|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Re: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Dziewczyny a pamietacie to:
http://jolmys.webpark.pl/ Ciekawe czy ktorej z Was sie potwierdzilo z usg. Piszcie - jestem ciekawa. Mi wychodzi corka, a do usg jeszcze 10 dni.
|
#1202 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Cytat:
Ja trzymam sie wersji z usg - syn ![]() W zeszłym tygodniu na imieniny dostałam piękny bukiet z łubinu - nawet nie wiedziałam, ze to ma taki upojny zapach, chodze rozanielona... tylko niewiem czy on na prawde ładnie pachnie czy to moje ciązowe upodobania tak mi powonienie zmieniły
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Cytat:
![]() a co do wagi ostatnio mile się zaskoczyłam, bo przez ostatni m-c urosłam o 1 kg a zakładałam min.2! na dzień dzisiejszy mam 4,5 na plusie...
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki!
Jestem padnięta... siedziałam 6 godzin w bibliotece i ledwo żyję. Wklejam zdęcia mojego synka: |
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Anuhaaaaaaa! Śliczności maleństwo!!!!
4n3t4-kochana gratuluję chłopczyka!!!!
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1207 | |||
|
Zakorzenienie
|
anuha, ślicznego masz synka i rzeczywiści, okrągły jak księżyc w pełni
![]() Mój też kiedys tak dokazywał w nocy jak Twój i TŻ też chrapał niemiłosiernie. Po takiej nocy jestem super wypoczęta ![]() Dorotko, Natalia super. "szczęka" też super.goga, dużego masz syna. Wiesz co, u nas też prawdopodobnie zdecydujemy się na Macieja. Chyba nie masz nic przeciwko Maćki to ponoć świetnie chłopaki.magflieg, gratuluję zdrowej córeczki. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin Witaj mandarynka ![]() Gratuluje chłopca ![]() Mam termin na 23, tak jak Ty miałaś. mam nadzieję, że mi się nie przesunie, bo tak jakoś się już przyzwyczaiłam ![]() rutino, gratulacje pierwszych kopniaczków. To nic, że słabe, z każdym dniem bęą silniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 4n3t4, gratuluje synka. Chyba jednak chłopcy zwyciężą. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
mam dzis tragiczny dzien, czuje sie jak we snie i w ogole nie kontaktuje po 12h poza domem. nie udalo mi sie nic przeczytac, zobaczylam tylko zdjecia - sliczne!!! post anah potraktowalam jak streszczenie dzisiejszego dnia wiec przylaczam sie do wszystkich gratulacji - wybacznie, ze tak ogolnie a nie do kazdego z osobna.
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Aniu, ja też dziś jestem nieprzytomna i spać mi się chce non stop! Ciśnienie mam dość niskie 100/65 może to dlatego....
Dobrej nocki i lepszego jutrzejszego dnia!
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
ehh nuda dzisiaj.
Malzon wybyl na piwo z kumplami, a ja ciezarna z brzuchem siedze w domu i mule trabe Ale dobrze mi z tym.Czy na glukoze trzeba miec skierowanie od lekarza? bo on mi nic nie dal i nie wiem ktora mam zrobic ta 75 mg czy 50mg? |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Ten mój synek faktycznie jak księżyc w pełni
taki pucuś na twarzy, a ważył tylko 650gram. ale to niesamowite uczucie zobaczyć tak swojego dzieciaczka. On jeszcze taki malutki w brzuszku fika, a tak fajnie można sobie na niego popatrzeć. Wiem, że to usg to takie głupi luksus, ale nie żałuję, bo teraz będę mogła patrzeć na mojego pucusia co chwilkę.Jagna ja robiłam 75gram, ale jak możesz wybrać to weź 50gram. Po co się męczyć, a jak ma źle wyjść, to i tak wyjdzie. A co do badania przeciwciał we krwi to może zapytaj się ile to kosztuje, i jeżeli niewiele to zrób, tak na wszelki wypadek. U nas w Polsce, z tego co się orientuje robi się to 3 razy podczas ciąży. |
|
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
byc moze to cisnienie. ja jeszcze bylam dzis na dlugim spacerku na polach mokotowskich z 2wrzesniowkami
tu akurat wszystkie jestemy porozrzucany po calej Polsce i nie da sie spotkac. co do badan ja chodze panstwowo i musze miec skierowanie od lekarza. zwykle robi sie 50 a jak wychodzi cos nie tak robia 75.
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny kłąniam sie z rana i z godnie zobietnica wklejam swój brzuchol
|
|
|
|
#1214 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
typuje do 17-18 dojde na bank a jak zaczne puchnąc to pewnie wiecej ale damy rade założymy wąteczek o zrzucanie sadełek wielorybkowychciekawe tylko czy wtedy tak chętnie będziemy wklejać fotki brzucholków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie ja też najadłam się truskawek jak szalona i potem pół nocy sisiuałam. u nas po 8 złotych ale dostałam zamiast kwiatków od wszytskich na imieniny i się zajadałam Zyczę mamuśki miłego poranka i dnia
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane!!!
Anula sliczny brzuszek!!! Mykam na śniadanko, buziaki!!!
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
no mi też się nie sprawdziło...
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, pewnie,że nie mam nic przeciwko. Nawet jestem za ![]() ![]() . Maciej to piękne imię |
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
Anula
ale masz świetny bębenek!!! Taki ładny okrąglutki jak balonik Cudo!![]() Dziewczyny ja wiem że na solarium się nie powinno chodzić w ciąży ale tak mnie korci żeby chociaż na 5 minut wskoczyć i same nogi opalić ... echhh. Smaruję się co prawda Dove Summer Glow ale efekty są mało spektakularne ... a tu wszystkie dziewczyny wokół tak pięknie poopalane.No może jak w weekend pogoda dopisze (w co już przestaję wierzyć i szalg mnei trafia bo jak siedzę cały tydzień w pracy to jest słonko a jak tylko sobota i niedziela wolna to brzydko na dworze) to może spróbuję nózi wystawić na słonko.
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
izzi nie dołuj mnie ta pogodą, bo ja jutro rano nad morze wybywam...
mam nadzieję, że słoneczko dopisze, bo też wolałabym załapać trochę naturalnej, długotrwałej opalenizny a nie tej sztucznej po Dove Summer Glow... już nie moge doczekac się spacerków plażą, zapachu morza,wylegiwania się na kocyku na plaży, odgłosów mew no i zimnych fal na kostkach.... ach, rozmarzyłam się! nie będzie mnie do 07.06 więc już życzę Wam wszystkim spokojnego tygodnia, dużo słoneczka i mocnych kopniaczków waszych krasnali!
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki! Ja wczoraj poszłam spać 3.30 i uwierzcie, że o tej porze juz wcale nie jest ciemno. Byłam w szoku! Siedziałam nad poprawkami licencjatu i wciągnęło mnie bez reszty
Oczywiście założonego planu i tak nie wykonałam, ale już tak ze mną bywa, ze dostaję przyśpieszenia jak już jest za późno izzi zapowiadają dobra pogodę, więc może uda Ci się załapać trochę opalenizny. Ja tam już się przyzwyczaiłam do mojej bladości, nie miałam wyjścia
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...gramow,1118365
dziewczyny przeczytajcie sobie ten artykuł... jak widać nasze krasnale mają szanse na przeżycie, gdyby urodziły się właśnie teraz... to nieprawdopodobne!
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Dorotka życze zatem udanego wypocznku. Pogoda na pewno dopisze bo progozy sa obiecujące w calym kraju. Ja tez uwielbiam sie wylegiwać na plazy.
A z racji tego , że w mojej okolicy jest mnóstwo jezior nawet zastanawiam sie nad kupnem stroju kapielowego jednoczesciowego- bo w bikini raczej w te lato nie wyskocze A co tam, ja się sobie podobam z tym brzuszkiem - uważam , że w ciąży kobiety wyglądają pięknie i nie mam zamiaru się wstydzić swojego brzuszka na plaży. Szkoda tylko , że nie można się opalać - ale to też ma swoje dobre strony - w końcu moja naturalna bladość jest usprawiedliwina
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
szkoda tylko , że komentarze tego artykułu nie wszystkie pozytywnie nastrajające...
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka super artykuł! Bardzo czekałam do końca 24 tygodnia, a teraz to już pozostaje modlić się o każdy następny. Narobiłaś mi ochoty na spacerek nad morzem. Pogadam z tż, może bym go jutro wyciągnęła na jednodniową wycieczkę. Z tym, że dziś właśnie pojechał do Elbląga, więc nie wiem czy znów będzie mu się chciało jutro jechać... no zobaczymy. On bardziej się napalił na wycieczkę do kwatery Hitlera w Gierłoży
Więc będą negocjacjeA jeżeli chodzi o kąpiele, to ja już zapowiedziałam tż, że będzie mi dmuchał materac i będę sobie dryfować w cieniu drzew. Mam też takie ogromne koło, ale już sobie wyobrażam siebie-hipopotama uwięzioną w środku hihihi to byłby widok.
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Dorotko w takim razie życzę dużo słoneczka i wspaniałego wypoczynku!!!
![]() Dziewczyny rozbawiłyście mnie nieziemsko tymi swoimi wizjami typu: ,,kobieta-boja" albo ,,kobieta-hipopotam uwięziona w kole" Anuhaaa - jak napisałaś o tym świcie za oknem to mi się przypomniała niejedna noc nad projektem, którą to spędziłam na twórczej pracy i też wyjść ze zdumienia nie mogłam spoglądając w okno że to już tak widno o tej porze i ptaszki zaczynają śpiewać ![]() A ha, laski czy któraś z Was już kupiła wózek .. bo coś mi się wydaje że tak?
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Izzi, kochana uwazaj ze slonkiem, co bys sie brzydkich plam na skorze nie nabawila, w ciazy skora bardziej reaguje na promienie i efekty moga byc odwrotne do zamierzonych
![]() Ja tam swiece bladoscia, ze slonce z zazdroscia na mnie spoglada bo swiece jasniej niz ono
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za mie słowa co do brzucholka
jesteście kochane. Mój synuś dziś strasznie kopie aż mnie brzuch pobolewa moze mu już ciasnawo. Zyczę wszystkim milego weekendu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

Piszcie - jestem ciekawa. Mi wychodzi corka, a do usg jeszcze 10 dni.

typuje do 17-18 dojde na bank a jak zaczne puchnąc to pewnie wiecej ale damy rade założymy wąteczek o zrzucanie sadełek wielorybkowych