|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
w ramach tego że udało mi się dziś dietowac kupiłam sobie na dobry start... pędzel - taki duuży i milutki, będę go używać do bronzera
i turkusową kredkę do oczu ![]() Czuję się tak leciuuuutko i jestem happy
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
ok to ja robię i fazę do końca sierpnia
bo troszkę pogrzeszyłam schudłam 2kg i widać efekty nie tylko na wadzedzisiaj jadłam: -jajecznica z 2 jajek i 1/2 pomidora - 2 gołąbki -jogurt naturalny z łyżeczką migdałów
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jedzenia - to straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaasznie mało. ja taką ilość to bym do obiadu zjadła! jeżeli jesz mniej, mniej chudniesz! Cytat:
![]() dzisiaj jadłam tak: /proszę o skorygowanie /Ś jogurt naturlisz, bez cukru + 6 orzechów włoskich II Ś deserek sb'sowski + pół szklanki sb'sowskiej gorącej czekolady O omlet z serem żółtym odtłuszczonym i sosem z warzywami /sos własny/ P 0,5l lodów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K jogurt naturalny+wieśniak+4 orzechy włoskie |
||
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
oj pogubiłam sie w miesiącach masz rację do końca lipca
![]() a bo ja nie umiem wymyślać sobie posiłków tylko serek wiejski jajecznica i sałatka grecka w kółko
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to propozycja: na śniadanka: wieśniaki, zawijasy z sałaty, sałatki, omlecik, jajecznica, jogurt naturalny z czymś tam na obiady: omlecik, fasola szparagowa, kalafior, brokuły, jajka, chili con carne, pierś z kurczaka, tuńczyk na przekąski: zawijasy, naturalny, orzechy, migdały, jakieś warzywko, deserki dozwolone sb a oto stronka z przepisami: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
może.
edit: jeszcze mi sie przypomniało co możesz sobie jeść: - chuda polędwica - papryka czymś nadziewana - pieczarki - czerwona fasolka |
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
Wg tej reguły to byłabym już chudsza o jakieś 20 kg
![]() Szkoda, że to tak nie działa
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
A ja się czuję taka pełna, że zaraz umrę. Ale dziś pogrzeszyłam, omg. Jutro z rana pobiegam, to spalę,a teraz trochę poskaczę. Chyba się uda.
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
no, ale jeżeli jesz tak mało jak w przypadku Kasi, to organizm nie ma co spalać. Przecież tam chyba nawet 1000 kcal nie było!
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
no ale ja nie jestem głodna to też mam jeśc na siłę te 4 posiłki dziennie dodam, ze wstaję ok 10-11 i pierwszy posiłek jem ok 11 później o 14 17 i 20
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Marzenko mi chodziło właśnie w drugą stronę
Im więcej jesz, tym więcej chudniesz Gdyby to była prawda, to byłabym baardzo chuda, bo za dużo jem ![]()
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
ja też w sumie na SB mało jem... ale po prostu nie umiem w siebie wmusić... czasem wychodzi coś troszkę ponad 1000 kcal a czasem mniej...
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do tego zoltego ryzu - moja mama taki robi, z bialego, dodaje kurkume i jakies przyprawy i wychodzi zolty
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
pat111 kochana, to, że nie zjesz kolacji to wcale nie jest dobre rozwiązanie
weź chociaż coś na ząb, żeby troszkę mogło w środku poprawcowac przed snem.kaska87 zdecydowanie za mało! mi się było trudno przerzucić z 3 posiłków na 5, ale jakoś daję radę. teraz w pracy nawet czas mi szybciej leci ![]() ach i ja też za bardzo nie mam pomysłów na śniadania ![]() Marzeniatko tymi lodami się nie przejmuj. kiedyś czytałam artykuł, że powinno się jeść lody, bo pobudzają procesy spalania, ponieważ ukł. pokarmowy musi je ogrzać ale wskazane tylko śmietankowe! a ja na dziś: Ś: wieśniak z pomidorami i świeżą bazylią II Ś: jajko na twardo z pomidorem O: zapiekany kalafior PW: kubas jogurtu naturalnego z kilkoma śliwkami suszonymi K: dopiero teraz jem, bo na PW do domu zajechałam dopiero na 18:30. sałatka z fetą
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Ska, a to nie były śmietankowe
tzn. między innymi :P bo to taka rolada była ![]()
|
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
ciepiasz się
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Asiula Ty super wyglądasz. W nieobcisłych nie-rurkach niemiałabyś sie czego doszukiwać.
W Twoim podpisie masz podkreśloną wagę 66 kg? Tyle ważysz? Ja mam 66 i wyglądam 100 x gorzej. Tak po za tym to odkąd pamiętam nigdy nie byłam szczupła, brzuchol, okrągła buźka, i grubaśne nogi więc tych komórek tłuszczowych mam b.dużo.Ale.. już za 3 tygodnie zaczynam SB, wiec mam nadzieje, że jak wrócę w październiku na studia to jakiś delikatny WOW będzie Tak po za tym to mam 10 kg do zrzucenia- wiem, że jest to do zrobienia
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważę ok. 66 kg, bo każda waga pokazuje inaczej Ja też nigdy nie byłam szczupła oprócz 3 lat, kiedy byłam prawie anorektyczką Więc popadam z jednej skrajności w drugą. Ja bym chciała schudnąć 6 kg, 9-10 no to już marzenie Muszę się sprężyć i przetrwać 1 tydzień, bo potem to już idzie... Hmm a dlaczego zaczynasz dopiero za 3 tygodnie? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
właśnie, zaczynaj od jutra! ja się zdecydowałam na SB z dnia na dzień, bo zawsze troche stresująco podchodzę do diet.. a teraz raz, dwa i już
9 dni przeleciało
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór Plażowiczki!
Dziś się nie objadłam wieczorem, hurra, hurra, hurra ![]() Czwarty "posiłek" to była kromka razowca, bo byłam na zakupach i to miałam akurat pod ręką. W sumie przez cały dzień zjadłam aż 4 kromki chleba czyli ok.140 g. To nie za dużo? Na kolacje był twarożek z jog. naturalnym i 10 orzechami nerkowca + 4 śliwki i pół pomidora ![]() Aha, kupiłam szlafroczek, kolczyki do wystrzałowej kiecki na wesele (sukienka jest cała w kamyczkach ), balerinki, koszulkę w kolorze kiwi ![]() Zmykam, bo jutro jadę z bratem szukać Mu garnituru i koszuli dla TŻ-ta i muszę ogarnąć w pokoju, a wieczorkiem - gdzieś wyjdziemy, TŻ coś wspominał, że ma ochotę na pizzę ech...Dobranoc
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Majka nie za dużo chleba
jakbyś tak naraz ale w sumie, to nie, no co Ty
|
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
A ja dzisiaj umieralam, bo zjadlam do poludnia za duzo wisni i chyba orzeszkow ziemnych. Brzuchol mam taaaaaaki ogromny i mnie boli. Juz dlugo nie tkne wisni i tych przeklatych orzeszkow. Zeby byc takim debilem, to tylko ja potrafie No ale to bedzie dobra nauczka dla mnie na przeszlosc... A co gorsza dzisiaj nie cwiczylam. Ale to nic, potraktuje to jakos dzien wolny od cw na regeneracje miesni ![]() Dzisiaj kupilam sobie ten serek homo z TIPa z real. Jutro go wypróbuje Buziole Aha, przeczytalam zaleglosci z calego dnia, ale tak z grubsza. Jutro to dokladniej przestudiuje ![]() Marzenko, ja chyba tez wprowadze MŻ. Jem za malo wegli i pewnie dlatego znow mam zastoj:/ A jak zastosowalam MŻ to waga leciala...
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, dziś dostałam jakiegoś nowego zapału do walki o smuklejszą sylwetkę. Mam nadzieję, że będzie trwać jak najdłużej
Cytat:
![]() ![]() ![]() Domi22 życzę szybkiej poprawy samopoczucia
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
A ja życzę wszystkim kolorowych snów
i melduję że jadłam dziś SBowo jutro wieczorkiem napisze swój jutrzejszy jadłospis bo dziś już zabardzo siły nie mam żeby dzisiejszy wpisywać.. właśnie zeszłam z rowerka ![]() buziaki!
|
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
a mi się zaczął @ 2 dni wcześniej. cykl mam regularny, co do dnia, wiec to na pewno zasługa SB. ale w sumie mi pasuję, bo 23 wyjeżdzam i nie będe się musiala martwić
![]() druga sprawa - jakaś 13-nastolatka napisalam do mnie na gronie z zapytaniem o SB. jest b. szczupła.. chyba powinnam jej odradzić tę dietę, prawda? za młoda jest.. a ja się delektuję gorzkim kakao
|
#1227 |
|
Przyczajenie
|
hej
nie odzywałam się, bo mnie nie było niestety w domku. To jest skład mojego białka sojowego : białko- 84g tłuszcz całkowity- 4,3g wapń-3,0g fosfor-2,1g wartoś kaloryczna 374,7 kcal Nazwa: DrSoya Bałko sojowe 84 Bez laktozy, glutenu, niskotłuszczowe
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis 1 dzien grzecznie w miar przetrwalam, tzn bez grzechow, wszytsko jedzone w ramach SB, tylko moze moglam zjesc ciut mniej,a le nie jest zle.
no i ruchu sobie dzis zafundowalam - 70 min marszo-bieg (w tym biegu ok 40-45 min), 60 min rowerka, 10 min twisterka, 30 min cwiczen na rece i brzuch. jutro pewnie bede musiala troche jedzonka zakupic, zeby miec na niedziele i poniedzialek, a na sniadanie chyba sobie znowu jajeczniczke zrobie
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
pilne dieta SB:)
czyli ze na tej diecie...jemy produkty dozwolone...ale nawet za kazdym raem gdy czujemy glod??? tzn mozna jesc az do uczucia sytosci??
prosze o pilna odpowiedz
|
|
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
zaraz wrzucę coś na ząb i na rowerek warzyłam się i stwierdziłam że to ostatni dzwonek na odchudzanie... z wagi 46 kg przeszłam na 56,6... ale teraz pójdzie w dół! daleeeeeko w dół!całusy i lecę coś zjeść ![]() Marzenko wysyłam na pw wymiary i wagę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

i turkusową kredkę do oczu
i jestem happy

wystarczy Marzena 

Kilka razy udało mi się tak na dłużej, ale ogólnie to nie wytrzymałabym 2 minut kręcenia