|
|
#1201 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Ja myślałam, że ona jest na R! Ona je stanowczo za mało jak na R, a co dopiero jeśli jest to U....
Cytat:
Cytat:
|
|
#1202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brak węgli na obiad może być przyczyną kompulsów? a może spowolnią chudnięcie, choć i tak waga ani drgnie. poproszę o radę, bo chciałbym wszystko robić prawidłowo, bo już sobie wmawiam, że i tak dużo węgli i przez to nie chudnę, ale wiem, że to złe myślenie |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Moje owocowe (tak jak obiecałam ) U:
ś:2 kromki grahama wiejski lekki 150g +koperek 2 plastry szynki wędzonej z indyka miseczka sałaty z pomidorków koktajlowych , sałaty, szczypiorku z olejem z pestek winogron dorzuciłam jeszcze 5 pomidorków, kawa z mlekiem, później -gruszka IIś: 250g jogurtu truskawkowego 4 łyżki mixu( musli i otrąb pszennych) ok 15 truskawek, 1 łyżka zarodków pszennych O: 100g brązowego ryżu 150 serka wiejskiego miseczka brokuł na parze, 6 pomidorków deser : grapefruit w rozmiarze XL P: 150g serka homo naturalnego , zmiksowane z ok 15 truskawkami 2 łyżki pestek dyni, 1 łyżka zarodków K: 2 kromki grahama 1 łyżka serka wiejskiego + koperek 4 plastry polędwicy miodowej 8 pomidorków, 1/2 papryki, jabłko. w sumie ok 2000 kcal
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przydałoby się trochę szaleństwa do Twojego jadłospisu pasowałby idealnie
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz obiad mały może objętościowo i kalorycznie było ok, ale jednak powiem szczerze szybko zrobiłam się po nim głodna więc chyba masz rację coś nie tak ![]() A o jakiem szaleństwie mowa ?? ![]()
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A fakt przez mcflurry ale następnym razem postaram się nie ciąć. Precelek z takiej paczki 250g krakowskie lux
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do obiadu - on nie jest normalny, wiesz? nie możesz non stop jeść serków wiejskich, to nie podstawa diety zjedz jak normalny człowiek: kurczaka czy coś ![]()
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj dzień sponsorowany przez mielonego i czekoladę... cóż za połączenie.. -.- Ja wiosenko Ciebie podziwiam ... chciałabym być na tym etapie co ty ( KZ)
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mi się dostało za obiad , ale wiedz że ja to początkujący mięsożerca jestem ![]()
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj 22:12funky87Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat: Napisane przez iza_wiosenna lody, ciastka, drożdżówa, czekolada... ![]() Ojjjjj to ja raczej nie poszaleję, nie ten etap, w sumie to nie wiem czy kiedykolwiek będę jeszcze jadła słodycze , po pierwsze wiesz dlaczego, po drugie zwyczajnie nie mam ochoty, wolę zjeść owoc, jogurt albo serek ![]() co do obiadu - on nie jest normalny, wiesz? nie możesz non stop jeść serków wiejskich, to nie podstawa diety zjedz jak normalny człowiek: kurczaka czy coś ![]() ![]() ![]() to mi się dostało za obiad , ale wiedz że ja to początkujący mięsożerca jestem ![]() Wiesz co Funky... uwierz mi ... będziesz ja jakie opory miałam przed czekoladą... a teraz? jakoś łatwiej mi to idzie... uwierz po to są bariery aby przełamywać tylko trzeba czasu...
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kurczak czeka na swoją kolej już prawie tyle, ile banan
|
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę jednak, że na R możesz sobie je odpuścić- a na U jak najbardziej do niech wrócić. Co do napadów, to przy dobrze skomponowanych 5 posiłkach nie masz prawa czuć głodu! Nawet jeśli zrezygnujesz z węgli. (oczywiście nie mówię, o całkowitej rezygnacji- bo śniadanie bez węglowodanów to nie śniadanie )
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że bariery z czasem są do pokonania, ale teraz po prostu nie chcę , nie ma ochoty i dlatego nie jem, mój organizm chyba już zapomniał co to słodycze , nie jem ich grubo ponad rok, nadrabiam dużo owocami i serkami, a one są takie słodkie że prawie jak słodycze.Cytat:
Wiosenko wszystko w swoim czasie,
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U/lekkie P
Śniadanie : Twarożek domowy z fit up, pomidorem, ogórkiem,4 rzodkiewkami i szczypiorkiem do tego mała kromka chleba razowego ze śliwką (ostatnia była ) , 2 kromki chleba razowego miodowego z sałata 2 plastry polędwicy miodowej z indyka, nescafe 3 w 1 II Śniadanie: Serek naturalny TIP wymieszany z cynamonem 1/2 banana, 1/2 jabłka,garścią cinis gwiazdek posypane fitellą jabłkowo-cynamonową ,3 ciasteczka korzenne, pomarańcz Obiad:filiżanka brązowego ryżu z kurczakiem z warzywami w sosie słodko-kwaśnym,szklanka soku pomarańczowego i na deser wpadły 2 racuchy z jabłkiem i cynamonem Podwieczorek: Serek Hommi o smaku sernika ,pomarańcz , 2 herbatniki Kolacja : Twarożek domowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką, Kromka chleba razowego z sałatą,polędwicą miodową i ogórkiem, 2 kromki chleba z serkiem topionym paprykowym fit, Po kolacji wpadło jeszcze jabłko w towarzystwie pomarańczy A dziś U/lekkie P : Śniadanie: Serek wiejski z fit-up pomidorem, ogórkiem, rzodkiewkami i szczypiorkiem do tego kromka chleba razowego miodowego , 2 kanapki chleba razowego miodowego z sałata 3 plastry polędwicy sopockiej , orzechowe cappucino z milką II śniadanie : Bieluch z papryką i pieprzem kromka chleba razowego miodowego, szklanka soku pomarańczowego,pomarańcz Obiad : ( Tutaj jeszcze nie wiem bo będę na komunii zapewne tradycyjny polski obiad, czyli ziemniaki ,kurczak i jakaś sałatką ) deser: skuszę się na jakieś ciasto (znając życie będzie to sernik ) Podwieczorek : serek vitello kokosowy wymieszany z kilkoma rafaelkami i 2 pokruszonymi waflami ryżowymi kokosowymi Kolacja:Twarożek domowy , kromka chleba razowego z sałatą poledwicą sopocką pomidorem i szczypiorkiem, kromka chleba razowego z sałatą serem żółtym fit i ogórkiem, kromka chleba z 1/2 serka topionego fit paprykowym,1/2 papryki jabłko,pomarańcz |
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Waga nie spada ![]() Co ja źle robię? Wiadomo są jakieś potyczki na które mi zwracacie uwagę na przykład ta granola którą dziś dojadłam Ale generalnie to od 14 dni słodyczy nie tykam, owoców chyba całkiem niewiele. Ychhhhh![]() Dzisiaj: RRR Śn. Mleko plus końcówka granoli (już nie kupię będę konsumować owsiane i bran flakes) garść owsianych i garść corn flakes, 2 plastry indyka, tost 3 ziarna z 1/3serka homo i cynamonem. Zaraz kawa bez cukru.2Śn. 2/3 serka homo plus cynamon i jabłko, pomidor. Obiad: 1/3 piersi z kurczaka w jajku i cornflakes bez tłuszczu w piekarniku. Pomido z jogurtem naturalnym i ziołami. Podwieczorek: pół puszki tuńczyka, 6 oliwek, pestki. Kolacja: jeszcze nie wiem co ale kupię coś białkowego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
a to moje U:
1. 3 wafle ryżowe, pól puszki tuńczyka, 50g salatki jarzynowej z majonezem pomarańcza, malutki kawalek sernika 2. serek wiejki+ pomidor 2 kawalki bagietki zapieczonej w tosterze z keczupem 3.potem serek wiejski znowu 4.. tutaj bedzie pizza a potem lody więc nie wiem czy potem jeszcze coś zjem Edytowane przez asienkaa87 Czas edycji: 2008-05-18 o 12:04 Powód: male zmiany |
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
U/p?
1. Owsianka z 3ł, twarożek domowy 150g, garść płatków otrębowych, duże tarte jabłko. 2. Sałatka: filet tilapii na parze, sałata, ogórek zielony, zielona cebulka, rzodkiewki, czosnek+łyżka lnu mielonego+przyprawy. 50g orzechów arachidowych. 3. Grahamka ziarnista z wędliną drobiową (50g), plastrem ż. sera, sałatą i pomidorem, kakao, banan. 4. Pierogi ruskie (dużo )5. Twarożek domowy ze szpinakiem i czosnkiem, 50g migdałów. I napewno jak to zawsze na noc fitella w ilościach nie-liliputowych
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne U, ale to nie P, jestem zdania Hypnotic
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze U, sponsorowane przez literkę B- jak budyń (a cóżby innego mogła podac miłośniczka bydniu
)1) standardowo: owsianko otrębianka z łycha ziaren słonecznika i wiórkami kokosowymi, ogórek, kostka jabłecznika domowego (mała )2) standardowo: wieeeeeeelka grahamka z 2 grubym plastrami białego półtłustego sera, rzodkiewkami z ogródka i pomidorem z cebulą 3) stanadardowo: tarta marchewka,sałata i mięso z udka kurczaka pieczone bez tłuszczu nowość: budyń (dziś rano obudziłam się z myślą, że skoro ja tak kocham budyń to czemu mam go sobie wiecznie odmawiać? Toż taka moja porcja ma tylko około 250 kcal... Więc od dzisiaj jem codziennie na deserek budyń Jak przytyję to pójdę na odwyk, ale chyba nie powinnam... prawda? )4) stanaradowo-będzie ( już niedługo ) serek homo waniliowy z rodzynkami i marcheweczka5) standardowo-będzie- serek wiejski 100g, z łycha homo naturalnego, pół razowej krajzerki i do tego jakieś warzywa-pewnie pomidor i rzodkiewka.
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
j.w. |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
No to ja wkleje moje jadłospisy.
Oczywiście R małe sobotnie szaleństwo: Sniadanie: standartowa owsianka (25g płatków na wodzie, 100ml maslanki 80g bialego sera 0%, jabłko, cynamon) pomidor 2 Śniadanie: również standartowe: 2 kromki pieczywa razowo- żytniego, posmarowane jogurtem, 2 plasterki polędwicy drob. z warzywami, kilka pasków czerw. papryki Obiad: 50g brązowego ryżu, pierść z kurczaka w kostece chyba ok.150g, pomidor 200g szpinaku z morożonki + 2 łyżeczki jogurtu nat. , przyprawa fit-up Podwieczorek: serek wiejski light 150g, 10g nerkowca, pół kalarepy Szalona Kolacja: ![]() kawałek dużej margarity, alko A rano zdziwienie wreszcie 54 kg ![]() A dziś: Sniadanie: takie jak wczoraj 2 Śniadanie: 2 kromki..., posmarowane jogurtem nat, 2 plasterki..., na to troche przecieru pomidorowego, 4 plasterki ogórka pomidor Obiad: pół filetu z pangi ok.150g duszonej z przyprawą do ryb i dwoma dużymi łyżkami szpinaku, 100g ziemniaków got. bez soli (waga po ugotowaniu) 200g młodej kapusty (bez tłuszczu, na cały gar wchodzi jeszcze 1 pomidor, 3/4 jabłka) pół kalarepy Podwieczorek: jajecznica- pomysł od Asilos M. (1 jajko, 1 białko) z pomidorem i szpinakiem (ok. 3 dużych łyżek), oregano- mniam10g pestek dyni pół marchewki Kolacja: filet z makreli w sosie pomidorowym z puszki (ten z fajnym BTW) pomidor, 2 liście pekinki pół kalarepy w ogónym rozrachunku chyba nie wyszło najgorzej...
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-05-18 o 19:27 |
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
Marga, Wiosenka -> dziękuję bardzo za komentarze do mojego poprzedniego jadłospisu.
A dziś tak:Wciąż P. Właśnie, pytanie do dziewczyn, który najpierw sporo schudły, a potem chciały przybrać na wadze - też tak miałyście, że po przytyciu powiedzmy początkowych 2-3 kg wasza waga zatrzymała się, a następnie jedząc wciąż jak na P zaczęłyście z powrotem chudnąć? Bo ja właśnie wróciłam do mizernego punktu wyjścia (jeszcze przez stres etc). No chyba rada taka, żeby jeść więcej. Śniadanie: Grahamka z masłem, wędliną, sałatą i pomidorem Jajko na twardo z chrzanem wymieszanym z majonezem Jogurt malinowy 150 g uatrakcyjniony owocową granolą i suszoną żurawiną II śniadanie: Serek wiejski ze szczypiorkiem Bułka z żółtym serem i pomidorem Koktajl: banan + mleko III śniadanie: Deser jogurtowy "Gruszka w karmelu" Jabłko Obiad: Zupa krem z groszku Duży tradycyjny kotlet panierowany Ziemniaki z masełkiem Młoda kapusta Deser: Pączek ;p Kawa z mlekiem Podwieczorek: Serek homo naturalny z pokruszonym Prince Polo i orzeszkami Grejpfrut (kurczę, ale to jest dziwne słowo )Kolacja: wymyśliłam sobie sałatkę z tuńczyka zagryzaną chlebem, acz jeszcze muszę jakiś miły przepis wyczaić ;p
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
Hypnotic- a więc owsianka była na mleku, tylko taka mi smakuje, a proporcje: 2 łyżki stołowe płatków owsianych, 5 kopiatych otrąb, łyżka słonecznika i wiórek.
Węgle z obiadu obciełam bo nie miałam co dodać... miały być ziemniaczki z kombiwaru, pieczone bez tłuszczu, ale mama spaprała sprawę, bo polała je tłuszcze.... a taką na nie miałam ochotę ![]() Dzięki za ocenę, ja swojego nigdy nie potrafię obiektynie ocenić- zawsze mi się za dużo wydaje.. zresztą i tak mam wrażenie, że ja jem baaaaaaaaardzo dużo. W tym tygodniu dodałam budyń, więc jeśli w przeciągu najbliższych kilku dni nie nadrobię wagowo, to w przyszłym dorzucę coś do podwieczorku a za dwa tygodnie dam całą wiellką bułę do kolacji
|
#1227 | ||
|
Przyczajenie
|
R:
Cytat:
Cytat:
.DZISIAJ,18 maj '08: Pierwsze przejście od teorii do praktyki. Wyszło tak sobie bo chyba nigdy nie jadłam regularnie. Dzisiaj spróbowałam jeść węglowodany tylko na śniadanie .2. 12:00 - dalsza część serka (około pół pudełka) z różnymi przyprawami, garstka (ze 2 łyżeczki) siekanych orzechów włoskich, kilka liści sałaty. 3. 15:00 - pół makreli, sałata, pomidor I tu mnie dopadł nagły głód co jest nauczką, żeby ugotować ciepły obiad . Przychodzi mi taka myśl na odmianę do drugich dań: ugotowac zupę z włoszczyzny w mrożonce, piersi kurczaka (którą można podzielić na porcje i wykorzystać w innych posiłkach), z 1 pomidora, doprawić ziołami i oliwą to chyba też mogło by podejść pod redukcję? 4. 16:00 - salatka z połowy pstrąga wędzonego, ćwierci głowki sałaty, połowy ogórka, małego pomidora, sok z cytryny i bazylia do smaku. Bardzo duży kubek herbaty. 5. i 6. Chyba sobie kawałek kurczaka ugotuję bo w lodówce z serów został się już tylko tłusty twaróg a z ryb tłusta makrela i półtusty pstrąg. Można do tego kurczaka zrobić sobie sos z koncentratu pomidorowego i przypraw bo dało by się do tego skroić surowego pomidora? Czy koncentrat to węglowodany?
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Zacznę od drobnej relfekcji, dziewczyny proszę o więcej P- owych jadłospisów!
![]() Cytat:
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
U
I Owsianka (40 g płatków owsianych, łyżka otrąb owsianych, 125 ml mleka, 10 g proszku budyniowego o smaku karmelowym, banan), 50 g twarogu wędzonego. II 2 kromki chleba razowego z 50 g twarogu, posmarowane 1 łyżeczką dżemu i masła orzechowego bez soli i cukru, marchewka. III Gałka ziemniaków, 150 g pangi z piekarnika, surówka z kiszonej kapusty i marchwi, cappuccino orzechowe. IV 150 g serka homo kokosowego z 30 g podróbek cookie crisp, 3 małe ciasteczka kruche , marchewka. Przekąska: 20 g migdałów. V 150 g serka wiejskiego truskawkowego, ogórek. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

(wyszukiwarka jak zwykle magicznie pomaga, nie wpadłam tylko od poczatku na hasło jadłospis...). W każdym razie dziękuję Wam za niego bo ja jestem na samym poczatku drogi co opisałam już tutaj:
Chciałabym i schudnąć i nauczyć się tzw. zdrowego trybu życia.
. Dużo...
) kaszy kuskus - węgle proste potreningowo - mam nadzieje, ze dobrze kombinuje

?
może objętościowo i kalorycznie było ok, ale jednak powiem szczerze szybko zrobiłam się po nim głodna więc chyba masz rację coś nie tak
(mój mózg działa tak mleko to picie a ty pijesz tylko wode i herbate
)

Ale generalnie to od 14 dni słodyczy nie tykam, owoców chyba całkiem niewiele. Ychhhhh
mogła być zupka 

)
(1 jajko, 1 białko) z pomidorem i szpinakiem (ok. 3 dużych łyżek), oregano- mniam
A dziś tak: