![]() |
#1201 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo Ci dziękuję za info ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.ceny zależą od rodzaju-metalowe najtańsze-koszt około 1200-1600 zł,ale istotne jest też to u kogo chcesz założyć i w jakim mieście 2.prócz aparatu,ja do tej pory płaciłam za wyleczenie zębów, 2 prześwietlenie szczęki,wyciski,plan leczenia.następnie płaci się za wizyty-to też zależy-patrz pkt 1.u mnie ceny to 80 zł przy 1 łuku,a 140 przy 2-niezależnie co jest robione.po leczeniu płaci się za retencje-u mnie ma to wynieść około 700zł 3.jeśli będziesz uparta ![]() ![]() 4.w dobrych gabinetach jest możliwość płacenia na raty.Wydaje mi się,że często orto idą na taki układ z pacjentami, bo nie każdego stać na wyłożenie od ręki 1500 ![]() ![]() Nie martw się, będzie dobrze ![]() Ja po 4 dniach z aparatem zaczynam widzieć pierwsze efekty!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() robią mi się maleńkie szparki po tej str co miałam usuwany ząb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już pytałam jak często myjecie ząbki,a ile czasu Wam to zajmuje??mi 3 minuty...Mało?narazie myję miękką szczoteczką,żeby się przyzwyczaić.(w razie jeśli uznacie,że zaśmiecam forum,że takie pytania były już zadawane to od razu przepraszam) Zaczęłam myć elmexem(nie wiedziałam czy wybrać zielony czy czerwony?) zielonym-i po raz pierwszy zęby mnie nie bolały podczas mycia!!cudowne uczucie pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!! ![]()
![]() |
#1203 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na razie strasznie mnie obcierają te pierścienie ![]() ![]() (nie wspominając o bólu zębów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda ja nie mam pierścieni(pisałam trochę wcześniej o tym) i może dlatego jest mi się łatwiej przyzwyczaić??A przyzwyczajałam się ze 2-3 dni ![]() co do wosku to najpierw go ogrzej,żeby stał się miękki,plastyczny i wtedy przyklej na aparacie to miejsce które podrażnia Cię ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wybrałam sobie gabinet w Zabrzu, pierwszą wizytę mam 11 czerwca więc nie mogę nic powiedzieć na temat samego ortodonty ale mogę udzielić podstawowych informacji o kosztach: pierwsza konsultacja - 50zł + wyciski i zdjęcia RTG druga wizyta - plan leczenia ok 100zł aparat metalowy 1500zł, przezroczysty 2500zł - za jeden łuk, czyli np. sama góra tak jak chcesz potem wizyty kontrolne ok 100zł Jeśli jesteś zainteresowana tym gabinetem mogę na prywatną wiadomość podać namiary ![]() ![]() Nareszcie pojawił się tu ktoś ze śląska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Wtajemniczenie
|
No to nie jestem sama
![]() ![]() Cytat:
![]() Bo poza centrum to mało się znam ![]() No i jeśli mogłabys napisac czy w tym gabinecie można pozwolic sobie na taką "przyjemność" płacąc ratami. Bo o to mi najbardziej chodzi ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
Hej, ja dziś się wyleżałam u orto z godzinę chyba. Przyglądał się modził i cudował. Wyginał druciki itp itd. Efekt jest niezły...zrobię może jutro fotki. Teraz mnie bolą zęby jak nie wiem co, ale wiem przynajmniej że aparatos działa
![]() ![]() p.s. Oddałam całą mgr do sprawdzenia, prawdopodobnie 10 czerwca obrona ! aaaaaaaa!!!
#1209 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dziś pisałam dodatkową geografię na rozszerzeniu ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mi gumki zżółkły ![]() ![]()
![]() |
#1210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zębów to moja mama i siostra ciągle zaglądają mi do buzi, bo nie mogą się nadziwić jakie mam już prościutkie ząbki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny. Mam pytanie. Czy w trakcie leczenia aparatem można zmienić ortodontę? Mam od miesiąca aparat damon 3 na górę,ale jest on strasznie drogi,na dodatek ortodonta cały czas wyciąga kase pod byle pretekstem. niedługo mam mieć założony dół(tez damon) ale stwierdzilam,ze na dolnym luku zalezy mi mniej i moglabym wydac mniej pieniedzy kosztem dluzszego leczenia,a niestety moja ortodonta nie chce zakaldac innych aparatow,tylko damona. Czy ktoras z was miala taki przypadek,badz slyszala? Na początku bylam zadowolona z orto,jednak teraz widze,ze zbija pieniadze na byle czym (i to nie male) a koszt ogolny jest kolosalny!
Pozdrawiam ![]()
#1212 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie aparatki.
A gdzie chodzisz we Wroclawiu? Polecam Ortodent przy Krzyckiej. Moja corka tam sie leczy, a za miesiac ja tez. Mam zamiar zalozyc aparat. Chcialabym przesunac zeby w miejsce brakujacej szostki, poza tym strasznie zaciskam zeby podczas snu i peka mi szkliwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Przyczajenie
|
Chodzę do Orthosmile na Jaracza. Ogolnie obsługa nie jest zła,ale pieniądze wychodzą przy kazdej wizycie,bo orto calyczas wymysla cos nowego. dlatego pomyslalam,ze dol moglabym leczyc u innego ortodonty,tylko nie wiem czy da rade...
#1214 |
Raczkowanie
|
ŁO ŁO ŁO dawno mi tu nie było.... zaczne od tego, zę wczoraj bylam na wizycie zmiany gumek teraz mam metalowe..zeby docisąć... boze jak mnie teraz jedynki bolą ło moj Boze ... tragediś poprostu .. jak otworzyłam swoją paszczę wczoraj to orto powiedziała suppper! tak tak jest poprawa, ktora sama zauwarzyłam ale czad
![]()
#1215 |
Raczkowanie
|
lolitaj wstaw foteczki
![]() dziewczyny wy uzywacie irygatora??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() A ja mam pytanie odnośnie aparatu, ale takiego na noc, czyli zdejmowanego. Ponieważ moje zęby nie są bardzo krzywe, ale jednak dolne trochę się odchylają w różne strony ![]() ![]() A i jeszcze cena takiego aparatu jaka może być?
![]() |
#1217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym wątpie, że chciałoby Ci się chodzić po ok 12h dziennie z taka "szczęką" w buzi ![]() Tutaj się zgadzam, nie słyszałam, zeby na taki aparat decydowali się doroślli.
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy stosowała może któraś z Was kiedyś Elmex żel (25 g)??
chciałam sobie kupić przed założeniem aparatu,ale nie zrobiłam tego i zastanawiam się czy mogę go używać mając aparat?? Jak nie zapomnę to zapytam orto,ale to za ponad 3 tygodnie. pozdrawiam i życzę miłego weekendu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
![]() ![]() Dzięki wielkie ![]()
![]() |
#1221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
już pół roku noszę metalową górę... zęby się ładnie prostują
![]() wczoraj orto ściągnęła mi expander (co za ulga) ![]() niestety dzisiaj bardzo bolą mnie zęby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc jestem na dobrej drodze do przyzwyczajenia się ![]() Cytat:
![]() Mój kosmetyczny górny łuk kosztował 1700zł za wizyty kontrolne płacę 50zł W moim przypadku na razie mam tylko górę, ale jeśli pojawią się komplikacje dół też będzie wchodził w grę ![]() No i mogłam płacić w ratach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Wtajemniczenie
|
A jak u Ciebie raty wyglądały??? Były to te same kwoty? Czy płaciłas róznie?
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
tzn ja akurat zapłaciłam wszystko z góry, ale raty polegały na tym, że 700zł trzeba było zapłacić przy zakładaniu, a resztę jak Ci pasuje- niezależnie od wielkości kwoty i częstotliwości wpłat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zostaje mi tylko dowiedziec sie ile kosztowac to bedzie u mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Kokon pro
|
oo widze znow nowe osoby
![]() aa ja wczoraj bylam u alergologa i mam odczulanie od ptku bo drzewa na ktore mam alergie przestaly pylic juz sie boje :P nie lubie zastrzykow ;] a mnie zeby w sumie nie bola a wizyte tez mam w pt jakos ;] albo w czw sie przejde zobacze jeszcze ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Raczkowanie
|
Oo witam nowe aparatki
![]() Dzisiaj zęby mnie nie bolą już aż tak bardzo, więc postanowiłam sobie kupić chrupki chlebek. Nagryzłam i AAAAAAAAAA!!!!!!!! myślałam, że w powietrze wyfrunę hehehe miłego popołudnia aparatki! @dygotka8: jak a6w? ja mam od tygodnia 1,5 kg na wadze mniej ![]() ![]()
#1229 |
Przyczajenie
|
Czy któreas z was miała odsłonięty zatrzymany ząb? Ja mam termin wyznaczony na 3 czerwca i sie strasznie boje...nie tyle samekgo zabiegu (chodź to też) ale przedewszystkim tego jak bedzie to wszystko wygladało (3 czerwca zostane bez mojej mlecznej 3, przywiazałam sie do niej, wkoncu 18 lat za nami
![]()
#1230 |
Zakorzenienie
|
aluchelek,a jak Ty to robisz?? gratuluję!!!!! ![]() ![]() ja się zważę dopiero jutro...ale czy coś mi ubyło to nie wiem,a ile mam cm w tali to jutro rano zmierzę ![]() też robisz a6w?? ja dopiero 6 dzień,ale różnicy narazie nie widzę. Może dlatego,że od czasu do czasu jem coś sobie słodkiego,ale ze względu na aparat nie jem już tak często jak kiedyś...a tak bardzo lubię słodkości ![]() życie jest zbyt krótkie by sobie takich przyjemności odmawiać ![]() jadłam dziś chlebek świeżutki z masełkiem i chyba wtedy mi łuk wyszedł z pierścienia...nic mnie nie kuje,ale w poniedziałek będę musiała nawiedzić mojego orto...Tak to jest jak sie je chlebek,a potem tą pyszna skórkę ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.