. Od tego czasu wiele się zmieniło - moi rodzicie nie żyją. Czasem oglądam ten film, bo to ostatni czas kiedy byliśmy wszyscy razem. Może nie będę oglądała tego filmu często ale może za 5, 10 lat będę wspominać jak wiele ludzi było ze mną w tym dniu. trochę się smutno zrobiło, ale bardzo prawdziwie. ![]() babeczko Chyba nie ma takich związków gdzie ludzie szaleją za sobą przez całe życie. jest czas zauroczenia i jest czas docierania się, układania świata na nowo przez nas samych. Oczywiście że mam w sobie ziarno niepewności, czy to ten, co dalej. Zadaj sobie pytania, czy śmiejecie sie razem (czy są rzeczy które was cieszą wspólnie), czy kiedy któreś z was płacze, to druga osób jest przy nim, wspiera (może nie zawsze tak jak byśmy chcieli, ale na swój sposób), czy gdybyś miała dziecko - rodzinę i np. nagle twój mężczyzna straci pracę (coś się nagłego wydarzy), to czy sobie poradzi, potrafi wziąć się w garść, wziąć odpowiedzialność za was. Jeśli odpowiedziałaś na te odpowiedzi "tak" (lub prawie "tak") to dobry znak na wasze wspólne życie. Nie poruszałam tutaj wątku miłości, zaufania, wierności, bo uznałam, ze będąc ze sobą szanujecie się i kochacie. Warto pamiętać, że miłość to nie kolorowe fajerwerki - to życie codzinne z drugą osobą. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z moim narzeczonym od 7. lat. Było kilka momentów naprawdę poważnych, kiedy nie wiadomo było, czy się nie rozstaniemy. Wiedzieliśmy jednak, że szkoda by było tego wszystkiego. Wydaje mi się, że w miarę upływu czasu miłość kwitnie i staje się coraz piękniejsza, dojrzalsza. Trudność polega na umiejętnym pielęgnowaniu tego uczucia, ale nic w życiu nie jest za darmo ![]() Co do wątpliwości.. myślę, że każda osoba, która choć trochę analizuje swoje życie, zastanawia się nad sobą i innymi, zada sobie choć raz pytanie "czy to na pewno z nim/nią chcę spędzić resztę życia?". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Pocieszyłyście mnie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie potrafię sobie wyobrazić, że z nim nie jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki, ciesze się, że znowu jestem na naszym wątku. Właśnie wrociliśmy z urlopu...Jak tam Wasze przygotowania? Tak ostatnio sobie z mamuśką myślałam, że może już na jesień będę się rozglądała za butami. Siostra odstąpi mi swoje ozdoby na głowe (ha już będę miała coś pożyczonego
![]() Byliśmy ponad tydzień temu na weselu u znajomych i zagadaliśmy kamerzyste ile bierze. Mamy sie z nim jeszcze skontaktować, ale wspomniał że ceny kształtują sie od około 1400 zł, jego syn natomiast zajmuje sie fotografowaniem i za każdą sesje (czy to plener, kościół czy sala) bierze po około 200 zł to chyba dobrze? Pozdrawiam Was cieplo!!!
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Wieści:
* znaleźliśmy inną (lepszą, ze względu na oferowane menu, (o wątpliwościach z nim związanych pisałam w "jakie menu") i teraz mamy restaurację która bierze 130 zł / os, w cenie napoje bez ograniczeń, owoce, ciasta (w tym 4 piętrowy tort), obiad,4 dania gorące, deser lodowy, szampan dla gości, "zimna płyta") i jestem zachwycona, dekoracja już tam jest (bo organizuje się tam wyłącznie imprezy okolicznościowe, najczęściej wesela, a gdybyśmy chcieli zmienić to oni robią to za free). Wpłaciliśmy zaliczkę, zaklepaliśmy termin - w związku z tym ślub mi się przesunie o jeden dzień do tyłu, bo jedyne wolne terminy były albo w styczniu albo piątek 25 kwietnia ( a my chcieliśmy dzień później), ale tak nam się podobało, że zmieniliśmy. Mimo "wiejskiej" nazwy bardzo fajne miejsce : Restauracja "u niedźwiedzia" w krakowie na ul skotnickiej (jakby coś to www.uniedzwiedzia.pl (ale zdjęcia w ogóle nie oddają uroku, wręcz przeciwnie). Mama Tżta tam wcześniej dzwoniła i zrobiła wielkie oczy, ponieważ pani sądziła, że chcemy brać ślub w 2009 pod koniec, bo u nich terminy prawie wszystkie zajęte O_o Ad zwiazków: My jesteśmy razem aktualnie 20 miesięcy, a więc trochę ponad 1.5 roku. Nadal tęsknimy za sobą po jednym dniu niewidzenia, nie kłocimy się. Jednak wiadomo, trzeba się dotrzeć, więc czasem powiemy sobie co nas sobie drażni, smuci, nie pasuje. Bo różne są sytuacje, i czasem ta druga osoba zachowa się odmiennie niż byśmy chcieli. Ale ponieważ potrafimy ze sobą rozmawiać nigdy nie przybtało to rozmiaru kłótni, nie ma cichych dni. Bo cały czas patrzymy przez pryzmat naszych uczuć i nie chcemy się ranić słowami. Nie zmienia to faktu, że rozmowa/wymiana zdań, nie konicznie w sielsko-anielskiej atmosferze jest potrzebna. Akurat jeśli chodzi o samą decyzję to nie mam wątpliwości, jestem pewna swoich uczuć i mojego M w 300%, martwię się troszkę kwestiami "organizacyjnymi" typu mieszkanie, praca, codzienność (z racji, że jesteśmy młodzi bardzo). Ale chcę dzielić z nim wszystkie smutki i radości i wierzę że damy radę ![]() Pytania tiffi1 rzeczywiście bardzo pomocne, sama sobie odpowiedziałam. Nie rozumiem troszkę tego co piszecie odnośnie "ślubu z musu", mnie by było ciężko z głową pełną wątpliwości. Ale zdaję sobie sprawę, że możecie tak myśleć pod wpływem emocji jakie pojawiły się w czasie niedawnej kłótni. A jeśli nie to przecież...nic na siłę? Niemniej wierzę, że wszystkie tutaj będziemy się pod koniec 2008 r cieszyć małżeńskim szczęściem ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne, aby w życiu kierować się rozumem i serduchem. Dobra relacja ze swoim partnerem zależy od nas samych, jeśli będziemy dochodzić do kompromisów, a nie uparcie trzymali sie swojej decycji, jeśli umiemy nadawać na tych samych falach i zależy nam na obupólnym dobru to jest to odpowiednia droga. Ja ze swoim wybrankiem jestem 7 lat, oboje mamy specyficzne charaktery, ale świetnie zgrane. Uważam, że w związku od czasu do czasu powinna wyniknąć jakaś mała sprzeczka, u nas jest tak, że po takowej zawsze się do siebie jeszcze bardziej zbliżamy. ![]() Cytat:
![]() Ja chce byc juz zona!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Jesteśmy w związku już 7 lat i gdy sięgnę pamięcią wstecz musze przyznać, że burzliwie było
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.