|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
dziewczyny własnie przeglądałam stronki z obraczkami i te mnie zauroczyły
ciekawe czy jakas sie mojemu TZ spodoba a wy co o nich sadzicie.. choc wiecie, najlepiej to isc i przymierzyc, bo inaczej sie w katalogu prezentuja a inaczej n a palcu
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się najbardziej ostatnie podobają.
|
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
Madzialenka chyba nie musze pisac ze najbardziej podobaja mi sie te u gory pierwsze od prawej?
ale polecam pojscie do jubilera i obejrzenie na zywo... my sie napalilismy tez na jeden wzor i bylo "te i koniec" a jak je zobaczylismy to nam rece opadly... i za doplata bysmy ich nie wzieli nawet![]() najlepiej zobaczyc i przymierzyc to chyba podobnie jak z sukienkami![]() poza tym przy wybieraniu warto zapytac czy jest mozliwosc w przyslzosci powiekszenia lub zmniejszenia obraczek, bo nie przy kazdym wzorze sie da!!
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wy dziewczyny ajkie bedziecie brały"" piaskowe, błuszczące czy matowe?? |
|
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
z obraczkami generalnie ejst chyba tak ze najmneij "problemowe" sa takie klasyczne
bo juz z wzorkami nie zawsze mozna regulowac w przyslzosci rozmiar, a takie matowe moga sie scierac my ponad miesiac chodizlismy po jubilerach znaim cos wybralismy jeszcze moj znajomy ktory jest jubilerem jak mi zaczal robic wyklad to juz myslalam ze w ogole nic nie wybierzemy
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
a co mówił ciekawego??
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
o to samo chciałam spytać.
pasożyty jesteśmy.
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia w katalogu prawie wszystie są fajne my z TZ jak bylismy w aparcie to juz nie wszystkie były takie łądne jak na fotkach nie były takie głębokie te kolory mi sie podobaja te wzory które masz sama coś takiego bym chciała TZ natomiast woli platynę, która w sumie by mi do pierśconka zaręczynowego paswoała ale cena dość kosmiczna jedna ok 2000zł ale znająć TZ uprze się przy platynie
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero te mi sie spodobały, TZ pare wybrał (ale nie tak aby je kupić, bo nie powaliły go) ze zlota i kilka z tytanuja chce z zółtego złota i ewentualnie jakas domieszka białego zlota lub rózowego |
|
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie rozumiem tego trochę. Nie tylko my bierzemy ślub, ale też ludzie wokół nas. To, że zaraz po naszych zaręczynach dowiadujemy się o ślubie znajomych to chyba nic dziwnego. Przed nami też pewnie jacyś znajomi się zaręczyli i planują ślub, po prostu bardziej wtedy zwracamy na to uwagę. Nie wiem czemu się niektóre denerwujecie, że jakaś koleżanka zaręczyła się długo po nas i o wiele wcześniej chce się pobrać, to wynika z zazdrości? Ludzie są różni i niektórzy nie planują ślubu 2 lata wcześniej jak my, tylko chcą się pobrać od razu, jeśli mają do tego warunki. Nie ma w tym nic dziwnego
Ślub znajomych nie powinien nam w niczym przeszkodzić, nawet jeśli będziemy ich gośćmi (chyba, że chcą sie pobrać tego samego dnia). Co innego jeśli w rodzinie ktoś nam się wtrynia sie np miesiąc przed nami ze ślubem , skoro wcześniej nie było zaręczyn. W tej kwestii uważam, że to chamstwo i wtedy należy wyjaśnić sytuację i wytłumaczyć, że w to nie fair.
|
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
np usiwadomil mi ze wlasnie takie wzorkowane obraczki mozna zmniejszac czy tez zwiekszac max o 2 rozmiary, a sa i takie ze nie da sie wcale i co najlepsze nie wszedzie jubilerzy to mowia co uwazam za oszukiwanie klienta!! bardzo podobal sie nam wzor w taka szachowniczke jakby i u 2 jubilerow nawet sie nie zająknęli na ten temat dopiero trzeci nam powiedzial ze tego nie mozna zmneijszac ani zwiekszac!!! i potwierdzil to tez ten moj znajomy. poza tym obraczki matowe czy tez piaskowane, diamentowane czy jak to tam sie nazywa scieraja sie po czasie (ok 2 lata)i wygladaja jak blyszczace, ale u jubilera mozna je odswiezyc i beda wygladaly jak nowe
a co do rozmiaru to obraczka powinna byc zazwyczaj wieksza od pierscionka, bo obraczka w takim rozmairze jak peirscionek moze nam nie zejsc z palca tak latwo zreszta sama wyprobowalam i potwierdzam najlepiej pomierzyc. aha i jeszcze z bialym zlotem trzeba uwazac bo casem jak sa zlote obraczki z jakims lekkim wzorkiem z bialego zlota (jak w szachowniczce) to to tak naprawde jest rodowane i po czasie sie tez zetrze. przyklad takich obraczek to wspomniane wczesniej szachowniczki, znajde zdjecie to zamieszcze
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed sekundką dostałam od TŻ sms-a o treści: "masz okres?".
|
|
|
|
|
#1214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szczegolnie te 2 i koniecznie blyszczace... chociaz...Cytat:
![]()
|
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
a masz??
no coz... bywa, nie ebde sie martwic *** no
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wtedy ten chłopak zostawia nas na lodzie jeśli chodzi o świadka. tym się martwię. ![]() |
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak troche zle z tym swiatkiem, i niedziwie sie ze sie martwisz... a co do okresu... czy sa podstawne powody co do niepokoju? ze tak zapytam wscibsko...
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
no są... tzn. tak: robiliśmy, to od czego się zachodzi w ciążę...
|
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
A może on nie chce być Waszym świadkiem i coś kręcą? W takim razie weźcie sobie kogoś innego, skoro oni nie są zdecydowani.
A okres ile Ci się już spóźnia? |
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie rozumiem go po co się zgadzal. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
a nie odłożyłas czasem chormonów(o ile wogóle je brałaś)
pytam bo ostatnio dziewczyny pankują a to przy odstawenu tabsów normalne
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
nie brałam.
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
to wysłac TZ po test zrobć a nie martwć się na zapas(kosztuje jakoś 20zł plus kubeczek na mocz)
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama nie mam kiedy - teraz w pracy jestem, a potem na aerobik idę. |
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli rozumiem, że regularnie zawsze pojawiał Ci się okres? Bo u mnie czasem się spóźnia nawet 2 tygodnie, nigdy nie miałam na czas, a ginekolog mi mówiła, że to normalne u kobiet, że tak się spóźnia.
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
zdarzało się, że 2-3 dni później. a moze to po prostu zwiększająca się spóźnienie (że mi się jeszcze bardziej rozregulowuje teraz). hmmm... w sumie możesz mieć rację.
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka12344321Madzialenka12344321 zmiejszanie tytanowych jest dośc trudne, z tego co kojarzę. załaczam ładne.
My będziemy mieć klasyczne półokrągłe, 5mm lub 6mm |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
ja te drugie wklejamłam tu albo na lubelskim wątku. bardzo nam się podbają takie proste.
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewzyny, skrobiecie, skrobiecie a ja sprzatac musze
![]() Cytat:
Moje faworyty to te (z naciskiem na 3cie ):248455234.jpeg330815972.jpgfoto.jpgVIP%20010%204,5mm%200,02ct%202249zl.jpgVIP%20015%206mm%200,03ct%202610zl.jpg Martucha, niezla ta bratowa... Ja tak jestem wkurzona na siostre cioteczna, ktora chce abym byla jej swiadkowa. My o tym, ze chcemy wziac slub w lipcu 2009 mowilismy juz rok temu. Ona o tym wiedziala.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

ciekawe czy jakas sie mojemu TZ spodoba

ale polecam pojscie do jubilera i obejrzenie na zywo... my sie napalilismy tez na jeden wzor i bylo "te i koniec" a jak je zobaczylismy to nam rece opadly... i za doplata bysmy ich nie wzieli nawet
jeszcze moj znajomy ktory jest jubilerem jak mi zaczal robic wyklad to juz myslalam ze w ogole nic nie wybierzemy

tylko wtedy ten chłopak zostawia nas na lodzie jeśli chodzi o świadka. tym się martwię. 

mamy niezla roznice rozmiarów: ja 11 a moj TŻ 30...