Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-09, 15:05   #1201
m0nia1986
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
A więc
Najzwyklejsze metalowe 1500-2000 zależy gdzie mniej widoczne są droższe ale nie wiem ile kosztują
Płaci się za zdjęcia RTG wyciski i różne dodatki do aparatu np hassy i takie tam no i za wizyty
To troszkę sie tych PLNów nazbiera
Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
Można założyć jeden aparat ale do trzeba już się dogadać z orto bo to on/a decyduje (zawsze można się nie zgodzić na dół ale to trochę bezsensu jeżeli jest potrzebny)
Na dól w moim przyapdku jest niepotrzebny, poza tym dentystka zwróciła tylko uwagę na te górne ząbki
Cytat:
Napisane przez BeCiAq88
Co do rat musisz kazdego lekarza pytać indywidualnie ale w wydaje mi sie ze w wiekszosci mozna.
No to by mnie ratowało

Bardzo Ci dziękuję za info
m0nia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 15:08   #1202
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m0nia1986 Pokaż wiadomość

No i teraz pytania
W jakich cenach wahają się aparaty?
Za co płaci sie prócz aparatu?
Czy mozna załozyc sobie tylko jeden aparat na górne zeby? Czy trzeba dwa, równiez na dół?
Czy jest możliwość płacenia w ratach za taki aparat? Przyznam, że w moim przypadku nie bedzie mozliwe zapłacenie całej sumy od razu...

1.ceny zależą od rodzaju-metalowe najtańsze-koszt około 1200-1600 zł,ale istotne jest też to u kogo chcesz założyć i w jakim mieście

2.prócz aparatu,ja do tej pory płaciłam za wyleczenie zębów, 2 prześwietlenie szczęki,wyciski,plan leczenia.następnie płaci się za wizyty-to też zależy-patrz pkt 1.u mnie ceny to 80 zł przy 1 łuku,a 140 przy 2-niezależnie co jest robione.po leczeniu płaci się za retencje-u mnie ma to wynieść około 700zł

3.jeśli będziesz uparta to orto może założyć Ci aparat na 1 łuk-ja tak mogę mieć,ale zmieniłam zdanie i za jakieś 4 m-ce założę na drugi łuk.To orto zdecyduje czy Twoją wadę można wyleczyć 1 łukiem,ale dla lepszego i pewniejszego efektu zaleca się założeni na oba łuki aparat.Ja wolę za jednym zamachem wyleczyć niż za parę lat.

4.w dobrych gabinetach jest możliwość płacenia na raty.Wydaje mi się,że często orto idą na taki układ z pacjentami, bo nie każdego stać na wyłożenie od ręki 1500Ja za 1 łuk zapłaciłam w całości jednak za drugi będę chciała w ratach zapłacić-mam nadzieję,że orto się zgodzi

Nie martw się, będzie dobrze

Ja po 4 dniach z aparatem zaczynam widzieć pierwsze efekty!!!!!!!!!!!!!!!
robią mi się maleńkie szparki po tej str co miałam usuwany ząb znaczy,że się przesuwają Cieszę sie bo wreszcie coś zaczyna się powolutku dziać

już pytałam jak często myjecie ząbki,a ile czasu Wam to zajmuje??mi 3 minuty...Mało?narazie myję miękką szczoteczką,żeby się przyzwyczaić.(w razie jeśli uznacie,że zaśmiecam forum,że takie pytania były już zadawane to od razu przepraszam)
Zaczęłam myć elmexem(nie wiedziałam czy wybrać zielony czy czerwony?) zielonym-i po raz pierwszy zęby mnie nie bolały podczas mycia!!cudowne uczucie

pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 15:31   #1203
m0nia1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
1.ceny zależą od rodzaju-metalowe najtańsze-koszt około 1200-1600 zł,ale istotne jest też to u kogo chcesz założyć i w jakim mieście
U siebie w mieście oczywiscie, myśle, że tutaj ceny beda umiarkowane, np w porównaniu z Katowicami gdzie pewnie wiecej beda sobie liczyc.

Cytat:
Napisane przez dygotka8
2.prócz aparatu,ja do tej pory płaciłam za wyleczenie zębów, 2 prześwietlenie szczęki,wyciski,plan leczenia.następnie płaci się za wizyty-to też zależy-patrz pkt 1.u mnie ceny to 80 zł przy 1 łuku,a 140 przy 2-niezależnie co jest robione.po leczeniu płaci się za retencje-u mnie ma to wynieść około 700zł
Żeby być pięknym trzeba wydac kupę kasy ...
Cytat:
Napisane przez dygotka8
3.jeśli będziesz uparta to orto może założyć Ci aparat na 1 łuk-ja tak mogę mieć,ale zmieniłam zdanie i za jakieś 4 m-ce założę na drugi łuk.To orto zdecyduje czy Twoją wadę można wyleczyć 1 łukiem,ale dla lepszego i pewniejszego efektu zaleca się założeni na oba łuki aparat.Ja wolę za jednym zamachem wyleczyć niż za parę lat.
Ja tam bede uparta, po pierwsze bo mam naprawde proste dolne zeby a po drugie nie bedzie mnie stac na dwa aparaty naraz

Cytat:
Napisane przez dygotka8
Nie martw się, będzie dobrze
Mam nadzieję
Stary 2008-05-09, 16:13   #1204
april:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
No witamy nową aparatkę a przyzwyczaisz się szybciej niż Ci się wydaje
Cytat:
Właśnie,szybko się przyzwyczaisz ja założyłam w poniedziałek i już się przyzwyczaiłam aparat nie spowodował u mnie,żeby wargi mi się bardziej wysunęły czy coś
teraz tylko czekam na pierwsze widoczne efekty
dobrej nocy!!
oj mam nadzieję, że przyzwyczaję się szybko
Na razie strasznie mnie obcierają te pierścienie A ten wosk jakoś niezbyt pomaga- no, albo ja go jakoś nieumiejętnie stusuję (co jest bardzo prawdopodobne )
(nie wspominając o bólu zębów)
april:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:07   #1205
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april:) Pokaż wiadomość
oj mam nadzieję, że przyzwyczaję się szybko
Na razie strasznie mnie obcierają te pierścienie A ten wosk jakoś niezbyt pomaga- no, albo ja go jakoś nieumiejętnie stusuję (co jest bardzo prawdopodobne )
(nie wspominając o bólu zębów)

co prawda ja nie mam pierścieni(pisałam trochę wcześniej o tym) i może dlatego jest mi się łatwiej przyzwyczaić??A przyzwyczajałam się ze 2-3 dni
co do wosku to najpierw go ogrzej,żeby stał się miękki,plastyczny i wtedy przyklej na aparacie to miejsce które podrażnia Cię Ja go przez 2 dni używałam tylko

pozdrawiam

Stary 2008-05-09, 19:05   #1206
AngelOfDestiny
Raczkowanie

Cytat:
No i teraz pytania
Czy mozna załozyc sobie tylko jeden aparat na górne zeby? Czy trzeba dwa, równiez na dół?
Czy jest możliwość płacenia w ratach za taki aparat? Przyznam, że w moim przypadku nie bedzie mozliwe zapłacenie całej sumy od razu...

Pozdrawiam wszystkie aparatki
i czekam niecierpliwie na odpowiedz
Witam w klubie - ja też pragnę wyprostować wysunięte jedynki
Wybrałam sobie gabinet w Zabrzu, pierwszą wizytę mam 11 czerwca więc nie mogę nic powiedzieć na temat samego ortodonty ale mogę udzielić podstawowych informacji o kosztach:
pierwsza konsultacja - 50zł + wyciski i zdjęcia RTG
druga wizyta - plan leczenia ok 100zł
aparat metalowy 1500zł, przezroczysty 2500zł - za jeden łuk, czyli np. sama góra tak jak chcesz
potem wizyty kontrolne ok 100zł

Jeśli jesteś zainteresowana tym gabinetem mogę na prywatną wiadomość podać namiary bo widzę że jesteś z okolic
Nareszcie pojawił się tu ktoś ze śląska
AngelOfDestiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 19:13   #1207
m0nia1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AngelOfDestiny Pokaż wiadomość
No to nie jestem sama

Cytat:
Napisane przez AngelOfDestiny
Jeśli jesteś zainteresowana tym gabinetem mogę na prywatną wiadomość podać namiary bo widzę że jesteś z okolic
Jeżeli to gdzieś w centrum to będę wdzięczna za namiary
Bo poza centrum to mało się znam

No i jeśli mogłabys napisac czy w tym gabinecie można pozwolic sobie na taką "przyjemność" płacąc ratami. Bo o to mi najbardziej chodzi

Cytat:
Napisane przez AngelOfDestiny
I ja cieszę się widząc kogos ze Śląska

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 19:46   #1208
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hej, ja dziś się wyleżałam u orto z godzinę chyba. Przyglądał się modził i cudował. Wyginał druciki itp itd. Efekt jest niezły...zrobię może jutro fotki. Teraz mnie bolą zęby jak nie wiem co, ale wiem przynajmniej że aparatos działa I mam następną wizytę za 2 tygodnie Aha, gumki złote :P
p.s. Oddałam całą mgr do sprawdzenia, prawdopodobnie 10 czerwca obrona ! aaaaaaaa!!!
Stary 2008-05-09, 20:08   #1209
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AngelOfDestiny Pokaż wiadomość
Wybrałam sobie gabinet w Zabrzu, pierwszą wizytę mam 11 czerwca więc nie mogę nic powiedzieć na temat samego ortodonty ale mogę udzielić podstawowych informacji o kosztach:
pierwsza konsultacja - 50zł + wyciski i zdjęcia RTG
druga wizyta - plan leczenia ok 100zł
aparat metalowy 1500zł, przezroczysty 2500zł - za jeden łuk, czyli np. sama góra tak jak chcesz
potem wizyty kontrolne ok 100zł

ja też ze sląska;] tzn z zagłębia
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hej, ja dziś się wyleżałam u orto z godzinę chyba. Przyglądał się modził i cudował. Wyginał druciki itp itd. Efekt jest niezły...zrobię może jutro fotki. Teraz mnie bolą zęby jak nie wiem co, ale wiem przynajmniej że aparatos działa I mam następną wizytę za 2 tygodnie Aha, gumki złote :P
p.s. Oddałam całą mgr do sprawdzenia, prawdopodobnie 10 czerwca obrona ! aaaaaaaa!!!
no zrób fotki zrób jestem ciekawa co ten twój orto nacudował życzę powodzenia z magisterka)

A ja dziś pisałam dodatkową geografię na rozszerzeniu Weszłam tam cała ucieszona nie wiadomo czemu wypelniłam na luzie arkusz a przyznam że w ogóle od roku nie dotknełam geografii no ale co tam i chyba zdałam :P z tego co sobie wyliczyłam wyszło mi ok 40% więc calkiem całkiem jak na kogoś kto nie ma do czynienia z geografia

Jak mi gumki zżółkły (( a tu jeszcze miesiąc się muszę męczyc z takimi łeh
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:48   #1210
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
A ja dziś pisałam dodatkową geografię na rozszerzeniu Weszłam tam cała ucieszona nie wiadomo czemu wypelniłam na luzie arkusz a przyznam że w ogóle od roku nie dotknełam geografii no ale co tam i chyba zdałam :P z tego co sobie wyliczyłam wyszło mi ok 40% więc calkiem całkiem jak na kogoś kto nie ma do czynienia z geografia
A ja za to jak wyszłam z sali po napisaniu gegry byłam załamana, ale jak zobaczyłam wyniki to bardzo pozytywnie się zaskoczyłam wyszło mi ok 70%

A co do zębów to moja mama i siostra ciągle zaglądają mi do buzi, bo nie mogą się nadziwić jakie mam już prościutkie ząbki Ale mam dzisiaj dobry humor

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:16   #1211
Annisa17
Przyczajenie

GG do Annisa17

Hej Dziewczyny. Mam pytanie. Czy w trakcie leczenia aparatem można zmienić ortodontę? Mam od miesiąca aparat damon 3 na górę,ale jest on strasznie drogi,na dodatek ortodonta cały czas wyciąga kase pod byle pretekstem. niedługo mam mieć założony dół(tez damon) ale stwierdzilam,ze na dolnym luku zalezy mi mniej i moglabym wydac mniej pieniedzy kosztem dluzszego leczenia,a niestety moja ortodonta nie chce zakaldac innych aparatow,tylko damona. Czy ktoras z was miala taki przypadek,badz slyszala? Na początku bylam zadowolona z orto,jednak teraz widze,ze zbija pieniadze na byle czym (i to nie male) a koszt ogolny jest kolosalny!
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 21:27   #1212
elaj
Raczkowanie

Witam wszystkie aparatki.
A gdzie chodzisz we Wroclawiu? Polecam Ortodent przy Krzyckiej. Moja corka tam sie leczy, a za miesiac ja tez. Mam zamiar zalozyc aparat. Chcialabym przesunac zeby w miejsce brakujacej szostki, poza tym strasznie zaciskam zeby podczas snu i peka mi szkliwo.
elaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:30   #1213
Annisa17
Przyczajenie

GG do Annisa17

Chodzę do Orthosmile na Jaracza. Ogolnie obsługa nie jest zła,ale pieniądze wychodzą przy kazdej wizycie,bo orto calyczas wymysla cos nowego. dlatego pomyslalam,ze dol moglabym leczyc u innego ortodonty,tylko nie wiem czy da rade...
Stary 2008-05-10, 06:21   #1214
lolitaj
Raczkowanie

ŁO ŁO ŁO dawno mi tu nie było.... zaczne od tego, zę wczoraj bylam na wizycie zmiany gumek teraz mam metalowe..zeby docisąć... boze jak mnie teraz jedynki bolą ło moj Boze ... tragediś poprostu .. jak otworzyłam swoją paszczę wczoraj to orto powiedziała suppper! tak tak jest poprawa, ktora sama zauwarzyłam ale czad

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 09:22   #1215
szwedka84
Raczkowanie

lolitaj wstaw foteczki

dziewczyny wy uzywacie irygatora???

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 10:49   #1216
Navien
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

A ja mam pytanie odnośnie aparatu, ale takiego na noc, czyli zdejmowanego. Ponieważ moje zęby nie są bardzo krzywe, ale jednak dolne trochę się odchylają w różne strony więc myślę o aparacie. Powiedzcie mi proszę, czy taki aparat zdejmowany jest skuteczny przy regularnym noszeniu? Nie spodziewam się efektów od razu, ale czy np za rok/dwa widać by było poprawę? Macie jakieś z tym doświadczenie? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

A i jeszcze cena takiego aparatu jaka może być?
Stary 2008-05-10, 11:11   #1217
magdalenas22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

A ja mam pytanie odnośnie aparatu, ale takiego na noc, czyli zdejmowanego. Ponieważ moje zęby nie są bardzo krzywe, ale jednak dolne trochę się odchylają w różne strony więc myślę o aparacie. Powiedzcie mi proszę, czy taki aparat zdejmowany jest skuteczny przy regularnym noszeniu? Nie spodziewam się efektów od razu, ale czy np za rok/dwa widać by było poprawę? Macie jakieś z tym doświadczenie? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

A i jeszcze cena takiego aparatu jaka może być?
Z reguły ortodonci używają aparatów tego typu w leczeniu wad zgryzu u dzieci, do ok 15 roku życia, później tylko stałe.
magdalenas22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 11:30   #1218
m0nia1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja i mój brat nosiliśmy takie aparaty bedac dziecmi. Zero efektów...
Poza tym wątpie, że chciałoby Ci się chodzić po ok 12h dziennie z taka "szczęką" w buzi Nie można nic mówić i człowiek sie strasznie z takim aparatem ślini.

Cytat:
Napisane przez magdalenas22 Pokaż wiadomość
Z reguły ortodonci używają aparatów tego typu w leczeniu wad zgryzu u dzieci, do ok 15 roku życia, później tylko stałe.
Tutaj się zgadzam, nie słyszałam, zeby na taki aparat decydowali się doroślli.
Stary 2008-05-10, 11:38   #1219
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny, czy stosowała może któraś z Was kiedyś Elmex żel (25 g)??

chciałam sobie kupić przed założeniem aparatu,ale nie zrobiłam tego i zastanawiam się czy mogę go używać mając aparat?? Jak nie zapomnę to zapytam orto,ale to za ponad 3 tygodnie.

pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-10, 12:31   #1220
Navien
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź W takim razie może udam się do dentystki mojej i podyskutuję z nią na ten temat, a ona już mi doradzi co powinnam zrobić i czy w ogóle coś robić i najwyżej skieruje mnie do ortodonty

Dzięki wielkie
Stary 2008-05-10, 12:48   #1221
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
dziewczyny, czy stosowała może któraś z Was kiedyś Elmex żel (25 g)??

chciałam sobie kupić przed założeniem aparatu,ale nie zrobiłam tego i zastanawiam się czy mogę go używać mając aparat?? Jak nie zapomnę to zapytam orto,ale to za ponad 3 tygodnie.

pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Hej, ja mam ten żel. Można go oczywiście używać nosząc aparat ale orto mi powiedział żebym nie przesadzała z częstotliwością. Np żebym używała w dwie kolejne niedziele i potem odstawiam na 2-3 tygodnie i znowu kolejne niedziele. To ma związek z tym, że nadmiar fluoru też niszczy szkliwo.
Stary 2008-05-10, 13:04   #1222
Biała Dama
Zakorzenienie

już pół roku noszę metalową górę... zęby się ładnie prostują
wczoraj orto ściągnęła mi expander (co za ulga) i założyła metal na dół...

niestety dzisiaj bardzo bolą mnie zęby szczególnie jak je myję...
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 13:04   #1223
Zakorzenienie

Cytat:
co prawda ja nie mam pierścieni(pisałam trochę wcześniej o tym) i może dlatego jest mi się łatwiej przyzwyczaić??A przyzwyczajałam się ze 2-3 dni
co do wosku to najpierw go ogrzej,żeby stał się miękki,plastyczny i wtedy przyklej na aparacie to miejsce które podrażnia Cię Ja go przez 2 dni używałam tylko

pozdrawiam
dziś już jest lepiej pierścienie aż tak bardzo nie obcierają, no i wrażenie, że mam coś dziwnego w szczęce także się zmniejszyło
Więc jestem na dobrej drodze do przyzwyczajenia się

Cytat:
No i teraz pytania

Pozdrawiam wszystkie aparatki
i czekam niecierpliwie na odpowiedz
ja też zdecydowałam się na aparat z powodu wystających jedynek, które były jeszcze bardziej wypychane przez rosnące ósemki
Mój kosmetyczny górny łuk kosztował 1700zł
za wizyty kontrolne płacę 50zł
W moim przypadku na razie mam tylko górę, ale jeśli pojawią się komplikacje dół też będzie wchodził w grę
No i mogłam płacić w ratach
Stary 2008-05-10, 13:35   #1224
m0nia1986
Wtajemniczenie

Cytat:
No i mogłam płacić w ratach
A jak u Ciebie raty wyglądały??? Były to te same kwoty? Czy płaciłas róznie?
Stary 2008-05-10, 13:44   #1225
Zakorzenienie

tzn ja akurat zapłaciłam wszystko z góry, ale raty polegały na tym, że 700zł trzeba było zapłacić przy zakładaniu, a resztę jak Ci pasuje- niezależnie od wielkości kwoty i częstotliwości wpłat
Stary 2008-05-10, 13:58   #1226
m0nia1986
Wtajemniczenie

Cytat:
tzn ja akurat zapłaciłam wszystko z góry, ale raty polegały na tym, że 700zł trzeba było zapłacić przy zakładaniu, a resztę jak Ci pasuje- niezależnie od wielkości kwoty i częstotliwości wpłat
Rozumiem
Zostaje mi tylko dowiedziec sie ile kosztowac to bedzie u mnie
Stary 2008-05-10, 14:11   #1227
kasiek87
Kokon pro

oo widze znow nowe osoby

aa ja wczoraj bylam u alergologa i mam odczulanie od ptku bo drzewa na ktore mam alergie przestaly pylic juz sie boje :P nie lubie zastrzykow ;] a mnie zeby w sumie nie bola a wizyte tez mam w pt jakos ;] albo w czw sie przejde zobacze jeszcze ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 16:44   #1228
aluchelek
Raczkowanie

Oo witam nowe aparatki

Dzisiaj zęby mnie nie bolą już aż tak bardzo, więc postanowiłam sobie kupić chrupki chlebek. Nagryzłam i AAAAAAAAAA!!!!!!!! myślałam, że w powietrze wyfrunę hehehe

miłego popołudnia aparatki!

@dygotka8: jak a6w? ja mam od tygodnia 1,5 kg na wadze mniej

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 18:44   #1229
kudi
Przyczajenie

Czy któreas z was miała odsłonięty zatrzymany ząb? Ja mam termin wyznaczony na 3 czerwca i sie strasznie boje...nie tyle samekgo zabiegu (chodź to też) ale przedewszystkim tego jak bedzie to wszystko wygladało (3 czerwca zostane bez mojej mlecznej 3, przywiazałam sie do niej, wkoncu 18 lat za nami). No ale niestety trzeba to zrobić, bo ta zatrzymana krzywi mi dwójke. Boje sie!

prawko-pozostały 4h jazdy
kudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 18:50   #1230
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość

@dygotka8: jak a6w? ja mam od tygodnia 1,5 kg na wadze mniej

aluchelek,a jak Ty to robisz??
gratuluję!!!!! klaski:
ja się zważę dopiero jutro...ale czy coś mi ubyło to nie wiem,a ile mam cm w tali to jutro rano zmierzę a jaką dietę stosujesz??
też robisz a6w?? ja dopiero 6 dzień,ale różnicy narazie nie widzę. Może dlatego,że od czasu do czasu jem coś sobie słodkiego,ale ze względu na aparat nie jem już tak często jak kiedyś...a tak bardzo lubię słodkości
życie jest zbyt krótkie by sobie takich przyjemności odmawiać

jadłam dziś chlebek świeżutki z masełkiem i chyba wtedy mi łuk wyszedł z pierścienia...nic mnie nie kuje,ale w poniedziałek będę musiała nawiedzić mojego orto...Tak to jest jak sie je chlebek,a potem tą pyszna skórkę

pozdrawiam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości