|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Bo czym mozna nazwac ciagle zadawanie pytan na jeden temat, ktore to pytania swiadcza albo o glebokim niedoinformowaniu pytajacego albo o robieniu sobie z uzytkownikow forum przyslowiowych "jaj", zwlaszcza, ze uwytkownicy dokladnie wszystko wyjasniaja.
Juz parokrotnie dostawala punkty i ode mnie i od Zlo za to. W koncu sie doigrala...
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie zakładaj tego z góry i nie stresuj się tyle bo to opóźnia okres ![]() Cytat:
a wydzielina ma jakiś zapach? jest serkowata? ja bym poleciła zaopatrzyć się w maść clotrimazolum i ewentualnie tantum rosa do przemywania warg ![]() i dzięki Bogu |
||
|
|
|
#1203 |
|
Przyczajenie
|
no wydzielina jest dosyc gęsta.... martwi mnie to... bo po okresie 9 sierpnia przez 2 dni mialam wydzieline brazową...
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale tą obecną wydzieliną bym się bardziej martwiła.. no i to swędzenie.. dokuczliwe jest? może przejdź się do lekarza rodzinnego (ja jak miałam drożdżycę to szłam do mojej Pani doktor i dostawałam lek po którym od razu przechodziło )
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
a to nie jest śluz plodny? bo gdzies czytalam ze jest biały... a jest dzis 21. a 9 mialam koniec okresu..
i ból jajnikow... gdzies przeczytalam ze objaw ciązy o_O |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam rowniez pytanie
Moje cykle od 10 miesiecy jak w zegarku 26 kub 27 dni Powinnam @ dostac we wtorek z moich wyliczen lub ewentualnie wczoraj W podpisie mam wykres temperatur Komputer wyliczyl okres na dzis - nie mam go nadal W dniu spodziewynej miesiaczki mialam ogromne bole podbrzusza cala noc i pol dnia ktore potem przeszly jak reka odjal myslalam ze bedzie @ nie przyszla Boli mnie od kilku dni dlowa pobolewaja jajniki i czasem mam uczucie delikatnego bolu w podbrzuszu .Sluz bialy czysen nitki plodnego , biegam co 30 min sikac ,chodze o 21 spac czy moze to byc ciaza????Nie piszcze zebym test zrobila bo przy pierwszym dziecku wyszedl mi w 29 dc negatywny dostalam @ po @ negatywny a dopiero w 6tym tyg pozytywny Ciekawa jestem waszych opini |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Mam pytanie czy test z krwi na obecność betaHCG może się mylić ? W dniu spodziewanej miesiączki wykonałam test domowy (wyszedł oczywiście negatywnie), a dwa dni później test z krwi. Czy jest możliwość, że wynik testu z krwi będzie błędny ?
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem nie jeśli zostały wykonane minimum 14 dni po stosunku.
|
#1210 |
|
Przyczajenie
|
uff Marwari przywracasz mi wiarę w pozytywną przyszłość
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko stwierdzam fakty
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy..... wczoraj kiedy z partnerem troche sie bawilismy pekła nam gumka.... dodam ze on nie koczył we mnie i mam okres..... rtujcie i powiedzcie co o tej sytuacji myslicie i wogole co robic?
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Co z tą ciążą!!???;( pomóżcie
juz to pisalam w kilku postach.. postanowilam dodac nowy watek.. mam stracha przed ta ciaza... wczoraj wspolzylam z moim chlopakiem... to byl moj "pierwszy raz".. nie zaluje.. jestesmy ze soba prawie 3 lata i bylo swietnie... nic zlego podczas stosunku sie nie zdarzylo.. prezerwatywa sie nie zsunela.. ani nie pekla.. ale mam takie dziwne uczucie... bo CO Z TĄ CIĄŻĄ !!
((![]() ![]()
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co z tą ciążą!!???;( pomóżcie
Z tą ciążą nic skoro sie zabezpieczyłas
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Stracha mam..
(( bo przeciez uzywajac preztywy tez mozna zajsc w ciażę...
|
|
|
|
#1216 |
|
Przyczajenie
|
Jejku...
Jak to "Co z tą ciążą"? Skoro byliście prawidłowo zabezpieczeni, to pewnie nie ma żadnej ciąży i tyle. Nie panikuj. Ale jeśli ten stres ma Cię pożreć, to zrób test, żeby się uspokoić. Będzie dobrze. Pozdrawiam. |
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt z nas nie jest duchem świetym i nie powie i czy jesteś w ciąży. Poczytaj trochę o antykoncepcji, bo inaczej nerwy nie dadzą ci spokoju. Oczywiście,że stosując prezerwatywe można zajść w ciążę, nawet biorąc tabletki anty. Jedyna skuteczna metoda na 100procent to abstynencja seksualna. Ale nie daj się zwariować- tyle ludzi na świecie to robi, każdy się jakoś zabezpiecza i jest ok wiec nie panikuj. Moim zdaniem nie jesteś jeszcze gotowa na współżycie skoro tak panikujesz, tym bardziej,że byłaś prawidłowo zabezpieczona. Chociaż na początku też miałam takie obawy, z czasem ten lęk mija....w końcu zabezpieczenie użyte prawidłowo zabezpiecza wiec nie ma powodu do obaw.
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
niby tak... eh.. w koncu nic zlego sie nie wydarzylo podczas stosunku... .. ale sama taka mysl.. troche mnie stresuje....
|
|
|
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
Skoro się tak boisz może jednak nie jesteś gotowa na współżycie? Wydaje mi się, że pod psychologicznym punktem widzenia prezerwatywa daje większą pewność, że wszystko jest ok, bo tabletek nie widać podczas stosunku, są malutkie itp.
Więc skoro i tak się boisz coś jest nie tak. Ja na pierwszy raz wybrałam tabletki i pomimo, że trochę się bałam- nie panikowałam i nie zakładałam bezsensownych wątków. Jak się zabezpieczasz to znaczy że na 99,9% nie jesteś w ciąży. Naprawdę jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że będziesz jedną z wyjątkowych którym się udało. Swoją drogą zajście w ciążę często nie jest w cale takie łatwe. |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
to trzeba bylo sie wstrzymac
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co się bać
Następnym razem użyj jeszcze jakiegos dodatkowego zabezpieczenia, dla większej pewności
|
|
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
Co sie dzieje ? Pomozcie prosze
Witajcie
Kochalam sie ze swoim chlopakiem z zabezpieczeniem. Do wytrysku nie doszlo, prezerwatywa nie pekla, wszystko ok - czysto i schludnie. Jednakze po tej sytuacji okres spoznij mi sie o 3 dni. Wszystko niby ok, dostalam okres, ale bylo go malo i po3 dniach przez 2 dni mialam brazowy sluz. Teraz od tygodnia zle sie czuje, mam mdlosci bardzo czesto, boli mnie glowa i mam jakies male zmiany (kolor) w okolicach sutkow. Czy to mozliwe ze to ciąza?? Zapewniam ze nic sie nie przedostalo od chlopaka, bo byl we mnie z jakas 1 min i przerwalismy. Czy mozliwe ze sobie to wszystko "uroiłam" z powodu stresu ?? Prosze o szybka odpowiedz, ratujcie Kochani!! co to moze byc.....Moze jakies zmiany hormonalne? Nigdy takiego czegos nie mialam a to byl moj pierwszy raz. |
|
|
|
#1223 |
|
Różowy Jednorożec
|
My Twoich wątpliwości nie rozwiejemy.
Ale prawdę mówiąc ja po moim pierwszym razie, mimo iż też z prezerwatywą, piekielnie sie bałam
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak długie masz cykle? Raczej małe prawdopodobieństwo ciąży, ja bym nie brała "po" |
|
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co sie dzieje ? Pomozcie prosze
slawoo nie mozemy udzielic Ci odpowiedzi na 100procent czy jestes w ciazy, taka sprawa zajmuje sie ginekolog do ktorego polecam sie wybrac. mogła to byc normalna krotsza miesiaczka, moglas tez sie zbytnio zestresowac na tym punkcie ale najlepiej to skonsultowac.
Dodatkowo z ginekologiem mozesz podyskutowac na temat odpowiedniej dla Ciebie antykoncepcji skoro chcecie rozpoczac z chlopakiem wspolzycie. Tak bedzie najlepiej, najpewniej i stresu na przyszlosc mniej Powodzenia
|
|
|
|
#1226 |
|
Przyczajenie
|
Kochani pomozcie prosze...bo odchodze od zmyslow......
((((((9 : (![]() ![]()
|
|
|
|
#1227 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje alesyja... ale czy ktokolwiek mial moze podobna sytuacje???
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Przyczajenie
|
no tak, ale skad te objawy? do tego jeszcze czeste bole w dole brzucha
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
po prostu zrób test, to rozwieje dużą część, jeśli nie wszystkie, wątpliwości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

Juz parokrotnie dostawala punkty i ode mnie i od Zlo za to. W koncu sie doigrala...
Powinnam dostać go koło 16-tego.. @ mam zazwyczaj regularne.. Żadko się zdażało, abym miała go po 20-tym.. Mam "objawy" zbliżające @, ale samego @ jeszcze nie mam.. Te objawy zazwyczaj trwały dzień, góra 2.. A teraz trwają już 5 dzień.. Do lekarza idę dopiero w przyszłym tyg. Powinnam zrobić jeszcze raz test?? Jak myślicie?? Chyba że za bardzo panikuję. Chłopak powiedział, że to może przez stres..

)

(Wito, 22.01.2020